Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 04:29 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az meg mi, hogy Semjén, még csak el sem szégyenlette magát, miután kiderült: sportból ölt háziállatokat...?
https://24.hu/belfold/2018/03/11/150-eve-kihalt-a-vad-renszarvas-s vedorszagban-tehat-semjen-haziallatokra-lovoldozott/

...És még ez a féreg nevezi magát keresztényinek...

,,A sportvadászokról, illetve a vadászatból sportot űzőkről: Aki képes puszta kedvtelésből orvul lepuffantani egy — háreme élén büszkén őrködő — szarvasbikát, csak mert úgy gondolja: annak agancsdísze jól mutatna a flancos-francos nappalijában, az nyilvánvalóan egyéb gazságokra is képes!... Ha pedig az ilyen alak kérkedőn dicsekszik is alávaló gaztettével (tetteivel), akkor az a véglény az én szememben semmivel sem különb egy gyalázatos gazembernél!" / Vulpes ,,Scepticus" Optimus Prætor «foxworkinspace» Baksay-Róka Béla

Az ilyeneknek (is) pusztulniuk kell a magyar közéletből!
foxworkinspace, 2018. március 14. szerda, 00:51
Címkék: Baksay-Róka Béla, féreg nevezi, vadászatból sportot, flancos-francos nappalijában, nyilvánvalóan egyéb, ilyen alak,
Kommentek
Elmész te a pitlibe! – De mi az a pitli?
Nagyszüleink szalonképes szitokszava volt a pitli, de tudod, hogy mihez kellett valójában a pitli? Itt az ideje, hogy fény derüljön a titokzatos szó eredetére.
Petrás Gabriella

A régi öregektől gyakran hallhattuk anno azt a fajta kedves szitkozódást, amivel ugyan kedvesen, de mégis melegebb éghajlatra küldtek el minket. Az ,,elmész te a pitlibe" hallatán tudtuk, hogy nem komoly a haragjuk, de azon talán el sem gondolkoztunk, mi is az a pitli. Pedig ha nagyszüleink vidéken, pontosabban falun éltek, és még háziállatokat, nevezetesen teheneket is tartottak, akkor a pitli minden nap végén előkerült, így akár mi is találkozhattunk vele.

A híres, neves pitli

A pitlinek, vagy más néven a fejősajtárnak fontos szerep jutott a fejésnél, jellemzően fehér, bordó vagy kék színekben juthattak hozzá a piacon a falubéliek.

forrás:nlcafe.hu/magyarorszagkul
anna4459, 2018. május 16. szerda, 17:24
Húsvéti vigília, Urunk feltámadásának ünnepe 0331
röpködjenek madarak." Isten megteremtette fajtájuk szerint a nagy tengeri állatokat és mind az élőlényeket, amelyek mozognak vagy a vízben úszkálnak. És a röpködő madarakat is, ugyancsak fajtájuk szerint. Isten látta, hogy ez jó. Isten megáldotta őket, és így szólt: ,,Legyetek termékenyek, szaporodjatok, töltsétek be a tengerek vizét, s a madarak is szaporodjanak a földön." Este lett és reggel: az ötödik nap. Aztán szólt Isten: ,,Hozzon elő a föld élőlényeket fajuk szerint: háziállatokat, csúszómászókat és mezei vadakat fajuk szerint." Úgy is történt. Isten megteremtette a mezei vadakat fajuk szerint, a háziállatokat fajuk szerint és az összes csúszómászót a földkerekségen, fajonként. Isten látta, hogy ez jó.
Isten újra szólt: ,,Teremtsünk embert képmásunkra, magunkhoz hasonlóvá. Ő uralkodjék a tenger halai, az ég madarai, a háziállatok, a mezei vadak és az összes csúszómászó fölött, amely a földön mozog." Isten megteremtette az embert saját képmására: Isten
maroka, 2018. március 31. szombat, 00:44
Az újkőkori nők csontjai nehéz fizikai munka emlékét őrzik
Az őskori nők munkáját korábban alábecsülték, pedig a korai földművelő társadalmak fejlődésének kulcsfontosságú hajtóereje volt a Science Advances tudományos lap aktuális számában ismertetett kutatás szerint.

Alison Macintosh, a Cambrigde-i Egyetem tudósa, a kutatás vezetője a BBC-nek elmondta, hogy elsőként hasonlították össze az őskori nők csontjait a ma élőkével, hogy a nők "rejtett történelméhez" közelebb jussanak. A kutatók CT-készülékkel vizsgálták meg különböző edzettségű mai nők - futók, evezősök, focisták és nem sportolók - felkarcsontját és sípcsontját.

A mai nők csonterősségét olyan nőkével vetették össze, akik a Közel-Keleten éltek a korai neolitikus agrárkultúrák korától a középkori földműves közösségeikig.

A nagyjából 7000 évvel ezelőtti neolitikus kori nők lába ugyanolyan erős lehetett, mint a maiaké, ám karjuk ereje 11-16 százalékkal meghaladta a mai elit evezősnőkét. A bronzkori nők karja is erősebb volt, mint a mai sportolóké. A újkőkori nők kövek között őrölhették
velemenyezd, 2017. november 30. csütörtök, 10:31
Milliárdokat költenek a csehek évente kedvenc háziállataikra
A kutyusok, a cicák és más családi kedvencek táplálékára, kozmetikájára, állatorvosi ellátására, esetleg a speciális állathotelek igénybevételére kiadott összeg, kiegészítve az állatok beszerzési árával, évente mintegy 12,6 milliárd koronára rúg (146,16 milliárd forint)- számolta össze a Cseh Statisztikai Hivatal, amely a Statistika&My szakfolyóirat augusztusi számában közölte az adatokat.

