Regisztráció  Belépés
2017. április 30. vasárnap | 17. hét | 120. nap | 18:38 | Katalin, Kitti
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Felmérés: sok cég ismeri, de kevés használja a faktoring finanszírozást
A csütörtökön az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint a TNS Hoffmann piackutató által 600 cégre kiterjedő reprezentatív felmérés szerint a megkérdezettek 3 százaléka jelezte, hogy a jövőben is tervez hasonló lépést.

A közlemény szerint a CIB Bank ügyfelei a piaci átlagnál nagyobb arányban használják a faktoringot, a finanszírozott vállalkozások 10 százaléka. Az ilyen szolgáltatásokat igénybe vevő cégek fele a kereskedelemben, túlnyomó többségük a gépjármű kereskedelemben tevékenykedik, a finanszírozási forma a CIB Banknál elsősorban a kkv-k körében népszerű, itt a finanszírozott cégek negyede használja a faktorálási szolgáltatásokat.

Deme Géza, a CIB Bank faktoring üzletágának vezetője a közlemény szerint elmondta, a faktoring népszerűsége növekedni fog a vállalkozások körében. Ha a magyar gazdaság fejlődik, ha nő a kereskedelmi forgalom, a gyártó cégek árbevétele, ezáltal a finanszírozandó vevőállomány nagysága, akkor általában felértékelődik a faktoring jelentősége is - fejtette ki.

A faktorálás során egy ezzel foglalkozó társaság megvásárolja ügyfele követeléseit, aki így likviditáshoz jut, és egyes faktoring konstrukciókban akár mentesül is a ki nem fizetett számlák okozta kockázattól. A faktoráló cég a megvett vevőkövetelésnek általában a 90 százalékát azonnal kifizeti, így nem kell 30, 60 vagy 90 napig várni a kibocsátott számlák ellenértékének beérkezésére.

A bank azt is közölte, hogy erősíti faktoring tevékenységét, idén januártól a piacvezető szolgáltatók közé tartozó CIB Faktor Zrt. összeolvad a CIB Bankkal.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. január 12. csütörtök, 11:12
Címkék: Deme Géza, Faktor Zrt, faktoring finanszírozást, közlemény szerint, piaci átlagnál, finanszírozott vállalkozások,
Kommentek
Kormánytámogatás a debreceni Csokonai Színháznak és a nemzetközi iskolának
László.

Kósa Lajos szerint a nemzetközi iskola ügye volt a nehezebb, mert eddig néhány ilyen intézmény csak Budapesten működött, amelyeket külföldi jogi személyek alapítottak.

Bár többi haza város is szeretne nemzetközi iskolát, kérelmeik nem voltak megfelelőek, a debreceni programot viszont lényegében változtatások nélkül elfogadták - tette hozzá.

A csekély változtatásban feltételül szabták, hogy az önkormányzat és az állam mellett Debreceni Egyetem is tulajdonosa legyen az iskolának, a finanszírozást pedig úgy ütemezték, hogy 2019-ben megkezdődhessen az oktatás - részletezte Kósa Lajos.

Papp László hozzátette: eddig 80 millió forint előleget kaptak a program előkészítésére, de még az idén 200-300 millió híján megkapják a teljes összeget, így nem lesz akadálya, hogy Debrecen pallagi városrészében 2019 szeptemberétől megkezdhesse működését a nemzetközi iskola.

Az intézményben - a magyar óvodának, az általános iskola alsó-, illetve felső tagozatának megfelelő részlegekben, illetve a
velemenyezd, 2017. április 07. péntek, 12:12
Krónika 1. rész (napirend előtt: kivándorlás, egészségügy, korrupció)
dolgozót, valamint vizitdíjat és kórházi napidíjat akartak bevezetni. A mostani kormány ezzel szemben többletforrások segítségével 70 ezerről 30 ezerre csökkentette a várólistákat, állami kézbe vette az egészségügyi intézményeket, valamint fejlesztésekre 500 milliárd forintot, épületek felújítására több mint 300 milliárdot, eszközparkra és műszerekre pedig 104 milliárdot költött. Emellett - folytatta - a kormány életpályamodellt indított, béremelést hajtott végre, a sürgősségi osztályoknak kétszeres finanszírozást biztosított, a mentőautók felét lecserélte, a háziorvosi ellátás ügyében pedig rezidenstámogatási programot és praxispályázatokat kezdeményezett.

