Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 17. péntek | 33. hét | 229. nap | 11:24 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
x
-


Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Nem recept, de hasznos tanács, Magditól kaptam, megosztom Veletek:
Mészleválás- szív műtét elmaradhat
Ha az agyi erek, vagy szívkoszorú erek beszűkülnek, vagy általános elmeszesedés tapasztalható, igyunk naponta egy kupicányi kivonatot a következő vegyülékből: 30 gerezd fokhagyma (nem permetezett) és 5 citrom.
Elkészítés: A fokhagymát lehéjazzuk, aprítjuk. A citromot a héjával együtt apróra vágjuk, mixerben összeelegyítjük a fokhagymával együtt, majd egy liter vízzel a főzőlapra (tűzhely) helyezzük. DE CSAK AZ ELSÓ BUGGYANÁSIG HAGYJUK A TŰZHELYEN!
Ezután leszűrjük, és üvegbe öntjük, hűvös helyen, ill. hűtőszekrényben tároljuk.
A napi kupica likőr akár főétkezés előtt vagy után is fogyasztható.
A gyógymód kipróbálói állítják, hogy már 3 hetes alkalmazás után érezhető az egész testnek fiatalos regenerálódása.
#29
2010. augusztus 8. 18:45
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Vendégségben kostoltam, ízlett:
HAMIS MARCIPÁN SZELET:
1 kg darált keksz
50 dkg RAMA sütőmargarin
60 dkg porcukor
20 kanál meleg tej
zöld mandulaaroma
rumaroma
3 kanál kakaó
A tetejére:
10 dkg tortabevonó
Elkészítés:
A kekszet, a margarint és a porcukrot a tejjel összegyúrom. Két részre osztom: az egyik felébe gyúrom a mandulaaromát, a másikbe a rumaromát és a kakaót.
Előveszek egy nyújtótáblát, leszórom porcukorral, hogy ne ragadjon le, majd először a barna masszát nyújtom el, rá pedig a zöldet. A felolvasztott tortabevonó csokival leöntöm, és hűtőbe teszem, amig megdermed a csoki
#28
2010. augusztus 8. 16:19
Válaszolj!





Mucsiné Szedő Éva [Éva]

Pestről itthon vannak a fiamék, ilyenkor kedvencet főzök.
A héten csináltam : Csőben sült bolognai pennét
Hozzávalók:2-3 adaghoz
20 dkg penne tészta
2 ek. olaj
1 fej hagyma
20 dkg darált hús
1 tasak KNORR Bolognai spagetti alap
1 pohár tejfől
2 tojás + 5 dkg reszelt sajt.
Elkészítés:
A tésztát lobogós sós vízben megfőzzük.
A tejfölt, a tojásokat és a reszelt sajtot jól összekeverjük, félretesszük.
közben a megfonnyasztott hagymához adjuk a húst és megpitítjuk.2,5 dl hideg vizet adunk hozzá, majd elkeverjük benne a KNORR alapot.Kb 5-8 perc alatt készre főzzük és hozzákeverjük a lecsepegtetett tésztát.
Kivajazott jénaiba simítjuk és felöntjük a tejfölös, tojásos, sajtos keverékkel.
Sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Mi hatan voltunk dupla adagot csináltam . El is fogyott, mert szeretik.
#27
2010. augusztus 8. 14:50
Válaszolj!





Mucsiné Szedő Éva [Éva]

Oké Marika! Jövök !
Puszillak Éva
#26
2010. augusztus 8. 14:35
Válaszolj!





M. Gombás Kati

23: Köszönöm a meghívást:D
majd írok receptet én is,elöbb megnézem mitek van.:)
#25
2010. augusztus 8. 14:35
Előzmény Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... 2010. augusztus 8. 14:26
Válaszolj!





Mucsiné Szedő Éva [Éva]

Ha hústalan napot akarunk akkor egy egyszerű spagettit csinálok.
hozzávalók: egyszerű kenyérszalonna ( hogy mennyi azt gyakorlott háziasszony tudja, hány személyre akar
főzni)
gulyáskrém ( csemege és csípős )
egy zacskó főzős tejszín ( finom helyette a tejföl is)
15 dg sajt reszelve ( nem szoktam mérni, amennyit gondolok, el nem rontja)
egy kis merőkanál tésztalé
A szalonnát apró kockákra vágom és üvegesre sütöm,még ott a tűzhelyen forrón belenyomom a gulyáskrémet, a reszelt sajtot, és a tejszínt, tésztalét.Pár percig főzőm, jól összekeverve.közben kifőtt a spagetti és összekeverem az egészet. mi nagyon szeretjük finom és nem drága.
Valamilyen levest szoktam főzni hozzá.
#24
2010. augusztus 8. 14:33
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Ha
HAMIS TIRAMISU Olcsón,,(kipróbáltam) nem rossz
Hozzávalók: 0,5 liter tej, 1 nagy tejföl, 1 cs. vanília puding por, 5 ek. kristálycukor, 4 adag erős fekete kávé, 2 cs. babapiskóta, kakaópor
Elkészítés: Elkészítjük a vanília pudingot, amikor kihült bele keverjük a tejfölt. A babapiskótát meleg kávéba mártogatjuk, és egy sort kirakunk egy jénai edényben. Erre jön egy réteg puding, amit finoman meghintünk kakaóporral. így rétegezzük felváltva, a tetejére puding kerüljön. Ahol kicsit vastagabban szórunk rá kakaóport. Hűtőbe tesszük miután kihűlt. Héhány órát pihentessük mielőtt kínáljuk.
#23
2010. augusztus 8. 14:26
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

21: Szia Éva!
Örüléök Neked, gyere máskor is!:) :)
#22
2010. augusztus 8. 14:18
Előzmény Mucsiné Szedő Éva [Éva] 2010. augusztus 8. 14:14
Válaszolj!





Mucsiné Szedő Éva [Éva]

Most vagyok itt , még nem olvasgattam mit is írtatok!
Sziasztok, nem jut most eszembe hirtelen semmi, csak egy kis takarékoskodás ami nálunk bevált.
Ha főzeléket főzők, pörkölt van a tetején , de soha nem fogy el a feltét. Ilyenkor másnap a pörköltbőll csinálok gulyáslevest, második fogásnak palacsinta vagy kefires lángos.
Majd legközelebb megírom mit szoktam még főzni ami olcsó és szeretjük
Legyen szép napotok, itt süt a nap, szép idő van nálunk.
#21
2010. augusztus 8. 14:14
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Ezt most kaptam: Még nem próbáltam ki, de beírom, biztos nem rossz:
RIZSFÁNK (olcsó, kiadós csemege főétel gyanánt)
Hozzávalók:
40 dkg rizs, 1 liter tej, csipetnyi só, 15 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 3 dkg élesztő, egy teáskanál margarin, kb. 10 dkg liszt, 4 tojás, 5 dkg porcukor, fahéj, 1 kezeletlen citrom, a sütéshez étolaj.
Elkészítés:
A tejberizsből, a tejből, a csipetnyi sóból, a margarinból, cukorból, a citrom levéből és a vaníliás cukorból nagyon sűrű tejberizst főzünk. Vigyázzunk arra, hogy oda ne kapjon az étel, és hogy a rizsszemek teljesen szétfőjenek. Amikor készen van, kihűtjük.
A hideg tejberizst összedolgozzuk a tojásokkal, a citrom lereszelt héjával, az élesztővel és kb. 10 dkg liszttel. Lágy, de formázható tésztát kell, hogy kapjunk. Letakarva pihentessük 30 percig. Forróra felhevített, bő olajban süssük ki a fánkokat. A szaggatáshoz használjunk egy evőkanalat.
A kisült tésztákat szórjuk meg fahéjas porcukorral, s tálaljuk savanykásabb gyümölcslekvárral (például eperrel, sárgabarackkal, áfonyával).
#20
2010. augusztus 8. 14:08
Válaszolj!





Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva...

