Regisztráció  Belépés
2017. február 22. szerda | 8. hét | 53. nap | 12:01 | Gerzson
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Felmérés: sok cég ismeri, de kevés használja a faktoring finanszírozást
A csütörtökön az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint a TNS Hoffmann piackutató által 600 cégre kiterjedő reprezentatív felmérés szerint a megkérdezettek 3 százaléka jelezte, hogy a jövőben is tervez hasonló lépést.

A közlemény szerint a CIB Bank ügyfelei a piaci átlagnál nagyobb arányban használják a faktoringot, a finanszírozott vállalkozások 10 százaléka. Az ilyen szolgáltatásokat igénybe vevő cégek fele a kereskedelemben, túlnyomó többségük a gépjármű kereskedelemben tevékenykedik, a finanszírozási forma a CIB Banknál elsősorban a kkv-k körében népszerű, itt a finanszírozott cégek negyede használja a faktorálási szolgáltatásokat.

Deme Géza, a CIB Bank faktoring üzletágának vezetője a közlemény szerint elmondta, a faktoring népszerűsége növekedni fog a vállalkozások körében. Ha a magyar gazdaság fejlődik, ha nő a kereskedelmi forgalom, a gyártó cégek árbevétele, ezáltal a finanszírozandó vevőállomány nagysága, akkor általában felértékelődik a faktoring jelentősége is - fejtette ki.

A faktorálás során egy ezzel foglalkozó társaság megvásárolja ügyfele követeléseit, aki így likviditáshoz jut, és egyes faktoring konstrukciókban akár mentesül is a ki nem fizetett számlák okozta kockázattól. A faktoráló cég a megvett vevőkövetelésnek általában a 90 százalékát azonnal kifizeti, így nem kell 30, 60 vagy 90 napig várni a kibocsátott számlák ellenértékének beérkezésére.

A bank azt is közölte, hogy erősíti faktoring tevékenységét, idén januártól a piacvezető szolgáltatók közé tartozó CIB Faktor Zrt. összeolvad a CIB Bankkal.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. január 12. csütörtök, 11:12
Címkék: Deme Géza, Faktor Zrt, faktoring finanszírozást, közlemény szerint, piaci átlagnál, finanszírozott vállalkozások,
Kommentek
Takarékbank: csúcson a beruházási kedv az agráriumban
A tájékoztatás szerint a gazdálkodási környezet javulására számít a mezőgazdasági vállalkozások döntéshozóinak többsége a következő 12 hónapban. Ez derült ki a Takarék Csoport második alkalommal ismertetett Takarék Agrárhangulati Indexéből.

A jövedelmezőséget az agrárüzemek döntéshozóinak 33 százaléka javulónak tartotta, 16 százalékuk romlásra, míg 51 százalék változatlanságra számít.

Az agrárium szereplőinek véleményét, várakozásaikat tükröző index értéke 12,89 pont volt, szemben a negyedévvel ezelőtti 9,54 ponttal. A mezőgazdasági vállalkozások döntéshozói között közel 13 százalékponttal többen vannak azok, akik javulást várnak gazdasági környezetükben, mint azok, akik romlásra számítanak. A döntéshozók javuló mértékben, de óvatosan optimisták. Ami a jövedelmezőséget illeti, a válaszadók 51 százaléka számít idén változatlanságra, míg 33 százalékuk javulást, 16 százalékuk pedig romlást valószínűsít.

Az agrárvállalkozásokat erőteljes beruházási szándék jellemzi: a válaszadók mintegy 83
velemenyezd, 2017. február 10. péntek, 12:22
Országos diáktanács felállítását kezdeményezi az Országos Diákparlament
Palkovics László elmondta: a fiatalok 52 pontot fogalmaztak meg, közülük kettőt a diákparlament nem fogadott el. Utóbbiakat az államtitkár nem részletezte. Mint mondta, a felvetések között a legfontosabb azt volt, hogy az oktatási tárca és a diákság képviselői ne csak néhány évente találkozzanak.

Kiemelte még, hogy a diákparlament az eddigi három helyett kétévente ülésezne, míg a megyei diákparlamenteket évente rendeznék meg. Hozzátette: ezek támogatható javaslatok, de ehhez a finanszírozást és a jogszabályi hátteret a parlamentnek kell megteremtenie.

Az államtitkár az oktatás tartalmát felvető javaslatokról elmondta, hogy azok többsége az új Nemzeti alaptantervbe is bekerül majd. Példaként említette a nyári szünidő hosszának rendezését vagy a mindennapos testnevelés órák átgondolását.

