Regisztráció  Belépés
2018. július 23. hétfő | 30. hét | 204. nap | 15:53 | Lenke
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Visszatérő címmel mutat be ifjúsági előadást Kolibri Színház
Czukor Balázs legújabb rendezése a színház alapító tagjainak személyes élettörténeteiből meríti anyagát - olvasható a színház MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Mint írják, a történetek, életesemények generációkon átívelve szólnak a máról, gyerekkorunkról, kamasz éveinkről, szüleinkkel kialakított kapcsolatunkról, saját szülői hivatásunkról.

"Az előadás azt a kérdéskört járja körül, hogy mennyiben határozzák meg életünket szüleink cselekedetei és elvárásai, miként módosul a szülőkhöz és a gyerekkori élményekhez fűződő viszonyunk az évek során, és miért érdemes, ha egyáltalán érdemes, felfedni és megérteni a korábbi események hátterét" - áll a produkció ismertetőjében.

Az előadást követő drámafoglalkozáson színházi nevelési szakembereket bevonva az alkotók a nézőkkel közösen keresik kérdéseikre a választ.

A forgatókönyvet Czukor Balázs és Surányi Nóra írta. A tervező Orosz Klaudia, a zene és a látvány Gutema Dávid és Mikulán Dávid munkája, a színházi nevelési program vezetője Gyevi-Bíró Eszter.

A főbb szerepeket Bodnár Zoltán, Farkas Éva, Gazdag László, Kormos Gyula, Meixler Ildikó, Mult István, Németh Tibor, Sallai Virág, Szívós Károly, Tisza Bea és Török Ágnes játsszák.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. október 16. hétfő, 14:33
Címkék: Kolibri Színház, Czukor Balázs, Surányi Nóra, Orosz Klaudia, Gutema Dávid, Mikulán Dávid,
Kommentek
Emmi: egy pályázat érkezett a Nemzeti Színház vezetésére
A Nemzeti Színházat jelenleg is vezető Vidnyánszky Attila rendező, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke már korábban bejelentette, hogy újra pályázik az intézmény vezetésére, csütörtökön pedig az MTI-nek a színház megerősítette, hogy beadta pályázatát a vezérigazgatói posztra.

Az államtitkárság csütörtökön az MTI érdeklődésére azt írta, hogy a pályázatot elbíráló bizottság várhatóan február 8-án fog összeülni.

A szakmai bizottság tagja Tardy Anna, az Emmi politikai tanácsadója, Császár Angela színésznő, Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója, Horváth Lajos Ottó színművész, Novák János, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház ügyvezető igazgatója, Mádi Zoltán, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének főosztályvezetője, Kiss János Antal, a Győri Balett igazgatója, Hegedűs D. Géza színművész, rendező és Éliás János szakszervezeti képviselő.

A végső döntést arról, hogy ki vezeti 2018. július 1-től öt éven át a Nemzeti Színházat, a szakmai bizottság ülését követő 30 napon belül hozzák
velemenyezd, 2018. február 01. csütörtök, 14:52
Kemény Henrikre emlékezve
"Gyerekkoromban a városligeti bábszínháznak, a Vitéz Lászlónak képtelenségei
nagy mulatságomra voltak.

- Mi kell nekket, hallál, vagy fakannál? - kérdezte Vitéz László egykoron. S ezzel: püff! barátját úgy kupán sózta egy fakanállal, hogy az előbb nagyot nyekkent, aztán rezegni kezdett rémületében... S már ezen is nagyokat kellett nevetni.
- Te menjél a sárgába, nem tuttot mi az? A sárga fennékbe! - és megintcsak úgy vágta fejbe barátját, hogy az még jobban rezegni kezdett, de nosza, kapott máris egy rúgást a fenekébe, amitől egészen kettétört. Még jobban kellett tehát nevetni, - no de min? Az esetlegességen, szájtáti rémületen, vagyis mindazon, amit egyszóval úgy szoktunk nevezni: fajankó." - hogy Füst Milánt idézzem, ahogyan Vitéz László kalandjainak bábelőadásáról nyilatkozott.

