Regisztráció  Belépés
2017. augusztus 19. szombat | 33. hét | 231. nap | 15:08 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A középkor óta
A középkor óta használják tisztítás céljából a sót az emberek az otthonaikban. A nem mérgező összetevői miatt a só (nátrium klorid) nagyon jó tisztító szer hírében járt, mellyel a fertőzött, koszos dolgokat tisztítottak időkön át. Habár a só értékes árucikknek számított hosszú évtizedeken át, manapság bármelyik boltban olcsón beszerezhető.

De ez nem azt jelenti, hogy meg kellene feledkeznünk csodálatos hatékonyságáról, mellyel az otthonunk tisztítását tehetjük könnyebbé. Lent olyan praktikákat olvashatsz, melyekkel a só bizonyítja hatékonyságát a tisztításban, és így megspórolhatod a szükségtelen és drága fertőtlenítő szereket.
Hangyák távoltartása
Ha már meggyűlt a problémád a hangyák távol tartásával, akkor tapasztalhattad, hogy a só egy kiváló módszer a kis élőlények elűzésére.
Ha a hangyák túl zavaróvá válnak és egy egyszerű megoldással szeretnél ellenük tenni, csak helyezz egy kis adag sót az ablakba, vagy bárhová, ahol hangya fellelhető. Köztudott, hogy a só csökkenti a páratartalmat is, így e célból is ki lehet szórni a helységekben.
Lefolyó tisztítása
Amikor a csap eldugul, egy vastag réteg keletkezik, ami meggátolja a víz szabad áramlását. Ez a réteg főleg zsírból áll, melyet drága vegyszerekkel lehet feloldani.

A lefolyó megtisztításához tegyünk forró vízbe sót, majd öntsük azt a csapba. A só feloldja a zsírt, és szagtalanítja is a lefolyót.
Élénkebb színek
Ha a függönyeid vagy szőnyegeid megfakultak, nem kell túl sokáig a megoldást keresned. A só tökéletesen megoldja ezt a problémát is egy használattal. Mártsd az anyagot erősen sós vízbe, majd alaposan dörzsöld át benne. Segít eltávolítani minden foltot, rozsdát, melyek eddig nem jöttek ki a ruhaanyagból az általános mosószerek használatával.
Bronz, ezüst és réz polírozása
Sok ember, aki bronz, ezüst, vagy réz ékszereket tart szeretné megőrizni azok újszerű állapotát. Azonban idővel a fém felülete megváltozik, és valahogy meg kell őket tisztítani. A só a legegyszerűbb, korrózió mentes megoldás, amit használhatsz.

A sós víz és ecet keverék használata a dolgokon meglepő csillogást eredményez. A só és ecet keveréke feloldja a szennyeződéseket, melyek a tárgyakat rondítják.
Kocsi és a ház ablakainak tisztítása
A makacs foltok eltávolításához az ablakokról csak keverj néhány kanálnyi sót egy gallon meleg vízhez. Használd a keveréket az ablakok tisztításához, dörzsöld erősen a szennyezett felületet. Ezzel az ablakok újra csillogni fognak, mintha újak lennének, ráadásul tartós hatást is nyújt, akár az ablakon, akár a kocsin használod.
Bőrfiatalítás
A só olíva-, vagy levendulaolajjal való elegyítése a legjobb bőrradír. Dörzsöld át az egész testedet ezzel a keverékkel, majd öblítsd le. A só segít regenerálni a bőrt a halott hámsejtek eltávolításával.
Fogápolás
Amikor fog-, vagy szájfájás gyötör, nem kell addig várnod, míg eljutsz a fogorvoshoz. Remek áthidaló megoldást jelenthet az is, ha meleg vízben feloldasz egy kis sót, és azzal öblögetsz. Ez a keverék nagyszerűen funkcionál szájvízként, valamint hashajtó hatása is van.

Fogfehérítés, és fogápolás
A só szódabikarbónával keverve fogfehérítőként szolgál, melyet bármikor alkalmazhatsz. Ezzel a módszerrel egyszerre tarthatod tisztán és fehéren a fogaidat.
Ruhák szárítása télen
Használj sót ruháid öblítéséhez az utolsó mosási folyamat során, hogy meggátold a gyűrődések kialakulását. Ez akkor kifejezetten hasznos, ha a napon szárítod őket. A ruhák ezáltal puhábbak is lesznek, és a rozsdafoltok is eltűnnek.
Ne felejtsd el MEGOSZTANI ezt a posztot az ismerőseiddel és a családoddal a Facebookon.
horvathnemagdi, 2017. május 10. szerda, 12:16
Címkék: otthonunk tisztítását, hangyák távol, kiváló módszer, egyszerű megoldással, csap eldugul, vastag réteg,
Kommentek
Vörös Oroszlán valódi világa angol központban
megmenteni Miskolctól. A rózsakeresztes rend jelenleg a miskolci Rákóczi tér részeként van a könyvben nyilvántartva a többiekkel együtt vaskor állandó végrehajtójaként, be is írták magukat nemesnek Rákóczi fiához a magyar történelembe Zsermen, Germain néven, olyan fekete mágikus időből, amikor a fekete hadsereg uralkodott Magyarország felett. Minden nemest ide soroltak, ezer évig visszamenően, vagyis a régiek is lepraktáltak a Rákóczi térrel, mint a Habsburgok, amit a médiában láthattak.

