Regisztráció  Belépés
2017. október 21. szombat | 42. hét | 294. nap | 23:22 | Orsolya
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az amerikai belbiztonsági tárca szoros figyelemmel kíséri a londoni és a párizsi merényleteket
A tárca közleményben szögezte le álláspontját a hétfőn reggel Londonban egy mecset közelében, majd délelőtt Párizsban a Champs Elysée-n elkövetett merényletekkel kapcsolatban.

A közlemény hangsúlyozza, hogy az Egyesült Államok európai szövetségeseivel együtt küzd "a terrorizmus valamennyi formájának visszaszorításáért".

A kommüniké továbbá leszögezi: Washington továbbra is "mindent megtesz közösségeink védelméért" az erőszakot alkalmazó szélsőségesekkel szemben.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. június 19. hétfő, 19:33
Címkék: Champs Elysée-n, Egyesült Államok, amerikai belbiztonsági, párizsi merényleteket, tárca közleményben, hétfőn reggel,
Kommentek
Decemberben hirdetnek ítéletet Salah Abdeslam és társa ügyében
A napilap a szövetségi ügyészség információi alapján arról tájékoztatott, hogy a decemberben folytatódó tárgyaláson, jelen lesz Soufien Ayari, valamint saját kérésére részt vesz Salah Abdeslam is. Mint közölték ez lesz az első eset, hogy a Párizsban hét helyszínen elkövetett terrortámadásokkal összefüggésben ítélet születik.

A keddi meghallgatáson egyik vádlott sem jelent meg - tette hozzá az ügyészség.

Salah Abdeslam és Ayari ellen gyilkossági kísérlet és tiltott fegyvertartás miatt indult eljárás.

Ajelenleg franciaországi őrizetben tartott fiatalember és társa tavaly március 15-én, Brüsszel Forest negyedében lőfegyverrel támadt a házkutatásra kiérkezett rendőrökre. A tűzpárbajra a hatóságok terrorellenes csoportjának a párizsi terrortámadások felderítése kapcsán folyatott művelete közben került sor.

A lövöldözésben négy rendőr megsebesült, egy gyanúsított meghalt, két másik - köztük Abdeslam - pedig elmenekült. A szökevényeket néhány nappal később a főváros Molenbeek nevű
velemenyezd, 2017. szeptember 26. kedd, 16:10
Terrorizmus - Melegbárok és rendőrök ellen terveztek legutóbb merényleteket Franciaországban
A képviselők az új terrorelhárítási törvény szeptember 25-én kezdődő plenáris vitája előkészítéseként hallgatták meg a tárcavezetőt.

Gérard Collomb először beszélt arról, hogy augusztus 22-én merényletet terveztek Párizsban, a támadás célpontjai a tájékoztatás szerint "párizsi éjszakai bárok, mindenekelőtt melegbárok voltak". A miniszter megerősítette azt a korábban már nyilvánosságra hozott hírt, hogy szeptember 4-én a egy kalasnyikovval tervezett merényletet sikerült a hatóságoknak meghiúsítaniuk, ennek célpontja egy rendőr volt.

A miniszter elmondta, hogy az év eleje óta 17, szélsőséges tanokat hirdető vallási helyet zárattak be a hatóságok.

"Az Iszlám Állam a nemzeti közösség megosztását akarja és azt szeretné, ha hazánkban összetűzések lennének franciák között. Ez az a csapda, amelybe nem szabad beleesnünk" - fogalmazott a BFM hírtelevízió tudósítása szerint a belügyminiszter a bizottsági ülésen.

Gérard Collomb azt is megerősítette, hogy a "terrorfenyegetettség még sokáig el
velemenyezd, 2017. szeptember 12. kedd, 17:24
Marosvásárhelyi iskolaügy - Megszorításokkal engedélyezte a polgármesteri hivatal a tüntetést
és szüleiket, valamint az iskola tanári karát és fenntartóját egy héttel a tanévkezdés előtt is bizonytalanságban tartják az állam illetékes intézményei.

