Regisztráció  Belépés
2018. június 22. péntek | 25. hét | 173. nap | 15:17 | Paulina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Felmérés: sok cég ismeri, de kevés használja a faktoring finanszírozást
A csütörtökön az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint a TNS Hoffmann piackutató által 600 cégre kiterjedő reprezentatív felmérés szerint a megkérdezettek 3 százaléka jelezte, hogy a jövőben is tervez hasonló lépést.

A közlemény szerint a CIB Bank ügyfelei a piaci átlagnál nagyobb arányban használják a faktoringot, a finanszírozott vállalkozások 10 százaléka. Az ilyen szolgáltatásokat igénybe vevő cégek fele a kereskedelemben, túlnyomó többségük a gépjármű kereskedelemben tevékenykedik, a finanszírozási forma a CIB Banknál elsősorban a kkv-k körében népszerű, itt a finanszírozott cégek negyede használja a faktorálási szolgáltatásokat.

Deme Géza, a CIB Bank faktoring üzletágának vezetője a közlemény szerint elmondta, a faktoring népszerűsége növekedni fog a vállalkozások körében. Ha a magyar gazdaság fejlődik, ha nő a kereskedelmi forgalom, a gyártó cégek árbevétele, ezáltal a finanszírozandó vevőállomány nagysága, akkor általában felértékelődik a faktoring jelentősége is - fejtette ki.

A faktorálás során egy ezzel foglalkozó társaság megvásárolja ügyfele követeléseit, aki így likviditáshoz jut, és egyes faktoring konstrukciókban akár mentesül is a ki nem fizetett számlák okozta kockázattól. A faktoráló cég a megvett vevőkövetelésnek általában a 90 százalékát azonnal kifizeti, így nem kell 30, 60 vagy 90 napig várni a kibocsátott számlák ellenértékének beérkezésére.

A bank azt is közölte, hogy erősíti faktoring tevékenységét, idén januártól a piacvezető szolgáltatók közé tartozó CIB Faktor Zrt. összeolvad a CIB Bankkal.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. január 12. csütörtök, 11:12
Címkék: Deme Géza, Faktor Zrt, faktoring finanszírozást, közlemény szerint, piaci átlagnál, finanszírozott vállalkozások,
Kommentek
Illegális bevándorlás - Európai Bizottság: a folyamatos migrációs nyomás miatt a helyzet továbbra is instabil
jövőbeli migrációs válságok kezelésére. A reform nem késlekedhet - tette hozzá az alelnök.

A jelentés szerint az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség 2018-ban 111 visszatérési művelet megszervezésében működött közre, a tagállamoknak azonban jobban ki kellene aknázniuk azt, hogy az ügynökség szélesebb körű felhatalmazást kapott a migránsok visszaküldésére. A következő hosszú távú költségvetésre irányuló bizottsági javaslat jelentősen megerősíti a külső határok igazgatására előirányzott finanszírozást, így további forrást biztosít az Európai Határ- és Parti Őrség megerősítéséhez, amely a tervek szerint 10 ezer fős készenléti alakulattal rendelkezik majd.

A jelentésből kiderül az is, hogy a Földközi-tenger középső medencéjén kialakult migrációs útvonalon 2018 első hónapjaiban tovább folytatódott a 2017-es csökkenő tendencia: az érkezők száma mindegy 77 százalékkal volt alacsonyabb az előző évinél. A Törökországból Görögországba érkezők száma viszont 2018 márciusa óta jelentősen emelkedett. A görög
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 19:53
HECRIN: növelni kell az egyetemi kutatóhelyekről induló innovatív klinikai vizsgálatok számát
ki.

Mint mondta, a lemaradás nem a szakemberek szaktudásában keresendő, hanem az egyetemi kutatóhelyek finanszírozásában.

Nyugat-Európában ezek támogatására jelentős állami támogatás jut, ez Magyarországon szinte teljesen hiányzik - jegyezte meg.

Hozzátette: az ilyen kutatásoknál az egyetemeknek kellene szponzornak lenni, márpedig Európa legtöbb helyén nem az egyetemi állami büdzséből veszik el a kutatómunkához szükséges forrást, hanem nemzetközi innovációs pályázatokon nyernek finanszírozást a különböző kutatási projektekhez.

Kovács L. Gábor szerint ezt a szegmenst kell erősíteni, hogy a magyar egyetemi szektor ezen a területen is ütőképes legyen Európában, ezért is jött létre 2014-ben a HECRIN.

