Belépés
2018. október 18. csütörtök | 42. hét | 291. nap | 21:05 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az új pénzfogalmi szabályok számos esetben kedveznek a bankkártya-tulajdonosoknak
A módosítások egyik legkedvezőbb eleme az, hogy a korábbi 45 ezer forint helyett 15 ezer forintra csökken az a kárösszeg, amelyet az ügyfélnek kell állnia abban az esetben, ha ellopták a bankkártyáját. Sőt, még ezt az összeget sem kell befizetnie, ha a plasztikkártya ellopását, illetve jogosulatlan használatát a visszaélés előtt nem vehette észre,vagy a kár bekövetkezéséért a bank, vagy a pénzügyiszolgáltató tehető felelőssé, illetve ha az adott szolgáltató nem írt elő erős, egyértelmű ügyfél-hitelesítést a kártyás fizetésekre.

Továbbra is érvényben marad az a szabály, mely szerint a bank mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a jóvá nem hagyott fizetési művelettel összefüggésben a kárt a fizető ügyfél csalárd módon eljárva, vagy a kárt a kártyahasználati szabályok szándékos vagy súlyosan gondatlan megszegésével okozta,például a PIN-kódot felírta a bankkártyára, így az másvalaki tudomására is juthatott.

Az enpenzem.hu portál a napokban részletesen írt arról, hogy szombattól, azaz január 13-ától a kártya ellopását, eltűnését bármikor díj-, költség- vagy egyéb fizetési kötelezettségtől mentesen lehet bejelenteni a kibocsátó banknál. A letiltás feloldására is ugyanezt írják elő a jogszabályban. A költségmentesség csak magára a bejelentésre vonatkozik, a letiltási díj marad, sőt még nőhet is.

A kártyapótlás díja várhatóan alacsonyabb lesz, mert a bankok legfeljebb a pótlással összefüggésben ténylegesen és közvetlenül felmerülő költséget számíthatják csak fel.

Kedvező változás az is, hogy kártya, illetve az ahhoz tartozó PIN-kód ügyfél részére megküldésével összefüggő kockázat ezentúl a bankot terheli.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. január 13. szombat, 07:04
Címkék: módosítások egyik, ügyfélnek kell, plasztikkártya ellopását, visszaélés előtt, adott szolgáltató, kártyás fizetésekre,
Kommentek
Hitelminősítés - Megerősítette pozitív kilátással a magyar államadós-besorolásokat a Standard & Poor's
Az S&P - a többi hitelminősítőhöz hasonlóan - 2016-ban minősítette fel Magyarországot a befektetésre ajánlott kategóriába, és a besorolásokra éppen egy éve, tavaly augusztus óta tartja érvényben a további felminősítés távlati lehetőségére utaló pozitív kilátást.

A cég azonban az idei évre összeállított hivatalos menetrendje alapján 2018-ban már nem veszi napirendre a magyar államadósság-osztályzatok felülvizsgálatát, így a magyar szuverén osztályzat módosítása az S&P Global Ratings részéről legközelebb 2019-ben válhat esedékessé.

A besorolás pénteki megerősítéséhez fűzött elemzésében a Standard & Poor's kiemelte: az osztályzat pozitív kilátása tükrözi az erőteljes gazdasági növekedést és a külső teljesítményt, valamint a pénzügyi szektor állapotának javulását.

A hitelminősítő közölte: a következő 12 hónapban javíthatja a magyar államadós-besorolást, ha a magyar gazdaság teljesítménye továbbra is meghaladja a legtöbb térségbeli országét, és ha a kormány képes lesz a változó külső
velemenyezd, 2018. augusztus 18. szombat, 11:57
Krónika 9. rész (épített környezet, napirend után)
Fidesz: csökken a bürokrácia és mérséklődnek az adminisztratív terhek

Törő Gábor (Fidesz) felszólalásában a módosítás alapvető céljának nevezte, hogy ne épülhessen a környezetet elcsúfító toronyház. Hozzátette, hogy ezért ezekre az épületekre külön szabályozást és korlátozást kell érvényesíteni. Olyan érdemi módosításokat sikerült benyújtani, amelyek segítik a bürokrácia és az adminisztratív terhek csökkentését - értékelt a képviselő. Közölte: a javaslatok biztosítják, hogy a nemzetgazdasági szempontból kiemeltnek minősülő beruházások során egyedi szabályokat is meg lehessen határozni, illetve segítik az önkormányzatok településrendezési feladatainak ellátását.

