Regisztráció  Belépés
2018. április 20. péntek | 16. hét | 110. nap | 19:59 | Tivadar
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Amerika indiánjai - 2009, történelmi dokumentumfilm
A film bemutatja a sóni törzsfőnök, Tecumseh és testvére, Tenskwatawa, más néven a Próféta történetét. Az amerikai forradalmat követő években, a XIX. század kezdetén a Próféta egy spirituális megújulási mozgalmat vezetett bátyjával együtt, és ösztönözte az indiánok széles körű politikai és katonai összefogását a nagy tavak és a későbbi Indiana tagállam területén, sokkal közelebb jutva ezzel egy független indián állam megteremtéséhez, mint addig bárki a fehérek érkezése óta, az északi kontinensen.

Videó Link Lejátszási idő: 1 óra 20 perc
maroka, 2018. február 13. kedd, 16:31
Címkék: film bemutatja, sóni törzsfőnök, amerikai forradalmat, spirituális megújulási, indiánok széles, nagy tavak,
Kommentek
rezonancia törvénye
a gondolataid erejét. Minden olyan vágyunk, elképzelésünk, aminek pozitív végkicsengése van, teljesülhet. De mit kell tennünk ezért?


Ha a szívünk mélyéből kívánjuk, akarjuk a boldogságot, az be fog következni, hiszen mindannyiunkban benne van az az erő, amellyel képesek vagyunk változtatni az életünkön.A rezonancia törvényéről egy Pierre Franckh német író forgatott dokumentumfilmet, amelyben több interjút is készített tudósokkal, hogy fényt derítsen az érzelmek, az emberi test és az Univerzum közötti összefüggésekre. A filmben a spirituális és a tudományos világ kapcsolódik össze.Pár meghatározó idézet az alkotásból:“Csakis mi vagyunk a sorsunk igazi irányítói."

“A gondolataink energiamezőt hoznak létre."

“A saját DNS-ünk hatással van a környezetünkre."
faciendum, 2018. április 12. csütörtök, 22:12
Észak Hollywood-i Lövöldözés: 1997
sérüléseket szenvedett a lábán és a helyszínen elvérzett. Bank of America körül állítólag 20 civil súlyos sérülést szenvedett, arról hogy voltak-e civil halottak, nagy csönd van, valószínűleg voltak csak eltusolták. Már eleve a kerek 20-as szám gyanús nekem... Rendőrök közül egy se? Egy sebesült vagy halott sincs a rendőrök között? Nehéz elhinni. Mert az a hivatalos cikk pl. nem említi, amelyiket olvastam (többet is) de gyakorlatilag egyik se amelyeket idáig elolvastam, amelyek elérhetőek interneten, a dokumentumfilm említi valamennyire...

A 44 perc c. film szerintem a lehető legjobban dolgozta fel az eseményeket. Nagyon élethűen adja vissza. Látszódik rajta hogy teljes mértékben figyelembe vették a dokumentumokat a film készítői. Már ami nyilvánosságra lett hozva belőle. Mai napig is homály fed egyes
eposz, 2018. április 12. csütörtök, 13:58
Sammo Hung
Eposz komment: Szerintem ő is föld és tűz elem mint minőségek és energiák. Mert a nagy testsúlyát elég könnyedén tudja mozgatni ő is... Lehet a filmjeiben csak fel lennének gyorsítva egyes mozdulatai és a mozgása amikor már idősebb? Mert én idáig nem találtam róla olyan dokumentum felvételt ahol például edzene. Kár. Edzéseket tart, koreografál, ilyesmi. Mint például Bruce Lee-ról voltak dokumentumfilm felvételek is, ő meg olyan gyorsan mozgott hogy egyes filmjeleneteinél neki kellett direkt lassabban mozogni mert az akkori kamerák nem tudták úgy rögzíteni róla a képeket hogy az lejátszásnál ne "mosódjon szét" a teste...

Hm... Jó lenne tudni melyik órában és percben született az aszcendense miatt. Ez komoly kutatómunka ám.

:'D

Csillagjegy: Bak (Föld jegy)
Aszcendens: ? (Tűz jegy, elvileg)
Uralkodoó bolygó: Szaturnusz

Születés: 1952. január 7
eposz, 2018. április 10. kedd, 16:51
Ki ölte meg valójában Jézust ?
KI ÖLTE MEG VALÓJÁBAN JÉZUST?

"Mind a mai napig rengeteg embert érdekel Jézus keresztre feszítésének története. Dokumentumfilmek, ásatások és kutatások nagy számban látnak napvilágot minden évben, különösen így Húsvét körül.

Talán téged is érdekel Jézus Krisztus - az élete, a halála, a temetése és a feltámadása - amely ma is milliókat foglalkoztat... Lehet hogy elgondolkoztál már azon is, kik és miért akarták Őt megölni...
Hogyan halt meg, mivel győzte le a halált és miként támadt fel...?

A válasz megtalálható a Bibliában - és ez egy olyan válasz, amely örökre megváltoztathatja az életedet!

Talán hallottál Poncius Pilátusról, arról római helytartóról, aki akkoriban Izraelben a római császárt képviselte. Ő ítélte Jézust halálra, annak ellenére, hogy nem talált ellene bizonyítékot! (Máté 27: 22-26).

