Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 24. hétfő | 39. hét | 267. nap | 08:20 | Gellért, Mercédesz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Bírjuk virágzásra az orchideát fokhagymával!
Én megmondom őszintén, hogy soha nem gondoltam volna arra, hogy fokhagymával kezeljem az orchideámat. Végül kipróbáltam ezt a szokatlan módszert, és nagyon meglepődtem, mindenkinek ajánlom!

A fokhagymának számtalan jótékony hatása van, a benne található illóolaj legfőbb hatóanyaga az alliin, ami aprítás során allináz enzim hatására allicinné alakul át. Ez pedig nem más, mint egy fűszeres szagú, antibakteriális hatással rendelkező anyag. A fokhagymában több vitamin (A, B1, B2, B3, C, D, és provitamin, és nyomelemek (réz, vas, jód, szelén, magnézium) található, ezek pedig biztosítják a fokhagyma gyógyhatását.



Javítja a gyomor emésztőképességét, és segítségével megelőzhetjük az érelmeszesedést is. Illóolaja többek között baktériumölő, így bevethető influenza, megfázás ellen is, nem mellesleg pedig kifejtette már rákellenes hatását is bizonyos tumor típusok esetében. Erősíti az immunrendszerünket is, és vírus-, illetve baktériumölő hatása jelentős, még a torokfájást, és az orrdugulást is enyhíti!

Amit eddig tudtunk a fokhagyma felhasználási lehetőségeiről
Azt már eddig is tudtuk, hogy a fokhagyma bevethető a kártevők ellen, ráadásul sokkal hatásosabb, mint a vegyszer. A szamócát megvédi a különböző gombabetegségektől, de ültethetjük saláta, paradicsom, uborka, répa, illetve burgonya mellé is. Egyes kutatások kimutatták, hogy fokhagyma segítségével felvehetjük a harcot a házatlan csigák ellen is, ugyanis a fokhagymaolaj elpusztítja a csigák központi rendszerét. Rovarriasztóként szintén bevethetjük a fokhagymát, a levéltetveket, a fülbemászókat, a káposztalepkéket, és további rovarok ellen is tökéletesen használható! Azt azonban eddig nem tudtuk, hogy az orchideával is csodákat művel! Mit kell tenned ezért, és milyen eredményre számíthatsz?

Fokhagyma jótékony hatása az orchideára
Az orchidea virágzását fokozhatjuk fokhagyma segítségével, ugyanis elősegíti az orchidea virágzását! Nincs más dolgunk, mint elkészíteni egy nagyon egyszerű oldatot, amiben rengeteg fontos tápanyag megtalálható, amire szüksége van az orchideának. Az oldat elkészítéséhez pedig nem kell semmi más, csak egy liter víz, és három gerezd fokhagyma!
Először is forraljuk fel a vizet, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Közben hámozzuk meg a fokhagymákat, vágjuk össze nagyon apróra, vagy pedig fokhagymanyomó segítségével zúzzuk össze teljesen. Ha a víz kihűlt, akkor tegyük bele a fokhagymát, és hagyjuk állni legalább 1 napig!

Egy nap elteltével szűrjük le a vizet, és öntsük egy tálba. Olyan tálat válasszunk, amibe kényelmesen elfér az orchidea cserepestül, ugyanis miután beleöntöttük a vizet az edénybe, bele kell tennünk az orchideát. Ezután hagyjuk, hogy a szükséges nedvességet magába szívja! Ha ez is meg van, vegyük ki a tálból, hagyjuk, hogy lecsepegjen róla a víz, és tegyük vissza a helyére. A hatás nem fog elmaradni, hamarosan virágba borul a növény, és sokkal tovább fog virágozni, mint eddig!

Ezt a szuper módszert érdemes minden hónapban megismételni, de fontos, hogy havonta csak egyszer alkalmazzuk! A fokhagymás vizet minden használat után öntsd ki, ne tedd félre, és ne használd fel újra, minden alkalommal, amikor el akar végezni a tápoldatozást, készíts frisset!
2018.02.18. Szélesi Ferenc - Főkertész
Link
suzymama, 2018. július 06. péntek, 13:23
Címkék: Szélesi Ferenc, orchideát fokhagymával, szokatlan módszert, fokhagymának számtalan, benne található, fűszeres szagú,
Kommentek
Gyógyszerek helyett!
rákos
szemölcsöt, vagy foltot és teljesen leszárad, majd tünetmentes lesz az ember.
Naponta 2 csészét is el kell fogyasztani ebből az italból.
KORPÁS ÉS ZSÍROS HAJ: 3 gr. Diólevelet le kell forrázni 2 dl. vízzel, majd 10 perc
után be kell dörzsölni a megmosott hajba és 10 percig rajta hagyni, majd
leöblíteni. Ha nem öblítjük le, akkor a hajhagymákat működésre serkenti és
hajnövekedés lesz.
AGYI VÉRELLÁTÁS: félig megtöltünk egy kisebb dunsztos üveget megpucolt
fokhagymával és 2 dl almaecettel leöntjük. Ezt érleljük legalább egy héten
keresztül, majd a két nyaki eret két oldalt időnként bekenjük és beledörzsöljük az
érbe.
AGYI EREK TISZTÍTÁSA: Cavinton helyett: 3 gr. kis téli zöld meték és 3 gr.
orvosi veronika ezt leforrázzuk 2 dl vízzel 10 perc állás után megisszuk, naponta
2x 1-1 csésze.
FOGÍNYGYULLADÁS, ÉS SZÁJÖBLÖGETÉSRE A LEGJOBB:3 gr /egy csapott
evőkanál/ diólevél 2 dl. felforralt víz, 10 perc állás
sz719eszter, 2018. szeptember 17. hétfő, 11:30
Ropogós csirkeszárnyak steakburgonyával és mártogatóssal
szárnyak pácolódtak, a sütőt előmelegítettem 200 fokra és előkészítettem a steakburgonyát.
5. A csirkeszárnyakat 200 fokon sütjük 35 percig, majd 220 fokon pirítjuk meg a tetejét 10 perc alatt.

