Regisztráció  Belépés
2018. április 27. péntek | 17. hét | 117. nap | 04:45 | Zita
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Felmérés: sok cég ismeri, de kevés használja a faktoring finanszírozást
A csütörtökön az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint a TNS Hoffmann piackutató által 600 cégre kiterjedő reprezentatív felmérés szerint a megkérdezettek 3 százaléka jelezte, hogy a jövőben is tervez hasonló lépést.

A közlemény szerint a CIB Bank ügyfelei a piaci átlagnál nagyobb arányban használják a faktoringot, a finanszírozott vállalkozások 10 százaléka. Az ilyen szolgáltatásokat igénybe vevő cégek fele a kereskedelemben, túlnyomó többségük a gépjármű kereskedelemben tevékenykedik, a finanszírozási forma a CIB Banknál elsősorban a kkv-k körében népszerű, itt a finanszírozott cégek negyede használja a faktorálási szolgáltatásokat.

Deme Géza, a CIB Bank faktoring üzletágának vezetője a közlemény szerint elmondta, a faktoring népszerűsége növekedni fog a vállalkozások körében. Ha a magyar gazdaság fejlődik, ha nő a kereskedelmi forgalom, a gyártó cégek árbevétele, ezáltal a finanszírozandó vevőállomány nagysága, akkor általában felértékelődik a faktoring jelentősége is - fejtette ki.

A faktorálás során egy ezzel foglalkozó társaság megvásárolja ügyfele követeléseit, aki így likviditáshoz jut, és egyes faktoring konstrukciókban akár mentesül is a ki nem fizetett számlák okozta kockázattól. A faktoráló cég a megvett vevőkövetelésnek általában a 90 százalékát azonnal kifizeti, így nem kell 30, 60 vagy 90 napig várni a kibocsátott számlák ellenértékének beérkezésére.

A bank azt is közölte, hogy erősíti faktoring tevékenységét, idén januártól a piacvezető szolgáltatók közé tartozó CIB Faktor Zrt. összeolvad a CIB Bankkal.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. január 12. csütörtök, 11:12
Címkék: Deme Géza, Faktor Zrt, faktoring finanszírozást, közlemény szerint, piaci átlagnál, finanszírozott vállalkozások,
Kommentek
Erős pénzügyi eredménnyel és finanszírozási rekorddal zárta a tavalyi évet az EBRD
kilátással megerősítette a bank lehető legjobb, "AAA/Aaa" osztályzatát.

Jelentősen, az előző évi 5,5 százalékról 3,9 százalékra javult tavaly az EBRD kinnlevőség-portfóliójának nem teljesítő hányada. A keddi beszámoló szerint ez a viszonylag kedvező kockázati környezetet és a hatékony aktív portfóliókezelést tükrözi.

Az EBRD nettó kamatbevétele 754 millió euró volt tavaly a 2016-ban elért 774 millió euró után.

A keddi beszámoló szerint az EBRD 2017-ben összesen 9,7 milliárd euró finanszírozást juttatott hitelek és befektetések formájában működési térségének; ez éves rekord. A bank egy évvel korábban 9,4 milliárd, két éve 8,85 milliárd euró finanszírozással támogatta tevékenységi régióját.

Az EBRD-finanszírozásban részesített egyedi programok száma is rekordra emelkedett: a bank tavaly 412 fejlesztési beruházást finanszírozott az előző évi 378 program után.

A bank Magyarországnak 2017-ben öt finanszírozási programra 118 millió eurót folyósított. Egy évvel korábban két magyarországi
velemenyezd, 2018. február 27. kedd, 16:24
Phjongcshang 2018 - Knoch még nem döntött a folytatásról
leánykori nevén Wójcik szintén rövidpályás gyorskorcsolyázó, de a jövőben lengyel helyett magyar színekben versenyezne.

A pécsi sportoló, aki a 2006-os, torióni játékokon ötödik volt 1500 méteren, már több mint tíz éve tagja a válogatottnak, így nagy rálátása van, milyen hosszú utat tett meg a sportág magyarországi fejlődése az első ötkarikás bajnoki címig. A siker zálogaként két dolgot említett, egyrészt, hogy a korcsolyasport bekerült a kiemelt sportágak közé, ami jelentősen javította a finanszírozást, illetve azt, hogy a Liu fivérek révén két világklasszisa lett a váltónak.

