Regisztráció  Belépés
2018. január 19. péntek | 3. hét | 19. nap | 22:32 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Felmérés: sok cég ismeri, de kevés használja a faktoring finanszírozást
A csütörtökön az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint a TNS Hoffmann piackutató által 600 cégre kiterjedő reprezentatív felmérés szerint a megkérdezettek 3 százaléka jelezte, hogy a jövőben is tervez hasonló lépést.

A közlemény szerint a CIB Bank ügyfelei a piaci átlagnál nagyobb arányban használják a faktoringot, a finanszírozott vállalkozások 10 százaléka. Az ilyen szolgáltatásokat igénybe vevő cégek fele a kereskedelemben, túlnyomó többségük a gépjármű kereskedelemben tevékenykedik, a finanszírozási forma a CIB Banknál elsősorban a kkv-k körében népszerű, itt a finanszírozott cégek negyede használja a faktorálási szolgáltatásokat.

Deme Géza, a CIB Bank faktoring üzletágának vezetője a közlemény szerint elmondta, a faktoring népszerűsége növekedni fog a vállalkozások körében. Ha a magyar gazdaság fejlődik, ha nő a kereskedelmi forgalom, a gyártó cégek árbevétele, ezáltal a finanszírozandó vevőállomány nagysága, akkor általában felértékelődik a faktoring jelentősége is - fejtette ki.

A faktorálás során egy ezzel foglalkozó társaság megvásárolja ügyfele követeléseit, aki így likviditáshoz jut, és egyes faktoring konstrukciókban akár mentesül is a ki nem fizetett számlák okozta kockázattól. A faktoráló cég a megvett vevőkövetelésnek általában a 90 százalékát azonnal kifizeti, így nem kell 30, 60 vagy 90 napig várni a kibocsátott számlák ellenértékének beérkezésére.

A bank azt is közölte, hogy erősíti faktoring tevékenységét, idén januártól a piacvezető szolgáltatók közé tartozó CIB Faktor Zrt. összeolvad a CIB Bankkal.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. január 12. csütörtök, 11:12
Címkék: Deme Géza, Faktor Zrt, faktoring finanszírozást, közlemény szerint, piaci átlagnál, finanszírozott vállalkozások,
Kommentek
Ünnepek - Jelentősen nőtt az érdeklődés a fogyasztási hitelek iránt az ünnepek közeledtével
keresletet tapasztalt a személyi kölcsönök iránt, ami a tájékoztatásuk szerint azzal is összefügg, hogy a terméktípust év végén újra egy kampányban népszerűsítették. A hitelkártya-használat száma az év utolsó két hónapjában a tavalyi átlaghoz képest tíz százalékkal emelkedett, miközben a hitelkártyás vásárlások összege 16 százalékkal nőtt - közölte a pénzintézet. A CIB-nél a gépjármű-finanszírozás esetében növekvő keresletet tapasztaltak,valamint azt figyelték meg, hogy a magánszemélyek újra a banki finanszírozást választják az alsó-, illetve középkategóriás gépjárművek megvásárlásakor. A folyószámlahiteleknél nem érzékeltek jelentős mozgást.

A Takarékbankot, az FHB Kereskedelmi Bank Zrt.-t, az FHB Jelzálogbank Nyrt-t, valamint a takarékszövetkezeteket magában foglaló Takarék Csoport arról számolt be, hogy az elmúlt egy évben 40 százalékkal nőtt az érdeklődés a fogyasztási hiteleik iránt (személyi kölcsönt, folyószámlahitelt és hitelkártya termékeket értékesítenek). Évről évre látható, hogy az ünnepi
velemenyezd, 2017. december 23. szombat, 07:04
Elindult a HAMM program a magyar menzákon
közlemény szerint elmondta, hogy az Univer számára a kereskedelmi vendéglátás és a közétkeztetés kiemelten fontos, hiszen forgalmának 20 százalékát adja a gasztroszektor. Bokros Gábor, a Gyermelyi Zrt. marketing igazgatóhelyettese szerint a cégnek azért is jó a mostani megállapodás, mert tésztaforgalmuk 30 százalékát a közétkeztető és vendéglátó cégeknek szánt termékek teszik ki.

A Hungast csoport az MTI érdeklődésére közölte: a program önkéntes vállalás cégcsoport részéről, nem tartalmaz állami finanszírozást. Korábban is a magyar alapanyagok beszerzését részesítették előnyben, de a most megkötött stratégiai megállapodások ezt még hangsúlyosabbá teszik.

