Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 08:17 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tízre növelné a jegybank felügyelőbizottságának létszámát az LMP
Schmuck Erzsébet, a párt frakcióvezető-helyettese csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a felügyelőbizottság mandátuma hamarosan lejár, ezért az Országgyűlésnek új tagokat kell majd választania.

Hangsúlyozta, hogy az LMP-nek korábban többször is gondjai voltak az MNB működésével, és több nyilvánosságra került problémát is az a Róna Péter tárt fel, aki a Lehet Más a Politika jelöltjeként került a felügyelőbizottságba.

A képviselő úgy fogalmazott, hogy a közgazdászt ezek után az MNB "nemkívánatos személynek minősítette" és fel is jelentette jó hírnév megsértéséért.

Schmuck Erzsébet ismertette: az LMP újra Róna Pétert készült javasolni, miután az MSZP, a Párbeszéd és a DK is elfogadhatónak tartja, hogy egy közös jelöltet állítsanak, a Jobbik ugyanakkor ragaszkodik saját jelöltjéhez, Nyikos Lászlóhoz, ezért Róna Péter nem indul a pozícióért, mert ő csak közös jelöltként vállalta volna ezt.

Hozzátette, emiatt várhatóan minden ellenzéki pártnak saját jelöltje lesz, akik közülük a parlament gazdasági bizottsága választ ki egy embert.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 10:41
Címkék: Schmuck Erzsébet, Róna Péter, Lehet Más, Róna Pétert, Nyikos Lászlóhoz, közgazdászt ezek,
Kommentek
Krónika 3. rész (napirend, interpellációk)
emlékeztetett Arató Gergely korábbi szavaira, amely szerint az oktatás feladata gondolkodó diákok nevelése, és kijelentette: a feladat is a kritikai gondolkodást, az érveléstechnika elsajátítását segíti.

"Önöknek az fáj, hogy nem részben külföldi tulajdonú cégek állítják elő a tankönyveket"- jegyezte meg.

A képviselő nem fogadta el a választ, azt a Ház szavazta meg 112 támogató vokssal, 18 nem szavazat és 12 tartózkodás mellett.

LMP: mit tesz a kormány a klímaváltozás ellen?

Schmuck Erzsébet (LMP) ténynek nevezte, hogy a klímaváltozás valóság és veszélyes, a folyamat megfékezéséért szerinte mégsem tesz semmit a kormány. Kijelentette: a rendszerváltás után a nehézipar összeomlása miatt csökkent a kibocsátásunk, 2015-ben azonban fordulat történt, azóta évente legalább 5,6 százalékkal növekszik a szén-dioxid-kibocsátásunk. Milyen intézkedéseket terveznek a megújuló energiaforrások hasznosítására? - kérdezte.

Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 16:42
Költségvetés - Az LMP gazdaságpolitikai irányváltást szorgalmaz
Schmuck Erzsébet pénteki budapesti tájékoztatóján, értékelve a jövő évi költségvetési javaslatot, a fenntarthatóság szempontjainak figyelembe vételét szorgalmazta, és sok lábon álló, a hazai kis- és közepes vállalkozásokra építő gazdaságot tartott szükségesnek. Mint arra rámutatott,válság esetén az emberek elsőként az új autókról mondanak le, a magyar gazdaság pedig jelentősen kitett az autóiparnak és a multiknak, emiatt nem "válságálló".

Kifogásolta, hogy a kormány nem tudta megállítani a bérválságot, a társadalom szétszakadását, és a támogatásokkal a multiknak kedvez. Bár a családi adókedvezmény ugyan emelkedik, a családi pótlék összege kilenc éve stagnál, ahogy az oktatás és az egészségügy színvonalának emelkedése sem várható jövőre - értékelt.

Szerinte a bérek helyett a természeti erőforrások használatát kellene magasan adóztatni.

