Regisztráció  Belépés
2017. december 16. szombat | 50. hét | 350. nap | 10:09 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az amerikai belbiztonsági tárca szoros figyelemmel kíséri a londoni és a párizsi merényleteket
A tárca közleményben szögezte le álláspontját a hétfőn reggel Londonban egy mecset közelében, majd délelőtt Párizsban a Champs Elysée-n elkövetett merényletekkel kapcsolatban.

A közlemény hangsúlyozza, hogy az Egyesült Államok európai szövetségeseivel együtt küzd "a terrorizmus valamennyi formájának visszaszorításáért".

A kommüniké továbbá leszögezi: Washington továbbra is "mindent megtesz közösségeink védelméért" az erőszakot alkalmazó szélsőségesekkel szemben.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. június 19. hétfő, 19:33
Címkék: Champs Elysée-n, Egyesült Államok, amerikai belbiztonsági, párizsi merényleteket, tárca közleményben, hétfőn reggel,
Kommentek
Párizsi merényletek - Német lap: Németországba vezet a 2015-ös párizsi merényletsorozat egy feltáratlan szála
közelben fekvő Dortmundba vezetett. A lakcímek vagy nem léteztek, vagy pedig ellenőrzésük nem vitte előre a nyomozást. A Kala Nithi név a hatóságok egyetlen adatbázisban sem szerepelt.

A mobilszámokat így valaki nagy valószínűséggel álnév és hamis cím megadásával használta. A Brüsszelben elfogott férfi telefonján az Abdkrim All név alatt mentették el a német számot, de ez az információ sem vezetett el az ismeretlen személyhez, akinek az osztrák nyomozók szerint fontos szerepe lehetett a párizsi merényleteket szervező és végrehajtó csoportban.

A Die Welthez eljutott egyik - 2016. októberi keltezésű - dokumentum szerint az osztrák hatóságok arra gyanakodtak, hogy az ismeretlen koordináló, vezető vagy támogató funkciót tölthetett be az Iszlám Állam európai hálózatában. Erre utalt a többi között, hogy a Salzburgban elfogott - és időközben terrorszervezetben viselt tagság miatt elítélt - marokkóiak nem árultak el semmit a Kala Nithi nevet viselő ismeretlenhez fűződő kapcsolatukról, és igyekezték
velemenyezd, 2017. november 13. hétfő, 14:25
Párizsi merényletek - Francia belügyminiszter: felkészültebbek vagyunk, mint két évvel ezelőtt
terroristajelöltek fejlődnek a módszerek terén, mi is (fejlődünk)". A két évvel ezelőtti terrortámadást "egyik országból a másikba ingázó, szervezett kommandók" hajtották végre, ami azóta kevésbé jellemző, de "éppen ezért még nehezebb kiszűrni" a merényletterveket - hívta fel a figyelmet.

A börtönökben tapasztalható radikalizálódást a belügyminiszter szerint a hatóságok figyelemmel kísérik.

"Egyes elítéltek, akik letöltötték a büntetésüket, azért nem szabadulhattak, mert rájöttünk, hogy merényleteket terveznek, amint szabadulnak. Ezért eljárás indult ellenük" - mondta Colomb.

A belügyminiszter szerint a Szíriába utazó franciák száma mostanra "megközelíti a nullát", és nincs tömeges hazatérés sem, de egyes dzsihadisták "gyerekeit haza kell telepíteni".

Azt is megerősítette, hogy a párizsi merényletek éjszakáján kihirdetett és november 1-jén véget ért rendkívüli állapot 719 napja alatt a hatóságok 32 terrortámadást hiúsítottak meg.

A támadások második évfordulóján Emmanuel Macron
velemenyezd, 2017. november 12. vasárnap, 17:33
Párizsi merényletek - 2019 tavaszán zárulhat le a nyomozás, eddig 15 embert helyeztek vád alá
teraszán öltek meg 39 embert, miközben egy harmadik kommandó behatolt a Bataclan nevű koncertterembe, ahol három dzsihadista kilencven embert ölt meg.

