Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 19. szerda | 38. hét | 262. nap | 18:50 | Vilhelmina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Olasz választás - Az Öt Csillag Mozgalom és a Liga is a balközépen keres szövetségeseket a kormányzáshoz
Luigi Di Maio,az M5S miniszterelnök-jelöltje a La Repubblica balközép napilapban írt nyílt levéllel fordult a Demokrata Párthoz (PD) hangsúlyozva, hogy a két erő "együtt változtathatja meg Olaszországot".

Az M5S bizonyult a vasárnapi parlamenti választások legerősebb pártjának több mint 32 százalékkal, ami azonban szövetségesek nélkül nem elegendő a kormányalakításhoz. A PD természetes koalíciós partner lehet, mivel az M5S a balközéptől hódította el a szavazókat. Nem véletlen, hogy a mozgalmat alapító Beppe Grillo úgy nyilatkozott: az M5S "alkalmazkodni képes" párt, amely "balközép, jobbközép és centrum" is egyszerre.

Luigi Di Maio ezzel egy időben 10 pontos kormányprogramot vázolt, amelyet reményei szerint a balközép támogathatna.

Hasonlóképpen a legtöbb szavazatot (több mint 37 százalékot) szerzett jobbközép koalíció vezetője Matteo Salvini kijelentette, hogy kaput nyitnak a programjukat támogató balközép képviselők és szenátorok előtt. Nem baloldalrol és jobboldalról kell beszélni, hanem programpontok elfogadásáról - fogalmazott Matteo Salvini a 17 százalék felett teljesített Liga elnöke. A jobbközép koalíció második pártjaként, valamivel több mint 14 százalékkal befutott Hajrá Olaszország (FI) elnöke, Silvio Berlusconi a Corriere della Serában hangsúlyozta, hogy a jobbközép a kormányalakítás várományosa. Hozzátette, hogy az olasz államfőtől gyors és nem "szedett-vedett" kormányalakítási folyamatot vagy stagnálást várnak. Giorgia Meloni a koalícióhoz tartozó Olasz Testvérek (FdI) vezetője elmondta, hogy az új római parlament nem jobbközép tagjait ha kell, egyenként győzik meg a jobbközép kormány támogatására.

A mérleg nyelvét képviselő PD lemondott, de a kormányalakításig helyén maradó főtitkára Matteo Renzi határozott nemet mondott az M5S-sel való koalícióra. A párt vezetősége hétfőn ül össze. A főtitkári posztra Carlo Calenda volt gazdasági fejlesztési miniszter pályázik, aki már szintén nemet mondott az M5S-PD szövetségre.

A római belügyminisztérium hét napon belül ígérte a végleges választási eredmények közlését. A szavazatok majdnem teljes összeszámlálása szerint a 630 fős képviselőházban a jobbközép 260 mandátumot szerzett, az M5S 221-t, a PD vezette balközép 112-t.

A római parlament első ülése március 23-án lesz és 27-ig kell megválasztani a felső- és alsóház elnökét, ezután Paolo Gentiloni kormányfő benyújtja lemondását és az államfő elindítja a kormányalakítási konzultációt. Elemzők továbbra sem zárják ki, hogy ha a jobbközép és a Liga sem tud többséget felmutatni, szakértői kormány állhat fel Itáliában.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. március 07. szerda, 17:33
Címkék: Csillag Mozgalom, Luigi Di Maio, Demokrata Párthoz, Beppe Grillo, Matteo Salvini, Hajrá Olaszország,
Kommentek
Sargentini-jelentés - Matteo Salvini támogatásáról biztosította Orbán Viktort
Bejegyzésében Matteo Salvini kiemelte Orbán Viktornak az EP-ben tartott előző napi beszéde azon mondatait, amelyekben a magyar kormányfő kijelentette, hogy Magyarország nem enged a zsarolásnak és megvédi határait.

