Regisztráció  Belépés
2018. február 25. vasárnap | 8. hét | 56. nap | 09:09 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Meghálálja a testünk az egészséges étkezést
Meghálálja a testünk az egészséges étkezést

Link

Korlátlan mennyiségben

A fokhagymában lévő allicin segít csökkenteni a vérnyomást. Ez a hatóanyag akkor szabadul fel a leginkább, ha a fokhagymát felvágjuk vagy összetörjük. Ebből a fűszernövényből korlátlan mennyiségben tehetünk az ételeinkbe, készíthetünk belőle krémlevest is - minél többet eszünk belőle, annál jobb. Ez érvényes a paradicsomszószra is - természetesen akkor, ha házilag készítjük, hozzáadott cukor nélkül. Ha megfőzzük a paradicsomot, nő a likopintartalma, amely óriási erővel veszi fel a harcot a káros szabad gyökökkel szemben. A csípős paprikában, csípős ételekben lévő kapszaicin gyorsítja az anyagcserét, fogyasztásukkal akár 50 extra kalóriát is elégethetünk naponta. Ráadásul egy kanadai kutatás szerint azok, akik csípős szószt fogyasztanak valamilyen ételhez, aznap nagyjából 200 kalóriával kevesebbet visznek be.

A zöld tea tele van anti­oxidánsokkal, rendszeres fogyasztása segíthet csökkenteni a hasi zsírpárnákat. Éppen ezért nyugodtan megihatunk belőle akár napi 5-6 csészényit is. A kakaópornak nagyon magas az antioxidáns-tartalma, és segít csökkenteni a testben a kortizol, vagyis a stresszhormon szintjét is. A kortizol testünk egyes részein felhalmozódott zsírpárnákat is eredményezhet. Edzés után is érdemes lehet olyan italt fogyasztani, amelyben kakaópor van, mert egy tanulmány szerint segíti az izmok regenerációját is.
irmus, 2018. január 21. vasárnap, 09:42
Címkék: egészséges étkezést, fokhagymában lévő, hatóanyag akkor, fokhagymát felvágjuk, fűszernövényből korlátlan, káros szabad,
Kommentek
Az EU növelte a mezőgazdasági termékek népszerűsítésére szánt keretösszeget
A tájékoztatás szerint a programok társfinanszírozására kiírt pályázati felhívásban közzétett összeg 27 millió euróval magasabb a 2017. évinél. A programok az egészséges táplálkozásról szóló általános kampányoktól az egyes konkrét piaci ágazatokig számos területre kiterjedhetnek.

Phil Hogan mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős biztos elmondta, a rendelkezésre álló támogatás mintegy kétharmada uniós élelmiszeripari termékek népszerűsítésére szolgál nem uniós országokban, főként olyanokban ahol jelentősen növekedhet az európai agrár-élelmiszeripari export. Ilyenek például Kanada, Japán, Kína, Mexikó és Kolumbia.

Az unión belüli programokban a fogyasztók tájékoztatására helyezik a hangsúlyt a minőséggel kapcsolatos uniós rendszerekről és címkékről - például a földrajzi jelzésekről és a biotermékekről - közölte a biztos.

Az ágazati támogatásból főként a fenntartható állattenyésztést - többek között a juh- és kecsketenyésztést - ösztönzik. Külön keret szolgál az egészséges étkezést
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 15:12
Novák: hatmilliárd forintos támogatás menzafejlesztésre
Novák Katalin azt mondta, a fejlesztésre azért van szükség, hogy a gyermekeknek ne csak otthon, hanem a bölcsődében, az óvodában, az iskolában is egészséges étkezést biztosítsanak.

Az államtitkár közlése szerint az egy pályázó által elnyerhető 10-20 millió forintból felszereléseket vagy bútort éppúgy vehetnek, ahogy tankonyhát vagy konyhakertet is kialakíthatnak, vagy éppen ivókutat szerezhetnek be, hogy a gyerekek ne cukros üdítőket igyanak.

Megjegyezte, azért iskolákhoz kapcsolódó alapítványokat támogatnak, mert ezekben minden érintett fél képviselteti magát.
velemenyezd, 2017. december 12. kedd, 08:11
Tokió 2020 - Kedvező edzőtáborozási lehetőség Japánban a magyar sportolónak
hanem igyekezzenek minél jobb személyes kapcsolatokat kialakítani a helyi lakossággal, hogy közösen ismerhessék meg egymás kultúráját, s egyúttal meghívta őket a jövő júliusban sorra kerülő fesztiválokra is.

A kormányzó ismertette, hogy a Tocsigi prefektúra egy közel kétmillió lakosú, Pest-megye méretű közigazgatási egység Japánban, gyorsvasúton Tokiótól mintegy 50 perc alatt elérhető. Japán egyik olyan régiója, amelynek a fővároshoz hasonló a klímája, ahol biztosított a sportolók biztonságos, egészséges táplálkozása, ugyanakkor az edzések után jó lehetőség nyílik a pihenésre, kikapcsolódásra is, hiszen a tartomány több mint a fele zöldterület.

Vékássy Bálint MOB-főtitkár az MTI-nek elmondta, a most bejelentett japán-magyar megállapodást az alapozta meg, hogy a két ország olimpiai bizottsága között már 2011-ben elindult egy jó együttműködés.

Fábián László sportigazgató tájékoztatása szerint a következő lépés most az lesz, hogy az igények felmérése után a sportági szakszövetségeknek kell
velemenyezd, 2017. november 08. szerda, 17:59
Novák Katalin: Magyarország élen jár az átoltottságban
Novák Katalin közölte: még európai összehasonlításban is kiemelkedik a magyarok immunizációja, és jónak nevezte, hogy a szülők tudatosak ebben a tekintetben.