"Vancouver után kicsit leült a dolog. Nagyon kellett egy új impulzus, amit végül Lina hozott Szocsi előtt. Akkor már a legjobb nyolc csapat között voltunk, de a bírók megakadályozták, hogy ott legyünk a játékokon" - emlékezett vissza a kínai vezetőedző érkezésére és a magyar váltó kizárására az egyik kvalifikációs versenyen. "Akkor már látszott a fejlődés, de egy év kevés volt a látványos eredményekhez. Egy teljes olimpiai
velemenyezd, 2018. február 23. péntek, 11:51
Megállapodást kötött a magyar Cellum Global Zrt. és az indonéz Telkom csoport
biztosítja a Cellum pénzügyi (fintech) szolgáltatásainak elterjedését az indonéz piacon. A Cellum operatív irányítása továbbra is a jelenlegi menedzsment kezében marad.

Kóka János, a Cellum Global elnök-vezérigazgatója közölte: a tőkebefektetés értéke nem nyilvános, azt a tőzsdén jegyzett és egyben többségi állami tulajdonú indonéz cég esetében az ottani tőkepiaci szabályozás tiltja. Az elnök-vezérigazgató ugyanakkor a magyar fintech piac legnagyobb befektetésének nevezte a tranzakciót, ami biztos finanszírozást jelent a Cellum növekedéséhez.

Jelezte azt is, hogy a cég első ázsiai tőkebefektetésének értéke 800 millió forint volt évekkel korábban, a mostani ennél lényegesen magasabb.

Kifejtette: a Telkom már korábban a Cellum fintech platformját választotta, a cég rendszere működik az állami autópályakezelő digitális díjfizetésénél teszt üzemmódban. Kérdésre válaszolva elmondta: a befektetett tőkét termékfejlesztésre és innovációra fordítják, közöttük a banki-, távközlési szolgáltatásaik
velemenyezd, 2018. január 30. kedd, 15:44
Novák: idén 10 milliárd forintot szánnak bölcsődei fejlesztésekre
alapján a 3 éven aluli gyermekek mintegy 17 százaléka tudta már igénybe venni a napközbeni ellátás valamely formáját, valamivel több mint 47 ezer férőhellyel. Ez a szám a további uniós és hazai forrásoknak köszönhetően tovább fog emelkedni - tette hozzá.

Fűrész Tünde, a bölcsődei rendszer átalakításáért felelős miniszteri biztos a sajtótájékoztatón azt emelte ki, hogy 2018-tól átalakult a bölcsődei rendszer finanszírozása is. A hagyományos és a mini bölcsődék esetében a korábbi, normatív alapú finanszírozást felváltotta a feladatalapú. Ez azt jelenti, hogy az önkormányzatok a bérek és járulékok és az üzemeltetés költségeit nagy részben le tudják hívni a központi költségvetésből - mutatott rá. Hozzátette: a szolgáltatásjellegű bölcsődéknél, így a családi és a munkahelyi bölcsődéknél jelentősen javult a normatív támogatás, egy gyermekre vonatkozóan a korábbiakhoz képest 20 százalékkal növekedett 2018-ban.

A miniszteri biztos a munkahelyi bölcsődeiférőhely-teremtésről szóló pályázatra is felhívta a
velemenyezd, 2018. január 22. hétfő, 15:44
EBRD: rekordot döntöttek a működési térségnek nyújtott tavalyi finanszírozások
programra.

Az EBRD közölte, hogy várakozása szerint 2017-ről "ismét erőteljes profitot" jelenthet, amint a tavalyi gazdálkodásról szóló beszámoló elkészül.

Az EBRD a Nők az üzleti életben címmel meghirdetett támogatási programja keretében tovább növelte a női vezetők irányította cégek finanszírozását. A szerdai beszámoló szerint e program már 35 ezer női vállalkozóhoz ért el, és az ő vállalkozásaikhoz az EBRD - 17 ország 30 pénzügyi társintézményének bevonásával - eddig összesen 400 millió euró finanszírozást nyújtott.

A bank 300 millió eurós keretet nyitott a közép- és kelet-európai bankrendszerek nem teljesítő kinnlevőségei (NPL) okozta problémák mérséklésére.

A keretet az EBRD novemberben nyitotta meg. Akkori tájékoztatása szerint a keret lehetővé teszi egyebek mellett, hogy az EBRD NPL-portfoliókban eszközöljön befektetéseket, illetve hitelkonstrukciókkal láthasson el társbefektetőket NPL-portfoliók felvásárlásához.

