Regisztráció  Belépés
2017. október 18. szerda | 42. hét | 291. nap | 00:25 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mit tegyél?
Görcsöl a hasad, fáj a gyomrod? Itt a megoldás a panaszaidra

Bizonyos ételek fogyasztása, a stressz vagy épp az állandó éjszakázás emésztési problémákhoz vezethet. A panaszok megszüntetéséhez adunk tippeket.
Kiváltó ok: krémes édességek

A tejet tartalmazó élelmiszerek fogyasztása után hasfájást, puffadást, émelygést tapasztalsz? Valószínűleg tejcukor-érzékenységben szenvedsz. Ilyenkor a tejcukor (laktóz) lebontásához szükséges enzim hiányzik vagy csökkenten működik a szervezetben.
Mit tegyél?

A panaszok erőssége az egyéni érzékenységtől függ. Ezért, ha egyébként nincs laktózintoleranciád, de túl sok tejcukorban gazdag ételt fogyasztasz, gyorsan múló kellemetlenségekkel számolhatsz.

Kézenfekvő megoldás lehet, ha tejcukormentes diétát tartasz, ez azonban egyáltalán nem egyszerű, hiszen ilyenkor kerülnöd kell a tejen kívül a sütemények, húskészítmények, konzervek, fagylaltok fogyasztását is. A hosszú távú kezeléshez keress fel egy gasztroenterológust.
Kiváltó ok: túl sok stressz

A panaszaidat valószínűleg az IBS okozza. Az irritábilisbél-szindróma az egyik leggyakoribb bélműködési rendellenesség. Ilyenkor a bélcsatorna működése eltér a normálistól, de ennek hátterében nincs semmilyen szervi elváltozás vagy anyagcserezavar. A betegség változatos, időről időre visszatérő gyomorpanaszokat, bélrendszeri tüneteket okoz. A legjellemzőbb a görcsös hasi fájdalom, a székletürítési zavar és a puffadás. Oka még nem teljesen ismert, de az biztos: a feszültség, az idegeskedés kulcsszerepet játszik a tünetek jelentkezésében.
Mi tegyél?

Az életmódbeli és étkezési szokások megváltoztatása javulást eredményezhet. Kerülni kell a felesleges idegeskedést, és meg kell tanulni lazítani, például úgy, hogy speciális légzőgyakorlatokat végzel.

A puffadást okozó ételek (pl. hüvelyesek, kelbimbó, banán) mellőzése és a rostdús, zsírszegény diéta szintén jótékony hatású. Mindezek mellett gyógyszeres kezelésre is van lehetőség.
Kiváltó ok: éjszakázás

Ha nem alszol eleget, gyakran tapasztalhatsz székrekedést vagy épp hasmenést és az ezekkel járó fájdalmakat. Ennek oka, hogy a szervezetében ilyenkor nem termelődik elegendő mennyiségű szerotonin, egy olyan ingerületátvivő anyag, amely többek között az egészséges emésztésért felelős.
Mit tegyél?

A szerotoninszint növelése érdekében fontos a rendszeres testmozgás. Emellett mondj le az alkoholról és a dohányzásról. Naponta többször egyél keveset, és ne siess az étkezéssel. Az ételt alaposan rágd meg, és kerüld a zsíros, fűszeres fogásokat.
horvathnemagdi, 2017. október 12. csütörtök, 16:35
Címkék: stressz vagy, állandó éjszakázás, panaszok megszüntetéséhez, tejet tartalmazó, panaszok erőssége, egyéni érzékenységtől,
Kommentek
Tompa Mihály - Fiaim születésekor.
Tompa Mihály - Fiaim születésekor.

I.
Szerény hajlékomnak kedves kis vendége!
Jer, jer, hadd tegyelek anyád kebelére!
Együtt hadd lássalak...
Ugy szeret ő téged, - pedig mit szenvedett...
Az Isten tudja csak.

Együtt hadd lássalak jó szelid anyáddal,
Mintha rózsát látnék kisded bimbajával;
Én meg felettetek
Lehajló sötét lomb, mely a zivatartól
Hiven megvédjelek.


Egy szép élő bokor vagyunk igy mi hárman:
E bokrot az élet csendes pagonyában
Zivatar ne érje;
Hanem rakjon fészket kis csacsogó madár,
Az öröm beléje!

Mégis, ha érné a vihar zudúlása:
Virág s bimbó helyett csak a lombot bántsa!
S csupán a levelen
Függjön a bánatnak jéghideg harmatja,
Csupán a levelen!
chillik, 2017. október 11. szerda, 04:47
Így készíts egy tábla tej+étcsokit 100 forintból - házilag
levendula illóolaj, menta kivonat, chilipor, rumos meggy...

