Regisztráció  Belépés
2017. augusztus 19. szombat | 33. hét | 231. nap | 15:09 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az amerikai belbiztonsági tárca szoros figyelemmel kíséri a londoni és a párizsi merényleteket
A tárca közleményben szögezte le álláspontját a hétfőn reggel Londonban egy mecset közelében, majd délelőtt Párizsban a Champs Elysée-n elkövetett merényletekkel kapcsolatban.

A közlemény hangsúlyozza, hogy az Egyesült Államok európai szövetségeseivel együtt küzd "a terrorizmus valamennyi formájának visszaszorításáért".

A kommüniké továbbá leszögezi: Washington továbbra is "mindent megtesz közösségeink védelméért" az erőszakot alkalmazó szélsőségesekkel szemben.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. június 19. hétfő, 19:33
Címkék: Champs Elysée-n, Egyesült Államok, amerikai belbiztonsági, párizsi merényleteket, tárca közleményben, hétfőn reggel,
Kommentek
Merényletek Párizsban - Salah Abdeslamnak bíróság elé kell állnia a tavalyi brüsszeli lövöldözés miatt is
A rendőrség tavaly márciusban, még a brüsszeli robbantások előtt házkutatást tartott a belga főváros Forest nevű kerületében egy lakásban, amely - mint később kiderült - a párizsi terrortámadások óta szökésben lévő Abdeslam búvóhelyéül szolgált.

A művelet során tüzet nyitottak a rendőrökre, akik a lakásban tartózkodó három férfi közül egyet agyonlőttek; kettőnek - köztük Abdeslamnak - viszont sikerült elmenekülnie a háztetőkön át. A lövöldözésben több rendőr is megsebesült. A szökevényeket néhány nappal később elfogták.

Az ügyben Abdeslam és társa, Soufien Ayari ellen gyilkossági kísérlet és tiltott fegyvertartás miatt indult eljárás Belgiumban.

A vádhatóság csütörtöki tájékoztatása szerint a tárgyalás időpontját még nem tűzték ki, és az sem biztos, hogy azon Salah Abdeslam személyesen jelen lesz.

A francia fővárosban 2015. november 13-án hét helyszínen követtek el merényleteket, amelyekben 130 ember vesztette életét. A párizsi terrortámadások elkövetői közül többen is Brüsszelben
velemenyezd, 2017. augusztus 17. csütörtök, 14:11
Hány európainak kell meghalnia békeidőben, hogy meg értsük a valót?
Kedves Hatibácsi! #261

Te ismét kiragadsz valamit és felfújod! A Váci utcai robbantásnál sem
voltak menekültek vagy bevándorlók (budapesten). Azt miért nem hozod fel??

Tessék, itt egy sor olyan ami nem köthetö a menekültekhez:
http://index.hu/bulvar/merenyletkr/
AKKOR, MOST HOGYAN IS VAN? Ez nem Európa vagy az mégis?

Azért mert néhány idiota hülye merényleteket csinál
attól még nem lesz a sokmillió menekült bünözö!

Benned is sikeresen generálja ez a hülye Orbán politika a felelmet!!
BORZASZTÓ!
decotext, 2017. augusztus 16. szerda, 07:48
Őrizetbe vettek 22 feltételezett dzsihadistát Törökországban
A reggeli razziával párhuzamosan a rendőrség a dél-törökországi Adanában előállított a szakadár Kurdisztáni Munkáspárthoz (PKK) köthető 20 embert is. A Dogan beszámolója szerint az adanai rajtaütéseket páncélautók és helikopterek segítették. Az Anadolu török állami hírügynökség értesülése alapján összesen 30 PKK-s ellen adtak ki elfogatóparancsot, tehát 10 gyanúsítottat még keresnek a hatóságo.

A PKK 1984 óta folytat fegyveres felkelést az ország keleti és délkeleti régiójában a kurd kisebbség függetlenségéért. A konfliktus már közel 50 ezer emberéletet követelt. A török biztonsági erők az utóbbi másfél évben a főként kurdok lakta városokból a hegyvidéki területekre szorították vissza a lázadókat.

Az IÁ korábban egy 95 kilométeres szakaszt ellenőrzött a szíriai-török határon, de az Ankara által tavaly augusztusban indított Eufráteszi Pajzs fedőnevű hadművelet teljes hosszában megtisztította a határ menti területeket a dzsihadistáktól.

Az utóbbi két évben mindkét terrorszervezet több
velemenyezd, 2017. augusztus 11. péntek, 12:02
Izraeli katonák lelőttek egy fegyverrel ellenálló palesztin gyanúsítottat Ciszjordániában
Az Amar Ahmad Halil nevű, Nabi Szale faluban élő, 34 éves palesztin férfit azzal gyanúsították az izraeli biztonságiak, hogy szombaton kétszer is fegyveres merényleteket kísérelt meg. Az Ateret nevű telepnél egy autóból lövöldözött, eltalált és könnyebben megsebesített egy palesztin autóvezetőt,és célba vett egy katonai őrhelyet is.

Éjszaka az izraeli katonák razziát tartottak kézre kerítése érdekében a Nabi Szale nevű, Rámalláh közelében lévő ciszjordániai palesztin faluban. A férfi tüzet nyitott a letartóztatására érkező katonákra, akik lelőtték.

Az összecsapásban egy másik palesztin gyanúsított is könnyebben megsebesült, az ő sérüléseit a helyszínen ellátták. Az izraeli oldalon senki sem sebesült meg.

