Regisztráció  Belépés
2017. június 24. szombat | 25. hét | 175. nap | 10:53 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A középkor óta
A középkor óta használják tisztítás céljából a sót az emberek az otthonaikban. A nem mérgező összetevői miatt a só (nátrium klorid) nagyon jó tisztító szer hírében járt, mellyel a fertőzött, koszos dolgokat tisztítottak időkön át. Habár a só értékes árucikknek számított hosszú évtizedeken át, manapság bármelyik boltban olcsón beszerezhető.

De ez nem azt jelenti, hogy meg kellene feledkeznünk csodálatos hatékonyságáról, mellyel az otthonunk tisztítását tehetjük könnyebbé. Lent olyan praktikákat olvashatsz, melyekkel a só bizonyítja hatékonyságát a tisztításban, és így megspórolhatod a szükségtelen és drága fertőtlenítő szereket.
Hangyák távoltartása
Ha már meggyűlt a problémád a hangyák távol tartásával, akkor tapasztalhattad, hogy a só egy kiváló módszer a kis élőlények elűzésére.
Ha a hangyák túl zavaróvá válnak és egy egyszerű megoldással szeretnél ellenük tenni, csak helyezz egy kis adag sót az ablakba, vagy bárhová, ahol hangya fellelhető. Köztudott, hogy a só csökkenti a páratartalmat is, így e célból is ki lehet szórni a helységekben.
Lefolyó tisztítása
Amikor a csap eldugul, egy vastag réteg keletkezik, ami meggátolja a víz szabad áramlását. Ez a réteg főleg zsírból áll, melyet drága vegyszerekkel lehet feloldani.

A lefolyó megtisztításához tegyünk forró vízbe sót, majd öntsük azt a csapba. A só feloldja a zsírt, és szagtalanítja is a lefolyót.
Élénkebb színek
Ha a függönyeid vagy szőnyegeid megfakultak, nem kell túl sokáig a megoldást keresned. A só tökéletesen megoldja ezt a problémát is egy használattal. Mártsd az anyagot erősen sós vízbe, majd alaposan dörzsöld át benne. Segít eltávolítani minden foltot, rozsdát, melyek eddig nem jöttek ki a ruhaanyagból az általános mosószerek használatával.
Bronz, ezüst és réz polírozása
Sok ember, aki bronz, ezüst, vagy réz ékszereket tart szeretné megőrizni azok újszerű állapotát. Azonban idővel a fém felülete megváltozik, és valahogy meg kell őket tisztítani. A só a legegyszerűbb, korrózió mentes megoldás, amit használhatsz.

A sós víz és ecet keverék használata a dolgokon meglepő csillogást eredményez. A só és ecet keveréke feloldja a szennyeződéseket, melyek a tárgyakat rondítják.
Kocsi és a ház ablakainak tisztítása
A makacs foltok eltávolításához az ablakokról csak keverj néhány kanálnyi sót egy gallon meleg vízhez. Használd a keveréket az ablakok tisztításához, dörzsöld erősen a szennyezett felületet. Ezzel az ablakok újra csillogni fognak, mintha újak lennének, ráadásul tartós hatást is nyújt, akár az ablakon, akár a kocsin használod.
Bőrfiatalítás
A só olíva-, vagy levendulaolajjal való elegyítése a legjobb bőrradír. Dörzsöld át az egész testedet ezzel a keverékkel, majd öblítsd le. A só segít regenerálni a bőrt a halott hámsejtek eltávolításával.
Fogápolás
Amikor fog-, vagy szájfájás gyötör, nem kell addig várnod, míg eljutsz a fogorvoshoz. Remek áthidaló megoldást jelenthet az is, ha meleg vízben feloldasz egy kis sót, és azzal öblögetsz. Ez a keverék nagyszerűen funkcionál szájvízként, valamint hashajtó hatása is van.

