Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 11:52 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A zöldségek jelentése
A zöldségek jelentése
Gyógyító kincsek

A sárgarépa szelet olyan mint az ember írisze, a szemre jó!

A paradicsom belseje olyan mint a 4 szívkamra, jótékony a szívnek.

A szőlő formája, olyan mint a szívé: szív és vér vitalizálló hatású.

A dió olyan formájú mint az agyvelő, most már tudjuk, hogy három tucat neuro-transzmittert tud képezni, amely segíti az agy működést.

A vese bab segíti a vesék működését.

A rebarbara, kínai kel, zeller szár olyanok mint az emberi csontok, és ezek csont erősítők:
23 %-uk nátrium tartalmú ugyanúgy mint a csontoké.

A padlizsán, avokádó, körte a méhet és méhnyakot erősíti. Ma már tudjuk, hogy hetente 1 avokádó kiegyensúlyozza a hormon szinteket, megakadályozza a súly felvételt terhesség alatt és a méhnyakrákot. Miért? Egy avokádót a virágzástól pontosan 9 hónap alatt érik érett gyümölccsé.
14 000 növényi hatóanyag van mindegyik gyümölcsben.

A füge telis-tele van magokkal, mint a herék. Sperma számot növelő hatásáról ismert.

Az édesburgonya alakja hasonlít a hasnyálmirigyre, amely segít kiegyenlíteni a glikémiás indexet a cukor betegeknél.

Az olívák erősítik a petefészkek működését.

A grépfrút, narancs, citrusfélék hasonlítanak az emlőkre, amelynek elfogyasztása az emlők nyirok rendszerére jótékony hatást fejtenek ki.

A hagymák alakja olyan mint a sejtek formája. A mai tudomány bebizonyította, hogy a hagyma minden sejtet képes megtisztítani a mérgező anyagoktól és tisztítja a könny csatornákat.

Forrás: Angyalforrás
taltos1, 2017. június 12. hétfő, 23:19
Címkék: zöldségek jelentése, sárgarépa szelet, ember írisze, paradicsom belseje, szőlő formája, vesék működését,
Kommentek
Érdekesség
rögzíteni kívánja a bor- és gyümölcsecet gyártásának szabályait, megakadályozva ezzel azt, hogy biológiai erjesztésű ecetet elő lehessen állítani mesterséges alapanyagból.

Biológiai ecetek előállíthatóak szinte minden olyan alapanyagból, ami erjeszthető szénhidrátot tartalmaz, így valamilyen alkoholos erjedéssel létrehozott alkoholtartalmú anyagból (például bor, pezsgő, sör), gyümölcsökből (például szőlő, alma, dinnye, körte, bogyós gyümölcsök, datolya, kókusz), gabonafélékből (például rizs), zöldségekből (például burgonya, cékla), mézből, cukornádból ecetsav-baktériumok segítségével.

Az ecet készítéséhez csak meghatározott alap- és segédanyagok használhatók fel, előállításához szükség van etil-alkoholra vagy etil-alkoholt tartalmazó folyadékra (például borra vagy gyümölcsborra), kiegészítő tápanyagokra (például foszfor, nitrogén, ásványi anyagok, nyomelemek, vitaminok), kifogástalan minőségű ivóvízre, ecetsav-baktériumra, levegőre (oxigén) és erjesztő berendezésre.

A
kirscha, 2017. október 03. kedd, 17:35
Az alkoholfogyasztás növeli a mellrák kockázatát
jelentése ezért azt tanácsolja a nőknek, hogy legyenek figyelemmel azokra a tényezőkre, amelyeket befolyásolni tudnak, ilyen az étrend, a testsúly vagy a rendszeres mozgás.

A rendszeres és intenzív testmozgás, például a futás vagy a biciklizés ugyanis 10 százalékkal csökkenti a menopauza utáni emlőrák kockázatát a fizikailag kevésbé aktív nőkhöz képest. Ugyancsak csökkenti a mellrák kialakulásának esélyét, ha a nő szoptatja a gyermekét.

A WCRF szerint vannak bizonyítékok arra, hogy a leveles zöldségek, mint a káposzta, a spenót vagy a kelkáposzta fogyasztása csökkenti a mellrák egyik kevésbé gyakori fajtájának kockázatát.

