Regisztráció  Belépés
2017. október 18. szerda | 42. hét | 291. nap | 00:30 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
majonéz recept
Link

készíthetsz házilag majonézt

A tökéletes házi majonéz titkát a Street Kitchen blogról lesheted el, amely a bolti termékek kiváltására az alábbi receptet ajánlja:

Hozzávalók:

5 tojássárgája
2 tk mustár
1/2 tk só
1/4 tk őrölt fehérbors
1 l semleges ízű étolaj
kb. 1 tk citromlé
kb. 1 tk jéghideg víz
A tojássárgáját, mustárt, sót és borsot kézi habverővel kikeverjük. Vékony sugárban, eleinte csak cseppenként adagolva, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, ügyelve arra, hogy a végén is nagyon vékony sugárban kerüljön bele és jól dolgozzuk ki. Közben többször megállva hozzáadunk pár csepp citromlevet is, majd tovább keverjük. A vége felé hozzáadunk egy kis hideg vizet is, hogy krémesebb legyen. Amikor az összes olajat felvette a majonéz és összeállt, beállítjuk az ízeket: sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és adjunk hozzá még egy kis citromlevet, vagy mustárt.

Ha már összedobod, arról sem árt tudnod, hogy nemcsak a gyomrodat bélelheted ki vele, hanem például zongorabillentyűk tisztítására is használhatod. A majonéz alternatív felhasználási módjairól ebben a posztunkban értekeztünk.
drciccancs, 2017. szeptember 18. hétfő, 09:14
Címkék: Street Kitchen, tökéletes házi, bolti termékek, alábbi receptet, vége felé, összes olajat,
Kommentek
Több mint tíz ország zenészei a veszprémi Utcazene Fesztiválon
Mint Muraközy Péter főszervező az MTI-nek elmondta, magyar zenekarok mellett brit, német, holland, finn, belga, olasz, cseh, lengyel, dán és francia fellépők biztosan lesznek az idei fesztiválon. Jön a német Musik For The Kitchen és a finn Steve 'n' Seagulls, amely népszerű rockfeldolgozásokat játszik sajátos stílusban. Koncertet ad a berlini Riders Connection, az indie gypsy fúzió úttörőjének számító brit The Trouble Notes, a Tram33 brüsszeli blues duó, a szintén belga Jaune Toujours és a francia Anastasia is.

Fellép Veszprémben a lengyel Krakow Street Band, a brit The Midnight Barbers "whisky áztatta rock 'n' rollal", a Paul-Ronney Angel által alapított - szintén brit - The Urban Voodoo Machine, és jön az energikus, érzelmes, modern rock 'n' rollt játszó holland Town of Saints is.

Részt vesz a 17. alkalommal megrendezett fesztiválon az olasz Mr Alboh, egy modern trubadúr, a "freak bluest" játszó francia duó, a The Summer Rebellion, a cseh Mydy Rabycad, és a Reggio Calabriában alakult olasz
velemenyezd, 2016. június 28. kedd, 14:41
Zserbó + palacsinta = zserbópalacsinta!
A magyar családok karácsonyi asztalának elmaradhatatlan süteménye, szinte mindenki kedvence. Na mi lehet az? A zserbó! Nevét a svájci Gerbeaud mesterről kapta, aki igazából nem is kóstolhatta meg ezt a sütit, mert felbukkanásakor Ő már nem volt az élők sorában - legalábbis a család weblapján ez olvasható.

Amit most elkészítettünk, az egy továbbgondolása az ominózus süteménynek. Tészta gyanánt viszonylag vastagra sütött palacsintát használtunk, a töltelék viszont maradt a tradicionális zserbó. A tetejére ugyanúgy olvasztott étcsokoládé került, mint a hagyományos sütire.

