Regisztráció  Belépés
2017. szeptember 26. kedd | 39. hét | 269. nap | 09:24 | Jusztina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Felmérés: sok cég ismeri, de kevés használja a faktoring finanszírozást
A csütörtökön az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint a TNS Hoffmann piackutató által 600 cégre kiterjedő reprezentatív felmérés szerint a megkérdezettek 3 százaléka jelezte, hogy a jövőben is tervez hasonló lépést.

A közlemény szerint a CIB Bank ügyfelei a piaci átlagnál nagyobb arányban használják a faktoringot, a finanszírozott vállalkozások 10 százaléka. Az ilyen szolgáltatásokat igénybe vevő cégek fele a kereskedelemben, túlnyomó többségük a gépjármű kereskedelemben tevékenykedik, a finanszírozási forma a CIB Banknál elsősorban a kkv-k körében népszerű, itt a finanszírozott cégek negyede használja a faktorálási szolgáltatásokat.

Deme Géza, a CIB Bank faktoring üzletágának vezetője a közlemény szerint elmondta, a faktoring népszerűsége növekedni fog a vállalkozások körében. Ha a magyar gazdaság fejlődik, ha nő a kereskedelmi forgalom, a gyártó cégek árbevétele, ezáltal a finanszírozandó vevőállomány nagysága, akkor általában felértékelődik a faktoring jelentősége is - fejtette ki.

A faktorálás során egy ezzel foglalkozó társaság megvásárolja ügyfele követeléseit, aki így likviditáshoz jut, és egyes faktoring konstrukciókban akár mentesül is a ki nem fizetett számlák okozta kockázattól. A faktoráló cég a megvett vevőkövetelésnek általában a 90 százalékát azonnal kifizeti, így nem kell 30, 60 vagy 90 napig várni a kibocsátott számlák ellenértékének beérkezésére.

A bank azt is közölte, hogy erősíti faktoring tevékenységét, idén januártól a piacvezető szolgáltatók közé tartozó CIB Faktor Zrt. összeolvad a CIB Bankkal.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. január 12. csütörtök, 11:12
Címkék: Deme Géza, Faktor Zrt, faktoring finanszírozást, közlemény szerint, piaci átlagnál, finanszírozott vállalkozások,
Kommentek
Balog: egyenlő hozzáférést kell biztosítani az egészségügyben
beszélt, hogy - más államokhoz hasonlóan - Magyarországon is szakadék van a szegények és a jobban keresők között, ez pedig meghatározza a hozzáférést az egészségügyi ellátáshoz.

A miniszter külön problémának nevezte, hogy a romák közül sokan az "eltérő életmódjuk" miatt nem tudják átlépni azt a "küszöböt", ami az ellátórendszerben való részvételhez szükséges. Ezért szerinte az egyenlő esélyek megteremtése nem csak azt jelenti, hogy biztosítják a szektornak a szükséges erőforrásokat és a finanszírozást, hanem azt is, hogy segítenek kialakítani egy olyan "szociokulturális hátteret" a romáknak, ami átlendítheti őket az akadályokon.

A kormány senkit sem akar "hátrahagyni", ezért fogadta el 2011-ben a roma stratégiát, valamint indította nemrégiben azt a programot, amelynek keretében ezer roma nő kaphat szakképzést, majd munkát a szociális és gyermekjóléti ellátórendszerben, közvetítő szerepet betöltve a roma közösségek és a szociális intézmények között - mondta Balog Zoltán.

A miniszter szólt
velemenyezd, 2017. szeptember 12. kedd, 15:43
MSZP: ingyenessé kell tenni az első diploma megszerzését
érdekében alig tesz valamit, miközben mindent egy központból irányít. Ez lényeges oka a magyar oktatás színvonalcsökkenésének - vont mérleget.

Szerinte a felsőoktatás területén a kormány szembeállította az autonómiát és a színvonalat. A kancellári rendszert rossznak nevezte és ígéretet tett a felsőoktatási autonómia helyreállítására. Az intézmény vezetője ismét a rektor lesz - jelentette ki. Hozzátette: a professzori karnak több lehetőséget biztosítanak, a központi költségvetésből biztosítják a finanszírozást, de "ez kétség kívül több felelősséget jelent, beleértve a személyes anyagi, financiális felelősségvállalást is".