Gombás-boros csirke (Magyaros csirke):
1csirke,5dkg. füstölt szalonna 10dkg. gomba, kis fej hagyma, 3dkg margarin,1.5dl száraz fehér bor,babérlevél, kakukkfű.
A csirkét feldaraboljuk, megmossuk, lecspegtetjü és besózva állni hagyjuk.
A szalonnát apró kockára vágjuk és üvegesre pirítjuk. a lábasba, amiben a csirkét elkészítjük, megolvasztjuk a vajat, vagy margarint és hozzákeverjük a kiolvasztott szalonnát. Rátesszük a csirke darabokat. Babérlevéllel és csípet kakukkfűvel fűszerezzük, hozzáadjuk a felaprított gombát, ráöntjük a bort és fedő alatt puhára pároljuk.Ha megpuhult, fedőt levesszük róla és a sütőben pirosra sütjük. Párolt rizzsel nagyon finom .
Én, mivel többet csinálok egyszerre, mint egy egész csirke emelem a hozzávalók arányait. Sütés előtt átrakom méretes tepsibe a csirke darabokat egymás mellé ráöntöm a gombás zaftot és úgy sütöm készre.:) :D
#19
2010. augusztus 8. 14:03
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Tökfőzelék sajátosan.
Meg gyaluljuk a tököt mint rendesen,vöröshagymát dinsztelünk,mintha pörköltet főznénk,pici piros paprikát teszünk rá,majd beletesszük a legyalult tököt,kicsit átkevergetjük néhányszor,majd annyi vizet öntönk rá,hogy ne tudjon odakapni,puhára pároljuk,majd tejföllel elkeverünk kevés lisztet friss apróra metélt kaprot és a tűzről levéve behabarjuk a tököt,természetesen a só sem maradhat ki belőle.Különlegesen jó ízű étel:P
Szép vasárnapot mindenkinek:* szívecske
#18
2010. augusztus 8. 13:57
Válaszolj!





Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva...

Árpagyöngy magyarosan:
60dkg. sertéshúsból pörköltet főzünk. Amikor a hús majdnem puha, lesütjük zsírjára.25dkg árpagyöngyöt jól megmosunk szűrőkanálban, belekeverjük a pörköltbe. Rövid ideig ezzel is sütjük. Hozzáteszünk 15dkg. szeletelt gombát, 3paradicsomot, 5 zöldpaprikát (télen lecsót).Picit utána sózunk, forróvízzel ellepetjük, felforraljuk, forró sütőbe tesszük, kb 1/2-óra alatt készre sütjük.
#17
2010. augusztus 8. 13:47
Válaszolj!





Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva...

Egyszerű zsemlegombóc:
1bögre liszt,1tojás sárgája, pici só,3db kifli, 1 1/4 bögre tej, tojásfehérje habnak.
A kockára vágott kiflit összekeverem a hozzávalókkal. 3 kiolajozott,lisztezett bögrébe elosztom. Lábasba teszem, akkorába, hogy a bögréktől le tudjam fedni. Vizet teszek bele, annyit hogy a bögrék3/4 részig álljanak a vízben. Forrástól számított 1és fél óráig főzöm. a bögrékből deszkára veregetem a "gombócokat" felszeletelem ízlés szerinti vastagságúra, tálalom. főzés közben a fedőt nem szabad emelgetni!
#16
2010. augusztus 8. 13:38
Válaszolj!





Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva...

Sós szálak (finom és sokáig eláll)
55dkg.liszt,15dkg.zsír, 2dkg. élesztő,2dl. tej, só,egész kömény.
Tejben megfuttatjuk az élesztőt, összegyúrjuk a liszttel a zsírral, meg annyi sóval, hogy a nyers tészta kellemesen sós legyen.Fél ujjnyi vastag téglalap alakra nyújtjuk. Felvert tojással megkenjük, megszórjuk köménnyel (én csak a felére teszek köményt, mert nem szeretem az egész köményt, ha véletlenül szétharapom).Ezután derelyemetszővel
ujjnyi vastag és ujjnyi hosszú csíkokat vágunk belőle. Tesiben kis közöket hagyva fektetjük egymás mellé. Forró sütőben szép pirosra sütjük.
#15
2010. augusztus 8. 13:04
Válaszolj!





Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva...

Tejfölös-gyümölcsös
22.5dkg. liszt,22.5dkg.porcukor,7.5dkgzsír,3/4csomag sütőpor,3/4bögre tej, 2 tojás
Az egészet jól kikeverjük, előmelegített sütőben(180fok) kb. 10-12perc alatt megsütjük, tepsibe hagyjuk hűlni, mert ezután tesszük rá a krémet.(Én először a krémet készítem el, mivel annak állni kell. Kb. annyi ideig, amíg a tészta elkészül)
Krém:9dl tejföl(20%-os), 5 tojássárgája, 3cs. vaníliás cukor(lehet több is!)22.5dkg.kristálycukor, 5 fehérje habnak verve, végül 25gr.zselatin1.5 dl. forróvízben feloldva.
Tojássárgát ki keverjük a vaníliás és kristálycukorral, belekeverjük a tejfölt, a tojáshabot és melegen a zselatint. Kb. annyi időre hűtőbe tesszük, amíg a tészta elkészül. A kihűlt tésztára simítjuk, tetejét valamilyen konzerv gyümölccsel díszítjük.
Én felezett őszibarackot szoktam rátenni," kockánként" felet, vagy apróra vágva az egészet beszórva vele.
#14
2010. augusztus 8. 12:52
Válaszolj!





Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva...

Egy édes süti. Kiadós sokáig eláll.
-Csacsifüle:
50dkg finomliszt,25dkg zsír,2dkg. élesztő,1,5dl.tejföl,1evőkanál porcukor,csipet só.Töltéshez:kemény tetszés szerinti gyümölcsíz,vagy darált dió puha baracklekvárral, ízlés szerint cukorral keverve.
Előző este nagyon habosra keverjük a zsírt, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Összedogozzuk liszttel, a tejföllel cukorral és sóval.(tojás nem kell bele!)Egy éjszakára hűtőszekrénybe kell tenni.Másnap, lisztezett deszkán 1mm. vékonyra kell nyújtani. Nagy fánkszaggatóval, vagy szélesszájú pohárral kiszaggatjuk, tetszés szerint töltjük egy kiskanálnyi töltelékkel,félbehajtjuk, szélét jól összenyomjuk.Sütőlemezre sütőpapírt teszünk,tésztát egymás mellé rakjuk, világossárgára sütjük. Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk, tálcára tesszük.
Érdemes kipróbálni, nagyon finom
#13
2010. augusztus 8. 12:31
Válaszolj!





Csákvári Antalné ♥ Irén

meggyes süti ( más gyümölcs is lehet)
20 dkg liszt
20 cukor
2 egész tojás
1 sütőpor
1 pohár kefir ,vagy tejfel
tojásokat a cukorral jó kikeverni bele a kefirt és a sütőporos lisztet, lehet reszelt citrom héját is.
sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és lisztezett meggyet rakok a tetejére, ribizlivel is finom. ( a lisztezett gyümölcs nem süllyed le az aljára )
Szoktam variálni hogy a fele tésztába keverek egy kis kakaót és rácsurgatom a tepsiben lévőre, márványos lesz.
Durvára vágott diót teszek a tetejére. ha gyümölcs nélkül sütöm ,kettévágom és megkenem lekvárral.
Gyorsan kész.
#12
2010. augusztus 7. 21:00
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Elefántkönnycsepp
Hozzávalók:
Tészta: 6 tojásból piskótát sütünk( mint a piskóta tekercsnek), a tésztába 1 evőkanál kakaót keverünk. Sütés után a tésztát hosszában kettéhajtjuk úgy, hogy a közepébe sodrófát teszünk, és úgy hagyjuk kihűlni.
Krém: 2 és fél dkg cukor, 3 tojássárgája, 1evőkanál liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 1dl tej. Sűrűre főzzük. 10 dkg vajat 10 dkg porcukorral habosra keverünk, és a főzött krémmel, összekeverjük. Egy egész banánt tányérban jól összetörünk és apránként a krémhez, keverjük.
A krémet a tésztára kenjük és két egész banánt a tészta közepére fektetünk, és összehajtjuk. Ezután csokoládémázzal leöntjük.
Máz: 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 1 kanál tej. Ezeket felfőzzük, és bevonjuk vele a könnycsep
#11
2010. augusztus 7. 20:31
Válaszolj!





Tóth Péterné Szelei Éva [Évi]

BALATONI - MEGGYES SÜTI
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
5 tojás
25 dkg liszt
1,5 dl tej
2 evőkanál kakaó
1 cs vaníliás cukor
1 kiskanál szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja
50 dkg kimagozott meggybefőtt
A margarint, cukrot, tojássárgákat jól kikeverjük. Belekeverjük a citromhéjat, van.cukrot, szódabikarbónát, lisztet, tejet, végül a tojások felvert habját. A tésztát kettéosztjuk, egyik felébe belekeverjük a kakaót. Ezt a kakaós tésztát a kikent (közepes) tepsibe tesszük. Megszórjuk a kimagozott meggyel és beborítjuk a sárga tésztával. Előmelegített sütőben közepes lángon sütjük.
#10
2010. augusztus 7. 19:41
Válaszolj!