Tudni kell róla, hogy azért játszotta el újra és újra, élete során több ezerszer Vitéz László és Cuclifer, a fekete ördög csatáját, mert
cuppika59, 2018. január 29. hétfő, 16:36
Mondj egy mesét! címmel készül bemutatóra a Kolibri Színház
Az előadások során, melyek az első szerelem, a nagy bulik, a testvéri versengés, a csínytevések, a veszteségek, a traumák, a szabadság, a naivitás és a felnőtté érés témáját járják körül, a Kolibri Színház közép- és fiatal generációjának színészei osztanak meg egy-egy kamaszkori történetet a közönséggel a Kolibri Pincében - közölte a teátrum.

Mint írják, a társulat egyik tagja elmond egy történetet és bevonja a többieket a játékba, hogy együtt keltsék éltre azt. Azt, hogy ki mit játszik az előadáson, csak aznap dől el.

Nemcsak a színészek, hanem a közönség is aktívan alakíthatja a darabot: még az előadás előtt választhat egy tárgyat a kellékdobozból, ezt használhatják aznap a színészek történeteik felidézésekor. A tájékoztató szerint minden este hat történet kel életre a színpadon Alexics Rita, Bárdi Gergő, Blahó Gergely, Erdei Juli, Fehér Dániel, Krausz Gábor, Mészáros Tamás, Nizsai Dániel, Rácz Kármen, Rácz Kriszta, Ruszina Szabolcs, Szanitter Dávid és Tóth József
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 16:29
Találkozások címmel jubileumi mustrát rendez a Kolibri Színház
A rendezvény célja, hogy bepillantást nyújtson a színház két és fél évtizedes művészeti tevékenységébe, és találkozási lehetőséget teremtsen a művészek, a szakma és a közönség számára - olvasható a teátrum MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a jubileumi mustrán a Kolibri Színház társulata háromszor három napban korcsoportokra bontva mutatja be széles repertoárjából a színház művészi törekvéseit reprezentáló előadásait.

A Small Size Fesztiválon 21. és 23. között 6 éves korig kínálnak előadásokat. Mesék és Opera címmel 24. és 26. között az 5-12 éves korosztálynak készült produkciók láthatók, míg a Platform Shift+ Fesztivál 27. és 29. között a 12+ korosztálynak szóló előadásokat vonultatja fel.

Az előadások után beszélgetésre is lehetőség nyílik az alkotók, kritikusok, könyvkiadók és ügynökségek közreműködésével. Az adott korcsoport színházi produkcióinak sorát minden harmadik napon a színház külföldi partnereinek vendégelőadása zárja. A produkciókat magyar és nemzetközi vendégek
velemenyezd, 2017. december 27. szerda, 14:22
Színházak éjszakája - Programok a Kolibri Színházban
A Kolibri Színházban már délután elkezdődnek a programok: 15 órától kézműves foglalkozást tartanak a színház előcsarnokában, miközben a legkisebbek szórakoztatására mesét olvasnak fel a színház művészei - olvasható a színház tájékoztatójában.

A színházteremben különleges, interaktív kiállítás keretében mutatják be a Kolibri "cyber-világát", amelynek során a résztvevők maguk is kipróbálhatják, hogyan lehet digitális hátteret vetíteni, hangfestést létrehozni vagy a greenbox háttérben mozogni.

Este 18 órakor a Mi újság? című premier előtti előadást láthatja a közönség, az alkotók, Tisza Bea és Ruszina Szabolcs közreműködésével. Az előadás közös játékra invitál a papírral, ami bármilyen formát felvehet és bármivé átalakulhat a színházban.

A magyarországi színházak között egyedülálló módon a Kolibriben a társulat tagjaiból álló rézfúvós zenekar működik - a Kolibri fúvószenekar koncertje 19 órakor kezdődik a nagyszínpadon.

