Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 17. péntek | 33. hét | 229. nap | 07:41 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ketchup (kecsap) házilag
3 kg paradicsom
1 kg húsos zöldpaprika
10 szem savanykás nyári alma
25 szem fekete bors
25 szem szegfűbors
25 szem szegfűszeg
3-4 db fahéj
Fenti anyagokat puhára főzzük, turmixoljuk, átszűrjük
Hozzáadunk
30dkg cukrot
3 evőkanál pirospaprikát
3 kiskanál sót
1 dl 10 %-os ecetet
Sűrűre főzzük, üvegekbe rakva száraz gőzbe tesszük.
Kicsit macerás, de megéri!
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 12:20
Címkék: pirospaprikát, turmixoljuk, zöldpaprika, paradicsom, hozzáadunk, szegfűszeg,
Kommentek
Sós sütemény receptek
SÓS TEASÜTEMÉNY
Hozzávalók:
1/2; kg liszt, 30 dkg vaj, 2 tojás, 1,5 dl tejföl, 2-3 dkg élesztő, 5 dkg sajt, kömény.
A vajat a liszttel, sóval, élesztővel eldörzsöljük. Hozzáadjuk a két tojássárgáját, a tejfölt és összegyúrjuk, majd kicsit pihentetjük.
Kisodorjuk, tojással kétszer megkenjük, kétszer duplán hajtogatjuk, 15 percig pihentetjük.

SAJTOS RÚD
Gyúródeszkán 16 dkg grízes lisztet, 18 dkg reszelt sajtot, 12 dkg vajat elmorzsolunk. Hozzáadunk 2 tojássárgáját, 1 evőkanál tejfölt, sót.
Összegyúrjuk, kétszer kinyújtjuk, hideg helyen 1 órát pihentetjük, majd ½ cm vastagságúra sodorjuk. 1 tojássárgáját összekeverünk 1 evőkanál tejföllel s az egész tésztát bekenjük vele, majd sajtot reszelünk rá.

SAJTOS PEREC
1/2; kg liszt, 1 Ráma, 25 dkg reszelt sajt, 1 pohár tejföl, 1-2 evőkanál tejben felfuttatott 1 dkg szalakáli, 2 egész tojás, só. Tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, szaggatjuk.

SAJTOS
bkisseva, 2018. május 30. szerda, 08:57
9 vendégváró saláta recept!
9 vendégváró saláta recept!

Orosz hússaláta
Hozzávalók: 35 dkg sült, vagy főtt hús, 40 dkg burgonya, 15 dkg alma, 15 dkg ecetes uborka, 2,5 dkg mustár, só, törött bors, 2 tojás, 5 dkg füstölt nyelv, 1 citrom, tartárt mártás.

Sűrűbb tartármártást készítünk. A húst, a héjában főtt, meghámozott, lehűtött burgonyát, a meghámozott almát és uborkát, a kemény tojást egyenletes, vékony metéltre vágjuk. Sóval, borssal, mustárral, citromlével fűszerezzük és annyi tartármártással keverjük össze, hogy könnyen formázható salátát nyerjünk.
----------------------------------------------------
Majonézes burgonya
1 kg burgonyát héjában megfőzzünk, meghámozzuk és karikára vágjuk. 2 tojássárgáját 2 dl csöppenként hozzáadott olajjal elkeverünk. 2 dl tejfölt mustárral, cukorral, sóval ízesítünk, majd hozzákeverjük a majonézt és végül a burgonyát, vigyázva, hogy ne törjük
irmus, 2018. május 19. szombat, 13:18
Mi a 12+1 legjobb súlycsökkentő gyógyhatású fűszernövény?+re
Ha az ételeinket gyógyhatású fűszerekkel ízesítjük , többféleképpen is növelhetjük azok élvezeti értékét és a minőségét.

Egyrészt sokkal ízletesebb lesz a fűszerek miatt az ételünk, másrészt pedig a gyógyhatású fűszerek miatt sokkal egészségesebb lesz az amit fogyasztunk , mivel ezek a növények antioxidánsokat, ásványi anyagokat, vitaminokat és fűszertől függően egyedi jellegzetes gyógyító hatással is bírnak.

Kurkuma,
más néven sárga gyömbérgyökér. Az egyik legismertebb indiai fűszernövény, gyulladáscsökkentő hatású. Lehetséges hatása, ha rendszeresen használjuk nagyobb mennyiségben, zsírégető hatású mivel felgyorsítja az anyagcserét, ezzel megkönnyíti a fogyást.

Fahéj,
a forralt bor elengedhetetlen alkotórésze. Érdemes a reggeli zabpehellyel összekeverni, a vércukor és inzulinszintet segít karbantartani, megvédhet a cukorbetegségtől és egyben kontrollálja az éhségérzetünket.