Fogfehérítés, és fogápolás
A só szódabikarbónával keverve fogfehérítőként szolgál, melyet bármikor alkalmazhatsz. Ezzel a módszerrel egyszerre tarthatod tisztán és fehéren a fogaidat.
Ruhák szárítása télen
Használj sót ruháid öblítéséhez az utolsó mosási folyamat során, hogy meggátold a gyűrődések kialakulását. Ez akkor kifejezetten hasznos, ha a napon szárítod őket. A ruhák ezáltal puhábbak is lesznek, és a rozsdafoltok is eltűnnek.
Ne felejtsd el MEGOSZTANI ezt a posztot az ismerőseiddel és a családoddal a Facebookon.
horvathnemagdi, 2017. május 10. szerda, 12:16
Címkék: otthonunk tisztítását, hangyák távol, kiváló módszer, egyszerű megoldással, csap eldugul, vastag réteg,
Kommentek
Pünkösdi népszokások
szerveződve állították a legények a lányoknak, akiknek ez nagy megtiszteltetés volt. Magas, sudár fák voltak erre alkalmasak, melyeket a kerítésoszlophoz rögzítettek éjjel vagy kora hajnalban. Színes szalagokkal, étellel-itallal is díszítették. Általában az udvarló legény vezetésével állították, de egyes területeken a legények a rokon lányoknak is állítottak fát. Gyakran a közösségeknek is volt egy közös fájuk, aminek a kidöntését ünnepély, és táncmulatság kísérte.

Pünkösdi király

A középkor óta ismert szokás, ekkor ügyességi versenyen (tuskócipelés, karikába dobás) kiválasztották a megfelelő legényt, aki később a többieket vezethette, továbbá a pünkösdi király minden lakodalomba, mulatságra, ünnepségre hivatalos volt, a kocsmákban ingyen ihatott, a fogyasztását a közösség fizette ki később. Ez a tisztség egy hétig, de akár egy évig is tartott. Gyakran ez alkalomból avatták fel a legényeket, akik ezentúl udvarolhattak, kocsmázhattak.

Tavaszköszöntés

Már kora
taltos1, 2017. június 05. hétfő, 22:14
Megújult a Korda Filmpark kiállítása
Mint Kakuk Andrea, a Korda Filmpark ügyvezetője elmondta, az idén tízéves Korda Filmstúdió látogatóközpontja és a szintén tízéves Da Vinci Learning tévécsatorna közös vállalkozásban újította meg a kiállítást, amely az elmúlt években a filmgyártás világát, a filmes trükkök hátterét mutatta be az érdeklődőknek.

A kiállítás új, digitális elemekkel egészült ki, valamint a Kincsem című nagysikerű magyar játékfilm néhány ereklyéje is megtekinthetővé vált.

Kakuk Andrea megemlítette, hogy az elmúlt egy évtized fantasztikus eredményeket hozott a magyar filmgyártásban és a Korda Filmstúdiónak egyaránt. Hozzátette: ma már a nemzetközi filmipar reális munkalehetőségeket kínál a magyar fiatalok számára, akik a Magyarországra érkező színészektől, rendezőktől sokat tanulhatnak.

Ferdinand Habsburg, a berlini székhelyű Da Vinci Media GmbH tulajdonos ügyvezetője a sajtótájékoztató résztvevőinek küldött üzenetében hangsúlyozta: a kiállítás nagy újdonsága, a kiterjesztett valóság nagy szerepet fog játszani a
velemenyezd, 2017. június 01. csütörtök, 14:17
A Tower épületegyüttes.
A Tower több erődített részből álló középkori épületegyüttes London belvárosában a Temze partján, amely az idők során erődítmény, fegyverraktár, királyi palota és főrendű foglyoknak szánt börtön, valamint levéltár és csillagvizsgáló is volt. I. Jakabig minden király és királynő itt lakott. Még utána is az volt a szokás, hogy az uralkodó a Towerben töltötte a koronázása előtti éjszakát és innen vitték díszkísérettel a Westminsterbe. Jelenleg a Towerben őrzik a brit koronaékszereket, valamint egy gazdag fegyvergyűjteményt.

A Towerről nevezték el az 1894-ben épült szomszédos hidat (Tower Bridge), amely azonban történelmileg és funkciójában egyaránt független tőle.

