Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 17. péntek | 33. hét | 229. nap | 07:41 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ételízesítő házilag
kb. 1 kg fehérrépa, 25--25 dkg sárgarépa, karalábé, kelkáposzta, karfiol, zeller . 3--4 db vöröshagyma, 5--6 db húsos piros úgynevezett pritamin paprika, a fehérrépa és a petrezselyem zöldje, esetleg aki csípősen szereti 1 --2 db erős paprika. A szokásos módon tisztítjuk, csumázzuk és ledaráljuk. (vagy aprítógépben, vagy húsdaráló apró rácsán).
Lemérjük és 2,5 kg-hoz számolunk 50 dkg sót. Alaposan összekeverjük és levével együtt kicsi méretű üvegbe tesszük. Jó lezárjuk és végső helyére tesszük.
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 12:23
Címkék: petrezselyem zöldje, szokásos módon, összekeverjük, petrezselyem, aprítógépben, vöröshagyma,
Kommentek
Aratóleves
Hozzávalók: 25 dkg füstölt tarja, 25 dkg füstölt kolbász, 15 dkg szárazbab, 20 dkg savanyú káposzta, 1 tv-paprika, 1 paradicsom, 2 dl aludttej (kefir), 5 dkg vöröshagyma, 1 petrezselyem gyökér, 1 sárgarépa, 2 szál kapor, 1,5 dkg fokhagyma, 5 dkg árpagyöngy, 5 dkg liszt, 5 dkg zsír (olaj). Fűszerek: 2 dkg fűszerpaprika, csipetnyi őrölt bors, 2 babérlevél, csipetnyi egész kömény, 1 teáskanál házi ételízesítő.
A babot előző este beáztatjuk. Másnap leszűrjük, és hét deci vízben két babérlevéllel feltesszük főni. Egy másik edényben a füstölt tarjára annyi vizet öntünk, hogy ellepje, és azt is a bab mellé, a tűzre tesszük.
A kolbászt felkarikázzuk. A savanyú káposztát átmossuk, és kisebb szálakra aprítjuk.
A zöldségféléket - sárgarépát, petrezselymet, vöröshagymát, fokhagymát - megtisztítjuk. A hagymákat kockákra, a gyökereket karikákra vágjuk.
Közben a bab mellé rakjuk a félbevágott paprikát, paradicsomot, savanyú káposztát és az átmosott árpagyöngyöt is. Ezekkel együtt fedő alatt
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:39
Konyhai turpisságok!
részt: nem fog felhólyagosodni.
27.
Megmaradt tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett? Tegyük be a hűtőbe a fehérjét, és másnapig használjuk fel: rántottához, omlettekhez,panírozáshoz lazítónak kiváló, illetve habcsókot is készíthetünk belőle,díszíthetünk habjával süteményeket is.
28.
Befőttesüveget úgy is kifertőtleníthetünk, hogy félig megtöltjük vízzel, és a fedele nélkül néhány percre a mikróba, a legmagasabb fokozatra betesszük.
29.
Magunk is készíthetünk házi ételízesítőt: vegyünk a piacon friss leveszöldségből több csomaggal, majd daráljuk le. Tegyük kifertőtlenített csavaros üvegekbe, adjunk hozzá sót, ez tartósítani fogja. Felhasználáskor figyeljünk a benne lévő plusz sómennyiségre!
30.
Általában minden gyümölcs hűthető kivéve a déligyümölcsöket. Banánt egyáltalán ne tegyünk a hűtőbe, mert nagyon hamar megfonnyad, megfeketedik. (Szeletelve már nem.)
31.
Ne tároljuk a kenyeret a hűtőszekrényben! Lehet, hogy azt hisszük, sokáig eláll, viszont a
suzymama, 2018. augusztus 04. szombat, 17:49
Ahány ház annyi féle lecsó
ráteszünk 60 dkg lecsumázott, kisebb darabokra vágott zöldpaprikát. Kevés ideig együtt pároljuk, majd 40 dkg lehéjazott, feldarabolt paradicsomot adunk hozzá. Megsózzuk, óvatosan összekeverjük, és először fedő nélkül pároljuk, hogy a leve kissé elpárologjon, majd amikor forr, lefedjük, mérsékelt lángon, néha megkeverve puhára pároljuk.
Ízlés szerint csípős paprikát is adhatunk hozzá.

