Regisztráció  Belépés
2018. július 18. szerda | 29. hét | 199. nap | 23:54 | Frigyes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
EP-választás - Orbán: olyan embereket küldjünk Brüsszelbe, akik kiállnak mellettünk!
A miniszterelnök Dabason, a polgármesteri hivatal előtt összegyűlteknek mondott beszédében közölte: azt tapasztalja, hogy nem mindenki látja világosan az összefüggést a "saját személyes sorsunk és életünk, valamint az európai választás között".

"A magyarok hajlamosak azt gondolni, hogy Brüsszel túlságosan messze van, úgysem ott dőlnek el a dolgok, hanem itt. Ebben sok igazság van, mert a dolgok itt dőlnek el, de ott tudják megakasztani őket" - fogalmazott.

Kijelentette, egyáltalán nem mindegy, hogy "miféle embereket" küld Magyarország Brüsszelbe. "Az ő képességükön, felkészültségükön, lelki alkatukon múlik az, hogy olyan emberek lesznek-e Brüsszelben, akik kiállnak mellettünk, segítenek megvédeni, amit csinálunk, vagy olyanok, akik inkább mellőzik a magyarokat, esetenként el is árulnak bennünket" - fogalmazott.

"Ne küldjünk ilyen embereket Brüsszelbe, csak olyanokat küldjünk, akik kiállnak mellettünk" - hangsúlyozta.

Van néhány olyan dolog, amiért meg kell harcolnunk - mondta a kormányfő. Mint mondta, ilyen a magyar föld védelme, ugyanis a földtörvényt már most támadják Brüsszelben. Kijelentette: a magyar földtörvény azt a célt szolgálja, hogy a termőföld magyar kézben maradhasson úgy, hogy közben tiszteletben tartjuk az uniós szabályokat. "Vékony ösvény, de van ilyen ösvény, ezen jár a mi törvényünk, de meg kell védenünk" - mondta.

"Meg kell majd védenünk a rezsicsökkentést is, mert Brüsszelben nem nézik jó szemmel, hogy állami beavatkozással és eszközökkel radikálisan, lépésről lépésre csökkentjük a rezsinek a költségét, az energiának az árát" - fogalmazott.

A miniszterelnök szerint nem bennünket kéne visszafogni, hanem egész Európának kellene a radikális energiaár-csökkentés "ösvényére lépni", egyébként bezárhatjuk üzemeinket, termelő egységeinket, mert nem tudjuk tartani a versenyt sem az amerikaiakkal, sem az ázsiaiakkal.

Amíg meggyőzzük arról Brüsszelt, hogy át kell állni egy másik logikára, addig meg kell védeni mindazt, amit ebben az ügyben itthon elértünk - tette hozzá.

Arra bíztatta közönségét, hogy menjenek el szavazni vasárnap, és szavazzanak arra, "ami bevált".

"Én nem mondom azt, hogy a mostani kormány csupa angyalok gyülekezete, a Fideszről nem merem azt állítani, mert erre semmi okunk, hogy hibátlanul működne, sőt számos helyen tudunk, és kell is javítani a teljesítményünkön. De ha megnézzük, hogy miből lehet Magyarországon ma választani, kik azok (...), akik értik Magyarországot, akik tudják, mit akarnak a magyar emberek (...), akkor azt kell mondanom, hogy a választék szerény" - fogalmazott Orván Viktor. A magyarokért kiállni leginkább a Fidesz-KDNP képes - hangsúlyozta.

A kormányfő kiemelte, "vannak ma közéleti forgalomban olyan gondolatok is, amelyek veszélyesek Magyarországra. Kifejezetten szélsőséges gondolatok, amelyeknek nem szabad megengedni, hogy teret nyerhessenek". Ismertetése szerint az egyik ilyen gondolat arról szól, hogy Magyarország ezeréves államiságát be kell fejezni, és helyette hozzanak létre egy Európai Egyesült Államokat. Közölte, a Fidesz-KDNP határozottan ellenzi a magyar államiság és a magyar szuverenitás feladását. "Európa az otthonunk, de Magyarország a hazánk, meg kell maradnia úgy, ahogy az Szent István óta létezik" - jelentette ki.

Május 25-e arról is szól, hogy akarunk-e Magyarország helyett beleolvadni egy Európai Egyesült Államokba - mondta.

