Regisztráció  Belépés
2018. január 20. szombat | 3. hét | 20. nap | 12:06 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hogyan vegyem rá magam a vízivásra?
Hogyan vegyem rá magam, hogy több vizet igyak?

Van akinek igazi erőpróba, hogy megigya a napi 2-3 liter vizet. Van aki pedig azzal küzd, hogy ezt nem tudja rendszeressé tenni, pedig tudja, hogy nagyon fontos lenne a vízivás. A következő kilenc rövid tipp segít Neked abban, hogyan tegyed életed szerves részévé a vízfogyasztást és így rendszeresen több vizet igyál.

1. Reggel, mikor felkelsz, első dolgod legyen a vízivás
Vezesd be azt a szokást, hogy amikor felébredsz, az első dolgod legyen meginni minimum fél liter vizet. Azt fogod tapasztalni, hogy sokkal frissebben és energikusabban fog indulni a nap. Éjszaka a tested komoly dehidratációnak teszed ki, mert órák hosszat nem iszol, ezért a szervezeted igencsak meghálálja, ha reggel egy jó nagy pohár vízzel indítod be a ,,gépezetet".


2. Nagy pohárba több fér, igyál egy húzásra több vizet
Tarts otthon nagy, fél literes vagy 4 dl-es ivópoharat. Ha csak kis, két decis pohárból iszol, fáradságos lehet állandóan az ivás. De ha nagyobb poharad van, egyszerre felhörpinthetsz akár fél liter vizet és nem kell folyamatosan vízért menned.

3. Engedd el a fantáziádat és készíts gyümölcsös vizet
igyon több vizet - gyümölcsös víz
Ha fel szeretnéd dobni a vízivást, könnyen készíthetsz cukormentes házi gyümölcsös vizet. Csak a fantáziád szab határt, mit teszel a vízbe: az éppen szezonális gyümölcsöket, mentát, bazsalikomot, citromfüvet. Tégy egy kancsóba pár szelet gyümölcsöt és fűszernövényt, majd engedd fel vízzel.

Pár órára hagyd a hűtőben. Ez nem csak finom, de roppant egészséges is, mert a vízzel együtt az adott gyümölcsök jótékony hatását is megkapod.

4. Legyen egy kulacsod, ha bármikor megszomjaznál
Legyen otthon valamiféle kulacsd, vagy üveged (műanyag palackot nem ajánlunk a többszöri használatból a műanyagból kioldódó káros anyagok miatt), amit meg tudsz tölteni vízzel és magaddal tudod vinni, ha hosszabb ideig vagy úton. Így nem kell lépten-nyomon ásványvizet venned, spórolsz is, de közben motiválod magad az ivásra.

5. Ha éhségérzet jelentkezik, előbb igyál vizet
Egy másik szokás, amit érdemes bevezetned, hogy amikor éhes leszel, akkor ne egyél egyből, hanem először igyál meg 2 pohár vizet. Azt fogod tapasztalni, hogy az éhség alábbhagy. Ennek az az oka, hogy a tested sokszor éhségként jelzi a szomjúságot, mivel lehet, hogy igazából nem táplálékot, hanem vizet kíván. Ezzel a módszerrel egyébként hatékonyan lehet fogyni is.

6. A vizelete színéből tudhatod, mikor szomjazik a tested
Ha a vizeleted színét folyamatosan figyeled, látni tudod, hogy Te éppen mennyire vagy dehidratált és mennyire szorulsz vízutánpótlásra.

- Az erősen sárga, sötét színű vizelet azt mutatja, hogy azonnal vizet kell venned magadhoz.

- A halványsárga vizelet közepes dehidratációról tanúskodik.

- Az a jó, ha majdnem átlátszó színű, nagyon halványsárga a vizelet. Ez azt mutatja, hogy a szervezete rendelkezik a megfelelő mennyiségű vízzel és a különböző funkciók kiválóan tudnak működni.

