Regisztráció  Belépés
2017. november 17. péntek | 46. hét | 321. nap | 22:21 | Hortenzia, Gergő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ugye, szerintetek is döbbenetesen szép...?
Meki....Semmi baj a képekkel, meg a képmanipulációkkal sincs....:D A baj az, amikor valaki a manipulált világot valódinak hiszi....:D

Donaldduck....Ez most egy öngólszagú hozzászólás volt....Teljesen mindegy, hogy te mivel manipulálsz....Akár színszűrővel, akár laborban -vegyszerrel, vagy PS-sel a számítógéped mögött....Mindegyiknek egy a lényege, hogy hasson a nézőre....Lehet természet ellenes beállításokat pld portré fényképezésnél is létrehozni, lámpákkal és visszaverődő fényekkel, i tak dalse.... Egyiken sem a valóságot fogod látni....

De azért egy PS némi gyakorlattal sok csodára képes....:D Pld elkápráztatja Róka zwölftársat....:D
hatibacsi, 2017. március 20. hétfő, 23:09
Címkék: manipulált világot, öngólszagú hozzászólás, számítógéped mögött, valóságot fogod, fényképezésnél, beállításokat,
Kommentek
Letörölhették a netről az 1976-os Evitát?
...Talán ebben is igazad van. Van egy magyar szerzetes-pap (sajnos, nem emlékszem a nevére), neki volt egy döbbenetesen igaz meglátása, ami így szól: ,,Az igazi pokol, a KÉSŐ...".
(Amikor már nem tudod megváltoztatni a történteket..., amikor már nem tudod helyrehozni, ami bekövetkezett...)
foxworkinspace, 2017. október 08. vasárnap, 22:31
Fiatal zongoraművészek koncerteznek a Fonóban
Az est művészeti vezetője, Balázs János zongoraművész elmondta: a zongoristák mellett fellép Kokics Dorina Fanni klarinétművész is, aki elnyerte a 18 év alattiaknak járó Ifjú Tehetség Díjat az idei Cziffra Fesztiválon. A hangszeres játékot beszélgetések szakítják meg a fellépő fiatal művészekkel.

Az esten az előadók korának megfelelően a romantikus darabok dominálnak, Chopin, Liszt, Brahms művei csendülnek fel - fűzte hozzá Balázs János. Kiemelte: a Kárpát-medencében döbbenetesen sok tehetség van, csak lehetőséget kell számukra biztosítani.

Tóth Kamillát a zongoraversenyen a legjobb Dubrovay László-mű előadásáért járó különdíjjal ismerték el. A műsorban elmondta: jelenleg tanulmányait végzi a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, szeretne újabb versenyeken részt venni, és újabb díjakat elnyerni.
velemenyezd, 2017. június 12. hétfő, 11:42
Könyvfesztivál - Bemutatták Jussi Valtonen Finlandia-díjas regényét
A szerzőnek eddig két regénye és egy novelláskötete jelent meg. A 2014-ben írt Nem tudják, mit cselekszenek elnyerte Finnország legrangosabb irodalmi díját is. Valtonen a regényt hat éven át írta. "Társadalmi regényt akartam írni, mert a világ egy döbbenetesen bonyolult hely és rájöttem arra, hogy minél jobban megismerkedem egy részével annál bonyolultabbnak tűnik" - fogalmazott a szerző a szombati budapesti könyvbemutatón.

Jussi Valtonen elmondta: a regény megírásakor leginkább az érdekelte, milyen különböző valóságokat élnek meg az emberek azáltal, hogy milyen tudásra építik azokat. "Azt tapasztalom, hogy sokszor abban sem tudunk megegyezni, melyek azok a tények, amelyek az alapját képezhetik egy beszélgetésnek" - fűzte hozzá.

A regény történetének szálai Finnországtól az Egyesült Államokig húzódva keverednek össze egy családtörténeten keresztül, amelyben a szerző olyan kérdéseket feszeget, hogy van-e joga embernek a modern tudomány révén uralni a természetet úgy, ha a saját magánéletében
velemenyezd, 2017. április 22. szombat, 19:47
Alan Gilbert és a New York-i Filharmonikusok a Müpában
"Ki merem jelenteni, hogy Bartók Zene húros hangszerekre, ütőkre és cselesztára című darabja a 20. század legnagyobb zenéje, profán mesterműve és nagyon határozott üzenete van, csakúgy, mint Mahler IV. szimfóniájának. Ez a német szerző legnemesebb szimfóniája. A Bartók-mű egy döbbenetesen drámai útra viszi a hallgatót és ehhez valódi kontraszt kellett, amire Mahler szimfóniái közül a hatodik például egyáltalán nem lett volna alkalmas, de ez a két ikonikus darab egymás tökéletes ellentéte" - fogalmazott a műsoron szereplő művekről Alan Gilbert a Bartók Rádiónak adott interjúban.