A Tower a város pénzügyi negyedének, vagyis a Citynek a keleti peremén helyezkedik el, a Temze mellett. A folyó és a Tower között a Tower Wharf nevű szabadon bejárható sétány található, ahonnan jó kilátás nyílik a folyóra,
schuro, 2017. május 29. hétfő, 20:09
Kelet-Jeruzsálem elfoglalásának ötvenedik évfordulóját ünneplik Izraelben
"Örökre izraeli fennhatóság alatt fog maradni a Templomhegy és a Siratófal"- jelentette ki Benjámin Netanjahu miniszterelnök a kneszet ünnepi plenáris ülésén.

"Jeruzsálem épül, virágzik, mindenki számára nyitott, tiszteletben tartja a különböző vallások követőit. Megmentettük folyamatos elhanyagoltságából, szegénységéből, fejlődésében csúcspontra juttattuk"- hangsúlyozta ünnepi beszédében Netanjahu.

Az izraeli parlamentből tudósító Jediót Ahronót című újság honlapján, a yneten olvasható az ellenzék vezérszónokának, a Cionista tábort elnöklő Jichák Hercognak a válasza, amelyben azt állította: a kormányfő politikája oda vezet, hogy Palesztina fővárosa lesz Jeruzsálem. A politikus ezzel arra utalt, hogy a politikai megegyezés elmaradása a palesztinokkal aláássa Izrael nemzetközi tekintélyét, és lehetetlenné teszi, hogy a nemzetközi diplomácia fővárosként ismerje el Jeruzsálemet.

"Mindig ragaszkodni fogunk Jeruzsálemhez. Jeruzsálem Izrael szíve, és a Siratófal Jeruzsálem szíve"- erősítette
velemenyezd, 2017. május 24. szerda, 16:30
A Bolsevizmus, mint a Gonosz beavatási princípiuma
démonizálását eredményezte volna. Mert az emberek a VII. században még nem voltak felkészülve arra, hogy a tudati lélek erőit felvegyék. Az akkori európai lakosság tudata még egészen más volt. Teljesen azzal a hittel volt tele, amit a keresztény egyház terjesztett és kezelt. A szellemi tartalmakat az egyház vezetése kívülről közvetítette, és az akkori lelkek ezt hittel fogadták. Ez a lelki magatartás, megfelel az érzőléleknek. Az akkori időknek csak kevés képzett embere élt már a tudati lélekben, amely akkor a középkori skolasztikában érte el legnagyobb virágzását, azok, akik nem is annyira a nemesség körében, hanem inkább a kolostorokban és egyházi rendekben voltak megtalálhatók. Ebbe a tudati állapotba akarta a napdémon, mint kinyilatkoztatását, a tudati lélek erőit beleárasztani. Ezáltal - így írja Rudolf Steiner - minden további fejlődés lehetetlenné vált volna. Ezeket a célokat akkor nem tudta a napdémon keresztülvinni. Belsőleg a golgotai misztérium következményeként, külsőleg az iszlám fellépése miatt
eposz, 2017. május 22. hétfő, 17:27
Rejtélyes sír...
"Egy felnőtt által védőn átölelt gyermeket találtak régészek a szentléleki pálos kolostor nemrég feltárt sírjában. Egyelőre csak találgatnak, hogyan került egy gyermek a szerzetesközösség temetőjébe.

Harmadik éve tart a miskolc-szentléleki pálos kolostor romjainak feltárása, amelyet 1313 előtt alapított István nádor. A miskolci Herman Ottó Múzeum középkoros régészei, Miskolczi Melinda és Szörényi Gábor sok jelentős leletre bukkant ez idő alatt, ám hiába keresték évek óta a szerzetesek temetkezési helyét, annak csak a napokban bukkantak nyomára.

A kerengő kutatása során három sír került elő, s ekkor újabb rejtéllyel szembesültek. Az egyik sírban egy gyermeket találtak, akit egy felnőtt védőn átkarol. A tudósok egyelőre csak találgatnak, hogyan került egy gyermek egy felnőtt férfiakból álló kolostor temetőjébe.