7. Lefekvés előtt egy nagy pohár víz
Tedd rutinná, hogy mielőtt aludni mész, igyál meg egy pohár vizet. Visszatartó erő lehet, ha nem akarsz éjszaka wc-re járni, de gondolj arra, hogy sokkal frissebben fogsz reggel ébredni, több energiával, életkedvvel fogod belevetni magad a napi teendőkbe.

8. Egyél sok levest
Nem csak a vízivás fontos, de az is, hogy táplálkozásodban odafigyelj, hogy sok lédús, magas víztartalmú ételt egyél. Azaz nyers zöldségeket és gyümölcsöket, de nagyon jó alternatíva a leves is. A magyar konyhából nem hiányoznak a jobbnál jobb levesek, illetve a külföldről bejövő, mára nagyon divatossá vált különböző zöldségkrémlevesek is nagyon finomak. Fogyasz levest nap mint nap!

Ne feledjük el a sót!
Bár mi egy vízzel foglalkozó weboldal vagyunk, felelőtlenség lenne, ha a vízivás fontosságának hangsúlyozása mellett nem említenénk meg a sófogyasztást. Ha ugyanis csak vizet iszunk, de nem veszünk be elég sót, még árthatunk is magunknak. Népszerű cikkünkben a só jelentőségét taglaltuk, amivel remélhetőleg sok-sok embernek segítettünk egészségesebben élni.
lovaszmarika, 2018. január 03. szerda, 16:48
Címkék: következő kilenc, első dolgod, tested komoly, szervezeted igencsak, húzásra több, fantáziád szab,
Kommentek
Felújítás miatt leállt Prága híres csillagászati órája, az Orloj
cseh főváros egyik legfőbb idegenforgalmi látványosságának alkotóelemeit a szakemberek először megjelölik és összeírják, majd szétszerelik, hogy fél év alatt teljes egészében kitisztíthassák, felújíthassák és elvégezzék a szükséges alkatrészcseréket.

A tervek szerint lecserélik mindazokat a modern elemeket, amelyeket a 2. világháború utáni felújításkor szereltek az órába, a különböző acélhuzalokat például újra kenderből készült zsinórokra cserélik.

A prágai szakemberek azt ígérik, hogy a következő hónapokban, amikor a csillagászati órát javítják, az Orlojt eltakaró állványra videovetítésekkel pótolják a varázslatos hangulatot.

Az Óvárosi városháza tornyát legutóbb a múlt század nyolcvanas éveiben újították fel. A tornyot, amely Prága egyik leglátogatottabb műemléke, évente mintegy 700 ezer ember keresi fel.

A torony felső karzatáról gyönyörű kilátás nyílik a városra, különösen a történelmi központra. A mostani felújítás költségeit 46 millió koronára (529 millió forint) tervezték.

Az
velemenyezd, 2018. január 08. hétfő, 12:41
Ünnepek - Csökkent a bejelentett szexuális bűncselekmények száma a német nagyvárosok szilveszteri rendezvényein
szilveszter estétől újév napjának reggeléig 3084 riasztás futott be a rendőrséghez, a tavalyi 3123 után. Az esetek többségében tűzijáték nem megfelelő használata, verekedés vagy rongálás miatt kellett intézkedni.

Kölnben kilenc nő tett feljelentést molesztálás miatt, három gyanúsítottat azonosítottak.

Münchenben egyetlen feljelentést sem tettek szexuális bűncselekmény miatt. Azonban az ilyen törvénysértések miatt jellemzően nem rögtön az elkövetés után tesznek feljelentést, így előfordulhat, hogy a következő napokban mégis kell majd eljárást indítani szilveszterkor történt szexuális bűncselekmény ügyében - mondta a bajor tartományi főváros rendőrsége.

Az összes többi német nagyvárosban is viszonylag békésen telt el 2017 utolsó estéje, kivéve Lipcsét, ahol a vízágyúval oszlattak fel egy nagyjából 50 fős csoportot, amely petárdákkal dobálta meg a rendőröket.