Az angol középkori Robin hős idejében játszódott Vörös Oroszlán után már ott nem maradhatott semmi, de együtt volt a fekete mágia világa az összes korral, lévén az 1956-osok világ-könyvtárának könyveit lefordították egyetlen Göncz Árpád hunnia elme tanúsága szerint könyveinek, horrorral, fekete mágiával, megjelölve az angol központot Szabó Erzsébet néven, hogy Liz Taylor ott illetékes Halak szülöttként megváltva. Nem véletlen, hogy Richard Börtönnek ejtjük egyik férje nevét, mert szövetséget kötött Liz Taylor a
kohlinka, 2017. augusztus 14. hétfő, 23:31
Netanjahu halálos ítélet szeretne a három ember életét kioltó merénylő ügyében
részvétlátogatásán, ahová feleségével együtt ment el.

"Itt az ideje a terroristák elleni halálbüntetésnek" - mondta Netanjahu a gyászoló családnál tett látogatásán is csütörtökön. "Benne van a törvényekben, szükséges hozzá a bírók egyhangú döntése, de ők tudni akarják a kormány véleményét is" - tette hozzá a miniszterelnök.

A múlt pénteken a Halamis nevű, Rámalláh melletti izraeli telepesfaluban egy palesztin merénylő halálra késelte egy új unoka születését ünneplő családban az idős nagypapát, egyik középkorú fiát és lányát, valamint megsebesítette idős feleségét, a kisunoka nagymamáját.

A tizenkilenc éves palesztin merénylőt egy szomszédban lakó, szabadságon lévő katona tette ártalmatlanná, aki a zajra átsietett, majd fegyverével megsebesítette, de nem ölte meg a támadót. A merénylőt azóta egy jeruzsálemi kórházban ápolják.

A telepeseket támogató, radikálisan jobboldali Bájt Hajehudi (Zsidó Otthon) párt egyik vezetője, Ajelet Saked igazságügy-miniszter néhány napja egy twitter
velemenyezd, 2017. július 27. csütörtök, 20:16
A palesztinok elutasítják a detektoros biztonsági kamerák általi ellenőrzést is
állapotokat.

Az izraeli hatóságok viszont hangsúlyozzák, hogy a detektoros kapukat és a detektoros kamerákat is az al-Aksza mecsettől távol, a Mecsetek terén kívülre telepítették, és továbbra is zavartalanul imádkozhatnak az ellenőrzés után belépő muzulmán hívek.

Pénteken három palesztin életét vesztette és több százan megsebesültek a detektoros kapuk miatt kitört erőszakos tüntetéseken. Péntek este egy palesztin merénylő halálra késelt egy ciszjordániai telepen három izraelit, egy idős férfit, valamint középkorú fiát és lányát és súlyosan megsebesítette feleségét.

Szombat este is kiújultak az erőszakos tüntetések Jeruzsálemben, és meghalt még egy palesztin tüntető, amikor idő előtt felrobbant a kezében egy gyújtóbomba, amelyrt az izraeli biztonságiak felé készült eldobni.

Mahmúd Abbász palesztin elnök pénteken minden együttműködést befagyasztott Izraellel a detektoros kapuk miatti válság nyomán.

"Sok éven át elboldogultunk a biztonsági együttműködés nélkül, és most is meg
velemenyezd, 2017. július 23. vasárnap, 11:22
A Poveglia sziget
A szigeten a középkorban a pestises betegeket zárták karanténba és temették el. A 20. században egy elmegyógyintézet működött. A terület a hatvanas évek óta teljesen lakatlan, de egy csomó romos, kísértésre tökéletesen alkalmas épület áll rajta - például egy 17. századi templom, egy kórház, egy elmegyógyintézet és egy börtön is. Egy helyi történész szerint az évszázadok során több százezer embert temettek el a kis szigeten, amit ezért a köznyelvben csak a Holtak szigeteként
schuro, 2017. július 18. kedd, 19:54
Érdekesség
A Rajna Németország nemzeti jelképe

A Rajan felső szakasza gyors folyású és vízesésekkel tűzdelt. A leglátványosabb részt a Schaffhausennél kialakult 25 m magas és 150 m széles lépcsők képezik. A Bodeni-tóba ömölve éri el Németországot, s mivel az állam leghosszabb folyója, így nemzeti jelképként tekintenek rá. Legnagyobb mellékfolyói itt a Mosel, a Majna és a Neckar. A mesébe illő Közép-Rajna-vidék hihetetlenül gazdag látnivalókban, s Bringentől Kölnig húzódik. 2002 óta a Világörökség (UNESCO) részét képezi. Nem hiába illetik a romantikus jelzővel, hiszen negyventől is több középkori várkastély épült a vidéken, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a természetre és a barátságos szőlőskertekre.
kirscha, 2017. július 11. kedd, 19:01
A hétvégi pamplonai bikafuttatásokon két embert szúrtak meg a bikák
Az északkelet-spanyolországi városban szombat és vasárnap reggel is tartottak bikafuttatást, amelyeken legkevesebb ezer-ezer ember teljesítette a 875 méteres távot a bikacsorda előtt rohanva az óváros szűk utcáin.