Bajczi Ágnes [Ági ♣]

8: http://www.szepzold.hu/files/hobbi/R%C3%A1k%C3%B3czi%20t%C3%BAr%C3 %B3s/r%C3%A1k%C3%B3czi%20t%C3%BAr%C3%B3s%20001_resize.jpg
Szervusztok! Kislányok!!
Marika! Köszönöm hogy szóltál .
Legutóbb rákóczi túróst csináltam nagyon hamar elfogyott finom volt.
Örülök a topikodnak legalább hamarabb eszembe jut hogy mit is főzzek.
A kezed helyre jött?
#9
2010. augusztus 7. 19:16
Előzmény Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... 2010. augusztus 7. 18:35
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Kefíres lángos hozzávalói:
1 kg liszt, 3 pioár kefir, 3 egész tojás, két kávéskanál só.
5 dkg élesztőt felfittatunk tejben és a hozzávalókkal jól összedolgozzuk, hogy könnyű tésztát kapjunk.
Legalább 4-5 literes tálba kell tenni,mert jó magasra megkel. Alufóliával letakarva hűtőszekrénybe tenni, Esetenként egy lángoshoz egy evőkenálnyit kivenni. Sokáig eláll a hűtőben, de fagyasztható is.
#8
2010. augusztus 7. 18:35
Válaszolj!





Mózner ♐ ℰʀzsẻвeт [ℰʀzsi]

H a m i s m a r c i p á n g o l y ó k
H o z z á v a l ó k : 28 dkg búzadara, 20 ek forró tej (kb 3 dl!), 25 dkg darált háztartási keksz, 12 dkg vaj, 15-20 dkg porcukor (ki milyen édesen szereti), 0,5 mandula aroma (lehet egy egész is!), 1 tortabevonó csoki.
E l k é s z í t é s : A búzadarát a forró tejjel leforrázzuk, majd hozzáadjuk a kekszet, a vajat, a cukrot és az aromát. Jól összegyúrjuk, hogy egynemű legyen és dió nagyságú golyókat formálunk belőle. Hűtőbe tesszük kb 1 órára.
A tortabevonót az előírásnak megfelelően felolvasszuk és a golyók egyik felét belemártjuk. Ismét hűtőbe tesszük és ott tároljuk!
#7
2010. augusztus 7. 18:35
Válaszolj!





Mózner ♐ ℰʀzsẻвeт [ℰʀzsi]

5: szia, kellemes estét :) :*
majd jövök
#6
2010. augusztus 7. 18:31
Előzmény Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... 2010. augusztus 7. 18:18
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Sajtkrém házilag
egy nagy pohár tejföl
egy kávéskanál só (vagy több-kevesebb ízlés szerint)
egy sürű szűrő (esetleg ha nincs ilyen, akkor géz a szűrőbe) egy mély edény (elférjen benne a szűrő, és legyen kb. öt centi hely alatta)
Elkészítés: a tejfölt öszekeverem a sóval, beleteszem a szűrőbe. Az egészet rá az edényre, és legalább egy éjszakát hagyom csöpögni a hűtőben, majd ízesítem. Nálam nagyon jól beváltak a klasszikus zöldfűszerek (bazsalikom, kakukkfű, snidling, rozmaring, oregano, majoranna stb.) egymagukban vagy kombinálva. Őket jól egészíti ki egy kis gerezd fokhagyma.
#5
2010. augusztus 7. 18:18
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

HÁZI SAJT (kipróbáltam, tényleg finom)
Hozzávalók, amire szükséged lesz a sajt elkészítéséhez:
• 1 liter tej
• 1/2 kg túró
• 6 dkg vaj
• 1 egész tojás
• 1 kávéskanál szódabikarbóna
• 1 kávéskanál só
1 liter aludt vagy forró tejet, 1/2 kg túrót - melyet előbb áttörtél krumplitörőn - főzzél össze 5 percen át. Nyomás nélkül szűrd le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1 egész tojással, 1 kiskanál (kávéskanál) szódabikarbónával, és 1 kiskanál sóval keverd jól össze.
Óvatosan 15 percig keverd főzés közben.
Amikor elválik a lábas oldalától, vedd le a tűztől és rakd tetszőleges formába.
2 óra múlva reszelhető is.
#4
2010. augusztus 7. 18:00
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

2: Most van a szezonja a cukkininekk, ezért abból készítettemkrémet és nem padlizsánból, az alábbiak szerint:
Oliva olajon megpiritottam a kockára vágott kisebb vöröshagymát, erre tettem rá az apró kockára vágott cukkinit és ott kevergetve piritottam, amig puha nem lett, akkor tettem rá vegetát, borsot, összevágott fokhagymát és friss bazsalikomot (ez van az erkélyen ládában) Ezt még együtt egy kicsit pároltam, majd botmixerrel áttörtem Fűszerezni szerintem bármivel lehet.
#3
2010. augusztus 7. 17:49
Előzmény Jagyugya Jánosné Magdi 2010. augusztus 7. 17:39
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Sós uborka üdítős üvegben!
Másfeles,vagy kétliteres üdítős üvegekben lehet uborkát elrakni tartósító szer nélkűl. Az uborkákat olyan szeletekre vágjuk hosszában,hogy az üveg száján be férjen.Üveg aljába kaprot fokhagymát teszünk,megrakjuk uborkával.és torma szeleteket is szurkálunk közé tiszta hideg vízzel megtöltjük ,majd egy edényben vissza öntjük a vizet és annyi nagy kanál sót rakunk bele ahány literes az üveg.Vízben feloldjuk a sót és vissza öntjük az üvegbe,annyira tele öntjük ,hogy mikor a kupakot rátekerjük csorduljon a lé rajta ,így ha lezárjuk légmentesen zárúl a flakon,A kovászos uborkához hasonló izű ropogós uborkánk lesz egész télen.Mikor használjuk levágjuk a flakon tetejét ,utána hűtőbe tesszük.
#2
2010. augusztus 7. 17:39
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Hogy mi a magyar ételek ízletességének titka? Végy egy konyhát, amelynek ükapja kaukázusi, dédapja olasz, nagyapja török, sógora osztrák, nagybátyja francia. Keress ehhez egy népet, amelynek jó ínye, fejlett ízlése, és emellett érzéke, kedve van a főzéshez.(Gundel Károly)
#1
2010. augusztus 7. 17:36
Válaszolj!




Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva...

Főzelékre feltétnek( kelkáposztára a legjobb)
6tojás+1tejben áztatott zsemle+1kisfej hagyma+1-2 gerezd zúzott fokhagyma+pirospaprika+só esetleg vágott petrezselyem.
A tojásból a kockázott hagymával szokásos módon rántottát készítünk. A rántottát az áztatott zsemlével, a zúzott fokhagymával, pirospaprikával, sóval, vágott petrezselyemmel összedolgozzuk. Krokett formákat készítünk, zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban megsütjük.:) :D
#59
2010. augusztus 10. 18:38
Válaszolj!





Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva...

Ez is kenyérre való.
5db. főtt tojás+kb7-8dkgmargarin+ ízlés szerint mustár, pici só.
A tojást burgonyanyomón át kell nyomni, majd kikeverni a margarinnal, mustárral meg a sóval. Ezt is a keverőgép habverőjével.:) :D
#58
2010. augusztus 10. 18:28
Válaszolj!





Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva...

Kend kenyérre!
1olajoshal+1bármilyen kisdoboz májkrém+kb.3-5dkg.margarin.pici só
Az egészet egy tálba téve keverd addig keverőgép habverőjével, amíg összekeveredik az összes hozzávaló.
#57
2010. augusztus 10. 18:24
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Fűszeres csirkemellkocka
* Hozzávalók:
csirkemell
bazsalikom
liszt
margarin
vegeta
bors

* Elkészítés:
A csirkemelleket kockára daraboljuk. A fűszerekkel beízesítjük, kb. 1-2 órát hagyhatjuk benne, de ha nincs időnk akkor úgy is jó. Majd egy pár kanál lisztben megforgatjuk a fűszeres husit. A lisztes húst kevés margarinon átsütjük, addig míg piros nem lesz. Én párolt rizzsel tálalom és készitek rá gombamártást, sok kaporral. Imádja a családom. Jó étvágyat hozzá.
#56
2010. augusztus 10. 18:12
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

54: ÚJ dolgokat én is szívesen kipróbálok, tehát várom a jó kis receptjeid, főleg jó kis kínait. Van náluk sok extra panírozási mód is, ha jól tudom. Ettem csirkét, ami ízlett,de nem tudom miben volt bundázva.Szeretem a tojásos rizst is, ill. a rizst mindenfélével szeretem összekeverni.
#55
2010. augusztus 10. 18:11
Előzmény M. Gombás Kati 2010. augusztus 10. 18:05
Válaszolj!





