Regisztráció  Belépés
2018. április 21. szombat | 16. hét | 111. nap | 09:51 | Konrád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ekcéma ellen természetesenAz ekcéma manapság egyre több embert érint. Ennek oka lehet a stresszes életmódunk, a tisztítószerekben lévő káros anyagok és akár még a feldolgozott élelmiszerek is kiválthatják. A szteroidtartalmú kenőcsök pedig lehet, hogy használnak, de ezek nem tesznek jót a szervezetünknek. Azonban házilag mi magunk is készíthetünk ekcéma elleni kenőcsöt, amely nemcsak a viszketést csillapítja, de a kis hólyagok megjelenését is meggátolhatja. Aki hajlamos az ekcémára, fogyasszon minél több omega-3 zsírsavban gazdag táplálékot, mivel ezek jelentősen képesek a szervezetben kialakuló gyulladásokat lecsökkenteni. A tejtermékek is hajlamosíthatnak az ekcémára.

Ha ekcémás a bőre, akkor kerülje a hosszú és túl gyakori fürdőzéseket, mert ez is kiszáríthatja a bőrt, amely ugyancsak felerősítheti az ekcéma kellemetlen tüneteit. A napfény hatására D-vitamin termelődik a szervezetünkben, amely csökkenti az ekcéma kiújulását és még az immunitást is fokozza.

Az ekcéma elleni krém legfontosabb összetevője a levendula-illóolaj, amely a száraz, kivörösödött bőrt gyógyítja eredményesen. A másik ilyen csodálatos összetevő a sheavaj, amely többek között A-vitaminban is gazdag, így gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik és segít a különféle bőrbetegségek gyógyításában.

A házi ekcéma elleni kenőcs hozzávalói:

Fél csésze sheavaj
Fél csésze kókuszolaj
1 evőkanál termelői méz
30 csepp levendula-illóolaj
8 csepp teafa-illóolaj
5-5 csepp geránium- és mirhaillóolaj

A krém elkészítése:
Vízgőz fölött olvassza fel egy edényben a sheavajat és a kókuszolajat. Én először felteszek egy edénybe vizet forrni, majd erre helyezek egy másik edényt, amelybe az összetevők kerülnek. Amikor a kókuszolaj és a sheavaj elkezd olvadozni, adja hozzá a mézet és folyamatosan keverje az elegyet. Amikor a hozzávalók felolvadtak, akkor várjon, míg az hűl egy kicsit, majd egy kézi mixer segítségével keverje össze az egészet néhány percig. Ezután adja hozzá a krémhez az összes illóolajat és keverje össze még egyszer az edény tartalmát. Amikor elkészült, öntse a krémet egy tégelybe és tárolja a kenőcsöt hűtőszekrényben. Mivel nem tartalmaz tartósítószert, így lehetőleg egy hónapon belül használja azt el.
Forrás : Link
pacsakute, 2018. április 06. péntek, 21:18
Címkék: ekcéma manapság, stresszes életmódunk, tisztítószerekben lévő, feldolgozott élelmiszerek, szteroidtartalmú kenőcsök, viszketést csillapítja,
Kommentek
Hihetetlen részletes miniatűr modellek
Az 51 éves Eddie Putera végtelenül részletes miniatűr modelleket, úgynevezett diorámákat készít, munkái a legapróbb részletekig tökéletesek. Elsősorban saját múltbéli kedves emlékeit szeretné tökéletesen megőrizni úgy, hogy elkészíti az adott jelenet mini mását. Egy hónap alatt nagyjából 5-6 ilyen diorámát készít el, amelyeken a legapróbb részletekre is ügyel, még a rozsdát is felfesti a pici autók karosszériájára. Természetesen nem csak saját emlékeiből gyárt modelleket, hanem megbízásokat is elfogadni. Nehezen tudnánk elképzelni szebb ajándékot, minthogy egy szerettünket meglepjük egy olyan diorámával, ami az ő egyik legszebb emlékét teszi kézzelfoghatóvá.
schuro, 2018. április 19. csütörtök, 21:45
Galgonya és rozmaring a szív őrei
Hazánkban nagyon sok ember szenved valamilyen szív- és keringési problémától. Nagyon dicséretes, ha valaki a betegség diagnosztizálását követően életmódváltásba kezd, de természetesen az volna a legideálisabb, ha a problémák kialakulása előtt módosítanánk az életvitelünkön, hogy a betegségek elkerüljenek bennünket. Ahhoz, hogy testünk motorja egészségesen legyen képes működni, nagyon lényeges, hogy egészséges táplálkozzunk, rendszeresen mozogjunk, csak mértékkel fogyasszunk alkoholt és gyógyszereket, illetve ne dohányozzunk és hagyjunk fel mindenféle káros szenvedéllyel. Törekedni kell a kiegyensúlyozott élet kialakítására és az elegendő alvásra. Próbáljunk pozitívan gondolkodni, mert ezzel sok betegség, köztük a szívbetegség is elkerülhető.