A Liga vezetője bátornak nevezte Orbán Viktor szavait, és támogatását fejezte ki a magyar miniszterelnöknek. Matteo Salvini azt írta: "NEMET kell mondani a szankciókra, NEMET egy szabadon megválasztott kormány elítélésére".

Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek (FdL) jobboldali párt parlamenti képviselőivel és szenátoraival Magyarország római nagykövetségénél tartott szolidaritási megmozdulást. Meloni, aki a márciusi olasz választási kampánya keretében Budapestre utazott, hogy Orbán Viktorral találkozzon, kijelentette: a FdL a magyar nép és Orbán Viktor oldalán áll, akit azért büntetnek, mert van bátorsága nemet mondani Európa iszlámosítására.

Maurizio Gasparri, a Silvio Berlusconi által vezetett Hajrá Olaszország (FI) szenátora hihetetlennek nevezte az EP "Orbán-ellenes"
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 17:33
Külföldi sajtó Magyarországról - Cikkek a Sargentini-jelentés kapcsán felszínre került uniós megosztottságról
Néppárton belüli barátai, akik eddig következetesen védték egy antiszemita, eurofób és idegengyűlölő illiberális demokrácia felépítésében". Mindazonáltal a baloldali lap szerint "lehetséges meglepetés, ha nem is valószínű".

A legnagyobb olasz napilap, a Corriere della Sera szerint akármi is legyen a szerdai szavazás eredménye, az "Orbán-ügynek tartós mellékhatásai" lesznek az európai és az olasz belpolitikában is. A lap hangsúlyozta, hogy az EP-szavazáson Magyarországgal szembehelyezkedő Öt Csillag Mozgalom elsősorban saját szövetségesétől, a Ligától határolódik el, így próbálva erősíteni fokozatosan gyengülő szavazóbázisát.

A római Il Messaggero szerint Orbán Viktor az "európai szuverenisták kiáltványát" mondta el az EP-ben, a volt amerikai elnöki tanácsadó Steve Bannon nézeteit ismételve. Az olasz lap azt írta, hogy a politikai harc tétje Európa túlélése, de ezt éppen az Orbán és Salvini hirdette külső és belső határvédelem biztosíthatja.

A kizárólag politikai elemzéssel foglalkozó Il Foglio
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 12:53
Sargentini-jelentés - Salvini: a Liga a jelentés ellen szavaz
parlamenti választások révén új erőviszony jöjjön létre Európában.

"El akarjuk végre távolítani az Európát rosszul kormányzó baloldalt, megszüntetve a szocialista-kereszténydemokrata kettősséget" - jelentette ki.

A Liga mellett a Hajrá Olaszország európai parlamenti képviselői sem támogatják a Magyarországgal szembeni uniós fellépést. Olasz sajtóértesülések szerint Silvio Berlusconi, a párt elnöke ezt telefonon tudatta Orbán Viktorral.

A másik olasz kormánypárt, a baloldali Öt Csillag Mozgalom (M5S) EP-frakciója megszavazza a Sargentini-jelentést. Az M5S blogján közölt magyarázat szerint "Orbán Merkel, Berlusconi és Juncker szövetségese, és nem Olaszország barátja, ezt bizonyítja minden egyes alkalommal, amikor nemet mond a (migránsok) áthelyezésére".

Matteo Salvini ezt úgy kommentálta, hogy a két olasz kormánypárt ellentétes EP-voksa nem jelent problémát.

Az EP-ben a Ligának 6, a FI-nek 11 képviselője van, az M5S 14 fős küldöttséggel bír, a balközép Demokrata Párt (PD) pedig 26
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 10:21
Illegális bevándorlás - Új migránshullámtól tart az olasz kormány a líbiai harcok miatt
A Corriere della Sera napilap értesülései szerint a Líbiában nyolc napja tartó harcok miatt az észak-afrikai országban megszűnt az ellenőrzés a tengerpart felé vezető utakon és a partvidéken.