Palkovics László megemlítette, hogy a javaslatok között voltak a középiskolák és a felsőoktatás közötti átmenet egyes kérdései, mint a felvételi pontszámok számítása, a nemzetközi érettségi pontjainak
velemenyezd, 2017. február 05. vasárnap, 14:12
Czibere: két év alatt további 33 százalékos béremelés lesz a szociális ágazatban
mintegy 3300 munkavállalónak - további bérkiegészítést biztosítanak, így bérük minden fokozatban eléri az egészségügyi bértábla szintjét. Erre a célra 5,2 milliárd forintot fordítanak.

Czibere Károly kitért arra is, hogy a minimálbér és a garantált bérminimum emelése azzal fenyeget, a fenntartók nem tudják a saját költségvetésükből kigazdálkodni, ezért 32 milliárd forint kompenzációt biztosítanak a fenntartóknak. A szerdai kormánydöntés értelmében már nem egyhavi, hanem másfél havi normatív finanszírozást vehetnek igénybe a fenntartók. Jelezte: pénteken levélben tájékoztatta erről az egyházi és civil intézményfenntartókat.

Az államtitkár megjegyezte: tavaly előfordult, hogy több fenntartó hónapokig nem igényelte a munkatársak után járó kiegészítő támogatás forrását és nem adta oda a munkavállalóknak a megemelt bért.

Elmondta: a három intézkedés összesen 46 milliárd forint forrást igényel.

Az államtitkár hangsúlyozta: összességében, az átlagbér a 2013. év végi 144 ezer forintról tavaly
velemenyezd, 2017. február 04. szombat, 14:22
Az Európai Beruházási Bank a bizonytalanságok dacára optimista
több mint 13 milliárd eurót a nagysebességű, szélessávú kapcsolatok fejlesztésére.

Az európai pénzintézet elnökének beszámolója szerint az EIB hitelezési tevékenységét alapvetően a nemzetközi tőkepiacokon kibocsátott kötvényekkel finanszírozza. A piaci bizonytalanságok dacára az EIB 66,4 milliárd eurót gyűjtött össze befektetőktől szerte a világon.

Hoyer beszámolója szerint az európai stratégiai beruházási terv (EFSI) jól halad. A létrehozása óta eltelt másfél évben az EIB közel 420 finanszírozást bonyolított le, amelyek várhatóan mintegy 164 milliárd euróval ösztönzik a beruházásokat.

Az elnök ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, a bank felmérései szerint az idén átlagosan három európai vállalatból csak egy tudja majd csak növelni beruházásait. Ennek okát az érintett vállalatok a politikai és szabályozási bizonytalanságban látják.

Hoyer szerint uniós szintű beruházásösztönző feltételeket kell teremteni az egységes piac létrehozásával, a szabályozási reform tagállami szintű
velemenyezd, 2017. január 24. kedd, 17:32
Rétvári: hónapokon belül megegyezés születhet a háziorvosok hatáskörének bővítéséről
Rétvári Bence hangsúlyozta: a lakosság egészségét az szolgálja majd a legjobban, ha minél több szűrést, vizsgálatot végezhetnek el a kórházak, szakrendelők helyett a háziorvosok, akikhez a leggyakrabban járnak az emberek.

Mint mondta, a kormányzat célja az, hogy kifizetődő legyen háziorvosnak, házi gyermekorvosnak lenni; a finanszírozást az utóbbi években mintegy másfélszeresére emelték, és egyre többen - a 2015-ös mintegy hetven után körülbelül százan - vettek részt a praxis- és letelepedési pályázatokon.

Az államtitkár emlékeztetett arra: előbbin 4, utóbbin 6-10 milliós vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek az orvosok a praxis megvásárlására, illetve arra, hogy megteremtsék egy már legalább egy éve üresen álló praxis betöltésének feltételeit.

Az államtitkár az M1 aktuális csatornán kijelentette: nincsen üres praxis, mindenhol el vannak látva a betegek. Ugyanakkor megjegyezte, már most lépni kell, hiszen a háziorvosi "korszerkezet" miatt 5-10 év múlva komoly probléma lehet az
velemenyezd, 2017. január 19. csütörtök, 08:21
Nyolc uniós országban 160 millió euró finanszírozáshoz juthatnak innovatív kkk-k
A brüsszeli testület arról számolt be, hogy a megállapodás értelmében a kkv-k versenyképességének erősítését célzó finanszírozást az UniCredit bankokon keresztül magyar, bosznia-hercegovinai, bolgár, horvát, cseh, szlovák, román és szerb innovatív vállalkozások vehetik igénybe.