Jobbik: nem kellene ellopniApáti István (Jobbik) beszámolt arról, hogy a Jobbik korrupcióellenes óriásplakátkampányt indított, hogy felhívja a figyelmet a kormányzati korrupció mértékére. A plakátok szlogenjét - "ti dolgoztok, ők lopnak" - magyarázva közölte, a ti alatt a teljes magyar társadalmat értik, míg az ők a "Fidesz-maffiát"
velemenyezd, 2017. április 04. kedd, 11:02
Lízingszövetség: a villanyautók nagyobb térhódításához további ösztönzésre lenne szükség
Szövetségének adatai alapján készül összefoglalójából. A tisztán elektromos autóknál (villanyautók) közel 5 százalékkal, 155 ezerre nőttek az eladások. A gázüzemű autóknál ugyanakkor 20 százalékos visszaesés volt, 176 ezret adtak el a kereskedők az unióban.

A közleményben felidézik: Magyarországon tavaly ősz óta maximum 1,5 millió forintos állami támogatást lehet igényelni a villanyautókhoz. A szövetség tagvállalatai egyelőre nem érzékelnek növekedést a villanyautók piacán, kevesen kérnek finanszírozást elektromos autókra. Az alternatív hajtású autók közül az európai trendeknek megfelelően inkább a hibridek a népszerűek. Magyarországon egyelőre ezres nagyságrendben futnak az utakon zöld rendszámos, tehát plug-in hybrid, vagy tisztán elektromos autók.

Egyelőre a céges autóvásárlások fűtik a magyar autópiacot, és egyre több vásárló figyeli a fenntartási kiadásokat, amelyek a hibrideknél és villanyautóknál alacsonyabbak, mint a hagyományos autóknál. Ezért a lízingszövetség szerint a hibridek és a
velemenyezd, 2017. április 03. hétfő, 15:23
Varga: új, kétéves állampapírt bocsát ki az ÁKK
adósságfinanszírozás, és jelentősen csökkent annak devizaaránya is, hanem a kifizetett kamatok jelentős része az országban maradt.

Az idei adósságfinanszírozási tervben a lejáró devizaadósságot forintkibocsátások is finanszírozzák, ide értve a lakossági értékesítést. Kérdésre válaszolva elmondta, a lejáró devizaadósságot döntő mértékben forintban újítják meg, a tervben egymilliárd eurós devizakötvény kibocsátása szerepel, ennek lehetősége fennáll. A forintpapír-piacon likviditásbőség van, ami olcsóvá teszi a finanszírozást, de ha jó lehetőséget látnak arra, hogy olcsó finanszírozással kiváltsanak korábban kibocsátott papírokat, akkor megteszik.

Varga Mihály elmondta, a magyar államkötvények értékesítése fontos volt abban, hogy csökkenjen az ország kitettésge, 2016 végére 25 százalékra mérséklődött a devizaadósság részaránya.

A reklámadóról szóló kérdésre válaszolva elmondta, nem tervezett és nem tervez adóemeléssel a kormány. A reklámadó kapcsán kötelezettségszegési eljárás miatt módosítani
velemenyezd, 2017. április 03. hétfő, 14:02
Egyre több vezető német kereszténydemokrata sürget törvényt a muzulmán vallásról
iszlámtörvény (Islamgesetz) ügyével a német nyilvánosságban elsőként jelentkező Jens Spahn a napokban egy interjúban rámutatott, hogy Németországban senki sem tudja pontosan, mennyi mecsetközösség működik és kik pénzelik őket. Hozzátette, hogy sok hitszónok külföldi támogatásból, fizetésből él és nem tud németül.

Spahn elképzelése szerint az államnak gondoskodnia kell a közösségek összeírásáról és nyilvántartásáról, német nyelvtudáshoz kell kötnie az imámok működését, és be kell tiltania a külföldi finanszírozást. Továbbá részt kell vennie az imámok, egyéb egyházi személyek és hittanoktatók képzésében. Ehhez az adófizetők pénzét kell felhasználni, amiről "kemény vita lesz, de szerintem jobb, ha mi adjuk a pénzt, mint az, ha Törökországból vagy Szaúd-Arábiából jönne" - mondta a CDU elnökségi tagja.

A párt egyik legtekintélyesebb vezetője, Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter felfedezettjeként számon tartott államtitkár hozzátette: azt is meg kell fontolni, hogy a nagy keresztény egyházak németországi
velemenyezd, 2017. április 02. vasárnap, 15:32
Rétvári: tovább működhet a tao-rendszer
Rétvári Bence úgy fogalmazott, a sportot, kultúrát és filmművészetet támogató, hat éve működő rendszer "jó és hasznos", új forrásokat teremtett és hosszú távú, kiszámítható finanszírozást biztosított sok intézménynek. Szólt arról is, hogy a tao-t sok támadás érte, törvényességét és eredményességét azonban Brüsszel is elismerte.

