Regisztráció  Belépés
2017. október 18. szerda | 42. hét | 291. nap | 00:30 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A békéscsabai röplabdázók nemzetközi szinten is kiugró szereplésre készülnek
A klub csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, a 2017/18-as szezon során az NB I-ben, a Magyar Kupában, a Bajnokok Ligájában és a Közép-Európai Ligában (MEVZA) indul az együttes, és legalább 70 mérkőzést fog játszani.

Baran Ádám, az egyesület elnöke komoly célokat fogalmazott meg, ugyanis azon túl, hogy ismét az első helyen szeretnének végezni a bajnokságban és a hazai kupában, a MEVZA-ban minimum döntőt játszanának, míg a Bajnokok Ligájában bizonyítani kell, hogy felzárkóztak Európa élvonalához.

Az új játékosokról szólva az elnök kiemelte a horvát válogatott Lucija Mlinart, aki a nyitásfogadó-ütő posztra érkezett, valamint Dobi Edina centert, aki 10 év külföldi légióskodás után tért vissza Magyarországra. Baran megemlítette még a szlovák Barbora Kosekova feladót, akitől a szakvezetés azt várja, hogy méltó utóda lesz a nyáron távozott Tálas Zsuzsannának. Az elnök jelezte, napokon belül érkezik még egy nyitásfogadó játékos is Békéscsabára.

Szarvas Péter polgármester úgy fogalmazott, hogy az önkormányzat, ahogy eddig, ezt követően is támogatni fogja a klubot, s szerinte az újabb sikerekhez garanciát jelentenek a klub új igazolásai. A sportág jövőjéről szólva azt emelte ki, hogy gondoltak az utánpótlásra is, amit bizonyít, hogy kormányzati támogatással a közeljövőben beindul a Békéscsabai Röplabda Akadémia, mely az ország első ilyen jellegű utánpótlásnevelő-műhelye lesz.

Dobi Edina, a szeptemberi Európa-bajnokságon szerepelt magyar válogatott egyik erőssége arról beszélt, hogy mindig is azt tervezte, ha hazatér, akkor Békéscsabán szeretne játszani. Eddigi tapasztalatairól szólva elmondta, hogy profi körülmények várták, miután a nyáron távozott az Azeryol Bakutól, és a csapattársai nevében kijelentette: az eddigieknél is jobban kívánnak teljesíteni.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. október 12. csütörtök, 16:54
Címkék: Magyar Kupában, Bajnokok Ligájában, Közép-Európai Ligában, Baran Ádám, Lucija Mlinart, Dobi Edina,
Kommentek
Kósa Lajos: a legjobb téli olimpiai szereplésre készülünk
"Éremmel akarunk hazajönni és akár arannyal" - jelentette ki a szerdai sajtótájékoztatón a sportvezető, aki a rövidpályás gyorskorcsolyázóktól nyolc-tíz kvóta megszerzését várja.

A fideszes politikus arról is beszámolt, hogy kormányhatározat született a Nemzeti Korcsolya Központ felépítéséről, amely 2021-re készülhet el, s az egyik legmodernebb létesítmény lesz.

Orendi Mihály ügyvezető igazgató elmondta, hogy a rövidpályás gyorskorcsolyázók április 17-én kezdték meg a felkészülést, melynek során két edzőtáborban vettek részt. Kifejtette, hogy létesítménygondok miatt rendkívül nehéz Magyarországra hozni olyan világversenyt, mint például a szeptember 28. és október 1. között esedékes olimpiai kvalifikációs világkupa-forduló, ezért is lesz hatalmas könnyebbség, amikor elkészül a "jégpalota".

Váradi Orsolya, a budapesti vk versenyigazgatója közölte, hogy 41 országból 264 sportolót neveztek a viadalra, ami hatalmas szám, tekintve, hogy a 2013-as debreceni világbajnokságra 35 nemzetből 179
velemenyezd, 2017. szeptember 06. szerda, 13:02
Klicsko az amatőr és profi ökölvívás egyesítését szeretné
A visszavonulását éppen egy hónapja bejelentő 41 éves ukrán sztár a hamburgi férfi ökölvívó-világbajnokság vendége volt, ahol - az insidethegames.biz híre szerint - ismét kiállt az amatőr szövetség, az AIBA azon lépése mellett, amellyel a profiknak is megadta a lehetőséget az olimpiai szereplésre.