Szívünk egészségéért sokat tehetünk, ha rendszeresen rozmaringot fogyasztunk. Ez a gyógy- és fűszernövény ugyanis értékes hatóanyagokkal -
pacsakute, 2018. április 19. csütörtök, 20:19
Szobanövények táplálása
is igaz ez, ha egy virágot nemrég ültettünk át egy nagyobb cserépbe. Pár hónapnyi idő elég ahhoz, hogy felélje az adott földben lévő tápanyagokat, így igényelve a trágyázást. A tápanyaggal való ellátás alól egy kivétel van, ez pedig a növények nyugalmi időszaka. Ezen idő alatt semmi szükség a kiegészítő trágyázásukra.

Ezek azok a jelek, melyekkel a növény jelzi, azonnali tápanyagellátásra van szüksége: lassú növekedés, gyenge, vékony szár, lehulló levelek, teljes virágtalanság. Jobb, természetesen, nem megvárni, amíg a növény ebbe az állapotba kerül. De melyek azok a természetes módok, amivel otthoni körülmények között trágyázhatjuk meg szobanövényünket?

Beltéri növények trágyázása
1. Többszörösen felhígított tea és kávé
Amikor legközelebb kávézunk, ne dobjuk ki a kávézaccot, hanem keverjük bele a virág földjébe. A zacctól a virágföld porhanyósabbá és lazábbá válik, továbbá nőni fog a savanyúsági foka és több oxigént képes tárolni. Ha paradicsomot ültetünk, mindenképpen adjunk
irmus, 2018. április 19. csütörtök, 17:23
2018. április 19., csütörtöki Napiszöveg
a gyermekeikkel együtt
Jehova vezetését kérik imában,
és arra buzdítják őket, hogy ők
is imádkozzanak. Ezt mondják:
,,A nagyobbik lányunkat így
szoktuk ösztönözni:Feltétel nélkül
bízzál Jehovában, végezd szor-
galmasan a szolgálatot, és semmi
miatt ne aggódj túlságosan.
Amikor látja, hogyan alakulnak
a dolgok, biztos benne, hogy
Jehova támogat minket. Ez nagyon
megerősíti az Istenbe és a Bibliába
vetett hitét."Természetesen a
gyermekeknek maguknak kell
kialakítani a saját hitüket. Szülő-
ként te ültetsz és öntözöl, de a
növekedést Isten adja (1Korintusz 3:6NW Én ültettem, Apollós öntözött, de Isten adta folyamatosan a növekedést,).
Imádkozz hát a szelleméért,
és tegyél meg mindent a gyer-
meked oktatásáért. Így Jehovának
lesz mit megáldania (Efézus 6:4NW Ti apák, ne bosszantsátok a gyermekeiteket, hanem továbbra is Jehova fegyelmezése és útmutatása szerint neveljétek őket.).
charlotteani, 2018. április 19. csütörtök, 16:03
Szívsebész véleménye a reggeliről
megfigyeléseim szerint azokban az országokban, ahol sokáig élnek az emberek, pontos így étkeznek" - jelentette ki az orosz sebész.

Leo Bokeria véleményét osztja David Levitsky is, aki a Cornell Egyetemen végzett kísérletek alapján megállapította, hogy ha egy héten párszor lemondunk a gazdag reggeliről, a súlyfölösleg lassan olvadozni kezd rólunk.

"Megértem, hogy az emberek többsége úgy gondolja, hogy a reggelinek kiadósnak kell lennie, de az adataink ezt cáfolják. Természetesen ez az egészséges emberekre vonatkozik, hiszen egy cukorbetegnek rendszeresen reggeliznie kell, mert különben betegsége súlyosabbá válhat" - mondja Dr. Levitsky.

