Regisztráció  Belépés
2017. november 17. péntek | 46. hét | 321. nap | 22:20 | Hortenzia, Gergő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Felmérés: sok cég ismeri, de kevés használja a faktoring finanszírozást
A csütörtökön az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint a TNS Hoffmann piackutató által 600 cégre kiterjedő reprezentatív felmérés szerint a megkérdezettek 3 százaléka jelezte, hogy a jövőben is tervez hasonló lépést.

A közlemény szerint a CIB Bank ügyfelei a piaci átlagnál nagyobb arányban használják a faktoringot, a finanszírozott vállalkozások 10 százaléka. Az ilyen szolgáltatásokat igénybe vevő cégek fele a kereskedelemben, túlnyomó többségük a gépjármű kereskedelemben tevékenykedik, a finanszírozási forma a CIB Banknál elsősorban a kkv-k körében népszerű, itt a finanszírozott cégek negyede használja a faktorálási szolgáltatásokat.

Deme Géza, a CIB Bank faktoring üzletágának vezetője a közlemény szerint elmondta, a faktoring népszerűsége növekedni fog a vállalkozások körében. Ha a magyar gazdaság fejlődik, ha nő a kereskedelmi forgalom, a gyártó cégek árbevétele, ezáltal a finanszírozandó vevőállomány nagysága, akkor általában felértékelődik a faktoring jelentősége is - fejtette ki.

A faktorálás során egy ezzel foglalkozó társaság megvásárolja ügyfele követeléseit, aki így likviditáshoz jut, és egyes faktoring konstrukciókban akár mentesül is a ki nem fizetett számlák okozta kockázattól. A faktoráló cég a megvett vevőkövetelésnek általában a 90 százalékát azonnal kifizeti, így nem kell 30, 60 vagy 90 napig várni a kibocsátott számlák ellenértékének beérkezésére.

A bank azt is közölte, hogy erősíti faktoring tevékenységét, idén januártól a piacvezető szolgáltatók közé tartozó CIB Faktor Zrt. összeolvad a CIB Bankkal.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. január 12. csütörtök, 11:12
Címkék: Deme Géza, Faktor Zrt, faktoring finanszírozást, közlemény szerint, piaci átlagnál, finanszírozott vállalkozások,
Kommentek
MNB-igazgató: számos előnye lenne pénzforgalmi szempontból a digitális jegybankpénz megteremtésének
készpénzhasználat és a pénzforgalom biztonságát is garantálná,Magyarországon a pénzforgalom mintegy 80 százaléka még készpénzben történik. Az elektronikus jegybankpénz elterjedését, felhasználhatóságát ma még akadályozza, hogy Magyarországon csak minden második kereskedőnél lehet elektronikus úton fizetni - jelezte.

A digitális jegybankpénz előnyei közé sorolta, hogy például a lakossági megtakarítások jelentős részének áttételével digitális pénzbe, az állampapírokhoz képest jóval olcsóbbá tenné a finanszírozást. Kifejtette: a digitális jegybankpénz bevezetéséhez, kezeléséhez több megoldásban lehet gondolkodni. Az egyik ilyen elképzelés szerint a jegybank minden, hazai lakossági és vállalati ügyfél számára számlát vezetne, és az azzal járó valamennyi, jelenleg a bankok által végzett szolgáltatást ki kellene építenie és meg kellene felelnie azoknak a bankokkal szemben támasztott követelményeknek ( így például valós idejű tranzakció-kezelés, pénzmosás elleni védelem, vagy az ügyfélazonosítás), amelyeket ma
velemenyezd, 2017. november 06. hétfő, 15:12
Brexit - Több ezer új alkalmazottat vett fel a brit közigazgatás a Brexit-feladatok ellátására
területek feladatainak ellátását.

Davis elmondta például, hogy a kormány jogtanácsosi irodája az utóbbi tizenkét hónapban 300 jogászt vett fel.

A brit kormány 2018-ban további nagyarányú létszámbővítést tervez: a brit adó- és vámhivatal (HMRC) 3-5 ezer fő felvételével számol a jövő évben.

Mindemellett a brit pénzügyminisztérium eddig több mint 500 millió fontot (175 milliárd forintot) különített el a Brexit-folyamat előkészületeire, és a 2017-2018-as pénzügyi év végéig 250 millió font finanszírozást biztosít ugyanerre - hangzott el a keddi kabinetülésen.