Az EBRD a közép- és kelet-európai bankrendszerek pénzügyi
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 12:48
Ünnepek - Jelentősen nőtt az érdeklődés a fogyasztási hitelek iránt az ünnepek közeledtével
keresletet tapasztalt a személyi kölcsönök iránt, ami a tájékoztatásuk szerint azzal is összefügg, hogy a terméktípust év végén újra egy kampányban népszerűsítették. A hitelkártya-használat száma az év utolsó két hónapjában a tavalyi átlaghoz képest tíz százalékkal emelkedett, miközben a hitelkártyás vásárlások összege 16 százalékkal nőtt - közölte a pénzintézet. A CIB-nél a gépjármű-finanszírozás esetében növekvő keresletet tapasztaltak,valamint azt figyelték meg, hogy a magánszemélyek újra a banki finanszírozást választják az alsó-, illetve középkategóriás gépjárművek megvásárlásakor. A folyószámlahiteleknél nem érzékeltek jelentős mozgást.

A Takarékbankot, az FHB Kereskedelmi Bank Zrt.-t, az FHB Jelzálogbank Nyrt-t, valamint a takarékszövetkezeteket magában foglaló Takarék Csoport arról számolt be, hogy az elmúlt egy évben 40 százalékkal nőtt az érdeklődés a fogyasztási hiteleik iránt (személyi kölcsönt, folyószámlahitelt és hitelkártya termékeket értékesítenek). Évről évre látható, hogy az ünnepi
velemenyezd, 2017. december 23. szombat, 07:04
Elindult a HAMM program a magyar menzákon
közlemény szerint elmondta, hogy az Univer számára a kereskedelmi vendéglátás és a közétkeztetés kiemelten fontos, hiszen forgalmának 20 százalékát adja a gasztroszektor. Bokros Gábor, a Gyermelyi Zrt. marketing igazgatóhelyettese szerint a cégnek azért is jó a mostani megállapodás, mert tésztaforgalmuk 30 százalékát a közétkeztető és vendéglátó cégeknek szánt termékek teszik ki.

A Hungast csoport az MTI érdeklődésére közölte: a program önkéntes vállalás cégcsoport részéről, nem tartalmaz állami finanszírozást. Korábban is a magyar alapanyagok beszerzését részesítették előnyben, de a most megkötött stratégiai megállapodások ezt még hangsúlyosabbá teszik.

A Gyermelyi Zrt.-től 640 tonna száraztésztát, az Univer Zrt-től további 220 tonna alapanyagot vásárol a Hungast csoport éves szinten. A HAMM termékek esetében a cél - a szezonalitást is figyelembe véve - a lehető legmagasabb részarány elérése. A tervek szerint a program 2018 végére termékkategóriánként 2-3 stratégiai beszállítóval bővül.

A
velemenyezd, 2017. december 12. kedd, 13:20
Palkovics: a felsőoktatás az egyik legsikeresebb rendszerünk
Palkovics László kiemelte: az 1989 előtt elitképzést végző felsőoktatási rendszer alig 15 év alatt képes volt négyszer annyi hallgatót befogadó rendszerré válni, a felsőoktatásban képzett szakemberek pedig valamennyien az ország tudását gyarapítják.

Hozzátette: a mai felsőoktatás egyik legfontosabb feladata feléleszteni a mester-tanítvány viszonyt, még ha a nagyobb hallgatói létszám mellett ez nehezebb feladatot is ró az oktatókra.

Az államtitkár szólt arról, hogy az erkölcsi megbecsülés mellett a kormánynak meg kell teremtenie a felsőoktatási rendszer anyagi bázisát is, ennek részeként pedig rendeznie kell az egyetemi oktatók bérrendszerét.

Megjegyezte, az elmúlt időszakban 27 százalékkal növekedtek az egyetemi oktatói minimáljövedelmek, 2018 januárjában pedig újabb 5 százalékkal emelkedik az oktatók bére.

Természetesen van még mit tenni ezen a téren is, de a kormány olyan megoldásokra törekszik, amelyek javítanak az egyetemi oktatók helyzetén - tette hozzá az
velemenyezd, 2017. december 11. hétfő, 11:51
Képek, videók
Papp Demeter kalauz 01.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:53
Papp Demeter kalauz 02.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:52
Papp Demeter kalauz 03.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:52
Papp Demeter kalauz 04.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:51
Anthony deMello
sanci81
2016. augusztus 07. vasárnap, 17:01
Demeter
szicu
2016. május 13. péntek, 08:41
DeMello.gif
lilagondolatok
2015. április 25. szombat, 10:18
demény9.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:41
demény8.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:40
demény7.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:40
demény6.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:40
Virágzó fák
sanci81
2018. április 26. csütörtök, 15:38
0 havas fák Fénykép1019.j
lovaszmarika
2018. április 16. hétfő, 13:36
Különc fák
sanci81
2018. február 20. kedd, 15:51
őszi fák 5
taltos1
2018. február 09. péntek, 23:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.