Regisztráció  Belépés
2018. május 26. szombat | 21. hét | 146. nap | 02:36 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Illegális bevándorlás - Zaorálek: a migránsok áthelyezésének egyik feltétele az EU-tagországok életszínvonalána
Az Európába gazdasági okokból érkező migránsok egyenletes elosztása csak azután lesz lehetséges, amikor az EU tagállamaiban nagyjából azonos szintű lesz az életszínvonal - vélekedett a cseh diplomácia vezetője. A szociáldemokrata politikus az európai válság okait a növekvő társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségben látja.

Az Európai Unióba érkező migránsok - fejtette ki Zaorálek - nagyon is tudatában vannak a gazdagabb és a szegényebb tagállamok életszínvonala közti különbségeknek. "Ez az oka annak, hogy a migráció terhe olyan egyenlőtlenül van elosztva Európában, ezért olyan nehéz elérni az egyenletes elosztást" - szögezte le a cseh külügyminiszter. Úgy vélte: természetes, hogy az emberek inkább oda mennek, ahol jobban biztosítva látják jövőjüket.

Az Európai Unióra immár két éve nehezedő nyomás megoldása szerinte nem a kvótarendszerben van, amely szerint a tagállamok elosztanák egymás között az emberek tízezreit.

"A válasz nyilván inkább az EU tagállamainak gazdasági és szociális kiegyenlítődésében van, mintsem azokban a kísérletekben, hogy embereket mint valami tárgyakat a kvóták szerint szétosszunk azzal, hogy ezek a tárgyak ott maradnak, ahová a bizottság helyezte őket" - jelentette ki a cseh külügyek irányítója.

Zaorálek a migráció veszélyeiről szólva azt állította, hogy az utóbbi időszak terrorista támadásainak nagy része összefüggésben van a más kulturális környezetből származó emberekkel. Szerinte Csehországban azért nincsenek ilyen esetek, mert az országba bevándorolt ukránok és vietnamiak között nincsenek terroristák.

Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke, aki szintén részt vett a konferencián, Zaorálek beszédére reagálva azt hangsúlyozta, hogy az Európában az utóbbi időben elkövetett terrorista támadások mögött nem a most bevándorló menekültek vannak, hanem a korábban bevándoroltak leszármazottai.

"Megértem, hogy az olyan országokban, mint a Cseh Köztársaság, amelyeknek nincsenek tapasztalataik a migrációval kapcsolatban, félnek az emberek, és szeretnék elkerülni azokat a hibákat, amelyeket mi elkövettünk" - jelentette ki Timmermans. Ugyanakkor a konferencia végén elhangzott felszólalásában leszögezte: nem tud egyetérteni azzal, hogy a háború elől menekülő anyák és gyermekeik biztonsági kockázatot jelenthetnének bárki számára is.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. június 15. csütörtök, 19:45
Címkék: Európai Unióba, Európai Unióra, Szerinte Csehországban, Frans Timmermans, Európai Bizottság, Cseh Köztársaság,
Kommentek
Választás 2018 - Gulyás: az unió intézményrendszere távol került az európai polgároktól
polgári, jobbközép keresztény kormányt az unióval történő szembenállással, amely lábbal tiporta ezeket a fontos szabályokat - tette hozzá.

A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta, a kormány gazdasági és foglalkoztatáspolitikai eredményeinek köszönhetően már maga döntheti el, mikor akarja bevezetni az eurót. Hangsúlyozta, nem szándékoznak vitát nyitni az euró bevezetésének indokoltságáról, mivel a gazdaságpolitikusok többsége szerint Magyarországnak érdekében áll, ha eléri az unió átlagos életszínvonalának 85-90 százalékát. "Ma 69 százalékon állunk" - mondta, majd hozzátette: a kabinet ezért tartja fontosnak, hogy ez a térség az átlagosnál kétszer gyorsabban növekedjen.

Gulyás Gergely ismételten szólt arról is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök több kérdésben is az unió mélyebb integrációját sürgeti, például a költségvetési fegyelem növelésében vagy a külső határok védelmének fokozásában.

A kormánypárti politikus elfogadhatatlannak nevezte, hogy a nemzeti kormányoknál kisebb legitimációval
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 13:41
A Fehér Ház tiltakozott a palesztin elnöknek az amerikai nagykövetre tett sértő megjegyzései miatt
Mahmúd Abbász hétfőn a Rámalláhban mondott beszédében David Friedman amerikai nagykövetet "kutya kölykének" nevezte, ami az arab világban nagy sértésnek számít.

"Eljött az ideje, hogy Abbász elnök válasszon a gyűlöletkeltő retorika, valamint a népe életszínvonalának javításához, a békéhez és felvirágzáshoz vezető konkrét erőfeszítések között" - szögezte le válaszul Jason Greenblatt, az amerikai elnöknek a palesztin-izraeli konfliktus ügyében illetékes különmegbízottja.