A legtöbb feladatot az utóbbi évekhez hasonlóan ezúttal is a tűzijátékokkal kapcsolatos balesetek és tűzesetek adták a rendőrségnek,
velemenyezd, 2018. január 01. hétfő, 16:36
Karácsony szentignáci tekintettel
,,az adó megfizetése, amelyet a császár arra az egész vidékre kirótt". Az evangélium említette összeírás nem ingyenes adatbeszolgáltatás, hanem pénzben kimért kötelesség is. Látjuk tehát a helyet és benne az eseményt, mert a rézmetsző flamand mester aprólékos gonddal megrajzolja a téren az adóbeszedő asztalát, amint előtte két személy éppen eleget tesz kötelességének. Spelunca ubi natus est Christus, jelöli a rajz C-vel a központi helyet, ,,a barlangot, ahol Krisztus megszületett". A következő magyarázat (D) Jézus nevét adja, végig nagybetűkkel: JESUS, recens natus, ante praesepe, humiliter in foeno jacens, quaem pannis Virgo Mater involvit, vagyis az éppen csak megszületett Jézus, a jászol előtt alázatosan szalmán fekszik, akit a Szűzanya pólyába csavar. A Jézus név nagybetűi a rendi névadónak is szólnak: Societas Jesu!

Angyalok mozgalmas segítsége a magatehetetlen Mindenható mellett

Szemlélő szemünket most a kép a földön fekvő gyermekről fölfelé irányítja, hogy
sacimama, 2017. december 26. kedd, 17:38
Tallóztam
Így nézett ki nagyanyáink korában a karácsonyi menü

Karácsonyi hagyományaink között nem csak a már korábban megjelent cikkünkben említett, tágabb közösséget érintő megmozdulások szerepelnek. A következőkben bemutatott hiedelmek elsősorban a karácsonyböjti ünnepi étkezés körül tömörülnek, de ezek a tradíciók a betlehemezéssel, regöléssel, csobánolással ellentétben szigorúan csak családi jellegűek volt, ez teszi azokat még inkább személyessé és meghitté.

A karácsonyi vacsoráról minden bizonnyal állíthatjuk, hogy háromnapos ünnepünk fénypontja. Azt gondolnánk, korábban ugyanolyan elterjedt és megszokott volt a halászlé, a rántott hal, a hideg sültek fogyasztása karácsonyeste, mint manapság. Egykor azonban szigorú böjti hagyományok kötődtek a december 24-i vacsorához.

A böjti szokások jegyében karácsonykor a hal kivételével elhagyták a húst. Ennek ellenére nem mondhatjuk, hogy a régebbi korok emberei szenteste szegényes vacsorát tálaltak volna
horvathnemagdi, 2017. december 22. péntek, 19:29
Szijjártó: a magyar-macedón együttműködés a biztonság és a gazdaság szempontjából is fontos
engedélyezik. Annak érdekében, hogy ez továbbra is így maradjon, Magyarország fenntartja a támogatását, és 2018 októberéig biztosítja azt, hogy 30 fős magyar rendőri kontingensek szolgáljanak a macedón-görög határon - húzta alá Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy a magyar rendőrök részt vesznek a macedón határ menti járőrözésben, az embercsempész-bandák elleni küzdelemben, valamint a határon esetleg átjutó migránsok feltartóztatásában. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a következő magyar rendőri kontingens január 10-én érkezik meg Macedóniába. Az emberállomány mellett a technikai segítséget is fenntartja Budapest. Korábban már 100 kilométernyi pengésdrótot, számítógépeket, ujjlenyomatvevő-készülékeket biztosítottak a macedónok számára.

A biztonsági kérdéseknél maradva Szijjártó Péter kiemelte, hogy Magyarország számára nagyon fontos az Európai Unió és a NATO bővítése. "Európa nyugati felében még most sem mindig értik annak a fontosságát, hogy a Nyugat-Balkánon béke
velemenyezd, 2017. december 18. hétfő, 14:02
Rövidpályás úszó Eb - A szövetségi kapitány teljes mértékben elégedett
hogy harminckét évesen nagyon nehéz ezt a számot tíz órán belül kétszer leúszni úgy, hogy mindent kiad magából az ember. Meggyőződésem, ha nem így történik, érmes lett volna" - mondta.

