Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 17. péntek | 33. hét | 229. nap | 07:39 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Meggyzselés, tejszínes-túrókrémes kocka
Meggyzselés, tejszínes-túrókrémes kocka

A kakaós piskótához:

3 tojás
9 dkg cukor
7 dkg finomliszt
2 dkg cukrozatlan kakaópor
1 kiskanál sütőpor

A kakaós piskóta lekenéséhez:

1 púpozott evőkanál meggylekvár

A krémhez:

25 dkg tehéntúró
40 g vaníliás pudingpor
3 dl tej
3 ekvőkanál cukor
1 vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
2 dl tejszín

A tetejére:

30 dkg körüli házilag eltett cukrozott, magozott meggy
50 g expressz tortazselé piros





A tojásokat a cukorral habosra keverjük 10 perc alatt, majd hozzákeverjük a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. A 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük és a tésztát beleöntjük, elsimítjuk.
180 f°C-ra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. A papírt lehúzzuk róla és a lekvárral megkenjük a forró tésztát. Hagyjuk kihűlni. A krémhez a pudingot a cukrokkal, tejjel felfőzzük, kihűtjük. Hozzákeverjük a túrót, a citrom héjat, és jól kihabosítjuk. A tejszínt kemény habbá vejük és a pudingos krémmel összekeverjük. A kihűlt tésztára simítjuk. Kirakjuk meggy szemekkel.
(Ezzel a A Dr. Oetker Expressz Tortazselével egyszerűen készíthetünk ragyogó zselés mázat. Az Expressz tortazselét nem kell főzni: forró vízzel elkeverve, cukor hozzáadása nélkül máris a süteményre vagy tortára csurgatható.)
Egy apró ötlet: ízlés szerint 50 ml (4 evőkanál) gyümölcslevet a 250 ml vízzel elkészített forró zseléhez keverhetünk. A zselét a meggyre csurgatjuk. A süteményt jó pár óra alatt jól behűtjük és szeletelhetjük.

Forrás: http://webcukraszda.hu/meggyzseles-tejszines-turokremes-kocka/
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 12:32
Címkék: Oetker Expressz Tortazselével, kakaós piskóta, cukorral habosra, 20×30 cm-es, tésztát beleöntjük, papírt lehúzzuk,
Kommentek
Fantasztikus sütemény
Meggyes szelet másként

A barna piskótához:
4 tojás
4 evőkanál cukor
2 evőkanál olaj
4 evőkanál víz
4 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó

Fehér tésztához:
6 tojásfehérje
220 g cukor
100 g vagdalt, pirított dió
1 üv meggykompót
200 ml liszt

Krémhez:
6 tojássárgája
200 g cukor
300 ml tej
1 vanília puding
3 vaníliás cukor
250 g vaj

Csoki máz a tetejére:
160 g csoki
20 g vaj

A piskótához a tojások fehérjét a cukorral felverjük kemény habnak, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat, fokozatosan az olajat és vizet, végül az átszitált kakaót és lisztet. Előmelegített sütőben 180 fokon, 26×36 cm tepsiben megsütjük.
A fehér tésztához, a diót darabokra vágjuk és megpirítjuk.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval, cukorral felverjük kemény habnak, óvatosan hozzákeverjük a lisztet, a pirított diót
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 14:45
Eredeti somlói galuska
Három piskótatésztát készítünk - simát, kakaósat és diósat -, laponként 6 tojásból. 6 tojássárgáját habosra keverünk 15 dkg kristálycukorral, a fehérjéket kemény habbá verjük. 16 dkg liszthez (fele sima, fele rétesliszt) hozzákeverjük egy vagy két citrom reszelt héját, és a habbal váltakozva, kanalanként a sárgákhoz vegyítjük. Óvatosan, fakanállal dolgozunk, hogy a hab össze ne törjön. Egy tepsit kivajazunk, kilisztezünk - az oldalát ne, mert púpos lesz a piskóta -, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben kb.170 C-fokon 20-25 percig, tűpróbáig sütjük.
A kakaós tésztába 2 kanál liszttel kevesebbet teszünk, helyette 2 kanál kakaóport adunk hozzá, a diós tésztához pedig 3 kanál liszt helyett 4-5 kanál darált diót, és óvatosan összekeverjük. Mindhárom piskótát megsütjük, és a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd a széleinél késsel fellazítjuk, és alányúlva kiemeljük.
Alapöntet: 20 dkg kristálycukrot, 2,5-3 dl vízzel, 1 dl rummal, 1 vaníliás cukorral, 1 citrom és 1 narancs reszelt héjával
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 12:44
Júlia Miller Méteres kalács ujragondolva
Júlia Miller Méteres kalács ujragondolva

Én ezt most 6 tojásból csináltam mint egy egyszerű piskótát. 6 tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá vertem . A többi 5 evőkanál cukrot és egy vaníliáscukrot a sárgákkal elkevertem. A sárgákat beleforgattam a habba óvatosan, és 6 evőkanál lisztet és egy mokkáskanál sütőport szitáltam a habba, amit szintén beleforgattam. A végén 2 evőkanál vizet és egy evőkanál olajat adtam még hozzá és elkevertem. Kettészedtem és az egyik felébe 2 evőkanál kakaót és egy evőkanál vizet kevertem meg egy kis rumaromát. A kikent lisztezett formába először a kakaós masszát öntöttem, majd a tetejére a fehéret. Előmelegített sütőben mint a piskótát megsütöttem. Közben 3,5 dl tejből puncs pudingot készítettem. Amikor kihűlt 15 dkg vajat turmixoltam el benne majd tovább hűtöttem. Közben a piskótát kettévágtam lehetőleg a kakaós és fehér piskóta találkozásánál. Ha minden szépen kihűlt belekentem a pudingot, majd ráborítottam a másik felét a tetejére meg olvasztott
tinka1951, 2018. augusztus 05. vasárnap, 05:43
Kakaós-cseresznyés sütemény
Kakaós-cseresznyés sütemény