Közleményében kiemelte, a Trump-kormányzat tagjai, képviselői elleni inzultusok ellenére is Washington "elkötelezett a palesztinok és a békés egymás mellett éléshez vezető változások mellett". Leszögezte egyúttal, hogy "béketervünket akkor véglegesítjük és mutatjuk be, amikor ehhez meglesznek a feltételek".

"Kutya kölyke. A telepesek a saját földjükön építkeznek?" - mondta a ciszjordániai Rámalláhban a palesztin elnök Friedman nagykövetnek címezve, azt követően, hogy amerikai tisztségviselők és David Friedman is
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 07:03
Európai Számvevőszék: a mezőgazdasági üzemek támogatását előremutató célokhoz kell kötni
az eredményekre és hatásokra vonatkozóan.

Erre azért van szükség, mert a rendelkezésre álló statisztikák egy része nem felel meg a korábbi jelentésekben meghatározott kritériumoknak, így valószínűleg hasonló területek fognak támogatásban részesülni, mint korábban. Kiemelték, jelenleg nincsen olyan uniós statisztikai rendszer, amely képes lenne információt nyújtani a mezőgazdasági termelők életszínvonaláról. Az ilyen adatok tájékoztatást nyújthatnának a mezőgazdasági termelők tisztességes életszínvonalának biztosítására irányuló és más KAP-célokkal kapcsolatos szakpolitikai döntéshozatal során - tették hozzá.

Mint elmondták az Európai Bizottság koncepciójának egyik fő eleme, az úgynevezett "új teljesítési modell", amely nagyobb felelősséget ruház a tagállamokra a teljesítményre vonatkozóan. A számvevők véleménye szerint az új modell sikere a megbízható tudományos és statisztikai bizonyítékokon alapuló intézkedéseken múlik, amelyek egyértelműen a kívánt eredményeket valósítják meg. Előremutató és
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 14:41
Az EU leállította a nyugat-ukrajnai határátkelők korszerűsítésére indított projektjét
döntés azért született, mert az ukrán fél késlekedett elvégezni a rá háruló feladatokat, így Brüsszel úgy ítélte meg, hogy a korszerűsítési projekt nem fejeződhet be időben.

Az UNIAN írása szerint ezenkívül hibás számlázások és költségtúllépések is hozzájárultak a projekt kudarcba fulladásához.

A szóvivő hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az Európai Unió továbbra is "határozottan támogatja az ukrajnai reformok komplex programját, amely a gazdaság stabilizálására és az ukrán állampolgárok életszínvonalának javítására irányul".

Kocijancic emlékeztetett arra, hogy az EU ígértetett tett 12,8 milliárd euró elkülönítésére az ukrajnai reformfolyamatok támogatására, és ebből 2014-től mostanáig már több mint 10 milliárd eurót el is különített. Kifejtette, hogy Ukrajna és a szomszédos EU-országok közötti együttműködés előmozdítása érdekében négy, határokon átnyúló együttműködési programot fogadtak el. E programok keretében finanszírozott az EU infrastrukturális projekteket, beleértve a határátkelők
velemenyezd, 2018. február 22. csütörtök, 18:04
Ez várhat ránk?
Riasztó de igaz dolgokat állított. Ez várhat ránk?

Végre valaki kimondta az igazságot? Azt, amit az ember már régóta tudott, de valamiért itt, Európában senki sem merte kimondani?

Bill Gates napjaink egyik legfenyegetőbb kataklizmájáról beszélt, arról, hogy hogyan vezethet hihetetlen mértékű demográfiai katasztrófához a migráns válság.Ennek kapcsán elmondta, hogy az európai politika legfőbb vezetői nagyban hozzájárulnak a válsághoz.

Fontos szerepük volt annak idején a válság kirobbanásában is, és abban is drámai mértékben felelősek, hogy a válság nem csak, hogy még mindig tart, de nagyon nagymértékben eszkalálódott, és az európai államok, és a jólét fennmaradását veszélyeztetik.

A világ egyik leggazdagabbnak tartott embere szerint az európai vezetők rosszul állnak hozzá a migránsválsághoz. Meglátása szerint a németek nyitott kapus menekültpolitikája nem oldja meg a bevándorlási krízist.

Sőt, éppen ellenkezőleg: elmélyíti azt, méghozzá jelentős
horvathnemagdi, 2018. február 05. hétfő, 11:38
A 400-ftos benzin járulék nélkül mennyi is lenne?
Kedves Szensavasutlezaras! #41

Itthon nagyon sok a probléma!
A legsúlyosabb hogy a melósból hiányzik minden
mobilitás így a helyi lehetőséget választja!
A másik nagy probléma, ahogy írtad, ha egy nem
vállalja van helyette 50 aki hajlandó gürizni olcsón is!

(Info: mi 4 évig ingáztunk 150 km-re 75 oda, 75 vissza csak azért mert
nem volt jó helyben a fizetés és a külföldi cégnek ott volt a telephelye!)

