Regisztráció  Belépés
2018. március 24. szombat | 12. hét | 83. nap | 11:12 | Gábor, Karina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szkripal-ügy - Lejárt az orosz magyarázatra megszabott brit határidő
Boris Johnson brit külügyminiszter keddi nyilatkozatában közölte: London szerdán válaszintézkedéseket jelent be, ha addig nem kap hiteles magyarázatot Oroszországtól a Salisburyben történtekre.

Theresa May miniszterelnök hétfő este, a londoni alsóház képviselőit tájékoztatva jelentette be, hogy a brit szakértői vizsgálat megállapítása szerint az elkövetők orosz fejlesztésű, fegyverekben is használható minőségű idegmérget használtak az egykori kettős ügynök és lánya megmérgezéséhez.

Szakértők szerint ezt a hatóanyagot még a Szovjetunió fejlesztette ki a hidegháború idején, de Theresa May alsóházi felszólalásában azt mondta: a brit kormány feltételezése szerint Oroszországnak még mindig lehet gyártókapacitása e méreganyag előállítására.

May közölte: a brit kormány "nagyon valószínűnek" tartja, hogy a Szkripalék elleni támadás mögött Oroszország áll.

Az első utalást a lehetséges szankciók mibenlétére a műsorszóró engedélyek kiadásáért is felelős brit távközlési felügyelet (Ofcom) tette. Kedd esti nyilatkozatában az Ofcom közölte: a brit kormány szerdára kilátásba helyezett nyilatkozata után megvizsgálja, hogy a bejelentés tartalmából milyen következmények származhatnak az angol nyelven sugárzó orosz RT hírtelevízió nagy-britanniai műsorszolgáltatási engedélyére.

Az orosz kormány a határidő lejárta előtt közölte, hogy semmiféle felelősség nem terheli a mérgezéses incidensért. Szergej Lavrov külügyminiszter szerint Moszkva készen áll az együttműködésre Londonnal az ügy közös kivizsgálása végett, de ezt csak akkor tudja megtenni, ha Nagy-Britannia a vonatkozó nemzetközi szerződéseknek megfelelően hozzáférést enged számára az idegméreg hatóanyagához.

Oroszország londoni nagykövetsége kedd este Twitter-üzenetek sorozatában óvta a brit kormányt a büntető jellegű intézkedésektől, hangsúlyozva: ilyen lépésekre Moszkva válaszolna.

Az egyik Twitter-üzenet szerint a diplomáciai képviselet hivatalosan magyarázatot kért a brit külügyminisztériumtól arra, hogy miként hangozhattak el a brit parlamentben Oroszország elleni brit kibertámadások lehetőségére utaló fenyegetések. A nagykövetség figyelmeztette a brit kormányt, hogy Oroszország "nagyon komoly nézeteket vall" kiberbiztonságának megsértéséről.

A londoni orosz nagykövetség Twitter-üzeneteiben szerepel az is, hogy Moszkva mindaddig nem válaszol "London ultimátumára", amíg nem kap mintákat az idegméreg hatóanyagából.

Boris Johnson brit külügyminiszter a BBC televíziónak nyilatkozva nem volt hajlandó részletekbe bocsátkozni arról, hogy a hiteles orosz magyarázat elmaradása esetére milyen brit intézkedések jöhetnek szóba, csak annyit mondott, hogy London "intézkedéscsomagot" venne fontolóra.

A brit sajtóban megjelent lehetséges forgatókönyv-változatok szerint a brit intézkedések között lehet Londonban dolgozó orosz diplomaták kiutasítása, a RT angol nyelvű orosz hírtelevízió nagy-britanniai sugárzásának leállítása, a nyári oroszországi labdarúgó-világbajnokság valamilyen szintű brit bojkottja, vízumkiadási tilalom, vagy a Kremlhez kötődő orosz befektetők és ingatlantulajdonosok hozzáférésének megtagadása nagy-britanniai befektetéseikhez és vagyontárgyaikhoz.

A labdarúgó-világbajnokság esetleges brit bojkottjára Boris Johnson már a múlt héten is utalást tett. A külügyminiszter egy hete a londoni alsóházban kijelentette: ha kiderül, hogy Moszkva áll a mérgezéses incidens mögött, akkor "nagyon nehéz lenne elképzelni", hogy a sporteseményen az Egyesült Királyság "normál módon" képviseltethetné magát.

Johnson munkatársai nem sokkal később arról tájékoztatták a brit sajtót, hogy a külügyminiszter nem az angol labdarúgó-válogatott, hanem brit kormányzati illetékesek és sportági tisztviselők esetleges távol maradására utalt.

Az angol labdarúgó szövetség (FA) elnöke Vilmos herceg, a brit trón majdani várományosa, II. Erzsébet királynő unokája.