A kormányfő ugyanakkor hozzátette, vannak olyan erők, amelyek pedig azt mondják, hogy lépjünk ki az Európai Unióból, ő azonban ellenzi ezt. Ha mérleget vonunk, egyértelmű, hogy Magyarország, minden nehézség ellenére, különösképpen gazdasági értelemben jóval többet nyer, mint amennyit veszít azon, hogy az Európai Unió tagjai vagyunk - mondta.

Aki az Európai Unióból való kilépés mellett érvel, az a magyar nemzeti érdekeivel szemben, a magyar emberek anyagi érdekei ellen érvel. Ha kilépünk az unióból, sokkal rosszabbul fogunk élni - tette hozzá.

"Mindkét szélsőséget (...) utasítsuk el, és szavazzunk a nemzeti alapokon álló, európai hagyományokat érző európai középre, a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt szövetségére" - jelentette ki.

Orbán Viktor szerint Magyarország egy olyan négy év előtt áll, amit ha jól használnak ki, akkor az úgy vonulhat be a magyar nemzetgazdaság történetébe, mint egy fölívelő szakasza Magyarországnak.

Szólt arról is, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter folytatni fogja munkáját.

A kormányfő Kőszegi Zoltán (Dabas Fejlődéséért Integrálódók Egyesülete-Fidesz) polgármester meghívására érkezett a Pest megyei településre hétfő délután. A település vezetőjével mintegy háromnegyed órán tárgyalt. Ezután beszélgetett a polgármesteri hivatal előtti téren megjelent emberekkel, akik részben a környékbeli településekről érkeztek, többen Ráckeve táblát tartottak a magasba. Voltak, akik Fidesz-zászlót lengettek. A miniszterelnök egy széken állva tartotta meg beszédét.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2014. május 19. hétfő, 19:46
Címkék: Magyarország Brüsszelbe, Orván Viktor, Európai Egyesült Államokat, Szent István, Európai Egyesült Államokba, Európai Unióból,
Kommentek
EU-csúcs - Elkészültek az EU továbbfejlesztéséről szóló német-francia javaslatok
szólnak.

Angela Merkel német kancellár Emmanuel Macron francia államfővel tartott tájékoztatóján kiemelte, hogy csökkenteni kellene az Európai Bizottság létszámát, vagyis szakítani kellene azzal a gyakorlattal, hogy valamennyi tagország delegál állandó tagot a testületbe. Mint mondta, a legnagyobb tagállamoknak példát kellene mutatniuk, hajlandónak kellene lenniük arra, hogy elfogadják, nincs folytonosan uniós biztos az adott országból.

Azt is javasolják, hogy a 2014-es európai parlamenti (EP-) választáson alkalmazott úgynevezett csúcsjelölti rendszer kiterjesztésével a 2024-es EP-választástól vezessék be a "transznacionális választási lista" intézményét.

Németország és Franciaország az EU védelmi képességének továbbfejlesztését és külpolitikai döntéshozatalának megváltoztatását is sürgeti. Angela Merkel elmondta, hogy ki kell egészíteni az úgynevezett állandó strukturált együttműködést (PESCO) egy "európai intervenciós kezdeményezéssel", aminek révén a "közös stratégiai kultúra" nemcsak a
velemenyezd, 2018. június 19. kedd, 20:33
MSZP: két elnökjelölt maradt, négyen pályáznak az alelnöki posztokért
Szabó Vilmos elmondta, Kunhalmi Ágnes, a párt volt fővárosi elnöke levélben tájékoztatta, hogy visszalép az elnökjelöltségtől, csak a választmányi elnöki posztért indul, amire ő az egyedüli jelölt.

Hozzátette: az elnöki tisztségre így csak ketten, Mesterházy Attila korábbi pártelnök és Tóth Bertalan parlamenti frakcióvezető pályázik.

A jelölőbizottság elnöke beszámolt arról is, hogy az alelnökségért négyen, Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő, Hegyi Gyula, a Baloldali Tömörülés Platform elnöke, Komjáthi Imre, a Munkát, Kenyeret, Tisztességes Béreket Egyesület vezetője és Szanyi Tibor európai parlamenti (EP-) képviselő méretteti meg magát.

Az elnökhelyettesi posztért Szakács László volt országgyűlési képviselő és Ujhelyi István EP-képviselő indul.

Szabó Vilmos közölte, országos elnökségi tagságra 20-an pályáznak.

