Regisztráció  Belépés
2017. június 23. péntek | 25. hét | 174. nap | 00:17 | Zoltán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Felmérés: sok cég ismeri, de kevés használja a faktoring finanszírozást
A csütörtökön az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint a TNS Hoffmann piackutató által 600 cégre kiterjedő reprezentatív felmérés szerint a megkérdezettek 3 százaléka jelezte, hogy a jövőben is tervez hasonló lépést.

A közlemény szerint a CIB Bank ügyfelei a piaci átlagnál nagyobb arányban használják a faktoringot, a finanszírozott vállalkozások 10 százaléka. Az ilyen szolgáltatásokat igénybe vevő cégek fele a kereskedelemben, túlnyomó többségük a gépjármű kereskedelemben tevékenykedik, a finanszírozási forma a CIB Banknál elsősorban a kkv-k körében népszerű, itt a finanszírozott cégek negyede használja a faktorálási szolgáltatásokat.

Deme Géza, a CIB Bank faktoring üzletágának vezetője a közlemény szerint elmondta, a faktoring népszerűsége növekedni fog a vállalkozások körében. Ha a magyar gazdaság fejlődik, ha nő a kereskedelmi forgalom, a gyártó cégek árbevétele, ezáltal a finanszírozandó vevőállomány nagysága, akkor általában felértékelődik a faktoring jelentősége is - fejtette ki.

A faktorálás során egy ezzel foglalkozó társaság megvásárolja ügyfele követeléseit, aki így likviditáshoz jut, és egyes faktoring konstrukciókban akár mentesül is a ki nem fizetett számlák okozta kockázattól. A faktoráló cég a megvett vevőkövetelésnek általában a 90 százalékát azonnal kifizeti, így nem kell 30, 60 vagy 90 napig várni a kibocsátott számlák ellenértékének beérkezésére.

A bank azt is közölte, hogy erősíti faktoring tevékenységét, idén januártól a piacvezető szolgáltatók közé tartozó CIB Faktor Zrt. összeolvad a CIB Bankkal.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. január 12. csütörtök, 11:12
Címkék: Deme Géza, Faktor Zrt, faktoring finanszírozást, közlemény szerint, piaci átlagnál, finanszírozott vállalkozások,
Kommentek
Rétvári: társadalmi egyeztetés a szülés utáni kórházi tartózkodásról
Rétvári Bence kifejtette: ez azt jelenti, hogy az eddigi gyakorlattal ellentétben, amikor a kórházak minimum 72 órás kezelés esetén kapták meg a teljes egészségbiztosítási finanszírozást a szülés után, a jövőben a 24 órás kezelés után is megkaphatnák ugyanezt a térítést, vagyis rugalmasabbá válna a rendszer.

Hangsúlyozta: szó sincs kapacitáshiányról, hiszen a szülészeti ágyaknak csupán a háromnegyede foglalt, illetve a Nyugat-Európában már bevált gyakorlatnak megfelelően csak abban az esetben hagyná el a kórházat 24 óra elteltével az anya, ha ezt külön kéri, és orvosilag is indokolt.

A politikus elmondta: a kormány családbarát szülészetek kialakítására törekszik, ezért olyan tervezetet bocsátottak társadalmi egyeztetésre, amely több nyugat-európai példát követve problémamentes szülések esetén az anya kérésére lehetővé teszi, hogy úgy is megkapja a kórház a teljes finanszírozást, ha az édesanya 24 óra után elhagyja a kórházat, és az orvos felelős véleménye szerint mind a gyermek, mind az
velemenyezd, 2017. június 22. csütörtök, 16:02
A Fidesz-frakció szóvivője lát lehetőséget arra, hogy elfogadják a plakáttörvényt
Halász Jánost az M1 aktuális csatorna műsorában kedden arról kérdezték, hogy a Fidesz még tanulmányozza, a KDNP nem zárkózik el az MSZP plakáttörvénnyel kapcsolatos javaslatainak egy részétől a hétfői ötpárti egyeztetés után.

Halász János úgy fogalmazott: "úgy néz ki, körvonalazódik egy lehetőség arra", hogy el tudják fogadni a plakáttörvényt. Jelezte: a szocialisták javaslatát hétfőn ismerték meg hivatalosan, péntekre alakítják ki álláspontjukat, és ha szükségesnek látják, kezdeményeznek további egyeztetést, ez szerdára kiderül.

