Regisztráció  Belépés
2018. február 19. hétfő | 8. hét | 50. nap | 17:10 | Zsuzsanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Gombás vagdalt sült burgonyával, koktélszósszal
Mai fasírt: nem csak azoknak, akik fasírtimádók.
Ötletes, egyszerű, gyors, finom - talán ennyi jelző elég is. Vagy nem?

A sertéshúst késsel durvára összevágjuk.

Hozzáadjuk a finomra vágott póréhagymát, zöldpaprikát, gombát, utána sóval, borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük a szódabikarbonát, és a hűtőszekrényben kb. egy órát pihentetjük.

Lepény alakúra formázzuk, a karikára vágott főtt burgonyával, hagymakarikával szép lassan megsütjük.

A majonézhez hozzákeverjük a ketchupot és a brandyt, és ezzel a szósszal tálaljuk. Gyorsan elkészíthető kiegészítője lesz ennek az ételnek!

Jó étvágyat kívánunk!
Link
suzymama, 2018. január 13. szombat, 14:38
Címkék: sertéshúst késsel, finomra vágott, órát pihentetjük, karikára vágott, majonézhez hozzákeverjük, szósszal tálaljuk,
Kommentek
Vasi pecsenye sült paprikával, burgonyával
Első, nagyon fontos lépés a pác: azért is került ide az elejére, mert ezt hozzá kell kalkulálni. A végeredményért persze megéri:)
Ha viszont megvagyunk vele, akkor utána az elkészítés már gyorsan megy. Így mondhatjuk, hogy gyors recept is, meg nem is. A pác miatt. Az viszont nagyon fontos!

Hozzávalók
60 dkg karaj,
3 dl tej,
2 gerezd fokhagyma,
paprikakrém (csípős),
só, 6 dkg liszt,
40 dkg burgonya,
1 db hagyma,
1 db kaliforniai paprika (piros)

A húsból nyitott szeleteket vágunk és kiklopfoljuk.

A fokhagymát összevágjuk, és hozzákeverjük a tejhez. A paprikakrémet is ebbe a tejbe tesszük bele. A kiklopfolt húsokat ebben a páclében pár napig hagyjuk állni.

Amikor eleget állt a tejes pácban, kivesszük, megsózzuk, fûszerpaprikás lisztbe forgatjuk, és közepes mennyiségû olajban mindkét oldalát megsütjük.

A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd egy serpenyőben olajat
suzymama, 2018. február 06. kedd, 12:47
A lila burgonya jótékony hatásairól
Hazánkban még csak kevés piacon lehet találkozni lila burgonyával, pedig a legújabb kutatások szerint egészségesebb, mint hagyományos társa, hiszen csökkenti a magas vérnyomást, és elhízás esetén is hatásos, hiszen segít a súlyfeleslegtől megszabadulni.

Mitől olyan egészséges a lila burgonya? Karotinoidokat tartalmaz, amely anyagok a hagyományos társában nem találhatók meg. Minél színesebb, minél sötétebb egy burgonya, annál több karotinoid lelhető fel benne.

Ennek a zöldségnek Dél-Amerikában van az őshazája, ahol nagyon nagy népszerűségnek örvend. Egészséges, mivel a karotinoidok mellett a színét is adó antociánokat is tartalmaz. Az antocián egy kitűnő antioxidáns vegyület, és ez a bogyós gyümölcsökben vagy a gránátalmában is megtalálható. Az antociánok mint kitűnő antioxidánsok remek szabad gyökfogónak számítanak, amely nemcsak a szem betegségeinek kockázatait, hanem a
pacsakute, 2018. február 04. vasárnap, 18:52
Csirkenyárs diós parmezánbundában, fóliás burgonyával
Én azért szeretem ezt az ételt, mert nagyon gyorsan el lehet készíteni, ráadásul nagyon mutatós is.

Mai csirke, plusz a parmezán: a csirke és a dió nem egy receptben szerepel együtt, és ez nem véletlen.

Hozzávalók
60 dkg csirkemell,
10 dkg dió (darált),
8 dkg sajt (parmezán),
4 dkg burgonya,
4 db paradicsom,
2 dl tejföl,
só, bors,
2 db tojás,
rozmaring,
petrezselyem,
csirkefűszer

A hús csirkemell, ezért nagyon gyorsan el fog készülni. Talán ez volt az egyik első étel, amit megtanultam elkészíteni, és akkor döntöttem úgy, hogy a konyhában szeretném folytatni. Érdemes volt ugyanis foglalkozni az alapanyagokkal, mert tényleg jól sikerült – remélem, Önök is így lesznek vele!

A csirkét felkockázzuk, nyársra húzzuk, csirkefűszerrel megszórjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk.

