Regisztráció  Belépés
2018. június 22. péntek | 25. hét | 173. nap | 20:34 | Paulina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A cukorbetegségről hivatalosan
Mi a cukorbetegség?

A cukorbetegség olyan krónikus betegség, amely akkor is előfordul, amikor a hasnyálmirigy nem termel elegendő inzulint vagy ha a szervezet nem képes hatékonyan inzulin termelni. Az inzulin hormon, amely szabályozza a vércukorszintet. A hyperglykaemia vagy a vércukorszint emelkedése az ellenőrizetlen cukorbetegség közös hatása, és az idő múlásával súlyos károkat okoz a szervezet számos rendszerében, különösen az idegekben és az erekben.1. típusú cukorbetegség

Az 1-es típusú cukorbetegség (korábban inzulinfüggő, fiatal vagy gyermekkori eredetű), az inzulin termelés hiányos, és az inzulin napi adagolását igényli. Az 1-es típusú cukorbetegség oka nem ismert, és nem lehet megelőzni az aktuális ismeretekkel.

A tünetek között szerepel a vizelet túlzott kiválasztódása (polyuria), szomjúság (polydipsia), folyamatos éhség, fogyás, látásváltozások és fáradtság. Ezek a tünetek hirtelen fordulhatnak elő.

2-es típusú diabétesz

A 2-es típusú cukorbetegség (korábban nem inzulinfüggő vagy felnőttkori eredetű) a szervezet ineffektív inzulinhasználatából ered. A 2-es típusú cukorbetegség a világon a cukorbetegek többségét tartalmazza, és nagyrészt a felesleges testtömeg és a fizikai inaktivitás eredménye.

A tünetek hasonlóak lehetnek az 1-es típusú cukorbetegséghez, de gyakran kisebbek. Ennek eredményeképpen a betegség diagnosztizálását több évvel a megjelenés után, amint a szövődmények már felmerültek.

Egészen a közelmúltig ez a fajta cukorbetegség csak felnőtteknél volt megfigyelhető, de gyermekkorban is egyre gyakrabban fordul elő.

Gesztációs diabétesz

A terhességi cukorbetegségben szenvedő nőknél nagyobb a jelentkező szövődmények kockázata. Ők és gyermekeik a jövőben is fokozottan veszélyeztetettek a 2-es típusú cukorbetegséget érintően.

A gesztációs cukorbetegséget prenatális szűrés alapján diagnosztizálják, nem pedig a jelentett tüneteken keresztül.

Csökkent glükóz tolerancia és gyengeséges glikémiás hatás

A romlott glükóz tolerancia (IGT) és a gyengébb éhgyomri glikémiás (IFG) mediális állapot a normalitás és a cukorbetegség közötti átmenetben. Az IGT-vel vagy az IFG-vel rendelkezők nagy kockázattal járnak a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásában, bár ez nem elkerülhetetlen.Link
cukorbetegseg, 2018. január 11. csütörtök, 20:56
Címkék: cukorbetegségről hivatalosan, cukorbetegség olyan, inzulin hormon, hyperglykaemia vagy, vércukorszint emelkedése, ellenőrizetlen cukorbetegség,
Kommentek
A cukorbetegségről
A statisztikai adatok szerint évről-évre nő a cukorbetegek száma hazánkban. Ha kiderül, hogy cukorbeteg vagy, számos hasznos tudnivalót kell olvasnod és alkalmaznod.

AZ INZULINKEZELÉS ,,TÍZPARANCSOLATA"

1. Mindig szobahőmérsékletű inzulint használj. A nem használt inzulint, a hűtőszekrény ajtajában tárold.
2. Bizonyos inzulinkészítmények esetében a beadás előtt a fecskendőt vagy a beadó tollat többször döntögetni, (nem rázni) kell, hogy az oldat összekeveredjen.
3. Az inzulin beadási helyeket változtasd (a csomósodás elkerülése érdekében), de lehetőleg ugyanazon a testrészen maradj.
4. Ügyelj arra, hogy elég mélyen juttasd az inzulint a bőrödbe, mert a bőr rétegei közé beadott inzulin viszketést, bőrpírt, fájdalmat okoz.
5. Beadás után ne húzd ki azonnal a tűt, hogy a teljes inzulin mennyiség bejusson a bőr alá. A tű kihúzása után masszírozó mozdulatokkal segítsd az inzulin felszívódását.
6. Figyelj az étkezési időpontok betartására. (Különböző
lizawolf, 2018. január 27. szombat, 14:35
Ma itt időztem el kicsit . . .
A beteg szervezetet az egészség hiánya kínozza. A beteg lélekben a lélek hiánya fáj.

