Regisztráció  Belépés
2018. március 20. kedd | 12. hét | 79. nap | 02:57 | Klaudia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az amerikai belbiztonsági tárca szoros figyelemmel kíséri a londoni és a párizsi merényleteket
A tárca közleményben szögezte le álláspontját a hétfőn reggel Londonban egy mecset közelében, majd délelőtt Párizsban a Champs Elysée-n elkövetett merényletekkel kapcsolatban.

A közlemény hangsúlyozza, hogy az Egyesült Államok európai szövetségeseivel együtt küzd "a terrorizmus valamennyi formájának visszaszorításáért".

A kommüniké továbbá leszögezi: Washington továbbra is "mindent megtesz közösségeink védelméért" az erőszakot alkalmazó szélsőségesekkel szemben.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. június 19. hétfő, 19:33
Címkék: Champs Elysée-n, Egyesült Államok, amerikai belbiztonsági, párizsi merényleteket, tárca közleményben, hétfőn reggel,
Kommentek
Szkripal-ügy - Theresa May: katonai célokra Oroszországban kifejlesztett idegméreg a hatóanyag
kormányfő hétfőn kora este tájékoztatta a londoni alsóház képviselőit a vizsgálat eddigi eredményeiről és a brit kormány nemzetbiztonsági bizottságának hétfői üléséről.

May kijelentette: a brit védelmi minisztérium Porton Downban működő vegyi és biológiai kutatóintézetének szakértői megállapították, hogy a felhasznált méreg a "Novicsok" nevű hatóanyagcsoportba tartozik.

Tekintettel az idegméreg mibenlétére, valamint arra, hogy Oroszország már korábban is végrehajtott "államilag támogatott" merényleteket, a brit kormány "nagyon valószínűnek" tartja, hogy a Szkripalék elleni támadás mögött is Oroszország áll - mondta a brit miniszterelnök.

Theresa May szerint ezt a feltételezést támasztja alá az is, hogy a brit kormány tudja: Oroszország korábban gyártott ilyen idegméreg-hatóanyagot és e gyártóképessége jó eséllyel ma is megvan.

A brit kormányfő szerint csak két lehetséges magyarázat kínálkozik a március 4-én Salisburyben történtekre. Az egyik az, hogy "az orosz állam által közvetlenül
velemenyezd, 2018. március 12. hétfő, 19:07
A terrorizmus áldozataiért szóltak öt percen át a harangok Madridban
A megemlékezések sora a spanyol főváros főterének számító Puerta del Solon kezdődött, ahol egy rövid, beszédek nélküli eseményen Cristina Cifuentes madridi konzervatív regionális elnök és Manuela Carmena, Madrid város baloldali polgármestere közösen koszorút helyezett el az egykori királyi posta épületének falán lévő, a tragédia emlékére készített bronzplakettnél.

Cristina Cifuentes a sajtónak nyilatkozva a dzsihadista terrorizmust közös ellenségnek nevezte, és a közös fellépés, az egység értékét hangsúlyozta a barbársággal szemben.

Manuela Carmena Twitter-oldalán közzétett üzenetében azt írta: a legjobb módja emlékezésnek az, ha továbbhaladunk az erőszak felszámolásának célja felé.

A nap folyamán a spanyol kormány és a parlamenti pártok képviselői a terrorizmus áldozatainak szövetsége (AVT) által szervezett ünnepségen rótták le tiszteletüket a madridi Retiro park "Emlékezet erdeje" nevet viselő kertjében, ahol korábban ciprusokat és olajfákat ültettek az áldozatok emlékére.

2004.
velemenyezd, 2018. március 12. hétfő, 11:37
Terrorizmus - Franciaországban két terrortámadást hiúsítottak meg az év eleje óta
az Europe1 kereskedelmi rádió és a CNews hírtelevízió közös műsorában.

Az egyik támadást az ország déli, a másikat pedig a nyugati részében akarták végrehajtani.

A merénylettervek miatt előállított gyanúsítottakat megfigyelés alatt tartották a hatóságok, és azóta mindketten börtönben vannak.

"Ezért (a megfigyelés miatt) tudtuk egyébként meghiúsítani (a terveket)" - hangsúlyozta a miniszter, de azt nem árulta el, hol vették őrizetbe a gyanúsítottakat és pontosan hol tervezték a merényleteket.