A helyzet az olasz parti őrség munkáját is nehezíti, mivel hajói nem tudnak üzemanyagot felvenni Líbiában.

A sajtó szerint az embercsempészek azonnal indíthatják a migránsokkal teli csónakokat és hajókat Olaszország felé, ha a líbiai hatóságok elveszítik a partvidék feletti ellenőrzést. Az olasz lapok 50 ezerre teszik az indulásra kész migránsok számát.

Elemzők emlékeztettek, ez történt tavaly júniusban is, amikor 36 óra alatt több mint 12 ezer ember érkezett az olasz partokra. Azzal a különbséggel, hogy jelenleg az olasz kormány nem engedi kikötni az itáliai partokon a migránsokat szállító hajókat.

Tripoliban több mint egy hete újultak ki az összecsapások a nemzetközileg elismert líbiai egységkormányt vezető Fájez esz-Szarrádzshoz hű csapatok és az ország keleti felét uraló Halifa Haftár
velemenyezd, 2018. szeptember 04. kedd, 22:17
Az olasz sajtó a Salvini-Orbán találkozóról
hónappal az európai parlamenti (EP) választások előtt egy "másik, Macron-ellenes Európa" körvonalazódott. Salvini és Orbán barikádra lépett azzal a céllal, hogy az Európai Néppártot (EPP) - amelynek Salvini pártja nem is a tagja - a "saját politikai térfelükre vonzzák".

A La Stampa szerint Salvini és Orbán találkozója az olasz és magyar kormány közötti szövetséget fektette le a migráció terén és számos más európai politikai kérdésben. A lap hangsúlyozta, hogy a másik olasz kormánypárt, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) elhatárolta ugyan magát a találkozótól, de a római kormány migrációs politikája egyre inkább Salvini felé mozdul el.

A La Stampának nyilatkozó Antonio Tajani EP-elnök, az olasz jobbközépből érkezett politikus kijelentette, hogy aki kereszténynek vallja magát, annak szolidárisnak kell lennie. Hozzátette: reméli, nem Orbán Viktor lép ki az EPP-ból, hanem esetleg a Salvini vezette Liga csatlakozhat hozzá.

A jobbközép Il Giornale úgy értékelte, Itália ténylegesen elmozdult a
velemenyezd, 2018. augusztus 29. szerda, 11:13
Az Öt Csillag Mozgalom elhatárolta magát a Salvini-Orbán találkozótól, a baloldal tüntetésre készül
Az M5S szenátusi és képviselőházi frakcióvezetője közös nyilatkozata hangsúlyozza: "azoknak az országoknak, amelyek nem csatlakoznak a menekültek áthelyezésekhez, és mindazoknak, akik válaszra sem méltatják Olaszország segélykérelmét, véleményünk szerint nem kellene több európai forrásban részesülnie. És ezen országok között jelenleg Magyarország is szerepel".

Az Olasz Testvérek (FdI) jobboldali parlamenti párt üdvözölte Matteo Salvini és Orbán Viktor találkozóját.

A balközép Demokrata Párt (PD) tüntetést hirdetett meg kedden Milánóban Salvini, Orbán, illetve az általuk képviselt "egoista és szögesdrótos" Európa ellen. A tiltakozás helyszíne a milánói prefektúrához közeli Babila-tér lesz. "Salvini és Orbán a gyűlölet és a megosztottság Európájának vezetői, Visegrádi Uniót akarnak létrehozni Olaszországgal"- nyilatkozta Emanuele Fiano a PD képviselője.

Matteo Salvini a jobbközép koalíció vezetője korábbi bejelentése szerint kedden, a milánói prefektúra épületében találkozik Orbán
velemenyezd, 2018. augusztus 26. vasárnap, 15:15
Drunvalo Melchizedek: Az Élet Virágának ősi titka /Részlet/
csak az engedély megszerzése után léphetnek be egy eltérő tudat-rendszerbe. A sumér táblák azt mesélik, Enlil meglehetősen hosszú időt töltött az óceánban, s amikor végül elhatározta, hogy a szárazföldre lép, azt már félig ember, félig hal alakjában tette! Enlil végül újra visszanyerte teljes emberi alakját. Ez a történet szerepel a sumér táblákon.