A megállapodást az Európai Bizottság és az Európai Beruházási Bank Csoport InnovFin (uniós finanszírozási innovátorok) elnevezésű kezdeményezése keretében kötötték.

A szükséges biztosítékot az európai beruházási terv központi eleme, a Juncker-tervnek is nevezett Európai Stratégiai Beruházási Alap (ESBA) nyújtja Magyarországnak és a többi érintett uniós tagállamnak.

A várakozások szerint az innovatív kezdeményezések megvalósítását célzó hitelnyújtási és garanciális tranzakciókat biztosító megállapodás nagyban hozzájárul majd a nyugat-balkáni és kelet-közép-európai országok gazdasági növekedéséhez. Munkahelyeket teremt és előmozdítja az innovációt és a vállalkozó szellemet a régióban - hangsúlyozta az uniós
velemenyezd, 2017. január 18. szerda, 16:03
Egyeztetés a civilekről - A Jobbik és az LMP a civil szféra átláthatósága mellett van
Staudt Gábor, az egyeztetést kezdeményező Jobbik frakcióvezető-helyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a szabályozás megérett a változtatásra és szeretnének egységre jutni a kérdésben a parlamenti pártokkal. Az ellenzéki politikus tévesnek nevezte, hogy csak a külföldi finanszírozást kellene vizsgálni, mint mondta, az átláthatóságnak mindenkire vonatkoznia kell, különösen azokra, akik direkt politikai tevékenységet végeznek. Felvetette azt is, hogy az uniós források külföldi pénznek számítanak-e.

A jobbikos politikus kétélűnek nevezte a vagyonnyilatkozat-tételi kötelességet, szerinte a vagyonok elrejtését ez a parlamenti képviselőknél sem akadályozza meg.

Képviselőtársa, Szávay István a Civil Összefogás Fórum anyagi elszámolását sürgette. Emellett úgy értékelt: a kormány most még csak néhány szervezetet "vett elő", azonban attól tart, hogy mindenki soron következik, aki kritikát fogalmaz meg a kormánnyal szemben.

Szóvá tette, hogy a kormány fele annyi keretet szán a
velemenyezd, 2017. január 17. kedd, 12:22
ÁKK: befejeződik a letelepedési kötvény értékesítése
Az ÁKK az elmúlt évben kialakult kedvező finanszírozási helyzettel indokolta az értékesítés lezárását.

A tájékoztatás szerint a kötvények vásárlására a 2017. március 31-ig benyújtott kérelmek esetében még lesz lehetőség.

A közleményben kiemelték, hogy a kötvényprogram 2013. júniusi indulásakor olcsó és biztonságos finanszírozást jelentett az ország számára. A több mint egymilliárd euró összegű értékesítés és a konstrukció árazásából adódóan elért másfélmilliárd forint kamatmegtakarítás hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország államadósságának megítélése és a finanszírozás biztonsága javuljon - írták.

Az elmúlt években folyamatosan csökkent az államadósság-ráta és a devizaadósság aránya. A tavalyi évben az állampapírok mindhárom nemzetközi hitelminősítőnél a befektetésre ajánlott kategóriába kerültek, és az állampapírok kamata történelmi mélypontra süllyedt - emlékeztet az ÁKK.

Hozzátették, hogy mindezek alapján a korábban fontos szerepet játszó letelepedési kötvények értékesítésére a
velemenyezd, 2017. január 12. csütörtök, 14:12
Képek, videók
Papp Demeter kalauz 01.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:53
Papp Demeter kalauz 02.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:52
Papp Demeter kalauz 03.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:52
Papp Demeter kalauz 04.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:51
Anthony deMello
sanci81
2016. augusztus 07. vasárnap, 17:01
Demeter
szicu
2016. május 13. péntek, 08:41
DeMello.gif
lilagondolatok
2015. április 25. szombat, 10:18
demény9.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:41
demény8.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:40
demény7.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:40
demény6.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:40
deres fák0214_5.jpg
maroka
2017. február 14. kedd, 15:15
deres fák0214_2.jpg
maroka
2017. február 14. kedd, 10:26
deres fák0214.jpg
maroka
2017. február 14. kedd, 10:26
Czegő Zoltán: Fák
maria_kadar_148
2017. február 12. vasárnap, 20:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.