Így készítsd:

Olvassz vajat a lábosban, majd a cukrot is olvaszd fel benne. Kavarj, kavarj rendületlenül!

Amikor elelegyedett a kettő, akkor a kakaóport és a fahéjat is hozzáöntheted, illetve itt csempészheted bele a titkos adalékokat is.

Hűtőben hagyod, hogy kilelje a hideg és kész is!

bonbonkeszites_hazilag.jpg

Töltött bonbon készítése: kanalazd félig finom csokival a formácskákat, tegyél a közepükbe valami fincsit - karamella darabkát, egész, vagy darált mogyorót, rumos meggyet, gumicukrot, mazsolát - majd rejtsd egy újabb csorgatásnyi csoki alá!

Ha a bonbont szeretnéd utólag megszórni bármivel, akkor a megdermedt gombócokat vizes kézzel simizd meg, majd mehet a csokireszelék, diótöret, vagy amit csak kívánsz! De akár egy plusz réteg forró csokit is adhatsz neki, nem fog megsértődni akkor sem. :)

#Tipp: Különböző formájú szilikon jégkockatartókban különleges
tinka1951, 2017. szeptember 30. szombat, 08:33
Ingyenes fejfájás-csillapító
ingyenes fejfájáscsillapító

Alig akad olyan ember, akinek ne fájt volna már a feje egyszer-egyszer és ne orvosolta volna azzal, hogy bevett egy fájdalomcsillapítót fejfájásra. Sajnos nagyon sokunkban rögzült az az elképzelés, hogy fejfájás esetén beveszünk egy fájdalomcsillapítót és ezzel intézzük el a problémát. Ezért a fájdalomcsillapító reklámok is felelősek.

Etikátlan a fájdalomcsillapítók túlzott reklámja

fájdalomcsillapító fejfájásra
A tv-ben egymást érik a különböző fájdalomcsillapító reklámok. Ez az emberek megtévesztése, mert nem a gyógyszer az egyetlen megoldás. A gyógyszergyárak megérdemelnének egy - finoman fogalmazva - orron koppintást, mert reklámjaikkal egy olyan cselekvési mintát próbálnak kialakítani, hogy ha fáj valamink, akkor gondolkodás nélkül kapjunk be egy tablettát. Mielőtt végső elkeseredésünkben a fájdalom megszüntetése végett fájdalomcsillapítóhoz nyúlnánk, meg kell próbálnunk természetes módon kezelni azt. Erre is mindjárt
lovaszmarika, 2017. szeptember 18. hétfő, 16:54
Ne csak beszélj róla - tegyél érte!
"A kemény munka értékes, de az üres beszéd szegénnyé tesz" (Példabeszédek 14:23)
Kimondott szavaid közvetlen kapcsolatban vannak szíveddel.

Azt ejted ki a szádon, ami a szíveden van. Ha dühhel van tele a szíved, azt mondod ki, ha depresszió borítja a szíved, annak megfelelően beszélsz. Ha örömteli a szíved, örömedet fejezed ki a beszédedben.

A Márk 13:20 versben ezt olvassuk: "Szeresd Isten teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és teljes erődből!" Másképp ezt így fogalmazhatjuk meg: szeresd Istent szavaiddal, érzéseiddel, gondolataiddal és cselekedeteiddel. Isten beszélő, érző, gondolkodó, cselekvő lénynek teremtett.

A szívből élő emberek számára kihívást jelent csendben maradni. Igen beszédesek.Ha ilyen vagy,szükséged van arra, hogy kimondd, ami foglalkoztat. El kell mondanod mindezt az embereknek. Az ilyen személyiségek szeretnek történeteket mesélni, szeretnek leülni társalogni - különösen érzelmi témákról.

A világnak szüksége
dandej, 2017. szeptember 10. vasárnap, 10:07
Szép írások
(munka, tanulás, stb.), érdemes szabad időnket annak szentelni, amit igazán szeretünk. Ha munka után ahhoz van kedved, hogy a kanapén feküdj és olvass, tedd azt. Ne törődj azzal, hogy azt az időt produktívabban is eltölhetted volna, mert igenis néha fel kell töltődnöd. Ne sajnáld magadtól ezt az időt, mert egyszer csak azon kapod magad, hogy a rohanó életedben arra sem volt alkalmad, hogy átgondold, mit is szeretnél igazán csinálni.

