Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 26. szerda | 39. hét | 269. nap | 07:07 | Jusztina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tízre növelné a jegybank felügyelőbizottságának létszámát az LMP
Schmuck Erzsébet, a párt frakcióvezető-helyettese csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a felügyelőbizottság mandátuma hamarosan lejár, ezért az Országgyűlésnek új tagokat kell majd választania.

Hangsúlyozta, hogy az LMP-nek korábban többször is gondjai voltak az MNB működésével, és több nyilvánosságra került problémát is az a Róna Péter tárt fel, aki a Lehet Más a Politika jelöltjeként került a felügyelőbizottságba.

A képviselő úgy fogalmazott, hogy a közgazdászt ezek után az MNB "nemkívánatos személynek minősítette" és fel is jelentette jó hírnév megsértéséért.

Schmuck Erzsébet ismertette: az LMP újra Róna Pétert készült javasolni, miután az MSZP, a Párbeszéd és a DK is elfogadhatónak tartja, hogy egy közös jelöltet állítsanak, a Jobbik ugyanakkor ragaszkodik saját jelöltjéhez, Nyikos Lászlóhoz, ezért Róna Péter nem indul a pozícióért, mert ő csak közös jelöltként vállalta volna ezt.

Hozzátette, emiatt várhatóan minden ellenzéki pártnak saját jelöltje lesz, akik közülük a parlament gazdasági bizottsága választ ki egy embert.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 10:41
Címkék: Schmuck Erzsébet, Róna Péter, Lehet Más, Róna Pétert, Nyikos Lászlóhoz, közgazdászt ezek,
Kommentek
Krónika 5. rész (kérdések)
választási kampányban a kormány 12 ezer forintos támogatást ígért a gázzal vagy tűzifával fűtőknek. A tűzifajuttatás felét most visszaveszik, mert a fa kiszállítási díja néha eléri a hatezer forintot - bírált a politikus.

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára azt felelte, hogy az ország gazdasági teljesítményének következtében az előző fűtési szezonban 12 ezer forintos támogatást nyújtottak minden családnak.

LMP: mikor érjük el a kínai levegőminőséget?

Schmuck Erzsébet (LMP) arról beszélt, hogy mára Magyarország nem csupán az EU-n belül, de globális összevetésben is a legszennyezettebb levegőjű államok közé tartozik. Az Európai Számvevőszék felmérése alapján Indiában és Kínában is jobb a levegő minősége, mint Magyarországon - tette hozzá.

Mikor érjük el legalább a kínai levegőminőséget? - kérdezte a politikus.

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium államtitkára azt mondta, hogy a képviselő által hivatkozott tanulmányban 2012-es adatok szerepelnek, azóta
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 16:04
LMP: átfogóan kell javítani a nyugdíjasok helyzetét
felemelését és az otthoni ápolás elismerését munkaviszonyként - mondta a képviselő.

Szlovákiában a magyar háromszorosa a nyugdíjminimum - mutatott rá -, és elfogadhatatlan, hogy a kormány elküldte a 65 évesnél idősebb tanárokat, közszolgálati dolgozókat.

A politikus felhívta a figyelmet arra a tizennyolc OECD-ország vizsgálatával készült tanulmányra, amely a magyar nyugdíjasok helyzetét ítélte a legrosszabbnak a többi között az egészségi állapotuk és az anyagi biztonságuk alapján.

Schmuck Erzsébet kérdésre ismertette pártja határvédelemről vallott álláspontját. Kijelentette: közös európai védelemre és erőfeszítésekre van szükség, az ország ugyanis sok esetben nem tudja megtenni a szükséges lépéseket. Azt mondta: korábban Orbán Viktor miniszterelnök is a közös védelem erősítése mellett foglalt állást, nem érthető, miért változtatott álláspontján.