Az elnökség 15 tagú, tisztségénél fogva tagja az elnök, az elnökhelyettes, az alelnökök, valamint a parlamenti frakcióvezető. Ezért 9-10 főt választhatnak meg
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 12:41
Brexit - Az EP döntött a képviselői helyek csökkentéséről
osztják majd szét. A fennmaradó 27 volt brit képviselői helyet az aránytalanul kevés képviselővel rendelkező 14 tagállam között osztják szét.

Az egyenlőtlenségek kiegyenlítése érdekében Franciaország és Spanyolország 5-5, Olaszország és Hollandia 3-3, Írország 2, valamint Lengyelország, Románia, Svédország, Ausztria, Dánia, Szlovákia, Horvátország, Finnország és Észtország 1-1 további mandátumot kapna. A többi uniós tagállam mandátumainak száma nem változik, Magyarország a 2019 májusában esedékes EP-választások után is 21 képviselői hellyel rendelkezne az Európai Parlamentben

A szöveg hangsúlyozza: az új elosztás csak az esetben lép életbe, ha az Egyesült Királyság kilép az EU-ból. Egyébként a Brexit-folyamat lezárultáig a jelenlegi létszámmal működik tovább a parlament.

Az Európai Parlament új összetételét még jóvá kell hagynia a Brüsszelben június 28-29-én összeülő Európai Tanácsnak.

Az Európai Unióról szóló szerződés értelmében az Európai Parlament mérete nem haladhatja meg a 750 fő
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 15:22
Hárman indulnak az MSZP elnöki posztjáért
Szabó Vilmos elmondta, két további elnökjelölt-aspiráns visszalépett: Szanyi Tibor európai parlamenti (EP-) képviselő szombaton egy nem nyilvános pártfórumon, Bródy Gábor választmányi tag hétfő reggel jelezte szándékát.

Hozzátette: a három jelölt sikeresen összegyűjtötte az induláshoz szükséges 1500 aláírást, illetve benyújtotta programját, és meghallgatta őket a jelölőbizottság is.

Szabó Vilmos azt mondta, a testület azt javasolja, hogy egy elnökhelyettese és három alelnöke legyen a szocialista pártnak, az elnökség pedig a frakcióvezetővel együtt 15 tagú legyen.

Beszámolt arról, hogy az elnökhelyettesi posztra két jelölt pályázik Ujhelyi István EP-képviselő és Szakács László volt országgyűlési képviselő.

A választmányi elnöki posztra - az elnöki mellett - Kunhalmi Ágnes a jelölt. Szabó Vilmos azt nem tudta megerősíteni, hogy ő lesz-e az egyetlen jelölt.

A jelölőbizottság kedden folytatja munkáját, akkor fejezik be az alelnökjelöltek meghallgatását - közölte a testület elnöke,
velemenyezd, 2018. június 11. hétfő, 21:03
Gulyás: rendszeres egyeztetést kezd a Fidesz és a német CDU
Gulyás Gergely Novák Katalinnal, a Fidesz alelnökével, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkárával és a tárca korábbi vezetőjével, Balog Zoltánnal, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumának elnökével, valamint Hende Csabával, az Országgyűlés fideszes alelnökével tárgyalt Berlinben a CDU-hoz közel álló Konrad Adenauer Alapítvány meghívásából.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy a kétnapos látogatás alatt megbeszélést folytattak mások mellett Annegret Kramp-Karrenbauerral, a CDU új főtitkárával, valamint a CDU és a CSU közös szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakciójának vezetőjével, Volker Kauderral. Kiemelte, hogy a Fidesz és a CDU között "a kölcsönös bizalom adott, és szeretnénk az együttműködést elmélyíteni, amihez állandó keretek közötti kapcsolattartásra van szükség". Ez még az idén elkezdődik - tette hozzá Gulyás Gergely, kiemelve: az a céljuk, hogy a Fidesz és a CDU a legmagasabb szinten egyeztessen rendszeresen Európa
velemenyezd, 2018. június 07. csütörtök, 22:52
Az uniós tagállamok nem jutottak kompromisszumra a fuvarozói szektor új szabályozásáról
"Sajnos, nem tudtunk közös álláspontot elfogadni ezen a soros elnökségi cikluson" - mondta az ülést követő sajtótájékoztatóján Ivajlo Moszkovszki, az unió soros elnökségét júliusig betöltő Bulgária közlekedési minisztere.

Több tagállam képviselője is abbéli reményét fejezte ki csütörtökön, hogy még a jövő évi uniós választások előtt sikerül lezárni az ügyet.