RIZSES LECSÓ
1 dl rizst 1 evőkanálnyi olajon kifehéredésig pirítunk, majd felöntjük 2 dl vízzel, ételízesítővel fűszerezzük, és fedő alatt gyenge tűzön megpároljuk. A kész lecsóval összekeverjük, és előmelegített sütőben az egészet átforrósítjuk.


TOJÁSOS LECSÓ
5 db tojást villával felverünk és hozzákeverünk 2 evőkanál tejszínt vagy tejfölt. Az alaprecept szerint elkészített lecsót addig főzzük, míg a nedvessége teljesen elpárolog, és szinte zsírjára sül. Ezután
lizawolf, 2018. július 28. szombat, 13:03
Rakott cukkini
Rakott cukkini
Hozzávalók egy 20×30 cm-es tepsihez:
1 szép nagy, fiatal cukkini
1 evőkanál olaj
50 dkg csirkemell
1,5 bögre rizs (250 ml)
45 dkg (1 nagy pohár) tejföl
2 db tojás
1 mokkáskanál ételízesítő

őrölt bors
1 paprika
1 paradicsom
1 mokkáskanál őrölt paprika
1 kisebb vöröshagyma
A tetejére:
1 evőkanál olvasztott vaj
15 dkg reszelt sajt
olaj és zsemlemorzsa a tepsihez

Elkészítés
Elkészítés: A cukkiniról a héját lehámozzuk, kisebb kockákra vágjuk. Olajon a cukkinidarabkákat megsütjük, sózzuk, borssal meghintjük.
A csirkemellet (készíthetjük bármely hússal) kisebb darabokra vágjuk.
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük, meghintjük őrölt paprikával, egy kis vizet öntünk rá, hozzáadjuk húst, a feldarabolt paprikát és paradicsom ot is, sózzuk,
irmus, 2018. július 23. hétfő, 16:14
Sült sertéscsülök
A legomlósabb csülök receptje
Hozzávalók:
1 db disznó csülök (800- 1000 g),
5-6 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál só,
1 teáskanál őrölt fekete bors,
1 kiskanál méz,
1 evőkanál majonéz,
1 kis kanál mustár,
1 teáskanál ételízesítő.

Elkészítése:

Tisztítsuk meg a csülköt egy késsel, mossuk meg jól és szárítsuk meg. Csináljunk néhány mélyebb vágást a csülök bőrén és tegyük bele a félbevágott fokhagymagerezdeket. Dörzsöljük be a csülköt sóval, borssal ízlés szerint és tegyünk rá ételízesítőt ha szeretjük. Keverjük össze a majonézt a mézzel és a mustárral, kenjük meg vele a csülköt úgy, hogy a bőr alá is jusson ebből a keverékből. Hagyjuk az így bepácolt csülköt néhány órát állni, vagy készítsük el
nanoka72, 2018. július 21. szombat, 05:45
Zsíros deszka és vajas kenyér
Régi idők legcsodásabb ételei
Ha gyorsan és jót akartunk enni gyerekkorunkban, a legkézenfekvőbb megoldás a vajas kenyér és a zsíros kenyér volt. Cifrázás nélkül is teljes értékű ételként funkcionáltak, és még ma is ugyanúgy szeretjük őket.
A vajas kenyér a maga nemes egyszerűségében is olyan gasztro élményt nyújtott, amit azóta sem tudott lekörözni egy szendvics sem. A korgó gyomrok megmentője, az odaégett ebédek gyors helyettesítője volt a vajas kenyér, aminek titka a két összetevőben rejlett: a vaj valóban vaj, és nem margarin, a kenyér pedig fehér, és semmiképp sem teljes kiőrlésű. A kéttenyérnyi kenyérszelet jó sok vajjal a tetején igazi időutazás, és attól függően, hogy sózzuk, vagy almát eszünk hozzá főételként és desszertként is funkcionálhat. Te hogy szereted a vajas kenyeret? Így még biztosan nem
bordat, 2018. június 29. péntek, 15:55
Tallóztam
nyugodtan, nagyon finom; aminek a vége az lett, hogy egy tányérkával még kértünk a konyháról, mert azt mondták, ez volt a legjobb valami, amit eddig ettek :)))
Töltelék:

- 6 db száraz zsemlét vízbe áztatok és kinyomkodom; ehhez
- 2 nagyobb fej vöröshagymát apróra vágok, zsíron, vagy olajon dinsztelem, a tűzről levéve belekeverek
- 1 nagy csokor apróra vágott petrezselymet-langyosra hűtöm az egészet;
- 6 egész tojást
- sót, borsot, ételízesítőt keverek a zsemléhez;

összekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba (aminek mindkét végét szorosan elkötöm),,
vagy (egyszerűbb módon) zacskókba adagolom (amit pedig feltekerek, mintha guriga lenne -így sem megy szét),
és a levesbe teszem a főzési idő felénél.
Néha fordítok rajta, hogy átfőjön.

Ezek a csomagok kb.egy-másfél órát is el szoktak tölteni
a levesben, attól függően, hogy mekkora a mennyiség.
Amihez/amivel pedig együtt esszük, a leves
horvathnemagdi, 2018. június 24. vasárnap, 08:48
A magyar fogyasztók bizalmatlanok, ám mégis használják az adalékanyagokat egy felmérés szerint
Az MTI-hez eljuttatott reprezentatív felmérést az eNet végezte májusban 18 évnél idősebb, rendszeresen internetezők körében.

A közlemény szerint a fogyasztók egyharmada él abban a tévhitben, hogy az otthoni ételkészítés során nem használ élelmiszeripari adalékanyagokat (aromákat, ízfokozókat, állományjavítókat vagy térfogatnövelőket), holott ezek az összetevők vaníliás cukorként, ételízesítőként vagy sütőporként széles körben elterjedtek.

A fogyasztók 90 százaléka állította, hogy nem tesz térfogatnövelőt az otthoni sütés, főzés során a süteményekbe, ételekbe. Ehhez képest saját bevallása szerint 80 százalék több-kevesebb rendszerességgel használ sütőport, ami egyfajta térfogatnövelőnek minősül. Hasonló a helyzet az ízfokozóknál is: a megkérdezettek közel 70 százaléka gondolta úgy, hogy nem használ ilyen adalékanyagot, ám több mint 60 százalékukról derült ki, hogy az általuk használt leveskocka, húspác vagy ételízesítők túlnyomó többsége ízfokozó hatású összetevőt is tartalmaz.

A
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 17:15
Képek, videók
Házi ételízesítők.jpg
pacsakute
2013. augusztus 20. kedd, 10:46
Hazi_etelizesito03.jpg
cipello
2013. július 10. szerda, 13:55
Házi ételízesítő
cipello
2013. július 10. szerda, 13:52
Ételízesítő darálás_közbe
cipello
2013. július 10. szerda, 13:44
Ételízesítő házilag.jpg
cipello
2013. május 14. kedd, 22:06
ételízesítők.jpg
maroka
2011. augusztus 19. péntek, 19:30
paprikalekvár-ételizes itő
iraziviki
2009. szeptember 06. vasárnap, 20:16
etelizesito_n.jpg
veronika74
2009. július 24. péntek, 08:45
petrezselyem.jpg
sz719eszter
2016. június 22. szerda, 15:24
Petrezselyem zöld
cipello
2016. június 05. vasárnap, 19:01
Petrezselyem
cipello
2016. június 05. vasárnap, 19:00
Petrezselyem.jpg
pacsakute
2015. június 18. csütörtök, 22:26
kelkaposzta-petrezsely em-
sarkadykati
2015. május 26. kedd, 03:39
petrezselyem.jpg
nemarika
2014. március 01. szombat, 17:27
Petrezselyem.png
violaterdik
2014. január 10. péntek, 17:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.