Azonban az Egészségügyi Világszervezet nem osztja az orosz sebész álláspontját, kiemelve azt, hogy azért fontos a reggeli, hogy beinduljon a szervezet anyagcseréje. Ugyan elismerik, hogy szénhidrátban, zsírokban gazdag reggeli elhízást okozhat, viszont a kiegyensúlyozott, tápanyagokban, vitaminokban gazdag reggeli már
pacsakute, 2018. április 19. csütörtök, 15:48
Ne a szamarat üsd, amikor az Úr áll ellen
"Az Úr angyala... megállt egy szoros helyen, ahol nem térhettek sem jobbra, sem balra." (4Móz 22,26)

A hívő élet a Szentléleknek való engedelmesség jegyében zajlik. "Mert akiket Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai." Ez a vezettetés természetesen nem azonos az ösztönszerű iránykövetéssel. Pedig gyakran azonosítják a kettőt: ez vagy az a dolog rokonszenves, tetszetős nekem, úgy érzem, hogy jól el tudnám végezni. Rámondom, hogy ez a Lélek vezetése. Emez nem rokonszenves, idegenkedem még a gondolatától is, tehát nem lehet, hogy ez a Szentlélek tanácsa. Azonban jól vigyázzunk! Amikor Isten az ő Lelke által vezet, nem kérdi meg tőlem, hogy az ösztöneim mit szólnak hozzá, hogy örömmel fogadom-e a Lélek tanácsát, vagy húzódozva. A tapasztalat általában az, hogy az ösztönök és a földi gondolkodás húzódozva követi a Lélek tanácsát. Éppen ezért ne ösztöneinket kérdezzük meg, hanem magát az Urat, az Igéből, a vele való közösség csendjében. Még ez esetben is nemegyszer kemény intézkedéssel mutatja meg
kalmanpiroska, 2018. április 19. csütörtök, 13:50
Olyan menő ez a modernizált Bogár
modellel. Az egyszerűen csak Roadster névre keresztelt sportkocsi a régi idők élményeit ígéri.18 colos kerekeivel az alig több, mint négy méter hosszú, egyedi építésű Roadster a modernizált Ruf vagy Singer Porschék világát idézi fel.Biztos, hogy egy Bogár- vagy Porsche-gyűjtemény mellé ilyet is be kell szereznie minden bokszermotor-rajongónak,És a vezetés élménye is, hiszen a motor kézi váltón keresztül hajtja a hátsó kerekeket. 210 lóerős teljesítményével és 247 Nm nyomatékával pedig bőven elég gyors tud lenni, hiszen az egész autó mindössze 800 kilogrammot
bordat, 2018. április 18. szerda, 21:24
A világ legkülönlegesebb macskái
rex

A fajta egyik elbűvölő tulajdonsága, hogy kutyaszerű szokásaik vannak, mint például követik a gazdájukat és visszaszerzik kedvenc játékukat. A fajta megkülönböztető jegye a hosszú ujjak a tappancsaikon, mely lehetővé teszi számukra, hogy tappancsaikat kis kezekként használják.

4. Tacskómacska (Munchkin)

A munchkin legjellegzetesebb tulajdonsága természetesen a rövid lába. A hátsó lábbak hosszabbak, mint az elülsők. A lábakat leszámítva, a munchkin arányos kell legyen.

3. Szfinx vagy Kanadai szőrtelen macska

A szfinx macska a házi macska egyik ritka fajtája, amely természetes mutáció révén csak egy nagyon vékony, pehelyszerű
schuro, 2018. április 18. szerda, 21:07
Képek, videók
Természetesen.jpg
pacsakute
2015. november 24. kedd, 19:18
Természetesen....jpg
pacsakute
2013. augusztus 03. szombat, 15:10
Természetesen a nácikat i
basikele
2012. október 27. szombat, 09:45
Természetesen tusól.gif
csalogany13
2010. október 05. kedd, 10:21
Természetesen hibám vam
mester126mari
2009. november 06. péntek, 16:00
Természetesen
joke67
2008. április 04. péntek, 21:53
magasan és természetesen
kopornyikcsilla
2007. május 24. csütörtök, 10:24
díszek csak természetesen
katalin3
2007. február 02. péntek, 23:41
Természetesen Én
biucy
2006. október 04. szerda, 21:01
Természetesen Barbi
barbillla
2006. június 22. csütörtök, 09:22
Ez a legnehezebb manapság
pacsakute
2015. szeptember 20. vasárnap, 21:58
Állatkertünk manapság
biharijudit
2015. május 25. hétfő, 14:28
manapság.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 18:45
Manapság...jpg
groszmadel
2014. január 12. vasárnap, 11:38
gyakori manapság.jpg
dnemethk
2013. szeptember 01. vasárnap, 15:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.