A tojásokat felverjük, a parmezánt a darált dióval összekeverjük. A nyársakat megforgatjuk a tojásban, majd a
suzymama, 2018. február 01. csütörtök, 19:48
Étel - mesék Sztroganov - bélszín - a cári idők kedvence
Az orosz nemesi családok nagy részét lenyűgözte a francia kultúra ,
azért általában francia séfek dolgoztak konyháikban .
Az általuk készített ínyencségek legtöbbször egyesítették a francia
és orosz konyha jellemzőit ls . Ez a húsétel , ahogy neve elárulja , a
Sztroganov család séfjének köszönhető , és először valószínűleg
Jelena Molokovetsz szakácskönyvének 1871 - es kiadásában szerepelt .
Arról viszont vita folyik , hogy az egyébként sok ágból és még több
családtagból álló Sztroganov família melyik konyháján , kinek készült
először a fogás . a kettős eredet viszont azonban kiderül a serpenyőben
pirított hús és a mustár hozzáadása tipikusan franciás , , míg a marhahús
tejföllel készítve egyértelműen oroszos irány a gasztronómiában .
Az ételnek később több változata is elterjedt , főként , mivel különösen
népszerű lett Amerikában , ahol a forradalom elől menekülő oroszok
terjesztették el . A receptek
bedmarika47, 2018. február 01. csütörtök, 14:00
Cigánypecsenye
Cigánypecsenye

Hozzávalók:

1 kg tarja
30 dkg füstölt szalonna
8 gerezd fokhagyma
legalább fél kg vöröshagyma
só ,bors
pirospaprika

Elkészítése:

A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb.
Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket.
A szalonnákat beleteszem egy tányérba és a mikróban kb. 2-3 perc alatt kisütöm a zsírját. (Így nem fog füstölni sütés közben)
A szalonnazsírt beleteszem egy lábasba és félig megsütöm benne a karikára vágott hagymát.

Amikor kész, beleöntöm az egészet egy tepsibe és egyenletesen elrendezem.
A húst felszeletelem, kiklopfolom.
A fokhagymát összepréselem és egy csészében kevés olajjal összekeverem.
Ezzel a fokhagymás olajjal bekenem a húsokat, majd megsózom és megborsozom őket.
A hús szeleteket lisztbe forgatom, és forró olajban félig megsütöm.
(A liszt nem fogja engedni, hogy később a hús a sütőben nagyon
evavicus, 2018. január 25. csütörtök, 23:12
Serpenyős szűzszeletek sült körtével
Egy kis gyümölcsös öröm mára: ami persze hússal is kecsegtet, már persze annak, akinek nagyon fontos...

Hozzávalók
80 dkg sertésszűz,
4 db körte,
durva bors,
só, 3 dl bor (vörös),
1 fej hagyma,
borókabogyó,
1 db répa,
cukor, balzsamecet,
1 evőkanál vaj,
fél dl tejszín,
40 dkg burgonya

A húsból 20 dekás steakeket vágunk.

Egy tálba tesszük és rászórjuk a zúzott borókabogyót, a négybe vágott vöröshagymát, a szeletelt répát, valamint egy kevés vörösbort. Így a hűtőbe tesszük.

A körtét négybe vágjuk, és a magházát kivágjuk. Forró serpenyőben sütni kezdjük. Durva borssal megszórjuk. Amikor már szépen megpirult, színt kapott, akkor cukorral is megszórjuk. Balzsamecettel megöntözzük.

Felöntjük a vörösbor megmaradt részével, és hozzáadjuk a hús levét is, leszűrve persze. Beforraljuk és a tejszínt meg a vajat is hozzáadjuk. Így félretesszük.

A húst meleg serpenyőben
suzymama, 2018. január 22. hétfő, 15:26
Akkor hajrá, neki! Uzsgyi berek :-)
Igen, igen. Új év, sok új fogadalom. És látom itt ott, mindenki komolyan is gondolja. Én valahogy leszoktam a fogadalmakról, a nagy fogadalmakról. DE a tegnapi beszélgetésünk rávilágított, hogy nem elég a heti 3x-i edzés, kicsit oda kellene magunkat tenni kalóriában is. Nagyon nehéz, ha nincs egy kiszabott étrend. Nagyon könnyű letérni az útról. Persze minden alap és fontos dolog ott van a fejünkben, de! Nos ez a de, hozta meg az első fuvallatot a fejemben. DE! Mindenki panaszkodik a családban, hogy 2-3 kiló rájuk szaladt itt a nagy ünnepek alatt, és most még jön a fánk korszak. Hát ki tudná a család étkezését jobban kontrollálni, mint aki főz és vásárol? Hát igen, én! Ma csütörtök van, bár a csütörtök egy negatív hozzáállású nap név, mégis ma kezdünk bele. Hogy mibe? A kalória szegényebb, zsírszegényebb étrendbe. Én évek óta zsírokkal főzök, de most áttérek a sütésre, párolásra akkor inkább, és hajrá paleo, és egészséges ételek, és zöldségek, gyümölcsök. Jó kis meló ez a farsangi hajtás előtt, de
dundulino, 2018. január 18. csütörtök, 08:59
Képek, videók
Csirkemell burgonyával, b
irmus
2017. március 22. szerda, 07:48
burgonyával töltött pogi
ibolya58
2016. március 11. péntek, 13:30
feta sajttal burgonyával
snbela44
2014. december 01. hétfő, 21:43
sertéssült burgonyával...
szupermami
2011. augusztus 03. szerda, 13:05
Nem webshots.Sertéshús.Ér
hold02
2008. december 08. hétfő, 16:54
finom korpás vágott
ircsi13
2007. április 22. vasárnap, 17:35
Pihentető szép napot...
cuppika59
2017. szeptember 01. péntek, 18:01
Pihenteto hetveget
borigit
2017. július 14. péntek, 14:06
Szép estét, pihentető szé
irmus
2017. május 15. hétfő, 18:01
pihentető kép.jpg
kicsoda57
2017. március 31. péntek, 23:41
Jó éjszakát, pihentető sz
irmus
2017. február 19. vasárnap, 13:20
Pihentető, szép délutánt.
jucinenadov
2017. február 03. péntek, 16:58
Pihentető szép estét.jpg
jucinenadov
2016. november 26. szombat, 20:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.