Regisztráció  Belépés
2018. július 17. kedd | 29. hét | 198. nap | 01:54 | Endre, Elek
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Diótörő (opera)
Érzem, hogy nagy igény lenne rá, de nem fogom Csajkovszkij művét bemutatni. Egyrészt, mert az orosz mester darabjának pontos címe A diótörő, másrészt a híres mű balett és nem opera. De főleg azért nem, mert halvány sejtelmem sincs, hogy miről szól, de tervezem a hiánypótlást. Közvetlenül a Szulejmán összes részének eredeti nyelven történő megnézése után. Csajkovszkij balettjét egyébként egy földönkívüli, E. T. A. Hoffmann A diótörő és az egérkirály című meséjét felhasználva alkotta meg. Mondanom se kell, de ez a mű is kimaradt az életemből. Ellenben Az arany virágcserép kötelező volt a gimiben - még arra sem emlékszem, hogy jó vagy rossz volt. Gondolom rossz, ha nem emlékszem. Viszont a Vörös és fekete nagyszerű... De ácsi. Túlzásba ne vigyük a nemzetköziséget, legyünk csak nemzetiek. A kultúrát meg képviselje a dísz-disznó Németh mangalica Szilárd. Egyébként is, kultúráról addig ne is legyen szó, amíg a biztos megélhetés nincs biztosítva. S ezzel végre eljutottunk a címhez: diótörő (opera). Az opera latin szó. A latin mindennek az alapja, még az USA-nak is, hiszen alatta Latin-Amerika van. Az opera szó jelentése pedig dolog, fáradság, munka; munkás. Magyarországon az egyik legnagyobb karriert jelentő operátori munkakör elnevezése is az opera szóból ered. Ja, a szalagmunkát is az amcsik találták ki. Bizony, az USA a lehetőségek országa volt és lesz is. Magyarországon is van egy város, ahova szép reményekkel özönlik a nép, ez pedig Butapest. Így van ez ma is, de így volt ez régen is. Jó kilencven évvel ezelőtt a fővárosban léteztek álomállások, ezek egyike volt a diótörő munkakör. De nagy volt a tolongás a papír zacskó ragasztó pozíció betöltésére is. E két szakma nők számára volt fenntartva (az utóbbi pedig nagy karriert futott be bizonyos zártkörű intézményekben). A mázoló szakma pedig számomra is nagy lehetőségeket biztosított volna, mert festőművész nem vagyok, de mázolni, na azt nagyon tudok. Ennek bizonyítására egy cirka 25 éves történettel zárnám is szűkre szabott mondandómat.
Egyéves sorkatonai szolgálatomat töltöttem Pesten. Köszönöm szép volt, de soha többet. Nehezen viseltem/viselem a parancsolgatást, ha lett volna olyan rang, akkor biztos al-közlegényként szerelek. Az öreg katonák pattogtatását is csak összeszorított foggal tűrtem, vagy nem. Egy ilyen vagy nemnek az lett a következménye, hogy egy hétvégén az ügyeletes öreg harcos beosztott kitolásból a festők mellé, hogy segítsek kifesteni az ebédlőt. Így az ebédlőt két festő, melléjük beosztott két kőműves és szerény személyem (kárpitos) pingálta ki. Eleinte nekem semmi dolgom nem volt, a festők festettek, a két kőműves úgy tett mintha, a kárpitos üldögélt. Én azonban már akkor lázasan kerestem a munkát, megunva a lazsálást, kezembe vettem egy pemzlit Láttam már olyat, apám kőművesként vakolás előtt a falat azzal nedvesítette be. A fogásokat így gyerekként ellestem. Ez a pemzli ugyan nagyobb volt az apám által egykor használtaknál, de ez nem riasztott vissza. Szakértő módon belenyomkodtam a festékes vödörbe, majd laza mozdulatokkal mázolni, akarom mondani, festeni kezdtem a falat. Festettem, életemben először, s roppant elégedett voltam a munkámmal. Haladtam is gyorsan, egészen addig, amíg a minket felügyelő polgári festő (és mázoló) meg nem szólított:
- Te ugye az egyik kőműves vagy? - arckifejezése aggodalmat tükrözött.
- Nem, nem, én a kárpitos vagyok - közöltem vele vigyorogva - kezem közben kente tovább a falat, de nem is néztem művemre, mert jól nevelt vagyok, arra nézek, akivel beszélek.
- A falat csíkosra kened, így a festőknek csak pluszmunkát adsz - magyarázta számomra érthetetlenül.
Mért baj az, ha csíkos, gondoltam magamban, az a lényeg, hogy festékes legyen a fal, nem? Én nem láttam csíkosnak, de ha az, akkor tudok csíkosan festeni. Azóta sem volt pemzli a kezemben.
naplopoleon, 2018. július 01. vasárnap, 17:03
Címkék: Hoffmann, Ellenben Az, orosz mester, egérkirály című, arany virágcserép, dísz-disznó Németh,
Kommentek
A MOME hallgatójának terve került egy XI. kerületi tűzfalra
Olyan kurzusokat finanszíroz például a főváros és olyan projekteken dolgoznak együtt, hogy milyen egy gyerekbarát város, vagy mit lehet kezdeni a negatív terekkel.