Steakburgonya:
5 nagyobb burgonya
1 ek mustár
6 ek olaj
2 zúzott fokhagyma gerezd
1 tk rozmaring
1 ek sült csirke fűszerkeverék


1. A krumplikat megmossuk, meghámozzuk és hasábokra vágjuk.
2. Az olajat összekeverjük a mustárral, a fokhagymával, rozmaringgal, sóval.
3. Egy fém tepsibe tesszük a burgonyákat és leöntjük a keverékkel, addig kutyuljuk fakanállal, amíg mindegyiket egyenletesen bevonja.
4. A végén meghintjük a fűszerkeverékkel.
5. Előmelegített sütőben 220 fokon sütjük 35-40 percig, néha meg lehet kevergetni fakanállal.
Mártogatóssal magában is isteni.

Mártogatós:
2 dl tejföl
1 tk pirosarany
1 tk mustár
3 zúzott fokhagyma gerezd
fél citrom leve
őrölt
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:48
Mustáros, borsos karajszeletek sült hagymával és tükörtojáss
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj csont nélkül
5-6 fej vöröshagyma
2-3 evőkanál mustár
őrölt fekete bors

étolaj
2-3 gerezd fokhagyma
liszt
4 db tojás
Elkészítése:
A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk nagyon apróra vágott fokhagymával, mindkét oldalukat megkenjük mustárral és egymásra téve egy órára a hűtőbe tesszük.
Ha tehetjük a pácolást végezzük el előző nap úgy még ízletesebb és puhább lesz a hús. A vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük és karikákra szedjük.
A húst serpenyőben szép pirosra sütjük. A hagymakarikákat belisztezzük és bő forró olajba kisütjük.
Egyszerre mindig csak keveset tegyünk az olajba gyorsabban sül, nem ázik el és így marad ropogós.
Szűrőbe vagy papírtörlőre szedjük. A tojásokból tükörtojást sütünk, és mindegyik hússzeletre teszünk egyet. . Párolt rizst készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:27
Tallóztam
feldolgozatlan. Az így eltárolt diónak nem lesz keserű utóíze úgy, mint azoknak, amiket szobahőmérsékleten tartottak.
Takarítási trükkök

1. Hogyan tisztítsd helyesen az öntöttvas serpenyőt

Hogy az öntöttvas serpenyő ne kezdjen el rozsdásodni, tisztításához ne használj mosogatószert. Helyette sóval tisztítsd meg. Ezzel a módszerrel a serpenyőbe beivódott kellemetlen szagokat is megszüntetheted.

2. Hogyan tisztítsd meg a kezed, hogy ne legyen büdös

A fokhagymával, hagymával, hallal, hússal való főzés után a kezeink nagyon kellemetlen szagot tudnak árasztani. Sóval vagy citrommal azonban ettől megszabadulhatsz! Dörzsöld be vele a kezeidet, majd mosd le vízzel.

3. Hogyan állíthatod vissza a fémből készült konyhai holmiknak az eredeti fényét

Hogy a rozsdamentes acél úgy ragyogjon mint új korában, tisztításához használj ecetes vizet. Ha nincsenek rajta fém részek, egész éjszakára állni hagyhatod az ecetes vízben.

4. Hogyan tisztítsd
horvathnemagdi, 2018. augusztus 29. szerda, 11:01
Karfiol sajtos masszába forgatva
Hozzávalók:

1 db karfiol,
2 db tojás,
sajt,
zsemlemorzsa,
fokhagyma granulátum,
pirospaprika,
só,
olaj.