Abban egyetértett a kormányfővel, hogy Magyarország jelenleg megvédi a határokat, segíteni szerinte ezért ott kell, ahol szükség van
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 11:37
ITM: növelni kell a magyar vállalatok hozzáadott értékét
hogy 2010 után a magyar gazdaságpolitikában jelentős változások történtek. Az eladósodás helyett államadósság-leépítés, a megszűnő munkahelyek helyett pedig munkahely-teremtés indult. Aláhúzta, 2018 második negyedévében 798 ezerrel dolgoztak többen, mint 2010-ben, amelyből közel 600 ezren az elsődleges munkaerő-piacon helyezkedtek el. Emellett a kormány 2010 óta évi 1000 milliárd forintot csoportosít át a globalizáció nyerteseitől a magyar családok számára - tette hozzá az államtitkár.

Schmuck Erzsébet, az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának elnöke beszédében elmondta, hogy az IMF (International Monetary - Nemzetközi Valutaalap) jelentése szerint 1970 és 2010 között 145 bankválság, 208 pénzügyi összeomlás, 72 államadósság-válság, összesen 425 rendszerszintű válság volt a világon.

Hangsúlyozta, egyes prognózisok szerint várhatóan 2020-ra a feltörekvő gazdaságok saját pénzügyi piacainak bővülése miatt a teljes pénzügyi eszközállomány tízszer lesz nagyobb a gazdasági kibocsátásnál.
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 15:42
Az LMP a parlagfű visszaszorítását célzó intézkedéseket vár a kormánytól
Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, jövő év elejéig egy országgyűlési jelentést is várnak a kabinettől arról, hogy 2013 óta miként változott a parlagfű koncentrációja a nyári időszakban, továbbá milyen lépések történtek az allergiások helyzetének javítása érdekében.

Magyarországon több mint 2 millióan szenvednek a parlagfű okozta allergiától, ami az érintetteknek összességében több tízmilliárd forintos gyógyszerkiadást, a gazdaságnak pedig nagy munkaerőkiesést jelent - fejtette ki az LMP politikusa.

Kiemelte, a 2008-ban hozott törvényi szigorítások ellenére a parlagfűvel szennyezett területek nagysága évről évre növekszik, mivel a kormány nem mutat politikai akaratot a helyzet javítására.
velemenyezd, 2018. szeptember 14. péntek, 14:32
LMP: a kormány ne engedélyezze szénbányák nyitását!
Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, miközben Áder János köztársasági elnök nagyon helyesen többször is a klímaváltozást nevezte a kor legnagyobb problémájának, addig a kormány nem akarja komolyan venni azt.

Erre utal, hogy a kabinet három éve halogatja a környezet- és élelmiszerbiztonsági szempontból fontos éghajlatváltozási stratégia felülvizsgálatát, és nem törődik a vidéki légszennyezettség növekedésével sem - közölte.

A politikus kiemelte, a kabinet Ózdon egy lignitbánya engedélyezési eljárását kezdte meg, a megújuló energiaforrások terjedését pedig "holdudvarának támogatása" miatt nehezíti.A megújuló energiaforrásokra azért is nagy szükség lenne, mert az Eurostat becslése szerint Magyarország széndioxid-kibocsátása 2015-től évente 5,6 százalékkal emelkedik - mondta Schmuck Erzsébet.
velemenyezd, 2018. szeptember 08. szombat, 11:31
Keresztes László Lóránt lett az LMP frakcióvezetője
egyhangúlag hozták meg.

Az új frakcióvezető különösen fontosnak nevezte, hogy az LMP parlamenti munkájával biztosítsa "a valódi népképviseletet", és vállalja fel konkrét helyi ügyek képviseletét. Hozzátette: politikai munkájukkal az ökopolitika alapjait szeretnék bemutatni.

A helyi ügyek iránti elkötelezettségét azzal is indokolta, hogy nyolc évig pécsi önkormányzati képviselő volt, mielőtt most tavasszal bekerült a parlamentbe.

Hozzátette: frakcióvezető-helyettesnek Demeter Márta és Schmuck Erzsébet mellett Csárdi Antalt választották meg a nyolcfős képviselőcsoportban.

Keresztes László Lóránt megköszönte elődje, Szél Bernadett frakcióvezetői munkáját. Értékelése szerint Szél Bernadettet dicséri, hogy az LMP-frakció a mostani és az előző parlamenti ciklusban - létszámarányosan - a legaktívabb és legfelkészültebb képviselőcsoport volt.

