Regisztráció  Belépés
2018. január 19. péntek | 3. hét | 19. nap | 10:34 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Visszatérő címmel mutat be ifjúsági előadást Kolibri Színház
Czukor Balázs legújabb rendezése a színház alapító tagjainak személyes élettörténeteiből meríti anyagát - olvasható a színház MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Mint írják, a történetek, életesemények generációkon átívelve szólnak a máról, gyerekkorunkról, kamasz éveinkről, szüleinkkel kialakított kapcsolatunkról, saját szülői hivatásunkról.

"Az előadás azt a kérdéskört járja körül, hogy mennyiben határozzák meg életünket szüleink cselekedetei és elvárásai, miként módosul a szülőkhöz és a gyerekkori élményekhez fűződő viszonyunk az évek során, és miért érdemes, ha egyáltalán érdemes, felfedni és megérteni a korábbi események hátterét" - áll a produkció ismertetőjében.

Az előadást követő drámafoglalkozáson színházi nevelési szakembereket bevonva az alkotók a nézőkkel közösen keresik kérdéseikre a választ.

A forgatókönyvet Czukor Balázs és Surányi Nóra írta. A tervező Orosz Klaudia, a zene és a látvány Gutema Dávid és Mikulán Dávid munkája, a színházi nevelési program vezetője Gyevi-Bíró Eszter.

A főbb szerepeket Bodnár Zoltán, Farkas Éva, Gazdag László, Kormos Gyula, Meixler Ildikó, Mult István, Németh Tibor, Sallai Virág, Szívós Károly, Tisza Bea és Török Ágnes játsszák.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. október 16. hétfő, 14:33
Címkék: Kolibri Színház, Czukor Balázs, Surányi Nóra, Orosz Klaudia, Gutema Dávid, Mikulán Dávid,
Kommentek
Találkozások címmel jubileumi mustrát rendez a Kolibri Színház
A rendezvény célja, hogy bepillantást nyújtson a színház két és fél évtizedes művészeti tevékenységébe, és találkozási lehetőséget teremtsen a művészek, a szakma és a közönség számára - olvasható a teátrum MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a jubileumi mustrán a Kolibri Színház társulata háromszor három napban korcsoportokra bontva mutatja be széles repertoárjából a színház művészi törekvéseit reprezentáló előadásait.

A Small Size Fesztiválon 21. és 23. között 6 éves korig kínálnak előadásokat. Mesék és Opera címmel 24. és 26. között az 5-12 éves korosztálynak készült produkciók láthatók, míg a Platform Shift+ Fesztivál 27. és 29. között a 12+ korosztálynak szóló előadásokat vonultatja fel.

Az előadások után beszélgetésre is lehetőség nyílik az alkotók, kritikusok, könyvkiadók és ügynökségek közreműködésével. Az adott korcsoport színházi produkcióinak sorát minden harmadik napon a színház külföldi partnereinek vendégelőadása zárja. A produkciókat magyar és nemzetközi vendégek
velemenyezd, 2017. december 27. szerda, 14:22
Színházak éjszakája - Programok a Kolibri Színházban
A Kolibri Színházban már délután elkezdődnek a programok: 15 órától kézműves foglalkozást tartanak a színház előcsarnokában, miközben a legkisebbek szórakoztatására mesét olvasnak fel a színház művészei - olvasható a színház tájékoztatójában.

A színházteremben különleges, interaktív kiállítás keretében mutatják be a Kolibri "cyber-világát", amelynek során a résztvevők maguk is kipróbálhatják, hogyan lehet digitális hátteret vetíteni, hangfestést létrehozni vagy a greenbox háttérben mozogni.

Este 18 órakor a Mi újság? című premier előtti előadást láthatja a közönség, az alkotók, Tisza Bea és Ruszina Szabolcs közreműködésével. Az előadás közös játékra invitál a papírral, ami bármilyen formát felvehet és bármivé átalakulhat a színházban.

A magyarországi színházak között egyedülálló módon a Kolibriben a társulat tagjaiból álló rézfúvós zenekar működik - a Kolibri fúvószenekar koncertje 19 órakor kezdődik a nagyszínpadon.

