Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 23. vasárnap | 38. hét | 266. nap | 10:35 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Igazságos lenne, ha az április 14-i tüntetést a kormány hasonlóan kezelné mint a 2006-osokat?
"Egy héttel ezelőtt, még bölcs és kormányváltó voltam. 24 óra múlva már buta, vidéki paraszt..."

...Sem az elsőt, sem a másodikat nem állította, egyetlen ellenzéki média sem!
Egy héttel ezelőtt is Fidesz-bagázs nyaloncnak tartottak (aki még tartozik Alízka ügyének megmagyarázásával is...), és MA IS tetves Fidesz-bagázs nyaloncnak tartanak... :))

NE HAZUDJ!
foxworkinspace, 2018. április 15. vasárnap, 21:01
Címkék: április 14-i, kormány hasonlóan, héttel ezelőtt, kormányváltó, nyaloncnak, másodikat,
Kommentek
2018. augusztus 25., szombati Napiszöveg ELMARADT
fogunk olyasmit elvállalni, ami
meghaladná a képességeinket
vagy a lehetőségeinket. A szerénység
ilyenkor azt diktálhatja, hogy nemet
mondjunk. Mindamellett Gedeon
példája emlékeztet minket, hogy
Jehova vezetése és áldása nélkül
képtelenek lennénk elvégezni egy
új feladatot. Elvégre arra kapunk
ösztönzést, hogy szerényen járjunk
Istenünkkel (Mikeás 6:8NWMegmondta neked, ó, ember, mi a jó.
Mit vár el* tőled Jehova?
Csak azt, hogy igazságosan cselekedj, szeresd a hűséget,
és szerényen járj Isteneddel
Megmondta neked, ó, ember, mi a jó.
Mit vár el tőled Jehova?
Csak azt, hogy igazságosan cselekedj, szeresd a hűséget,
és szerényen járj Isteneddel!).
Ezért ha elvállalunk egy új megbízatást,
mindig vegyük figyelembe az útmutatást,
amelyet Jehova a Szaván és a szerve-
zetén keresztül ad nekünk. Meg kell
tanulnunk bizonytalan lépteinket
Istenünk biztos vezetéséhez igazítani.
charlotteani, 2018. szeptember 15. szombat, 12:42
Valóban igazságos ez?
Valóban igazságos ez?

,,Mit mondunk tehát?" Róma 9,14

Tegnap azzal a kérdéssel fejeztük be, vajon tiszta-e az igazságérzetünk? Ha abból indulunk ki, hogy Istennek ugyanazt a kegyelmet kellett volna adnia Ézsaunak, mint Jákóbnak, akkor komoly hibát követünk el. Milyen ember volt Jákób és Ézsau? Bűnös ember. Mindkettő. És mit érdemel a bűnös? Ítéletet, haragot, büntetést. Mit érdemelt Ézsau? Isten ítéletét. Nos, ha Ézsau azt kapja, amit megérdemelt, akkor igazságtalanság-e az?
Egyetértünk abban, hogy Ézsaura jogosan haragudott Isten, hisz a bűn zsoldja a halál. Eszerint ha mindnyájan elkárhoznánk Isten ítélete miatt, akkor az teljesen igazságos lenne. Jákób mit érdemelt? Ugyanazt, mint Ézsau, Isten ítéletét. De Isten megmentette attól, megkegyelmezett neki. Ez igazságtalanság? Az Úr nem lehet irgalmas? Az is igazságtalanság Istentől, ha kegyelmes?
Mi tehát az igazságtalanság a kiválasztásban? Ézsau azt kapta, amit megérdemelt. Jákób kegyelmet kapott. Igazságtalanság
kalmanpiroska, 2018. augusztus 17. péntek, 07:55
A világban jelen lévő rossz
azzal, ha megszabadulunk az istenhittől. Ha Isten nem létezik, miért háborodunk fel, miért szörnyülködünk, amikor bárkit is igazságtalanul ér szenvedés? Az erőszak, a szenvedés, a halál mind természeti jelenség. Milyen alapon állítjuk akkor, hogy a kegyetlenség rossz? Két híres gondolkodó különbözőképpen válaszolt ezekre a kérdésekre. Dr. Martin Luther King Jr. 'Levél a birminghami börtönből' című írásában úgy fogalmazott: ha nem lenne magasabb rendű isteni törvény - amely meghatározza, mit értünk igazságosság alatt -, sehogy sem tudnánk megállapítani, hogy bármely emberi cselekedet vagy tapasztalat igazságos-e vagy sem. Friedrich Nietzsche viszont az 1883-as jávai természeti katasztrófáról értesülve azt írta barátjának: 'Egyetlen vulkánkitöréssel kétszázezren töröltettek el a föld felszínéről - milyen fenséges!' A gondolat Nietzsche könyörtelen logikájáról tanúskodik. Mivel (szerinte) nincs Isten, minden értékítélet önkényes. Az igazságosság valamennyi definíciója kultúránktól vagy temperamentumunktól
kalmanpiroska, 2018. augusztus 14. kedd, 20:12
Andrzej Duda kész megvétózni a lengyelországi EP-választások rendszerén módosító törvényt
az Európai Parlamentbe. "Mindenki belátta, hogy a választási küszöb gyakorlatilag legalább 11-12 százalékra emelkedne" - mondta az elnök.

