Regisztráció  Belépés
2018. június 24. vasárnap | 25. hét | 175. nap | 11:03 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ételízesítő házilag
kb. 1 kg fehérrépa, 25--25 dkg sárgarépa, karalábé, kelkáposzta, karfiol, zeller . 3--4 db vöröshagyma, 5--6 db húsos piros úgynevezett pritamin paprika, a fehérrépa és a petrezselyem zöldje, esetleg aki csípősen szereti 1 --2 db erős paprika. A szokásos módon tisztítjuk, csumázzuk és ledaráljuk. (vagy aprítógépben, vagy húsdaráló apró rácsán).
Lemérjük és 2,5 kg-hoz számolunk 50 dkg sót. Alaposan összekeverjük és levével együtt kicsi méretű üvegbe tesszük. Jó lezárjuk és végső helyére tesszük.
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 12:23
Címkék: petrezselyem zöldje, szokásos módon, összekeverjük, petrezselyem, aprítógépben, vöröshagyma,
Kommentek
A magyar fogyasztók bizalmatlanok, ám mégis használják az adalékanyagokat egy felmérés szerint
Az MTI-hez eljuttatott reprezentatív felmérést az eNet végezte májusban 18 évnél idősebb, rendszeresen internetezők körében.

A közlemény szerint a fogyasztók egyharmada él abban a tévhitben, hogy az otthoni ételkészítés során nem használ élelmiszeripari adalékanyagokat (aromákat, ízfokozókat, állományjavítókat vagy térfogatnövelőket), holott ezek az összetevők vaníliás cukorként, ételízesítőként vagy sütőporként széles körben elterjedtek.

A fogyasztók 90 százaléka állította, hogy nem tesz térfogatnövelőt az otthoni sütés, főzés során a süteményekbe, ételekbe. Ehhez képest saját bevallása szerint 80 százalék több-kevesebb rendszerességgel használ sütőport, ami egyfajta térfogatnövelőnek minősül. Hasonló a helyzet az ízfokozóknál is: a megkérdezettek közel 70 százaléka gondolta úgy, hogy nem használ ilyen adalékanyagot, ám több mint 60 százalékukról derült ki, hogy az általuk használt leveskocka, húspác vagy ételízesítők túlnyomó többsége ízfokozó hatású összetevőt is tartalmaz.

A
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 17:15
Tallóztam
A világ legízletesebb kapormártása, képtelenség belőle eleget készíteni!

A húsok mellé mártást szoktam kínálni, hogy ínycsiklandóbbak legyenek. A kapormártás az egyik kedvencünk, mert nincs vele sok munka és nagyon ízletes

Hozzávalók

1 csokor kapor
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
5 dl tej
ételízesítő
bors

2 evőkanál olaj

Elkészítése

Felhevítjük az olajat. Bele tesszük a lisztet és belenyomjuk a fokhagymát. Felöntjük tejjel és megfűszerezzük ízlés szerint. Apróra vágjuk a kaprot és hozzáadjuk a mártáshoz. Ha sűrű, felöntjük még tejjel. Végül összefőzzük az egészet. Csak friss kaporral jó.

Forrás: Iluka
horvathnemagdi, 2018. május 31. csütörtök, 10:42
Kovászos uborka kenyér nélkül (glutén mentes)
Sokkal finomabb, és ami lényeg, ropogós marad, nem puhul be, és lezárva hónapokig is eláll. A krumplival készülő kovászos uborkát gluténérzékenyek is ehetik.

Hozzávalók a kenyér nélküli kovászos uborkához (5 literes üveghez):
kb. 3,5-4 kg uborka
kb. 2,5 l víz
literenként 1 ek só
1 tk (tartósítószer mentes) ételízesítő
pár szem bors
3-4 gerezd fokhagyma
1 nagy burgonya
1 marék friss kapor

Az uborkákat alaposan átmossuk, egy kis kefével, vagy szivacs dörzsi részével eltávolítjuk a szúrós részeit.

Az uborkákat a virágos végüknél (nem a száras végüknél) bevágjuk kereszt irányban elég mélyen.

Majd elkezdjük jó szorosan beletenni őket az alaposan kimosott üvegbe.

A vizet felforraljuk a sóval, az ételízesítővel, a borssal.

Az uborkák tetejére tegyünk pár félbe vágott fokhagyma gerezdet.

Legfelülre tegyük a negyedbe vágott burgonyát, és a friss kaprot is.

Ekkor
bkisseva, 2018. május 30. szerda, 09:12
Hagymás-gombás csirkemá
Hozzávalók:

50 dkg csirkemáj
50 dkg gomba
2 fej vöröshagyma

őrölt bors
1 tk ételízesítő
majoránna
2 db babérlevél
1-2 ek liszt
1 dl fehérbor vagy húsleves alaplé
2 ek olaj

Jelenleg itt vagy: Főoldal > Szárnyas receptek > Csirke > Csirke belsőség > Hagymás-gombás csirkemáj
Hagymás-gombás csirkemáj recept

Galéria (1)
Hagymás-gombás csirkemáj
Beküldve: 2016.06.06.
Kategória: Csirke belsőség
Küldte: KGizi
Látták: 128008
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,47 csillag 15 értékelés alapján
Nehézségi szint:
Nincs adat