Sós kiemelte, az ifjúsági korosztályú úszókkal is elégedett. Hozzáfűzte, őket elsősorban azért hozták, hogy tanuljanak, és lássák, hogy az utánpótlás Európa-bajnoki cím, vagy a világbajnoki dobogó után "van még feljebb", ehhez képest Németh Nándor és Lakatos Dávid döntőt úszott.

"Nekünk ők jelentik a bankot a következő évtizedre. Megérdemelték, hogy itt legyenek, és beleszagoljanak ebbe a csodálatos légkörbe" - vélekedett a kapitány.

Sós Csaba kiemelte, ritkán látható, kivételes versenyrendezés volt a koppenhágai, hasonló a nyári, budapesti világbajnoksághoz.

"Fél évszázada vagyok a sportágban, de nem sok ehhez hasonló világversenyen voltam" - közölte végül.

A magyar válogatott dobogósai:Hosszú Katinka 6 aranyérem - 50 m hát, 100 m hát, 200 m hát, 100 m vegyes, 200 m vegyes, 400 m vegyesKapás Boglárka
velemenyezd, 2017. december 17. vasárnap, 22:23
Ivan Vrdoljak visszatért a horvát liberális párt élére
Vrdoljak 2016-óta vezette a HNS-t, majd júniusban lemondott, mert liberális pártjának elnökségi tagjai nem támogatták a koalícióra lépést a jobboldali kormányzó Horvát Demokratikus Közösséggel (HDZ). Lépését akkor azzal indokolta, hogy a HNS megosztott volt a koalícióra lépést illetően, ő pedig nem akarta, hogy a párt szétszakadjon.

A HNS központi bizottsága azonban felülbírálta a párt elnökségének határozatát, és úgy döntött, tárgyalásokat kezdeményez a koalícióra lépésről a HDZ-vel, ami nem sokkal később meg is történt. A HNS-nek jelenleg két minisztere van a kormányban: Predrag Stromar építésügyi és tervezési miniszter, miniszterelnök-helyettes és Blazenka Divljak oktatási miniszter. Stromar volt a HNS megbízott elnöke is eddig. A liberális párt kilenc képviselőjéből ugyanakkor négy nem támogatta a kormány átalakítását, és kiléptek a pártból.

A szociáldemokrata Milanovic-kormány volt gazdasági miniszterét 2016. áprilisában választották meg a párt élére, Vesna Pusic volt horvát
velemenyezd, 2017. december 17. vasárnap, 15:52
Képek, videók
vízivás.jpg
sarkadykati
2012. június 21. csütörtök, 05:28
vízivás0401.jpg
maroka
2012. április 01. vasárnap, 17:50
Böbétöl a következö hétre
csalogany13
2014. október 06. hétfő, 20:10
És jött a következő mese.
kismotor
2013. január 03. csütörtök, 14:22
Következő csúszás...
ronix
2012. szeptember 07. péntek, 22:40
Következő nekünk..jpg
mailona
2012. május 31. csütörtök, 16:26
Következő ..jpg
mailona
2012. május 28. hétfő, 17:43
következő otthonom.jpg
dnemethk
2012. február 20. hétfő, 16:49
kepregeny a következő poé
sarkadykati
2012. február 11. szombat, 04:53
01-kenguruk következo 25k
tvnati
2011. október 30. vasárnap, 11:35
ki lesz a következő?
orban47
2011. július 22. péntek, 07:52
Jenő a következő az unoká
ancsa6310
2011. február 14. hétfő, 15:05
a következő unoka Adrián
ancsa6310
2011. február 14. hétfő, 15:04
a következő
nor-bee
2010. november 25. csütörtök, 12:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.