Az FA kedd este közölte, hogy nem módosította a világbajnokságra kidolgozott felkészülési terveket.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. március 14. szerda, 07:04
Címkék: Boris Johnson, Theresa May, Szergej Lavrov, Egyesült Királyság, Vilmos herceg, Erzsébet királynő,
Kommentek
Szerinted Donaldduck togyorgója, hányszor kakál naponta?
Kedves Bfabio! #12

A helyzet az, hogy nagyon nem bírom ha valaki személyeskedik vagy trágár!
Valóban ismételgettem a dolgokat de csak erre az egy magyarázatra tudok
következtetni ha "ez" a csóka megszólal, mert olyan borzasztó a szókincse
hogy az vérlázító! Nem lehet egy normális embernek ilyen agya! Ebből
következtettem! Majd megprbálok változtatni a szavakon hogy ne legyen
unalmas! (Már nekem is az!) Az illető inteligenciájában viszont nagyon kétkedem!
Inteligencia, egy bizonyos nivóval is jár! Ez hol található meg ennél a személynél?
Wrist utalása sem céltévesztett: #13. Csak lehet akkor valami a dologban, nem?
decotext, 2018. január 23. kedd, 17:59
A pszichoanalízis szerint
A pszichoanalízis szerint (...) a férfiaknak a nőkhöz való kizárólagos vonzódása magyarázatra szoruló probléma, és nem magától értetődő dolog, melyet valami, alapjában vegyi természetű vonzás megmagyarázhatna.
bordat, 2018. január 22. hétfő, 14:24
Mikor fogják Európában betiltani a déli harangszót?
#90
Tehát csak a "titokban" kifejezés ami megy szövegértelmezéssel? Vagy épp ez nem tiszta?

Tessék:
titok (főnév)
Secret.jpg
Rejtett tény, gondolat, szándék, magyarázat, amelyről senki, vagy csak kevés ember tud, és amelynek mások tudomására jutása vagy juttatása bizonyos okokból nem kívánatos, illetve tilos.

A világ egy tudatlan ember számára tele van titokkal. Gyakran egy jelenség magyarázatát titoknak tüntetik fel, és nem árulják el, hogy nekik sincs fogalmuk róla. A titkokat elzárva őrzik. Aki megtud egy titkot, az nem árulhatja el másnak.

Eredet [titok < ómagyar: titok < titkol (titokban, csendben tart)]

További részletezés
1. Rejtett információ, csak kevés beavatottal vagy senkivel sem közölt ismeret, illetve eljárás, módszer, amellyel egy termék elkészíthető, illetve eredményesen elvégezhető.

A vállalat a gyártási titkait páncélszekrényben tartja. A kóla receptje is titok, mégis sokan megpróbálják
putnok7882, 2018. január 15. hétfő, 22:57
Forbes magazin: Trump úgy kormányozza országát, mintha vállalat volna
"Egyetlen elmélet megmagyaráz mindent" - írta interjúja címében a lap, utalva arra, hogy álláspontja szerint Donald Trump üzletemberi elvei magyarázatot adnak kormányzati döntéseire és stílusára is.

A lap szerint Trump a Fehér Házban is olyan állampolgárként és üzletemberként viselkedik, mint amilyennek az elmúlt 35 évben megismerték: szereti az eredményeit sorolni, visszavág a vélt sérelmekért is. A lap ezzel kapcsolatban felidézte Trumpnak azt a sajtóhírt, amely szerint Rex Tillerson külügyminiszter negatívan nyilatkozott róla. Az egyébként Tillerson által is cáfolt sajtóinformációról az elnök így fogalmazott a Forbes riporterének: "Úgy gondolom, hogy ez hamis hír, de ha tényleg ezt mondta volna, akkor össze kell hasonlítani az intelligencia-hányadosunkat, és máris mondhatom, ki győz majd".A Forbes szerint az elemzőknek nem kellene meglepődniük Trump viselkedésén, hiszen az elnök hű önmagához, világlátása belső ellentmondásoktól mentes: üzletemberként viselkedik, aki
velemenyezd, 2017. október 10. kedd, 18:13
Október 6.
Október 6.

