Regisztráció  Belépés
2017. augusztus 17. csütörtök | 33. hét | 229. nap | 11:35 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Illegális bevándorlás - Zaorálek: a migránsok áthelyezésének egyik feltétele az EU-tagországok életszínvonalána
Az Európába gazdasági okokból érkező migránsok egyenletes elosztása csak azután lesz lehetséges, amikor az EU tagállamaiban nagyjából azonos szintű lesz az életszínvonal - vélekedett a cseh diplomácia vezetője. A szociáldemokrata politikus az európai válság okait a növekvő társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségben látja.

Az Európai Unióba érkező migránsok - fejtette ki Zaorálek - nagyon is tudatában vannak a gazdagabb és a szegényebb tagállamok életszínvonala közti különbségeknek. "Ez az oka annak, hogy a migráció terhe olyan egyenlőtlenül van elosztva Európában, ezért olyan nehéz elérni az egyenletes elosztást" - szögezte le a cseh külügyminiszter. Úgy vélte: természetes, hogy az emberek inkább oda mennek, ahol jobban biztosítva látják jövőjüket.

Az Európai Unióra immár két éve nehezedő nyomás megoldása szerinte nem a kvótarendszerben van, amely szerint a tagállamok elosztanák egymás között az emberek tízezreit.

"A válasz nyilván inkább az EU tagállamainak gazdasági és szociális kiegyenlítődésében van, mintsem azokban a kísérletekben, hogy embereket mint valami tárgyakat a kvóták szerint szétosszunk azzal, hogy ezek a tárgyak ott maradnak, ahová a bizottság helyezte őket" - jelentette ki a cseh külügyek irányítója.

Zaorálek a migráció veszélyeiről szólva azt állította, hogy az utóbbi időszak terrorista támadásainak nagy része összefüggésben van a más kulturális környezetből származó emberekkel. Szerinte Csehországban azért nincsenek ilyen esetek, mert az országba bevándorolt ukránok és vietnamiak között nincsenek terroristák.

Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke, aki szintén részt vett a konferencián, Zaorálek beszédére reagálva azt hangsúlyozta, hogy az Európában az utóbbi időben elkövetett terrorista támadások mögött nem a most bevándorló menekültek vannak, hanem a korábban bevándoroltak leszármazottai.

"Megértem, hogy az olyan országokban, mint a Cseh Köztársaság, amelyeknek nincsenek tapasztalataik a migrációval kapcsolatban, félnek az emberek, és szeretnék elkerülni azokat a hibákat, amelyeket mi elkövettünk" - jelentette ki Timmermans. Ugyanakkor a konferencia végén elhangzott felszólalásában leszögezte: nem tud egyetérteni azzal, hogy a háború elől menekülő anyák és gyermekeik biztonsági kockázatot jelenthetnének bárki számára is.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. június 15. csütörtök, 19:45
Címkék: Európai Unióba, Európai Unióra, Szerinte Csehországban, Frans Timmermans, Európai Bizottság, Cseh Köztársaság,
Kommentek
Luxemburg a leggazdagabb ország az Európai Unióban
Litvánia (75 százalék) és Észtország (74 százalék) következik.

A maradék hét ország közül Lengyelországban az egy főre jutó GDP 69 százaléka volt az uniós átlagnak, majd Görögország és Magyarország jön egyaránt 67 százalékkal. A sereghajtó Lettországban 65, Horvátországban és Romániában egyaránt 59, Bulgáriában pedig 48 százalékra rúg ez az arány.

Az egy főre jutó GDP ugyan gyakran használatos az országok jóléti szintjének mutatójaként, azonban nem feltétlenül alkalmas a háztartások életszínvonalának kifejezésére. Ez utóbbi célra jobban megfelel az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás.

Az AIC-mutatót nézve is Luxemburg az első, az EU-s átlag 137 százalékával és Bulgária az utolsó az átlag 53 százalékával. Az átlag fölött tíz ország teljesít: Luxemburg mögött Németország (122 százalék), Ausztria (118 százalék), Nagy-Britannia (115 százalék), Dánia (114 százalék), Finnország (114 százalék), Belgium (113 százalék), Franciaország (111 százalék), Hollandia (111 százalék) és Svédország (111
velemenyezd, 2017. június 13. kedd, 12:02
Reformintézkedéseket hirdetett kormányprogramjában az új macedón miniszterelnök
Zaev, a Macedóniai Szociáldemokrata Szövetség (SDSM) elnöke egy egységes ország mellett tört lándzsát. Mint mondta: Macedónia minden ott élő országa kíván lenni, tehát nemcsak a macedón többségé, hanem a kisebbségeké is, véleménye szerint ugyanis az egységes társadalom tud stabil államot és jobb életet biztosítani az ott élőknek.

