Regisztráció  Belépés
2017. január 18. szerda | 3. hét | 18. nap | 00:23 | Piroska
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Felmérés: sok cég ismeri, de kevés használja a faktoring finanszírozást
A csütörtökön az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint a TNS Hoffmann piackutató által 600 cégre kiterjedő reprezentatív felmérés szerint a megkérdezettek 3 százaléka jelezte, hogy a jövőben is tervez hasonló lépést.

A közlemény szerint a CIB Bank ügyfelei a piaci átlagnál nagyobb arányban használják a faktoringot, a finanszírozott vállalkozások 10 százaléka. Az ilyen szolgáltatásokat igénybe vevő cégek fele a kereskedelemben, túlnyomó többségük a gépjármű kereskedelemben tevékenykedik, a finanszírozási forma a CIB Banknál elsősorban a kkv-k körében népszerű, itt a finanszírozott cégek negyede használja a faktorálási szolgáltatásokat.

Deme Géza, a CIB Bank faktoring üzletágának vezetője a közlemény szerint elmondta, a faktoring népszerűsége növekedni fog a vállalkozások körében. Ha a magyar gazdaság fejlődik, ha nő a kereskedelmi forgalom, a gyártó cégek árbevétele, ezáltal a finanszírozandó vevőállomány nagysága, akkor általában felértékelődik a faktoring jelentősége is - fejtette ki.

A faktorálás során egy ezzel foglalkozó társaság megvásárolja ügyfele követeléseit, aki így likviditáshoz jut, és egyes faktoring konstrukciókban akár mentesül is a ki nem fizetett számlák okozta kockázattól. A faktoráló cég a megvett vevőkövetelésnek általában a 90 százalékát azonnal kifizeti, így nem kell 30, 60 vagy 90 napig várni a kibocsátott számlák ellenértékének beérkezésére.

A bank azt is közölte, hogy erősíti faktoring tevékenységét, idén januártól a piacvezető szolgáltatók közé tartozó CIB Faktor Zrt. összeolvad a CIB Bankkal.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. január 12. csütörtök, 11:12
Címkék: Deme Géza, Faktor Zrt, faktoring finanszírozást, közlemény szerint, piaci átlagnál, finanszírozott vállalkozások,
Kommentek
ÁKK: befejeződik a letelepedési kötvény értékesítése
Az ÁKK az elmúlt évben kialakult kedvező finanszírozási helyzettel indokolta az értékesítés lezárását.

A tájékoztatás szerint a kötvények vásárlására a 2017. március 31-ig benyújtott kérelmek esetében még lesz lehetőség.

A közleményben kiemelték, hogy a kötvényprogram 2013. júniusi indulásakor olcsó és biztonságos finanszírozást jelentett az ország számára. A több mint egymilliárd euró összegű értékesítés és a konstrukció árazásából adódóan elért másfélmilliárd forint kamatmegtakarítás hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország államadósságának megítélése és a finanszírozás biztonsága javuljon - írták.

Az elmúlt években folyamatosan csökkent az államadósság-ráta és a devizaadósság aránya. A tavalyi évben az állampapírok mindhárom nemzetközi hitelminősítőnél a befektetésre ajánlott kategóriába kerültek, és az állampapírok kamata történelmi mélypontra süllyedt - emlékeztet az ÁKK.

Hozzátették, hogy mindezek alapján a korábban fontos szerepet játszó letelepedési kötvények értékesítésére a
velemenyezd, 2017. január 12. csütörtök, 14:12
Az új kormányhatározat szerint 365,4 milliárdot szánnak balatoni fejlesztésekre
A kormány tavaly bejelentett, majd idén tavasszal visszavont balatoni határozata után a mostani döntés a korábbinál 15-20 százalékkal nagyobb összeget szán a balatoni fejlesztésekre.

A támogatott stratégiai célok a turisztikai fejlesztések, gazdaság és innováció, egészséges Balaton-termékek, vízminőség, biztonság, közlekedési infrastruktúra, területfejlesztés, humánerőforrás-fejlesztés, a közúti, vízi, légi közlekedési infrastruktúra és járműpark fejlesztése, továbbá a turisztikai szolgáltatások fejlesztése.