Egy nyomozáshoz közel álló forrás azt mondta a francia hírügynökségnek, hogy az egyik gyanúsított egy muzulmán hitre áttért francia állampolgár, aki megpróbált eljutni Szíriába, de azon is gondolkodott, hogy esetleg inkább Franciaországban lép akcióba egy sportlétesítmény ellen.

A másik támadást a fokozott terrorkészültség miatt járőröző katonák ellen akarta egy 33 éves férfi elkövetni, aki egy videóban esküt tett az Iszlám Állam dzsihadista szervezetnek. A dél-franciaországi Nimes közelében
velemenyezd, 2018. február 25. vasárnap, 23:32
Terrorizmus - Belga titkos szolgálatok: meghalt a párizsi és brüsszeli támadások irányítója
A belga és a francia szolgálatok szerint a 33 éves, marokkói származású, belga terroristát néhány héttel ezelőtt a szíriai és az iraki határ közelében ölték meg.

Oussama Atarnak, a brüsszeli öngyilkos támadások során meghalt Bakraoui fivérek távoli unokatestvérének a neve évek óta ismert a terrorelhárítás előtt.

Az említett források korábban arról tájékoztattak, hogy Szíriából Atar - álnevén Abu Ahmed - az egyetlen olyan irányítója volt a támadásoknak, akit a nyomozás során azonosítottak. Az Abu Ahmed név a belgiumi dzsihadista sejt által használt egyik rejtekhely közelében egy szeméttárolóba dobott számítógép adatainak feltárásakor is előkerült a nyomozás során. A nyomozók a gépen olyan beszélgetéseket találtak, amelyeket a terrorcsoport tagjai feltehetően Abu Ahmeddel folytattak, ezekben végrendeletekről és az akciók elkövetési módjáról esett szó - a nyomozáshoz közel álló egyik illetékes szerint.

Az Abu Ahmed álnév rövid idő alatt megjelent egyéb nyomozati anyagokban is, miután 2015
velemenyezd, 2018. február 23. péntek, 09:31
Salah Abdeslam nem kíván részt venni brüsszeli perének utolsó tárgyalási napján
A hétfőn kezdődött per csütörtökön folytatódna a belga fővárosban, Luc Hennart, a bírói testület elnöke azonban arról számolt be közleményében, hogy Abdeslam nem kíván részt venni az utolsó tárgyalási napon, így arra a távollétében fog sor kerülni.

Abdeslam hétfőn közölte, hogy nem fog válaszolni a kérdésekre, és a vádirat ismertetésekor sem volt hajlandó felállni. "Jogom van hallgatni (...), de ez nem tesz bűnössé. Vannak kézzelfogható és tudományos bizonyítékok, azt akarom, hogy azok alapján ítéljenek meg" - mondta a 28 éves férfi, mielőtt visszaszállították a Párizshoz közeli börtönbe, ahol őrizetben tartják.

A rendőrség 2016 márciusában, néhány nappal a brüsszeli robbantások előtt házkutatást tartott a belga főváros Forest nevű kerületében egy lakásban, amely - mint később kiderült - a párizsi terrortámadások óta szökésben lévő Abdeslam búvóhelyéül szolgált. A művelet során tüzet nyitottak a rendőrökre, akik a lakásban tartózkodó három férfi közül egyet agyonlőttek, a két másiknak viszont
velemenyezd, 2018. február 06. kedd, 15:05
Fidesz: az illegális migráció nagy biztonsági kockázat Európának
"Ez a per és Salah Abdeslam személye is csak a jéghegy csúcsa" - fogalmazott Hidvéghi Balázs, jelezve, hogy több száz vagy akár több ezer további potenciális terrorista rejtőzködhet még Nyugat-Európában.

Az a közös bennük - mondta -, hogy mindannyian a 2-3 évvel ezelőtti illegális migrációs hullámmal érkezhettek a kontinensre.

A Fidesz kommunikációs igazgatója felidézte, hogy Salah Abdeslam Budapesten is járt, a Keleti pályaudvar közelében szállt meg, és innen ment Nyugat-Európába, ahol a szörnyű támadásokat elkövette.

Az általa elkövetett párizsi merényletben 130 ártatlan ember halt meg - emlékeztetett.