A jelentést a BBC-nek kommentáló Anne McTiernan, a Seattle-i Fred Hutchinson Rákkutató Központ munkatársa szerint világosak a bizonyítékok a mellrák kialakulásának kockázatairól. A testmozgás, az egészséges testsúly fenntartása és valamint az alkoholfogyasztás korlátozása mind olyan lépések, amelyeket a nőknek érdemes megtenni a kockázatok csökkentése érdekében - hangsúlyozta
velemenyezd, 2017. május 23. kedd, 20:04
KSH: 9,935 milliárd euró volt a tavalyi exporttöbblet
és 5,4 százalékos növekedést mutatott.

Az élelmiszerexport stagnált, ezen belül 7,3 százalékkal nőtt a hús, és 9,8 százalékkal az élő állatok kivitele, a gabonakivitel viszont 13,0 százalékkal elmaradt az előző évitől. Az italok exportja 13,2, a dohányáruké 24,2 százalékkal nőtt.

Az élelmiszerimport viszont jóval átlagon felül 6,0 százalékkal nőtt euróban számolva a 2015-ös értékhez viszonyítva. 10,9 százalékkal nőtt az élő állatok és 16,9 százalékkal a húsimport, 9,6 százalékkal nőtt a zöldségek és gyümölcsök behozatala, csökkent viszont a gaboná (1,6 százalékkal) és a takarmányoké (6,7 százalékkal).

Az energiahordozók behozatala euróban 18,7 százalékkal csökkent 2016-ban az előző évhez képest, de az áresés miatt volumenben csak 2,9 százalékkal. A KSH jelentése szerint a kőolaj és kőolajtermékek behozatala közel ötödével nőtt. A természetes és mesterséges gáz importja mintegy ötödével csökkent. A villamosenergia-behozatal csaknem tizedével visszaesett.

A gépek, szállítóeszközök 2,9
velemenyezd, 2017. március 03. péntek, 10:51
Az oltalom alatt álló magyar élelmiszerek 11 százalékát hamisítják egy uniós jelentés szerint
gazdasági kárt regisztráltak 2014-ben, emellett a fogyasztókat további 2,3 milliárd euró (729 milliárd forint) értékű veszteség is érte - közölte a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) csütörtökön az MTI-vel.

Magyarország a 17 vizsgált uniós ország közül a harmadik lett Luxemburg és Görögország után, ahol a földrajzi oltalom alatt álló élelmiszerek 25,4, illetve 21,9 százalékát hamisították.

Az unióban a legtöbb szabálytalanságot a szeszesitaloknál jegyezték fel, ezt követték a különböző zöldségek, gyümölcsök és gabonafélék, a nyers húsok és húsipari termékek, a sajtok, majd a borok, végül a sörök.

Ugyanakkor a borok teszik ki az oltalom alatt álló élelmiszerek fogyasztásának több mint felét. A borok esetében a visszaélések 2,2 milliárd eurós (690 milliárd forint) kárt okoztak az európai piacnak, és további 1,35 milliárd eurós (427 milliárd forint) kárt a fogyasztóknak, ami abból ered, hogy hamis, azaz nem a földrajziárujelző-oltalomnak megfelelő helyen, illetve kritériumok szerint
velemenyezd, 2016. július 07. csütörtök, 16:22
Az élelmiszeripar
arisztotela
AZ ÉLELMISZERIPAR 12 LEGPOFÁTLANABB TRÜKKJE, AMIVEL ÁTVERNEK!

Az élelmiszeripar gyakran hajmeresztő átverésekre képes. Egészséges táplálkozás címszó alatt is számtalan trükköt, csalást vet be, a mi kárunkra!

Az élelmiszeripar gyakran hajmeresztő átverésekre képes. Egészséges táplálkozás címszó alatt is számtalan trükköt, csalást vet be, a mi kárunkra! Jöjjön most ezek közül a 12 legpofátlanabb:

1. A zöldségeket és gyümölcsöket viasszal vonják be!

A tárolás alatti penészesedés, zúzódás és kiszáradás ellen néhány zöldség és gyümölcs (alma, uborka) egy-két csepp étkezési viaszbevonatot kap. Szervezetünk ezt nem tudja megemészteni, de emiatt ne aggódjunk, mondj Luke LaBorde, PhD, a Penn állami egyetem táplálkozástudományi társprofesszora.