Ezzel arra utalt, hogy a törvény úgy módosít az eddigi választási rendszeren, hogy a 13 meglévő lengyelországi választókerület mindegyikében megszabják az ott megválasztandó EP-képviselők számát, ez legalább 3 lenne. Az eddigi rendszer nem határozott meg kvótát.

A július végén parlamenti szinten jóváhagyott törvényt előterjesztő kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) szerint az új rendszer Lengyelország minden régiójának arányosabb képviseletet biztosítana az európai uniós képviselőtestületben.

Ellenzéki parlamenti és parlamenten kívüli tömörülések - irányultságuktól függetlenül - kifogásolták az új jogszabályt, és múlt pénteken a törvény megvétózására szólították fel az államfőt.

Idézve egyebek között a szenátus elemzői irodájának véleményét, hangoztatták: a választási rendszer ilyen módosítása azt eredményezné, hogy elméletileg ugyan érvényben
velemenyezd, 2018. augusztus 09. csütörtök, 10:41
Három népszavazási kezdeményezést is törvényesnek találtak Moszkvában a nyugdíjreform ügyében
A nyugdíjreformmal kapcsolatban Ilja Szviridov, a baloldali Igazságos Oroszország moszkvai polgármester-jelöltje, az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártja és a Sokgyermekes Családokkal Foglalkozó Társadalmi Szervezetek kezdeményezett referendumot. Mindhárom csoport ellenzi a nyugdíjkorhatár emelését, és erre vonatkozó kérdést kíván a választók elé terjeszteni.

Népszavazásra végül a három rivalizáló politikai erő közül annak kérdése kerülhet majd, amelyik először tud majd kezdeményező csoportot felállítani 43-ban a 85 oroszországi régió között és ezekben 2 millió aláírást összegyűjteni. Az aláírásoknak a Központi Választási Bizottság általi hitelesítését követően a népszavazásra felterjesztett kérdést már csak az alkotmánybíróság vetheti el.

A FOM közvélemény-kutató intézet június végén megjelent felmérése szerint az oroszok 80 százaléka ellenzi a nyugdíjreformot és 43 százaléka tüntetni is hajlandó lenne ellene. A tervezett nyugdíjkorhatár-emelés ellen az elmúlt hetekben országszerte több
velemenyezd, 2018. augusztus 08. szerda, 14:30
A lengyel szenátus elvetette az államfő javaslatát az új alkotmányról szóló népszavazás kiírására
Az államfő javaslata mellett a száz fős felsőházban a jelenlévő 92 honatya közül csak 10-en szavaztak, 30-an (a fő ellenzéki erő, a Polgári Platform 27 jelenlévő szenátora és 3 független honatya) ellenezték a javaslatot.52 szenátor - köztük a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) 50 tagja - tartózkodott a szavazástól.

Andrzej Duda tavaly május elején jelentette be, hogy népszavazást kezdeményez. Elképzelései szerint ennek során 10 kérdésben járták volna körül a későbbiekben elkészítendő új alkotmány témáját.

A lengyel államfői hivatalt a többórás szenátusi vitán képviselő Pawel Mucha államtitkár többek között azzal érvelt, hogy változtatni kell a több mint 20 éve elfogadott alkotmányon, és a változások irányáról meg kell kérdezni az állampolgárokat. Úgy látta: az alaptörvényről szóló népszavazásnál "nincs jobb módja a függetlenség 100. évfordulójának megünneplésére".