"Az az álmom, hogy ez a sport egységes lesz, s a profik és amatőrök közösen dolgoznak érte" - mondta az 1996-ban olimpiai bajnok, a profiknál pedig többek között a WBO-nál, a WBA-nál és IBF-nél is nehézsúlyú világbajnok klasszis.

Az AIBA tavaly, a riói olimpia előtt nem sokkal határozott a profik ötkarikás szereplésének lehetőségéről. Bár Klicsko lelkes támogatója a döntésnek, a nagy profi szövetségek közül pedig a WBA (Boksz Világszövetség) az AIBA mellé állt ebben a kérdésben és azóta is együttműködik vele, ugyanakkor a versenyzők, edzők, szakemberek jelentős része, illetve több nagy szövetség egyértelműen ellenzi ezt a lépést. A Boksz Világtanács (WBC) odáig ment, hogy tavaly büntetéssel
velemenyezd, 2017. szeptember 04. hétfő, 11:02
Finndingi-vb - Hatalmas mezőny indul Balatonföldváron
nevén Open Finn Gold Cupot.

Majthényi Szabolcs, az esemény operatív igazgatója ismertette, hogy a vb szeptember 1-jén a felmérésekkel és a nevezésekkel veszi kezdetét. A megnyitót másnap tartják, majd a próbafutamra szeptember 3-án kerül sor. A tíz futamot szeptember 4. és 9. között rendezik- az időjárástól függően egy nap maximum hármat -, míg a legjobb tíz versenyző szeptember 10-én futja a mindent eldöntő, dupla szorzójú éremversenyt.

Magyar részről Berecz Zsombor a legesélyesebb a jó szereplésre, hiszen idén minden nemzetközi versenyén bejutott az éremfutamba, háromszor- Mallorcán, Santanderben, valamint a dániai Aarhusban - második lett, s jelenleg a tizedik helyet foglalja el a világranglistán. A tavaly Eb-ezüstérmes, háromszoros olimpikon a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Balaton, mint hazai pálya segítheti a jó szereplését, ugyanakkor a parton több elfoglaltsága lesz, mivel a külföldi versenyzők valószínűleg őt keresik meg kéréseikkel.

Az 1952-es helsinki olimpia óta az ötkarikás
velemenyezd, 2017. augusztus 23. szerda, 12:42
A néhai Diana hercegnő magánéletének legintimebb részletei kerültek nyilvánosságra
A Diana: In Her Own Words (Diana a saját szavaival) már a bemutatója előtt vihart kavart Nagy-Britanniában. A dokumentumfilmhez felhasznált felvételek 1992-1993-ban készültek, miután Károly brit trónörökös és felesége, Diana bejelentették különválásukat. Magánéleti gondjai mélypontján a walesi hercegnő titokban beszédtanárt fogadott, akinek az volt a feladata, hogy segítse őt az aktívabb közéleti szereplésre való felkészülésben. Peter Settelen színész ennek keretében vette videóra az üléseket, amelyeken Diana élete fontosabb állomásait felelevenítve az ő és a királyi család legbensőbb dolgairól is beszélt - szégyenlős, halk szavú, beszéde néhol nehezen érthető, sokszor inkább arckifejezése a meghatározó.

Gyerekkoráról szólva elmondta például, mindig úgy érezte, más mint a többiek. "Lázadó" lélek volt, nem érdekelte a tanulás. Élete legboldogabb időszakának nevezte, amikor barátnőivel lakott együtt Londonban.

Károly herceggel való kapcsolatának kezdetéről nem őrzött kellemes emlékeket,
velemenyezd, 2017. augusztus 06. vasárnap, 23:04
Folytatja Mága Zoltán a 100 Templomi Koncert jótékonysági hangversenysorozatát
ezért több mint három évtizede misszióm, hogy a magyar zenei kultúrát megszerettessem az egész világon. Az ízig-vérig magyar művek drámai, színpadi ereje a világ minden pontján megnyitja a szíveket, én pedig hitvallásomnak tekintem, hogy méltóképpen interpretáljam azokat" - fogalmazott a művész.

A gálaest repertoárjában helyet kapott a cigányzene is. Reményi Ede Repülj fecském című virtuóz zeneművét Mága Zoltán roma zenésztársaival adta elő, akiknek minden koncertjén lehetőséget ad a kiemelt szereplésre. Pablo de Sarasate Cigánymelódiák című műve szintén nagy sikert aratott. Pódiumra lépett ifjabb Mága Zoltán is, aki Muszorgszkij Gopak című művét adta elő. Szabadi Vilmos Liszt-díjas hegedűművész pedig Johann Sebastian Bach g-moll hegedű-szóló szonátáját játszotta.