M. Gombás Kati

52: :D Variációk végtelen sora.
Néha egy-egy recept úgy alakul ki,hogy éppen mi található otthon.Imádok sütni-főzni,új dolgokat kipróbálni.
#54
2010. augusztus 10. 18:05
Előzmény Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... 2010. augusztus 10. 18:02
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Bocs, de a törés óta jobb kezem nem működik rendesen, azért írok ilyen hibásan:) :)
#53
2010. augusztus 10. 18:03
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

51: Én volt már, hogy a húsleesből a csirkehúst, zöldséget botmixerrel nagyjából össwzetörtem, azt tettem ele és egy sajtmártással öntöttem nyakon.:)
#52
2010. augusztus 10. 18:02
Előzmény M. Gombás Kati 2010. augusztus 10. 17:58
Válaszolj!





M. Gombás Kati

50: Ezt én is csinálom ,néha virsli helyett bacon szalonna és dinsztelt lilahagyma a töltelék.
#51
2010. augusztus 10. 17:58
Előzmény Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... 2010. augusztus 10. 17:55
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

49: Fiam egyik kedvence:
VIRSLI TÉSZTÁBAN
Hozzávalók
50 dkg liszt
3 dl víz
1 evőkanál cukor
1 evőkanál só
3 dkg élesztő
20 dkg trappista sajt
10 db füstli
izlés szerint őrölt kömény
2 gerezd zúzott fokhagyma
izlés szerint mustár
1 db tojássárgája (kenéshez)
Elkészítése:
Az élesztőt cukros, langyos vízben megfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót, az őrölt köményt, és a zúzott fokhagymát, majd a megkelt élesztőt, és tésztává gyúrjuk, kb. fél órát langyos helyen kelesztjük. Ezután lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk (ujjnyi vastagra), megkenjük mustárral, reszelt sajtot szórunk rá, a virslit ízlés szerinti darabokban tehetjük rá, belegöngyöljük (én kb. 10x12 cm-es téglalapokra osztottam a tésztát, és ebbe göngyöltem 1-1 darab virslit), kicsit megvagdossuk a tetetjét, megkenjük felvert tojássárgájával, és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, addig sütjük amig a sajt szépen meg nem pirul rajta
#50
2010. augusztus 10. 17:55
Előzmény Jagyugya Jánosné Magdi 2010. augusztus 10. 17:48
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Tulajdon képen nem receptet írok inkább csak ötlet.
Én mindig sok májgaluskát csinálok a húslevesbe mert nagy a család,de nem örültem a sok gombóc göngyölgetésnek,hát a következőt tettem.
Megcsináltam a májgombóc tölteléket ,fogtam egy darab alufóliát,és szépen mint az egybe fasírozottat bele helyeztem a masszámat a fóliába,szépen megformáztam és becsomagoltam a fóliába,majd a levesbe tettem.
kb.30-perc után kivettem,kihűtöttem és szépen szeletekre vágtam,és így helyeztem a tányérokba.
#49
2010. augusztus 10. 17:48
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Egyik kedvencem: GYORS FÁNK
Hozzávalók:
30 dkg liszt
3 evőkanál cukor
2 pohár natúr joghurt
2 egész tojás
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, és kanállal forró olajba szaggatjuk. Az olajból kivéve megszórjuk vaníliás cukorral.
#48
2010. augusztus 10. 17:32
Válaszolj!





M. Gombás Kati

46: Olajos kuglóf
*4dl tej
*3dkg élesztő
*15dkg cukor
*1z. vaníliacukor
*1,5dl étolaj
*50dkg finomliszt(de a fele lehet grahamliszt is)
*csipet só
*citrom reszelt héja
*2 tojás
*2 evőkanál keserű kakaópor
A langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk,belekeverjük a cukrot,vaníliacukrot és belecsorgatjuk az olajat.Simára keverjük,hogy a cukor felolvadjon.
A lisztet tálba töltjük,csipetnyit sózzuk,ráreszeljük a citrom héját.A tojásokkal és az élesztős keverékkel
jól összegyúrjuk,dagasztjuk,míg lágy hólyagos tésztát kapunk.
Elfelezzük,az egyik felébe keverjük a kakaóport. ( a másik felébe akár mazsolát is tehetünk)
Mindkét adagot cipóvá formáljuk,olajozott gyúrólapon letekerve 1 órán át kelesztjük.
A világos színű tésztát olajos kézzel kihúzzuk,ellapítjuk.A barna tésztát is kihúzzuk és a világosra rakjuk.
( Nem könnyű dolog,de nem baj ha közben szakad,annál érdekesebb lesz:) )
Ezután együtt a kettőt feltekerjük,majd mint a vizes ruhát mikor facsarjuk,tekerünk rajta néhányat.
Olajozott kuglóf vagy tortaformába rakjuk,meleg helyen letakarva még 20 percig kelesztjük. Közben a sütőt 170 fokra előmelegítjük,majd kb: 1 órán át sütjük.(tűpróba). Ha kész konyharuhával letakarva a formában hagyjuk kihűlni.Több napig foszlós marad.( Ha a gyerekek meg nem eszik)
Én rögtön dupla adagot csinálok,mert nagyon fogy!
#47
2010. augusztus 10. 11:34
Előzmény Tóth Péterné Szelei Éva [Évi] 2010. augusztus 10. 10:37
Válaszolj!





Tóth Péterné Szelei Éva [Évi]

44: Buba cukkinije
* 1 megtermett cukkini (kb. 80 dkg)
* 30 dkg darált hús
* egy fej vöröshagyma
* egy kövér gerezd fokhagyma
* 1-2 tojás (mérettől függ)
* 1 szikkadt zsemle
* 1 húsleveskocka
* 2 dl tejföl
* 5 dkg reszelt sajt
* 3 dl víz
* só
* bors
* pirospaprika
* majoránna
* kevés vaj és liszt
Egy tűzálló tálat kikenek vajjal és megszórom liszttel. A darált húst összekeverem a tojással, apróra vágott vöröshagymával, összezúzott fokhagymával. A zsemlét vízbe áztatom, kinyomkodom, a masszához adom. Fűszerezem pirospaprikával, majoránnával, őrölt borssal, sóval.
A cukkinit vékony szeletekre vágom. A tűzálló tálban cukkini-hús-cukkini rétegeket rakok (a húst rákenem a cukkinire). A tetejére cukkini kerüljön.
A leveskockát 3 dl vízben feloldom, az ételre öntöm. Előmelegített, 180 fokos sütőben, fedő vagy fólia alatt puhára párolom (45perc).
Amikor már megfőtt, leveszem a fedőt, leöntöm a levét. (Mivel ez nagyon finom és nem véletlenül készítettük így, másnap kiváló alap lesz egy raguleveshez.)
A cukkinit megkenem a tejföllel és megszórom a reszelt sajttal. Visszateszem a sütőbe, és kb. 15 perc alatt megpirítom.
#46
2010. augusztus 10. 10:37
Előzmény M. Gombás Kati 2010. augusztus 10. 10:24
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

44: KINAI kaját azért szeretem, mert nagyon változatosan főznek és rengeteg zöldséget használnak.Köretnek én is sok zöldséget használok, kedvencünk a karfiol, amit megfőzök, jénaiba teszek és ráöntök tojállak összekevert tejfölt, majd a végén sajtot reszelek rá, ezt esszük hús mellé. Szeretjük a zöldhüvelyű babot is húshoz.
#45
2010. augusztus 10. 10:31
Előzmény M. Gombás Kati 2010. augusztus 10. 10:24
Válaszolj!





M. Gombás Kati

42: Kínai konyhán dolgozom,sok brokkolit teszünk az ételbe.A főszakács kínai,ő mondta,hogy a brokkoli női étel,minden bajra jó. Én nagyon szeretem,krumplipürébe is szoktam párolt brokkolit törni,nagyon finom.
Amikor picik voltak a gyerekek,és kezdődött a krumpli evés,mindig valamilyen zöldséggel kevertem,így minden ízhez és vitaminhoz hozzájuthattak.
#44
2010. augusztus 10. 10:24
Előzmény Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... 2010. augusztus 10. 10:16
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Egyébként nem baj, ha az ilyen tapasztalatainkat is megosztjuk, mert ezek hasznos tanácsok a sütik, étlek mellé.
Én egy nehéz időszakom során pl. a langyos mézes tejet ittam este altató helyett. Csak az a bajom,l hogy ma már a méz sem az igazi.
#43
2010. augusztus 10. 10:18
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

41: Nagyon jó és hasznos dolgokat tudtak régen az emberek, nem vitamintablettákat ettek, hanem valóban úgy gondolták, hogy fűben, fában orvosság,. Zellert szeretjük mi is zellerkrémlevest szoktam készíteni, de ugyanígy hagymalevest is.
Régen gyakran sütöttek mákos süteményeket, ami szintén csonterősítő, mai lányok nem eszik, mert a fogukra tapad, holott fogmosással eltávlítható. (tapasztalatól mondom,mert a családban van olyan,aki csak a kakaósbeiglit eszi meg, mákosat nem, pedig az az igazi.
#42
2010. augusztus 10. 10:16
Előzmény M. Gombás Kati 2010. augusztus 10. 08:45
Válaszolj!