Örülünk, hogy megint egy ilyen izgalmas műalkotás fogja jó hírét vinni a fővárosnak, hiszen mikor egy-egy ilyen megjelenik, akkor a városról és a városrészről egyaránt jól és jót üzen - fűzte hozzá.

Újbudán nem ez az első tűzfalfestmény, és jelenleg is zajlanak az egyeztetések a Színes Város csapatával egy újabb alkotásról - mondta Hoffmann Tamás, a kerület polgármestere.

A 300 négyzetméternél is nagyobb falfestményről szólva Nádudvari Noémi, a Színes Város művészeti kurátora kiemelte, hogy a csoportnak fontos és előremutató projektje volt ez, hiszen kiemelt küldetésük, hogy a fiatal művészek egyéniségét, és sokoldalúságát bemutassák. "Fontos a tehetséggondozás és a tehetségek felkutatása, ezért volt nagy öröm a számunkra, hogy a MOME Tervezőgrafika tanszékének egy tavalyi kurzusát a tűzfalfestés témájának szentelte" - emelte
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 13:31
Balatoni Turizmus Szövetség: a bérek jelentősen emelkedtek, a munkaerőhiány kezelhető
Hoffmann Henrik, a 23 tagszervezetet, illetve közel 3 ezer turizmusban érdekelt balatoni vállalkozót tömörítő BTSZ tagságának visszajelzéseire hivatkozva cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, miszerint egymillió forintos havi fizetést is el lehet már érni a Balatonnál. "Egymilliót nem, fele ennyit is csak kevés helyen, de százezreket lehet keresni kemény munkával" - mondta a balatoni bérekről, amelyek számításai szerint, főként az áfacsökkentésnek köszönhetően évente 10-20 százalékot emelkedtek az utóbbi 2-3 évben, mára megközelítve a nyugati bérszínvonalakat. Példaként említette, hogy a szakácsok, séfek fizetése akár meg is duplázódott, egy szállodai szobaasszony három évvel ezelőtti 120 ezer forintos havi fizetése pedig ma már 200 ezer forint körül alakul.

Az áfacsökkentés mellett a forgalom- és a fizetőképes kereslet növekedésének is köszönhető, hogy a vendéglátás jövedelmezősége javult és a bérek emelkedtek, amely tendencia Hoffmann Henrik szerint a következő években is fenntartható lesz.

A
velemenyezd, 2018. június 08. péntek, 15:26
Több mint 700 betegség után havi pénz jár
bénulása

G832 Az egyik felső végtag bénulása

G833 Egy végtag bénulása k.m.n.

G834 Cauda equina szindróma

G838 Egyéb meghatározott bénulásos szindrómák

G839 Bénulásos szindróma k.m.n.

