Regisztráció  Belépés
2017. augusztus 21. hétfő | 34. hét | 233. nap | 23:39 | Sámuel, Hajna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Töltött paprika káposztával
Töltött paprika káposztával

Nagymamám így készítette a töltött paprikát, mivel az én kedvencem, ezért én is édes káposztával készítem
Rózsamama konyhája

Hozzávalók

50 dkg sertés darált hús
1 db tojás
1 kávéskanál só
0,5 kávéskanál bors
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
6 db zöld TV paprika
1 kanál rizs
1 fej hagyma

A szószhoz:

1 l házi paradicsomlé
2 kávéskanál só
2 kanál cukor
30 dkg fejes káposzta
A rántáshoz:
1 kanál sertészsír
1 púpos kanál liszt
1 kávéskanál fűszerpaprika

Elkészítés

A húst ledaráljuk, a hagymát nagyon apró kockára vágjuk, majd a többi hozzávalóval (só, bors, tojás, rizs, fűszerpaprika)l jól összegyúrjuk.

A paprikák belsejét kiszedjük, a káposztát lereszeljük.

Káposztát a lábas aljára helyezzük, erre jönnek a paprikák, amit megtöltöttünk a húsos masszával.

Ráöntjük a paradicsomlevet, itt ízesítjük sóval, cukorral ki hogyan szereti, lassú tűzőn készre főzzük kb. 40 perc.

Közben elkészítjük a rántást. A zsíron megpirítjuk a lisztet zsemle színűre, majd rátesszük a fűszerpaprikát, és berántjuk a töltött paprikánkat, egyet forr és már tálalhatjuk is.
horvathnemagdi, 2017. június 19. hétfő, 09:47
Címkék: töltött paprikát, húst ledaráljuk, hagymát nagyon, többi hozzávalóval, paprikák belsejét, káposztát lereszeljük,
Kommentek
Folyton berohad a zöldség a hűtőbe? Itt a tuti tartósító mód
A havi kiadásaink jelentős része ételre megy el, sokszor a kidobott ételek miatt költünk többet, mint kellene.
Összeszedtünk három tartósítási trükköt, amivel neked is több maradhat a zsebedben hónap végén.

A bolt hűtőpolcain általában elől találjuk a közelebbi lejáratú termékeket, a hosszabb ideig fogyasztható ételeket pedig hátra töltik fel a bolti dolgozók. Ha pedig hosszabb lejáratú ételt veszünk, akkor kisebb az esélye, hogy ki kell majd dobni azokat, mivel már nem fogyaszthatóak.

Kevesebb előkészített áru vásárlásával is sokat takaríthatunk meg.
Burgonyából a pucolatlan nagyságrendekkel olcsóbb, de például a felkockázott húsért is extra összegeket hagyhatunk a boltban. Ha találunk egy jó hentest, akkor ott akár elő is készítik nekünk a húsunkat.
Nagy mennyiségben érdemes vásárolni, ha valami akciós, de zöldségeknél kicsit bonyolult lehet ezek tárolása. Egyes ételeket azonban
anna4459, 2017. július 13. csütörtök, 19:32
Gyűlölöm a paradicsomoskáposztát!
Őszintén, mélyen és meggyőződéssel! És hirdetem is! Mert bátor vagyok, és nem tartom a számat! Le a paradicsomos káposztával! De... Tessék mondani, jövőre majd ezért bünti jár?

Jó, tudom, Németország messze van. A Facebook központja meg ugyebár a messzi Ámerikában... Az sincs valami közel. Akkor meg mit izgatom magam? Miért bosszant, hogy a német politikusok - politikai oldaltól függetlenül -, úgymond: megelégelték a Facebookon zajló gyűlöletbeszédeket, kamu híreket, és törvényjavaslatot nyújtottak meg be arról, hogy jól megbüntethetik a közösségi oldalt, ha időben ki nem cenzúrázza az ilyen tartalmakat.

Mindezt persze kizárólag a szólásszabadság, a szabad véleménynyilvánítás és demokrácia jegyében.

Bár lehet, hogy ez is csak álhír...

Adjátok vissza az álhíreimet!

Mire mennék az olyan hírek nélkül, miszerint: ,,A konyhasós
lebo, 2017. május 13. szombat, 12:57
Sütőben sült szárma
finomra vágjuk.

A káposztaleveleket elfelezzük, erüket kivágjuk.

Egy keverőtálban a darált húshoz adjuk hagymát, fokhagymát, és a száraz rizst (majd benne megfő).

Hozzáadjuk a fűszereket, és a tojást.

Kézzel jól összedolgozzuk.

Kis gombócokat formázunk, és a káposztalevélbe tesszük.

A leveleket feltekerjük, és a kis hengerek két végét benyomkodjuk.

Egy hőálló edény alját kibéleljük a vágott savanyú káposztával.

Erre tesszük a betöltött káposztaleveleket.

A gombócok közé tesszük a feldarabolt füstölt szalonnát, és sonkát.

Hozzáadjuk az egész borsot, babérlevelet, köménymagot, és felöntjük annyi vízzel ami éppen ellepi.

Alufóliával lefedjük, és 220 C- előmelegített sütőbe tesszük. Amint felforrt, (kb. 30 perc) a hőmérsékletet visszavesszük 150 C fokra. Így sütjük még kb. 2 órát.

Elkészítjük a rántást. Étolajon megfuttatjuk a finomra
horvathnemagdi, 2017. május 12. péntek, 17:15
Ízőrzők - Boldog
kínáljuk.