M. Gombás Kati

38: Marcsi! Olvasom,hogy sok a cukkinid:Nekem is mert az egész család nagyon szereti.Én lecsóba is szoktam kockázni. Gazdagabb tőle. Csak nemrég tudtam meg,hogy valójában görög lecsót készítek.
A fokhagyma ital is biztos hasznos. A dédnagymamám minden este egy bögre tejbe kevert zúzott fokhagymát és azt itta. Rengeteg zellert evett,jó csont erősítő és javítja a látást.Majdnem 90 évig élt,sokat olvasott,és sosem hordott szemüveget.
#41
2010. augusztus 10. 08:45
Előzmény Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... 2010. augusztus 9. 17:37
Válaszolj!





Forgó Mária [Marika]

Köszönöm szépen a meghívást!
Görögdinnye sütemény
25dkg margarint,1csomag vaníliás cukrot,25dkg porcukrot kikeverek.Hozzáadok 50dkg darált kekszet és annyi tejet,hogy jól formázható massza legyen.A tésztát ketté osztom.Egyik felébe piros ételfestéket teszek,a másik felébe 1 egész üveg mandula aromát és 1 egész csomag tortadarát.(ez lesz a dinnye magja)
Piing-pong labda nagyságú golyókat formázok a pirosból,A zöldet szétlapítom és rádolgozom a pirosra.(ez lesz a héj).Hűtőbe teszem,tálaláskor 4 be,8 ba vágom.
Nagyon mutatós és finom.
#40
2010. augusztus 9. 22:43
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Savanyú káposztás burgonya nokedli .
A savanyú káposztát megmossuk,kicsavarjuk.és össze vágjuk apróbb darabokra ,megdinszteljük,borsozzuk tetszés szerint.
5-6 szem nagyobb burgonyát kislyukú reszelőn megreszelünk,levét leöntjük és hozzá teszünk 1 egész tojást ,pici sót, annyi lisztet amit felvesz,nokedli szaggatón forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk,leszűrjük és belekeverjük a dinsztelt káposztába.
Én télen szoktam csinálni nagyon ízletes.
#39
2010. augusztus 9. 18:10
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

37: Padlizsánból valóban nagyon finom, de most cukkinivel van tele a kertünk, tehát azt hasznosítom a lehető legtöbb formában, főzeléknek, töltve, sőt szoktam belőle tócsnit is csinálni (a krumplit helyettesítem vele, sokkal könnyebb)
#38
2010. augusztus 9. 17:37
Előzmény Szomorné Gál Katalin [Sicu, ... 2010. augusztus 9. 17:33
Válaszolj!





Szomorné Gál Katalin [Sicu, ...

35: Nem csodálom...ha elkezdi az ember, alig lehet abbahagyni, legalábbis én így vagyok vele (sajnos:) ).
#37
2010. augusztus 9. 17:33
Előzmény Ursu Anna [Anikó, Nusi] 2010. augusztus 9. 17:30
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

34: köszönöm, legközelebb teszek bele:)
#36
2010. augusztus 9. 17:31
Előzmény Szomorné Gál Katalin [Sicu, ... 2010. augusztus 9. 17:29
Válaszolj!





Ursu Anna [Anikó, Nusi]

32: Mire leírtam már említetted,nagyon finom.Az öcsém gyerekei,akik Pesten élnek,mikor ide jönnek,azt kérnek.
#35
2010. augusztus 9. 17:30
Előzmény Szomorné Gál Katalin [Sicu, ... 2010. augusztus 9. 17:26
Válaszolj!





Szomorné Gál Katalin [Sicu, ...

3: Kifelejtetttem az előbb: egy pici ecet és leheletnyi cukor nagyon jót tesz az ízének!
#34
2010. augusztus 9. 17:29
Előzmény Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... 2010. augusztus 7. 17:49
Válaszolj!





Ursu Anna [Anikó, Nusi]

29: Köszönöm a meghívást!!!
Padlizsánkrém
4 szép padlizsánt megsütsz nyílt tűzön majdnem feketére.Még melegen meghámozod és fa késsel vagy fakanállal egész apróra töröd.1 tojásból készítesz majonézt ,1 fej hagymát jó apróra megvágsz /fehéret,ti azt hiszem vörösnek mondjátok/ és az egészet jól kikavarod,sózod.Pirítós kenyérrel nagyon finom.
#33
2010. augusztus 9. 17:27
Előzmény Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... 2010. augusztus 8. 18:45
Válaszolj!





Szomorné Gál Katalin [Sicu, ...

3: Sziasztok:) Köszönöm a kedves meghívást:*
Ugyanezt a krémet ettem Erdélyben karfiolból is, kb. ugyanígy készítve, nagyon finom volt! Mi imádjuk a padlizsánkrémet, nagymamám erdélyi volt, onnan hozta a receptet, kiskoromban is nagy kedvencem volt,az unokáim is nagyon kedvelik.
#32
2010. augusztus 9. 17:26
Előzmény Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... 2010. augusztus 7. 17:49
Válaszolj!





Illésné Csordás Ilona [Ilike]

Köszönöm a meghívást! és csatlakozom is mindjárt egy recepttel amit hétvégén sütöttem:
Zsuzsi szelet
Tésztához:
* 15 dkg cukor
* 2 tojás
* 5 ek méz
* 10 dkg vaj
* 3 ek kakaó
* 40 dkg liszt
* 1 kk szódabikarbóna
Krémhez:
* 1 l tej
* 3 cs vaníliás puding
* 2 ek liszt
* 3 ek cukor
* 15 dkg vaj
* 15 dkg porcukor
* 2 cs vaníliás cukor
Csokimázhoz:
* 6 ek cukor
* 3 ek víz
* 2 ek kakaó
* 1 ek liszt
* 3 ek olaj
* pár csepp ecet
Tészta készítése:
1. A hozzávalókat, a liszt és a szódabikarbóna kivételével, gőz fölött kb. 5 percig főzzük.
2. Majd hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és összegyúrjuk.
3. 2-3 órát pihentetjük szobahőmérsékleten.
4. 4 db kb. 25 x 30-as lapot nyújtunk.
5. Sütőpapíron, tepsi hátulján egyenként 8-10 percig sütjük.
Krém készítése:
1. A pudingot a liszttel, cukorral, a tejjel megfőzzük (mikróban is lehet, 6-7 perc alatt, 2-3 szor megkeverve tökéletes).
2. Közben a vajat a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük.
3. A kihűlt pudingot összekeverjük a vajas krémmel.
4. A lapokat egyenletesen megkenjük krémmel, a legfelső lap kivételével, amit csokimázzal vonunk be.
Csokimáz készítése:
1. A hozzávalókat, az olaj és az ecet kivételével, felfőzzük.
2. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk az olajat, s az ecetet és gyors mozdulatokkal rásimítjuk a süti tetejére.
tepsi mérete: 30x25 cm
Mindenkinek jó étvágyat hozzá!! :)
#31
2010. augusztus 9. 12:51
Válaszolj!





Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva...

29: És mit lehet róla tudni? Rendszeresen alkalmazva nem bűzlik tőle az ember?
#30
2010. augusztus 9. 10:10
Előzmény Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... 2010. augusztus 8. 18:45
Válaszolj!








Jagyugya Jánosné Magdi

Dödöle!
A dödölét én úgy készítem,hogy 5-6 nagy szem krumplit koskára vágva meg főzöm sóba vízbe,de csak annyi vizet teszek rá,hogy éppen el lepje a krumplikat.
Vöröshagymát jó apróra vágva rózsaszínűre pirítom,kicsit bővebb olajon,
Mikor a krumplim puhára fő,leveszem a tűzről és lisztet kezdek adagolni hozzá,de közben a krumpli törővel törögetem,és annyi lisztet teszek hozzá,hogy krumpli püré állagú legyen,majd kiszedem egy tányérra szétlapítom rajra és elkezdem a hagymás olajba szaggatni,ha mind bele szaggattam,kicsit megforgatom a lábast,hogy egyenletesen legyen a hagyma a kis gombócokon,tepsibe teszem és a sütőbe kicsit át pirítom.
#88
2010. augusztus 12. 20:58
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

várjuk a receptjét, ha ízlett!:) :) Én is megvárnám a párom,:) :)
De biztos finom lett!:)
#87
2010. augusztus 12. 20:35
Előzmény M. Gombás Kati 2010. augusztus 12. 20:25
Válaszolj!