A belga-marokkói Abdelhamid Abaaoud neve, aki a párizsi kávéházi teraszok ellen végrehajtott merényletsorozatot vezethette és feltehetően az Amszterdamból Párizsba közlekedő Thalys expresszvonaton 2015 augusztusban amerikai katonák által meghiúsított merénylet megrendelője is volt, több ügyben is előfordul. A terroristával a kommandósok a párizsi merényleteket követően egy rajtaütésben végeztek.

Az ügyész megerősítette, hogy az ügyben eljáró vizsgálóbíró az áldozatok hozzátartozóit októberben arról tájékoztatta, hogy a nyomozás 2019 tavaszán zárulhat le.

A merényletsorozatot végrehajtó terrorkommandó egyetlen túlélőjét, Salah Abdeslamot Párizsban tartják fogva. A dzsihadistát decemberben Brüsszelben bíróság elé állítják, amiért 2016 májusban rendőrökre lőtt a belga fővárosban, ahol a párizsi merényleteket követően négy hónapig bujkált. Salah
velemenyezd, 2017. november 10. péntek, 13:12
November - Napi migráns
van21Utcan imadkozo muszlimok miatt all a bal FranciaorszagbanSok­kos ál­la­pot­ban az el­adók, ti­zen­éves mig­rán­sok ver­ték szét a bol­totIszlamista merényleteket blokkolt a német rendőrségSoros: Orbán fejét akarom!
menusgabor, 2017. november 02. csütörtök, 19:00
Fájdalmnak adott hangot Ferenc pápa az elmúlt napok terrorista merényletei miatt
A világ különböző részein elkövetett merényleteket Isten nevével visszaélő gyilkossági őrületnek nevezte a Mindenszentek ünnepén mondott beszéde után."Azt kérjük az Úrtól, hogy térítse meg a terroristák szívét, és szabadítsa meg a világot a gyűlölettől és a gyilkossági őrülettől, amely Isten nevével visszaélve oszt halált" - mondta a katolikus egyházfő.

Közölte, hogy halottak napján a Rómától több mint hatvan kilométerre található Nettuno amerikai katonai temetőjébe látogat, utána pedig a Fosse Ardeatine egykori római kőbányába, ahol 1944 márciusában az olasz fővárost elfoglaló németek 335 foglyot végeztek ki.

Ferenc pápa kijelentette, a háború és az erőszak áldozatairól akar megemlékezni. "A háborúk nem termelnek mást mint temetőket és halált: jelzést akarok küldeni emberiségünknek, amely úgy látszik, nem tanult semmit a leckéből és nem is akar tanulni" - mondta.
velemenyezd, 2017. november 01. szerda, 14:22
Felfüggesztett börtönbüntetés kapott az egyik legsúlyosabb franciaországi ipari katasztrófát okozó vállalat vez
A januárban kezdődött fellebbviteli eljárás középpontjában az AZF műtrágyaipari alapanyagot gyártó dél-franciaországi toulouse-i üzemében 2001-ben bekövetkezett robbanás és annak következményei álltak. A katasztrófa 31 ember életét oltotta ki, a helyszínen 2500-an sérültek meg. Az üzem az egykori TotalFinaElf konszern Grande Paroisse nevű leányvállalatához tartozott.

Az üzem egykori igazgatója, a most 72 éves Serge Biechlin és a Grande Paroisse is jelezte, hogy a semmitőszéken fellebbez az ítélet ellen, miután ügyvédjük, Daniel Soulez Lariviere szerinte "nincs bizonyíték az ügyben".

"Sem merényletre, sem arra utaló bizonyíték nincs, hogy gondatlanságok történtek. Bizonyíték hiányában nem lehet senkit elítélni" - mondta az ítélethirdetés követően az ügyvéd.

A fellebbviteli bíróság az igazgatót és a vállalatot is bűnösnek találta olyan gondatlanságok és hibák elkövetésében, amelyek a katasztrófát okozhatták.