Hidvéghi Balázs szerint ha megvalósulna a "Soros-terv" és benne a kötelező szétosztási kvóta, mások mellett olyan embereket osztanának szét Nyugat-Európából Magyarországra is, mint ez a terrorista, akiről nem tudták, hogy valójában kicsoda, honnan jött és miért.

"Ezért mondunk nemet mindenféle szétosztási kvótára, ezért kell megállítani azt a Soros-tervet, amely többek között
velemenyezd, 2018. február 05. hétfő, 14:42
Megkezdődött Salah Abdeslam brüsszeli perének tárgyalása
A rendőrség 2016 márciusában, néhány nappal a brüsszeli robbantások előtt házkutatást tartott a belga főváros Forest nevű kerületében egy lakásban, amely - mint később kiderült - a párizsi terrortámadások óta szökésben lévő Abdeslam búvóhelyéül szolgált. A művelet során tüzet nyitottak a rendőrökre, akik a lakásban tartózkodó három férfi közül egyet agyonlőttek, a két másiknak viszont sikerült elmenekülnie. A lövöldözésben négy rendőr megsebesült, a szökevényeket nem sokkal később elfogták.

Az RTBF közszolgálati tévécsatorna beszámolója szerint Abdeslam közölte, hogy nem fog válaszolni a kérdésekre, és a vádirat ismertetésekor sem volt hajlandó felállni.

Marie-France Keutgen elnöklő bíró elmondta, a 28 éves Abdeslam nem járult hozzá, hogy őt ábrázoló képeket közöljenek a tárgyalásról médiában.

A hatóságok megerősítették a biztonsági intézkedéseket a tárgyalás idejére, amelyen a marokkói származású, francia állampolgár Salah Abdeslam mellett társa, Soufien Ayari is jelen van, aki ellen
velemenyezd, 2018. február 05. hétfő, 10:31
Helyreállt a rend a francia börtönökben a fegyőrök tiltakozása után
A tiltakozási hullám az után kezdődött, hogy egy német állampolgárságú dzsihadista január 11-én ollóval támadt az őreire egy észak-franciaországi börtönben. A Tunéziához tartozó Dzserba szigetén 2002-ben egy zsinagóga ellen elkövetett, 21 áldozatot követelő öngyilkos merényletben való bűnrészességért elítélt, 52 éves, lengyel származású Christian Ganczarski négy börtönőrt sebesített meg a Lens városához közeli Vendin-le-Vieil-i fogházban.

A tiltakozó fegyőrök jobb biztonsági körülményeket követeltek, és a Szíriából várhatóan hamarosan hazatérő francia állampolgárságú volt dzsihadisták fogvatartási körülményeire vonatkozólag kértek garanciákat.

A tiltakozás csúcspontja csütörtökön volt, amikor is a 188 börtönből 72-ben nem vette fel a munkát a fegyőrök egy jelentős része, egyes helyeken 100 százaléka, jóllehet számukra nem engedélyezett a sztrájk. Munkájukat kirendelt rendőrök és csendőrök vették át.

Franciaországban rendszeresen szerveznek tiltakozó megmozdulásokat a fegyőrök a börtönök
velemenyezd, 2018. január 29. hétfő, 18:09
Képek, videók
Zách Felicián merénylete
csigamalac
2009. április 15. szerda, 12:58
Figyelemmel.gif
birozoltanne
2011. június 13. hétfő, 16:59
figyelemmel
bandita530206
2010. május 24. hétfő, 06:35
Champs-Elysees.jpg
borigit
2016. június 21. kedd, 11:35
paris champs-elysées
lacipecsenye
2011. november 05. szombat, 21:20
Champs Élysées Párizs.jpg
agica2004
2011. február 02. szerda, 14:13
Parizs champs-elysees dia
megyerimihaly
2010. október 05. kedd, 09:46
Champs Élysées esőben
mecsery
2010. február 15. hétfő, 17:33
Champs Élysées
mecsery
2010. február 15. hétfő, 17:32
ebéd a champs elysees-en
kekzokni
2007. október 29. hétfő, 17:55
Champs Élysées
telac
2006. november 12. vasárnap, 17:12
Champs Élysées
akinorev
2006. augusztus 15. kedd, 18:34
Champse Elysée, a Diadalí
klara-gombas
2006. június 17. szombat, 22:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.