A Gyermelyi Zrt.-től 640 tonna száraztésztát, az Univer Zrt-től további 220 tonna alapanyagot vásárol a Hungast csoport éves szinten. A HAMM termékek esetében a cél - a szezonalitást is figyelembe véve - a lehető legmagasabb részarány elérése. A tervek szerint a program 2018 végére termékkategóriánként 2-3 stratégiai beszállítóval bővül.

A
velemenyezd, 2017. december 12. kedd, 13:20
Palkovics: a felsőoktatás az egyik legsikeresebb rendszerünk
Palkovics László kiemelte: az 1989 előtt elitképzést végző felsőoktatási rendszer alig 15 év alatt képes volt négyszer annyi hallgatót befogadó rendszerré válni, a felsőoktatásban képzett szakemberek pedig valamennyien az ország tudását gyarapítják.

Hozzátette: a mai felsőoktatás egyik legfontosabb feladata feléleszteni a mester-tanítvány viszonyt, még ha a nagyobb hallgatói létszám mellett ez nehezebb feladatot is ró az oktatókra.

Az államtitkár szólt arról, hogy az erkölcsi megbecsülés mellett a kormánynak meg kell teremtenie a felsőoktatási rendszer anyagi bázisát is, ennek részeként pedig rendeznie kell az egyetemi oktatók bérrendszerét.

Megjegyezte, az elmúlt időszakban 27 százalékkal növekedtek az egyetemi oktatói minimáljövedelmek, 2018 januárjában pedig újabb 5 százalékkal emelkedik az oktatók bére.

Természetesen van még mit tenni ezen a téren is, de a kormány olyan megoldásokra törekszik, amelyek javítanak az egyetemi oktatók helyzetén - tette hozzá az
velemenyezd, 2017. december 11. hétfő, 11:51
Ónodi-Szűcs: egymilliárd forint plusztámogatást kapnak még az idén a betegszállító szervezetek
betegszállításra fordítható keret, ami 17,6 százalékos emelkedést jelent.

Ladányi Márta egészségügyi ágazati koordinációs helyettes államtitkár ismertetése szerint 62 szervezetnek van finanszírozási szerződése a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel, és 486 gépkocsival végzik ezt a szolgáltatást 24 órában.

Mint mondta, havonta kétszázezer betegszállítás történik, és a terhek enyhítésére, a biztonságos betegszállítási feladatok ellátására és fenntartására biztosítja a kormány ezt a kéthavi finanszírozást.

A helyettes államtitkár kitért arra, hogy az elmúlt 12 hónap átlagteljesítménye arányában kapják meg a szolgáltatók a finanszírozási összeget. A pluszforrás fordítható a működtetésre, valamint a munkavállalók bérezésére is.

A cél, hogy az ellátás hatékony és folyamatos maradjon - hangoztatta.

Ónodi-Szűcs Zoltán az egészségügyi ágazatban eddig végbement alapbéremeléssel kapcsolatos ellenzéki kritikákra reagálva közölte, visszautasít minden olyan "ribilliókeltést", amely azt akarja
velemenyezd, 2017. december 06. szerda, 16:23
Jelzáloglevél-indexeket vezet be a BÉT
A BÉT csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a hazai jelzáloglevél-piac élénkül, a kibocsátások volumene emelkedik, és mindezen kedvező tendenciák a következő években tovább folytatódhatnak. A három új, régiós szinten is egyedülálló jelzáloglevél-indexet 2017 decemberétől vezetik be.

Kitérnek arra: az ingatlanpiaci tranzakciók számának emelkedésével a lakáscélú hitelezés jelentős élénkülése is tapasztalható az elmúlt években. A jelzáloglevél alapú finanszírozást az MNB is fontosnak tartja, ennek érzékeltetésére a jegybank a bankrendszeri forint eszközök és források közötti lejárati eltérés mérséklése érdekében 2015 júniusában rendeletet alkotott.

Jelezték: a Jelzáloghitel-finanszírozás Megfelelési Mutatót (JMM) szabályozó rendelet előírja, hogy a hazai hitelintézetek a forint lakossági jelzáloghitel-állományukat 2017. április 1-jétől legalább 15 százalékban hosszú lejáratú, stabil, jelzálog-fedezetű forint forrásokkal finanszírozzák. Az utóbbi időszakban a jelzáloglevél-piac
velemenyezd, 2017. november 30. csütörtök, 14:22
Fazekas Sándor: továbbra is erős közös uniós agárpolitikára van szükség megfelelő anyagi forrásokkal
A tárcavezető a Politico brüsszeli hírportál által szervezett mezőgazdasági és élelmezésügyi találkozón ismertette a közös uniós agárpolitikáról kialakított magyar álláspontot.

