Regisztráció  Belépés
2017. július 22. szombat | 29. hét | 203. nap | 06:58 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Felmérés: sok cég ismeri, de kevés használja a faktoring finanszírozást
A csütörtökön az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint a TNS Hoffmann piackutató által 600 cégre kiterjedő reprezentatív felmérés szerint a megkérdezettek 3 százaléka jelezte, hogy a jövőben is tervez hasonló lépést.

A közlemény szerint a CIB Bank ügyfelei a piaci átlagnál nagyobb arányban használják a faktoringot, a finanszírozott vállalkozások 10 százaléka. Az ilyen szolgáltatásokat igénybe vevő cégek fele a kereskedelemben, túlnyomó többségük a gépjármű kereskedelemben tevékenykedik, a finanszírozási forma a CIB Banknál elsősorban a kkv-k körében népszerű, itt a finanszírozott cégek negyede használja a faktorálási szolgáltatásokat.

Deme Géza, a CIB Bank faktoring üzletágának vezetője a közlemény szerint elmondta, a faktoring népszerűsége növekedni fog a vállalkozások körében. Ha a magyar gazdaság fejlődik, ha nő a kereskedelmi forgalom, a gyártó cégek árbevétele, ezáltal a finanszírozandó vevőállomány nagysága, akkor általában felértékelődik a faktoring jelentősége is - fejtette ki.

A faktorálás során egy ezzel foglalkozó társaság megvásárolja ügyfele követeléseit, aki így likviditáshoz jut, és egyes faktoring konstrukciókban akár mentesül is a ki nem fizetett számlák okozta kockázattól. A faktoráló cég a megvett vevőkövetelésnek általában a 90 százalékát azonnal kifizeti, így nem kell 30, 60 vagy 90 napig várni a kibocsátott számlák ellenértékének beérkezésére.

A bank azt is közölte, hogy erősíti faktoring tevékenységét, idén januártól a piacvezető szolgáltatók közé tartozó CIB Faktor Zrt. összeolvad a CIB Bankkal.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. január 12. csütörtök, 11:12
Címkék: Deme Géza, Faktor Zrt, faktoring finanszírozást, közlemény szerint, piaci átlagnál, finanszírozott vállalkozások,
Kommentek
Az Auchan forgalma 3,8 százalékkal nőtt tavaly
Tájékoztatása szerint a 6500 munkavállalót foglalkoztató társaság mérleg szerint eredménye 3,6 milliárd forint volt, a megelőző évi 2,2 milliárd forint után.

Az Auchan negyedik éve önfinanszírozó, sem működéséhez, sem beruházásaihoz nem vesz igénybe külső finanszírozást - közölte a vezérigazgató.

Az áruházláncban a vásárlások száma tavaly 43 millió volt, 3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Dominique Ducoux kiemelte: az Auchan tavaly novemberben elindította online áruházát a fővárosban, az idén év végére szeretnének teljes lefedettséget elérni Budapesten és vonzáskörzetében.

Tavaly 9,8 milliárd forintot fordítottak beruházásokra, ebben az évben 12 milliárdot, jövőre pedig 17 milliárdot szánnak ilyen célra, a vállalat augusztusban megnyitja első szupermarketjét Szekszárd belvárosában.

Az Auchan előrehozta 2017. évi béremelését, tavaly novembertől 5400 alkalmazotti munkakörben foglalkoztatott dolgozó átlagosan 14 százalékos emelést kapott, erre 1,5 milliárd forintot
velemenyezd, 2017. július 07. péntek, 13:37
Magyar intézetek - Hammerstein Judit: a magyarok egyszerre nyugati és keleti kötődése óriási erőforrás
Hozzáfűzte: a magyar egyértelműen a nyugati kultúra szerves része, ugyanakkor nyelvi rokonságunk az északi finnugor népekkel köti össze a magyarságot, amely történelme okán számíthat a közép-ázsiai és akár a távol-keleti népek, országok szimpátiájára is. Mindez megkönnyíti a magyar gazdasági és kulturális jelenlétet az érintett országokban.

A "kompországiság" nem feltétlenül csapás, a magyarok polifon identitása nagy áldás lehet, főleg ha egyes elemeire nem kizárólagossággal vagy gyanakvással tekintünk - vélte a helyettes államtitkár. Kiemelte: Magyarországnak kiváló kulturális brandek állnak rendelkezésre, ilyen Budapest, a kortárs zene, a népi kultúra, a sport, a fotóművészet, az irodalom, a gasztronómia és a film, valamint a magyar felsőoktatás egyes elemei is.