Lehet, hogy egy nagyon fiatal, papnövendékről van szó, miután előfordult, hogy gyerekek csupán pár évesen már kolostorba kerültek. A másik elmélet szerint egy adományozó
szatucsek, 2017. május 18. csütörtök, 19:34
Pongrác, Szervác, Bonifác: a rettegett fagyosszentek
következtében pedig 304. május 12-én a Via Aurelián lefejezték.
Szümnakhosz pápa bazilikát építtetett Pongrác Via Aurelián fekvő sírja fölé. Rómában fehérvasárnap az újonnan megkereszteltek a Pongrácnak építtetett bazilikához vonultak, s megújították hitvallásukat. Hitüket az ártatlan gyermek oltalma alá helyezték szeretetük és bizalmuk jeleként. E bizalom pedig eskük megerősítéseként is szolgált a bírói tárgyalásokon: a peres felek Pongrác sírjánál esküdtek meg arra, hogy igaz a vallomásuk. A késő középkor óta Pongrácot a tizennégy segítőszent közé sorolják.
Szent Szervác püspök - ünnepe: május 13.
A rajnavidéki Maastricht város püspökeként működött. Jelentős szerepet játszott a kereszténység terjesztésében Németalföld területén. Maastrichtban az ő nevéhez fűződik a Miasszonyunk-templomának a megépítése is, amely ma is a város egyik vallási központja. Szervác püspök kora egyik tekintélyes egyházi személyisége volt, aki az eretnek, különösen az arianizmus híveinek elszánt üldözője
memi59, 2017. május 13. szombat, 18:05
Vadrózsa
jár;
De íme látja, hogy csak álmodott...
Oh, - felsóhajt: vadrózsa nem vagyok!...

A teljes vers:
ÉGŐ CSIPKEBOKOR

Csipkebokor (vadrózsa) Rosa canina

Az égő csipkebokor bibliai jelkép.
A világhálón szörfözve érdekes információkra bukkantam:

,,A Bibliában a csipkebokor Mózes elhívatását jelképezi. A középkorban a lángoló, de el nem égő csipkebokrot Mária jelképének tekintették, aki Isten anyjává lett és mégis érintetlen maradt. A barokk művészetben az égő csipkebokor a szeplőtelen fogantatás jelképe lett".

Aztán a másik helyen kétségbe vonták, hogy az a bibliai égő csipkebokor azonos lenne a vadrózsabokorral.

,,Hogyan gyulladhat meg egy csipkebokor? Ha valaki megpróbálna egy élő, leveles, sőt esetleg virágzó csipkebokrot meggyújtani, az bizony nem igen sikerülne
menusgabor, 2017. május 11. csütörtök, 21:30
Képek, videók
Középkor.jpg
chillik
2016. február 08. hétfő, 06:13
Villamossal a középkorba
sanci81
2015. október 25. vasárnap, 15:29
Középkori kínai hajó
megyerimihaly
2015. július 18. szombat, 16:49
Kínai középkori hajó mére
megyerimihaly
2015. július 18. szombat, 16:47
Kína középkori térkép
megyerimihaly
2015. július 18. szombat, 16:46
A középkorúak válsága.jpg
gigi55
2013. március 28. csütörtök, 05:42
Középkori ima
pacsakute
2013. január 25. péntek, 17:07
Középkori francia kórház.
mailona
2012. június 15. péntek, 22:53
Középkori mecsetromok/ Tü
pacsakute
2012. január 10. kedd, 05:36
Várpalota_középkor.gif
dnemethk
2012. január 04. szerda, 09:45
Középkori fejfedő
bodnarnemez
2011. október 30. vasárnap, 06:03
Középkori nyáriruha koszt
csalogany13
2011. február 23. szerda, 10:22
Nyuszi tisztítása cicamód
pacsakute
2012. október 07. vasárnap, 13:22
ásványok tisztítása.jpg
sarkadykati
2012. szeptember 30. vasárnap, 02:41
Tetők tisztítása.jpg
samsira
2010. április 26. hétfő, 16:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.