Képviselőtársa, Csárdi Antal kijelentette: a Fidesz azt teszi a magyar társadalomban, amit az uniós források jövőbeli elosztásánál kifogásol, vagyis a
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 15:01
Krónika 1. rész (napirend előtt: oktatás, családon belüli erőszak, megújuló energia)
kiszolgáltatottak, nehéz helyzetben lévők érezhetőbb segítséget kapjanak, mint korábban.

Hozzátette: a Fidesz-KDNP-kormány kezdeményezésére került be 2011-ben a kapcsolati erőszak fogalomköre a büntető törvénykönyvbe, valamint új áldozatvédelmi központok és titkos menedékházak is létrejöttek. Megjegyezte: az intézkedésről szóló törvénymódosításokat a szocialisták nem támogatták a parlamentben.LMP: kormányhoz közel állók gazdagodnak a napenergiával kapcsolatos pályázatonSchmuck Erzsébet LMP-s képviselő egy európai uniós, napenergiával kapcsolatos pályázat miatt bírálta a kormányt, mert szerinte az idén márciusban egy napra megnyitott tenderen csak azok tudtak indulni, akik informális csatornákon értesültek róla, és fel tudtak készülni.

Úgy vélte: a kormány célja nem a biztonságos környezetkímélő energia és a kkv-k támogatása, hanem a kormányhoz közel állók további gazdagítása.

Fónagy János, a Miniszterelnöki Kormányiroda államtitkára reagálásában közölte: a magyar
velemenyezd, 2018. június 12. kedd, 11:01
Krónika 10. rész (alkotmánymódosítás, napirend után)
Fidesz: a módosítás közös nemzeti ügy

Közös nemzeti ügynek nevezte az alaptörvény-módosítást Ovádi Péter (Fidesz), a nemzeti szuverenitás megerősítésének fontosságát hangsúlyozva.

Mint mondta, alkotmányos identitásunk, keresztény kultúránk, biztos jövőnk érdekében "minden lehetséges jogi eszközt meg kell adni a kormánynak", utalva arra, noha az ellenzék egyszer már megakadályozta ezt a módosítást. Hozzátette: a nemzeti konzultáció és a választás eredménye is azt mutatja, hogy egyértelmű a kötelező betelepítési kvóta elutasítottsága.

A képviselő bevett nemzetközi jogi alapelvként említette, hogy az államnak jogában áll eldönteni, ki él a területén, hangsúlyozva, hogy a most tárgyalt módosítás szükséges Magyarország megvédéséhez, hiszen azegyértelműsíti a jogszabályi környezetet és visszaverhetővé teszi a Brüsszelből érkező támadásokat.Jobbik: önmagában nem elég a módosítás

A jobbikos Varga-Damm Andrea szerint az általa árnyékbokszolásnak nevezett módosítás önmagában nem
velemenyezd, 2018. június 05. kedd, 18:57
LMP: felül kell vizsgálni az éghajlatváltozási stratégiát
Schmuck Erzsébet, a parlament fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke kedden, a környezetvédelmi világnap alkalmából tartott sajtótájékoztatóján rámutatott: a felülvizsgálatot indokolja, hogy 2015 óta emelkedik a szén-dioxid-kibocsátás, ráadásul a gazdasági növekedést is meghaladó, több mint 5 százalékos mértékben.

Rámutatott: a növekedés harmadáért a közlekedési szektor okolható, harmadáért a lakossági fűtés problémái, fennmaradó részéért pedig az erőművek. Szerinte a kormánynak ennek visszaszorítására kellett volna költenie az uniós forrásokat.

Elmondta azt is: a világnap nemzetközi témája idén a műanyag-mentesítés.

Beszámolt arról is, hogy tavaly világviszonylatban is emelkedett a kibocsájtás - több éves stagnálás után -, amelyet azzal magyarázott, hogy a globális együttműködési megállapodások csupán a szándékot mutatják.
velemenyezd, 2018. június 05. kedd, 12:51
Krónika 1. rész (napirend előtt: kémper, környezetvédelem, alkotmány)
túlzás egyenlővé tenni az ártatlansággal.