Jacques Demotes professzor, az Európai Klinikai Kutatások Infrastruktúrájáért Felelős Hálózat (ECRIN) párizsi főigazgatója azt mondta, jelenleg ötven klinikai vizsgálat zajlik az európai hálózat égisze alatt, és az onkológia, valamint a kardiovaszkuláris betegségek jelentik a kutatások fő
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 07:15
Semjén kész újragondolni az szja 1 százalékok rendszerét
intézmények finanszírozásáról és a svédországi vadászatáról faggatta Semjén Zsoltot.

A miniszterjelölt azt felelte: kétharmados parlamenti többséggel megnyugtatóan rendezni fogják az ítéletében foglaltakat. Felidézte: a kormány már az előző ciklusban benyújtotta a módosítást, annak elfogadásában azonban az ellenzék nem volt partner. Tárgyalásokat folytattak és nagyrészt kompromisszumra jutottak - hangoztatta.

Semjén Zsolt visszautasította, hogy az egyházi intézmények háromszor annyi finanszírozást kapnának, mint az államiak. Diszkrimináció az MSZP-SZDSZ-kormány alatt volt, most egyenlő finanszírozás van - jelentette ki.

A vadászatról szólva azt mondta, a parlament mentelmi bizottsága, az ügyészség és az adóhatóság is az ő álláspontját támasztotta alá, az eseményen nem képviselői minőségében vett részt. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal megállapította, hogy sem adó-, sem illetékkötelezettsége nincs - tette hozzá.

A miniszter kinevezését 7 kormánypárti igen szavazattal, 4 ellenzéki nem
velemenyezd, 2018. május 14. hétfő, 13:33
Jordániában tatja idei közgyűlését az EBRD
Az EBRD, amelyet eredetileg a közép- és kelet-európai térség gazdasági átalakulásának finanszírozására hoztak létre 1991-ben, 2012-ben vonta be működési területének tagországai közé Egyiptomot, Jordániát, Marokkót és Tunéziát.

A londoni székhelyű pénzintézet azóta 169 fejlesztési programra összesen több mint 6,5 milliárd euró finanszírozást nyújtott a négy országnak. A folyósítások 72 százalékát helyi magánszektorbeli vállalkozások kapták.

A jövő szerdán kezdődő kétnapos éves közgyűlést hivatalosan bejelentő pénteki tájékoztatásában az EBRD közölte: Sir Suma Chakrabarti, a bank elnöke a 68 részvényes ország és szervezet elé terjeszti azt a véleményét, hogy az EBRD tőkehelyzete lehetővé teszi a teljes tevékenységi területnek nyújtott éves finanszírozási érték3 milliárd eurós megemelését.

Az EBRD 2017-ben összesen 9,7 milliárd euró finanszírozást juttatott hitelek és befektetések formájában működési térségének; ez éves rekord.

A bank egy évvel korábban 9,4 milliárd, 2015-ben 8,85
velemenyezd, 2018. május 04. péntek, 17:52
Uniós biztos: hamarosan érvénybe lép az unió kiberbiztonsági irányelve
Mint közölte, a kiberbiztonsági jogszabály a hálózati és információs rendszerek biztonságának az egész unióban egységesen magas szintjét biztosítja. Az unió kiberbiztonságának további erősítése érdekében az EU-nak állandó megbízatást kell adnia kiberbiztonsági ügynöksége, az Európai Uniós Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség (ENISA) számára, és létre kell hoznia a kiberbiztonsági tanúsítás uniós keretét - húzta alá.

Annak elősegítése érdekében, hogy a tagállamok maradéktalanul átültessék a kiberbiztonsági irányelvet és fejlesszék képességeiket, az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) 2020-ig 38 millió euró (mintegy 11,8 milliárd forint) összegű finanszírozást biztosít a számítógép-biztonsági eseményekre reagáló nemzeti csoportok és a kiberbiztonsági irányelv szerinti más érdekelt felek, például az alapvető szolgáltatásokat nyújtó szereplők és a digitális szolgáltatók támogatására - közölte az uniós biztos.
velemenyezd, 2018. május 04. péntek, 13:52
Európai Számvevőszék: korlátozott hatásúak a Törökországnak nyújtott uniós előcsatlakozási támogatások
küzdelem, a sajtószabadság vagy a civil társadalom megerősítése terén.

A számvevőszék szerint Brüsszel jól határozta meg a célkitűzéseket, de a gyakorlatban nem foglalkoztak kellőképp a jogállamiság és a kormányzás bizonyos alapvető szükségleteivel, illetve nem használták ki teljesen a feltételrendszer lehetőségeit a reformok ösztönzésére azokban az ágazatokban, ahol a haladás nem volt kielégítő.