A tavalyi sikerre tekintettel idén is versenyre kelhetnek a
velemenyezd, 2017. szeptember 13. szerda, 09:41
Kilencven hangversenyt ad az évadban a Pannon Filharmonikusok együttes
f-moll románcát, Csajkovszkij Hegedűversenyét és Francesca da Rimini című művét tűzi műsorra, de a közönség Bartók Béla, Richard Strauss, Claude Debussy és Szergej Prokofjev műveit is hallatja majd.

Horváth Zsolt az eseményen hangsúlyozta: a Kodály-emlékév az egész évadot végigkíséri. A Kodály Központban tartandó kilenc hangversenyt megelőzően pécsi kórusok a világhírű magyar zeneszerző-zenepedagógus egy-egy kórusművét adják elő, tavasszal pedig a gyerekek Háry János történetét élhetik át a budapesti Kolibri Színházzal közös előadásban.

A tavaly elhunyt Kocsis Zoltán alakját a zeneirodalom kiemelkedő darabjait bemutató sorozatban idézi fel a PFZ - tette hozzá. Kiemelte még, hogy Finnország idén százéves államiságának tiszteletére november végén mások mellett Sibelius műveit is műsorra tűzik Ari Rasilainen vezényletével.

A PFZ-t olyan dirigensek vezénylik majd, mint Cristian Mandeal, Gilbert Varga, Gérard Korsten, Vajda Gergely és Kobajasi Kenicsiró - mondta az igazgató, aki arra is kitért,
velemenyezd, 2017. szeptember 05. kedd, 18:34
Családi fesztivállal nyitja az évadot a 25 éves Kolibri Színház
közölte a színház kedden az MTI-vel.

A váltott színpadokon zajló rendezvényre az ország minden tájáról érkeznek produkciók; fellép például a pécsi MárkusZínház, a miskolci Csodamalom Bábszínház, a Majorka Színház, az Aranyszamár Bábszínház, a szlovákiai Árgyélus Színház Écsi Gyöngyi mesemondóval, valamint Méhes Csaba előadóművész is.

A magyar társulatok mellett bemutatkozik a Small Size nemzetközi együttműködésben résztvevő La Baracca - Testoni Ragazzi olasz partnerszínház is, a házigazda Kolibri Színház a Mi újság? című premier előtti előadással készül.

Az előadások között a Kolibri Harsona Quartet játszik, a színház bejáratánál pedig a hagyományokhoz híven a Vitéz László bábjáték automata fogadja a gyerekeket.

A fesztivált a színház megalakulása óta Vitéz László világhírű megelevenítője, Kemény Henrik köré szervezik, aki egyben a fesztivál alapítója és a társulat egyik alapító tagja volt. A Kemény Henrik által megteremtett vásári bábjátékos hagyomány ezúttal a győri Vaskakas Bábszínház
velemenyezd, 2017. augusztus 29. kedd, 15:22
Képek, videók
0kolibrik.png
sz719eszter
2018. január 10. szerda, 15:00
0kolibri1.png
sz719eszter
2018. január 10. szerda, 15:00
kolibris.png
rozsa67
2017. április 23. vasárnap, 14:33
kolibri
szicu
2017. április 13. csütörtök, 22:24
kolibrik
szicu
2017. április 13. csütörtök, 21:39
kolibri.gif
szicu
2017. január 15. vasárnap, 08:26
kolibrik.gif
szicu
2016. november 11. péntek, 22:51
Szeged-Színház.jpg
agica2004
2018. július 22. vasárnap, 19:10
Szeged-Színház-.jpg
agica2004
2018. március 21. szerda, 15:41
Szeged-Színház-anno.jp g
agica2004
2018. március 21. szerda, 15:41
Szinház.jpg
pacsakute
2018. január 09. kedd, 21:13
erdőpéter_nemzeti szinház
maroka
2017. december 12. kedd, 10:13
nemzeti színház.png
chillik
2017. november 23. csütörtök, 14:10
új szinház.png
chillik
2017. november 16. csütörtök, 15:26
színházban.png
chillik
2017. november 15. szerda, 13:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.