Elkészítési idő:
60 perc

Mennyiség:
4 fő részére

Mennyibe kerül?
Nincs adat



Hozzávalók:

50 dkg csirkemáj
50 dkg gomba
2 fej vöröshagyma

őrölt bors
1 tk ételízesítő
majoránna
2 db babérlevél
1-2 ek liszt
1 dl fehérbor vagy húsleves
suzymama, 2018. május 08. kedd, 18:08
Mit főzzek a héten? – 30 perces finomságok minden napr
fokhagyma
4 ek sűrített paradicsom
2 vörösbab konzerv
1 csemege kukorica konzerv
1 kk őrölt csili
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Tejszínes, gombás, kukoricás csirkemell
tejszinesgombas

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé
15 dkg bacon
1 fej vöröshagyma
20 dkg morzsolt kukorica /mirelit vagy konzerv/
25 dkg gomba
2 dl főzőtejszín

őrölt fehér bors
ételízesítő
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Sajtos-sonkás-cukkinis csirkeszelet
sajtossonkas

Hozzávalók:

4 egész nagy csirkemellfilé szelet
8 nagy, vékony szelet sonka (kb. 10 dkg)
1 közepes, de zsenge cukkini
8-10 dkg sajt
3 dkg füstölt sajt
1 nagy csipet só
0,5 kk szárnyas fűszerkeverék
3-4 ek olaj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Petrezselymes-tejszínes
tinka1951, 2018. május 07. hétfő, 08:03
13 filléres egytálétel, amiből kétszer fogsz szedni!
1 . Tepsis csirkemáj krumplival
csirkemaj

Hozzávalók:

0,5 kg csirkemáj
0,5 kg burgonya
1 dl olaj
só, bors
ételízesítő
oregánó
pirospaprika
3 babérlevél
A recept ide kattintva folytatódik >>>
2. Pásztortarhonya
pasztor

Hozzávalók:

50 dkg tarhonya (én házi készítésűt használtam)
4- 5 nagy krumpli
1 fej vöröshagyma
2-3 ek olaj
1 szál füstölt kolbász
pirospaprikakrém

csipetnyi bors
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Töltött krumpli savanyú káposzta ágyon
toltottkrumpli

Hozzávalók:

1 kg savanyú káposzta
6-8 nagyobb krumpli
2 dl főzőtejszín
50 dkg darált hús
2 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors, csipet köménymag
1 tk fűszerpaprika
fél fej vöröshagyma apró kockára vágva
1 tojás
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Sült krumplikása
kasa

Hozzávalók:

1700 g
tinka1951, 2018. május 04. péntek, 21:29
Ezt is jó tudni !
olcsó levesek: A gazdag ragus levesek jellemzője, hogy a zöldségek mellett hús is kerül a tányérba, sűrű laktató leves. sokszor készítenek bele gombócokat vagy galuskákat, hogy még laktatóbbá tegyék. Az egyik ilyen klasszikus a tárkonyos csirkeraguleves. A legolcsóbb levesek pedig a csontlevesek, illetve a szezon zöldségeiből készült levesek. Talán nem is gondolnánk, de nagyszerű levest készíthetünk sárgarépából kevés gyömbér hozzáadásával, vagy fűszerezhetjük indiai fűszerekkel is.

- Ételízesítő házilag: Sokan szeretik a levesekbe az ételízesítőt, ami házilag is egyszerűen elkészíthető, akár nagyobb mennyiségben, ráadásul egészséges is. Ehhez nem kell mást tennünk, mint 2-2 szál sárga- és fehérrépát, 1 fej vöröshagymát, 1 közepes gumó zellert konyhai aprítóval ledarálni majd sütőpapírra terítve 80 fokos sütőben kiszárítani. A kiszáradt zöldségeket újra ledaráljuk az aprítóval, illetve ízesíthetjük sóval, borssal is, de hagyhatjuk natúran is. Nagy segítség, ha épp nincs zöldség otthon, hiszen
reifregina, 2018. április 17. kedd, 21:15
Képek, videók
Házi ételízesítők.jpg
pacsakute
2013. augusztus 20. kedd, 10:46
Hazi_etelizesito03.jpg
cipello
2013. július 10. szerda, 13:55
Házi ételízesítő
cipello
2013. július 10. szerda, 13:52
Ételízesítő darálás_közbe
cipello
2013. július 10. szerda, 13:44
Ételízesítő házilag.jpg
cipello
2013. május 14. kedd, 22:06
ételízesítők.jpg
maroka
2011. augusztus 19. péntek, 19:30
paprikalekvár-ételizes itő
iraziviki
2009. szeptember 06. vasárnap, 20:16
etelizesito_n.jpg
veronika74
2009. július 24. péntek, 08:45
petrezselyem.jpg
sz719eszter
2016. június 22. szerda, 15:24
Petrezselyem zöld
cipello
2016. június 05. vasárnap, 19:01
Petrezselyem
cipello
2016. június 05. vasárnap, 19:00
Petrezselyem.jpg
pacsakute
2015. június 18. csütörtök, 22:26
kelkaposzta-petrezsely em-
sarkadykati
2015. május 26. kedd, 03:39
petrezselyem.jpg
nemarika
2014. március 01. szombat, 17:27
Petrezselyem.png
violaterdik
2014. január 10. péntek, 17:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.