Kardamom,
India délnyugati részén, Srí Lankán honos növény. A kardamom
suzymama, 2018. május 04. péntek, 22:01
Pikáns lencseleves
liszt

Elkészítése:

A lencsét egy nappal korábban megossuk és beáztatjuk hideg vízbe. Másnap átöblítjük és feltesszük főni 1,5 liter hideg vízben. Hozzáadjuk a meghámozott vöröshagymát egészben, a meghámozott fokhagyma gerezdet egészben, csipetnyi sót, babérlevelet és a szalonnát is.

A megpucolt vés karikákra vágott sárgarépát és nagyon apróra vágott zellert a vajon kis lángon megpirítjuk. Amikor már fincsi illata kezd lenni a zöldségeknek, elzárjuk alatta a lángot, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és összekeverjük vele. Majd miután elkevertük, hozzáadjuk a leveshez és főzzük 20-25 percig.

Belekeverjük a mustárt, cukrot és ecetet. Így főzzük még 10-15 percig. Ezután kivesszük az egész vöröshagymát, fokhagymát is. Már nem lesz rá szükségünk.

A tejszínből habarást készítünk: egy külön edényben a tejszínhez hozzákeverjük a lisztet kis adagokban, csomómentesen. A keverékhezhozzáadunk eg merőkanálnyit a forró leves levéből, jól elkeverjük. Ezt megismételjük még
bkisseva, 2018. május 04. péntek, 12:46
Böjti burgonya
Régen vár kipróbálásra ez a recept , fél csomag túró várt felhasználásra gyorsan elkészítettem:)

Hozzávalók: 3-4 db krumpli, 15 dkg tehéntúró, kisebb vöröshagyma, fűszerek: só, pirospaprika, őrölt bors, pár kanál tejföl kb. 1 dl.

Elkészítése: Héjában megfőztem a krumplit , megpucoltam majd karikára vágtam. A hagymát apróra vágtam és a túróhoz tettem sóztam borsoztam kevés pirospaprikát és 1 evőkanál tejföllel az egészet jól elkevertem. Kisebb jénait amiben sütöttem margarinnal kikentem és a krumpli felét ebbe pakoltam sóztam majd rátettem a túrókeveréket amit beborítottam a krumpli másik felével. Sóztam és 1-2 evőkanál tejföllel bekentem ezután előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem. Finomra vágott petrezselyemmel meghintve tálaltam!
Jó étvágyat!
suzymama, 2018. április 23. hétfő, 16:22
Tojáspörkölt
Hagymát megfonnyasztunk zsíron, kevés pirospaprikát teszünk hozzá, majd kevés vízzel felengedjük és a hagymát puhára pároljuk. A párolás után kevés sót, törött borsot teszünk hozzá és ráütjük a tojásokat.
Nem keverjük össze, egészben hagyjuk főni.
Amikor a tojás keményre főtt, tejfellel leöntjük és körettel tálaljuk.
(Marosvásárhely, 1960-as évek)
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 11:21
Erdélyi zöldbableves sárgabaracklekvárral
fejvöröshagyma,
5 dkg füstölt szalonna,
2 paradicsom,
2 dl tejföl,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 csapott evőkanál só,
2 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál piros fűszerpaprika,
1 púpozott teáskanál liszt,
1 teáskanál sárgabaracklekvár (nem tévedés!).

A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágom, és a zsírját kiolvasztom. A zsíron üvegesre fonnyasztom a megtisztított é s ugyancsak finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Először folytonos kevergetés közben ráöntök 3 dl hideg vizet, és simára keverem. Forralás közben további 7 dl vízzel felöntöm.Megsózom. Ha már zubog, akkor apránként, hogy a forrás egy pillanatra se szűnjön meg,beleteszem a közben megmosott, megtisztított és darabokra tördelt (nem vágott) zöldbabot.Nagyon hamar megpuhul. Ezután hozzáteszem a gerezdekre vágott paradicsomot és a finomra metélt zöldpetrezselyem felét. A liszttel é s a baracklekvárral simára kevert
ibolya58, 2018. április 07. szombat, 13:52
Képek, videók
mézes-ketchupos csirke.jp
anyu65
2010. május 31. hétfő, 22:50
tejfölös ,diós, ketchupos
sprint
2008. szeptember 02. kedd, 16:01
heinz ketchup
marcsi82
2006. július 17. hétfő, 17:33
pirospaprika.gif
zskadi
2016. február 16. kedd, 03:59
pirospaprika.jpg
liza1
2013. május 02. csütörtök, 19:01
pirospaprika :)
beatrice
2010. január 26. kedd, 08:25
PIROSPAPRIKA.jpg
tormamarti
2009. október 11. vasárnap, 15:01
zöldpaprika.png
violaterdik
2014. január 10. péntek, 17:11
Maroka Zöldpaprikás túróg
irmus
2009. szeptember 14. hétfő, 09:18
zöldpaprikás túrógombóc.j
maroka
2009. szeptember 12. szombat, 19:26
Zöldpaprika vágás.gif
bajuszpapi
2008. december 27. szombat, 16:20
Sűlttarja zöldpaprikával
kabdeboklara
2008. október 01. szerda, 22:17
Sűlt tarja zöldpaprikával
kabdeboklara
2008. október 01. szerda, 21:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.