Hiller István szólt arról is, hogy szerinte a kormány nem használja ki vagy rosszul használja az európai uniós lehetőségeket. Példaként az Erasmus+ programot említette. Azt mondta, a kormányváltás után a 2020/2021-es tanévtől uniós támogatásból programot indítanak azoknak, akik még nem tudtak nyelvvizsgát szerezni.

A felsőoktatás színvonalának javítására vonatkozó kérdésre a
velemenyezd, 2017. szeptember 12. kedd, 14:23
Balog: kibővítik a tb-finanszírozott lombikprogram-eljárásokat
küzdő pároknak segítenek abban, hogy természetes úton foganjon gyermekük.

Ezen kívül - folytatta Balog Zoltán - a gyermekre váró párok választhatják az örökbefogadást is, és ezen eljárásokat is egyszerűsítették a közelmúltban.

A miniszter reményei szerint a lombikprogram kiszélesítésével két-három éven belül megduplázódhat a beavatkozások száma, és feltehetőleg lényegesen nő majd a gyermekszám is.

Balog Zoltán beszámolt arról is, hogy program kibővítése 2-3 milliárd forintos plusz finanszírozást jelent.

Lesz kapacitásbővítés is az állami fenntartású kórházakban, amelynek fedezete 5 milliárd forint lesz - mondta.

Az emberi erőforrások minisztere úgy fogalmazott, a cél, hogy jobb legyen az eljárások átláthatósága és a hozzáférés, és hogy olyan szabályozást alakítsanak ki, amely a lehető legtöbb párnak megadja a gyermekvállalás lehetőségét.

"Minden megszületett gyermek kincs, érték, és segíteni kell a világrajövetelüket" - fogalmazott Balog Zoltán.

Ónodi-Szűcs Zoltán
velemenyezd, 2017. augusztus 30. szerda, 12:22
Líbia benyújtotta a számlát az olaszoknak
Szabráta, ahonnan az utóbbi években az Olaszországba átjutott migránsok többsége elindult. Szabráta polgármestere egyebek között csatornarendszer kiépítéséhez, valamint kórházfejlesztéshez kért segítséget az olasz féltől.

Hasonlóképpen a többi líbiai polgármester óvodák és iskolák építésére, a városok víz- és áramellátásnak helyreállítására, utcai biztonsági kamerák hálózatára, a helyi rendőrségi irodák helyreállítására, valamint munkahelyteremtési programokra és sportlétesítményekre kért finanszírozást, hangsúlyozva, hogy utóbbiak is elengedhetetlenek a líbiai fiatalok röghöz kötéséhez, hogy ne a kivándorlásban vagy az embercsempészetben találják meg az egyetlen lehetséges megélhetési módot.

Marco Minniti nem mondott összeget, de hangsúlyozta, hogy az olasz kormány finanszírozása mellett a líbiai városok támogatására az Európai Unió is hároméves keretet biztosított. Hozzátette, hogy az olasz államnak az Olaszországba érkezett migránsok elszállásolása és ellátása havonta 100 millió euróba kerül,
velemenyezd, 2017. augusztus 29. kedd, 12:02
Egyedüli nőként temették férfiak közé
Dr. Szergej Szlepcsenko tyumenyi orosz szakértő szerint sem valószínű, hogy a csecsemőnek és a középkori nőnek köze lett volna egymáshoz, az pedig kizárható, hogy szülő-gyermek kapcsolat lett volna közöttük. A nemrég feltárt emberi maradványokat egy orosz és dél-koreai kutatókból álló csoport tudományos vizsgálatoknak - többek között a nő agyából kivont minták segítségével DNS-elemzésnek - fogja alávetni. A kormányzati finanszírozástól nagyban függő kutatások a tudós szerint várhatóan egy éven át fognak tartani. Szlepcsenko reméli, jutnak majd források a nő arcának rekosntrukciójára is.