Theresa May miniszterelnök hivatalának szóvivője közölte: a brit EU-tagság megszűnésének előkészítési munkálatai az elmúlt hónapokban jelentősen felgyorsultak, a minisztériumok hozzávetőleg háromszáz különböző cselekvési programon dolgoznak a Brexit-minisztérium és a kabinetiroda szoros felügyelete alatt.

A Downing Street illetékese keddi tájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a megvalósítás szakaszában járó háromszáz cselekvési terv
velemenyezd, 2017. október 31. kedd, 18:54
Rétvári: 33 ezer forintos bérpótlékot kapnak a védőnők
közölte, a kormány az elmúlt években számos intézkedést tett azért, hogy a védőnők anyagi megbecsültségét növelni tudják. Emlékeztetett, hogy 2010 óta a védőnői szolgálatok teljes költségvetési támogatás 17,9 milliárd forintról 27 milliárd forintra nőtt.

Rétvári Bence felidézte, hogy a 2012-ben 14 százalékos, 2013-ban 13 ezer forintos és 2014-ben 24 400 forintos átlagos emeléssel javítottak a védőnői szolgálatok pénzügyi helyzetén. Ezen felül 2016-ban 2 milliárd forinttal növelték a védőnői finanszírozást.

Rétvári Bence kiemelte azt a jogszabályi változtatást is, ami alapján minden védőnő megkapja a többletfinanszírozást, így egy területi védőnői szolgálat díjazása 2010-2018 között 257 ezer forintról 358 ezer forintra nőtt, ezen belül egy védőnő átlagos fizetése 153 322 forintról mostanra 257 128 forintra nő, ami 43 százalékos emelkedést jelent.

Az államtitkár kérdés kapcsán közölte, ez a bérpótlékemelés minden védőnő számára többletjövedelmet jelent, függetlenül attól, hogy milyen
velemenyezd, 2017. október 28. szombat, 12:22
Az LMP hadat üzen a kiemelt beruházásoknak
Kifejtette: pártja minden jogi lépést megtesz a kiemelt beruházások megakadályozásáért - akár Strasbourgig is elmegy -, hogy ne sérüljenek az állampolgári jogok, és ne legyenek figyelmen kívül hagyhatók a környezetvédelmi szempontok.

A politikus szerint a kormány 2010 óta "minden tyúkólnál nagyobb építményt" kiemeltté nyilvánít, ahol nem akarják átláthatóvá tenni a finanszírozást és lefolytatni az engedélyeztetést.

Sallai R. Benedek két beruházást említett, amelyekben azonnali lépéseket tartott fontosnak: a Római-part ügyét, ahol szerinte 2012 óta nem kérdezték meg az érintetteket, valamint az Albertirsa és Kecskemét közötti nagyfeszültségű távvezeték építését. Rámutatott: utóbbit a helyi lakosok teljes kihagyásával kezdték meg, holott az ilyen távvezeték közelében élő gyermekek körében jelentősen nő a leukémia kockázata.
velemenyezd, 2017. október 24. kedd, 11:42
NGM: sikeres a bankkártya-elfogadóhelyek telepítési programja
A kormányzati programot 2016 decemberében hirdették meg, a kormány 2,4 milliárd forint finanszírozást biztosított 30 200 új terminál beszerzéséhez és telepítéséhez. A kormány júliusban újabb 30 ezer bankkártya-elfogadóhely létesítésének támogatásáról döntött. A nemzetgazdasági miniszter a héten módosította a bankkártya-elfogadó terminálok számának növeléséhez nyújtott támogatásról szóló NGM rendeletet, amely a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.

A szaktárca közölte: a program folytatása az első lépcső mintájára történik, a támogatás összege nem változik, eszközönként 80 ezer forint támogatást nyújt a költségvetés. A szolgáltatók a második ütemben is legfeljebb 1 százalék forgalomarányos díjat számíthatnak fel. A korábban jellemző 3-5 százalékos díjtételt tehát jelentősen sikerült csökkenteni, illetve a több jogcímen kiszámlázott tételek helyébe egy fizetési kötelezettség lép.

Hozzátették, a tapasztalatok és a piaci szereplők visszajelzései alapján szükség volt a feltételek finomhangolására. A
velemenyezd, 2017. október 20. péntek, 07:04
Nem kapta meg az elvégzett feladatok után járó állami támogatást a Szinergia iskola
A szakember közleményében Szabó Bálint sajtótájékoztatójára reagált, amelyen elhangzott, hogy több mint 5,2 millió forint bérrel, vizsgáztatói és oktatói díjjal tartozik 25 szegedi tanárnak az országos hálózatot működtető iskola.