A 2015 őszén kezdődött legújabb erőszakhullám az utóbbi hónapokban csillapodott, de nem szűnt meg, majd az utóbbi napokban ismét felerősödött.

Pénteken három palesztin merénylő lelőtt két izraeli rendőrt Jeruzsálem óvárosában, az al-Aksza és a Sziklamecsetnek otthont adó Mecsetek
velemenyezd, 2017. július 16. vasárnap, 08:30
Terrorizmus - Németországban történelmi csúcsra emelkedett a közveszélyes iszlamisták száma
jelentése szerint 2016-ban "konkretizálódott", valósággá vált az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet jelentette fenyegetettség, ezt mutatja, hogy a 2016-ban történt öt iszlamista terrorcselekmény mindegyike az IÁ-hoz köthető. Az ország továbbra is az iszlamista terrorizmus célkeresztjében áll, és további támadásokkal kell számolni.

A 2016-ban történt támadások az úgynevezett individuális dzsihád megnyilvánulásai voltak, vagyis egyedül vagy legfeljebb néhány tagból álló hálózatok követték el a merényleteket. Azonban a következő időszakban egyedül tevékenykedő terroristák és "terrorkommandók" is hajthatnak végre támadásokat - mondta a belügyminiszterrel közösen tartott tájékoztatón Hans-Georg Maassen, a BfV vezetője.

A szélsőjobboldali színtérhez sorolt személyek száma történelmi csúcsra, 23 100-ra emelkedett az egy évvel korábbi 22 600-ról. A legnagyobb csoportot a neonácik alkotják 5800 fővel. Az erőszakra hajlamos szélsőjobboldaliak számát 12 100-ra teszik, ez is rekord.

A szélsőjobboldali
velemenyezd, 2017. július 04. kedd, 17:14
Terrorizmus - Franciaország-szakértő: az új kormánynak a biztonsággal és a reformokkal is foglalkoznia kell
Szűcs Anita közölte: látható, hogy akik 2015 óta a merényleteket elkövették Franciaországban, bűnözői körökhöz köthetők, bekerültek a rendőrség látókörébe, tehát nem az okozott problémát, hogy nem ismerték őket, hanem az adatok feldolgozása, továbbítása. Hozzátette: előfordulhat, hogy valakiről a határon tudnak valamit, de az nem jut el Párizsba, más szervhez.

Jelezte: politikai pártoktól függetlenül elindult egy folyamat az elmúlt években, amelynek célja, hogy hatékonyabbá váljon a titkosszolgálati munka és a területen dolgozó négy nagy szerv együttműködése. Éppen ezért - fűzte hozzá - a napokban megalakult Franciaországban egy országos terrorellenes központ.

Szűcs Anita kitért arra is: Emmanuel Macron elnök a közélet megtisztításának ígéretével került hatalomra, és nehézséget jelent neki, hogy a francia politikai kultúrában voltak "kiskapuk", amelyekről mindenki tudta, hogy nem helyes kihasználni őket, de "valahogy belefért". Az elmúlt három-négy évben azonban a közvélemény egyre
velemenyezd, 2017. június 21. szerda, 09:21
Egyesült Államok: letartóztattak két libanoni születésű amerikait, mert merényleteket készíthettek elő
Mindkét férfi libanoni születésű, 2003-ban érkezett az Egyesült Államokba és mindketten 2009-ben kapták meg az amerikai állampolgárságot. Egyiküket, a 32 éves Ali Kouranit New Yorkban, másikukat, a 37 éves Samer el-Debeket Michigan állam egyik északi kisvárosában tartóztatták le.

A nyomozás szerint Kourani több amerikai repülőtér biztonsági rendszereiről gyűjtött információkat, és figyelte a manhattani és brooklyni rendőrőrsök épületeit, a rendfenntartó erő mozgásait. Samer el-Debekről kiderült, hogy miközben szerelőként dolgozott a panamai amerikai és izraeli nagykövetségen, mindkét képviseleten a biztonsági rendszerről, továbbá a Panama-csatorna biztonsági berendezéseiről gyűjtött adatokat.

A rendőrség információi szerint Kourani a libanoni Hezbollah kiképzőtáboraiban is járt. El-Debek szintén többször járt a Hezbollahnál, hogy elsajátítsa robbanóanyagok készítésének és használatának különböző módszereit.

Az Egyesült Államok a libanoni síita Hezbollahot a terrorszervezetek listáján
velemenyezd, 2017. június 08. csütörtök, 22:34
Képek, videók
Zách Felicián merénylete
csigamalac
2009. április 15. szerda, 12:58
Figyelemmel.gif
birozoltanne
2011. június 13. hétfő, 16:59
figyelemmel
bandita530206
2010. május 24. hétfő, 06:35
Champs-Elysees.jpg
borigit
2016. június 21. kedd, 11:35
paris champs-elysées
lacipecsenye
2011. november 05. szombat, 21:20
Champs Élysées Párizs.jpg
agica2004
2011. február 02. szerda, 14:13
Parizs champs-elysees dia
megyerimihaly
2010. október 05. kedd, 09:46
Champs Élysées esőben
mecsery
2010. február 15. hétfő, 17:33
Champs Élysées
mecsery
2010. február 15. hétfő, 17:32
ebéd a champs elysees-en
kekzokni
2007. október 29. hétfő, 17:55
Champs Élysées
telac
2006. november 12. vasárnap, 17:12
Champs Élysées
akinorev
2006. augusztus 15. kedd, 18:34
Champse Elysée, a Diadalí
klara-gombas
2006. június 17. szombat, 22:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.