Előrehaladott deformitással

G35 Sclerosis multiplex

járó rendszerbetegségek

G710 Izom dystrophia

G12 Gerincvelői izomsorvadás és rokon szindrómák

G120 Csecsemőkori gerincvelői izomsorvadás I. típus [Werdnig-Hoffmann]

G121 Egyéb öröklödő gerincvelői izomsorvadás

G122 Mozgató neuron megbetegedés

G128 Egyéb gerincvelői izomsorvadások és rokon szindrómák

G129 Gerincvelői izomsorvadás k.m.n.

M363 Arthropathia egyéb haematologiai rendellenességekben (D50-D76 )

M364 Arthropathia máshová osztályozott túlérzékenységi reakciókban

M368 A kötőszövet szisztémás rendellenességei máshová osztályozott, egyéb betegségekben

Az alsó végtag
tinka1951, 2018. május 09. szerda, 15:11
Új online adatbázis segíti az egyik legnagyobb szabású náci műkincsrablás feltárását
emlékezetkultúra fejlesztéséhez is hozzájárul.

A portál szerdai bemutatóján elmondták, hogy eddig 115 műkincs sorsának felkutatását kezdték el, és 68 alkotásról találtak használható nyomokat, közülük egyelőre 30-ról töltötték fel az összes adatot a portál adatbázisába. A tavaly elkezdett kutatómunkával nyolc alkotást már meg is találtak, például a bécsi Belvedere múzeumban, az amerikai New York államban fekvő Canajoharie-ben működő Arkell múzeum gyűjteményében, vagy magántulajdonban - emelte ki Meike Hoffmann művészettörténész, a MARI koordinátora a Jüdische Allgemeine című berlini lap beszámolója szerint.

További kilenc műkincset az SPK gyűjteményében találtak meg még 2015-2016-ban, a MARI megalapítása előtt. Ezeket mind visszaszolgáltatták az örökösöknek, és három alkotás ügyében sikerült megállapodni a visszavásárlásról, hogy az SPK kiállíthassa az általa működtetett berlini múzeumokban.

Az egyik ilyen műkincs Reinhold Begas német szobrász Susanna című munkája, amely a német főváros egyik
velemenyezd, 2018. május 02. szerda, 20:46
Valaki mondjon egy jó dolgot amit a fityisz csinált 12 év alatt?
kiüresítve a LÉNYEGET — vagyis az állampolgári jogok taglalását—, hogy Jean Baptiste Robespierre, már CSAK EZÉRT azonnali forradalmat robbantott volna ki a bagázs ellen!...
2. ...SZÉTBARMOLTÁK AZ EGÉSZSÉGÜGYET! — Magát a szakminisztériumot is megszüntették! — Megszüntetve ezzel a SZAKMAI FELÜGYELETET IS, amire csak egyetlen, ,,értelmes" magyarázat lehetséges: A MAGYAR NÉP SZISZTEMATIKUS MEGRITKÍTÁSÁNAK ALJAS SZÁNDÉKA!...
3. ... SZÉTBARMOLTÁK AZ OKTATÁSÜGYET! — Egy Hoffmann Rózsa nevezetű, idióta pártkatona-szukát helyezve a szervezet élére, aki kb. annyira volt járatos a modern oktatás-metodikákban, mint Marót Viki a szocio-lingvisztikában...
4. ...A SAJÁT ,,LALTIFUNDIUMUKKÁ" DEGRADÁLTÁK AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁGOT! — Olyan mélységes-mély erkölcsi szintű alázatos Fidesz-csinyovnyikokkal ,,túlerősítve" az intézményt, akikhez képest Vidkun Quisling, Árpád-házi Szent Erzsébet lehetne!...
5. ...A SAJÁT ,,LATIFUNDIUMUKKÁ" DEGRADÁLTÁK A MAGYAR NEMZETI BANKOT!
foxworkinspace, 2018. április 05. csütörtök, 21:21
Valaki mondjon egy jó dolgot amit a fityisz csinált 12 év alatt?
vagyis az állampolgári jogok taglalását—, hogy Jean Baptiste Robespierre, már CSAK EZÉRT azonnali forradalmat robbantott volna ki a bagázs ellen!...
2. ...SZÉTBARMOLTÁK AZ EGÉSZSÉGÜGYET! — Magát a szakminisztériumot is megszüntették! — Megszüntetve ezzel a SZAKMAI FELÜGYELETET IS, amire csak egyetlen, ,,értelmes" magyarázat lehetséges: A MAGYAR NÉP SZISZTEMATIKUS MEGRITKÍTÁSÁNAK ALJAS SZÁNDÉKA!...
3. ... SZÉTBARMOLTÁK AZ OKTATÁSÜGYET! — Egy Hoffmann Rózsa nevezetű, idióta pártkatona-szukát helyezve a szervezet élére, aki kb. annyira volt járatos a modern oktatás-metodikákban, mint Marót Viki a szocio-lingvisztikában...
4. ...A SAJÁT ,,LALTIFUNDIUMUKKÁ" DEGRADÁLTÁK AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁGOT! — Olyan mélységes-mély erkölcsi szintű alázatos Fidesz-csinyovnyikokkal ,,túlerősítve" az intézményt, akikhez képest Vidkun Quisling, Árpád-házi Szent Erzsébet lehetne!...
5. ...A SAJÁT ,,LATIFUNDIUMUKKÁ"
foxworkinspace, 2018. április 04. szerda, 23:36
Balog: negyvenmilliárd forint értékben épülnek iskolai tornacsarnokok, tornatermek
arra: az egyházi iskolák nagy lehetősége, hogy a 21. század fiataljai számára "újra kívánatossá, vonzóvátegyék a keresztény értékeket", amelyekre Magyarország épül.