Hozzátette: a koncertműsorok összeállítása az egyik legkedvesebb feladata. "Alapvetően fontos, hogy igazán nagyszerű darabok kerüljenek egymás mellé egy hangversenyen és ebben az esetben biztosan erről van szó" - jegyezte meg.

Alan Gilbert beszélt arról is, hogy nem gondolkozott még igazán azon, milyen érzésekkel hozza el Bartók Béla hazájába a Zene húros hangszerekre, ütőkre és cselesztára című darabot.

"Ami
velemenyezd, 2017. március 27. hétfő, 07:55
Ugye, szerintetek is döbbenetesen szép...?
...#69-es! Részedről MÁSODSZOR bukott ki a szög a zsákból! — Neked BÁRMI ,,manipulált" lenne, csak, mert dafke!...
(Hülye vagy? — IGEN!)

Egyrészt, a Kérdés NEM így szól, hogy asszongya: Ugye szerintetek is döbbenetesen manipulált ez a kép?, hanem így: Ugye, szerintetek is döbbenetesen szép...?
A te belépőd erre az volt, hogy: Szar az egész, mer' manipulált!...
De ki a f@szt érdekel?... — Az az érdekes, hogy DÖBBENETESEN SZÉP!
Te azonban — mint egy hülyegyerek —, belerondítottál a baromságoddal!
Szíved joga, de attól még lejárattad magad... :))

Miért is?
Azért, mert...
● Amikor a sas 200 méter magasról kiszaszerolja a hegyipatak vízfelszíne alatt 50 centiméternyire úszó pisztrángot — mivelhogy a szeme az emberi szemmel ellentétben, érzékeli a polarizált fényt is —, akkor ő KIBŐVÍTETT valóságot érzékel!
● Ám attól, mert az ember hasonló magasságból nem lesz képes segédeszköz nélkül
foxworkinspace, 2017. március 23. csütörtök, 03:00
Liszt Ferenc: Via Cruci - wikipedia
tematikus szállal kapcsolódnak egymáshoz. Az egyik ilyen zenei téma Krisztus kínjainak jelképe (ennek megfelelően a bevezetésen kívül minden tételben előfordul), egy bachi jellegű témamag (Liszt egy alkalommal a b-a-c-h hangokat is felidézi). A másik többször, több tételben visszatérő téma a szenvedésében az égre felnéző Krisztust jelképezi, a Vexilla regis gregorián himnusz részlete. A harmadik téma Liszt által már a Krisztus-oratóriumban is feldolgozott Stabat mater szekvencia. A Via crucisban Liszt döbbenetesen modern harmóniai megoldásokat alkalmazott: a tonalitást szétfeszítve alkalmazza a tizenkétfokú kromatikus hangsor teljes hangkészletét, alkalmazza az oktávot hat egyenlő nagyszekundra osztó egészhangú skálát, a két bővített szekundot tartalmazó magyar (vagy cigány) moll hangjait, olyan hangközszűkítő-tágító megoldásokat, ami majd Bartókra lesz jellemző.
Liszt az egyes tételeknek francia címet adott. A magyar szövegrészletek Lengyel Jenő fordításai.

Bevezetés Vexilla
maroka, 2017. március 21. kedd, 11:46
Ugye, szerintetek is döbbenetesen szép...?
Olyan kíváncsi lennék arra, hogy ha valaki feltesz egy kérdést, hogy egy kép ugye döbbenetesen szép e, akkor miért megy el a válasz a méhek szeme, a f@szkalap és az országunk politikusai felé?
piktorka2, 2017. március 21. kedd, 08:35
Képek, videók
Döbbenetesen szép.JPG
jimbeam
2006. június 19. hétfő, 15:07
Szerintetek is így van?
meki77
2013. március 25. hétfő, 12:16
Na, szerintetek elfáradtu
hidiren
2008. október 26. vasárnap, 14:21
szerintetek mit szólnak..
kriszi11
2006. október 26. csütörtök, 09:15
szerintetek jó falat?
magdaseppa
2006. szeptember 14. csütörtök, 13:25
ugyeTe semBantalmaznal.jp
charlotteani
2017. augusztus 29. kedd, 06:08
Ugye te is unod már.jpg
chillik
2017. április 17. hétfő, 17:23
úgye milyen szép
farkasterezia
2017. április 04. kedd, 09:38
Ugye- Ugye .
alvaro-hopihe
2016. augusztus 01. hétfő, 21:49
Ügyészi vádbeszéd
furaila
2016. június 27. hétfő, 22:11
Ügyelj rá
irmus
2016. február 03. szerda, 08:44
Ügyelj....jpg
pacsakute
2016. január 30. szombat, 22:09
no ugye
meki77
2016. január 19. kedd, 10:47
Ugye jól elbújtam?
fdckutyaiskola
2015. október 26. hétfő, 16:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.