Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 14. kedd | 33. hét | 226. nap | 10:57 | Marcell
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A savanyúság
A savanyúság jótékony hatása az egészségre

A téli időszak ínyencségei többet jelentenek, mint plusz ízt a konyhában, az asztalon. A savanyúságoknak ugyanis jótékony hatásuk van a szervezetre.Éppen ezért egyre több táplálkozási szakértő tanácsolja őket - viszont nem mindegyiket!A szakértők szerint, a savanyúságban rengeteg a probiotikum. Ezek olyan egészséges baktériumok, amelyek megtalálhatók például a savanyú káposztában, a joghurtban, borban, kenyérben, szójaszószban és a sörben. A probiotikumok képesek megnyugtatni az immunrendszert, csökkenteni a gyulladásokat, enyhíteni az allergiás tüneteket és a megfázást, megelőzni a hasmenés és bélérzékenység kialakulását, növelni az immunrendszer reagáló képességét, és még bizonyos ráktípusok ellen is védelmet nyújtanak.

A joghurt és az otthon elkészített savanyúság kivételével, a szakértők nem tanácsolják azokat az élő baktérium-forrásokat, amelyek például a ketchupban, a feldolgozott (kereskedelemben kapható) savanyúságokban találhatók, vagy amelyek pasztőrözés által elpusztultak.

Stephen O'Keefe, a Pittsburghi Egyetem tudósa úgy nyilatkozott, a nyugati étkezés nagy problémája, hogy nem táplálja a bélflórát, csupán a felszínen aktiválja az emésztőrendszert. Valamennyi élelmiszert úgy állítanak elő, hogy az könnyen lebontható legyen, semmit nem hagyva a mélyebben elhelyezkedő emésztőrétegnek. Így felborul az emésztőrendszer mikrobiológiai egyensúlya, és jönnek a panaszok.

A rostok hiánya ,,éhezteti" a bélflórát, ezáltal gyengítve a testünk védekezőképességét. Ebből kiindulva O'Keefe-nek és tudós társainak meggyőződése, hogy az utóbbi időben egyre elterjedtebb bélbántalmak a nyugati étkezés számlájára róhatók.A tökéletes savanyúság öt titka
1. Használj mindig friss zöldségeket!
A zöldségek akkor a legjobb minőségűek, amikor épp leszedték őket. Amennyiben savanyúságnak szánod őket, ezeket részesítsd előnyben. Minél frissebbek, annál ízletesebbek és ropogósabbak lesznek, még ha hónapokon át is állnak a kamra polcain.

2. Vágd le az uborkák szárait!
Ez a tanács kizárólag az uborkára vonatkozik, és nagyon fontos! Ha mosáskor eltávolítod a zöldség száracskáját, az uborka frissebben, keményebben marad meg az üvegekben.

3. Figyelj oda a zöldségek méretére!
Minél apróbbak a zöldségek, annál hamarabb megpuhulnak a savanyú lében. Így hát, ahelyett hogy felszelnéd őket vagy félbe vágnád, tedd őket egészben az üvegekbe.

4. Légy tekintettel az időre!
Amikor savanyúságot készítesz, fel kell lobbantanod a megtöltött üvegeket azért, hogy azok tartalmából elpusztuljanak a később gondot okozó baktériumok. Ugyanennyire fontos az is, hogy jól zárd le az üvegeket. Azonban vigyázz, ne főzd sokat! A hosszasabb forralás maga után vonja a zöldségek ellágyulását.

5. Próbáld ki a hideg-savanyúságot!
Amennyiben nincs ínyedre a forralás, teljesen átugorhatod a forralt vízzel való eltevést. Csak tedd a feltöltött üvegeket a hűtőbe. Ezek nem állnak el szobahőmérsékleten, viszont ha hidegben tartod, tökéletesek lesznek!
klementinagidro, 2015. június 24. szerda, 00:49
Címkék: Stephen, Pittsburghi Egyetem, savanyúság jótékony, téli időszak, savanyúságoknak ugyanis, szakértők szerint,
Kommentek
Facebookon kaptam
Szervusz Kedves Évi ! KÖSZÖNÖM ... jó reggelt és kellemes szép szombati napot kívánok sok szeretettel ! PUSZILLAK ...

Bármi megtörténhet augusztusban , a természet vibrál a nap fényében , és a szív megengedett. Repülj , énekelj , lélegezz ... Táncolj a dallamot . Az , amelyik a szívből jön . Augusztusban , egy ilyen hónap alatt , mindent nyújtott ...

Stephen Littleword
eva6, 2018. augusztus 04. szombat, 06:28
Brit jelentés: kiterjedt a szexuális visszaélések gyakorlata a segélyszervezeteknél
A testület "bűnrészességbe hajló engedékenységgel" vádolta a szektort, elnöke, Stephen Twigg pedig úgy fogalmazott, a segélyszervezeteket jobban foglalkoztatja jó hírnevük védelme, mint az áldozatoké. A bizottság szerint sokkal többet lehetett volna tenni a szexuális kizsákmányolás ellen.

