Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 21:20 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Baklava
Hozzávalók:
350 gramm vaj
300 gramm tejföl
4 tojás
4 csésze liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
2 csésze dió
2 evőkanál méz
növényi olaj
Elkészítés:
1.Először készítsd el a lapot. Keverd össze a szobahőmérsékletű vajat, a megszitált liszttel. Adj hozzá 3 tojássárgát, a tejfölt, és a szódabikarbónát. Gyúrd össze, majd csomagold egy háztartási fóliába, és tedd a hűtőszekrénybe 1 órára.

2.Vedd le a fóliát a masszáról, és oszd el 8 egyenlő részre. Mindeniket formázd kör alakúra.

3.Készítsd el a tölteléket. Daráld meg a diót, a különválasztott tojásfehérjékből a cukorral verj kemény habot, majd keverd hozzá a dióhoz.4.Egy meglisztezett deszkán mindenik lapot nyújtsd nagyon vékonyra.

5.Helyezd az első lapot az olajjal kikent sütőformába, majd kend meg a töltelékkel, tedd rá a második lapot, és azt is kend meg. Addig ismételd ezt, míg elfogynak a lapok.

6. A 200 fokra előmelegített sütőben hagyd sülni, 40-50 percen keresztül.

7.Olvaszd fel a mézet, keverd el 50 gramm puha vajjal, majd 5-10 perccel a sütés befejezése előtt öntsd a baclava tetejére.

Hidegen vágd fel, és tálalhatod is! Grillázs készítése házilag : Hozzávalók:

10 dkg kristálycukor
10-15 dkg dió

Egy serpenyőbe tegyük a cukrot és a diót, majd kezdjük el felmelegíteni. Amikor a cukor már kezd olvadni, mérsékeljük a hőfokot, és kezdjük el folyamatosan kevergetni, nehogy megégjen a cukros-dió.

Addig keverjük, karamellizáljuk, míg a felolvadt cukor teljesen bevonja a diót, és szép világos barna színt kap

Ezután vegyük le a tűzről, majd egy olajjal vékonyan megkent fém tálcára, vagy egy nagy vágódeszkára öntsük rá a forró diós-karamellt, kissé terítsük el, és hűtsük ki egészen. (Akinek van kéznél márványlap az arra öntse rá, és hűtse ki)

Amikorra teljesen kihűl megkeményedik a grillázs. Ekkor tördeljük kisebb darabokra, majd a diódarálón daráljuk le.

A ledarált grillázst száraz helyen 2-3 napig tárolhatjuk, ha rögtön nem használjuk fel. (pár nap után kissé megereszkedik, és kezd összeállni, így már ne tegyük bele a krémbe, mert csomós lesz.)

A ledarált grillázst felhasználhatjuk krémek ízesítésére, valamit beleforgathatjuk a kekszgolyót, gesztenyegolyót, csokoládé trüffelt..... vagyis a felhasználásának csakis a képzeletünk szabhat határt. Jó étvágyat👌😉
suzymama, 2018. május 11. péntek, 14:40
Címkék: szobahőmérsékletű vajat, megszitált liszttel, háztartási fóliába, különválasztott tojásfehérjékből, cukorral verj, meglisztezett deszkán,
Kommentek
Málnás sajttorta - tökéletes, elronthatatlan, isteni finom
Ha valaki tuti sikert szeretne aratni a vendégei körében, ezt a receptet válassza!!

Hozzávalók: (22 cm-es tortaformához)
Az aljhoz:
120 g darált keksz
55 g darált dió
30 g kristálycukor
100 g vaj

A krémhez:
540 g mascarpone (lehet Philadelphia is vagy más natúr krémsajt)
180 g kristálycukor
10 g vaníliás cukor (egy kis zacskó)
45 g étkezési keményítő
240 ml tejföl
3 egész tojás
3 tojás sárgája
1 (bio) citrom reszelt héja

+ 20 dkg málna (minél több, annál jobb)

Alj elkészítése:
1. A darált kekszet elkavarjuk a darált dióval és a cukorral, majd a vajjal addig morzsoljuk, amíg egyenletes morzsát kapunk, a vajjal jól eldolgozva. (Nem fog teljesen összeállni egy nagy gombóccá a tészta, de nem baj, a formába belenyomkodva és a sütéssel össze fog állni.)

2. Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába vágunk egy sütőpapírt, és vonjuk be kívülről alufóliával két rétegben a formánkat, hogy majd a
reifregina, 2016. június 10. péntek, 15:18
Diós-mogyorós baklava
HOZZÁVALÓK:
egy közepes, kb. 26 centis piteformához:
1 csomag rétestészta
8 dkg darált dió
8 dkg darált mogyoró
15 deka olvasztott vaj
csipetnyi fahéj
a sziruphoz:
3 evőkanál méz
3-4 evőkanál cukor
1 teáskanálnyi citromlé
kb. 2 dl víz
a tetejére:
pisztácia
ELKÉSZÍTÉS:
A piteformát kivajazzuk, majd kettő darab négyrét hajtott rétestésztát az aljába terítünk. Ezt megszórjuk a darált dió- darált mogyoró és csipetnyi fahéj keverékével, majd amíg az alapanyagok kitartanak, folytatjuk ezt a rétegezést. (A négyrét hajtott lapot mindig kettesével tesszük, a tetejére viszont 3 darab négyrét hajtogatott lap került.)

Egy nagyon éles késsel ízlés szerinti méretű, rombusz formára vágjuk. felvágjuk. Egyenletesen meglocsoljuk olvasztott vajjal, majd 170-180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.

Amíg sül, elkészítjük a
bordat, 2015. március 01. vasárnap, 17:23
Citromhabos máksüti
Citromhabos máksüti
Baklavaria

Azt hiszem a mák iránti szenvedélyemet abból az időből eredeztethetjük, amikor anyum terhes volt velem. Az elmúlt 25 évben rengetegszer elmesélte azt a történetet, hogy a terhessége alatt folyamatosan kívánta a mákot. És evett is persze. Így nem meglepő, ha azt mondom, hogy amióta az eszemet tudom, imádok mindent, aminek köze van a mákhoz. Köszi Anya, hogy megszerettetted velem egy életre a mákot

Hozzávalók

A tésztához

4 db tojássárgája
15 dkg vaj
15 dkg cukor
15 dkg mák (darált)
15 dkg finomliszt
1 k szódabikarbóna
1 citromból nyert citromhéj
2 dl tej

A citromhabhoz

4 db tojásfehérje
10 dkg porcukor
0.5 citromból nyert citromlé

A töltelékhez

5 k meggylekvár (vagy bármilyen savanykás lekvár )

elkészítés

Előkészítésként melegítsük elő a sütőt 180°C- és vajazzunk ki
horvathnemagdi, 2014. november 06. csütörtök, 16:05
Hájas tészta recept
Hozzávalók
1 kg liszt,
1 kg háj,
4 tojássárga,
1 evőkanál ecet,


Elkészítése
Megdaráljuk a hájat. Négy részre osztjuk a lisztet, az egyik részt összegyúrjuk a hájjal, a többit a tojássárgákkal, csipet sóval, az ecettel és annyi vízzel, hogy közepesen kemény tész­tát kapjunk.
Kinyújtjuk, közepére fektetjük a hájjal gyúrt tésztát, a tojásos tésztába csomagoljuk, majd együtt ismét kinyújtjuk. Háromszor hajtogatjuk, és tetszés szerint készíthetünk belőle sós rudakat, krémes pitét, vagy török, görög tésztát, úgynevezett “baklavát"
http://www.sutemenyrecept.com/
akiram45, 2014. október 08. szerda, 09:20
baklava izű süti ( poke cske )
2 csésze Liszt

2 teáskanál sütőpor

1/2 teáskanál só

1/2 csésze vaj, lágyított

1 és 1/2 csésze kristálycukor

3 nagy tojás

2-3 teáskanál friss citromlé

1/2 teáskanál citrom reszelt héja

1 csésze tejföl

a hozzávalókat összekeverem jól , s egy közepes nagy tepsibe megsütöm 180 fokon ,,

