Regisztráció  Belépés
2018. április 27. péntek | 17. hét | 117. nap | 04:39 | Zita
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A gyors elalvás módszereiröl
Az álmatlanság, nehézkes elalvás manapság népbetegségnek számít és számtalan oka lehet. A leggyakoribb ok a stressz, ami a modern, felgyorsult világunk egyik sajnálatos velejárója. Természetesen 1-2 nehezebb éjszaka még nem jelent azonnal krónikus álmatlanságot, azonban így is megnehezítheti mindennapjait. Az eredmény fáradtság, idegesség, fejfájás, ami végig kíséri következő napját.

A rendszeres nem alvásnak egészségügyi hátrányai is vannak, a fáradtság kihat az érzelmeinkre, agyi kapacitásunkra, de immunrendszerünket is gyengítheti. Több korábbi kutatás is rámutatott arra, hogy a kevés alvás növeli a cukorbetegség, stroke és szívbetegség kockázatát.

Technikák a gyors elalvás érdekében:
Az egyik legnépszerűbb elalvási technika dr. Andrew Weil nevéhez fűződik.

Fújja ki teljesen a levegőt a száján. Csukja be teljesen a száját, majd szívja be a levegőt az orrán keresztül, amíg elszámol 4-ig. Tartsa bent a levegőt 7 másodpercig. Majd fújja ki a levegőt a száján át, közben számoljon el 8-ig. Ismételje addig, amíg el nem alszik.

Ideális esetben gyorsan elalszik és másnap reggel kipihenten ébred, felkészülve az Ön előtt álló napra. Ez a technika a stresszes embereknél is működhet.

s vajon milyen tudományos tény állhat a technika hátterében? Ez a légzési gyakorlat igen erőteljesen lassítja a szívverést, miközben növeli a vér oxigénszintjét, ezáltal hozzásegíti a szervezetet egy ellazultabb, alvás központú állapothoz.

Jóga:
Sokan a jógára esküsznek, ha ellazulásról és gyors elalvásról van szó. A macska-tehén póz segítségével csökkentheti a szervezet stressz szintjét, megnyugtathatja elméjét és elősegítheti a gyorsabb elalvást.
Forrás : Link
pacsakute, 2017. május 25. csütörtök, 16:17
Címkék: Andrew Weil, gyors elalvás, eredmény fáradtság, fáradtság kihat, kevés alvás, egyik legnépszerűbb,
Kommentek
A felelősség hatalmi elhárítása és áthárítása
AZÉRT ÍROM LE MINDAZT, AMIÉRT ÚJRA ÉS ÚJRA A MINDENKORI HATALOM MEGBÍZÓINAK MEGBÍZOTTAI ÁLTAL TÖNKRETETT ÉLETEMÉRT ENGEM (és családomat) HIBÁZTATNAK, mert még mindig ELHÁRÍT az aktuális hatalom minden felelősséget magáról, ÁTHÁRÍTVA minden felelősséget arra a családra, amelyiket kijelöltek számomra.
Ők ugyanis csak tehetetlen TÚSZOK a mindenkori hatalom általi MEGBÍZÓK MEGBÍZOTTAI markában!
*
LEÍROM és közreadom mindazt, amiért - az ezt még mindig sikerrel működtető - POLITIKAI "ELITET" kellene felelősségre vonni!
*
Nem volt felelősségrevonás semmiért!!!
Nem volt felelősségrevonás a III/III-asok lelki terrorjáért, amivel öngyilkosságba hajszolták a ,,CÉLSZEMÉLYEKET".
Nem volt felelősségrevonás a tönkretett családok életéért.
Nem volt felelősségrevonás azért a negatív (diszkriminációért) amivel a társadalom peremére taszítottak (kontraszelektáltak) "célszemélyeket", akiket még 1990 után is ott tartottak!
*
Igen, még 1990 után is egészen
furaila, 2018. január 16. kedd, 12:38
Ma rendezik meg először a Műtárgyak Éjszakáját
A programsorozat célja, hogy közelebbről mutassa be a közönségnek a műtárgyak és műtárgypiac sokszor zártnak tűnő világát - írta közleményében a programot szervező műtárgy.com.

A régi bútorok, bútorstílusok iránt érdeklődőknek a BÁV mini bútorbecsüs óráit ajánlják, ahol Pauló Tamás, a BÁV Akadémia tanára, a Szent István Antikvitásában mutatja be hogyan lehet megállapítani egy-egy darab korát, készítésének helyét és idejét, stílusát.