A kormányprogram kitért arra is, hogy az európai uniós, valamint a NATO-csatlakozás továbbra is stratégiai célja az országnak, emellett pedig az állampolgárok életszínvonalának növelése, az egészségügyi szolgáltatások javítása, bizonyos illetékek eltörlése, valamint a minimálbér- és a nyugdíjak emelése is az ország új vezetésének elsődleges céljai között szerepel. A legélesebben viszont a korrupció és a bűnözés ellen szólalt fel Zoran Zaev, amikor kijelentette, a korrupciós ügyek iránt zéró toleranciát hirdet.

"Macedónia megérett egy új kezdetre, amelyben a politikusok a népet szolgálják" - fogalmazott a parlamentben elmondott beszédében az új kormányfő.

A
velemenyezd, 2017. május 30. kedd, 17:14
A török államfő jelentkezni fog a kormánypártba
és köztársaságielnök-választást követően lépne életbe, de a török vezetés jelezte, hogy néhány intézkedést már hamarabb foganatosítanak.

Kalin beszédében arra is kitért, hogy az Európai Unió eddig 790 millió eurót folyósított Ankarának abból az első 3 milliárd euróból, amelyet Brüsszel a tavalyi menekültügyi megállapodásban helyezett kilátásba a Törökországban tartózkodó 3,5 millió menekült megsegítésére. Az EU később kész további 3 millió euróval hozzájárulni a törökországi menekültek életszínvonalának növeléséhez.

Az elnöki szóvivő rámutatott: a népszavazási kampány során feszültté vált török-uniós viszony rendeződne, ha az EU tartaná magát az egyezményhez, értve ezalatt a schengeni vízummentesség megadását, a csatlakozási tárgyalások, valamint a menekülteket segítő juttatások felgyorsítását. Kalin egyúttal arra szólította fel Európát, hogy a terrorizmus elleni harcban álljon Törökország oldalára. Ankara korábban azzal vádolta meg az uniót, hogy menedéket nyújt a Törökország-ellenes
velemenyezd, 2017. április 24. hétfő, 15:43
Szakmai fórum a vajdasági gazdaságfejlesztési program forrásainak hatékony felhasználásáért
le a délvidéki magyar tulajdonú gazdasági társaságok.

A források felhasználásával a helyi cégek képessé válnak modernizálni vállalkozásukat, bővíteni üzemi és gyártókapacitásukat, amelyek új lendületet adnak a térség gazdasági felzárkóztatásához - közölte az MNKH.

A külképviseleti irodákon keresztül az MNKH napi szintű kapcsolatot tart a helyi gazdaság legfontosabb szereplőivel, akikkel közös cél, hogy a most megnyílt források felhasználásával hozzájáruljanak a vajdasági magyarság életszínvonalának növeléséhez, a régió megtartóerejének fokozásához - idézi a közlemény Oláh Zsanettet, a MNKH vezérigazgatóját.

A közleményben kiemelték: Magyarország nagy hangsúlyt fektet a nyugat-balkáni országok európai uniós integrációjának támogatására, ezen belül is a 250 ezres magyar lakosságot számláló Szerbia csatlakozására.

A két ország közötti erősödő együttműködést jelzi, hogy Magyarország és Szerbia között 2016-ban csaknem 600 milliárd forint volt a kétoldalú kereskedelmi termékforgalom értéke, ami
velemenyezd, 2017. április 05. szerda, 17:13
Merkel: tovább erősítik a német-cseh-szlovák együttműködést
tudományos kutatás területéért felelős tárcák, a kutatóintézetek és a gazdasági érdekképviseletek körében mélyítik el az együttműködést.

Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök hozzátette: a három ország "Európa ipari központjának részét és az autóipar gerincét alkotja", ezért nagyon fontos az együttműködés az elektromobilitás és a termelés digitalizációjának területén.

Robert Fico szlovák miniszterelnök kiemelte: kormányának célja, hogy Szlovákia 2020-ra elérje az EU régi tagállamai életszínvonalának 85 százalékát. A visegrádi négyek (V4) együttműködéséről kérdésre válaszolva elmondta: a V4 "példamutató" regionális együttműködés, mert tagjai arra összpontosítanak, ami összeköti őket, de "nem alternatívája az EU-nak". Sobotka hozzátette: a visegrádi négyek "nem teljesen egyformák", de hozzájárulnak az ésszerű kompromisszumok kidolgozásához az EU-ban.