2 1/2 csésze apróra vágott dió
1 teáskanál fahéj
1/4 csésze, olvasztott vaj
30 dkg cukrozott sűrített tej
3/4 csésze méz

a diót, fahéjat és a vajat kikeverem , a süritett tejet is a mézzel kikeverem egy másik kis tálkában ,
a kihült tésztát megszurkálom fakanállal, s a süritett tejes keveréket bele locsolom a " lukakba " s azt
megszorom a dióval , berakom a hütőbe ezután .

a mázhoz :

Tetejezés

2. 5 dl tejszín
1/4 csésze porcukor
1/8 csésze méz
1/2 teáskanál vanília-kivonat
1/2 teáskanál fahéj

a
ibolya58, 2014. október 01. szerda, 11:49
házi rétes
nekem is van egy isteni receptem. Nyújtottam már tésztát, de sütéskor egy kicsit kemény lett. Ez azonban most istenire sikeredett.
Kicsit lágyabb a tészta, először azt gondoltam nem is fogom majd tudni nyújtani, de kellemes meglepetés ért. A tészta puha és nagyom finom. Nem ördöngösség, de nem árt ha van segítség. Gyorsabban megy majd a nyújtás.
Az előre elkészített, felsodort tésztát, mélyhűtőben hónapokig is eltarthatjuk, felengedés után, gyorsan elkészíthető a vendégváró rétes.

Hozzávalók:

35 dkg liszt (lehet rétes liszt, de sima is. Sokan esküsznek a rétes lisztre, de simával is el lehet készíteni)
2 evőkanál zsír vagy margarin
1 db tojás (elhagyható, de nekem bevált)
1.5 dl langyos víz
1/2 kávéskanál só
1/2 kávéskanál ecet 10%-os
3 evőkanál olaj a kenéshez
Ebből a tésztából 3 cipó lesz, tehát három rétes. Ennek megfelelően ízlés szerinti töltelék. Én mákos, meggyeset, túrósat, és almás diósat készítettem.

Töltelék:
1 cs
faciendum, 2014. szeptember 05. péntek, 20:46
Meggyes baklava
Rama sütigyár recept

Meggyes baklava
Hozzávalók

50 dkg vékony rétestészta
3 db tojás
2 deci tejszín
18 dkg cukor
2 deci olaj
2 db vaníliás cukor
20 dkg őrölt dió
1 db sütőpor
fahéj
1 kg meggybefőtt
Sziruphoz

4 deci meggylé
25 dkg cukor

Elkészítés

Megfelelő edényben egyesítsük a tojást, tejfölt, cukrot, 1,5 deci olajat, vaníliás cukrot, őrölt diót, egy kevés fahéjat ízlés szerint, és jól összekeverjük. A meggyet kinyomkodjuk. Megfelelő tepsit kikenünk olajjal, és az aljára egy-két réteslapot teszünk, erre meggy és egy kis krém kerül, majd megszórjuk meggyel és ráteszünk egy-két lapot. Így rétegezzük addig míg el nem fogynak a hozzávalókat. Felülről két lap legyen. Megkenjük olajjal, felszeleteljük kockára, és megsütjük.
gabfe, 2014. július 06. vasárnap, 16:20
Képek, videók
fogyokuras_viz_hozzava lok
sarkadykati
2014. július 19. szombat, 06:47
tűsarkú és hozzávalók.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:04
trendy-hozzávalók-.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
tűsarkú és a hozzávalók.j
agica2004
2014. április 25. péntek, 18:33
mentalikőr hozzávalók
mariatovis
2011. október 16. vasárnap, 18:58
Hozzavalók.gif
margoboszi
2010. június 14. hétfő, 14:39
vajat készítettem
barbette
2010. július 13. kedd, 20:36
Magkeverékes liszttel.jpg
miday
2007. május 20. vasárnap, 18:04
Ungvár, háztartási eszköz
margitmama2
2012. augusztus 31. péntek, 21:40
1. háztartási keksz.jpg
sarkadykati
2010. október 19. kedd, 03:17
háztartási gépek
aranytojas
2009. január 10. szombat, 17:51
háztartási.jpg
szidi001
2007. október 26. péntek, 12:52
háztartási keksz torta
szokimoki
2007. július 04. szerda, 13:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.