A PiS, bár politikusai korábban szintén többször felvetették az új alkotmány kidolgozásának szükségességét, nem értett egyet
velemenyezd, 2018. július 25. szerda, 19:13
A demokráciában nem kéne-e megtiltani, hogy valaki a saját kérdésére válaszoljon?
Az érzelem nélkülinek, a gonosznak nincsen igazsága, ezért miatta van szükség törvényekre, hogy valami kordában tartsa tettet, mert egyfolytában az igaz emberek ellen vétene. A szerepet játszót csalónak nevezik, mely ellenkezik az igazsággal, nemcsak megtéveszt másokat, hanem hazudik minden pillanatban. Az igazság törvénye a szívben van, ezért van a rengeteg merénylet sértegetésekkel kezdve a másik érzései ellen.Minél több a felismerés, annál nagyobb az igazság, melynek teljességét felfedni szinte lehetetlen. Az igaz embernek lelkiismeret furdalása lenne, ha meggyőződése, igazsága ellenére cselekedne, erőszakot követne el saját maga ellen. Ezért is van szükség igazságszolgáltatásra, hogy valamennyire megfékezzék az emberiességi törvények ellen vétkezőket, mely gyakran nem tűnik igazságosnak aszerint, mit követtek el. Az igazság az egyetlen, ami az embert végig kíséri egy életen és soha nem változik. Logikával felismert újabb információk bővítik a szellemet. Az világ igazságában reménykedni várakozás egy
katalinkohut, 2018. július 17. kedd, 04:33
Megigazítás
"Amikor a Szentlélek kezelésbe vett és bűneimről meggyőzött, tisztán és élesen érzékeltem Isten igazságát. Bármit is jelent mások számára a bűn, nekem elviselhetetlen teherré vált... Tudtam magamról, hogy olyan borzalmasan bűnös vagyok, hogy úgy éreztem, Isten egyszerűen kénytelen megbüntetni engem. Éreztem, hogy az egész föld Bírája kénytelen elítélni az enyémhez fogható bűnt... Mélységesen átéreztem Isten nevének tisztességét és erkölcsös kormányzásának igazságos mivoltát. Úgy éreztem, hogy a lelkiismeretem nem lenne nyugodt, ha igazságtalanul bocsánatot nyernék. A bűn, amelyet elkövettem, büntetésért kiált. Viszont égetett a kérdés, hogyan lehet Isten egyszerre igazságos, és hogyan igazíthat meg engem, aki olyan bűnös vagyok. Aggasztott és nyomasztott ez a kérdés, és nem láttam megoldást. Való igaz, hogy nem lettem volna képes olyan választ találni, mely megnyugtatta volna lelkiismeretemet....
Jézus elviselte helyettünk a halálbüntetést... Miért szenvedett, ha nem azért, hogy a büntetést elfordítsa
kalmanpiroska, 2018. július 15. vasárnap, 21:01
Képek, videók
Az alázatosakat igazságos
katalin_53
2018. augusztus 07. kedd, 09:24
Emile Zola - Igazságosnak
sanci81
2018. január 29. hétfő, 16:54
Az igazságosság.jpg
katalin_53
2017. szeptember 13. szerda, 11:42
Nem igazságos....jpg
pacsakute
2013. augusztus 19. hétfő, 18:54
igazságos.jpg
vojtiera
2012. július 14. szombat, 10:12
Az igazságos Mátyás
banya2
2010. augusztus 20. péntek, 21:12
Mátyás, az igazságos
bodajne
2010. június 20. vasárnap, 10:43
Igazságos bíró.jpg
szilvi1113
2009. július 22. szerda, 07:54
Igazságosztó pallos
dnemethk
2008. szeptember 03. szerda, 23:27
MÁTYÁS AZ IGAZSÁGOS
bamgi
2007. november 15. csütörtök, 01:39
Igazságos Küldetés.v2.hu.
finike
2007. november 01. csütörtök, 10:14
TÜNTETÉSEK.jpg
hatibacsi
2018. április 22. vasárnap, 09:36
béke tüntetés.png
chillik
2017. november 03. péntek, 15:13
tüntetés.png
chillik
2017. november 01. szerda, 11:46
foci-Fradi- tüntetés.jpg
agica2004
2017. szeptember 14. csütörtök, 20:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.