Véleményük szerint nyílt titok volt, hogy a segélyezésben dolgozók ilyen visszaéléseket követnek el. A politikusok e szervezetek vezetésének kollektív kudarcát emlegették, és felrótták, hogy nem reagáltak időben, csak akkor, amikor válságossá vált a helyzet. Ezek az "epizodikus" intézkedések is "meddők, szedett-vedettek és lomhák" voltak, ami azt jelentette, hogy a biztosítékok rendszerét kidolgozták ugyan, de soha nem alkalmazták megfelelően.

A 120 oldalas jelentés önámításnak nevezte a segélyszervezetek vezetői részéről, hogy azt gondolták, megoldották a problémát, mielőtt nyilvánosságra került volna.

A bizottság szerint a segélyszervezeteknek gondoskodniuk kellene arról, hogy a kedvezményezettek
velemenyezd, 2018. július 31. kedd, 10:51
Női tenisz-világranglista - A párosban ranglistavezető Babos egyesben 38.
Az élcsoportban nem történt változás egyesben, az első változatlanul a román Simona Halep, megelőzve a dán Caroline Wozniackit.

Babos mögött a második legjobb magyar Stollár Fanny, aki a 155. az egyéni listán.

Női tenisz-világranglista (a WTA honlapja alapján, zárójelben a legutóbbi helyezés):

------------------------------------------------------------------ ----------------- 1. ( 1.) Simona Halep (román)7571 pont 2. ( 2.) Caroline Wozniacki (dán)

6660 3. ( 3.) Sloane Stephens (amerikai)5463 4. ( 4.) Angelique Kerber (német)

5305 5. ( 5.) Elina Switolina (ukrán)

5020 6. ( 6.) Caroline Garcia (francia) 4680 7. ( 7.) Garbine Muguruza (spanyol)4620 8. ( 8.) Petra Kvitova (cseh)4550 9. ( 9.) Karolina Pliskova (cseh)

448510. (10.) Julia Görges (német)398011. (11.) Jelena Ostapenko (lett)

378712. (12.) Madison Keys (amerikai)

359613. (13.) Darja Kaszatkina (orosz)

352514. (14.) Venus Williams (amerikai) 280115. (15.)
velemenyezd, 2018. július 30. hétfő, 14:08
A világ egyik legkülönlegesebb utcai színháza
1979-ben kelt életre a Royal de Luxe nevű attrakció, amely manapság a leghíresebb francia cégek között foglal helyet. Valami újat hoztak azzal, hogy produkciójukat a drága teátrumok helyett a szabad ég alá, az utcákra hozták.

A társulat minden évben július 14-én, a franciák nemzeti ünnepén Nantes-ban lép fel. (Fotó: Carsten Koall | Getty Images)

Az alapító és jelenlegi igazgató, Jean-Luc Courcoult ‒ néhány zenésszel és színésszel kiegészülve ‒ Aix-en-Provence francia városban kezdte meg szabadtéri show-ját majd 40 évvel ezelőtt. Ezt rövidesen újak követték, ugyanis a rendhagyó humorral átitatott produkciók gyorsan népszerűvé váltak. Városról városra, majd országról országra, aztán kontinenseket is átszelve járták a világot, közben folyamatosan új koncepciókon dolgoztak.

A "Szultán elefántja" a történet egy időben utazó lányról szól. (Fotó: Sang Tan |
schuro, 2018. július 27. péntek, 07:54
Női tenisz-világranglista - Babos egyesben 39., párosban az élen áll
élcsoportban nem történt változás egyesben, így az első helyen változatlanul a román Simona Halep áll, a dán Caroline Wozniacki előtt.

Babos mögött a második legjobb magyar Stollár Fanny, aki hat pozíciót hátracsúszva a 154. az egyéni listán.

Női tenisz-világranglista (a WTA honlapja alapján, zárójelben a legutóbbi helyezés):

------------------------------------------------------------ 1. ( 1.) Simona Halep (román)7571 pont 2. ( 2.) Caroline Wozniacki (dán)

6740 3. ( 3.) Sloane Stephens (amerikai)5463 4. ( 4.) Angelique Kerber (német)

5305 5. ( 5.) Elina Switolina (ukrán)

5020 6. ( 6.) Caroline Garcia (francia) 4730 7. ( 7.) Garbine Muguruza (spanyol)4620 8. ( 8.) Petra Kvitova (cseh)4550 9. ( 9.) Karolina Pliskova (cseh)

448510. (10.) Julia Görges (német)398011. (11.) Jelena Ostapenko (lett)

378712. (12.) Madison Keys (amerikai)

359613. (13.) Darja Kaszatkina (orosz)