Ha mégis el szeretnénk kerülni az így kezelt termékeket, az FDA szabályzata szerint a viszonteladók nem kötelesek külön feltüntetni, ha valami viasszal lett bevonva, így saját érzékeinkre kell
horvathnemagdi, 2016. május 25. szerda, 10:20
KSH: csaknem 9 százalékkal nőtt a háztartások fogyasztása 2015-ben
A legnagyobb arányban a kiadások 26,7 százalékát (átlagosan fejenként és havonta 19 885 forintot) élelmiszerekre és alkoholmentes italokra fordította a lakosság. Az élelmiszer kiadások 28,2 százalékát húsra és húskészítményekre, 15,7 százalékát tejre, tejtermékekre, sajtra, 10,4 százalékát zöldségekre és burgonyára, míg 6,6 százalékot gyümölcsre költötte a lakosság.Az élelmiszerkosárban alig egy százalékot ért el a halfogyasztás - jegyezte meg érdekességként a KSH.

A mennyiséget tekintve 5,2 kilogramm húst fogyasztott havonta otthonában egy magyarországi lakos, amiből 1,6 kilogramm baromfi és 1,4 kilogramm sertéshús. Fejenként 4,4 liter volt a havi tejfogyasztás, a zöldségből és gyümölcsből egyformán 3,7-3,7 kilogramm jutott a magyar háztartások asztalára. Ásványvízből 6,6, szénsavas üdítőkből 2,2 litert vásároltak, de gyümölcslevekből csak 1 liter fogyott. (Ez a statisztika csak a vásárolt ésotthon elfogyasztott élelmiszereket fedi le, a házon kívül, munkahelyi, iskolai étkezdékben, vendéglőkben
velemenyezd, 2016. április 12. kedd, 13:51
Lúgosítás: megoldás a gerinc meszesedés (spondylosis) ellen
kapcsolja vissza.

Amikor lúgosítást végzel, nem kell a savakat közömbösíteni. Ha nincs savközömbösítés, nincs ásványi anyagok elvonása a csontokból sem. Így lúgosítás mellett nem alakul ki sem a meszesedés, sem a csontritkulás.

A meszesedés (spondylosis) elleni harc egyik fontos fegyvere tehát a lúgosítás azonnali bevetése.

Lúgosítás lúgosító ételek segítségével

A lúgosítás legjobb módszere, ha már az étrended is lúgosító. A legjobb lúgosító ételek a nyers zöldségek, ezeket jó, ha mindennap fogyasztod. Legyen a lúgosítás jelen már a napi étkezéseidnél is, ahelyett, hogy tízezreket költenél lúgosító kiegészítőkre. Jó választás a lúgosító víz és kiegészítők, de a lúgosítás legjobb módszere a háromnegyed részben lúgos étrend.

Érdekes, hogy a gyümölcsök savasak, mégis a legjobb mésztelenítők. Ne tarts attól, hogy a lúgosítás és mésztelenítés miatt nem szabad gyümölcsöt enned, a gyümölcsfogyasztás nem savasít el. Jó példa erre egy hosszabb - akár több
taltos1, 2016. március 11. péntek, 23:24
Képek, videók
Zöldségek.jpg
pacsakute
2018. február 16. péntek, 20:40
Zöldségek zsákban
eva6
2017. július 19. szerda, 16:53
Rakott zöldségek
irmus
2017. március 22. szerda, 07:50
zöldségek
eva6
2017. január 20. péntek, 17:40
zöldségek.gif
szicu
2016. november 01. kedd, 20:41
kosár zöldségekkel
eva6
2016. június 15. szerda, 18:54
Fűszeres sült zöldségek
borcsamama
2016. február 15. hétfő, 11:21
Gyógyító zöldségek.jpg
pacsakute
2014. december 07. vasárnap, 10:49
sárgarépa.gif
szicu
2016. december 18. vasárnap, 09:42
Sárgarépalé
irmus
2016. június 17. péntek, 17:12
Sárgarépa torta.jpg
pacsakute
2016. április 07. csütörtök, 00:13
sárgarépa, krumpli sajtta
sarkadykati
2016. február 27. szombat, 09:29
sargarepa.jpg
ametiszt54
2016. február 19. péntek, 10:59
sargarepale.jpg
ametiszt54
2016. február 19. péntek, 10:57
sargarepa.jpg
skorpiolilike
2016. február 19. péntek, 10:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.