Az SZNT nevében Izsák Balázs elnök kijelentette: az autonóm Székelyföld egyebek mellett azt is jelenti, hogy a nevelés és oktatás intézményi hátterét a székelyföldiek saját történelmi hagyományaik szerint építhetik fel és működtetik. "Az oktatási rendszer önállósága pedig a hasonló, teljességgel elfogadhatatlan, a közösség egészére kiható merényleteket is kizárja" - állapította meg az SZNT elnöke.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) korábbi felhívása után Kelemen Hunor RMDSZ-elnök személyes felhívást is közzétett kedden. "Holnap megmutatjuk: mi az a közösség vagyunk, amely mindig kész kiállni, amely mindig kész mindent megtenni igazáért!" - fogalmazott felhívásában Kelemen Hunor.

A múlt héten bizonyossá vált, hogy a román állami hatóságok a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium megszüntetését készítik elő. Erről Liviu Pop
velemenyezd, 2017. szeptember 05. kedd, 17:53
Hány európainak kell meghalnia békeidőben, hogy meg értsük a valót?
Kedves Wheels!
Értem én a burkolt célzásodat de nem "csakazértis".
Szmolj már egy kicsit! Hány menekült van az EU-an?
Hány menekült érkezik naponta az EU-ba pl a Földközi
tengeren át!

No, most akkor számold össze Európa szerte a merényleteket és
a merénylőket, illetve az ezzel kapcsolatos áldozatokat! Na, bekattant?
Sokmillió menekült miatt általánosítatok! Ezy olyan mint amikor azt mondják
hogy az összes német náci! csak azért mert volt egy Hitler és sok tábor
ahol sokmillió ember hagyta ott az életét! Stalin, Napoleon, Caesar,
Nagy Sándor, stb. mind gyilkosok voltak, de senki nem kiálja ki a népüket
tömeggyilkosnak csak azért mert nekik sok rémtettük volt!

Azért mert Lee Harvey Oswald gyikos volt, (?) még messze nem
mind USA polgár az! (Ráadásul Osvald bünössége nem is bizonyított)

Erről lefetyelek s nem "csakazértis".
Aki meg fél hogy laszakad a lába, az maradjon otthon és
nem menjen nyilvános helyre
decotext, 2017. augusztus 26. szombat, 17:51
Barcelonai gázolás - Az egyik gyanúsítottat pár héttel a merénylet előtt őrizetbe vették testi sértés vádjával
források szerint 2012-ben egy hónapot ült börtönben szexuális bűncselekmény vádjával.

A spanyol biztonsági erők korábban őt tartották a merénylet fő gyanúsítottjának, miután megtalálták papírjait abban a furgonban, amellyel a barcelonai merényletet elkövették. A katalán rendőrség közzétette a fényképét is, mire Oukabir elment a ripolli rendőrőrsre, ahol bejelentette, hogy ellopták a papírjait. Driss Oukabirt ekkor vették őrizetbe. Azt állítja, nem tudott arról, hogy a papírjaival bérelt furgonnal merényleteket készülnek elkövetni a terrorsejt tagjai, azt hitte, hogy egy költöztetéshez volt szükség a furgonra. Driss Oukabir a bátyja annak a Moussa Oukabirnak, akit a cambrilsi merényletet követően lőtt le a rendőrség.

A spanyol központi büntetőbíróság (Audiencia Nacional) később elrendelte előzetes letartóztatását is. A férfit a Madrid tartománybeli Soto del Real börtönébe szállították, ahol a rabok sem fogadták "kitörő örömmel": "Felhasítunk, mihelyst kilépsz az udvarra!" - kiáltották neki az
velemenyezd, 2017. augusztus 25. péntek, 16:13
Barcelonai gázolás - Azonosították az alcanari házrobbanás második halottját
gyanúsítottnak, akit kedden hallgatott ki a spanyol központi bíróság, valamint a tulajdonosa annak az Audi A3-as típusú személyautónak, amellyel a cambrilsi merényletet elkövették.

Mohamed Aallát a bíróság kedden ideiglenesen szabadlábra helyezte, mert a dzsihadista sejttel folytatott együttműködésére utaló jelek "nem eléggé bizonyító erejűek". A fiúk apja azt állítja, hogy Mohamed nem tett semmit, és éppen a katalóniai Girona tartomány egyik üdülőhelyén tartózkodott feleségével együtt, amikor a merényleteket elkövették.