Az államtitkár közölte, a kultúra területén - a költségvetés és a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) után - a harmadik legfontosabb támogatási formává nőtte ki magát a tao.

2014-ben 18 milliárd forint támogatás folyt be a rendszerből, 2015-ben pedig már több mint 22 milliárd forint - ismertette a számokat Rétvári Bence.

Sárfalvi Péter, az Emmi nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár arról beszélt, hogy az európai unió döntésének köszönhetően újabb hat évre biztosított az utánpótlás-nevelés, a létesítményfejlesztés és a szabadidősport támogatása.

Az öt látvány-csapatsportág - labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a
velemenyezd, 2017. március 24. péntek, 16:04
Londoni elemzők: a magyar gazdaság eddigi teljesítménye a vártnál erősebb idei növekedést valószínűsít
növekedést várnak a magyar gazdaságban.

A Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport londoni kutatási részlegének (BofA Merrill Lynch Global Research) elemzői magyarországi tájékozódó látogatásukról összeállított, Londonban ismertetett minapi beszámolójukban közölték: a magyar hazai össztermék idei egész éves növekedésére szóló előrejelzésüket 2,6 százalékról 3,5 százalékra javították.

A felülvizsgálat okai között kiemelték a költségvetési ösztönzés és a laza monetáris politika mellett az EU-finanszírozást, hangsúlyozva: magyarországi látogatásukon úgy találták, hogy az új EU-források lehívásának előkészületei nagyon előrehaladott szakaszban járnak, jóval előrébb, mint a környező országokban.

A Morgan Stanley globális bankcsoport londoni befektetési részlegének elemzői 2017-re szóló éves előrejelzésükben közölték, hogy az idén 2,9 százalékos növekedéssel számolnak Magyarországon. Ez is javított előrejelzés azonban, a ház ugyanis korábban a magyar hazai össztermék 2,5 százalékos idei bővülésével
velemenyezd, 2017. március 17. péntek, 17:27
A horvát kormány elfogadta az autópálya-kezelő vállalatok átszervezésére irányuló reformtervezetet
államadóság 13,5 százalékát teszi ki, a bevételek pedig nem elegendőek arra, hogy a következő öt évben fedezzék a hiteleket - tette hozzá.

Közölte: azért választották ezt a modellt, hogy elkerüljék az autópályák koncesszióba adását vagy privatizációját, hogy a külföldi tulajdonosok ne emelhessenek ellenőrzés nélkül autópályadíjat. Kiemelte, hogy a reformokat a Világbank is támogatta.

Butkovic jelezte, hogy a reformok három területet érintenek majd: az ágazat irányítását, továbbá a tervezést, finanszírozást és befektetéseket, valamint a vállalatok irányítását.

"Alapvető cél, hogy a reformok hosszú távon stabilizálják a közúti szektort, megakadályozzák az újabb hitelek felvételét, valamint optimalizálják a működést és növeljék a bevételeket" - húzta alá a tárcavezető.

A reformokat a kormány részben 2017-ben és 2018-ban kívánja végrehajtani, a teljes átalakítás 2020-ig történik meg. A tervek szerint összevonják a HAC-ot, a horvát autópályák karbantartását és az útdíjszedést végző
velemenyezd, 2017. március 16. csütörtök, 14:23
Képek, videók
Papp Demeter kalauz 01.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:53
Papp Demeter kalauz 02.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:52
Papp Demeter kalauz 03.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:52
Papp Demeter kalauz 04.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:51
Anthony deMello
sanci81
2016. augusztus 07. vasárnap, 17:01
Demeter
szicu
2016. május 13. péntek, 08:41
DeMello.gif
lilagondolatok
2015. április 25. szombat, 10:18
demény9.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:41
demény8.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:40
demény7.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:40
demény6.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:40
vCA379FAK.gif
lilagondolatok
2017. április 16. vasárnap, 23:46
Különleges fák61.jpg
erzsikepuskas
2017. március 26. vasárnap, 15:14
Különleges fák60.jpg
erzsikepuskas
2017. március 26. vasárnap, 15:12
Különleges fák59.jpg
erzsikepuskas
2017. március 26. vasárnap, 15:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.