Regisztráció  Belépés
2017. március 28. kedd | 13. hét | 87. nap | 06:15 | Gedeon, Johanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Felmérés: sok cég ismeri, de kevés használja a faktoring finanszírozást
A csütörtökön az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint a TNS Hoffmann piackutató által 600 cégre kiterjedő reprezentatív felmérés szerint a megkérdezettek 3 százaléka jelezte, hogy a jövőben is tervez hasonló lépést.

A közlemény szerint a CIB Bank ügyfelei a piaci átlagnál nagyobb arányban használják a faktoringot, a finanszírozott vállalkozások 10 százaléka. Az ilyen szolgáltatásokat igénybe vevő cégek fele a kereskedelemben, túlnyomó többségük a gépjármű kereskedelemben tevékenykedik, a finanszírozási forma a CIB Banknál elsősorban a kkv-k körében népszerű, itt a finanszírozott cégek negyede használja a faktorálási szolgáltatásokat.

Deme Géza, a CIB Bank faktoring üzletágának vezetője a közlemény szerint elmondta, a faktoring népszerűsége növekedni fog a vállalkozások körében. Ha a magyar gazdaság fejlődik, ha nő a kereskedelmi forgalom, a gyártó cégek árbevétele, ezáltal a finanszírozandó vevőállomány nagysága, akkor általában felértékelődik a faktoring jelentősége is - fejtette ki.

A faktorálás során egy ezzel foglalkozó társaság megvásárolja ügyfele követeléseit, aki így likviditáshoz jut, és egyes faktoring konstrukciókban akár mentesül is a ki nem fizetett számlák okozta kockázattól. A faktoráló cég a megvett vevőkövetelésnek általában a 90 százalékát azonnal kifizeti, így nem kell 30, 60 vagy 90 napig várni a kibocsátott számlák ellenértékének beérkezésére.

A bank azt is közölte, hogy erősíti faktoring tevékenységét, idén januártól a piacvezető szolgáltatók közé tartozó CIB Faktor Zrt. összeolvad a CIB Bankkal.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. január 12. csütörtök, 11:12
Címkék: Deme Géza, Faktor Zrt, faktoring finanszírozást, közlemény szerint, piaci átlagnál, finanszírozott vállalkozások,
Kommentek
Londoni elemzők: a magyar gazdaság eddigi teljesítménye a vártnál erősebb idei növekedést valószínűsít
növekedést várnak a magyar gazdaságban.

A Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport londoni kutatási részlegének (BofA Merrill Lynch Global Research) elemzői magyarországi tájékozódó látogatásukról összeállított, Londonban ismertetett minapi beszámolójukban közölték: a magyar hazai össztermék idei egész éves növekedésére szóló előrejelzésüket 2,6 százalékról 3,5 százalékra javították.

A felülvizsgálat okai között kiemelték a költségvetési ösztönzés és a laza monetáris politika mellett az EU-finanszírozást, hangsúlyozva: magyarországi látogatásukon úgy találták, hogy az új EU-források lehívásának előkészületei nagyon előrehaladott szakaszban járnak, jóval előrébb, mint a környező országokban.

A Morgan Stanley globális bankcsoport londoni befektetési részlegének elemzői 2017-re szóló éves előrejelzésükben közölték, hogy az idén 2,9 százalékos növekedéssel számolnak Magyarországon. Ez is javított előrejelzés azonban, a ház ugyanis korábban a magyar hazai össztermék 2,5 százalékos idei bővülésével
velemenyezd, 2017. március 17. péntek, 17:27
A horvát kormány elfogadta az autópálya-kezelő vállalatok átszervezésére irányuló reformtervezetet
államadóság 13,5 százalékát teszi ki, a bevételek pedig nem elegendőek arra, hogy a következő öt évben fedezzék a hiteleket - tette hozzá.

Közölte: azért választották ezt a modellt, hogy elkerüljék az autópályák koncesszióba adását vagy privatizációját, hogy a külföldi tulajdonosok ne emelhessenek ellenőrzés nélkül autópályadíjat. Kiemelte, hogy a reformokat a Világbank is támogatta.

Butkovic jelezte, hogy a reformok három területet érintenek majd: az ágazat irányítását, továbbá a tervezést, finanszírozást és befektetéseket, valamint a vállalatok irányítását.