Délután Élő MúzeumCafé-beszélgetésre kerül sor a BÁV Apszistermében Mi a műtárgy címmel, ahol három szakember beszél arról, hogy mi is valójában a műtárgy, mi dolga van egy-egy műtárggyal a művésznek, gyűjtőnek, műkereskedőnek, múzeumnak.

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület támogatásával megvalósuló program keretében a Magyar Képzőművészeti Egyetem restaurátor tanszékének műtárgyvizsgálati laborjában lehet közelről megismerkedni a hamisítványok leleplezését szolgáló természettudományos vizsgálati módszerekkel, a Nagyházi Galériában pedig előadást rendeznek a
velemenyezd, 2017. június 10. szombat, 07:06
A migrációról és a terrorizmusról tanácskozott kilenc európai ország rendőrsége Olaszországban
Franco Gabrielli olasz országos rendőrparancsnok sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy az Európába vezető migrációs útvonalak közül jelenleg a földközi-tengeri számít kritikusnak, mindenekelőtt a líbiai politikai helyzet ingatagsága miatt.

Hozzátette, hogy a Földközi-tenger menti, vagy annak közelében fekvő államok közrendjét és biztonságát garantáló nemzeti rendőri szervek mindenekelőtt az embercsempészet megfékezésén dolgoznak, valamint az országaikba érkező összes migráns azonosítását szeretnék elérni, ezek nyomon követésével együtt.

A francia, spanyol, portugál, ciprusi, máltai, görög, szlovén, horvát és olasz rendőrségek képviselőinek operatív találkozóján az egymás közötti információcsere erősítéséről egyeztettek, az eddig szerzett tapasztalatok, alkalmazott technológiák megosztásáról. Ez volt az úgynevezett Földközi-tengeri Európai Biztonsági Csoport (Ermes) első találkozója, amelyet a mediterrán migrációs áramlat egyik jelképes európai kapujának számító Lampedusa szigetén rendeztek
velemenyezd, 2017. június 07. szerda, 19:23
Az irodalomkritika erősítésére indít programokat a FISZ
Az MTI-hez eljutatott közleménye szerint a szervezet nyári táboraiban már az elmúlt években is folyamatos sikerrel működött a kritikaműhely, és éppen a nagy érdeklődésre való tekintettel indulnak el a műhelyek év közbeni kínálattal is Smid Róbert és Zelei Dávid vezetésével.

A K típusú átvilágítás névre hallgató, rendszerint egy-egy központi téma köré szerveződő műhelyek alkalmával előbb egy fiatal, de már tapasztalt kritikus beszél tapasztalatairól és módszereiről, majd egy-egy pályakezdő ehhez kapcsolódó szövegét elemzik a hallgatóság aktív részvételével.

Az első műhely április 24-én lesz az ELTE Bölcsészettudományi Karán, a meghívott vendég Dánél Mónika lesz. Az alkalom központi témái közt szerepel a társadalmi nem és kritika kapcsolata - olvasható a közleményben, amelyben kitérnek arra is: tavasztól a magyar irodalmi alkalmak mellett világirodalommal is jelentkezik a 2011 óta Antal Nikolett, Szekeres Nikoletta és Tóth-Czifra Júlia közreműködésével rendszeresen szervezett Kritikustusa című
velemenyezd, 2017. április 04. kedd, 15:53
A WikiLeaks szerint a CIA az új Apple-számítógépeket is képes feltörni
A WikiLeaks legújabb információiról a Breitbart News jobboldali hírportálnak a sajtóval,a szólásszabadsággal és az internetes informáciáramlással foglalkozó munkatársa számolt be.A csütörtökön nyilvánosságra hozott dokumentumok a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) azon különböző módszereiről számolnak be, amelyekkel a hírszerzés rátelepszik az Apple MAC típusú számítógépeire, s olyan állandó vírussal "fertőzi meg" a gépet, amely akkor is a rendszerben marad, ha az operációs rendszert újratelepítik. A WikiLeaks szerint a CIA az Apple MAC típusú számítógépeire és új okostelefonjaira is alkalmazza ezt az EDB (Beépített Fejlesztési Ágazat) nevű programot.A dokumentumokból kiderül az is, hogy a hírszerzés 2012-ben arra is kidolgozott egy programot, hogy hogyan hatoljon be a MAC-számítógépekbe és laptopokba akkor, ha a víruselhárító program "visszadob" minden támadási kísérletet. Ezt a programot "Sonic Screwdriver" néven tartják számon a CIA berkein belül dolgozó
velemenyezd, 2017. március 23. csütörtök, 20:01
Guterres: több női vezetőre van szükség és az egyenjogúságért cselekvő férfiakra
Bár a tanácskozás gyakorlatilag már múlt csütörtök óta tart, az ünnepélyes megnyitót most rendezték. Guterres mellett az ENSZ nőügyi szervezetének (UNWOMEN) igazgatója, a dél-afrikai Phumzile Mlambo Ngcuka is beszédet mondott a két hétig tartó - évente megrendezett - ülésszakot hivatalosan elindító rendezvényen.