Hozzávalók:

Palacsinta:

40 dkg liszt
2 dkg cukor
4 tojás
4 dl tej
4 dl szénsavas ásványvíz
2 csipet só
1 dl olaj

Töltelék:

25 dkg dió (darált)
25 dkg sárgabaracklekvár
15 dkg porcukor
rum ízlés szerint

A tojásoknak különválasztom a sárgáját a fehérjétől. A fehérjét egy csipetnyi cukorral kő kemény habbá verem. A
reifregina, 2015. december 13. vasárnap, 14:27
Wellington bélszín
A húsok királya, ami már egy kis sóval és borssal is a mennyekbe repít mindenkit: ez a bélszín. Ha pedig vesszük a fáradtságot és Wellington-módra készítjük el, akkor elmondhatjuk magunkról, hogy megcsináltuk az ultimate ünnepi főfogást. Bélszín, érlelt sonka, gomba, mindez ropogós, vajas tésztába burkolva. Krumplipürével az igazi, próbáljátok csak ki bátran!

Wellington bélszín

Hozzávalók 4 komoly adaghoz:

60 dkg bélszín (derék rész) egészben
1 evőkanál csípős mustár
1 darab friss torma
1 marék dió
60 dkg csiperkegomba
1 kis fej vöröshagyma
10 dkg (kb. 10 szelet) pármai sonka
1 csomag vajas leveles tészta
Só, bors
A lehártyázott, megtisztított, szobahőmérsékletű bélszínt alaposan sózzuk-borsozzuk. Egy vastag aljú serpenyőt tűzforróra hevítünk és két evőkanálnyi olajon minden oldalán (a vágott végein is) körbesütjük a húst, éppen csak annyira, hogy egy szép pirult kéreg vegye körbe. A bélszínt félretesszük, még forrón átkenjük
reifregina, 2015. december 13. vasárnap, 12:08
Újra mentorprogramot hirdet a Design Terminál
üzletfejlesztés, a márkaépítés és a tőkebevonás területén segítik a résztvevőket, a nyertes pályázók lehetőséget kapnak külföldi szakkiállításokon való megjelenésre is.

A programot irányító szakmai stáb tagjai között van Ács Zoltán, a Design Terminál inkubációs programjának vezetője, Sziller Olivér, a MyConcept Kft. ügyvezetője, Pető-Dickinson Andrea, a Dickinson Consulting ügyvezetője, Batta Barnabás és Misetics Mátyás, a Mitte Communications stratégiai, illetve kreatív igazgatója, valamit Nemes Attila, a Kitchen Budapest Talent Programjának vezetője.

A Design Terminál inkubációs programja 2014-ben indult, évente több száz feltörekvő vállalkozásnak nyújt szolgáltatásokat. Az első mentorprogramba öt ígéretes vállalkozás került be: a The Four (divatmárka), az Anna Daubner (divatmárka), a Plié by Atelier (hajtogatható bútor), a Position Collective (bútor) és a Hard Body Hang (street workout eszközök).

A mentorprogram 2015-ös őszi szemeszterében kibővül a pályázók köre: a technológia és az
velemenyezd, 2015. február 04. szerda, 13:11
Ha unjátok már
Mázas sonka
Street Kitchen

Ha unjátok már a klasszikus, páneurópai fogásokat, akkor érdemes figyelni, mert egy olyan brutálisan finom, és ráadásul különleges ételt készítettem el nektek, amitől garantálom, hogy mindenki megnyalja majd mind a tíz ujját, sőt, még jóváhagyja!

Mázas sonka francia rakott burgonyával

Hozzávalók:

A sonkához:

1-2 kg-os sertéslapocka, kicsontozva, összekötve
4 púpozott k barna cukor
3 rúd fahéj
5-6 szegfűszeg
3 csillagánizs
1 db gyömbér szeletekre vágva
2 k só
sok őrölt bors
2 narancs félbe vágva
4 mandarin félbe vágva
2 ág rozmaring
5 babérlevél
2 l alaplé vagy víz

A mázhoz:

30 dkg baracklekvár
2-3 kanál balzsamecet
1 narancs leve és héja

A francia rakott burgonyához:

1-1,5 kg burgonya
1,5-2 dl jó minőségű tejszín
horvathnemagdi, 2015. február 01. vasárnap, 11:34
Ünnepi narancsos kacsa
Ünnepi narancsos kacsa
Írta: Street Kitchen

Folytatódik a karácsonyi sorozatunk, ezúttal egy nagy nagy klasszikussal, a narancsos kacsával. Egy igazi ünnepi ételről van szó, mindenképp próbáljátok ki! És persze szóljatok, hogy milyen lett.