Elkészítés:

A karfiolt szedjük rózsáira, főzzük 5 percig sós vízben. Szűrjük le és hagyjuk hűlni.
A sajtot reszeljük le. Egy kisebb tálban keverjük össze a zsemlemorzsát a fokhagymával, a pirospaprikával és a sajttal. Egy másik tálban verjük fel a tojásokat kevés sóval.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd kenjük le olajjal. A karfiolrózsákat mártsuk egyenként a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsás keverékbe és rakjuk a tepsibe. 200 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percig. Jó étvágyat.
irmus, 2018. augusztus 27. hétfő, 05:59
Nincs Cím
Csepeli Szabó Béla

ARANYKENYÉR

- Szelj kenyeret édesanyám
pirítsd meg a kályha vasán,
aranyozd be sárga lánggal,
s kend be zsírral, fokhagymával!

Édesanyám: nagyanyóka
szoknyáját két csöppség fogja,
Béla fiam, Mari lányom,
"csákós hősöm", "gyöngyvirágom".

A kályhából kicsap a láng,
bevilágítja a szobánk,
négyen lessük anyám kezét,
s ő tűnődve szel négy karéjt.

Négy karéjt szel... Mért csak négyet?
Önmagának nem szelt étket!
Unokái... fia... menye...
Önmagát lám - elfeledte!

Önmagára sosem gondol,
megőszül értünk a gondtól,
süt, főz, mos ránk, töri magát,
hogy szépen éljen a család.

Anyám szíve aranyat ér,
a kenyere - aranykenyér,
szeretettel pirongatom,
megölelem, megcsókolom:

- Öten vagyunk, édesanyám!
Öten? - néz rám... Öten az ám!-
mosolyog és éles kése
belehasít a kenyérbe...

1955

Életszomj
foldinefehereva, 2018. augusztus 21. kedd, 14:45
Csepeli Szabó Béla ARANYKENYÉR - Szelj kenyeret édesanyám
Csepeli Szabó Béla

ARANYKENYÉR

- Szelj kenyeret édesanyám
pirítsd meg a kályha vasán,
aranyozd be sárga lánggal,
s kend be zsírral, fokhagymával!
Édesanyám: nagyanyóka
szoknyáját két csöppség fogja,
Béla fiam, Mari lányom,
"csákós hősöm", "gyöngyvirágom".
A kályhából kicsap a láng,
bevilágítja a szobánk,
négyen lessük anyám kezét,
s ő tűnődve szel négy karéjt.
Négy karéjt szel... Mért csak négyet?
Önmagának nem szelt étket!
Unokái... fia... menye...
Önmagát lám - elfeledte!
Önmagára sosem gondol,
megőszül értünk a gondtól,
süt, főz, mos ránk, töri magát,
hogy szépen éljen a család.
Anyám szíve aranyat ér,
a kenyere - aranykenyér,
szeretettel pirongatom,
megölelem, megcsókolom:
- Öten vagyunk, édesanyám!
Öten? - néz rám... Öten az ám!-
mosolyog és éles
koszegimarika, 2018. augusztus 20. hétfő, 07:38
Rokfortos csirkecomb
Rokfortos csirkecomb

Hozzávalók:
4 csirkecomb
10 dkg vaj
3 ek olívaolaj
1,5 dl fehérbor
3 gerezd fokhagyma
3 dl tejszín
5 ek liszt
10 dkg rokfort
1 csokor snidling
20 dkg trappista sajt
só, tb, majoránna, szerecsendió ízlés szerint

Elkészítés:
A combokat vajon megpirítjuk, majd tepsibe rakjuk. Megszórjuk az apróra vágott fokhagymával, sózzuk, fűszerezzük, felöntjük vízzel és borral. letakarjuk, és sütőben megpároljuk.
Ha puha, a fóliát levesszük, és pirosra sütjük.
Az olívaolajat, a rokfortot, a lisztet, a tejszínt összefőzzük.
A mártást a combra öntjük, reszelt sajttal, vágott snidlinggel megszórjuk.
vorosrozsa66, 2018. augusztus 09. csütörtök, 14:07
Képek, videók
Fokhagymával tűzdelt olda
irmus
2016. október 17. hétfő, 17:18
Dagadó fokhagymával teker
szakkonyviro
2008. május 15. csütörtök, 22:25
Dagadó fokhagymával teker
lalapapi
2008. május 15. csütörtök, 22:20
Dagadó fokhagymával teker
kovicsont
2008. május 15. csütörtök, 22:14
Dagadó fokhagymával teker
karmababa
2008. május 15. csütörtök, 22:07
Dagadó fokhagymával teker
karimas
2008. május 15. csütörtök, 22:01
Dagadó fokhagymával teker
harasziszi
2008. május 15. csütörtök, 21:55
Dagadó fokhagymával teker
felugyelo
2008. május 15. csütörtök, 21:46
Dagadó fokhagymával teker
arany88
2008. május 15. csütörtök, 21:38
Dagadó fokhagymával teker
andiba
2008. május 15. csütörtök, 21:31
szelesido3.jpg
jozso2ro
2014. január 23. csütörtök, 11:22
szelesido2.jpg
jozso2ro
2014. január 23. csütörtök, 11:22
szelesido.jpg
jozso2ro
2014. január 23. csütörtök, 11:22
szelesidő.gif
simonfai
2011. április 11. hétfő, 12:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.