M. Gombás Kati

Elkészült a dödölle,még nem ettem belőle.
Inkább megvárom míg hazaér a Párom.:)
#86
2010. augusztus 12. 20:25
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

84: Csevegés természetesen megengedett, hisz így ismerjük meg egymást.
Akkor jó főzést kívánok!
Köszönöm, hogy itt voltál! További szép napot kívánok! Puszika!:) :)
#85
2010. augusztus 12. 16:05
Előzmény M. Gombás Kati 2010. augusztus 12. 16:03
Válaszolj!





M. Gombás Kati

82: Miközben írom a recepteket megéheztem.Be is fejezem mára. Nem tudom a csevegés megengedett e.
Dödöllét szeretnék készíteni ettem már, de még nem csináltam.Ez vasi étel. Nálunk a sterc ment önálló ételként,vagy köretnek.
Puszi mindenkinek, további szép napot! :)
#84
2010. augusztus 12. 16:03
Előzmény Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... 2010. augusztus 12. 15:57
Válaszolj!





βökönyszeginé( Żsóкa)

79: Köszi ez jó lesz a holnapi menümnek:)
#83
2010. augusztus 12. 16:00
Előzmény M. Gombás Kati 2010. augusztus 12. 15:17
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

81: Katikám nagyon aranyos vagy, hogy ennyi finomságot írsz nekünk. A férjemnek mindig elolvasom és közli: ezt is kipróbáljuk, meg ezt is:) :) Tehát valóban meg kell majd csinálnom ezeket a finomságokat. Keményítőt egyébként használok én is.
#82
2010. augusztus 12. 15:57
Előzmény M. Gombás Kati 2010. augusztus 12. 15:48
Válaszolj!





M. Gombás Kati

80: Sajnos a receptjeimhez arányokat csak marékban tudok megadni:)
Pekingi csirkemell
Csirkemell csíkokat fűszerezed só bors gyömbér,2 egész tojás,paradicsom püré, erőspista,(attól függ mennyire akarod csípősen),keményítő,étolaj szezámmag. A keményítő azért kell,hogy sütés közben ne ázzon le a szezámmag.
Összekevered,kicsit állni hagyod,majd bő forró olajba szétszórva megsütöd.
Ha kihagyod a szezámmagot olaj sem kell,és a bambuszos csirke alaphusát kapod.
Ez egy kicsit csípős piros alaphús. Nagyon egyszerű a kínai konyha,jól variálható.
#81
2010. augusztus 12. 15:48
Előzmény Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... 2010. augusztus 12. 15:24
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

79: Örülök,hogy leírtad mit főztél, mert mondta valaki, jó lenne, ha ötleteket adnánk egymsnak, hogyki mit főzött, mert bizony sokszor kitalálni nehezebb, mint elkészíteni:)
Ez a csirkemell dolog tetszik:)
#80
2010. augusztus 12. 15:24
Előzmény M. Gombás Kati 2010. augusztus 12. 15:17
Válaszolj!





M. Gombás Kati

78: A csirkemell csíkokat só,bors,gyömbér keverékével fűszerezd,üss rá egy tojást,kevés keményítővel,ha nincs liszttel szórd meg,pici vízzel keverd el és ezt süsd elő olajban.Hasonló mint a párizsi masszája. Ehhez az alap húshoz bármilyen zöldséges mártást készíthetsz. Én a hagyományos főzelékeinkhez is rakom feltétnek.
Ma egytál lencsét csináltam.Burgonyát kockázok bele és füstölt tarjával gazdagítom,bő lére engedem,tejfölös habarással sűrítem.Fűszerezése,só,bors,fokhagyma vöröshagyma,babérlevél és egy zöldséges levesKocka.
#79
2010. augusztus 12. 15:17
Előzmény Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... 2010. augusztus 12. 15:01
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

77: Köszi ezt a receptet, hasonlót szoktam készíteni, de én ott mexikói zöldségkeveréket szoiktam használni és természetesen csirkemell csikokat, hogy hús is legyen benne:)
#78
2010. augusztus 12. 15:01
Előzmény M. Gombás Kati 2010. augusztus 12. 14:58
Válaszolj!





M. Gombás Kati

76: Kínai piritott tészta
Hagyományos spagettit főzünk olajos sós vízben.A spagetti akkor jó,ha eltörve már csak egy picuri fehér pontot látsz a közepén.Ekkor hideg vízzel leöblíted, félre teszed.
Hagymát félkarikára vágsz,káposztát vékony csíkokra,répát ferdén karikázod majd felcsíkozod,gombát vékony csíkokra vágod,(mi fafül gombát használunk,de bármilyen megteszi).
A zöldségeket pár pillanatra forró vízben előpárolod,majd leszűröd. A wokban,serpenyőben olajat hevítesz ebbe teszed a zöldséget kicsit pirulni,zúzott fokhagymát,sót borsot adsz hozzá,majd ráteszed a hideg tésztát,1-2kanál szójaszószt és jól összeforgatod.
Gazdagíthatod felvert tojással is,amivel még szintén összeforgatod.
#77
2010. augusztus 12. 14:58
Előzmény M. Gombás Kati 2010. augusztus 12. 14:25
Válaszolj!





M. Gombás Kati

75: Lepcsánka vagy tócsni cukkiniból
a hámozott cukkinit lereszeled,só bors fokhagyma,tojás,liszt,összekevered.Egy lágy tésztát kapsz,amit kanállal a forró olajba simítasz,majd mindkét oldalát ropogósra sütöd.Köretként,önálló ételként is jó.
#76
2010. augusztus 12. 14:25
Előzmény M. Gombás Kati 2010. augusztus 12. 14:10
Válaszolj!





M. Gombás Kati

73: Igazad van nem olvastam figyelmesen .
#75
2010. augusztus 12. 14:10
Előzmény Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... 2010. augusztus 12. 14:03
Válaszolj!





M. Gombás Kati

Joghurtos süti
*1 pohár joghurt (ezután mindent ezzel a pohárral mérünk)
*1/2 p: olaj
*1P. cukor
*2p. liszt
*1Z. sütőpor
*1 tojás
gyümölcs (bármilyen gyümölccsel készíthető,ha gyümölcs joghurttal csinálod akkor olyan gyümölcsöt válassz)
A hozzávalókat összekeverem:.A tepsit sütőpapírral bélelem,beleöntöm a masszát,előmelegített sütőben kb.fél órát sütöm. Lehet úgy is készíteni,hogy a gyümölcsöt nem kevered bele,hanem a tepsiben lévő tésztába nyomkodod.
#74
2010. augusztus 12. 14:09
Előzmény Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... 2010. augusztus 12. 13:55
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

70: Fokhagymát tettem a leve4sbe, a hagymával együtt piritottam, de répát azt nem, de legközelebb teszek:)
#73
2010. augusztus 12. 14:03
Előzmény M. Gombás Kati 2010. augusztus 12. 13:52
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

68: Szia Rózsika!
Guszta nagyon, máris megkostolnám, de most épp görögdinnyét ettem. Viszont meggyes pitét sütöttem!
Ez is gyorsan kész azért szeretem.
12 dkg zsírt, 25 dkg porcuktor és 3 egész tojást jól össwzekeverjük, majd adunk hozzá 30 dkg lisztet, 1sütőport és 2,5 dcl tejet. Ezt jól összedolgozzuk.
Kizsirozot, liszezett tepsibe öntjük, tetejére kimagozott meggyet szórunk.
A tésztája nagyon könnyű, olyan, mint a piskóta, volt, hogy félbevágtam és kakaós krémmel megkentem.
#72
2010. augusztus 12. 13:55
Előzmény Szem Lászlóné [Rózsika] 2010. augusztus 12. 13:45
Válaszolj!





Szem Lászlóné [Rózsika]

66: Karalábé nálunk is termett, ezt a tésztás receptet ki fogom próbálni. Köszönöm az ötletet :)
#71
2010. augusztus 12. 13:52
Előzmény Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... 2010. augusztus 11. 18:39
Válaszolj!





M. Gombás Kati

67: A cukkini krémlevesbe reszelhetsz sárgarépát és egy kis fokhagyma is kerülhet bele.
#70
2010. augusztus 12. 13:52
Előzmény Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... 2010. augusztus 12. 12:39
Válaszolj!