"A bizottságnak 2018-tól kezdődően célzottabban kellene eljuttatnia a Törökországnak szánt finanszírozást azokhoz a területekhez, ahol régóta esedékesek az uniós csatlakozási folyamatban való előrelépéshez szükséges reformok" - nyilatkozott Bettina Jakobsen, a jelentésért felelős számvevőszéki tag.

Hivatalosan 2005-ben kezdődtek meg a török uniós csatlakozási tárgyalások, az előcsatlakozási támogatásokat ezt követően kezdték folyósítani Ankara számára.

Az Európai Unió független, külső ellenőreként az Európai Számvevőszék gondoskodik az uniós adófizetők érdekeinek védelméről, ellenőrzi, hogy a
velemenyezd, 2018. március 14. szerda, 11:11
Erős pénzügyi eredménnyel és finanszírozási rekorddal zárta a tavalyi évet az EBRD
kilátással megerősítette a bank lehető legjobb, "AAA/Aaa" osztályzatát.

Jelentősen, az előző évi 5,5 százalékról 3,9 százalékra javult tavaly az EBRD kinnlevőség-portfóliójának nem teljesítő hányada. A keddi beszámoló szerint ez a viszonylag kedvező kockázati környezetet és a hatékony aktív portfóliókezelést tükrözi.

Az EBRD nettó kamatbevétele 754 millió euró volt tavaly a 2016-ban elért 774 millió euró után.

A keddi beszámoló szerint az EBRD 2017-ben összesen 9,7 milliárd euró finanszírozást juttatott hitelek és befektetések formájában működési térségének; ez éves rekord. A bank egy évvel korábban 9,4 milliárd, két éve 8,85 milliárd euró finanszírozással támogatta tevékenységi régióját.

Az EBRD-finanszírozásban részesített egyedi programok száma is rekordra emelkedett: a bank tavaly 412 fejlesztési beruházást finanszírozott az előző évi 378 program után.

A bank Magyarországnak 2017-ben öt finanszírozási programra 118 millió eurót folyósított. Egy évvel korábban két magyarországi
velemenyezd, 2018. február 27. kedd, 16:24
Phjongcshang 2018 - Knoch még nem döntött a folytatásról
leánykori nevén Wójcik szintén rövidpályás gyorskorcsolyázó, de a jövőben lengyel helyett magyar színekben versenyezne.

A pécsi sportoló, aki a 2006-os, torióni játékokon ötödik volt 1500 méteren, már több mint tíz éve tagja a válogatottnak, így nagy rálátása van, milyen hosszú utat tett meg a sportág magyarországi fejlődése az első ötkarikás bajnoki címig. A siker zálogaként két dolgot említett, egyrészt, hogy a korcsolyasport bekerült a kiemelt sportágak közé, ami jelentősen javította a finanszírozást, illetve azt, hogy a Liu fivérek révén két világklasszisa lett a váltónak.

"Vancouver után kicsit leült a dolog. Nagyon kellett egy új impulzus, amit végül Lina hozott Szocsi előtt. Akkor már a legjobb nyolc csapat között voltunk, de a bírók megakadályozták, hogy ott legyünk a játékokon" - emlékezett vissza a kínai vezetőedző érkezésére és a magyar váltó kizárására az egyik kvalifikációs versenyen. "Akkor már látszott a fejlődés, de egy év kevés volt a látványos eredményekhez. Egy teljes olimpiai
velemenyezd, 2018. február 23. péntek, 11:51
Képek, videók
demeter sanyxi.jpg
zsokica45
2018. május 12. szombat, 17:25
Papp Demeter kalauz 01.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:53
Papp Demeter kalauz 02.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:52
Papp Demeter kalauz 03.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:52
Papp Demeter kalauz 04.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:51
Anthony deMello
sanci81
2016. augusztus 07. vasárnap, 17:01
Demeter
szicu
2016. május 13. péntek, 08:41
DeMello.gif
lilagondolatok
2015. április 25. szombat, 10:18
demény9.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:41
demény8.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:40
demény7.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:40
Nő virágzó fák közt
eva6
2018. április 29. vasárnap, 11:23
Virágzó fák
sanci81
2018. április 26. csütörtök, 15:38
0 havas fák Fénykép1019.j
lovaszmarika
2018. április 16. hétfő, 13:36
Különc fák
sanci81
2018. február 20. kedd, 15:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.