Voltak olyan vallási vezetők is, akik azt akarták, hogy Jézust megölesse, mert azt állította, hogy Ő a Messiás - a világ Megváltója - és nem tartotta be
dandej, 2018. március 30. péntek, 23:53
Soha nem látott felvételek .....
Geographic archívumából Jane Goodallról. Az ötven évvel ezelőtti felvételek betekintést engednek Goodall munkájába, és közvetlen közelről mutatják be, milyen volt a világhírű etológus élete a csimpánzok közt."Ezek a felvételek többet mondanak ezer szónál. Életem legszebb időszakába repít vissza a film" - mondta megilletődve Jane Goodall, mikor végignézte a dokumentumfilmet, mely többségében azokból a felvételekből készült, amiket korábbi férje, Hugo van Lawick rögzített 1964-ben Afrikában. A régi 16 mm-es szalagokat az Oscar- és Emmy-díjra jelölt rendező, Brett Morgen vette gondozásba, és egy lenyűgöző, sok szempontból egyedülálló portrét készített belőlük a világhírű természetvédőről.

Morgen 1960-ban indítja a Goodall-sztorit, amikor a 26 éves brit nő megérkezik Tanzánia egyik eldugott szegletébe, hogy a csimpánzokat tanulmányozza. Bár Goodallnak akkor
gabfe, 2018. március 24. szombat, 15:57
Hét helyszínen 47 filmet vetítenek a 25. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon
Berlinalén Ezüst Medve-díjat kapott a legjobb forgatókönyvért, idén márciusban pedig megnyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat.

A versenyszekcióban kilenc film szerepel, a Hullámtörők-díjról háromtagú zsűri dönt, amelynek tagjai Borbély Alexandra színész, Dobos Tamás operatőr és Török Ferenc rendező.A fesztivál díszvendége Izland lesz, az északi ország filmtermése előtt többek között egy rövidfilm-válogatás, az Elégtétel és A hattyú című nagyjátékfilm, valamint két dokumentumfilm tiszteleg.

A rendezvény vendége lesz a kanadai színésznő, Monia Chokri, akitől három alkotást, köztük Xavier Dolan Képzelt szerelmek című 2010-es filmjét láthatja a közönség.

A Művészek fókuszban szekcióban a belga rendezőpáros Hélene Cattet és Bruno Forzani rövidfilmjeiből és nagyjátékfilmjeiből álló válogatást láthat a közönség.

Allan Sorensen a kínálatból kiemelte a csak a Titanicon látható a Szellem/Világ (A Ghost Story) című filmet az Oscar-díjas Casey Affleckkel a főszerepben,
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 14:12
Puszt Tibor filmrendező kapja az idei Szkíta Aranyszarvas-díjat
Puszt Tibor játék- és dokumentumfilmek alkotója, producer és filmes fesztiválok, találkozók szervezője 1985-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd az 1988-ban első produkciós cégként megalakult Filmex Kft. ügyvezető igazgatója volt. 1989-ben producerként működött közre az első nem állami filmként gyártott hosszú dokumentumfilm, az apajpusztai környezetszennyezésről szóló, Magyar József által rendezett Lovas ünnep elkészítésében.

A gólyák mindig visszatérnek címmel alkotta első játékfilmjét 1992-ben, amelyért több nemzetközi elismerésben is részesült. Számos dokumentumfilmet rendezett, köztük 1984-ben a Mesél a Filmgyár című munkát, valamint Filmsámán címmel Zolnay Pálról, Illúziók címmel Jancsó Miklósról, Elillanó évek címmel Csurka Istvánról, Isten igájában címmel Nyírő Józsefről, Virradat címmel Szabó Dezsőről, majd Mecénás címmel Mihály Gábor szobrászművészről is készített portrékat.

A méltatás szerint díszlettervezőként is közreműködött számos filmben, producerként
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 13:26
Minden eddiginél több alkotással neveztek az idei V. Savaria Filmszemlére
Ismertetése szerint eddig 72 dokumentumfilmet, 21 játékfilmet, 17 filmetűdöt és 39 diákfilmet neveztek az alkotók, de szokás szerint az utolsó pillanatban is érkeznek be pályaművek, ezért összesen 150-160 alkotásra számítanak a 2 millió forintos összdíjazású filmes seregszemlén, melyre 34 magyarországi és számos külhoni, magyarok lakta településről várják a résztvevőket.

A filmszemle zsűrijét Rofusz Ferenc Oscar-díjas, Kossuth-díjas és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, András Ferenc Kossuth-díjas és Balázs Béla-díjas filmrendező, valamint Koltay Gábor Balázs Béla-díjas filmrendező, érdemes művész alkotják - fűzte hozzá.

Lovass Tibor szólt arról is, hogy a Savarai Filmszemléhez háromnapos szakmai, alkotói konferencia is társul, melynek központi témája a magyar filmalkotás helyzete és jövője. Kiemelten esik majd szó a diákfilmezés helyzetéről, az egyházi média közösségformáló szerepéről, illetve a mozgóképről mint nagyjainkban egyre nagyobb hatással bíró társadalom-, település- és
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 13:15
Képek, videók
az_elet__indian_ertelm eze
vorosrozsa66
2018. április 15. vasárnap, 19:27
indián lány.gif
vorosrozsa66
2018. április 04. szerda, 23:24
indián változó.gif
vorosrozsa66
2018. április 04. szerda, 11:30
Indián.gif
pacsakute
2018. március 15. csütörtök, 21:44
77638_indianka_wilk_no c.j
vorosrozsa66
2018. március 04. vasárnap, 18:25
075_indian.gif
vorosrozsa66
2018. március 04. vasárnap, 18:15
0 egy indiány lány sassal
lovaszmarika
2018. február 11. vasárnap, 17:34
0 egy indián lány állatáv
lovaszmarika
2018. február 08. csütörtök, 18:24
Indiánok vlágában
sanci81
2018. január 24. szerda, 17:36
A figyelő indián
sanci81
2018. január 16. kedd, 17:43
sziú indián.png
chillik
2017. november 15. szerda, 13:57
Történelmi lecke fiúknak
chillik
2016. augusztus 04. csütörtök, 07:30
Történelmi fénykép
sanci81
2016. május 29. vasárnap, 09:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.