A már megszűnt vállalat helyén, az egykori gyártelepet felügyelő cégre 225
velemenyezd, 2017. október 31. kedd, 16:34
Merényletek Párizsban - A belga hatóságok Abdeslam ideiglenes kiadatását kérték Franciaországtól
A belga szövetségi ügyészség megerősítette a Le Soir című lap értesüléseit a kiadatási kérelemről, kiemelve, hogy "a jelenleg Franciaországban őrizetben tartott Abdeslam esetleges jövőbeli átszállításról semmilyen részletet nem fognak nyilvánosságra hozni".

Névtelenséget kérő források szerint az ügyben néhány napon belül döntenek a francia hatóságok.

A rendőrség tavaly márciusban, még a brüsszeli robbantások előtt házkutatást tartott a belga főváros Forest nevű kerületében egy lakásban, amely - mint később kiderült - a párizsi terrortámadások óta szökésben lévő Abdeslam búvóhelyéül szolgált.

A művelet során tüzet nyitottak a rendőrökre, akik a lakásban tartózkodó három férfi közül egyet agyonlőttek; kettőnek - köztük Abdeslamnak - viszont sikerült elmenekülnie a háztetőkön át. A lövöldözésben több rendőr is megsebesült. A szökevényeket néhány nappal később elfogták.

Az ügyben Abdeslam és társa, Soufien Ayari ellen gyilkossági kísérlet és tiltott fegyvertartás miatt indult eljárás
velemenyezd, 2017. október 27. péntek, 16:52
Belgiumban bejegyzett domaint használ az Iszlám Állam
A lap információi szerint az oknyomozó újságírókból álló Bellingcat brit civil szervezet arról számolt be, hogy a dzsihadista csoport legutóbb szeptember végén jegyeztetett be számítógépek (webkiszolgálók) beazonosítását szolgáló domain nevet Belgiumban. Mint elmondták, ez koránt sem az első belgiumi bejegyzésű azonosító, ugyanis időről időre kénytelen újabb neveket vásárolni a terrorszervezet, mivel a hatóságok rendre eltávolítják hírügynökségének weboldalait.

A lap úgy tudja, a DNS Belgium nevű, rendszergazdai feladatokat ellátó vállalat szigorú rendszert vezetett be a domain neveket használók adatainak ellenőrzésére. Amennyiben az adatokat akár a bejegyzést követően bejelentés nélkül megváltoztatják, vagy elérhetetlenné teszik, weboldalukat és a hozzá tartozó szolgáltatásokat azonnal felfüggesztik. Törvényi szabályozás értelmében ugyanakkor a vállalkozás nem távolíthat el a honlapon közzétett semmilyen tartalmat sem - tették hozzá.

A napilap tájékoztatása szerint a belga szenátus elfogadta
velemenyezd, 2017. október 11. szerda, 16:53
Képek, videók
Zách Felicián merénylete
csigamalac
2009. április 15. szerda, 12:58
Figyelemmel.gif
birozoltanne
2011. június 13. hétfő, 16:59
figyelemmel
bandita530206
2010. május 24. hétfő, 06:35
Champs-Elysees.jpg
borigit
2016. június 21. kedd, 11:35
paris champs-elysées
lacipecsenye
2011. november 05. szombat, 21:20
Champs Élysées Párizs.jpg
agica2004
2011. február 02. szerda, 14:13
Parizs champs-elysees dia
megyerimihaly
2010. október 05. kedd, 09:46
Champs Élysées esőben
mecsery
2010. február 15. hétfő, 17:33
Champs Élysées
mecsery
2010. február 15. hétfő, 17:32
ebéd a champs elysees-en
kekzokni
2007. október 29. hétfő, 17:55
Champs Élysées
telac
2006. november 12. vasárnap, 17:12
Champs Élysées
akinorev
2006. augusztus 15. kedd, 18:34
Champse Elysée, a Diadalí
klara-gombas
2006. június 17. szombat, 22:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.