Közölte: ha nem lesz kétharmad a parlamentben, nem érdemes elfogadni az egész törvényt, hogy "ne legyen olyan zagyvaság", mint amilyen előbb született.

Hangsúlyozta: minél előbb szeretnék a pártok finanszírozásának átláthatóságát biztosítani és megszüntetni azt a "fekete finanszírozást", amelyet lehet látni például "a Jobbiknál, amikor Simicska támogatja" a pártot különböző plakáthelyekkel.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője a tiszta választási kampány,
velemenyezd, 2017. június 20. kedd, 08:51
ÁKK: több mint egymilliárd forint kamatmegtakarítás a letelepedési kötvényekkel
A tájékoztatás szerint a letelepedési kötvények értékesítése arra nyújtott lehetőséget, hogy más, kedvezőtlenebb feltételű külföldi adósság felvétele helyett ezen belföldi kötvény biztosítsa a deviza-finanszírozást. A belföldön 2013-2016 között 1,29 milliárd euró (397 milliárd forint) értékben kibocsátott kötvény ennyivel kevesebb külföldi devizaadósság kibocsátását tette szükségtelenné. A letelepedési kötvényekkel történő adósságfinanszírozás előnye az volt, hogy csökkentette a forrásbevonás koncentrációját, a külföldi eladósodást, a diverzifikációnak köszönhetően pedig csökkent a kockázat - írták.

Emellett a program elindításakor, 2013-ban megállapított kedvező kamatfeltételeknek köszönhetően csökkentette a kamatkiadásokat - tették hozzá. 2016 végéig több mint 1 milliárd forint kamatmegtakarítást realizált el az állam az LMÁK kötvényekkel - írta az ÁKK.
velemenyezd, 2017. június 17. szombat, 15:12
MSZP: minél több fiatal kerüljön be a felsőoktatásba
Hiller István a választmány ülése után - amelyen a felsőoktatással és az akadémiai szabadság kérdéseivel foglalkoztak - azt mondta, szemben a Fidesszel, a szocialisták úgy gondolják, Magyarországon diplomát szerezni érdemes, ez előnyös az államnak és az állampolgárnak is.

A Botka-kormány első száz napjának egyik első intézkedése lesz a "lex CEU" eltörlése - rögzítette.

Az Országgyűlés alelnöke úgy vélekedett, hogy magyar felsőoktatás a felemelkedés lehetősége előtt áll. Hozzátette: a felsőoktatás színvonala az elmúlt durván fél évtizedben egyértelműen süllyedt, ezért az MSZP olyan programmal akar előállni, amely ezt a süllyedést megállítja, aztán pedig a színvonal-emelkedést hoz.

Hiller István azt mondta, a felsőoktatási intézmények vezetői ismételten a rektorok lesznek. Az MSZP helyreállítja az egyetemi autonómiát és a megcsorbított egyetemi szabadságot is - tette hozzá.

Az állam feladata más lesz, mint jelenleg, amikor az egyetemeket a kancelláron keresztül kézi vezérléssel
velemenyezd, 2017. június 17. szombat, 13:52
Háromezer nyertes TOP-os projekt megvalósítása kezdődhet el
be, hogy több mint ötezer pályázat érkezett be a kedvezményezett megyékből. "A cél, hogy a nyár végére a fennmaradó pályázati forrásokat is százszázalékosan le tudjuk kötni szerződéssel" - mondta, hozzátéve, hogy 22 megyei jogú városnak elkülönített, mintegy 500 milliárd forintos TOP-keret pályázói túlnyomó többségben támogatói szerződéssel rendelkeznek.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a 2007-2013-as európai uniós ciklushoz képest több ponton módosult a pályázatok lebonyolítása. A finanszírozást érintő változás a pályázatok százszázalékos támogatása, és az, hogy az önkormányzatok a teljes összeget megkapják előlegként, így nem lesz vontatott a fejlesztések megvalósítása, nem fordul elő, hogy a pályázók nem tudják időben kifizetni a munkát elvégző vállalkozókat - emelte ki.

A támogatás összegét az önkormányzatok államkincstárnál vezetett folyószámlájára utalják, és szigorú monitoring mellett használhatják fel. Nem fordulhat elő, hogy működésre vagy más folyó kiadásokra fordítják - tette
velemenyezd, 2017. június 13. kedd, 13:22
Megjelent a fogyatékosokat támogató szolgálatok autóvásárlását elősegítő pályázat
-, a budapesti és Pest megyei szolgálatok - mert az önkormányzatok a konvergencia régiókban uniós forrásra tudnak pályázni -, továbbá azok a szolgálatok, amelyeknél a leginkább elöregedett a járműpark.