A konkrétan megnevezett fejlesztési célok közül 42-t - mintegy 263,7 milliárd forintos támogatási kerettel - uniós, további 14-et - 101,7 milliárd forintos támogatási kerettel - magyar forrásból terveznek megvalósítani.

A kormányhatározatban újdonság a visszavont határozathoz képest, hogy a végrehajtásban kiemelt szerepet szánnak a Magyar Turisztikai Ügynökségnek és kiemelt figyelmet szentelnek a Balatoni Hajózási Zrt., valamint a Hévízi Tófürdő működésének átvizsgálására, továbbá a
velemenyezd, 2016. december 28. szerda, 15:02
Londoni elemzők: Kína a következő évtized végére lehagyja az amerikai gazdaságot
növekedésének lassulása és a következő amerikai elnök, Donald Trump által kilátásba helyezett jelentős költségvetési ösztönzés ellenére azzal számolnak, hogy 2029-ben az Egyesült Államok és Kína helyet cserél a legnagyobb gazdaságok globális ranglistájának első két helyén.

A CEBR elemzői szerint Trump főleg infrastruktúra-fejlesztési programokra összpontosító ezermilliárd dolláros tervének első gazdaságélénkítő hatásai legkorábban 2018-ban vagy 2019-ben jelentkezhetnek, akkor is, ha sikerül jövőre finanszírozást elkülöníteni erre az amerikai költségvetésben. A ház szerint ha magánszektorbeli finanszírozást is be kell vonni a programba, akkor a növekedésösztönző hatás még későbbre tolódhat.

A ház közgazdászainak jelenlegi számítási modellje alapján Kína 2030-ban már jelentős előnnyel vezeti majd a világ legnagyobb gazdaságainak listáját: a cég hétfői előrejelzése szerint a kínai GDP-érték abban az évben 35 294 milliárd dollár, az amerikai hazai össztermék 32 505 milliárd dollár lesz.

A CEBR
velemenyezd, 2016. december 26. hétfő, 12:11
Amerikai források szerint Moszkva finanszírozza Le Penék elnökválasztási kampányát
A francia szatirikus hetilap forrásként Mike Turner amerikai republikánus képviselőt jelölte meg, aki azt javasolta James Clappernek, az amerikai hírszerzés csúcsvezetőjének, hogy indítson vizsgálatot arról a 30 millió dolláros összegről, amelyet állítólag februárban Marine Le Pen az elnökválasztási kampányához kért Oroszországtól.

A pártelnök májusban egy interjúban azt mondta, hogy államfővé választása esetén elismeri Oroszország részeként a Krím félszigetet, amelyet nyugati országok szerint a nemzetközi jog megsértésével csatolt el Oroszország Ukrajnától - emlékeztetett a francia lap.

A Le Canard Enchainé által közzétett Turner-levélben a képviselő "további részleteket szeretne megtudni arról a hatalmas kampányról, amelynek célja az Egyesült Államok és más olyan országok elleni tájékoztatási háború, amelyek érdekei ellentétesek Oroszország érdekeivel". Mike Turner azt is jelezte, hogy tudomása szerint a Nemzeti Front és Moszkva között 2014 novemberében fűződött szorosabbra a
velemenyezd, 2016. december 21. szerda, 13:51
Londoni elemzők: jelentősen javult a kelet-európai bankrendszer állapota
1) tőkemegfelelési ráta a térség mindegyik bankrendszerében kétszámjegyű, vagyis jóval meghaladja a Bázel III-as kritériumrendszerben foglalt 6 százalékos minimumot. Magyarországon ez a ráta a cég adatai szerint 14 százalék.

Az elemzés szerint a nem-teljesítő kinnlevőségek aránya a régió számos bankszektorában még mindig magas, de ez a kockázati mutató is csökken már, a magyar bankrendszerben 10 százalék.