Szem Lászlóné [Rózsika]

67: A cukkinit mi is zeretjük rántva.
Fél centisre felkarikázom a lehámozott cukkinit. Megsózom és kicsit állni hagyom.
Addig elkészítem a panírt amit én úgy szoktam, hogy a tojást felverem pici sóval, teszek hozzá 2 kanál lisztet és tejjel palacsinta sűrűségű tésztát készítek. Ebbe forgatom bele, majd utána a zsemlemorzsába, amibe szórok egy kis szezámmagot és egy kis reszelt sajtot.
Nagyon jó ropogós lesz. Mostanában a ránott húst is így készítem ezzel a bundával.
http://img2.iwiw.hu/0202//user/01/19/11/80/8/user_11911808_1280477 492996_box
#69
2010. augusztus 12. 13:51
Előzmény Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... 2010. augusztus 12. 12:39
Válaszolj!





Szem Lászlóné [Rózsika]

Szia Marika!
Köszönöm a meghívást, csatlakozom a sütős-főzős topikhoz. Szives olvasgatom a recepteket, egyet hoztam is mi nagyon szeretjük nagyon egyszerű:
Vanília kocka
5 tojásból sütök piskótát: Vaníliakrémet főzök 2 cs pudingból fél liter tejjel,amikor langyosra hűlt egy ráma és 20 dkg cukor keverékét hozzáadom. Jól kikeverem és már kenem is a piskótára. Kakóval megszórom, kockákra vágom.
Jó étvágyat.
http://img2.iwiw.hu/0204//user/01/19/11/80/8/user_11911808_1249206 484527_box
#68
2010. augusztus 12. 13:45
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

66: Ma készítettem először cukkini levest és nagyon ízlet mindkettőnknek!
Kevés oölajon megpírítottam egy kis hagymát, néhány gerezd fokhagymát, majd erre rátettem a megtisztított, apró kockára vágott cukkinit és ezzel még tovább piritottam. Amikor kicsit megpirult a cukkini, vízzel felengedtem és tettem bele 2 db húsleves kockát, borsot és friss bazsalikomot. Amikor megpuhult a cukkini botmixerrel kicsit összepépesítettem, hogy maradjon benne apró cukkini is. Piritott zsemlekockára tálaltam.
#67
2010. augusztus 12. 12:39
Előzmény Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... 2010. augusztus 11. 18:39
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

65: A kertünkben a káposzta valahogy nem mindig fejesedett be, de sok karalábénk volt és akkor szoktam rá a káposztástésztához hasonló karalábés tésztára. Ráadásul könnyebben emészthető, mint a káposzta. Apoukám észre sem vett első alkalommal, hogy nem káposztás tésztát eszik.
Ez egy rém egyszerű kaja, és én szeretem. Ezzel nem sokan vannak így, azt hiszem. Egyébként ugyanúgy készül, mint a káposztás tészta: tésztát kell főzni sós-olajos vízben, a karalábét lereszelni, sóval, frissen őrölt borssal megpárolni, tésztát és karalábét összekeverni, kész. A lényeg a sok bors, és ha frissen őrölt, még jobb.
Ennél többet erről nem is lehet elmondani... :)
#66
2010. augusztus 11. 18:39
Előzmény Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva... 2010. augusztus 11. 18:22
Válaszolj!





Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva...

61: A tojáspörköltet én is így csinálom és nem főtt tojással. Megerősíthetem a recepted "finomságát"
#65
2010. augusztus 11. 18:22
Előzmény Mucsiné Szedő Éva [Éva] 2010. augusztus 10. 19:12
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Puding torta HT-keksszel.
Két őzgerinc formát jól kivajazunk és meg szórjuk kókusz reszelékkel.
25dkg háztartási kekszet nagyobb darabokra törünk
1l-tejben felfőzünk 3db-csokoládé pudingot,majd a gázt lekapcsolva még forrón bele keverünk tetszés szerint cukrot pici sót és egy egész rama margarint
majd bele keverjük a masszába az össze tört keksz darabokat,és elosztjuk a két formába
kihűtjük és hűtőbe tesszük 2-3 óra múlva kiborítható és szeletelhető.
Nagyon finom nyári süti és nagyon mutatós:)
#64
2010. augusztus 11. 18:16
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Az alábbi receptet Mozner Erzsitől kaptam, ki fogom próbálni én is:
tökös süti isteni finom
25dkg lisztből,12,5 dkg margarinbol, fél zacskó sütőpor,10 dkg cukor,pici só 2 tojás sárgája,ezeket össze gyúrod ha kell egy kevés tejet adhatsz hozzá,ki zsírozott tepsibe nyújtjuk.A tepsi magas oldalú legyen
töltelék:1 db nagyobb tököt megpucolunk kockára vágjuk és víizben meg főzzük.Alaposan le csepegtetjük,és át tőrjük ,mi krumpli nyomóval csináltuk.kis tejfől ,vagy 1 nagy ,4 egész tojás meg a tésztából maradt fehérjét is hozzá adjuk,2 cs vaniliás cukor,15 dkg búza darával turmixoljuk és a tésztára öntsük,hígnak kell lenni ,és kis lángon sütjük.Csak hidegen lehet szeletelni!megjegyzés:olyan az íze mintha túrós lepény lenne,nem érződik ki hogy tökből készült. Jó étvágyat hozzá
#63
2010. augusztus 11. 06:48
Válaszolj!





M. Gombás Kati

Marcsi majd írok recepteket.Valóban sok féle masszát használunk,burgonya keményítőt és eredeti kínai sütőport,ami jóval erősebb mint a mienk.Sajnos vannak olyan fűszerek amiket hazai ízzel nem lehet pótolni.
A főzés során a húsokat és a zöldséget külön készítjük el.Elősütés,párolás stb.Aztán elkészül az alapmártás és ebbe forgatjuk bele. Mi étterem vagyunk,nagy a kínálat.De amelyik ételt én is készítem szívesen leírom a receptjét.
Lassan népek,tájak konyhája tudásom lesz.
Sopronban születtem,ismerem a helyi poncihter ételeket.Itt Anyósomtól tanultam a szabolcsi és hajdú ételeket.
Néhány éve elvégeztem egy szakács iskolát,amivel jócskán bővült a tudásom.
A férjem vadász,így a vadételekben is otthon vagyok,de én készítem a főnököm kedvenc gyömbéres halát is.
S itt vagytok ti,tele tapasztalattal és jó receptekkel. Ennek a topiknak a családom is nagy hasznát veszi.
Rajtuk kísérletezek:D
A munkám olyan,hogy egy nap nyolctól este tízig vagyok,másik szabad.
Holnap megint munka,de van úgy,hogy éjszaka is benézek.Néha úgy elfáradok,hogy nem tudok aludni.
Elnézést kérek mindenkitől,hogy ilyen sokat fecsegtem.
Puszi nektek: Kati
#62
2010. augusztus 10. 19:51
Válaszolj!





Mucsiné Szedő Éva [Éva]

Marcsi ez finom lehet, majd kipróbálom, ahogy Éva (Mami) feltétjét is.
Nálunk a tökfőzelékre, tojáspörköltet szoktam készíteni, nagyon finom!
Hallottam, hogy van aki főttojást tesz pörköltszftba, én nem úgy csinálom.
Az apróra vágott hagymát, megfőzöm , vizet úgy pötyögtetek bele, hogy sürű szaft maradjon.
mikor besürüsödött, egy pici vizet még adok hozzá és a tojásokat egyenként beleütöm , mikor látom már nem menne széllyel megforditom és készre főzőm. finom, hogy a szaft íze belefől.A hagymát egy kicsit megsózom, és a tojásokat is egyenként.Sokszor van , hogy már únjuk a húst!
#61
2010. augusztus 10. 19:12
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Hagymaleves, ahogy én csinálom:
Apró kockára vágok 3-4 hagymát, melyet vajon megdinsztelek, majd leveskockából készült lével felöntöm, borsot teszek bele és, ha kell még sót. Ezt összeforralom, majd a hagymát botmixerrel összepépesítem(nem baj, ha apró darabok még maradnak benne)
Ebbe a levesbe, tojásból,lisztból,sóból és kis reszelt sajtból készült galuskát szaggatok, majd tálaláskor megszórom reszelt sajttal.
#60
2010. augusztus 10. 18:42
Válaszolj!
nagyuska, 2014. május 30. péntek, 15:58
Címkék: Hidegkuti Józsefné, Mucsiné Szedő Éva, KNORR Bolognai, Puszillak Éva, Gombás Kati, HAMIS TIRAMISU Olcsón,
Kommentek
Emlék ..Hidegkuti Józsefné Marcsitól
Örökké

Ha rám gondolsz majd, nézz fel, mert én ott vagyok,
ahol az ég átkarolja a csillagot.
A tejút végtelen gyémánt fövenyén,
a galaxisok hömpölygő porködén,
lelkem ott száll majd, hol a végtelen,
téridő a száguldó fényeken.
S a bíborban úszó, örvénylő fotonok
hívnak, és velük majd csendben összeolvadok.
Hogy hajadra hullva, akkor is érezzelek,
amikor többé már nem foghatom kezed.
S ha fázol is, ne félj, mert én nem hagyom.
Langyos napsugár leszek édes arcodon.
Hold fényén suhanva őrzöm álmodat,
hisz tudom, mindig is téged vártalak.
S ha elszólít tőled mégis majd az ég,
így örökkön örökké veled maradnék.