Fazekas Sándor elmondta: Magyarország hajlandó a tagállami hozzájárulások megemelésére, de nem támogatja a társfinanszírozást, azaz az egyes agrárpolitikai programok plusz finanszírozását egy-egy ország anyagi helyzete szerint. Ez ugyanis felborítaná a közös agrárpolitikát, és így eltérő nemzeti megoldások és pénzügyi hátterek jönnének létre a gazdák számára, ami versenytorzító hatású lenne.

Fazekas Sándor problémaként jelölte meg azt, hogy Brüsszel migrációs célra kíván elkülöníteni összegeket az agrárpolitika rovására, miközben a plusz célokhoz is megfelelő forrásokat kellene biztosítani.

Az Európai Bizottság szerdán bemutatta a közös uniós agárpolitika főbb elveit tartalmazó, készülő javaslatait. A hangsúlyt egyebek között arra helyezte, hogy a tagállamok szélesebb hatáskört kapjanak azt illetően, hogyan és
velemenyezd, 2017. november 30. csütörtök, 13:13
Molnár Gyula: az elmúlt hét évben súlyosan nőtt az igazságtalanság az országban
tízezer ember az átlagosnál jobban gyarapodott és egyre nő azoknak a száma, akiknek lehetetlen vagy reménytelen bizonyos alapvető szükségleteik kielégítése is.

Magyarország egyik legnagyobb baja az egészségügy "bűnös leépítése", nem világos az, hogy "egy magát felelősnek kikiáltó hatalom" hogyan engedhet meg magának ilyen mértékű forráskivonást - mondta.

Pártja számára az egyik legfontosabb társadalmi csoport a nyugdíjasoké - közölte, hozzátéve, hogy az MSZP kiszámítható nyugdíjrendszert, -finanszírozást szeretne.

Molnár Gyula kifejtette, a világ arra akarja terelni őket, hogy körzetekről, összefogásról és együttműködésről beszéljenek. Ha ők erről beszélnek, mások viszont tartalmi ügyekről, akkor ezzel elveszítik a lehetőségét, hogy megszólítsák az embereket. Arról akarnak beszélni, ami valójában feszíti az embereket - mondta a pártelnök.

"Ha enged minket végre a saját körünk, az értelmiség és a média kikeveredni ebből az áldatlan összefogós vitából, akkor a következő hetekben, hónapokban
velemenyezd, 2017. november 28. kedd, 13:43
Négy magyar kutató nyert 2 millió eurós európai csúcstámogatást
főmunkatársa. Fő érdeklődési területe a valószínűségszámítás és a statisztikus mechanika. ERC-nyertes projektje keretében a függvények zajérzékenységét vizsgálja.

A három akadémiai kutatón kívül Magyarországról még Egry Gábor, a Politikatörténeti Intézet munkatársa nyerte el az ERC Consolidator Grantet.

Az Európai Unió legnagyobb, felfedező kutatásokat támogató pályázati rendszerét az Európai Kutatási Tanács (European Research Council, ERC) működteti. Feladata, hogy hosszú távra szóló, vonzó finanszírozást nyújtson az úttörő, magas kockázattal járó, de magas megtérülést ígérő kutatások támogatására.

A közlemény szerint Magyarország kiemelkedően teljesít az EU13 régióban az ERC pályázatok terén: az utóbbi 10 évben az összes támogatás 40 százalékát Magyarországon dolgozó kutatók szerezték meg. A nyertes pályázatok szinte kivétel nélkül néhány akadémiai kutatóintézetre és a CEU-ra (Central European University) korlátozódnak. Mint írják, az EU15-ök teljesítményének megközelítéséhez fontos lenne
velemenyezd, 2017. november 28. kedd, 12:12
Képek, videók
Papp Demeter kalauz 01.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:53
Papp Demeter kalauz 02.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:52
Papp Demeter kalauz 03.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:52
Papp Demeter kalauz 04.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:51
Anthony deMello
sanci81
2016. augusztus 07. vasárnap, 17:01
Demeter
szicu
2016. május 13. péntek, 08:41
DeMello.gif
lilagondolatok
2015. április 25. szombat, 10:18
demény9.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:41
demény8.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:40
demény7.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:40
demény6.jpg
zsokica45
2013. augusztus 16. péntek, 17:40
zx3k701fak0.gif
rochlitzne
2018. január 17. szerda, 16:14
Fák felett
sanci81
2018. január 14. vasárnap, 15:17
Zúzmarás fák
katrin56
2017. december 27. szerda, 19:09
zelk_zoltan_teli_fak-0 01_
lilagondolatok
2017. december 02. szombat, 09:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.