A Szíriusz B-től a harmadik bolygó, melyet néhányan Óceánának hívnak, a delfinek és bálnák ősi otthona. Peter Shenstone, az ausztráliai delfin mozgalom vezetője Az Arany Delfin legendája címmel egy rendkívüli könyvet írt, amelynek tartalmát a delfinek közölték vele, és amelyben részletesen beszámol arról, hogyan érkeztek meg egy másik galaxisból, hogyan lettek a Szíriusz B-hez közeli kis csillag lakói, s hogyan utaztak végül a Földre. Előző hazájukat úgyszólván teljes mértékben víz borítja; csupán két sziget található rajta, az egyikük körülbelül akkora mint Ausztrália, a másikuk pedig mint Kalifornia, s ez minden. A két szárazföldi részt emberszerű
eposz, 2018. augusztus 26. vasárnap, 12:44
Illegális bevándorlás - Az uniós befizetések leállításával fenyegetőzik az olasz kormányfőhelyettes
Az Öt Csillag Mozgalom (M5S) politikusa a Cataniában veszteglő migránscsoportra utalva az olasz közmédiának nyilatkozva pénteken azt mondta: "Az Európai Unióban problémák vannak, ha nem sikerül megoldást találni 170 ember befogadására. Ne szórakozzanak velünk", hozzanak döntést.

Luigi di Maio felhívta a figyelmet arra, hogy az Európai Bizottság egy hét alatt egyszer sem nyilatkozott a szicíliai város kikötőjében veszteglő migránscsoport sorsáról. Hangsúlyozta, nem arról van szó, hogy Olaszország indokot keres a "veszekedésre" az Európai Unióval. Reméli, hogy az EU pénteken döntést hoz - mondta, arra az informális találkozóra utalva, amelyet Brüsszelben tartanak.

Luigi Di Maio megismételte korábbi kijelentéseit, miszerint, ha az EU nem lép és nem osztja szét a Diciotti hajó fedélzetén tartózkodó migránsokat a tagállamok között, Olaszország leállítja befizetéseit az európai uniós kasszákba. "Tudni fogjuk, mire költsük ezt a pénzt" - mondta.

Az M5S vezetője évi 20 milliárd euróról beszélt,
velemenyezd, 2018. augusztus 24. péntek, 14:21
Képek, videók
30 éves az úttörő mozgalo
lacipecsenye
2012. november 12. hétfő, 16:54
40 éves az úttörő mozgalo
lacipecsenye
2012. február 18. szombat, 15:33
kormányzás.png
agica2004
2017. január 09. hétfő, 18:07
kormányzási technikák
jns
2011. június 09. csütörtök, 10:11
a fej nélküli kormányzás
agica2004
2010. május 03. hétfő, 15:19
Wass A. Kereszt alatt.jpg
menusgabor
2018. szeptember 18. kedd, 22:22
oltáriszentségben kereszt
maroka
2018. szeptember 14. péntek, 08:19
Aranyosi-Ervin-Keresd- az-
eva6
2018. szeptember 13. csütörtök, 08:58
Wass A. Az igazit keresed
menusgabor
2018. szeptember 01. szombat, 22:44
KERESZT.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 27. hétfő, 11:17
kereszt a parlamenten0820
maroka
2018. augusztus 20. hétfő, 16:16
„Kerestem+az+uta t,+
menusgabor
2018. augusztus 11. szombat, 22:41
A kéz azért mutat a keres
katalin_53
2018. augusztus 09. csütörtök, 10:20
kereszt0714.jpg
maroka
2018. július 14. szombat, 09:13
ha az álmodat keresed.jpg
sz719eszter
2018. július 12. csütörtök, 18:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.