A kettő közül a szombati végződött több sérüléssel: tíz embert vittek kórházba, öt amerikait és két franciát. Egy sérültet a fenekén, egyet a karján szúrt meg a bika a szarvával.

Vasárnap csak ketten szenvedtek zúzódásokat, pedig a futásnak voltak feszült pillanatai, mivel a csorda több részre szakadt.

Az esemény főszereplője a Hurrikán nevű bika lett, amely a karám kinyitása után irdatlan tempót diktálva rohant végig egyedül az útvonalon. A többiek messze elmaradtak mögötte. A 620 kilós állat egy kanyarban megcsúszott, megbotlott és maga alá gyűrt egy futót, majd már a célnál, az aréna bejáratánál felöklelt egy férfit, akinek a nadrágszára beakadt a szarvába. Több méteren keresztül vonszolta maga után, míg az anyag el nem szakadt.

A Puerto de San Lorenzo tenyészet bikái
velemenyezd, 2017. július 09. vasárnap, 10:11
Sára és Pista
,sárból készített téglákkal megépített kis házikó fehérre kimeszelve kívül belül de elég volt számukra a kis szoba meg a kis konyha.Kint az udvaron volt a fészer ahol Boriska tehenük adta a ,napi tejet számukra,meg a vajat .Nagyon jó gazdálkodók voltak

Kis zöld keretű ablakai,csak úgy virítottak a piros cserepes rózsák felett.MInden pontosan működött .A kertben saláta,hagyma retek ,paprika ,murok,petrezselyem ,meg sok fűszer termett
Ketten laktak ,egy férfi és egy nő amoly középkorúak.
Gyerekük nem volt ,mindketten egy másik házasságból menekülve egymásra találtak,Szerették egymást,ugy mint akik már sokat szenvedtek és békére vágytak.
A nő még mondhatnám aránylag fiatalnak nézett ki szép arcú,szöke hajú.
A Sárika ,haját kontyba viselte körbetekerve feje körül vaskos már enyhen őszes
varkocsait, így nagyon egyszerű de mutatós is volt.
Nem sokat adtak az öltözékre ,sem ö sem pedig a hites ura ,akivel rendesen ,békésségben éltek hites módon
babumargareta, 2017. július 07. péntek, 22:06
A pozsonyi csata
A POZSONYI CSATA

A pozsonyi csata 907. július 4. és 7. között zajlott, a mai Pozsony alatt. A kora középkor egyik legjelentősebb ütközetéről van szó, ugyanis a korhoz mérten hatalmas hadseregek csaptak össze.

1110 évvel ezelőtt, 907. július 4-én kezdődött meg a magyar történelem talán legmeghatározóbb ütközete, a pozsonyi csata, amelyben Árpád magyarjai döntő győzelmet arattak Liutpold bajor őrgróf seregei felett. Ez az ütközet a magyar hadtörténet egyik legfontosabb győzelme volt. A vereség akkora traumát jelentett a nyugatiak számára, hogy ezután az 1030-as támadásáig nem vállalkoztak Magyarország meghódítására.

Árpád hadának világra szóló győzelme biztosította a magyarság megmaradását a Kárpát-medencében. Ne feledjük a nyugati seregek jelszavát sem: "Decretum ... ugros eliminandos esse", vagyis "elrendeljük, hogy a magyarok kiirtassanak!"

Oszd meg és emlékezz, mert a
menusgabor, 2017. július 06. csütörtök, 22:45
Képek, videók
Középkor.jpg
chillik
2016. február 08. hétfő, 06:13
Villamossal a középkorba
sanci81
2015. október 25. vasárnap, 15:29
Középkori kínai hajó
megyerimihaly
2015. július 18. szombat, 16:49
Kínai középkori hajó mére
megyerimihaly
2015. július 18. szombat, 16:47
Kína középkori térkép
megyerimihaly
2015. július 18. szombat, 16:46
A középkorúak válsága.jpg
gigi55
2013. március 28. csütörtök, 05:42
Középkori ima
pacsakute
2013. január 25. péntek, 17:07
Középkori francia kórház.
mailona
2012. június 15. péntek, 22:53
Középkori mecsetromok/ Tü
pacsakute
2012. január 10. kedd, 05:36
Várpalota_középkor.gif
dnemethk
2012. január 04. szerda, 09:45
Középkori fejfedő
bodnarnemez
2011. október 30. vasárnap, 06:03
Középkori nyáriruha koszt
csalogany13
2011. február 23. szerda, 10:22
Nyuszi tisztítása cicamód
pacsakute
2012. október 07. vasárnap, 13:22
ásványok tisztítása.jpg
sarkadykati
2012. szeptember 30. vasárnap, 02:41
Tetők tisztítása.jpg
samsira
2010. április 26. hétfő, 16:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.