Hozzávalók

1 db pecsenyekacsa, tisztítva, zsigerelve
1 üveg narancslekvár
2-3 kanál Triple Sec , narancslikőr
1 ág friss rozmaring
1 ág friss kakukkfű
4-5 szegfűszeg
2 narancs + a tálaláshoz
Só, bors

A kacsát megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet. Egy hústűvel 2 centinként mindenhol beszurkáljuk a bőrét úgy, hogy tényleg csak a bőrt szúrjuk át, de az alatta lévő húst sértetlenül hagyjuk (ellenkező esetben egy csomó nedvesség kiszivárog majd belőle).

Vizet forralunk egy akkora fazékban, amibe belefér az egész kacsa. Ha lobog a víz, 10 percre belemerítjük, majd kiszedjük és hagyjuk kicsit lehűlni, a bőrét óvatosan
horvathnemagdi, 2014. december 18. csütörtök, 18:10
Mentorprogrammal segít öt kreatívipari vállalkozást a Design Terminál
Ács Zoltán, a Design Terminál inkubációs programjának vezetője az MTI-nek elmondta: a program abban segít, hogy ezek a csapatok "ne vérezzenek" el azokon a piacokon, ahol már évtizedek óta erős a verseny, és jól összerakott csapatként, ügyesen pozícionált márkaként, a szükséges sales, jogi és iparjogvédelmi segítséggel felvértezve lépjenek nemzetközi szintre.

A vezető szerint sok kreatívipari cégnél bár jó a termék, amelyet egy-egy nemzetközi kiállításon, vásáron be is mutatnak, ám hiányzik a versenyképes menedzsmentképesség. Ebben segíthet a kiválasztott cégeknek a mentorprogram - hangsúlyozta Ács Zoltán, aki azt is elmondta, hogy ez az első ilyen kezdeményezésük, és ezután újabbakat is terveznek.

A zsűri a The Four-t (divatmárka), az Anna Daubner-t (divatmárka), a Plié by Atelier-t (hajtogatható bútor), a Position Collective-ot (bútor) és a Hard Body Hang-et (street workout eszközök) találta érdemesnek a mentorprogramban való részvételre.

A közlemény szerint a Design Terminál
velemenyezd, 2014. szeptember 06. szombat, 14:34
Képek, videók
kitchen.jpg
yaskane
2012. szeptember 24. hétfő, 09:32
country-kitchen-decor. jpg
margoka59
2012. augusztus 23. csütörtök, 05:02
creative_kitchen_51.jp g
szidnifox
2011. október 23. vasárnap, 17:33
creative_kitchen_41.jp g
szidnifox
2011. október 23. vasárnap, 17:32
creative_kitchen_35.jp g
szidnifox
2011. október 23. vasárnap, 17:32
creative_kitchen_29.jp g
szidnifox
2011. október 23. vasárnap, 17:32
creative_kitchen_13.jp g
szidnifox
2011. október 23. vasárnap, 17:31
creative_kitchen_06.jp g
szidnifox
2011. október 23. vasárnap, 17:31
kitchen.jpg
szidnifox
2011. október 08. szombat, 17:39
kitchen-cat.jpg
boraborella
2011. június 22. szerda, 19:32
kitchen_08.jpg
szidnifox
2011. június 10. péntek, 21:59
kitchen_07.jpg
szidnifox
2011. június 10. péntek, 21:59
Az Isten útja tökéletes,.
katalin_53
2017. szeptember 12. kedd, 17:26
Tökéletes Ősz.jpg
pommerevi54
2017. szeptember 11. hétfő, 20:52
Tökéletes összeillés!.jpg
donmolnarmeister
2017. augusztus 05. szombat, 17:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.