Hozzávalók

A tésztához:
4 db tojás
15 dkg cukor
1,5 dl tej
1,5 dl olaj
35 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 ek cukrozatlan kakaópor
30 dkg cseresznye (magozva)
A krémhez:
3 dl tej
3 ek cukor
4 dkg vaníliás pudingpor
1 tk vaníliaaroma
2 dl habtejszín
A tetejére:
10 dkg csokoládé
2 dl habtejszín
A díszítéshez:
5 dkg csokiforgács


Elkészítés

A tojásokat a cukorral felverjük, amikor már krémessé válik, hozzáadjuk a tejet és az olajat. Jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is belekeverjük. A tésztát kettéosztjuk, az egyik adagba belekeverjük a kakaóport. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a fehér tésztát, erre kerül a kakaós
vorosrozsa66, 2018. július 17. kedd, 18:57
Pudingos somlói kocka
pudingpor
4 dl tej
4 evőkanál cukor
A csokis pudinghoz:
1 csomag csokoládés pudingpor
4 dl tej
4 evőkanál cukor
A tetejére:
0,5 dl habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál cukor
2-3 evőkanál víz


Elkészítés

A sárga és barna piskóta hozzávalóit egy-egy tálban összekeverjük, majd sütőpapírral kibélelt, közepes tepsiben, 180 fokon külön-külön megsütjük a piskótalapokat.
Míg a piskóták sülnek, elkészítjük a vaníliás és a csokoládés pudingot a tejből, a cukorból és a pudingporból.
A habtejszínt felverjük a vaníliás cukrokkal.
A kakaós piskótára kenjük a vaníliapudingot, erre tesszük a sárga piskótalapot, amit megkenünk a csokipudinggal, majd végül rátesszük a habtejszínt.
2-3
vorosrozsa66, 2018. július 17. kedd, 13:49
Meggyes-gesztenyés torta
Meggyes-gesztenyés torta

Hozzávalók

Kakaós piskóta:
6 tojás
20 dkg cukor
15 dkg liszt
5 dkg kakaó
1 teáskanál vanília aroma
15 dkg meggy
Sima piskóta:
3 tojás
10 dkg liszt
1 teáskanál vanília aroma
10 dkg meggy
Meggyes krém:
4 dl meggylé
1 csomag vaníliás puding
10 dkg cukor
Hozzávalók gesztenyés krém:
1 csomag vaníliás puding
4 dl tej
30 dkg gesztenye
15 dkg cukor
15 dkg vaj
A tetejére:
40 dkg meggy
2 piros tortazselé


Elkészítés

A csokis piskótához a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és vanília aromát. A lisztet a kakaóval
vorosrozsa66, 2018. június 24. vasárnap, 16:05
Sütemény receptek
Csöröge - vagy Forgácsfánk

Hozzávalók:
25 dkg liszt, 4 db tojássárgája, 5 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1 dkg élesztő, 1 dl tejföl

Hintésre:
10 dkg vaníliáscukor, 20 dkg baracklekvár

Az élesztőt egy evőkanál langyos tejben feloldjuk, a lisztet a vajjal összemorzsoljuk, és a többi anyaggal összevegyítve a tésztát jól kidolgozzuk, hogy rétestészta keménységű legyen. 30 percig pihentetjük. Kinyújtjuk 3 mm vékonyra, és derelyemetszővel 10 cm nagyságú lapokat vágunk belőle. A lapok belsejében, hosszában még 2 vágást végzünk a derelyevágóval, és végeket a vágásokon keresztül áthúzzuk. Forró, bő olajban vagy zsírban fedővel letakarva mindkét oldalát ropogós pirosra sütjük. Szűrőlapáttal kiszedjük selyempapírral kibélelt tepsibe, hogy a felesleges zsírt magába szívja. Még melegen, porcukorral meghintjük. Rummal hígított baracklekvárral tálaljuk

Sajtos rúd

Hozzávalók:
50 dkg liszt, 1 csomag ráma, 1 adag szalagáré, 1 pohár tejföl, 1 db tojás, só, 2
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:43
Képek, videók
Meggyzselés.jpg
vorosrozsa66
2018. május 30. szerda, 12:31
Mákos-meggyzselés
borcsamama
2014. február 26. szerda, 14:43
Az Orient Expressz, Belgi
sanci81
2017. december 26. kedd, 16:20
orient expressz 001.png
chillik
2017. február 10. péntek, 17:44
Északi-sarkkör Expressz.S
farkas1945
2013. január 28. hétfő, 11:53
Az Orient Expressz ;Páriz
farkas1945
2013. január 28. hétfő, 11:53
A Marrakesh Expressz ;Tan
farkas1945
2013. január 28. hétfő, 11:52
expressz-sajttorta.jpg
bubszi
2010. szeptember 09. csütörtök, 16:29
Orient Expressz.JPG
1vargaildyko
2010. augusztus 01. vasárnap, 09:46
Orient Expressz (1).JPG
1vargaildyko
2010. augusztus 01. vasárnap, 09:45
Orient Expressz (2).JPG
1vargaildyko
2010. augusztus 01. vasárnap, 09:45
Orient Expressz (3).JPG
1vargaildyko
2010. augusztus 01. vasárnap, 09:45
Orient Expressz (4).JPG
1vargaildyko
2010. augusztus 01. vasárnap, 09:45
Orient Expressz (5).JPG
1vargaildyko
2010. augusztus 01. vasárnap, 09:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.