Regisztráció  Belépés
2018. február 20. kedd | 8. hét | 51. nap | 00:56 | Aladár, Álmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Legényfogó leves recept
Hozzávalók:

30 dkg csirkecomb filé
40 dkg krumpli
25 dkg csirkemáj esetleg szív
20 dkg zöldborsó
20 dkg csemege kukorica
20 dkg erdei gomba vagy csiperke
25 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé)
2 nagyobb fej vöröshagyma
2 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
2 dl tejföl
1 teáskanál citromlé
kevés olaj

frissen őrölt bors
kevés tárkony és kapor
Elkészítése:

Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Megsózzuk, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott húst. Ha kifehéredett, beletesszük a vegyes zöldséget. (fagyasztottból is csinálhatod) Megborsozzuk.

Fedő alatt rövid ideig pároljuk, majd hozzátesszük a felszeletelt gombát és a krumplit. Felöntjük vízzel vagy hús alaplével annyira, hogy jól ellepje. Fedő alatt főzzük, míg a hús meg nem puhul. Ekkor beletehetjük a darabolt májat is (ha szíve is van mellette, azt a hússal együtt adjuk hozzá!).

A főzőtejszínt és a tejfölt csomómentesre, simára keverjük, hozzákeverjük a zöld fűszereket is, majd a fazékba öntve összeforraljuk a levest. A tűzről levéve kevés citromlevet keverünk hozzá. Tálaláskor kevés tejfölt, csípős paprikát adhatunk mellé.

Link
tinka1951, 2018. február 13. kedd, 17:02
Címkék: Meggle Mesterkrém, apróra vágott, apró kockákra, vegyes zöldséget, felszeletelt gombát, darabolt májat,
Kommentek
Baconos, sajtos tojáskrém
Baconos, sajtos tojáskrém

Hozzávalók:

5 tojás
10 dkg vajkrém
10 dkg sajtkrém
2 tk mustár
1 kiskanál só
bors
parmezán
1 kis fej vöröshagyma vagy 1 szál újhagyma
3 ek bacon

Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk.
A szalonnát egy serpenyőben zsírjára sütjük. Villával vagy krumplinyomóval áttörjük a tojásokat, összekeverjük a sajtkrémmel, mustárral és a vajkrémmel.
Sóval, borssal ízesítjük. Belekeverjük az apróra vágott hagymát, pirított bacont és a parmezánt.
irmus, 2018. február 19. hétfő, 08:43
Hogyan pótoljuk a vasat, ha vas hiányosak vagyunk
mg
vörös húsok 3-4mg Száraz bab 7 mg
Szardinia 3 mg Pörkölt napraforgómag 6 mg
pulykahús 2-3 mg Szárított sárgabarack 6 mg
Tonhal 2 mg lencse 5 mg
csirkehús 1 mg szilva 5 mg
lazac 1 mg sóska 4,6 mg
Vitamin kúra:

A 2 liter lé 15-20 napig elegendő, minden reggel éhgyomorra kell inni belőle, amíg el nem fogy.

Hozzávalók: 1 kg cékla, ½kg sárgarépa, egy citrom leve, 2-3 narancs, 2 savanykásabb alma, 500 gramm vegyes virágméz.

Elkészítés: Az apróra vágott céklát, almát és sárgarépát pépesítsük turmixgépben. Adjuk hozzá a citrom és narancsok levét, majd keverjük bele a mézet. Ha túl erős a cékla íze, még adhatunk hozzá narancsot. A kb. 2 liternyi “levet" 15-20 nap alatt fogyasszuk el, reggelente 1 dl-t.

A cékla jótékony hatása
Növeli az állóképességet. Vizsgálatokból igazolták, hogy azok akik edzés, torna előtt ittak egy pohár céklalevet 16 százalékkal jobban teljesítettek.