Rejtő Jenő

<< A cukorbetegségről nagyon röviden (ujmedicina, biologika)

Egyszerűen elkészíthető házi müzli! >>


<< A cukorbetegség gyógyítható ... mindössze 25 nap alatt, véglegesen.

Úgy legyen!!!!!!!!!!!

Közben azért egy kis zenét is hallgatok >> << Gnarls Barkley - Crazy
sarkadykati, 2017. augusztus 07. hétfő, 08:28
INZULINREZISZTENCIA – a sokarcú anyagcserezavar
Női magazinokban, online életmódportálokon naponta olvashatunk az inzulinrezisztenciáról, az ,,IR diétáról", 160 grammos étrendről. Szerencsére találunk szakszerű, informatív írásokat, amelyek segíthetnek a fel nem ismert esetek beazonosításában, a megfelelő étrend kialakításában, változatossá tételében. Sajnos tévinformációk is keringenek, Facebook csoportokban értékelik az érintettek egymás laborleleteit, és bátran diagnosztizálnak - saját tapasztalataik alapján, de képesítés, átfogó szaktudás nélkül.

Mi ez, az egyre többeket érintő - sokak által divathóbortnak minősített - anyagcserezavar? Kiket érinthet, és egyáltalán visszafordítható-e?

Mi történik ilyenkor a testünkben?
A sejtek ,,fűtőanyagául" szolgáló cukormolekulák sejtfalon való átjutását a hasnyálmirigyben termelődő inzulinmolekulák segítik. A bonyolult hormonális szabályozásban az inzulintermelés egyik fő parancsa a vér megemelkedett cukorkoncentrációja. Az inzulinmolekulák
pacsakute, 2017. május 16. kedd, 18:38
Cukorbetegségről
Miért kell diétáznia a cukorbetegnek:

Az inzulinkezelés alatt álló cukorbetegeknek azért kell diétáznia, mert az alkalmazott inzulinkészítmények hatása nem fedi a táplálékból felszívódó szénhidrátok által okozott vércukor emelkedést. A modern inzulin terápiában van lehetősége a betegnek az elfogyasztott táplálék szénhidráttartalma alapján kiszámolni a szükséges inzulin mennyiséget, de akkor is figyelni kell a táplálkozásra is, mert a szervezetnek nem tesz jót a vércukorszint nagyfokú ingadozása.

Az inzulin nélkül kezelt cukorbetegek esetében pedig azért fontos a diéta, mert az étkezések során, a vércukor szinten tartásához szükséges inzulin elválasztása késve indul meg, másrészt a termelődő inzulin a fennálló inzulinrezisztencia miatt nem képes hatását teljes értékűen kifejteni.

A diétás kezeléssel ehhez úgy tudunk alkalmazkodni, hogy:

kerüljük a gyors vércukor emelkedést okozó ételeket,
naponta többször, étkezésenként meghatározott szénhidráttartalmú ételt
lolo57, 2017. május 01. hétfő, 09:10
A gyerekkori cukorbetegség elfogadása szakemberek szerint még mindig nehézkes
Velkey György, a Magyar Gyermekorvosok Társaságának elnöke azt mondta, egyik missziójuk, hogy megszólítsák a társadalmat, nyílt és világos párbeszédre törekedve az orvosok, a szülők és a pedagógusok között.

Hozzátette, a gondozóhálózat rendelkezésre áll, de sok múlik a gyermek környezetén, a befogadó közegen is.

A Bethesda Gyermekkórház főigazgatója szerint korszerűsíteni kell az 1-es típusú cukorbetegségről alkotott felfogást mind a kezelőorvosok, mind a gyerekek szülei, a pedagógusok és mások körében. A szakemberek igyekeznek elérni az óvoda- és iskolapedagógusokat is, hogy próbáljanak változtatni a sok esetben a gyermeket a betegsége okán a közösségből kirekesztő magatartásukon, mert szemléletváltásra van szükség - emelte ki.