Mint Dong Hoon Sin, a Szöuli Nemzeti Egyetem professzora kifejtette, kétféle múmia létezik: mesterséges és természetes körülmények között konzerválódott. Előbbire a legjobb példát az egyiptomi múmiák szolgáltatják, míg utóbbihoz kedvező éghajlati és környezheti tényezők - fagyos talaj, réztárgyak jelenléte stb.
bordat, 2017. augusztus 12. szombat, 17:45
Hány embert kell kimarni egy közösségi oldalról, hogy demokratikus legyen?
122-
de azon igyekszik csakhogy a finanszírozást kormányunk szeretné lenyúlni vagy ellehetetleníteni és mint az a napi hírekben olvasható ott tesz keresztbe ahol tud!!!
donaldduck, 2017. augusztus 11. péntek, 23:21
NGM: folytatja a kormány a bankkártya-elfogadóhelyek számának bővítését célzó programját
A kormány célja a modern elektronikus fizetési módok elterjedésének ösztönzésével a hazai fizetési infrastruktúra modernizálása, a hazai vállalkozások versenyképességének növelése, továbbá a túl magas szintre emelkedett készpénzállomány csökkentése - mondta Hornung Ágnes, az NGM pénzügyekért felelős államtitkára a közlemény szerint.

A tavaly decemberben indított program keretében a költségvetés 2,4 milliárd forint finanszírozást biztosított az új, korszerű terminálok beszerzéséhez és telepítéséhez.

A program első szakaszában 30 200 új terminál telepítését kezdték meg a szolgáltatók. A felkészülési időszak után már több ezer új kártyaolvasó üzemel országszerte, a szerződött partnerektől pedig számos visszajelzés érkezett arról, hogy a program népszerűsége miatt a vállalt keretüket a vártnál gyorsabban ki fogják meríteni. Ezért döntött a kormány arról, hogy újabb 30 000 bankkártya-elfogadóhely telepítéséhez nyújt költségvetési támogatást.

A program eredményeként a hazai
velemenyezd, 2017. július 20. csütörtök, 15:12
Az Auchan forgalma 3,8 százalékkal nőtt tavaly
Tájékoztatása szerint a 6500 munkavállalót foglalkoztató társaság mérleg szerint eredménye 3,6 milliárd forint volt, a megelőző évi 2,2 milliárd forint után.

Az Auchan negyedik éve önfinanszírozó, sem működéséhez, sem beruházásaihoz nem vesz igénybe külső finanszírozást - közölte a vezérigazgató.

Az áruházláncban a vásárlások száma tavaly 43 millió volt, 3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Dominique Ducoux kiemelte: az Auchan tavaly novemberben elindította online áruházát a fővárosban, az idén év végére szeretnének teljes lefedettséget elérni Budapesten és vonzáskörzetében.

Tavaly 9,8 milliárd forintot fordítottak beruházásokra, ebben az évben 12 milliárdot, jövőre pedig 17 milliárdot szánnak ilyen célra, a vállalat augusztusban megnyitja első szupermarketjét Szekszárd belvárosában.

Az Auchan előrehozta 2017. évi béremelését, tavaly novembertől 5400 alkalmazotti munkakörben foglalkoztatott dolgozó átlagosan 14 százalékos emelést kapott, erre 1,5 milliárd forintot
velemenyezd, 2017. július 07. péntek, 13:37
Képek, videók
Papp Demeter kalauz 01.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:53
Papp Demeter kalauz 02.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:52
Papp Demeter kalauz 03.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:52
Papp Demeter kalauz 04.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:51
Anthony deMello
sanci81
2016. augusztus 07. vasárnap, 17:01
Demeter
szicu
2016. május 13. péntek, 08:41
DeMello.gif
lilagondolatok
2015. április 25. szombat, 10:18
demény9.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:41
demény8.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:40
demény7.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:40
demény6.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:40
A kerti fák közt.jpg
chillik
2017. szeptember 25. hétfő, 04:20
őszi fák...
cuppika59
2017. augusztus 31. csütörtök, 07:34
Adamis Anna: A fák is sir
maria_kadar_148
2017. augusztus 25. péntek, 22:23
Százszorszép fák alatt.jp
pacsakute
2017. augusztus 17. csütörtök, 21:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.