A tanácskozáson a magyar kormány képviseletében részt vesz Pacsay-Tomassich Orsolya, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára.

Az ülésszak mellett számos kísérőrendezvényt tartanak, s ezek közül a hétfői miniszteri szintű kerekasztal-beszélgetésen beszédet mondott Pacsay-Tomassich Orsolya is. A helyettes államtitkár a nők gazdasági helyzetének megerősítését szolgáló hatékony politika módszereiről, esélyeiről szólt.

Hétfőn Pacsay-Tomassich Orsolya részt vett a nők és a munka jövőjével foglalkozó, szintén miniszteri szintű eszmecserén is.

Bogyay Katalin ENSZ-nagykövet vezetésével Magyarország ENSZ-képviselete az idén is több rendezvényt szervez,
velemenyezd, 2017. március 14. kedd, 07:05
Fehér Ház: Trump elnök "rendkívül aggódik" a WikiLeaks miatt
Sean Spicer kijelentette, hogy a kormány szigorúan fellép a kiszivárogtatók ellen. "Bárkinek, aki titkosított információkat szivárogtat ki, a törvény szigorával kell szembenéznie" - mondta a szóvivő, bűnvádi eljárást kilátásba helyezve.

A WikiLeaks kedden este Londonban több mint nyolcezer titkosított dokumentumot hozott nyilvánosságra a CIA kibernetikai hírszerzésének módszereiről, arról például, hogy az ügynökség a többi között európai és amerikai nagy cégeket is lehallgatott, vagy speciális módszerrel vette át az ellenőrzést számítógépek, egyes okostévék és -telefonok fölött. A Samsung okostelevízióját például "poloskaként" (lehallgató berendezésként) is felhasználták. A dokumentumok a 2013 és 2016 közötti időszakból származnak, s kiderül belőlük, hogy a CIA szorosan együttműködött a Nemzetbiztonsági Ügynökséggel (NSA) és más szövetségi hírszerző szervekkel, valamint az Egyesült Államok legszorosabb szövetségesei, így például az Egyesült Királyság, Kanada, Ausztrália és Új-Zéland hírszerzésével
velemenyezd, 2017. március 08. szerda, 23:54
Képek, videók
Levitáció módszerei.jpg
szidi001
2007. augusztus 10. péntek, 18:33
Andrew Matthews - Az erőf
sanci81
2018. január 17. szerda, 15:26
St Andrews katedrális.jpg
pacsakute
2017. október 25. szerda, 23:11
St Andrews katedrális Skó
pacsakute
2017. október 25. szerda, 23:10
Meghalni boldogan Andrew
hollyka
2014. március 22. szombat, 19:53
andrew Matthews.jpg
sarkadykati
2014. január 24. péntek, 05:54
1-Andrew Gn ,dívattervezö
farkas1945
2013. október 06. vasárnap, 14:04
Andrew Gn -1.JPG
farkas1945
2013. október 06. vasárnap, 14:04
Andrew Gn -2.JPG
farkas1945
2013. október 06. vasárnap, 14:04
Andrew Gn -3.JPG
farkas1945
2013. október 06. vasárnap, 14:04
Andrew Gn -4.JPG
farkas1945
2013. október 06. vasárnap, 14:03
Andrew Gn -5.JPG
farkas1945
2013. október 06. vasárnap, 14:03
Andrew Gn -6.JPG
farkas1945
2013. október 06. vasárnap, 14:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.