Regisztráció  Belépés
2018. január 17. szerda | 3. hét | 17. nap | 21:00 | Antal, Antónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Illegális bevándorlás - Zaorálek: a migránsok áthelyezésének egyik feltétele az EU-tagországok életszínvonalána
Az Európába gazdasági okokból érkező migránsok egyenletes elosztása csak azután lesz lehetséges, amikor az EU tagállamaiban nagyjából azonos szintű lesz az életszínvonal - vélekedett a cseh diplomácia vezetője. A szociáldemokrata politikus az európai válság okait a növekvő társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségben látja.

Az Európai Unióba érkező migránsok - fejtette ki Zaorálek - nagyon is tudatában vannak a gazdagabb és a szegényebb tagállamok életszínvonala közti különbségeknek. "Ez az oka annak, hogy a migráció terhe olyan egyenlőtlenül van elosztva Európában, ezért olyan nehéz elérni az egyenletes elosztást" - szögezte le a cseh külügyminiszter. Úgy vélte: természetes, hogy az emberek inkább oda mennek, ahol jobban biztosítva látják jövőjüket.

Az Európai Unióra immár két éve nehezedő nyomás megoldása szerinte nem a kvótarendszerben van, amely szerint a tagállamok elosztanák egymás között az emberek tízezreit.

"A válasz nyilván inkább az EU tagállamainak gazdasági és szociális kiegyenlítődésében van, mintsem azokban a kísérletekben, hogy embereket mint valami tárgyakat a kvóták szerint szétosszunk azzal, hogy ezek a tárgyak ott maradnak, ahová a bizottság helyezte őket" - jelentette ki a cseh külügyek irányítója.

Zaorálek a migráció veszélyeiről szólva azt állította, hogy az utóbbi időszak terrorista támadásainak nagy része összefüggésben van a más kulturális környezetből származó emberekkel. Szerinte Csehországban azért nincsenek ilyen esetek, mert az országba bevándorolt ukránok és vietnamiak között nincsenek terroristák.

Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke, aki szintén részt vett a konferencián, Zaorálek beszédére reagálva azt hangsúlyozta, hogy az Európában az utóbbi időben elkövetett terrorista támadások mögött nem a most bevándorló menekültek vannak, hanem a korábban bevándoroltak leszármazottai.

"Megértem, hogy az olyan országokban, mint a Cseh Köztársaság, amelyeknek nincsenek tapasztalataik a migrációval kapcsolatban, félnek az emberek, és szeretnék elkerülni azokat a hibákat, amelyeket mi elkövettünk" - jelentette ki Timmermans. Ugyanakkor a konferencia végén elhangzott felszólalásában leszögezte: nem tud egyetérteni azzal, hogy a háború elől menekülő anyák és gyermekeik biztonsági kockázatot jelenthetnének bárki számára is.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. június 15. csütörtök, 19:45
Címkék: Európai Unióba, Európai Unióra, Szerinte Csehországban, Frans Timmermans, Európai Bizottság, Cseh Köztársaság,
Kommentek
Putyin: Oroszországnak egy új gazdaság megteremtésével kell válaszolnia a történelmi kihívásokra
és jó beszédet hallottunk, ám ténylegesen senki sem segített nekünk. De mi nem is számítottunk erre, nincs szükségünk semmilyen külső segítségre" - hangoztatta az elnök.

Putyin december 6-án, a Nyizsnyij Novgorod-i GAZ autógyárban jelentette be, hogy negyedszerre is jelölteti magát az elnöki posztra. A múlt csütörtöki, az országos televíziók által sugárzott sajtóértekezletén közölte, hogy győzelme esetén az infrastruktúra, az egészségügy és az oktatás fejlesztésére, valamint az oroszok életszínvonalának növelésére kíván összpontosítani.

Az Összoroszországi Népfront vezetői meghívást kaptak a Putyin elnökválasztási jelölését kezdeményező csoport megalakításáról tartott találkozóra. A testület jövő kedden alakul majd meg, a szórakoztatóipar és a sport sztárjainak részvételével.

Mivel az elnök függetlenként indul, a jelöltségéhez 300 ezer támogató aláírást kell összegyűjteni (ha pártjelöltként vágott volna bele az elnökválasztási küzdelembe, ennek a harmada is elegendő lenne).

Oroszországban
velemenyezd, 2017. december 19. kedd, 19:03
Luxemburg a leggazdagabb ország az Európai Unióban
(77 százalék), Litvánia (75 százalék) és Észtország (75 százalék) következik.

A maradék hét ország közül Lengyelországban és Görögországban az egy főre jutó GDP 68 százaléka volt az uniós átlagnak, Magyarországon pedig 67 százaléka. A sereghajtó Lettországban 65, Horvátországban 60, Romániában 58, Bulgáriában pedig 49 százalékra rúgott ez az arány.

Az egy főre jutó GDP ugyan gyakran használatos az országok jóléti szintjének mutatójaként, azonban nem feltétlenül alkalmas a háztartások életszínvonalának kifejezésére. Ez utóbbi célra jobban megfelel az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás.