A migrációs válsággal kapcsolatban Angela Merkel kérdésre válaszolva elmondta: az EU-ban "el kell jutni a szolidaritásig", a tagállamok pedig most
velemenyezd, 2017. április 03. hétfő, 17:24
Sobotka: a V4-ek több elképzelését tartalmazza a római nyilatkozat tervezete
A V4-eknek (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) Sobotka szerint sikerült elérniük, hogy a nyilatkozat nagy hangsúlyt fektessen az EU-n belüli biztonságra és a külső határok védelmére. "Európának képesnek kell lennie arra, hogy közösen harcoljon a terrorizmus, az illegális bevándorlás és a szervezett bűnözés ellen" - mondta Sobotka újságíróknak Rómába indulása előtt. További fontos témaként megemlítette az uniós tagállamok életszínvonalának kiegyenlítését és a szervezet nyitottságát további országok integrációjára.

Beata Szydlo lengyel miniszterelnök csütörtöki nyilatkozatával kapcsolatban, miszerint Lengyelország nem írja alá a tervezett közös nyilatkozatot, ha abban nem kapnak helyet Varsó legfőbb követelései, a cseh kormányfő azt mondta, hogy erről Prága nem kapott hivatalos értesítést. "Csehországnak nincs hivatalos információja arról, hogy Lengyelország nem akarná aláírni a nyilatkozatot. A követelményeket, amelyekhez a dokumentum aláírását kötik, szintén nem ismertették
velemenyezd, 2017. március 24. péntek, 14:22
OTP Nyugdíjpénztár: a munkáltatók segíthetnek, hogy a nyugdíjba vonulók ne aggódjanak az anyagiak miatt
"Az utóbbit, az időszakos munkáltatói adományokat már tavaly is előszeretettel alkalmazták a cégek, hiszen több mint 140 millió forinttal támogatták így dolgozóikat, ami a tapasztalataink szerint kiváló motivációs eszköz is egyben" - idézi a közlemény Nagy Csabát, az OTP Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatóját.

Idén a munkáltatói befizetésekre vonatkozó cafeteria jogszabályok változása újabb kihívás elé állította a pénztárakat, azonban a vállalatoknak a rendszeres hozzájárulás mellett továbbra is lehetőségük van arra, hogy munkáltatói adományokkal támogassák dolgozóik öngondoskodását.

Az OTP Nyugdíjpénztár ügyvezetője szerint ebben az évben az adományok különösen népszerűek lehetnek a cégek körében, mivel az ilyen befizetések után a munkáltatót nem terheli adó és járulékfizetési kötelezettség.

A közleményben kitérnek arra: az OTP Öngondoskodási Index legfrissebb eredményei alapján a magyarok 73 százaléka szerint kizárólag az állam feladata, hogy gondoskodjon az egyén időskori anyagi
velemenyezd, 2017. március 13. hétfő, 16:52
Képek, videók
O.V.-életszínvonal.jpg
agica2004
2017. február 16. csütörtök, 18:09
Életszínvonal
sanci81
2016. február 19. péntek, 17:16
EU3b_iUqwTuJ50KD3rOyWL tTh
farkasterezia
2017. május 01. hétfő, 16:33
eu_jun-la_chi_mowgli_r _0c
winxclubervin
2016. október 24. hétfő, 21:24
1DTEXFuiTfyteJZeI7Jokp 7eu
sz719eszter
2016. szeptember 30. péntek, 11:44
EU grafika_ a szegénységr
megyerimihaly
2016. szeptember 05. hétfő, 23:51
EU Szegénységi Grafikon 2
megyerimihaly
2016. szeptember 05. hétfő, 23:50
EU 2016 Július -UK_locati
megyerimihaly
2016. szeptember 04. vasárnap, 03:40
EU - Junker - Merkel -Sch
megyerimihaly
2016. szeptember 04. vasárnap, 03:38
EU fogat Merkel-Junker-Sc
megyerimihaly
2016. szeptember 02. péntek, 01:37
Map UK_location_in_the_EU
megyerimihaly
2016. szeptember 02. péntek, 01:26
fxxgvI0Cb4uLwvcwEHUDk3 3eU
taszat
2016. augusztus 03. szerda, 15:30
dRDZog8Eu-J6GhXQqGdVK_ xkz
taszat
2016. augusztus 03. szerda, 15:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.