A Kossuth-díjas Szakcsi Lakatos Béla zongoraszólója és kísérete, valamint Shlomo Mintz vezénylete mellett, Mága Zoltán a Schindler listája című film betétdalát is eljátszotta.

Az instrumentális darabok mellett vokális darabok
velemenyezd, 2017. július 16. vasárnap, 13:01
Szeretnéd, hogy a mostani vizes Vb-n sok magyar érem szülessen?
...Mondjuk, éppenséggel a Fidesz-bagázs az, amelyik még eme esemény vonatkozásában is képes volt rossz szájízt generálni azemberekben!...

Mivel is?

Nos, azzal, hogy VÉRIG SÉRTETTE A MAGYAR ÚSZÓSPORT KORÁBBI (az elmúlt három-négy évtized) JELES KÉPVISELŐIT!

A műsort rendező Káel Csaba megbízottja ugyanis alig TÍZ NAPPAL A MEGNYITÓ ELŐTT egy közvetítőn keresztül telefonon felhívatta az úszólegendákat, hogy felkérje őket a műsorban való szereplésre. A felkért sportolók igent mondtak a feladatra, aztán HAT nappal a megnyitó előtt írásos tájékoztatást kaptak a feladataikról, a főpróba időpontjáról és a megnyitó napjával kapcsolatos tudnivalókról - hogy tudniillik milyen módon ,,szerepeljenek" a nyitóünnepségen, meg egyáltalán - persze, nem úszódresszben... -, ám azt nem mondták meg nekik, milyen ruhában kellene megjelenniük, csak azt, hogy FEHÉR legyen...

Aztán a megnyitóünnepség éjjeli főpróbája után a rendező úgy döntött: mégsincs
foxworkinspace, 2017. július 15. szombat, 14:08
Vizes vb - Kutatópont: sikerekre számítanak a magyarok
felvett reprezentatív vizsgálat szerint a megkérdezettek között alig volt olyan, aki nem hallott még az eseményről (100 megkérdezettből 91 hallott róla), és csaknem kétharmaduk (65 százalék) örül annak, hogy Magyarországon rendezik a FINA 2017-es eseményét. A pozitív várakozás jellemzőbb a nagyobb városokban élőkre, illetve a magasabb iskolai végzettségűekre.

Az ezer felnőtt megkérdezésén alapuló kutatás eredménye szerint a túlnyomó többség (83 százalék) a sporteredmények szempontjából sikeres szereplésre számít, és mindössze a válaszadók töredéke (6 százalék) gondolta azt, hogy sikertelen lesz (a maradék 11 százalék nem tudta ezt megítélni). A többség (59 százalék) szervezés szempontjából is sikerre számít - tették hozzá.

A lakosság elsősorban a televíziós közvetítések segítségével fogja követni az eseményeket (56 százalék), de öt százalék élőben is tervez részt venni a rendezvényen. A helyszíni részvételt preferálók - és egyáltalán az eseményeket követők - között felülreprezentáltak a
velemenyezd, 2017. július 14. péntek, 11:51
Képek, videók
vendég, hazai szereplésre
szataid
2007. február 02. péntek, 20:10
Röplabdázó hölgy.gif
pacsakute
2013. január 17. csütörtök, 15:47
Röplabdázó.gif
pacsakute
2012. augusztus 19. vasárnap, 16:32
Békéscsabai templom
piriske
2008. március 06. csütörtök, 18:30
békéscsabai koncertjegy.J
erzso0407
2008. január 26. szombat, 17:12
Békéscsabai magyar bajnok
imreszabo
2007. március 15. csütörtök, 20:29
Babaarc.Kupaban.jpg
dani55
2007. augusztus 28. kedd, 11:55
Bajnokok ligája.jpg
nyotti
2007. szeptember 01. szombat, 15:31
O.V.Európai nemzet.jpg
agica2004
2017. február 03. péntek, 18:25
Európai vidra.jpg
pacsakute
2015. május 31. vasárnap, 17:58
Vadaspark, európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:47
európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:40
európai udvari szaletri
orban47
2013. július 12. péntek, 20:35
Europai frizurák.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Europai frizurák -1.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.