A tavalyi sikerre tekintettel idén is versenyre kelhetnek a
velemenyezd, 2017. szeptember 13. szerda, 09:41
Kilencven hangversenyt ad az évadban a Pannon Filharmonikusok együttes
f-moll románcát, Csajkovszkij Hegedűversenyét és Francesca da Rimini című művét tűzi műsorra, de a közönség Bartók Béla, Richard Strauss, Claude Debussy és Szergej Prokofjev műveit is hallatja majd.

Horváth Zsolt az eseményen hangsúlyozta: a Kodály-emlékév az egész évadot végigkíséri. A Kodály Központban tartandó kilenc hangversenyt megelőzően pécsi kórusok a világhírű magyar zeneszerző-zenepedagógus egy-egy kórusművét adják elő, tavasszal pedig a gyerekek Háry János történetét élhetik át a budapesti Kolibri Színházzal közös előadásban.

A tavaly elhunyt Kocsis Zoltán alakját a zeneirodalom kiemelkedő darabjait bemutató sorozatban idézi fel a PFZ - tette hozzá. Kiemelte még, hogy Finnország idén százéves államiságának tiszteletére november végén mások mellett Sibelius műveit is műsorra tűzik Ari Rasilainen vezényletével.

A PFZ-t olyan dirigensek vezénylik majd, mint Cristian Mandeal, Gilbert Varga, Gérard Korsten, Vajda Gergely és Kobajasi Kenicsiró - mondta az igazgató, aki arra is kitért,
velemenyezd, 2017. szeptember 05. kedd, 18:34
Családi fesztivállal nyitja az évadot a 25 éves Kolibri Színház
közölte a színház kedden az MTI-vel.

A váltott színpadokon zajló rendezvényre az ország minden tájáról érkeznek produkciók; fellép például a pécsi MárkusZínház, a miskolci Csodamalom Bábszínház, a Majorka Színház, az Aranyszamár Bábszínház, a szlovákiai Árgyélus Színház Écsi Gyöngyi mesemondóval, valamint Méhes Csaba előadóművész is.

A magyar társulatok mellett bemutatkozik a Small Size nemzetközi együttműködésben résztvevő La Baracca - Testoni Ragazzi olasz partnerszínház is, a házigazda Kolibri Színház a Mi újság? című premier előtti előadással készül.

Az előadások között a Kolibri Harsona Quartet játszik, a színház bejáratánál pedig a hagyományokhoz híven a Vitéz László bábjáték automata fogadja a gyerekeket.

A fesztivált a színház megalakulása óta Vitéz László világhírű megelevenítője, Kemény Henrik köré szervezik, aki egyben a fesztivál alapítója és a társulat egyik alapító tagja volt. A Kemény Henrik által megteremtett vásári bábjátékos hagyomány ezúttal a győri Vaskakas Bábszínház
velemenyezd, 2017. augusztus 29. kedd, 15:22
Nyolc bemutatóval várja a közönséget az új évadban a 25 éves Kolibri Színház
A színház közleménye szerint a hétfői évadnyitó társulati ülésen Novák János igazgató elmondta, hogy az új darabok közül kettő a negyedszázados évfordulóhoz kötődik: a társulat alapító tagjainak személyes történeteire épül Czukor Balázs Visszatérő című, októberben debütáló előadása, míg Vidovszky György a társulat fiatalabb művészeivel készíti el a Mondj egy mesét című produkciót, amely a második félévben lesz látható a Kolibri Pincében.

Az új évadban megtartják a Vidovszky György rendezésében Drezdában már bemutatott Rövidzárlat hazai premierjét is. A Kolibri Fészekben a Small Size - Performing Arts for Early Years (Előadóművészet a legkisebbeknek) nemzetközi projekt keretében készült, Mi újság? című előadás bemutatója látható majd az alkotók, Ruszina Szabolcs és Tisza Bea közreműködésével.