Magyarország kulturális kisugárzása lényegesen meghaladja politikai és gazdasági erejét, Magyarországot a világ elsősorban kultúrateremtő és kultúraközvetítő erőként tartja számon - hangsúlyozta Hammerstein Judit, aki kitért arra
velemenyezd, 2017. július 06. csütörtök, 12:21
A takarékok növelnék piaci részesedésüket az agráriumban
A Takarék Csoport a múlt héten elfogadott stratégia részeként 2021-re 27-28 százalékra tervezi növelni agrárhitel-piaci részesedését a jelenlegi 22-23 százalékról, ami 40-50 milliárd forint többletkihelyezést jelent. Az élelmiszeripari cégeknek nyújtott finanszírozást is bővítenék 35-40 milliárd forinttal, amellyel jelenleg 3 százalékos piaci részesedésük 10 százalékra emelkedne.

A Takarékbank szerint az új stratégia megvalósítását segítheti, hogy az őstermelők, családi gazdaságok, egyéni gazdálkodók finanszírozásában hagyományosan meghatározó takarékok bővítenék aközepes és nagyüzemek hitelezését is. Ehhez megfelelő alapot teremt a fúziós hullám, amelynek során 2017 végére a mostaniaknál jóval tőkeerősebb és versenyképesebb szövetkezeti hitelintézetek jönnek létre. Emellett erősödik a csoporton belül a kereskedelmi banki tevékenység, ami egységes és magas színvonalú termékek értékesítését és szolgáltatások nyújtását teszi lehetővé - írják.

Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója a
velemenyezd, 2017. július 06. csütörtök, 12:19
Túlfejlett traktorok
mi szakterületünkre tartoznak, nézzük inkább magát a traktort. Egy színvonalas traktor, amellyel mindenféle munkát hatékonyan lehet elvégezni, nagyjából huszonöt- és százmillió forint között kóstál. Egyetlen gumiabroncsa többe kerül milliónál. A napi munka után megtankolni százezer forintos nagyságrend. Hasonlóan szédítő dimenziók ezek, mint az akár 500 lóerős teljesítmény. Valaha az egész falu nem tudta volna összeadni az árát. Alighanem ma sem. Pontos gazdasági tervet kell készíteni, finanszírozást igénybe venni, aztán várni a jó szerencsét, hogy ne okozzon túl nagy pusztítást a kiszámíthatatlan, egyre szélsőségesebb időjárás. Kötéltáncot járnak az egyéni gazdák és a mezőgazdasági nagyvállalatok.De mi ebben olyan izgalmas? Ötven év alatt biztos megtérül a beruházás! Aha... Ezeket a traktorokat már nem ötven, hanem öt évre veszik, utána beszámíttatják az új gép vásárlásába, a régi masina még szolgál valahány esztendőt új
bordat, 2017. június 25. vasárnap, 09:59
Szakmai kollégium: évek óta javasolják, hogy amelyik anya kéri, hamarabb hazamehessen az újszülöttjével
Demeter János csütörtökön az MTI-nek nyilatkozva üdvözölte az erről szóló elképzelést, és rámutatott: végre meghallgatták őket és lehetőséget biztosítanak erre. A javaslatukat támadó kritikákat igazságtalan hisztériának nevezte.

Megjegyezte: amikor bevezették a jelenleg is érvényes finanszírozást, olyan igazságtalan helyzetek alakultak ki, hogy császármetszés után két nap, míg normál szülésnél három nap kórházban töltendő idő kellett a térítéshez.

Hangsúlyozta: a mostani tervezet szerint csak problémamentes szülés után, érett kisbabával, az édesanya kérésére lehet korábban hazamenni.

Az MTI kérdésére, miszerint vajon mennyire fognak majd élni az anyák ezzel a lehetőséggel, Demeter János azt mondta: várhatóan csak néhányan fogják kérni ezt, jellemzően olyanok, akiknek már a második, harmadik vagy többedik gyermekük született, és várja őket otthon a nagyobbik testvér. Megjegyezte, szabadabb felfogású édesanyáknál szinte "kényszer és állandó háború van", mert ők szeretnék, ha már a szülés
velemenyezd, 2017. június 22. csütörtök, 16:43
Rétvári: társadalmi egyeztetés a szülés utáni kórházi tartózkodásról
Rétvári Bence kifejtette: ez azt jelenti, hogy az eddigi gyakorlattal ellentétben, amikor a kórházak minimum 72 órás kezelés esetén kapták meg a teljes egészségbiztosítási finanszírozást a szülés után, a jövőben a 24 órás kezelés után is megkaphatnák ugyanezt a térítést, vagyis rugalmasabbá válna a rendszer.