Az igazgató közölte, az elhúzódó közigazgatási eljárások miatt az állami támogatás késedelme azt eredményezte, hogy az iskolának valóban vannak tartozásai. A kialakult helyzetről az összes felügyeleti szervnek, a Miniszterelnökségnek, a szakállamtitkárságnak, a finanszírozást folyósító Magyar Államkincstárnak is tudomása van.

Az intézmény a 2016/2017-es tanévre is teljesítette az állami támogatás folyósításának feltételeit - rendelkezett jogerős működési engedéllyel, szakképzési megállapodással, a keretszámra vonatkozó engedéllyel -, amelyek alapján a köznevelési törvény előírja az állami támogatást az intézmény feladatellátásához.

Az iskola működése a különféle állami ellenőrzéseken mindig maradéktalanul megfelelt az elvárásoknak és az előírt jogszabályoknak,
velemenyezd, 2017. október 19. csütörtök, 17:43
V4 agrárkamarák: szükségesek a termeléshez kötött támogatások
Győrffy Balázs a V4-ek agrárkamaráinak budapesti, 67. kibővített ülését követően, a rendezvény házigazdájaként tartottsajtótájékoztatót. A találkozón a NAK, a Cseh Köztársaság Agrárkamarája (AKČR), a lengyel Agrárkamarák Nemzeti Tanácsa (KRIR), a Szlovák Élelmiszeripari és Agrárkamara (SPPK), a Litván Köztársaság Agrárkamarája (ZUR), valamint a Horvát Agrárkamara (HPK) képviselői, illetve bolgár szakmai szervezetek vettek részt.

A NAK elnöke ismertetése szerint a megbeszélések fő témája a 2020 utáni uniós közös agrárpolitika optimális kialakítása volt.

Győrffy Balázs beszámolt arról, hogy a találkozón magyar és bolgár javaslatra módosították a márciusban elfogadott Pozsonyi Nyilatkozatot a kizárólag állami költségvetési forrásból finanszírozott támogatások összegére vonatkozó határérték meghatározásával kapcsolatban. A nyilatkozatot ezúttal már a NAK is aláírta, ugyanis belevették azokat a kiegészítéseket is apozsonyi deklarációba, amelyeket a magyar agrárkamara képviselői javasoltak. Ezek
velemenyezd, 2017. október 19. csütörtök, 16:53
Az EMIH tulajdonába került a Zsigmond Király Egyetem
Részletezték: az október 11-én, szerdán lezárult, 18 hónapos tárgyalási és tranzakciós folyamat eredményeként az EMIH tulajdonába került a Zsigmond Király Egyetemet üzemeltető ZSKF Fenntartó Kft. A teljes vételár önerőrészét a hitközség külföldi támogatóinak hozzájárulásával finanszírozta az egyház, ehhez a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) további 1,1 milliárd forintos hitelösszeget biztosított.

A tranzakcióval a szűkebb értelemben vett zsidó közösséget és a többségi társadalmat egyaránt kiszolgáló szeretetszolgálatot, idősotthon-hálózatot és a bölcsődétől a gimnáziumig terjedő oktatási intézményrendszert fenntartó EMIH "meghatározó lépéssel" közelebb került a felsőoktatási szerepvállalására vonatkozó hosszú távú stratégiája megvalósításához - írták. Hozzátették: a stratégia részleteit az egyetem új elnöke, Pártos Ferenc október végén tárja a közvélemény elé.

Közölték: a tulajdonszerzéssel az EMIH valóra válthatja azt az elképzelését, hogy nemzetközi kapcsolatrendszerét felhasználva a világ
velemenyezd, 2017. október 17. kedd, 17:56
Képek, videók
Papp Demeter kalauz 01.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:53
Papp Demeter kalauz 02.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:52
Papp Demeter kalauz 03.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:52
Papp Demeter kalauz 04.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:51
Anthony deMello
sanci81
2016. augusztus 07. vasárnap, 17:01
Demeter
szicu
2016. május 13. péntek, 08:41
DeMello.gif
lilagondolatok
2015. április 25. szombat, 10:18
demény9.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:41
demény8.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:40
demény7.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:40
demény6.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:40
fáklya 002.png
chillik
2017. november 05. vasárnap, 14:13
tukrozodes-moha-fak-pa tak
katrin56
2017. október 19. csütörtök, 13:21
őszi fák 3
taltos1
2017. október 14. szombat, 23:26
farm fák.jpg
kicsoda57
2017. október 12. csütörtök, 22:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.