Az AIC-mutatót nézve is Luxemburg az első, az EU-s átlag 132 százalékával és Bulgária az utolsó az átlag 53 százalékával. Az átlag fölött tíz ország teljesít: Luxemburg mögött Németország (122 százalék), Ausztria (119 százalék), Nagy-Britannia (116 százalék), Finnország (114 százalék), Dánia (113 százalék), Belgium (112 százalék), Franciaország (111 százalék), Hollandia (111 százalék) és Svédország (110
velemenyezd, 2017. december 15. péntek, 13:04
Magyar Nemzeti Kereskedőház: a szülőföldön boldogulást segítik elő a határon túli gazdaságfejlesztési programok
"A kereskedőház tevékenysége fontos kiegészítő eszköze a külhoni területeken indított gazdaságfejlesztési programoknak" - mutatott rá Oláh Zsanett. Kifejtette: ahhoz, hogy a fejlesztési források felhasználása fenntartható gazdasági fejlődést eredményezzen, szükségszerű, hogy a gazdaságfejlesztési programban részt vevő vállalkozások segítséget kapjanak termékeik piacra helyezése során, s így ezek a források a lehető leghatékonyabb eredményekhez segítsenek hozzá.

Az MNKH két éve kezdte megnyitni Kárpát-medencei irodahálózatát, amelynek 22 irodája van a szomszédos országok magyarok lakta területein és Lengyelországban, illetve 13 Magyarországon. Irodáik létrehozásával stratégiai célkitűzését, a határokon átívelő magyar-magyar gazdasági kapcsolatok erősítését támogatja az MNKH. A hálózatnak több feladata is van, ezek közül kiemelt fontosságú, hogy az irodák segítségével partnereket találjanak magyarországi székhelyű vállalkozások számára, másrészt pedig, hogy feltérképezzék a külhoni magyar
velemenyezd, 2017. november 29. szerda, 16:24
Óriási katasztrófáról beszélt Bill Gates
... mely egész Európát fenyegeti!
Úgy látszik, neki nem ment el az esze!
Riasztó de igaz dolgokat állít!
Végre valaki kimondta az igazságot! Azt, amit az ember már régóta tudott, de valamiért itt, Európában senki sem merte kimondani?

Bill Gates napjaink egyik legfenyegetőbb kataklizmájáról beszélt, arról, hogy hogyan vezethet hihetetlen mértékű demográfiai katasztrófához a migráns válság. Ennek kapcsán elmondta, hogy az európai politika legfőbb vezetői nagyban hozzájárulnak a válsághoz.
Fontos szerepük volt annak idején a válság kirobbanásában is, és abban is drámai mértékben felelősek, hogy a válság nem csak, hogy még mindig tart, de nagyon nagymértékben eszkalálódott, és az európai államok, és a jólét fennmaradását veszélyeztetik.

A világ egyik leggazdagabbnak tartott embere szerint az európai vezetők rosszul állnak hozzá a migránsválsághoz. Meglátása szerint a németek nyitott kapus menekültpolitikája nem oldja meg a bevándorlási krízist.
Sőt, éppen
furaila, 2017. november 28. kedd, 21:15
Az EIB 200 millió euró fejlesztési hitelt ad az uniós programok beruházásainak támogatására
mostani szerződés annak az átfogó, 1,5 milliárd eurós hitelkeretnek a második részlete, amelyet 2015-ben hagyott jóvá az EIB a Magyarország rendelkezésére álló uniós támogatások hazai költségvetési forrásainak refinanszírozására. Az első, 500 millió eurós részletről két éve született megállapodás.Vazil Hudák hangsúlyozta: a hosszú futamidőre nyújtott hitel hozzájárul Magyarország további fejlődéséhez, új munkahelyek teremtéséhez, minőségi munkahelyek létrejöttéhez és a lakosság életszínvonalának javításához.

A nemzetgazdasági miniszter felidézte: a 2014-2020-as programozási időszakra a magyar állam rendelkezésére álló hitelkeretet négy operatív program - a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Program (GINOP), a Versenyképes Közép-Magyarország Program (VEKOP), a Terület- és Településfejlesztési Program (TOP) valamint az Emberi Erőforrás Fejlesztési Program (EFOP) hazai önrészének finanszírozásához lehet igénybe venni.

A keret első részét lényegében felhasználta az ország, a forrás a
velemenyezd, 2017. november 20. hétfő, 17:22
Az együttműködés fontosságáról beszéltek az előadók a Duna Régió Stratégia fórumán
A parlamenti államtitkár a kétnapos fórum első napjának egyik záró előadójaként arról is beszélt, hogy a magyar elnökség kiemelt célja volt a Duna régió öt unión kívüli államának bevonása az együttműködésbe.