352514. (14.) Venus Williams (amerikai) 280115. (15.)
velemenyezd, 2018. július 23. hétfő, 17:02
A legfontosabb dolgokat a legnehezebb elmondani.
"A legfontosabb dolgokat a legnehezebb elmondani. Ha ezekről beszélsz, nevetségesnek érzed magad, hiszen szavakba öntve összezsugorodnak - amíg a fejedben vannak, határtalannak tűnnek, de kimondva jelentéktelenné válnak. Ám azt hiszem, többről van itt szó. A legfontosabb dolgok túl közel lapulnak ahhoz a helyhez, ahol a lelked legféltettebb titkai vannak eltemetve, irányjelzőként vezetnek a kincshez, amit az ellenségeid oly szívesen lopnának el. S ha mégis megpróbálsz beszélni róluk, a hallgatóságtól csak furcsálló tekinteteket kapsz cserébe, egyáltalán nem értenek meg, nem értik, miért olyan fontos ez neked, hogy közben majdnem sírva fakadsz. És szerintem ez a legrosszabb. Amikor a titok nem miattad marad titok, hanem mert nincs, aki megértsen."

Stephen King
lilagondolatok, 2018. július 11. szerda, 13:04
Az al-Kaida terrorszervezet egyik híve robbantásos merényletet tervezett Clevelandban
A 48 éves Demetrius Pitts a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) tájékoztatása szerint a clevelandi ünnepi felvonuláson, majd az esti tűzijáték idején is pokolgépes robbantásokat tervezett. Már hetekkel korábban feltérképezte azokat a helyszíneket, ahol robbanószerkezeteket akart elhelyezni. Erről nyíltan is beszélt ismerősei körében, így az FBI hamar lefülelte.: vasárnap tartóztatták le, amikor egy fedett ügynökkel találkozott.

Stephen Anthony, az FBI munkatársa több amerikai lapnak is elmondta: egyelőre nem világos, hogy Pitts milyen közel állt fenyegetéseinek valóra váltásához, vagyis a nyomozók még vizsgálják, hogy beszerzett-e pokolgépek házilagos készítéséhez szükséges anyagokat. "De nem várhattunk ölbe tett kézzel, amíg ez kiderül" - fogalmazott az FBI-ügynök, hozzátéve, hogy egyelőre úgy tudni, a vádlott az Egyesült Államokban radikalizálódott, és nincs információ arról, hogy valaha is külföldre utazott volna.

Pittsre 2017 óta figyeltek a szövetségi nyomozók, miután az egyik közösségi
velemenyezd, 2018. július 02. hétfő, 21:57
A legfontosabb dolgokat a legnehezebb elmondani.
A legfontosabb dolgokat a legnehezebb elmondani. Ha ezekről beszélsz, nevetségesnek érzed
magad, hiszen szavakba öntve összezsugorodnak - amíg a fejedben vannak, határtalannak tűnnek,
de kimondva jelentéktelenné válnak. Ám azt hiszem, többről van itt szó. A legfontosabb dolgok túl
közel lapulnak ahhoz a helyhez, ahol a lelked legféltettebb titkai vannak eltemetve, irányjelzőként vezetnek a kincshez, amit az ellenségeid oly szívesen lopnának el. S ha mégis megpróbálsz beszélni róluk, a hallgatóságtól csak furcsálló tekinteteket kapsz cserébe, egyáltalán nem értenek meg, nem értik, miért olyan fontos ez neked, hogy közben majdnem sírva fakadsz. És szerintem ez a legrosszabb. Amikor a titok nem miattad marad titok, hanem mert nincs, aki megértsen."

Stephen King
skorpiolilike, 2018. június 26. kedd, 18:49
Képek, videók
Stephen Chbosky - Egyszer
sanci81
2018. április 03. kedd, 18:08
stephen hawking.jpg
maroka
2018. március 14. szerda, 16:20
Stephen Shortridge festmé
menusgabor
2017. május 05. péntek, 21:32
Stephen King.jpg
kohlinka
2015. szeptember 21. hétfő, 22:36
Stephen King.png
bbbarbara
2015. március 15. vasárnap, 20:09
Stephen-Lendman39.jpg
megyerimihaly
2015. február 24. kedd, 23:18
Stephen King : Tűzgyújtó
general67
2014. február 23. vasárnap, 19:25
Stephen King : Cujo
general67
2014. február 23. vasárnap, 19:23
william stephen coleman.j
skorpiolilike
2014. január 11. szombat, 16:01
R. L. Stephenson.jpg
zsu74
2013. december 20. péntek, 02:10
Stephen King.jpg
zsu74
2013. november 24. vasárnap, 21:17
Stephen Hawking.jpg
pacsakute
2013. július 18. csütörtök, 18:32
Pittsburgh Bald Eagles 20
margoboszi
2014. november 15. szombat, 14:25
Pittsburgh Bald Eagles Ko
margoboszi
2014. szeptember 05. péntek, 16:24
Pittsburgh Hays Bald Eagl
margoboszi
2014. június 23. hétfő, 20:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.