Czibere Károly kiemelte: a kormány elkötelezett abban, hogy segítse a fogyatékos embereket, és ez a pályázat is egy fontos eszköze ennek. A támogató szolgálatok működését 2015 óta azzal igyekeznek segíteni, hogy a korábbi évenkénti pályázati rendszer helyett bevezették a folyamatos működési finanszírozást. Az erre fordított forrást tavaly 164 millió forinttal megemelték, így most évente a kormány több mint három milliárd forintot költ erre a célra.

Az államtitkár kitért arra is, hogy szerda este megjelent az a kormányrendelet, amellyel a civil és egyházi fenntartású szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézményekben, szolgáltatásokban dolgozók idei megemelt minimálbéréhez biztosítanak száz százalékos kompenzációt a fenntartóknak. Így anélkül lehet anyagilag is elismerni a dolgozókat, hogy ez
velemenyezd, 2017. június 08. csütörtök, 13:23
Különálló finanszírozást akar a nemzetiségi iskoláknak a felvidéki Magyar Közösség Pártja
Az oktatási stratégia a Szlovákiában működő magyar oktatási nyelvű iskolák jogi feltételeinek bővítése, illetve anyagi helyzetük javítása céljával készült. A benne felvázolt elképzeléseket a felvidéki magyar párt hozzászólásként eljuttatta a Tanuló Szlovákia elnevezésű - az oktatásfejlesztés jövőbeli állami stratégiáit lefektető - programdokumentum készítőinek, illetve elküldte a szlovák szaktárcának is. Az MKP oktatási stratégiájának két pillére van: az elsőben az oktatási rendszerben igényelt változtatásokat írják le, a másodikban pedig azokat az átmeneti intézkedéseket, amelyeket a változtatások megvalósulásáig kell foganatosítani.

Kiss Beáta, az MKP kulturális és oktatásügyi alelnöke a stratégiában megfogalmazott igényeket ismertetve elmondta: nagyon fontos, hogy a közoktatási törvénybe bekerüljön a nemzetiségi oktatás fogalma, amire leginkább azért van szükség, hogy a jövőben megvalósulhassanak a nemzetiségi iskolák olyan sajátságos igényei, mint például az anyanyelvi órák száma, a
velemenyezd, 2017. június 06. kedd, 17:39
Velencei Bizottság: a civileket érintő szabályozás jogszerű célokat tűz ki, de túlzó
szervezet bevonásával.

Pozitívnak nevezték, hogy a törvényjavaslat fokozatos szankcionálási eljárást ír elő, és a szankciókra vonatkozó minden fontos döntést bírósági döntéshez köti. Arra hívták fel a figyelmet, hogy a szankcióknak arányosnak kell lenniük, és csak a legfontosabb kötelezettségek elmulasztásának esetére szabad vonatkozniuk.

A jogi szakértők önkényesnek és túlzóan hosszúnak ítélték azt a hároméves időszakot, amely alatt egy civil társadalmi szervezet nem kaphat külföldi finanszírozást, hogy jogosulttá váljon a regisztrációs eljárás megkezdésére. Véleményük szerint egyéves időtartam elégséges ehhez az ügymenethez.

Kijelentették, hogy a finanszírozásra vonatkozó nyilvántartásban szereplő és nyilvánosságra hozott adatokat a főbb szponzorokra kell korlátozni annak biztosítása érdekében, hogy a szervezeteket ne terheljék túlzott kötelezettségek.

Az ugyanis, hogy a szervezetek valamennyi külföldi támogatást és támogatót minden sajtótermékükben és kiadványukban megjelenítsék,
velemenyezd, 2017. június 02. péntek, 19:04
Képek, videók
Papp Demeter kalauz 01.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:53
Papp Demeter kalauz 02.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:52
Papp Demeter kalauz 03.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:52
Papp Demeter kalauz 04.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:51
Anthony deMello
sanci81
2016. augusztus 07. vasárnap, 17:01
Demeter
szicu
2016. május 13. péntek, 08:41
DeMello.gif
lilagondolatok
2015. április 25. szombat, 10:18
demény9.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:41
demény8.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:40
demény7.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:40
demény6.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:40
különleges fák
erzsikepuskas
2017. június 12. hétfő, 17:23
Szolgálati közlemény.jpg
basikele
2012. november 04. vasárnap, 03:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.