Az idő telik és az elmúlt pillanatokat már sosem kapod vissza. Tegyél érte, hogy minden pillanat az életedben értékes legyen.A “mások" azok mások, mint te, már a nevében is benne van. Ha mindig másokhoz hasonlítod magad, akkor néha talán jól fogod érezni magad, legtöbbször viszont nagyon nem. A magad lehetőségeihez és képességeihez mérten tűzz ki reális, teljesíthető célokat és következetesen tegyél azért, hogy ezeket elérd. Amint ezt megtetted, sikert fogsz érezni és motivált teszel a következő “küldetésedben" is.
kirscha, 2017. szeptember 07. csütörtök, 21:52
Aranyosi Ervin A kő meséje
elhánytam.

- Bárcsak, ott maradtam volna,
kövek közt, a porban.
Nem volt olyan rossz a létem
abban a csoportban.

S lám, a fiú vitt magával,
nem tehettem semmit.
Nem gondoltam, hogy a kétség
hitemben megrendít.

- Mit okoz a nagyravágyás?
Rabbá lettem végül.
Gondolkodtam, kit hívhatnék
végső segítségöl.

Önmagamba fordultam hát,
s imádkozni kezdtem:
- Istenem, most tegyél csodát,
szabadítsd ki testem.

Leértünk a folyópartra,
a Nap vízen táncolt.
Fénye hullámon csillogott,
aranyhidat vázolt.

Elképzeltem - de szép lenne -
hullámokra ülni,
S a kisfiú elhajított,
elkezdtem repülni.

Hullám hátán lovagoltam,
és ugrálni kezdtem.
Arannyá vált vízcseppek közt
oly boldoggá lettem.

Végre szálltam, végre éltem,
teljesült a vágyam.
Hálás voltam
kkm, 2017. szeptember 03. vasárnap, 14:46
Mit tegyél a szellemi/lelki ajándékaiddal
"Add oda magad teljesen Istennek, mert halott voltál, de most új életed van. Tehát használd az egész tested eszközként arra, hogy a helyes és megfelelő dolgot teszed Isten dicsőségére." (Róma 6:13/b, NLT fordítás)

Mit kell kezdened a szellemi/lelki ajándékaiddal, amelyeket Isten beléd helyezett? Először is négy dolgot:

Fedezd fel az ajándékaidat!
Muszáj megtudnod, milyen ajándékokkal rendelkezel, mielőtt elkezded használni őket. Ne hanyagold el tovább azt a tényt, hogy van néhány rejtett ajándékod, amit egyáltalán nem használsz. Tudd meg, hogy mit adott neked Isten. A Biblia azt mondja az 1 Timóteus 4:14-ben, hogy "Ne hanyagold el a benned lévő lelki ajándékokat" (GNT fordítás).

Ajánld fel Istennek az ajándékaidat!
A Biblia azt mondja a Róma 6:13-ban, hogy "Add oda magad teljesen Istennek, mert halott voltál, de most új életed van. Tehát használd az egész tested eszközként arra, hogy a helyes és megfelelő dolgot teszed Isten dicsőségére." (NLT ford.). Talán már
dandej, 2017. augusztus 30. szerda, 21:16
Képek, videók
Ne tegyél kérdöjelet...
csalogany13
2017. március 27. hétfő, 00:58
Ne tegyél fel kérdést....
csalogany13
2016. november 10. csütörtök, 19:47
0 Most tegyél jót másokka
lovaszmarika
2015. november 03. kedd, 15:21
Fejben tegyél rendet....j
pacsakute
2014. július 08. kedd, 19:31
tegyél le
erzsikepuskas
2013. november 23. szombat, 09:25
Tegyél már le....jpg
pacsakute
2013. június 28. péntek, 19:41
Tegyél valami jót.gif
suzymama43
2013. április 18. csütörtök, 15:01
Sose tegyél....jpg
pacsakute
2013. február 22. péntek, 06:44
ENGEM IS TEGYÉL FEL A FÁR
marika4528
2010. február 04. csütörtök, 13:55
tegyél többet.jpg
jakabgasparne
2008. október 04. szombat, 08:47
106 ide tegyél be.JPG
cukor1st
2008. augusztus 13. szerda, 14:10
OK,most már tegyél le!.JP
barzillai64
2008. július 14. hétfő, 22:22
áll bar cica stressz.jpg
gabfe
2017. augusztus 23. szerda, 13:24
A stressz akkor alakul ki
sanci81
2017. augusztus 16. szerda, 17:01
Stresszes anyaság.jpg
dnemethk
2017. május 27. szombat, 19:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.