Ha a magyar munkaadó nem kapna éhbérért melóst, akkor kénytelen
lenne többet fizetni! A másik nagy gond, hogy a munkavállaló ellenségnek
tekinti a munkaadót!

Mi 18. éve dolgozunk a cégnek. A nejem egy másik cégnél van. Semmi közöm
hozzá és nem is érdekel, hogy a főnök vagy a tulaj mennyit keres, de ha a cégnek
jól megy, akkor nekem is jól megy, ezért ÉRDEKEM a cég jóléte! Ha azonban
a magyar melós csak azért megy el dolgozni, mert, hogy fizetést kap akkor
nagy baj van! Nem a munkaadó éreke és kötelessége a
decotext, 2018. február 01. csütörtök, 19:46
Évértékelő - Oroszország felkészült Putyin negyedik elnöki ciklusára
Bár csodát nem vártak az oroszok Donald Trump megválasztásától, csalódást okozott számukra, hogy az amerikai politikai elit - Ukrajna, Szíria és az elnökválasztásba történt állítólagos beavatkozás miatt - nem hogy javítani nem hagyott esélyt az új amerikai elnöknek a kétoldalú viszonyon, de hovatovább hidegháborús lépésekre kényszerítette őt. A kampánya során enyhülést ígérő Trump kénytelen volt aláírni a szankciókat súlyosbító törvényt, amely Moszkvát Teheránnal és Phenjannal hozta azonos nevezőre, az általa meghirdetett új nemzetbiztonsági stratégia pedig Kína mellett nyíltan "revansista", kihívást jelentő riválisnak minősítette Oroszországot. A stratégiát pedig Putyin minősítette "agresszívnak".

Moszkva és Washington diplomáciai ütésváltásba kezdett: amíg az egyik radikálisan csökkentette az oroszországi amerikai külképviseletek létszámát, addig a másik többet bezáratott a területén az orosz zászló alatt működő ingatlanok közül. A felek "külföldi ügynöknek" minősíttették egymás több kormányzati
velemenyezd, 2017. december 30. szombat, 07:10
Putyin: Oroszországnak egy új gazdaság megteremtésével kell válaszolnia a történelmi kihívásokra
és jó beszédet hallottunk, ám ténylegesen senki sem segített nekünk. De mi nem is számítottunk erre, nincs szükségünk semmilyen külső segítségre" - hangoztatta az elnök.

Putyin december 6-án, a Nyizsnyij Novgorod-i GAZ autógyárban jelentette be, hogy negyedszerre is jelölteti magát az elnöki posztra. A múlt csütörtöki, az országos televíziók által sugárzott sajtóértekezletén közölte, hogy győzelme esetén az infrastruktúra, az egészségügy és az oktatás fejlesztésére, valamint az oroszok életszínvonalának növelésére kíván összpontosítani.

Az Összoroszországi Népfront vezetői meghívást kaptak a Putyin elnökválasztási jelölését kezdeményező csoport megalakításáról tartott találkozóra. A testület jövő kedden alakul majd meg, a szórakoztatóipar és a sport sztárjainak részvételével.

Mivel az elnök függetlenként indul, a jelöltségéhez 300 ezer támogató aláírást kell összegyűjteni (ha pártjelöltként vágott volna bele az elnökválasztási küzdelembe, ennek a harmada is elegendő lenne).

Oroszországban
velemenyezd, 2017. december 19. kedd, 19:03
Képek, videók
O.V.-életszínvonal.jpg
agica2004
2017. február 16. csütörtök, 18:09
Életszínvonal
sanci81
2016. február 19. péntek, 17:16
eu_terror_fenyegetetts eg.
hatibacsi
2018. április 06. péntek, 19:15
5eu4iyut9a0.gif
vorosrozsa66
2018. február 25. vasárnap, 16:47
lgxsc6u21eu.gif
vorosrozsa66
2018. február 18. vasárnap, 15:44
Os2_zUdBZ_T5EU5C-9IAnE br9
menusgabor
2017. december 06. szerda, 20:18
EU3b_iUqwTuJ50KD3rOyWL tTh
farkasterezia
2017. május 01. hétfő, 16:33
eu_jun-la_chi_mowgli_r _0c
winxclubervin
2016. október 24. hétfő, 21:24
1DTEXFuiTfyteJZeI7Jokp 7eu
sz719eszter
2016. szeptember 30. péntek, 11:44
EU grafika_ a szegénységr
megyerimihaly
2016. szeptember 05. hétfő, 23:51
EU Szegénységi Grafikon 2
megyerimihaly
2016. szeptember 05. hétfő, 23:50
EU 2016 Július -UK_locati
megyerimihaly
2016. szeptember 04. vasárnap, 03:40
EU - Junker - Merkel -Sch
megyerimihaly
2016. szeptember 04. vasárnap, 03:38
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.