Jobbik: az MSZP-kormányok nem engedélyezték a Róbert Károly körúti toronyházat

Szilágyi György (Jobbik) arra hívta fel a figyelmet, hogy a módosítás elfogadását követően a Váci út és a Róbert Károly körút sarkára egy toronyház épülhet. Hangsúlyozta, hogy erre a területre a befektetők már a kilencvenes években szerettek volna
velemenyezd, 2018. július 02. hétfő, 21:06
Brexit - Felsőházi módosításokat szavaztak ki a kilépési törvénytervezetből
Az alsóház a szerda éjszakába nyúló szavazássorozaton eltávolította a tervezetből a Lordok Háza által beillesztett egyik legsarkalatosabb jelentőségű módosítást is, amely arra szólította fel a konzervatív párti brit kormányt, hogy a brit EU-tagság megszűnése után Nagy-Britannia maradjon az Európai Gazdasági Térség (EEA) tagja.

Az EEA tagja az összes EU-tagállam mellett az Európai Unióval szoros szerződéses együttműködést folytató Norvégia, Izland és Liechtenstein, amelyek EEA-tagként hozzáférnek az EU egységes belső piacához, és megilletik őket az uniós tagsággal járó egyéb szabadságjogok is. Ennek fejében viszont befizetnek az uniós költségvetésbe, és elfogadják az EU-jogszabályok zömét, köztük a szabad mozgás alapelvét is.

A brit kormány azonban a Brexit-folyamat kezdetétől fogva elutasítja, hogy Nagy-Britannia az EEA tagja maradjon, mivel szigorítani kívánja az uniós állampolgárok bevándorlásának szabályozását a brit EU-tagság megszűnése után.

London érvelése szerint az EEA-tagság
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 23:58
Sajtóértesülés: folytatódik a Lengyelországgal szembeni eljárás
A PAP három meg nem nevezett, egymástól független brüsszeli forrásra hivatkozva megírta: a meghallgatásról az uniós nagykövetek csütörtöki értekezletén született döntés, ahol az EU-ügyekért felelős tagállami miniszterek június 26-án esedékes tanácsülését készítették elő. Az értesülés szerint a lépést az Európai Bizottság "egyik képviselője" kezdeményezte.

Az információt pénteken az EB szóvivője, Alexander Winterstein nem kívánta sem cáfolni, sem megerősíteni.

Winterstein azt a sajtóértesülést sem kívánta kommentálni, amely szerint a jövő hét elején Varsóba látogatna Frans Timmermans, az EB első alelnöke, épp az eljárás kapcsán.

A PAP úgy tudja, a meghallgatás megrendezését támogatták Németország, Franciaország, Belgium, Luxembourg és a skandináv államok nagykövetei, míg Lengyelország mellett Magyarország ellenezte a lépést, a többi állam képviselői pedig nem nyilvánítottak véleményt.

Az uniós jogállamisági eljárást Brüsszel tavaly decemberben indította el Varsóval szemben. A lengyel
velemenyezd, 2018. június 08. péntek, 21:47
Krónika 9. rész (GDPR)
szabályozást az uniós általános adatvédelmi szabályokkal. Ezt nem sikerült megoldani, és azóta bizonytalanságban tartanak 10 millió állampolgárt, 1,7 millió vállalkozót és kkv-t, több mint 60 ezer civil szervezetet.

Szóvá tette, hogy az egész javaslat mindössze hat paragrafusból áll, amiből kettő a hatályba léptetési. "Egyoldalas papírfecnit" nyújtottak be törvénymódosító javaslatként - jegyezte meg. Az ellenzéki politikus szerint néhány hónap múlva talán majd sikerül beterjeszteni a további szükséges módosításokat is.

Fidesz: a magyar jogszabályok messze megelőzték az európaiakat

Hadházy Sándor (Fidesz) szerint súlyosnak tűnő kritikák hangzottak el, de ez a tényekkel nincs összhangban. A magyar adatkezelési jogszabályok messze megelőzték az európai jogszabályokat. Egy "papírfecninek" tűnő módosításra van szükség, hogy a jogharmonizációs feladatot be tudják fejezni - közölte. Kiemelte, a bírságok mértékének radikális növelését, ami 20 millió forint helyett 20 millió euró lehet a jövőben.
velemenyezd, 2018. június 05. kedd, 18:25
Brüsszel újabb ajánlásait venné figyelembe Varsó
Április közepén a lengyel parlament már elfogadta az említett jogszabály egyes, Brüsszel ajánlásaival megegyező módosításait, ennek megfelelően többek között enyhülnek a bírák nyugdíjkorhatárának csökkentésére vonatkozó előírások. Ezt a törvénymódosítást csütörtök este jóváhagyta a lengyel államfő is.

A szerdán benyújtott, pénteken közzétett újabb módosítások a legfelsőbb bírósághoz benyújtható úgynevezett rendkívüli panaszra vonatkoznak. A rendkívüli panasz intézménye a lengyel bírósági reform egyik eleme, az ilyen kérelmek nyomán a legfelsőbb bíróság fellebbezési eljárásban felülvizsgálhatja az alacsonyabb szintű törvényszékek ítéleteit, akár 20 évre visszamenőleg is.

