Regisztráció  Belépés
2017. június 24. szombat | 25. hét | 175. nap | 19:25 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az amerikai belbiztonsági tárca szoros figyelemmel kíséri a londoni és a párizsi merényleteket
A tárca közleményben szögezte le álláspontját a hétfőn reggel Londonban egy mecset közelében, majd délelőtt Párizsban a Champs Elysée-n elkövetett merényletekkel kapcsolatban.

A közlemény hangsúlyozza, hogy az Egyesült Államok európai szövetségeseivel együtt küzd "a terrorizmus valamennyi formájának visszaszorításáért".

A kommüniké továbbá leszögezi: Washington továbbra is "mindent megtesz közösségeink védelméért" az erőszakot alkalmazó szélsőségesekkel szemben.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. június 19. hétfő, 19:33
Címkék: Champs Elysée-n, Egyesült Államok, amerikai belbiztonsági, párizsi merényleteket, tárca közleményben, hétfőn reggel,
Kommentek
Egyesült Államok: letartóztattak két libanoni születésű amerikait, mert merényleteket készíthettek elő
Mindkét férfi libanoni születésű, 2003-ban érkezett az Egyesült Államokba és mindketten 2009-ben kapták meg az amerikai állampolgárságot. Egyiküket, a 32 éves Ali Kouranit New Yorkban, másikukat, a 37 éves Samer el-Debeket Michigan állam egyik északi kisvárosában tartóztatták le.

A nyomozás szerint Kourani több amerikai repülőtér biztonsági rendszereiről gyűjtött információkat, és figyelte a manhattani és brooklyni rendőrőrsök épületeit, a rendfenntartó erő mozgásait. Samer el-Debekről kiderült, hogy miközben szerelőként dolgozott a panamai amerikai és izraeli nagykövetségen, mindkét képviseleten a biztonsági rendszerről, továbbá a Panama-csatorna biztonsági berendezéseiről gyűjtött adatokat.

A rendőrség információi szerint Kourani a libanoni Hezbollah kiképzőtáboraiban is járt. El-Debek szintén többször járt a Hezbollahnál, hogy elsajátítsa robbanóanyagok készítésének és használatának különböző módszereit.

Az Egyesült Államok a libanoni síita Hezbollahot a terrorszervezetek listáján
velemenyezd, 2017. június 08. csütörtök, 22:34
Vádat emeltek a párizsi robbantások egyik irányítója ellen
A főügyészség nyilatkozata szerint a 30 éves belga állampolgárságú fiatalembert terrorista csoportban való részvétellel, annak irányításával, és a 2015. novemberben, Párizsban elkövetett terrortámadás összehangolásával vádolják.

Yassine - akit a Brüsszelben, két helyszínen elkövetett merényleteket követően tartott rendőrségi akciók során fogtak el - testvére a terrorista kapcsolatokkal rendelkező Oszama Atarnak, akit úgy a novemberben Párizsban, mint a tavaly márciusban, Brüsszelben elkövetett terrortámadások egyik kitervelőjeként tartanak számon. Az álnéven bujkáló, vagy egyes feltételezések szerint Szíriába távozott Oszama hollétéről nincsenek biztos információk. Yassine és Oszama Atar egyébként unokatestvérei voltak a brüsszeli öngyilkos merényleteket elkövető Bakraoui fivéreknek.

2016. március 22-én Brüsszelben a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson hajtottak végre terrortámadást, amelyben 32-en meghaltak és 340-en megsérültek, köztük két magyar. 2015. november
velemenyezd, 2017. június 02. péntek, 20:14
Németországban felülvizsgálnak több tízezer menedékjogi döntést
A miniszter a német sajtóban Franco A. néven szereplő főhadnagy esetéről a szövetségi parlament (Bundestag) belügyi bizottságában tartott meghallgatás után tett nyilatkozatában kiemelte, hogy a katonatiszt ügye különálló, egyedi eset. Ezt jelzi, hogy a belső vizsgálat megállapításai szerint az áttekintett menekültügyi eljárások egyikében sem sértették meg a biztonsági előírásokat, kivéve Franco A. ügyét.

Azonban feltártak másfajta, például dokumentációs hiányosságokat, ezért most előre hozzák a BAMF-nál tervezett általános felülvizsgálatot, amelynek során 80-100 ezer menedékjogi ügyet tekintenek át - mondta Thomas de Maiziere.

A 2015-ben és 2016-ban érkezett menedékkérőkre, e körön belül pedig a tíz legfontosabb származási országra és a 18 és 40 év közötti férfi kérelmezők ügyeire összpontosítanak - tette hozzá.

A nyáron elvégzendő felülvizsgálat miatt tovább növekedhet a menedékjogi ügyek átfutási ideje, de "az alaposság fontosabb, mint a gyorsaság" - mondta a miniszter.

Jutta
velemenyezd, 2017. május 31. szerda, 17:24
Az Egyesült Államok várhatóan betiltja a laptopokat a légijáratok fedélzetén
A miniszter szerint a kormányzat azt tervezi: a repülés biztonsága érdekében "megemeli a korlátokat", és a többi között nagyon megszigorítja, hogy mi vihető fel a fedélzetre kézipoggyászként.

"A terroristák annak a megszállottjai, hogy repülés közben robbantsanak fel egy gépet, kivált, ha az amerikai járat és tele van amerikai utasokkal" - fogalmazott Kelly, hozzátéve, hogy "valós, és nagyon kifinomult módszerek miatti fenyegetettségről" van szó.