"Alapvető cél, hogy a reformok hosszú távon stabilizálják a közúti szektort, megakadályozzák az újabb hitelek felvételét, valamint optimalizálják a működést és növeljék a bevételeket" - húzta alá a tárcavezető.

A reformokat a kormány részben 2017-ben és 2018-ban kívánja végrehajtani, a teljes átalakítás 2020-ig történik meg. A tervek szerint összevonják a HAC-ot, a horvát autópályák karbantartását és az útdíjszedést végző
velemenyezd, 2017. március 16. csütörtök, 14:23
Közel 200 millió dollár gyűlt össze az abortuszról tájékoztatást nyújtó szervezeteknek Brüsszelben
Mintegy ötven ország kormányának képviselői mellett magánszemélyek is részt vettek a belga fővárosban megtartott rendezvényen.

A konferenciát Belgium, Dánia, Hollandia és Svédország hívta össze, miután Donald Trump amerikai elnök februárban megvonta a szövetségi támogatást az abortuszról mint születésszabályozási eszközről információkat nyújtó szervezetektől.

A rendezvény házigazdája, Alexander De Croo belga kormányfőhelyettes tájékoztatása szerint összesen 190 millió dollár jött össze. Egy névtelenséget kérő amerikai magánszemély például 50 millió dollárt, Finnország, Kanada és Svédország egyenként 20 millió dollárt, a Bill és Melinda Gates Alapítvány pedig 10 millió dollárt ajánlott fel a nehéz helyzetbe került szervezetek számára. Belgium, Dánia és Hollandia már korábban felajánlott 10-10 millió dollárt.

Becslések szerint Trump rendelete nyomán az érintett szervezetek mintegy 500 millió dolláros támogatástól eshetnek el évente.

"Egyetlen ország tisztán ideológiai döntése nőket és
velemenyezd, 2017. március 02. csütörtök, 16:32
Helyettes államtitkár: duplájára emelkedik a sürgősségi ellátás finanszírozása
A helyettes államtitkár a részletekről elmondta, az I-es progresszivitással (legalacsonyabb ellátási szint) működő sbo-k a korábbi 5,6 millió forint helyett 11,3 milliót, a II-es ellátási szinten működő sbo-k az eddigi 11,7 millió helyett 23,5 millió forintot, a legmagasabb ellátási szintet képviselő sürgősségi betegellátó osztályok pedig 31 millió forintot könyvelhetnek el márciustól havonta fix díjként.

Megjegyezte, az emelés a sürgősségi ellátás preferált voltát támasztja alá, és az intézkedés egybecseng a korábban már megjelölt ágazati szakmapolitikai célokkal.

Ezen kívül a speciális sürgősségi centrumok korábbi 2,6 millió forintos fix díja is a duplájára emelkedik, és ugyancsak kétszeresére emelkedik a traumatológiai és gyermek fül-orr-gégészeti osztályok finanszírozása is ellátási szintenként - ismertette a helyettes államtitkár.

Mészáros János bejelentette azt is, hogy a fent említett emeléseken kívül a sebészeti profilú osztályokra vonatkozóan is bevezetik a fix díjat, ami ezen
velemenyezd, 2017. március 01. szerda, 15:23
Londoni elemzők: hatéves csúcson a közép-európai EU-gazdaságok ipari teljesítménye
Az egyik legnagyobb londoni gazdasági-pénzügyi elemzőház, a Capital Economics közgazdászai közölték, hogy a cég által a magyar, a cseh, a lengyel, az orosz és a török gyáriparra kiszámított, súlyozott BMI-átlag a múlt hónapban 52,5-re csökkent a januári 53,1-ről.

A Capital Economics londoni elemzői a térségi átlagon belül azonban külön mérik a magyar, a cseh és a lengyel feldolgozószektor súlyozott BMI-átlagát, amely a ház számításai szerint februárban 55,8-ra emelkedett a januári 55,3-ról.

A cég szerint ez hat éve nem mért csúcsérték, és éves összevetésben 8-9 százalékos átlagos feldolgozóipari teljesítménynövekedést vetít előre a következő hónapokra e három gazdaságban.

Az 50 feletti BMI-mutatók a vizsgált gazdasági szektorok kibocsátásának bővülésére utalnak.

A közép- és kelet-európai EU-térség gazdasági aktivitásának kilátásait más nagy londoni házak is kedvezően ítélik meg.

A Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő a magyar, a cseh, a lengyel, aszlovák és a
velemenyezd, 2017. március 01. szerda, 15:12
Moody's-felmérés: derűlátók a közép-európai bankvezetők, de bizonytalanságoktól is tartanak
felső határán lesz.

A Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport londoni kutatási részlegének (BofA Merrill Lynch Global Research) elemzői magyarországi tájékozódó látogatásukról összeállított, Londonban ismertetett minapi beszámolójukban közölték: a magyar hazai össztermék idei egész éves növekedésére szóló előrejelzésüket az eddigi 2,6 százalékról 3,5 százalékra javították.

A felülvizsgálat okai között ők is kiemelték a költségvetési ösztönzés és a laza monetáris politika mellett az EU-finanszírozást, hangsúlyozva: magyarországi látogatásukon úgy találták, hogy az új EU-források lehívásának előkészületei nagyon előrehaladott szakaszban járnak, jóval előrébb, mint a környező országokban.

A Moody's kedden ismertetett felmérése szerint a megkérdezett banki vezetők 58 százaléka számít arra, hogy a javuló makrogazdasági környezet hatására erősödni fog a hitelkereslet bankjának működési országában, és csak 11 százalék számol a hitelkereslet visszaesésével.

A hitelminősítő külön kiemeli, hogy a
velemenyezd, 2017. február 28. kedd, 18:23
Paksi bővítés - Alapjogokért Központ: már első fokon elutasíthatja az NVB az LMP népszavazási kezdeményezését
Szánthó Miklós az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában azt mondta, a paksi beruházást, üzemeltetést, finanszírozást államközi egyezmények szabályozzák, a nemzetközi jog szerint ezek a megállapodások nemzetközi szerződésnek minősülnek. Az alaptörvény viszont kimondja, hogy nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségről referendum nem tartható - magyarázta az igazgató.

Hozzátette: a nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségből eredő törvényről sem lehet népszavazást tartani, így az LMP kérdése duplán is fennakad a rostán.

Szánthó Miklós azt mondta, szerinte az LMP ezzel vélhetően tisztában van, egy erőltetett pótcselekvésről van szó, mert látták, hogy mennyire divatos most politikailag népszavazást kezdeményezni.
velemenyezd, 2017. február 25. szombat, 19:14
Hitelminősítés - Megerősítette a magyar adósosztályzatokat a Standard & Poor's
America-Merrill Lynch bankcsoport londoni kutatási részlegének (BofA Merrill Lynch Global Research) elemzői magyarországi tájékozódó látogatásukról összeállított, e héten Londonban ismertetett beszámolójukban közölték: a magyar hazai össztermék idei egész éves növekedésére szóló előrejelzésüket az eddigi 2,6 százalékról 3,5 százalékra javították.

A felülvizsgálat okai között ők is kiemelték a költségvetési ösztönzést, emellett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) laza monetáris politikáját, az EU-finanszírozást, az idei évre jóváhagyott áfa- és társaságiadó-csökkentéseket, valamint a minimálbéremelést.

A Bank of America-Merrill Lynch londoni elemzői közölték: magyarországi látogatásukon úgy találták, hogy az új EU-források lehívásának előkészületei nagyon előrehaladott szakaszban járnak, jóval előrébb, mint a környező országokban.

A magyar államadós-besorolás megerősítéséhez fűzött pénteki elemzésében a Standard & Poor's kiemelte ugyanakkor, hogy várakozása szerint középtávon több tényező is lassítani
velemenyezd, 2017. február 24. péntek, 18:53
Képek, videók
Papp Demeter kalauz 01.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:53
Papp Demeter kalauz 02.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:52
Papp Demeter kalauz 03.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:52
Papp Demeter kalauz 04.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:51
Anthony deMello
sanci81
2016. augusztus 07. vasárnap, 17:01
Demeter
szicu
2016. május 13. péntek, 08:41
DeMello.gif
lilagondolatok
2015. április 25. szombat, 10:18
demény9.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:41
demény8.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:40
demény7.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:40
demény6.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:40
Különleges fák61.jpg
erzsikepuskas
2017. március 26. vasárnap, 15:14
Különleges fák60.jpg
erzsikepuskas
2017. március 26. vasárnap, 15:12
Különleges fák59.jpg
erzsikepuskas
2017. március 26. vasárnap, 15:08
Különleges fák57.jpg
erzsikepuskas
2017. március 26. vasárnap, 15:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.