Közölte, az eljárást a korábbi, enyhébb szabályok alapján kellett lefolytatni. Emlékeztetett arra, a fő ügy az volt, hogy bolgárnak álcázott orosz emberekkel a magyar titkosszolgálat tagjait átvilágították. Az, hogy ezt a bíróság nem ítélte olyan súlyúnak, hogy a személyes felelősséget megállapítsa, ez nem mentesíti a baloldalt a politikai felelősség alól - mondta az államtitkár.LMP: az ökológiai válságot a bőrünkön érezzükSchmuck Erzsébet (LMP) a környezetvédelem világnapján arról beszélt, hogy az ökológiai válságot a bőrünkön érezzük. Szerinte a magyar kormányok súlyos adósságot halmoztak fel azzal, hogy neoliberális, a jövőt felélő politikát folytattak ahelyett, hogy kiszámítható, fenntartható, hosszú távra tervező társadalom- és gazdaságpolitikát hajtottak volna végre.

Az LMP a gazdaságot a helyi vállalkozásokra építené, a helyi közösségekből álló Magyarországot szeretne - hangsúlyozta.

Cseresnyés Péter, az Innovációs és
velemenyezd, 2018. június 05. kedd, 11:31
Krónika 7. rész (kérdések, napirend után)
LMP: elviselhetetlen a repülőtér zaja

Schmuck Erzsébet (LMP) azt mondta, hogy a budapesti Liszt Ferenc repülőtér környékén élők egyre elkeseredettebben panaszkodnak az állandó zajterhelés és légszennyezés miatt. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, illetve a Légügyi Hivatal milyen intézkedéseket tervez az ügyben - kérdezte.

Cseresnyés Péter, a tárca államtitkára válaszként hangsúlyozta, hogy a repülőtér elhelyezkedése miatt a légiforgalom zaja elkerülhetetlenül terheli a környék lakóterületeit. Hangsúlyozta, hogy eközben viszont kijelölték a repülőtér zajgátló védőövezetét, a repülőtér üzembentartója és a légiirányításért felelős szervezet pedig betartja a zajcsökkentő előírásokat.

Fidesz: hogyan segítik a gyermekvállalást?

Dunai Mónika (Fidesz) arról beszélt, hogy a Fidesz-KDNP az elmúlt években folyamatosan a családok megsegítésén dolgozott. A képviselő, azt kérdezte, hogy milyen támogatásokkal segítik a gyermekvállalást.

Rétvári Bence, az Emmi államtitkára azt mondta,
velemenyezd, 2018. június 04. hétfő, 19:10
Képek, videók
Erzsébet(Zsóka2.gif
katka5212
2018. június 16. szombat, 16:46
ERzsébet(Zsóka2.jpg
katka5212
2018. június 16. szombat, 16:45
Erzsébet.jpg
katka5212
2018. június 16. szombat, 16:44
Erzsébet2.jpg
katka5212
2018. június 16. szombat, 16:44
ERzsébet3.gif
katka5212
2018. június 16. szombat, 16:44
Erzsébet4.gif
katka5212
2018. június 16. szombat, 16:44
zzz 006 horváth Erzsébet
katka5212
2018. május 28. hétfő, 12:57
erzsebet kiralyno.jpg
agica2004
2018. május 23. szerda, 22:11
Erzsébet.jpg
agica2004
2018. május 23. szerda, 22:10
erzsebet-kiralyno-corg i-k
agica2004
2018. május 23. szerda, 22:09
harry-erzsebet.jpg
agica2004
2018. május 23. szerda, 21:44
Katalin és Erzsébet.jpg
agica2004
2018. május 23. szerda, 21:08
Péter.jpg
katka5212
2018. június 16. szombat, 15:56
Péter2.png
katka5212
2018. június 16. szombat, 15:55
Eközben Simon Péterhez ér
katalin_53
2018. június 16. szombat, 06:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.