A tavaly decemberben elfogadott megoldás szerint ezt a panaszt nyolc lengyel közjogi intézmény kezdeményezhette. Brüsszel aggodalma többek között arra vonatkozott, hogy a korábbi ítéletek széleskörű felülvizsgálata sértené a jogállamiságot. Az új módosító tervezet két alanyra: a főügyészre és az emberi jogi szóvivőre szűkíti
velemenyezd, 2018. május 04. péntek, 12:21
Nem ítélik oda idén az irodalmi Nobel-díjat, jövőre két győztest hirdetnek
A halasztást a díjat odaítélő Svéd Akadémia és a Nobel-díjakat alapító és finanszírozó Nobel Alapítvány jelentette be péntek reggel arra hivatkozva, hogy megrendült a közbizalom a szexuális zaklatási és összeférhetetlenségi botrányba keveredett testület iránt, amelynek munkáját a tagok jó része bojkottálja.

A döntést a Svéd Akadémia hozta csütörtök esti ülésén, és a közlemények szerint azt támogatja a Nobel Alapítvány is.

A közlemények hangsúlyozzák, az 1901 óta odaítélt díj történetében már többször is előfordult, hogy nem ítélték oda a díjat, legutóbb 1943-ban, a második világháború forrpontján, azt megelőzően pedig hatszor: 1942-ben, 1941-ben, 1940-ben, 1935-ben, 1918-ban és 1914-ben. A hétből öt alkalommal a rákövetkező évben hirdettek győztest.

A Nobel Alapítvány szerint mindazonáltal a döntés jelzi a helyzet súlyosságát. A Svéd Akadémia válsága hátrányosan befolyásolta a Nobel-díjat, és a halasztásról hozott döntés "segíteni fogja megőrizni hosszú távon a Nobel-díj
velemenyezd, 2018. május 04. péntek, 10:21
Csak a választások után lesz ítélet az Orbán-interjú kapcsán
gyakorlat az, hogy ezeket még egyszer átolvassák, mivel ezeket tördelve, és többször ellenőrizve kapták, nekik helyben csak a helyet kellett kihagyni a tartalom számára a laptervben.

Elmondta azt is, hogy az Orbán-interjúk esetében a beszélgetés kérdéseit, témáit a központban készítő újságírónak előre egyeztetnie kellett a miniszterelnökkel, illetve megbízottjaival, majd a kész interjú is csak úgy kerülhetett a lapba, ha a központban az interjú készítője a miniszterelnök környezetében kért módosításokat elvégezte.
Épp ezért Kunstár szerint már helyben, a Fejér Megyei Hírlapnál a karácsonyi sűrű időszakban, amikor még előre is kellett dolgoznia a létszámhiányos stábnak, érthető, ha már nem kezdték el betűről-betűre leellenőrizni a központ által kész formába öltve átküldött, több mint tízezer karakter terjedelmű miniszterelnöki interjú szövegét.
Szerinte volt kollégái jóhiszeműen járhattak el, hiszen az interjút a központ már rendben lévőnek találta, a helyi szerkesztőségnek pedig amúgy
tinka1951, 2018. február 28. szerda, 09:37
Képek, videók
Ujabb bögre tulajdonosok
bocskai63-71
2008. január 27. vasárnap, 17:46
alaptörvény módosítás.jpg
agica2004
2013. március 14. csütörtök, 20:43
módosításka
lrjuditka
2011. május 11. szerda, 19:30
Egy kis módosítás
szeva953
2010. január 06. szerda, 18:32
Kresz módosítási javaslat
imrmol
2009. december 08. kedd, 22:11
modositas.jpg
jatekgyaros
2009. február 27. péntek, 10:20
módosítás
bocsortany
2008. szeptember 18. csütörtök, 19:16
módositás.jpg
agica2004
2007. február 14. szerda, 16:35
az ügyfél
elisha24
2014. január 11. szombat, 14:00
Sony ügyfél.jpg
moretti69
2012. január 29. vasárnap, 21:35
Kamarai Ügyfél Szolg
mikrotszk
2008. szeptember 23. kedd, 14:08
1535rzos20ugyfelek.jpg
takacsandrea3
2008. május 02. péntek, 17:23
Az Ügyfél.hu.c.jpg
finike
2007. augusztus 16. csütörtök, 09:42
Az Ügyfél v2.hu.c.jpg
finike
2007. június 07. csütörtök, 21:50
Az Ügyfél.hu.jpg
rambobby
2007. február 24. szombat, 09:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.