Hangsúlyozta: szó sincs kapacitáshiányról, hiszen a szülészeti ágyaknak csupán a háromnegyede foglalt, illetve a Nyugat-Európában már bevált gyakorlatnak megfelelően csak abban az esetben hagyná el a kórházat 24 óra elteltével az anya, ha ezt külön kéri, és orvosilag is indokolt.

A politikus elmondta: a kormány családbarát szülészetek kialakítására törekszik, ezért olyan tervezetet bocsátottak társadalmi egyeztetésre, amely több nyugat-európai példát követve problémamentes szülések esetén az anya kérésére lehetővé teszi, hogy úgy is megkapja a kórház a teljes finanszírozást, ha az édesanya 24 óra után elhagyja a kórházat, és az orvos felelős véleménye szerint mind a gyermek, mind az
velemenyezd, 2017. június 22. csütörtök, 16:02
A Fidesz-frakció szóvivője lát lehetőséget arra, hogy elfogadják a plakáttörvényt
Halász Jánost az M1 aktuális csatorna műsorában kedden arról kérdezték, hogy a Fidesz még tanulmányozza, a KDNP nem zárkózik el az MSZP plakáttörvénnyel kapcsolatos javaslatainak egy részétől a hétfői ötpárti egyeztetés után.

Halász János úgy fogalmazott: "úgy néz ki, körvonalazódik egy lehetőség arra", hogy el tudják fogadni a plakáttörvényt. Jelezte: a szocialisták javaslatát hétfőn ismerték meg hivatalosan, péntekre alakítják ki álláspontjukat, és ha szükségesnek látják, kezdeményeznek további egyeztetést, ez szerdára kiderül.

Közölte: ha nem lesz kétharmad a parlamentben, nem érdemes elfogadni az egész törvényt, hogy "ne legyen olyan zagyvaság", mint amilyen előbb született.

Hangsúlyozta: minél előbb szeretnék a pártok finanszírozásának átláthatóságát biztosítani és megszüntetni azt a "fekete finanszírozást", amelyet lehet látni például "a Jobbiknál, amikor Simicska támogatja" a pártot különböző plakáthelyekkel.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője a tiszta választási kampány,
velemenyezd, 2017. június 20. kedd, 08:51
ÁKK: több mint egymilliárd forint kamatmegtakarítás a letelepedési kötvényekkel
A tájékoztatás szerint a letelepedési kötvények értékesítése arra nyújtott lehetőséget, hogy más, kedvezőtlenebb feltételű külföldi adósság felvétele helyett ezen belföldi kötvény biztosítsa a deviza-finanszírozást. A belföldön 2013-2016 között 1,29 milliárd euró (397 milliárd forint) értékben kibocsátott kötvény ennyivel kevesebb külföldi devizaadósság kibocsátását tette szükségtelenné. A letelepedési kötvényekkel történő adósságfinanszírozás előnye az volt, hogy csökkentette a forrásbevonás koncentrációját, a külföldi eladósodást, a diverzifikációnak köszönhetően pedig csökkent a kockázat - írták.

Emellett a program elindításakor, 2013-ban megállapított kedvező kamatfeltételeknek köszönhetően csökkentette a kamatkiadásokat - tették hozzá. 2016 végéig több mint 1 milliárd forint kamatmegtakarítást realizált el az állam az LMÁK kötvényekkel - írta az ÁKK.
velemenyezd, 2017. június 17. szombat, 15:12
Képek, videók
Papp Demeter kalauz 01.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:53
Papp Demeter kalauz 02.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:52
Papp Demeter kalauz 03.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:52
Papp Demeter kalauz 04.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:51
Anthony deMello
sanci81
2016. augusztus 07. vasárnap, 17:01
Demeter
szicu
2016. május 13. péntek, 08:41
DeMello.gif
lilagondolatok
2015. április 25. szombat, 10:18
demény9.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:41
demény8.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:40
demény7.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:40
demény6.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:40
pálma fák
eva6
2017. július 18. kedd, 17:10
Erdö, fák, ágak 01.jpg
chillik
2017. július 10. hétfő, 04:20
Erdö, fák, ágak 02.jpg
chillik
2017. július 10. hétfő, 04:20
különleges fák
erzsikepuskas
2017. június 12. hétfő, 17:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.