Sándor Gyula
bozsanyinemanyi, 2014. június 29. vasárnap, 16:58
Hidegkuti Józsefné Marcsi, ... tól
Szívedből szólj...

Szívedből szólj, s másoknak küldd el azt,
Vidíts, taníts, s ha kell te nyújts vigaszt,
Segítsd fel azt, ki előtted lent hever,
Ápold a lelkét, mert többet érdemel.
Ha megbántanak, - porold le lelkedet!
Ne őrízgesd a vélt sérelmeket.
Gyarlók vagyunk, s már túl érzékenyek.
(Szótüskék szúrják az érző lelkeket.)
Ha így teszel, lelked is felderül,
A békesség madara a válladra ül.
Szívedet boldog nyugalom járja át,
És ezt az érzést másoknak add tovább

Aranyosi Ervin
bozsanyinemanyi, 2014. június 01. vasárnap, 18:18
x
-




Még 4000 karaktert írhatsz Mégse Szólj hozzá!
.



Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Szia! Nem sokat kell tanulnod, mert nagyon ügyes vagy! Épp most nézegettem a 64. száűmú receptet,szerintem ez is gyorsan kész. Rád gondolotam, aki regeltől estig dologozik, biztos kipróbálod, finom lehet:) :) Puszika!
#119
2010. augusztus 20. 13:54
Válaszolj!





- - [-]

Itt vagyok Marika néni, nézelődök és tanulok! :) Puszi
#118
2010. augusztus 20. 13:51
Válaszolj!





Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva...

116: Római zöldséges sertéscsülök:
Hozzávaló 4 személy részére:
2 sertéscsülök (lehetőleg csontozott),kis fej vöröshagyma,40dkg.mélyhűtött vegyes zöldségkocka ,30dkg. burgonya,10dkg.füstölt tarja,2dcl.fehér bor,só, bors, 2dl.tejföl,10dkg. reszelt
nagyuska, 2014. május 28. szerda, 22:33
x
-



Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Tormás hús
Hozzávalók:
80 dkg. sertéslapocka
15-15 dkg. karotta, sárgarépa, fehérrépa, zeller
1 szál póréhagyma
só, bors, kömény, kakukkfű
1 fej hagyma
1 babérlevél
fél szál torma
3 ek. ecet
Elkészítése: A húst a fűszerekkel feltesszük főni, és kis lángon, 45 percig főzzük. A zöldségeket vékony csíkokra a hagymákat karikára vágjuk. 30 perc után a húshoz tesszük a zöldségeket, az ecetet, és lefedve puhára főzzük. A húst kivesszük, felszeleteljük, és a zöldségekkel együtt szépen elrendezve, frissen reszelt tormával kínáljuk.
#239
2010. október 11. 11:27
Válaszolj!





Jagyugya Jánosné Magdi

Az alanti recept, Rakott parajos spagetti
Kellemes vasárnapot mindenkinek! :)
#238
2010. október 10. 10:07
Előzmény Jagyugya Jánosné Magdi 2010. október 10. 10:05
nagyuska, 2014. május 20. kedd, 01:06
x
gombócok közepébe pl. natúr mogyorót teszünk. A kész gombócokat kókuszreszelékbe forgatjuk.
Nagyon finom. Olyan íze van, mint a Raffaelló bonbonnak. Jobb mint
a közismert kókuszgolyó.
#4
2008. október 11. 08:39





Fehér Gyuláné [Emi,,Emszi]

2: Én is megpróbálom,nagyon finom lehet!Én még "uborkasalátát"is szoktam belőle csinálni,sokkal könnyebben emészthető.Emi.
#3
2008. szeptember 13. 20:54
Előzmény Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... 2008. július 17. 15:35





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Sziasztok! Ma egy új receptet próbáltam ki. Nagyon szeretjük a cukkinit mindenféle formában(rántva, főzeléknek, töltve,stb.) Ma egy sűrű palacsintatésztába reszeltem bele, megfűszereztem majd kisütés után rakott palacsinta készült belőle úgy, hogy tejföl és sajt került közéje, tetejére sajt, így sütöttem át és tortaként szeltem fel. Sikert aratott.
nagyuska, 2014. május 17. szombat, 09:46
Fővárosi Közgyűlés - Tizenöten kapnak Budapest díszpolgára címet
Díszpolgári címet kap Dávid Katalin művészettörténész; Dömötör Zoltán úszó, olimpiai bajnok vízilabdázó, edző; Gschwindt András nyugalmazott egyetemi adjunktus; Halász Judit színművész, énekesnő; Khirer Vilmos, az egyházi bíróság helynöke; Kóbor János előadóművész; Kurutzné Kovács Márta egyetemi tanár, professor emerita; Leél-Őssy Szabolcs egyetemi docens; Mécs Károly színművész; Merkely Béla kardiológus, tanszékvezető; Schubert Éva színművész és Szenthelyi Miklós hegedűművész. Posztumusz adományozzák a címet az Aranycsapat két labdarúgójának, Bozsik Józsefnek és Hidegkuti Nándornak, illetve Václav Havel írónak, volt cseh államfőnek.

A díszpolgári címek adományozásáról szóló rendelet szerint az kaphat díszpolgári címet, aki Budapest és polgárai számára, a város fejlődése, gyarapodása és hírnevének öregbítése érdekében kiemelkedő tevékenységet végzett.
velemenyezd, 2013. április 24. szerda, 12:42
Recept csere
zöldhagyma nagyjából osszetépve,zeller levél zöld erőspaprika,só,bors,majd a hús.

Összepárolom,majd 1marék rizst rászórok,1-2 deci főzőtejszinnel nyakon öntöm,légmentesen lezárva 15-20 perc alatt kész.

Bármilyen salátával,savanyúsággal fogyaszt6ó.

Ha megkóstoltad légy szíves jelezz vissza,hogy ízlett-e,saját kreációm.

****************************************************************** **********************************************************

4.
Hidegkuti Józsefnéf/b]

Palacsinta rántottával:

Mindig túlméretezem a palacsinta adagot, így aztán másnap leves után készítek belőle sós töltelékkel palacsintát.

A maradék palacsintákhoz rántottát készítek, amibe teszek hagymát, gombát
Ezt villával kicsit összetöröm és megtöltöm vele a palacsintákat, majd feltekerem.
Jénai tálba egymás mellé teszem, reszelek rá sajtot és mikróban átforrósítom.

Gyorsan elkészül, vendégvárónak is finom,
nanoka72, 2012. június 10. vasárnap, 20:59
Képek, videók
Deutsch-Hidegkuti.jpg
agica2004
2014. november 07. péntek, 15:47
Hidegkúti randevú
bellusnejuli
2008. június 21. szombat, 22:29
Hidegkúti,Budapest.jpg
falazola
2006. december 03. vasárnap, 15:08
Mucsi Zoltán kora reggel.
klara50
2011. március 14. hétfő, 01:29
Mucsi Zoltán 54.jpg
farkas1945
2011. március 07. hétfő, 13:07
Mucsikám
fraymi
2007. december 29. szombat, 12:40
Mucsi+Raymi
fraymi
2007. december 29. szombat, 12:37
tepsis-bolognai-penne. jpg
yvett789
2015. január 21. szerda, 19:14
1Bolognai.jpg
szelidszeder
2014. november 21. péntek, 16:01
Bolognai egyetem olaszors
pacsakute
2013. augusztus 02. péntek, 16:33
28909_bolognai-husos-r ako
birann
2013. július 28. vasárnap, 16:24
bolognai sertésborda!
ibolya58
2012. október 15. hétfő, 09:40
bolognai !
ibolya58
2012. augusztus 16. csütörtök, 14:16
Bolognai spagetti
irmus
2012. július 16. hétfő, 18:21
bolognai padlizsán ..
ibolya58
2012. május 26. szombat, 17:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.