Hatalmi szóval ugyanis nem lehet hitet továbbadni, csak úgy, ha "imponál az, ahogyan a 21. században megéljük a nagyszüleink, őseink hitét" - fogalmazott.

"Ha van múltunk és arra büszkék vagyunk, csak akkor lehet jövőnk is", ezért ezt a múltat meg kell védeni lelki, szellemi és anyagi értelemben is - hangsúlyozta Balog Zoltán.

Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP), XI. kerületi polgármester köszöntőjében kiemelte: Újbudán számos sportlétesítmény bővült, újult meg kormányzati segítséggel, így a sportolni vágyók egyre szélesebb rétegeit tudják kiszolgálni.

2010 óta megháromszorozódott a sportolók száma, a diákolimpiákon pedig háromszor annyian vesznek részt, mint korábban - mondta, hozzátéve, hogy a városvezetés számára ez fontos és előremutató tendencia.

Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke szerint
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 12:32
Képek, videók
Hoffmann.jpg
agica2004
2014. április 02. szerda, 14:25
O.V.- Hoffmann.jpg
agica2004
2014. március 21. péntek, 15:45
-hoffmann-rozsa.jpg
agica2004
2012. december 01. szombat, 15:34
Réthelyi-Hoffmann.jpg
agica2004
2012. február 13. hétfő, 16:57
pokorni-zoltan-hoffman n-r
agica2004
2011. november 11. péntek, 14:54
Hoffmann Mónika-énekesnö.
farkas1945
2010. november 04. csütörtök, 13:56
Hoffmann.jpg
sztana45
2010. augusztus 10. kedd, 07:40
Heinrich Hoffmann_Muinch.
sztana45
2010. augusztus 01. vasárnap, 07:52
Heinrich Hoffmann_Invite.
sztana45
2010. augusztus 01. vasárnap, 07:51
Heinrich Hoffmann_ Eva Br
sztana45
2010. augusztus 01. vasárnap, 07:51
E. T. A. Hoffmann.bmp
ujjozsef
2009. március 06. péntek, 17:46
Ellenben erőt kaptok.jpg
katalin_53
2018. május 19. szombat, 07:41
„Aki ellenben figye
katalin_53
2018. április 10. kedd, 19:50
ellenben.jpg
edinacska84
2010. december 03. péntek, 09:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.