A dátum, ami kevés magyarázatra szorul. A százötvenöt évvel ezelőtt történt esemény pedig mára szomorú emlékezésre ad okot.
Miután Világosnál letették a fegyvert, befejeződött az 1848-49-es szabadságharc. A császári haditörvényszék ítélete alapján pedig Aradon kivégezték a magyar honvédsereg 12 tábornokát és egy ezredesét, akik a bukás után kerültek az osztrákok fogságába. Ők a nemzet vértanúivá váltak: Aulich Lajos, Damjanich János, Dessewffy Arisztid, Kiss Ernő, Knézich Károly, Lahner György, Lázár Vilmos, Leiningen Westerburg Károly, Nagysándor József, Pöltenberg Ernő, Schweidel József, Török Ignác és Vécsey Károly.
Százötvenöt esztendővel ezelőtt, még a nap sem kelt fel, amikor I. Ferenc József osztrák császár akaratából az aradi vár egyik sáncában "por és golyó által" kivégezték Kiss Ernő honvédtábornokot, Dessewffy
maria_kadar_148, 2017. október 05. csütörtök, 21:43
2016.04.14
velem. Azt is kezdem megérteni, testben és lélekben, nem vagyok egyedül, itt van velem az Atya.
A megbocsátás nem az jelenti, hogy elnézed a másik embernek a viselkedését. Csupán azt, hogy nem vagyok többi hajlandó magammal cipelni a hozzá fűződő mérgező érzeket és gondolatokat. Vannak dolgok, amelyről nem beszélni kell, hanem meg kell tenni. És vannak élet helyzetek, amikor nem elég a beszéd, ha nem a tett. A legnagyobb kincsi mikor szeretetből fakad a cselekedet. Nem minden cselekedet szorúl magyarázatra.
Vannak cselekedetek, amelyek igazi szeretetről tanúskodnak és vannak cselekedetek, amitől az ember elcsendesedik vagy nem tud szólni.
Ha egész életemet azzal fogom tölteni, hogy igyekszek valami elvárásoknak megfelelni, sosem leszek szabad. Időnként csalódást is kell okozni azoknak akiket szereted.
Ha valakit igazából szeretek, akkor igyekezni kell segiteni neki, hogy a legjobb és a legőszinte változat látni belőlem.
Csak akkor leszek igazán szabad, ha meg leszek elégedett a
relisisi, 2017. augusztus 22. kedd, 13:56
Augusztus 20. SZENTHÁROMSÁG ÜNNEPE UTÁN 10.VASÁRNAP
ügyében mindenkinél illetékesebb. Magatartása követésre méltó.

Jézus nem azért jött, hogy Isten törvényét eltörölje, hanem hogy betöltse. Ezért figyelmeztette emberünket a Tízparancsolatra. Talán szándékosan csak "a második kőtábla" törvényeire, a felebarátainkkal kapcsolatos kötelességeinkre. "Mindezeket ő megtartotta - hangzott a válasz - ifjúságától fogva." Ha ezt Jézus nem vonta kétségbe, mi sem tehetjük. Hiszen a törvény eredeti szövegét tekintve, a Hegyi beszédben található jézusi magyarázatra nem gondolva, még el is képzelhető az illető törvénykövető élete. Akkor viszont mi űzte oda Jézushoz, mi roskasztotta őt térdre előtte? Úgy látszik, mégsem volt egészen biztos önmagában.
Szíve mélyén sejthette azt, amit Jézustól tudunk: az örök életet semmiféle emberi teljesítmény nem biztosítja. Igyekezni lehet, de csak ajándékként kapható.

Uram!
Köszönöm, hogy az örök élet utáni vágyat szívembe ültetted. Bocsásd meg, hogy azt gondoltam, életem teljesítményei méltóvá tesznek annak
ronix, 2017. augusztus 20. vasárnap, 19:39
Képek, videók
Magyarázat az óraátállítá
sanci81
2018. január 01. hétfő, 16:36
Magyarázat.jpg
chillik
2017. szeptember 24. vasárnap, 04:34
Az egyetlen magyarázat.jp
katalin_53
2016. május 22. vasárnap, 12:47
nagybojt-magyarazat-25 -72
borigit
2016. március 16. szerda, 12:02
Magyarázat
sanci81
2016. február 04. csütörtök, 17:13
Szentírás magyarázat
sacimama
2014. október 24. péntek, 21:50
magyarázat.jpg
dnemethk
2013. augusztus 23. péntek, 16:31
szoliter magyarázat.jpg
jatekgyaros
2013. augusztus 09. péntek, 10:54
Magok magyarázata.jpg
pacsakute
2013. július 03. szerda, 15:17
Bizonyítvány magyarázatta
furaila
2013. március 23. szombat, 14:21
Magyarázat! :))
meki77
2012. november 25. vasárnap, 08:24
1 Gyugyu magyarázata a be
lovaszmarika
2012. október 31. szerda, 11:55
ha úgy élsz.jpg
sz719eszter
2018. március 22. csütörtök, 09:48
van úgy.jpg
sz719eszter
2018. március 20. kedd, 10:11
Ha úgy érzed....jpg
pacsakute
2018. március 03. szombat, 17:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.