Múlt csütörtök délután Barcelona központjában egy terrorista a kisteherautójával gyalogosok közé hajtott, és hatszáz méteren keresztül gázolt el járókelőket. A gázoló kereket oldott. Nyolc órával a barcelonai merénylet után, péntekre virradóra Cambrils katalán tengerparti üdülőhelyen is gázolásos merényletet követtek el, hat civilt és egy rendőrt megsebesítettek, később egyikük meghalt. A merényletekben 15-en haltak meg, és több mint 150-en megsebesültek, köztük sok külföldi. A
velemenyezd, 2017. augusztus 24. csütörtök, 15:12
Barcelonai gázolás - A francia hatóságok vizsgálják, miért jártak az elkövetők Párizsban
lapok úgy értesültek, hogy a gépkocsiban ülők egy fényképezőgépet vásároltak Párizsban, majd a fővároshoz közeli Malakoff település egyik szállodájában töltötték az éjszakát.

A belügyminiszter nem kívánta az értesülést kommentálni. Az ügyben a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege indított vizsgálatot. Francois Molins párizsi főügyész később megerősítette, hogy az Audi típusú gépkocsi augusztus 11-én és 12-én Franciaországban járt.

A francia belügyminiszter azt is elmondta, hogy a merényleteket elkövető terrorsejt radikalizálásával vádolt Abdelbak esz-Szatti imám "járt Belgiumban, mert egy belgiumi mecsetben akart imám lenni".

Azt is hangsúlyozta, hogy az európai országok közötti együttműködés annál is inkább szükséges, mert a merényletek elkövetői "nem ismernek határokat". Spanyol kollegája megerősítette, hogy "Franciaország és Spanyolország kéz a kézben dolgozik" együtt, s megköszönte a francia rendőri szervek által a spanyol kollegáknak nyújtott segítséget.

Múlt csütörtök
velemenyezd, 2017. augusztus 23. szerda, 17:50
Francia belügyminiszter: a radikálisok harmada pszichológiai problémákkal küzd
mondta kedden a belügyminiszter a BFM hírtelevíziónak adott interjúban.

Gérard Collomb arra kérte a pszichiátriai intézményeket augusztus 14-én, miután egy ámokfutó belehajtott egy útszéli pizzéria épületébe Párizs közelében - egy kislány halálát és 12 ember sérülését okozva -, hogy azonosítsa be azokat az embereket, akik képesek akcióba lépni.

"Egyértelmű, hogy az orvosi titok szent. Ugyanakkor meg kell találni az eszközt ahhoz, hogy egyesek, akik súlyos zavarokkal küzdenek, ne tudjanak merényleteket végrehajtani" - hangsúlyozta a tárcavezető, utalva annak a férfinak az esetére, aki hétfőn a dél-franciaországi Marseille-ben két buszmegállóba hajtott bele egy kisteherautóval, egy ember halálát okozva.

"Pszichiátriai klinikán kezelték. Ült már börtönben, és most megölt egy embert. El kell gondolkodni ezen a síkon ... Ez nem terrorizmus, de azt utánozza. Egyes gyengeelméjűeket magával ragadhatják ilyen utánzásra épülő akciók" - tette hozzá.

A miniszter azt is elmondta, hogy az úgynevezett
velemenyezd, 2017. augusztus 22. kedd, 15:53
Képek, videók
Zách Felicián merénylete
csigamalac
2009. április 15. szerda, 12:58
Figyelemmel.gif
birozoltanne
2011. június 13. hétfő, 16:59
figyelemmel
bandita530206
2010. május 24. hétfő, 06:35
Champs-Elysees.jpg
borigit
2016. június 21. kedd, 11:35
paris champs-elysées
lacipecsenye
2011. november 05. szombat, 21:20
Champs Élysées Párizs.jpg
agica2004
2011. február 02. szerda, 14:13
Parizs champs-elysees dia
megyerimihaly
2010. október 05. kedd, 09:46
Champs Élysées esőben
mecsery
2010. február 15. hétfő, 17:33
Champs Élysées
mecsery
2010. február 15. hétfő, 17:32
ebéd a champs elysees-en
kekzokni
2007. október 29. hétfő, 17:55
Champs Élysées
telac
2006. november 12. vasárnap, 17:12
Champs Élysées
akinorev
2006. augusztus 15. kedd, 18:34
Champse Elysée, a Diadalí
klara-gombas
2006. június 17. szombat, 22:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.