Boldogi fehér káposzta
Hozzávalók: másfél kg hús: sertés dagadó, és csülök. 10-15 dkg rizs, 1 kg vágott savanyú káposzta, 1 púpos evőkanál sertészsír, 3 evőkanál liszt.
A húsokat besózzuk, és ebben 3-4 napig, hideg helyen állni hagyjuk.
Főzés előtt kis kockákra felszeleteljük, majd alaposan átmossuk. Amennyiben a káposzta túl savanyú, azt is átöblítjük.
Egy nagyobb fazék alját beterítjük a káposzta felével, rászedjük a lecsepegtetett húst, és befedjük a maradék káposztával. Annyi vizet öntünk rá, hogy teljesen ellepje, és feltesszük főzni.
Egy óra múlva beleborítjuk az átmosott rizst. A káposzta főzőlevéből kiszedünk két merőkanálnyit, felolvasztunk benne egy kanál zsírt, és csomómentesre keverjük a liszttel. Amikor a rizs is puhára főtt, ezzel a habarékkal sűrítjük be a káposztát. Összeforraljuk, és máris tálalható.

Mancsos tészta
Hozzávalók: 50 dkg nagy kocka tészta, 1 liter tej, 1 csapott evőkanál só, 2 tojás, 10 dkg cukor, 2 evőkanál
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:25
húsgombóc káposztával !
pulpety duszone w młodej kapuscie

500g darált hús
1 hagyma
1 tojás
1/2 szelet kenyér tejbe áztatott
2 púpozott evőkanál búzadara
1-szint teáskanál só
frissen őrölt bors
3/4 evőkanál szárított majoránna
1/4 vízüveg
zsemlemorzsa
olaj

a hagymát apróra vágom olajban megpiritom és a többi hozzávalóval összekeverem .
gombócokat csinlálok belőle, kisütöm olajban .

1 fiatal káposzta
2 fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 babérlevél
só, bors
csokor kapor
1-2 evőkanál olvasztott vaj
kb. 2 pohár húsleves

vajon megpiritom a hagymát, hozzáadom a durvára reszelt répát, párolom együtt pár percig .
ezután adom hozzá a csikokra vágott káposztát, fűszereket, a húslevest .
összekeverem , lefedve félpuhra fözöm .
most beleteszem a gombócokat
ibolya58, 2017. április 11. kedd, 12:42
kacsacomb dusnoki húsos káposztával
Kacsacomb dusnoki húsos káposztával

Hozzávalók:
6 kacsacomb
, 2 teáskanál só,
2 teáskanál fokhagymapor,
bors,
3 ág rozmaring,
kacsazsír,
6 gerezd fokhagyma,
2 vöröshagyma.

A húsos káposztához:
2 evőkanál kacsazsír,
1 kg savanyú káposzta,
2 fej vöröshagyma,
80 dkg házi sonka,
1 evőkanál fűszerpaprika,
4 teáskanál zúzott fokhagyma,
1 paradicsom,
1 paprika,
10 dkg árpagyöngy
, 2 evőkanál liszt,
2 dl tejföl,
1 kávéskanál egész kömény,
1 teáskanál majoránna,
2 babérlevél,
2 teáskanál paprikakrém,
1 kávéskanál őrölt bors.

A friss rozmaringból két ágat apróra vágunk, összekeverjük a sóval és a
fokhagymaporral. A kacsacombokat a bőrös oldalukon beirdaljuk, és mindkét oldalán
alaposan bedörzsöljük ezzel a pác sóval.
Egy tepsit kacsazsírral kikenünk, belehelyezzük a húsokat. Dobunk mellé négy gerezd
tisztított fokhagymát és
ibolya58, 2017. február 12. vasárnap, 12:32
Tepsis káposzta
Hozzávalók: 1kg savanyúkáposzta,1-2 csészényi rizs,füstölt oldalas,vagy füstölt jó husos,porcos borda, egy nagy pohár tejföl,pici olaj,pici víz.

A füstölt oldalast/húst,porcos bordát/ előző este beáztatom,

Tepsi, egy pici olaj bele, aztán a nyers savanyúkáposzta felével kibélelem, rá az oldalas,porcos borda,vagy füstölt akármi, szép sorban,szorosan egymás mellé, majd a a megmosott rizzsel megszórom a húst, és azután betakarom a maradék savanyú káposztával teljesen, és egy kicsi vizet öntök még alá.Végül a nagypohár tejfölt az káposzta tetejére locsolgatom, és aztán fóliát a tepsire, be a meleg sütőbe,és kb másfél órát sütni.Illatát érezve,meglehet nézni villával, hogy a hús, és a rízs megpuhult-e, ha igen, akkor a fóliát le, még egy kicsit pirítani,
bkisseva, 2017. február 07. kedd, 12:42
Képek, videók
pirog káposztával
ibolya58
2013. március 04. hétfő, 12:36
sult_oldalas_kaposztav al.
marcsip49
2012. november 25. vasárnap, 13:49
párolt káposztával
sarkadykati
2011. november 13. vasárnap, 15:46
39404 cic káposztával.jpg
sarkadykati
2011. szeptember 28. szerda, 10:31
..savanyú káposztával...
borcsamama
2011. július 20. szerda, 17:45
ponty káposztával
peterimajoridozsahe
2010. február 22. hétfő, 15:00
ponty káposztával !
ibolya58
2009. július 05. vasárnap, 14:33
halfilé káposztával.jpg
veronika74
2009. április 01. szerda, 19:32
@urgonya_kaposztaval.j pg
veronika74
2009. április 01. szerda, 19:05
parolt_gomba_kaposztav alK
yulchee
2007. november 03. szombat, 10:26
Tejfölös sav.káposztával
miday
2007. március 20. kedd, 12:23
Paprikát eszem
dudlika
2010. március 18. csütörtök, 21:31
szórtam rá paprikát
laragi
2009. december 25. péntek, 00:03
paprikát fagyasztottam té
tinka1951
2008. március 26. szerda, 11:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.