A laptopok betiltásáról szólva elmondta: a kézipoggyászok átvilágításánál jól látható, hogy mi van a csomagban, tehát látható a laptop is, ám az már nem azonosítható, hogy a számítógépben elhelyeztek-e valamit. Kelly hangsúlyozta, hogy a laptopok betiltása csak egyike a várható megszigorított intézkedéseknek, s bevezetésük időpontjáról még nem született döntés.

Az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság (TSA) egyébként egyes amerikai repülőtereken már megkezdte az új ellenőrzési módszerek kipróbálását, márciusban pedig már tíz repülőtérről -
velemenyezd, 2017. május 28. vasárnap, 22:04
Terrorizmus - Szakértő: ezreket kellene ellenőrizni, de csak százakat tudnak
A szakértő az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában azt mondta, ezért fordulhat elő, hogy bár egyesek a hatóságok látókörében vannak, mégis el tudnak követni merényleteket.

Úgy fogalmazott, hogy új kihívással szembesülnek a titkosszolgálatok: az elhárítást már nem békeidőben, hanem "kvázi háborús helyzetben" kell végezniük.

Az információk mintegy nyolcvan százalékát be lehet szerezni nyílt forrásokból, a fennmaradó húsz százalékra kell fókuszálni - mondta. Ez az adatgyűjtés "technikai vagy humán forrásokon keresztül sikerülhet" - tette hozzá, megjegyezve: minden eszközzel meg kell védeni az ügynököket.

Horváth József problémaként említette, hogy hiába akadályoznak meg a titkosszolgálatok tucatszám merényletkísérleteket, ha egyetlen terrorista terve valóra válik, az az összes korábbi sikert "felülírja".
velemenyezd, 2017. május 25. csütörtök, 10:21
Manchesteri robbantás - Huszonkét halott, ötvenkilenc sérült, gyermekek is vannak az áldozatok között
legellenségesebb környezetté váljon".

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett kedden a manchesteri robbantás elkövetőjeként. A közösségi portálokon közzétett videofelvétel szerint "a kalifátus egyik katonája képes volt egy robbanószerkezetet elhelyezni, ahol Manchester városában a keresztesek összegyűltek".

A közlemény szerint a támadás célja "Isten vallásának a megbosszulása, a hitetlenek megfélemlítése és a muszlimok földjén elkövetett támadásaik viszonzása" volt. A közlemény további merényleteket helyezett kilátásba.

A manchesteri rendőrség kedden közölte, hogy őrizetbe vett egy 23 éves férfit az előző éjszakai robbantással összefüggésben. A rendőrség kedd estig erről közelebbi részleteket nem közölt, de bejelentette, hogy több manchesteri negyedben házkutatásokat tartott, egy helyen pedig ellenőrzött robbantást is végrehajtott.

Theresa May és Jeremy Corbyn, az ellenkézi Munkáspárt vezetője bejelentette, hogy a választási kampányt "további rendelkezésig" felfüggesztik. A
velemenyezd, 2017. május 23. kedd, 17:54
NATO-főtikár: a NATO minden szövetségesében megbízom
A főtitkár - utalva arra, hogy feltételezések szerint Donald Trump amerikai elnök érzékeny információkat osztott meg orosz diplomatákkal és az orosz diplomácia vezetőjével - kijelentette: egészen biztos abban, hogy az észak-atlanti katonai szövetség mind a 28 tagállama, köztük az Egyesült Államok is megfelelő módon képes megosztani és kezelni a bizalmas információkat.

Hozzátette, nagyra értékeli a szövetségesek között működő információmegosztást és együttműködést.

Ron Dermer, Izrael washingtoni nagykövete és az izraeli hírszerzés szakemberei kedd óta tárgyalásokat folytatnak a washingtoni Fehér Házzal és amerikai hírszerzési vezetőkkel, hogy megállapítsák, pontosan milyen titkos információt mondhatott el Trump Szergej Lavrov orosz külügyminiszternek és Szergej Kiszljak nagykövetnek. A The New York Times című amerikai lap kedden közölt értesülése szerint izraeli forrásból származhattak a Trump által feltehetően megosztott titkos értesülések, amelyek szerint az Iszlám Állam terrorszervezet
velemenyezd, 2017. május 18. csütörtök, 13:32
Képek, videók
Zách Felicián merénylete
csigamalac
2009. április 15. szerda, 12:58
Figyelemmel.gif
birozoltanne
2011. június 13. hétfő, 16:59
figyelemmel
bandita530206
2010. május 24. hétfő, 06:35
Champs-Elysees.jpg
borigit
2016. június 21. kedd, 11:35
paris champs-elysées
lacipecsenye
2011. november 05. szombat, 21:20
Champs Élysées Párizs.jpg
agica2004
2011. február 02. szerda, 14:13
Parizs champs-elysees dia
megyerimihaly
2010. október 05. kedd, 09:46
Champs Élysées esőben
mecsery
2010. február 15. hétfő, 17:33
Champs Élysées
mecsery
2010. február 15. hétfő, 17:32
ebéd a champs elysees-en
kekzokni
2007. október 29. hétfő, 17:55
Champs Élysées
telac
2006. november 12. vasárnap, 17:12
Champs Élysées
akinorev
2006. augusztus 15. kedd, 18:34
Champse Elysée, a Diadalí
klara-gombas
2006. június 17. szombat, 22:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.