Kocsisné Gál Csilla, a Szurikáta Alapítvány kuratóriumi elnöke arról beszélt, még mindig sok óvoda és iskola zárkózik el az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő gyerekek nevelésbe vételétől. Találkoztak olyan esettel, amikor felvették ugyan a gyereket az óvodába,
velemenyezd, 2017. április 04. kedd, 12:33
Így teszi tönkre a testünket a cukorbetegség
szervezetünket.

A cukorbetegség tulajdonképpen (nagyon leegyszerűsítve) azt jelenti, hogy bár a szervezetünk elegendő mennyiségű, a cukor feldolgozásához szükséges inzulint termel, azt a sejtjeink nem képesek megfelelően hasznosítani, idővel pedig a hasnyálmirigy sem tud a megnövekedett inzulinigénynek eleget tenni. Ennek hatására a felhasználatlan cukor a vérkeringésben marad, és fokozatosan tönkreteszi a szervezetünket. Lássuk, milyen veszélyei vannak, ha nem veszünk tudomást a cukorbetegségről.

A cukorbetegség 5 meglepő tünete

Nem minden cukorbetegen észlelhetők a tipikus tünetek: a kiolthatatlan szomj, a folyamatos
vécézés, a végtagok zsibbadása. Figyeljünk a következőkre is: lehet, hogy valami gond
lehet a vércukrunkkal, ha ezeket észleljük.
A diabétesz többszörösére növeli a szív- és érrendszeri betegségek, a szívroham vagy
az érelzáródás rizikóját, ráadásul sokkal korábbi életkorban jelennek meg ezek a problémák,
mint más, nem cukorbeteg
ametiszt54, 2017. január 21. szombat, 17:39
Egty kicsit másképp a cukorbetegségről
Megpróbálok minden elérhető írást bemutatni,ami szembejön velem a cukorbetegség kapcsán.
Még nem tudom mihez kezdjek az egymásnak sokszor ellentmondó állításokkal.Nem tudom mit fogadjak el és mt vessek el közülük. Egy biztos elolvasom mindet, aztán majd meglátom...
Nektek, akik olvassátok a blogomat, ugyanezt tanácsolom. Tudjatok meg mindent a betegségról aztán szürjétek át a saját elméteken vagy kérdezzétek meg orvosotokat, gyógyszerészeteket...

A világon jelenleg 300 millióra becsülik a cukorbetegek számát, de 10-15 év múlva a WHO előrejelzése szerint ez a szám eléri majd a fél milliárdot. De mik lehetnek az egészségügy ezen kudarcának okai a cukorbetegségben?

A cukorbetegség járványszerű terjedésének okozója

Az utóbbi 20-30 évben az egészségügy hadjáratot indított a koleszterin és a telített zsírok ellen. Ma már látszik, okosabb lett volna, ha ezt a támadást a szénhidrátok ellen indítják, mert a könnyen felszívódó szénhidrátoknak az utóbbi 600 évben
anyu65, 2016. szeptember 26. hétfő, 12:12
Képek, videók
Cukorbetegségre.jpg
pacsakute
2014. június 29. vasárnap, 15:24
Hivatalosan is legjobb b.
lizzy_h
2006. szeptember 23. szombat, 11:13
én, hivatalosan
simkata
2006. június 02. péntek, 18:28
cukorbetegség
herbert-fam
2017. május 23. kedd, 21:27
cukorbetegseg-fobb-tun ete
lenke1964
2016. február 28. vasárnap, 15:15
Cukorbetegség.jpg
pacsakute
2015. május 27. szerda, 07:33
Cukorbetegség labordiagno
pacsakute
2014. június 18. szerda, 07:11
Cukorbetegség ellen.jpg
pacsakute
2014. május 30. péntek, 21:04
cukorbetegség tünetei.jpg
herbert-fam
2014. április 26. szombat, 09:41
Lenmag és a cukorbetegség
pacsakute
2014. február 17. hétfő, 07:35
cukorbetegség 2
megyerimihaly
2014. január 18. szombat, 18:33
cukorbetegség
megyerimihaly
2014. január 18. szombat, 18:32
cukorbetegség ellen.jpg
dnemethk
2013. április 07. vasárnap, 19:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.