Csökkenti a vérnyomást. Egy
suzymama, 2018. február 17. szombat, 11:39
Tallóztam
Szilvás krémes

Hozzávalók:

A tésztához:

70 dkg liszt
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 k. őrölt fahéj
1 kk. szódabikarbóna
1 tojás
1 pohár tejföl
kevés tej

A krémekhez:

lásd az elkészítésnél

A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, és egy nagy tepsi hátulján egymás után süssünk négy lapot.
Az alsó krémréteget a következőképp készítsük el: 80 dkg szilvát daraboljunk apró kockákra, majd 8 dl vízzel, 20 dkg cukorral és egy kiskanál fahéjjal főzzük puhára. Várjuk meg, amíg kihűl, majd a főzött szilva levével keverjünk ki 2 csomag vaníliás pudingot, adjuk hozzá a szilvadarabokat is, és addig főzzük, amíg sűrű krémet kapunk. Ezután a krémet kenjük két lap közé, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A középső krémhez egy csomag vaníliás pudingot főzzünk meg 3 dl tejben, és tegyük félre hűlni. 15 dkg vajat keverjünk ki 10 dkg porcukorral, majd miután kihűlt a puding, alaposan dolgozzuk össze a krémeket, és rétegezzük
horvathnemagdi, 2018. február 17. szombat, 08:06
Mai ebéd...................................
Gomba vadasan krumpligombóccal

Megtisztítjuk, fölkarikázzuk a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, 2-3 percig kevergetve pirítjuk 1 evőkanál olajon, aztán fölöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Beleszórunk 1 kávéskanál sót, egy-két csipet őrölt borsot, beletesszük a citromhéjat meg a babérlevelet, és puhára pároljuk a répaféléket. (Közben pótoljuk az elpárolgott vizet.) Megtisztítjuk és földaraboljuk a gombát. Meghámozzuk, apró kockákra vágjuk a hagymát, és üvegesre sütjük 1 evőkanál olajon. Hozzáadjuk a gombát, meghintjük 1 kávéskanál sóval meg csipetnyi őrölt borssal, és kevergetjük, miközben levet enged. Addig főzzük, amíg el nem párolog a leve.

Közben a megfőtt répafélékből előbb kivesszük a citromhéjat és a babérlevelet, majd a főzővízzel együtt összeturmixoljuk vagy szitán áttörjük őket. Visszatesszük a mártást a tűzre, ízlés szerinti mennyiségű mustárt teszünk bele (kóstolással állítjuk be a megfelelő ízt), és szükség esetén, ha a répa nem elég édes, kicsit
eva0817, 2018. február 17. szombat, 07:15
Vörösboros szarvaspörkölt áfonyával, erdei gombával és dödöl
dödölével

A vadétel igazi csemege, az év bármely szakában. Sőt, ha ügyesek a vásárlásnál, akkor nem is kell feltétlenül lényegesen többet fizetnünk egy szarvas apróhúsért:)

Hozzávalók
80 dkg szarvascomb,
20 dkg hagyma,
5 dkg szalonna (füstölt),
só, bors, 1 dkg kakukkfű,
1 db babérlevél,
2 dkg fokhagyma,
1 dkg borsikafű,
1 dkg pirospaprika,
1 dkg petrezselyem,
10 dkg gomba (erdei),
bor (vörös), olaj
Először is az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a szintén apróra vágott szalonnát, majd az egészet kipirítjuk, közben kakukkfûvel borsikafûvel, fokhagymával, petrezselyemzölddel ízesítjük.

Figyelem: a vadételnél fontos, hogy a fûszereket le kell pirítani! A végén tesszük hozzá a pirospaprikát.

A szarvascombot kockára daraboljuk, beletesszük a pörköltbe. Sózzuk, borsozzuk, majd alaplével felöntjük. Amikor a hús megpuhult, akkor jöhet hozzá az erdei gomba.
suzymama, 2018. február 15. csütörtök, 17:15
Szilvás krémes
Hozzávalók:

A tésztához:

70 dkg liszt
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 ek. őrölt fahéj
1 kk. szódabikarbóna
1 tojás
1 pohár tejföl
kevés tej