Magyarországnak - WHO-adatok szerint - jók a mutatói a népegészségügyet, az egészséges étkezést tekintve, de elismerik a dohányzás, az alkoholizmus és a drogfogyasztás visszaszorítására tett erőfeszítéseket, valamint alacsony a HIV-fertőzöttség az országban - sorolta Novák Katalin.
velemenyezd, 2017. szeptember 13. szerda, 07:50
Ha visszatérsz a disznózsírra meglepő dolgokat tapasztalsz m
Ha visszatérsz a disznózsírra meglepő dolgokat tapasztalsz majd!


A hetvenes években Amerikából indult tömeghisztéria a zsír ellen teljesen felborította az egészséges étkezést. Elterjedt az olajjal főzés, ami sokkal egészségtelenebb, mint a zsírral készített ételek. Aki azt állítja, hogy a zsír káros, nagyon téved! A zsírok a legtöbb életforma számára nélkülözhetetlen anyagok, amelyek a szervezet strukturális felépítésében és anyagcseréjében egyaránt szerepet játszanak.

Régi vita, hogy a disznózsír emeli-e a koleszterinszintet, hozzájárul-e a szívbetegségekhez. A hisztéria a nyolcvanas években kezdődött, amikor az elhízásért és az érrendszeri betegségekért a disznózsírt és a vajat tették felelőssé egyes szakértők. Ez odáig fajult, hogy a világ fejlett országaiban szinte teljesen eltűnt a disznózsírban sütés szokása, és mindenki étolajat kezdett használni. Azóta kiderült, hogy
irmus, 2017. augusztus 23. szerda, 17:19
Tallóztam
Ha visszatérsz a disznózsírra meglepő dolgokat tapasztalsz majd!

A hetvenes években Amerikából indult tömeghisztéria a zsír ellen teljesen felborította az egészséges étkezést. Elterjedt az olajjal főzés, ami sokkal egészségtelenebb, mint a zsírral készített ételek. Aki azt állítja, hogy a zsír káros, nagyon téved! A zsírok a legtöbb életforma számára nélkülözhetetlen anyagok, amelyek a szervezet strukturális felépítésében és anyagcseréjében egyaránt szerepet játszanak.

Régi vita, hogy a disznózsír emeli-e a koleszterinszintet, hozzájárul-e a szívbetegségekhez. A hisztéria a nyolcvanas években kezdődött, amikor az elhízásért és az érrendszeri betegségekért a disznózsírt és a vajat tették felelőssé egyes szakértők. Ez odáig fajult, hogy a világ fejlett országaiban szinte teljesen eltűnt a disznózsírban sütés szokása, és mindenki étolajat kezdett használni. Azóta kiderült, hogy az étolaj egészségtelenebb élelmiszer, amit bevezettünk étrendünkben. Mára kimutatták rákkeltő hatását is.
horvathnemagdi, 2017. augusztus 21. hétfő, 16:32
Ötletek a konyhába.
fagyasztóba tett kenyér tovább tárolható, főleg, ha meleg van (vegyük ki a fagyóból, tegyük tányérra zárt műanyag zacskóban és olyan lesz, mintha friss lenne

vannak üzletek, ahol az előző napi kenyér olcsóbb ezért ha spórolni szeretnénk érdemes szétnézni

a száraz kenyeret nem kell kidobni, kiváló panírmorzsa lesz belőle, ha egy sajtreszelőn lereszeljük




A hetvenes években Amerikából indult tömeghisztéria a zsír ellen teljesen felborította az egészséges étkezést. Elterjedt az olajjal főzés, ami sokkal egészségtelenebb, mint a zsírral készített ételek.

Ma már tudományosan is bizonyított, hogy a zsír sokkal egészségesebb az étolajnál, és nem okoz magas koleszterinszintet. Ma a magas szénhidrátfogyasztást okolják az orvosok a különböző degeneratív betegségek egyre nagyobb előfordulásáért. Az étolajról tudni, hogy rákkeltő anyagokat, telítetlen zsírsavakat tartalmaz, könnyebben avasodik, szennyezi a környezetet és nem jó az íze.

Sajnos
piroska0101, 2017. június 05. hétfő, 14:07
Képek, videók
Sosem tudom meghálálni
sanci81
2015. április 30. csütörtök, 15:11
Egészséges étkezés 12..jp
anci-ani
2013. január 23. szerda, 00:09
Egészséges étkezés 11..jp
anci-ani
2013. január 23. szerda, 00:09
Egészséges étkezés 10..jp
anci-ani
2013. január 23. szerda, 00:04
Egészséges étkezés 9..jpg
anci-ani
2013. január 22. kedd, 23:58
Egészséges étkezés 8..jpg
anci-ani
2013. január 22. kedd, 23:58
Egészséges étkezés 7..jpg
anci-ani
2013. január 22. kedd, 23:58
Egészséges étkezés 6..jpg
anci-ani
2013. január 22. kedd, 23:57
Egészséges étkezés 5..jpg
anci-ani
2013. január 22. kedd, 23:56
Egészséges étkezés 4..jpg
anci-ani
2013. január 22. kedd, 23:55
Egészséges étkezés 3..jpg
anci-ani
2013. január 22. kedd, 23:55
Egészséges étkezés 2..jpg
anci-ani
2013. január 22. kedd, 23:55
Egészséges étkezés 1..jpg
anci-ani
2013. január 22. kedd, 23:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.