A legfiatalabb korosztálynak a nagyszínház előcsarnokában Török Ágnes és Szívós Károly alkotását, a Hengergőt mutatják be 2018 tavaszán. Andrusko Marcella pedig a Kolibri Fészekben a Bartos Erika Bogyó és
velemenyezd, 2017. augusztus 21. hétfő, 20:13
Több mint harminc repertoár-előadás szerepelt a Kolibri programjában
Két előbemutatót is tartottak Mi újság? és Rövidzárlat címmel, emellett a színház több produkciója jubilált.

Több mint 6000 gyermeket juttattak el előadásaikra egy pályázaton nyert 4,4 millió forint közlekedési támogatásból, valamint tovább bővítették audionarrációs előadásaik kínálatát is. Összesen 270 színházi nevelési foglalkozást tartottak az évadban, idén már 20 előadáshoz kapcsolva dráma- és színházolvasó foglalkozást, valamint továbbképzésre és nyílt próbákra várták a pedagógusokat.

A Kolibri Színház részt vett egyebek mellett a besztercebányai Bábfesztiválon, a Magyarországi Bábszínházak XIII. Találkozóján Kecskeméten, a braunschweigi Internationalen Festival mit Figuren találkozón, a Small Size Napokon és a drezdai Platform Shift+ Your Story fesztiválon - ismertette a részleteket Novák János igazgató a pénteki évadzárón.

Hazai együttműködéseik közül kiemelte többek között a K.V. Társulattal koprodukcióban készült Függésben című előadást, a Müpában bemutatott Ládafia-mesék című
velemenyezd, 2017. június 19. hétfő, 17:37
Armel dalverseny: Jőrös Andreáé és Juhász Leventéé a szakmai fődíj
Operafesztivál második fordulójából kiválasztott versenyszereplőket.

Harminc énekes közül öten kaptak szerepet a jövő évi nemzetközi produkciókba: Gluck Orfeusz és Euridiké című operájának svéd produkciójában Amor szerepét a jordániai Dima Bawab; Gavin Bryars Calamity Billy című operájának francia produkciójában a Narrátor szerepét a belga Sarah Defrise; Wood Gulliver című operájának holland produkciójában a címszerepet a francia Jean-Fernand Setti; Vajda Gergely Az Óriáscsecsemő című művének magyar, a Kolibri Színháznál készülő produkciójában Anya/Szűz/Stefánia szerepében a francia Agathe de Courcy; Dejan Despic Priest Cira and Priest Spira című operája szerb produkciójában pedig Antonel Boldan alakítja a román Pera Tocilov szerepét.

A Szegedi Operabarátok Egyesülete különdíjasa Kristóf István lett.

Az Armel Operafesztivál minden évben öt különböző ország operaházával/színházával együttműködésben hoz létre produkciókat, amelyeket nyaranta mutatnak be. Ezekben a produkciókban kapnak szerepet
velemenyezd, 2017. június 19. hétfő, 09:31
Képek, videók
0kolibrik.png
sz719eszter
2018. január 10. szerda, 15:00
0kolibri1.png
sz719eszter
2018. január 10. szerda, 15:00
kolibris.png
rozsa67
2017. április 23. vasárnap, 14:33
kolibri
szicu
2017. április 13. csütörtök, 22:24
kolibrik
szicu
2017. április 13. csütörtök, 21:39
kolibri.gif
szicu
2017. január 15. vasárnap, 08:26
kolibrik.gif
szicu
2016. november 11. péntek, 22:51
Szinház.jpg
pacsakute
2018. január 09. kedd, 21:13
erdőpéter_nemzeti szinház
maroka
2017. december 12. kedd, 10:13
nemzeti színház.png
chillik
2017. november 23. csütörtök, 14:10
új szinház.png
chillik
2017. november 16. csütörtök, 15:26
színházban.png
chillik
2017. november 15. szerda, 13:56
szinhaz9.JPG
relisisi
2017. április 25. kedd, 10:11
szinhaz8.JPG
relisisi
2017. április 25. kedd, 10:10
szinhaz10.JPG
relisisi
2017. április 25. kedd, 10:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.