Mindemellett a térség bankjait, amelyek korábban erősen függtek a nagybani külső finanszírozástól, és így ki voltak téve a külső pénzügyi sokkoknak, most már egyre nagyobb arányban a stabilabb hazai betétállomány finanszírozza. A betétállományhoz mért kinnlevőség-állomány és a rövid lejáratú hitelek állománya is csökkent - hangsúlyozzák a Capital Economics londoni elemzői.

A ház szerint ennek a javulási folyamatnak két fő következménye van. Az egyik az, hogy azokban a térségi gazdaságokban, amelyek a 2008-as pénzügyi válság óta a bankrendszer gyengeségével és a magánszektor hitelellátásának
velemenyezd, 2016. december 20. kedd, 17:53
Nyolc digitális pénzügyi rendszerfejlesztés támogatásáról döntött az MKB
de az ötletgazdákat el akarják juttatni odáig, hogy innovációik piac- vagy exportképesek legyenek.

Hetényi Márk, az MKB Bank vezérigazgató-helyettese a közlemény szerint azt mondta, az ötletek minősége túlmutat a várakozásaikon, ezért úgy döntöttek, hogy a kiválasztott nyertesek mellett a legjobb ötleteket is megvalósítják egy második ütemben.

A nyolc nyertes projekt között szerepel személyes pénzügyi menedzsment, robot befektetési tanácsadó, csalásdetektáló, áruhitelezést, tőkeági finanszírozást támogató, továbbá big data alapú ügyfélprofilozó megoldás is.

A Blueopes csapata például a bankkal együttműködve szeretne egy olyan platformot létrehozni, amely automatikus vagyonmenedzsmentet biztosít szinte bárkinek, a Family Finances pedig egy olyan megoldáson dolgozik, amely segít a szülőknek abban, hogy jobban nyomon követhessék a gyerekek pénzügyeit, amellett, hogy pénzügyi tudatosságra is nevelik őket. A Tőkeportál az MKB bank segítségével szeretne egy közösségi tőkeportált létrehozni, a
velemenyezd, 2016. december 18. vasárnap, 10:11
Krónika 4. rész (azonnali kérdések)
egészségügyi intézményhálózat láthatóan nem működik, a tárca pedig eltolja a problémát - értékelt az ellenzéki politikus.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára válaszában kifejtette: a győri haláleset egy sportegyesületnek bérbe adott ingatlanban történt, amelyet nekik kell tisztázniuk, a budapesti eset kapcsán pedig azonnali és részletes vizsgálatot rendeltek el. Hozzátette: a kormány folyamatosan igyekszik megújítani a technikai felszereltséget és javítani a finanszírozást, emellett számos betegbiztonságot javító intézkedést hozott.Jobbik: hogyan lehet olcsóbb az Erzsébet utalványok kézbesítése?Vágó Sebestyén (Jobbik) arról érdeklődött, hogy ha a kormány sokallja a nyugdíjasoknak szánt Erzsébet utalványok 480 forintos postaköltségét, akkor mennyire jön ki az, hogy kormányhivatalnokok kézbesítenek. Szerinte a köztisztviselői állomány leterhelt, méltánytalan velük szemben a feladat. Az ellenzéki politikus utalványok helyett egyszeri
velemenyezd, 2016. december 05. hétfő, 16:52
Képek, videók
Papp Demeter kalauz 01.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:53
Papp Demeter kalauz 02.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:52
Papp Demeter kalauz 03.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:52
Papp Demeter kalauz 04.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:51
Anthony deMello
sanci81
2016. augusztus 07. vasárnap, 17:01
Demeter
szicu
2016. május 13. péntek, 08:41
DeMello.gif
lilagondolatok
2015. április 25. szombat, 10:18
demény9.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:41
demény8.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:40
demény7.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:40
demény6.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:40
Színes fák.gif
pacsakute
2017. január 16. hétfő, 17:51
Fáklya-futás.jpg
chillik
2017. január 07. szombat, 16:59
Zúzmarás fák
katrin56
2016. december 29. csütörtök, 17:34
Téli fák különös fényben.
pacsakute
2016. december 27. kedd, 22:37
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.