Corina Cretu, az Európai Bizottság regionális politikai biztosa arra szólította fel a 29 országból érkező vendégeket, hogy minél több közös projektet indítsanak el, hiszen az Európai Tanács csak elfogadja a stratégiát, de hogy mire van szükség, azt a jelenlévők tudhatják.

Csepreghy Nándor megjegyezte: az elmúlt egy évben nagy figyelmet fordítottak arra is, hogy elinduljon a párbeszéd a több mint 100 milliós lakosságú régió 2020 utáni jövőjéről.

Magyarország legfontosabb erőforrása a víz, és az ország kész megosztani a vízgazdálkodással kapcsolatos szakértelmét a többi országgal - jegyezte meg a parlamenti államtitkár. A következő évtizedek nagy kérdése, hogy rendelkezésre áll-e majd elegendő víz az emberiség számára - tette hozzá.

A Duna régió fejlődési potenciálja nagy, a
velemenyezd, 2017. október 18. szerda, 21:04
A régió energiabiztonságának megteremtését sürgették a Duna Régió Stratégia fórumán felszólalók
A fórum plenáris ülésén, amelynek témája a Duna régió energiabiztonsága volt, Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára kiemelte: a magyar energiastratégia mottója a függetlenedés, mert a régió kiszolgáltatott helyzetben van, hiszen csak egy földgázbeszállítója van. Magyarország három forrást, útvonalat szeretne megvalósítani a gázellátás biztosítására, és jó úton halad ennek elérése felé - vélekedett.

Az államtitkár szerint az orosz gáz a jövőben is fontos marad a térségben, de, mint mondta, minden lehetőségre fel kell készülni.Victor Negrescu román európai ügyekért felelős miniszter hangsúlyozta: országa nagy fontosságot tulajdonít a Duna-stratégiának, az érintett országoknak együtt kell működniük az energiabiztonság megteremtése érdekében. A legsürgetőbb feladatnak az energiaellátás diverzifikációját és az infrastruktúrák összeköttetéseinek kiépítését nevezte. Az energiabiztonság garantálása a versenyképességet is növeli - tette
velemenyezd, 2017. október 18. szerda, 13:42
Lengyelországban csökkentették az egykori kommunista biztonsági szolgálatok tagjainak nyugdíját
A tavaly év végén elfogadott törvény azokra vonatkozik, akik 1944 és 1990 között a belbiztonsági, a hírszerző és az elhárító szervek állományában dolgoztak, ezen belül a kommunista titkosrendőrség volt tagjaira, a határőrségnél szolgálók egy részére, valamint a tiszti iskoláknak az állambiztonsággal együttműködő oktatóira és hallgatóira.

Az átlagnyugdíj Lengyelországban jelenleg bruttó 2100 zlotyt (152 ezer forint) tesz ki, a rokkantsági nyugdíj pedig átlagosan 1600 zloty (116 ezer forint). Ugyanakkor több ezer egykori lengyel állambiztonsági tiszt ennek többszörösét kitevő nyugdíjból élt, mintegy százan havi 9-12 ezer zlotys (mintegy 650-867 ezer forint) nyugdíjat kaptak.

A csökkentés a rokkantsági nyugdíjakat és a hozzátartozóknak ítélt nyugdíj-kiegészítéseket is érinti.

A nyugalmazottak szakmai pályáját az elmúlt hónapokban a lengyel Nemzeti Emlékezet Intézete (IPN) vizsgálta meg.

A nyugdíjcsökkentés miatt fellebbezést lehet benyújtani az illetékes bírósághoz, ez azonban nem
velemenyezd, 2017. október 01. vasárnap, 18:03
Képek, videók
O.V.-életszínvonal.jpg
agica2004
2017. február 16. csütörtök, 18:09
Életszínvonal
sanci81
2016. február 19. péntek, 17:16
Os2_zUdBZ_T5EU5C-9IAnE br9
menusgabor
2017. december 06. szerda, 20:18
EU3b_iUqwTuJ50KD3rOyWL tTh
farkasterezia
2017. május 01. hétfő, 16:33
eu_jun-la_chi_mowgli_r _0c
winxclubervin
2016. október 24. hétfő, 21:24
1DTEXFuiTfyteJZeI7Jokp 7eu
sz719eszter
2016. szeptember 30. péntek, 11:44
EU grafika_ a szegénységr
megyerimihaly
2016. szeptember 05. hétfő, 23:51
EU Szegénységi Grafikon 2
megyerimihaly
2016. szeptember 05. hétfő, 23:50
EU 2016 Július -UK_locati
megyerimihaly
2016. szeptember 04. vasárnap, 03:40
EU - Junker - Merkel -Sch
megyerimihaly
2016. szeptember 04. vasárnap, 03:38
EU fogat Merkel-Junker-Sc
megyerimihaly
2016. szeptember 02. péntek, 01:37
Map UK_location_in_the_EU
megyerimihaly
2016. szeptember 02. péntek, 01:26
fxxgvI0Cb4uLwvcwEHUDk3 3eU
taszat
2016. augusztus 03. szerda, 15:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.