A Jobbikkal lehetséges együttműködésről kérdésre válaszolva azt mondta, konkrét helyi programok mentén helyi megállapodásokat lehet kialakítani,
velemenyezd, 2018. szeptember 04. kedd, 22:01
Megkezdődött az Ökopolisz nyári akadémiája Mátrafüred-Sástón
Lengyel Szilvia köszöntőjében arról beszélt: a hatodik alkalommal megrendezett eseményen igyekeznek minél jobban visszanyúlni a zöld gyökerekhez. Emellett a választás tapasztalatairól és belpolitikai aktualitásokról is szó esik majd az előadásokon, beszélgetéseken.

Elmondta: a plenáris ülések témái között a civilek és pártok viszonya, a 21. század politikája Magyarországon, a hazai médiaviszonyok elemzése, továbbá a zöldpolitika jövője is szerepel, míg a műhelybeszélgetéseken a globális rend átalakulásáról, illetve az "Európa - értünk, vagy ellenünk" témában és a jövőre felkészülésről cserélhetnek eszmét a résztvevők.

Emellett képzőművészeti és gyermekprogramok, koncert, túra, jóga és relaxáció is színesíti az idei nyári akadémia kínálatát - ismertette Lengyel Szilvia. Megjegyezte: a Mátrafüred-sástói Mátra Kemping mindehhez új, egyben méltó és "zöld" helyszínt, illetve feltételeket biztosít, ahová az esemény négy napja során mintegy 35 előadót és 250 érdeklődőt, szimpatizánst várnak.

A
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 19:25
Krónika 3. rész (napirend, interpellációk)
emlékeztetett Arató Gergely korábbi szavaira, amely szerint az oktatás feladata gondolkodó diákok nevelése, és kijelentette: a feladat is a kritikai gondolkodást, az érveléstechnika elsajátítását segíti.

"Önöknek az fáj, hogy nem részben külföldi tulajdonú cégek állítják elő a tankönyveket"- jegyezte meg.

A képviselő nem fogadta el a választ, azt a Ház szavazta meg 112 támogató vokssal, 18 nem szavazat és 12 tartózkodás mellett.

LMP: mit tesz a kormány a klímaváltozás ellen?

Schmuck Erzsébet (LMP) ténynek nevezte, hogy a klímaváltozás valóság és veszélyes, a folyamat megfékezéséért szerinte mégsem tesz semmit a kormány. Kijelentette: a rendszerváltás után a nehézipar összeomlása miatt csökkent a kibocsátásunk, 2015-ben azonban fordulat történt, azóta évente legalább 5,6 százalékkal növekszik a szén-dioxid-kibocsátásunk. Milyen intézkedéseket terveznek a megújuló energiaforrások hasznosítására? - kérdezte.

Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 16:42
Képek, videók
Lukács Erzsébet
irmus
2018. augusztus 07. kedd, 06:11
Farkas Erzsébet
irmus
2018. augusztus 06. hétfő, 14:19
Erzsébet és Fülöp 1947 ut
agica2004
2018. július 12. csütörtök, 19:46
Erzsébet és Fülöp esküvőj
agica2004
2018. július 12. csütörtök, 19:46
Erzsébet és Fülöp kb.1943
agica2004
2018. július 12. csütörtök, 19:45
Erzsébet és Fülöp.jpg
agica2004
2018. július 12. csütörtök, 19:44
Erzsébet és Fülöp-kutyuso
agica2004
2018. július 12. csütörtök, 19:44
Erzsébet.jpg
agica2004
2018. július 12. csütörtök, 19:43
Erzsébet1.jpg
agica2004
2018. július 12. csütörtök, 19:42
Erzsébet-és Fülöp herceg.
agica2004
2018. július 12. csütörtök, 19:35
erzsebet-hercegi-eskuv on2
agica2004
2018. július 12. csütörtök, 19:34
erzsebet-kiralyno-quee n-e
agica2004
2018. július 12. csütörtök, 19:33
péter orgonál0915.jpg
maroka
2018. szeptember 16. vasárnap, 16:12
Repülés-Bessenyei Péter 2
agica2004
2018. szeptember 05. szerda, 20:03
péter_koncert0902.jpg
maroka
2018. szeptember 02. vasárnap, 13:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.