A legfőbb vitás pont az, hogy a fuvarozói szektorra is vonatkozzanak-e a kiküldetésben lévő munkavállalókra érvényes előírások. A szembenálló országok szociális dömpinggel, illetve protekcionizmussal vádolják egymást. A kiküldött munkavállalókra elvileg azonos szabályok vonatkoznának a munkabér és a munkafeltételek terén, mint a helyiekre, ami a bírálók szerint számos újonnan csatlakozott országot hátrányosan érintene.

György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár a tanácsülés után közölte: "az EU fejlett tagországai elfordulnak Európa alapértékeitől, amennyiben érdekük úgy kívánja".

Leszögezte: a most
velemenyezd, 2018. június 07. csütörtök, 20:22
Uniós költségvetés - Oettinger: a 2019-es EP-választásig el kell fogadni az új uniós költségvetést
Az Európai Bizottság német tagja a Westdeutscher Rundfunk (WDR) regionális közszolgálati médiatársaság Europaforum című rendezvényén kiemelte, hogy nemcsak rendkívül fontosnak, de lehetségesnek is tartja, hogy sikerül megállapodni a 2021-2027 közötti időszakra szóló hosszú távú uniós költségvetésről az EP-választás előtt.

A megállapodás nagy hatású üzenet lenne az Ankarában, Washingtonban és Moszkvában tevékenykedő "autokraták" számára, azt tudatosítaná bennük, hogy "Európa egy unió, amely kompromisszumképes és cselekvőképes" - mondta Günther Oettinger.

Kifejtette, hogy Nagy-Britannia uniós távozása (Brexit) és az új ügyek, például a migrációval kapcsolatos feladatok miatt az eddiginél több pénzre van szükség, az együttes tagországi bruttó nemzeti jövedelem (GNI) 1 százalékát meghaladó nagyságú forrást kell összpontosítani a költségvetésben, de vannak "keményvonalas" tagállamok, amelyek elutasítják a befizetések növelését.

Azonban az ilyen tagállamok száma csökken, és várhatóan
velemenyezd, 2018. június 07. csütörtök, 17:32
Kocsis: Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be
A kormánypárti politikus kifejtette: az országvédelmi akcióterv keretében nyújtották be a változtatásokat és a parlamenti tervek szerint június 19-e után bármikor elfogadhatják azokat. Hozzátette: arra törekednek, hogy a teljes körű politikai vitákat lefolytassák, és mielőbb elfogadhassa a parlament ezt a két törvényt.

Kocsis Máté kiemelte: a hetedik alaptörvény módosítás benyújtásával a kormány eleget tett a választók április 8-án kinyilvánított akaratának, és a 2016-os népszavazáson kinyilvánított népakaratnak is. Jelezte, hogy az alkotmánymódosítás három területet érint: az alkotmányos önazonosság kérdését, a bíróságokkal összefüggő témákat és a magánszféra védelmére irányuló kérdéseket.

A frakcióvezető kifejtette: az alaptörvény megerősíti az alkotmányos identitást, illetve a szuverenitással összefüggő kérdéseket, egyidejűleg kimondja, hogy Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be, illetve rögzíti a csoportos kiutasítás tilalmát is.Hozzátette: módosítás emellett a
velemenyezd, 2018. június 05. kedd, 12:31
Képek, videók
EP.választás után...
caris11935
2009. december 11. péntek, 13:27
EP.választás itt...Gyulán
caris11935
2009. október 30. péntek, 09:21
Magyarország,
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország határai
liliana01
2017. szeptember 24. vasárnap, 16:51
Magyarország - Hungary
sanci81
2017. július 30. vasárnap, 08:32
Magyarország.jpg
kicsoda57
2017. július 08. szombat, 00:49
mAGYARORSZÁG CÍMERÉT KÉT
furaila
2017. június 13. kedd, 00:03
Magyarország én igy szere
irmus
2017. június 08. csütörtök, 17:47
nagy-magyarorszag-terk ep.
alvaro-hopihe
2017. június 01. csütörtök, 09:38
Magyarország messzire van
chillik
2017. március 24. péntek, 12:29
Csonka Magyarország 01.jp
chillik
2017. március 21. kedd, 18:02
Japport Viktor híres cukr
irmus
2018. június 17. vasárnap, 14:23
Viktória.gif
katka5212
2018. június 16. szombat, 15:40
Viktória3.png
katka5212
2018. június 16. szombat, 15:39
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.