A krémekhez:

lásd az elkészítésnél

A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, és egy nagy tepsi hátulján egymás után süssünk négy lapot.
Az alsó krémréteget a következőképp készítsük el: 80 dkg szilvát daraboljunk apró kockákra, majd 8 dl vízzel, 20 dkg cukorral és egy kiskanál fahéjjal főzzük puhára. Várjuk meg, amíg kihűl, majd a főzött szilva levével keverjünk ki 2 csomag vaníliás pudingot, adjuk hozzá a szilvadarabokat is, és addig főzzük, amíg sűrű krémet kapunk. Ezután a krémet kenjük két lap közé, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A középső krémhez egy csomag vaníliás pudingot főzzünk meg 3 dl tejben, és tegyük félre hűlni. 15 dkg vajat keverjünk ki 10 dkg porcukorral, majd miután kihűlt a puding, alaposan dolgozzuk össze a krémeket, és
bkisseva, 2018. február 15. csütörtök, 13:37
Csirkepaprikás zöldbabbal
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
30 dkg friss zöldbab
1 sárga paprika
1 db paradicsom
1 fej vöröshagyma

őrölt bors
2 gerezd zúzott fokhagyma
3 evőkanál olaj
1 tyúkhúsleveskocka
1 nagy pohár tejföl
2 evőkanál liszt

Elkészítés:
Az olajon pirítsuk meg a az apróra vágott vöröshagymát, dobjuk rá a reszelt fokhagymát, majd szórjuk meg pirospaprikával. 1 dl vizet öntsünk rá, majd tegyük rá a nagyobb kockákra vágott csirkehúst. Fűszerezzük sóval, őrölt borssal. A paprikát és a paradicsomot is adjuk hozzá, és fedő alatt süssük félig készre.

Ezután tegyük bele a kb. 1,5 cm-re vagdosott, megtisztított zöldbabot. Főzzük készre. A tejfölt keverjük el a liszttel és habarjuk be. Főtt tésztával tálaljuk.
bkisseva, 2018. február 15. csütörtök, 13:07
Fűszernövények a szépség szolgálatában
A Fűszernövények a szépség szolgálatában fel lehet használni ,érteni kell a módját.
Nagy előnyük, hogy otthon,házilag is elkészíthetők ezek a szépítő szerek, mert az alapanyagok minden háztartásban megtalálhatók.

Egyik felhasználási lehetőség az Arcgőzölés:
Hozzávaló növények a édes kömény ami kiválóan feszesít a bőrt ,kakukkfű bőrgyulladásoknál fertőtlenít,menta frissíti a bőrt , rozmaring javítja a vérkeringést,zsálya gyulladásgátló.
A felhasználási módja : 8-10 evőkanál friss vagy 4-5 evőkanál száraz növényt, illetve növények keverékét egy kisebb tálban 1 liter vízzel leforrázunk és az arc,nyak megtisztítása után atál fölé hajolunk úgy, hogy a fejünket és a vállunkat nagyobb törölközövel letakarjuk, értékes gőz ne szökjön el. Arc gőzölés 5-10 percig tartson és ne tovább,hogy a bőrre kifejtse a megfelelő hatást. H a fejfájás lépne föl ,azonnal hagyjuk abba. Száraz bőrre nem ajánlatos az arc gőzölés. Kezelés után a gőzölt részeket langyos vízzel ,majd hideg vízzel
suzymama, 2018. február 15. csütörtök, 10:17
Képek, videók
A szerelem az a mesterkul
suzymama43
2014. augusztus 06. szerda, 07:34
Évi azsúros mesterkéje. 0
neccakedvenc
2011. február 27. vasárnap, 19:04
Zsuzsa mesterkéje. 017.jp
neccakedvenc
2011. február 27. vasárnap, 19:04
1. mesterkém.jpg
rece-fice
2009. július 02. csütörtök, 15:03
mesterke a rámán
agota_nagy
2008. november 13. csütörtök, 15:01
NE VALTSD APRORA
borigit
2015. március 28. szombat, 16:04
Ne váltsd apróra szíved k
jucinenadov
2015. január 05. hétfő, 23:49
1.Ne válts apróra....jpg
anci-ani
2013. augusztus 04. vasárnap, 22:27
ne váltsd apróra.....gif
jucinenadov
2012. szeptember 27. csütörtök, 01:15
Ne váltsd apróra....jpg
anitahajdu
2011. augusztus 28. vasárnap, 16:17
Ne váltsd apróra.jpg
scorpionsrose
2011. január 11. kedd, 10:16
Ne váltsd apróra....jpg
szilvi1113
2009. július 24. péntek, 17:27
ady ne valtsd aprora.jpg
marisza
2009. április 24. péntek, 21:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.