A 12,6 milliárd korona nagyjából akkora összeg, mint amelyet a csehek évente autóbiztosításra költenek.

A háztartások kiadásai a családi kedvencekre évről évre emelkednek. A statisztikusok kiemelték: 2009 és 2015 között az állatorvosi kezelésekre fordított összeg 25 százalékkal emelkedett.

A legtöbb pénzt a kedvencekre a gyermektelen háztartásokban élők, köztük a nyugdíjasok költik. Esetükben a háziállatokra fordított kiadások 73 százalékkal nagyobbak, mint a gyermekes családoknál.

A statisztikai hivatal kimutatása szerint 2016 végén a csehországi háztartások 28 százaléka tartott kutyát, míg 19
velemenyezd, 2017. augusztus 14. hétfő, 14:52
Tusványos - A medveállomány szabályozásának a szükségességéről vitatkoztak egy pódiumbeszélgetésen
a sok esetben kukázó fiatalabb egyedeket, hanem a domináns hímeket lőjék ki. Ezek trófeája ugyanis bevételi forrást jelentett a vadászterületek gondnokainak. Kelemen Márton környezetvédelmi szakember elmondta: az állomány szabályozása akkor lehetséges, ha a domináns hímek helyett a kisebb méretű nőstényeket vadásszák.

Az előadásokból és a felszólalásokból kiderült, a tavalyi tilalomnak is a következménye, hogy a medvék immár napi rendszerességgel jelennek meg a településeken, pusztítják a háziállatokat, és heti rendszerességgel támadnak emberekre is. Tamás Sándor megjegyezte: ehhez az is hozzájárult, hogy az erdőkben terepmotorosok, gomba- és erdeigyümölcs-szedők zavarják a medvéket, és az is, hogy a medvék elvesztették a veszélyérzetüket, nem ijednek már meg az emberektől.

Szép Róbert, a romániai Országos Környezetvédelmi Őrség főfelügyelő-helyettese elmondta, az is gondot jelent, hogy nem egyenletes a medvék romániai eloszlása. Míg Székelyföldön túlszaporodott az állomány, az
velemenyezd, 2017. július 19. szerda, 13:23
A cirkuszi világnapon háziállatokat és gazdáikat várják Budapesten és vidéken
A cirkuszi világnap alkalmából szombaton kutyával, macskával, hörcsöggel, madárral vagy bármilyen más háziállatával együtt várják a gazdikat, családokat hogy közös "produkciójukat" közönség előtt is bemutassák - tájékoztatta a Fővárosi Nagycirkusz az MTI-t.

A szervezők az összes résztvevőt ajándékkal jutalmazzák, a legjobbakat pedig meginvitálják a Nagycirkusz manézsába is.

A programon állatsimogatóval, állattrénerek bemutatóival is várják az érdeklődőket, akik sok hasznos információval gazdagodhatnak a háziállatok tartásával, nevelésével kapcsolatban is.

A kezdeményezéshez több utazó cirkusz is csatlakozott, így Székesfehérváron az Aréna Cirkusz, Tiszaújvárosban a Circus America, Szegeden az Eötvös Cirkusz, Kaposváron az Exit Cirkusz, Zalaegesrszegen a Hungária Nagycirkusz, Tapolcán a Magyar Klasszikus Nagycirkusz, Debrecenben a Magyar Nemzeti Cirkusz, Szentendrén a Mr. Gerald Show, a szlovákiai Previzdaban pedig az Utazó Budapest Nagycirkusz várja az önjelölt művészeket.

A
velemenyezd, 2017. április 13. csütörtök, 16:43
Képek, videók
Háziállatok
irmus
2015. március 09. hétfő, 07:04
Gyermekek és háziállatok
pacsakute
2014. július 17. csütörtök, 11:47
szégyenlem magam!
margo44
2008. február 22. péntek, 22:28
0408_lg_optimus_2x_and roi
cpuculer
2011. június 02. csütörtök, 22:06
Optimus Prime
djnetti
2007. május 20. vasárnap, 19:05
Unicron lábán Optimuszok
judynator
2006. december 12. kedd, 17:32
Baksay Árpád +.jpg
farkas1945
2011. március 19. szombat, 10:44
Miért nevezik Magyarorszá
margoboszi
2013. december 17. kedd, 17:48
Miért nevezik Magyarorszá
cipello
2013. december 14. szombat, 19:57
ki minek nevezi...
magdaseppa
2008. március 13. csütörtök, 21:23
Vadászat közben
sanci81
2017. január 04. szerda, 13:33
vadászat.jpg
sz719eszter
2016. június 30. csütörtök, 11:21
vadászat 9.JPG
feviroza
2015. május 01. péntek, 08:50
vadászat 8.JPG
feviroza
2015. május 01. péntek, 08:50
vadászat 7.JPG
feviroza
2015. május 01. péntek, 08:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.