Regisztráció  Belépés
2018. január 21. vasárnap | 3. hét | 21. nap | 23:41 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
EP-választás - Orbán: olyan embereket küldjünk Brüsszelbe, akik kiállnak mellettünk!
A miniszterelnök Dabason, a polgármesteri hivatal előtt összegyűlteknek mondott beszédében közölte: azt tapasztalja, hogy nem mindenki látja világosan az összefüggést a "saját személyes sorsunk és életünk, valamint az európai választás között".

"A magyarok hajlamosak azt gondolni, hogy Brüsszel túlságosan messze van, úgysem ott dőlnek el a dolgok, hanem itt. Ebben sok igazság van, mert a dolgok itt dőlnek el, de ott tudják megakasztani őket" - fogalmazott.

Kijelentette, egyáltalán nem mindegy, hogy "miféle embereket" küld Magyarország Brüsszelbe. "Az ő képességükön, felkészültségükön, lelki alkatukon múlik az, hogy olyan emberek lesznek-e Brüsszelben, akik kiállnak mellettünk, segítenek megvédeni, amit csinálunk, vagy olyanok, akik inkább mellőzik a magyarokat, esetenként el is árulnak bennünket" - fogalmazott.

"Ne küldjünk ilyen embereket Brüsszelbe, csak olyanokat küldjünk, akik kiállnak mellettünk" - hangsúlyozta.

Van néhány olyan dolog, amiért meg kell harcolnunk - mondta a kormányfő. Mint mondta, ilyen a magyar föld védelme, ugyanis a földtörvényt már most támadják Brüsszelben. Kijelentette: a magyar földtörvény azt a célt szolgálja, hogy a termőföld magyar kézben maradhasson úgy, hogy közben tiszteletben tartjuk az uniós szabályokat. "Vékony ösvény, de van ilyen ösvény, ezen jár a mi törvényünk, de meg kell védenünk" - mondta.

"Meg kell majd védenünk a rezsicsökkentést is, mert Brüsszelben nem nézik jó szemmel, hogy állami beavatkozással és eszközökkel radikálisan, lépésről lépésre csökkentjük a rezsinek a költségét, az energiának az árát" - fogalmazott.

A miniszterelnök szerint nem bennünket kéne visszafogni, hanem egész Európának kellene a radikális energiaár-csökkentés "ösvényére lépni", egyébként bezárhatjuk üzemeinket, termelő egységeinket, mert nem tudjuk tartani a versenyt sem az amerikaiakkal, sem az ázsiaiakkal.

Amíg meggyőzzük arról Brüsszelt, hogy át kell állni egy másik logikára, addig meg kell védeni mindazt, amit ebben az ügyben itthon elértünk - tette hozzá.

Arra bíztatta közönségét, hogy menjenek el szavazni vasárnap, és szavazzanak arra, "ami bevált".

"Én nem mondom azt, hogy a mostani kormány csupa angyalok gyülekezete, a Fideszről nem merem azt állítani, mert erre semmi okunk, hogy hibátlanul működne, sőt számos helyen tudunk, és kell is javítani a teljesítményünkön. De ha megnézzük, hogy miből lehet Magyarországon ma választani, kik azok (...), akik értik Magyarországot, akik tudják, mit akarnak a magyar emberek (...), akkor azt kell mondanom, hogy a választék szerény" - fogalmazott Orván Viktor. A magyarokért kiállni leginkább a Fidesz-KDNP képes - hangsúlyozta.

A kormányfő kiemelte, "vannak ma közéleti forgalomban olyan gondolatok is, amelyek veszélyesek Magyarországra. Kifejezetten szélsőséges gondolatok, amelyeknek nem szabad megengedni, hogy teret nyerhessenek". Ismertetése szerint az egyik ilyen gondolat arról szól, hogy Magyarország ezeréves államiságát be kell fejezni, és helyette hozzanak létre egy Európai Egyesült Államokat. Közölte, a Fidesz-KDNP határozottan ellenzi a magyar államiság és a magyar szuverenitás feladását. "Európa az otthonunk, de Magyarország a hazánk, meg kell maradnia úgy, ahogy az Szent István óta létezik" - jelentette ki.

Május 25-e arról is szól, hogy akarunk-e Magyarország helyett beleolvadni egy Európai Egyesült Államokba - mondta.

A kormányfő ugyanakkor hozzátette, vannak olyan erők, amelyek pedig azt mondják, hogy lépjünk ki az Európai Unióból, ő azonban ellenzi ezt. Ha mérleget vonunk, egyértelmű, hogy Magyarország, minden nehézség ellenére, különösképpen gazdasági értelemben jóval többet nyer, mint amennyit veszít azon, hogy az Európai Unió tagjai vagyunk - mondta.

Aki az Európai Unióból való kilépés mellett érvel, az a magyar nemzeti érdekeivel szemben, a magyar emberek anyagi érdekei ellen érvel. Ha kilépünk az unióból, sokkal rosszabbul fogunk élni - tette hozzá.

"Mindkét szélsőséget (...) utasítsuk el, és szavazzunk a nemzeti alapokon álló, európai hagyományokat érző európai középre, a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt szövetségére" - jelentette ki.

Orbán Viktor szerint Magyarország egy olyan négy év előtt áll, amit ha jól használnak ki, akkor az úgy vonulhat be a magyar nemzetgazdaság történetébe, mint egy fölívelő szakasza Magyarországnak.

Szólt arról is, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter folytatni fogja munkáját.

A kormányfő Kőszegi Zoltán (Dabas Fejlődéséért Integrálódók Egyesülete-Fidesz) polgármester meghívására érkezett a Pest megyei településre hétfő délután. A település vezetőjével mintegy háromnegyed órán tárgyalt. Ezután beszélgetett a polgármesteri hivatal előtti téren megjelent emberekkel, akik részben a környékbeli településekről érkeztek, többen Ráckeve táblát tartottak a magasba. Voltak, akik Fidesz-zászlót lengettek. A miniszterelnök egy széken állva tartotta meg beszédét.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2014. május 19. hétfő, 19:46
Címkék: Magyarország Brüsszelbe, Orván Viktor, Európai Egyesült Államokat, Szent István, Európai Egyesült Államokba, Európai Unióból,
Kommentek
EP: az orosz befolyásolás komoly veszély az EU számára
ismerni a jelenséget és az unión belül meg kell osztani az erre vonatkozó tagállami ismereteket. Fejleszteni kell az álhírekre, az orosz propagandára vonatkozó anyagi és humánerőforrásokat. Együtt kell működni a NATO-val és ez prioritást kell, hogy élvezzen az EU és Washington közötti kapcsolatok terén is.

Az EP Krím-félsziget megszállása óta figyelmeztet, ugyanis Oroszország különféle csatornákon keresztül minden szerközzel gyengíteni akarja az EU összetartását, számos kísérletet tett egyes nemzeti választások befolyásolására is. Moszkva a demokratikus folyamatok aláásását, az euroszkepticizmus erősítését tűzte ki célul és azt, hogy megossza a tagállamokat - fogalmaztak.

Kiemelték, nem elég közös uniós politika az álhírek tekintetében, hanem fel kell készíteni az állampolgárokat is a digitális kor kihívásaira. Aláhúzták: biztosítani kell, hogy egyetlen helyet se kapjon Oroszország az Európai Parlament jövőre esedékes választásait alkalmával. Vannak ügynökök ugyanis, akik beépülve az uniós
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 18:14
Bukaresti kormányalakítás - Az államfő megbízta kormányalakítással a szociálliberális koalíció jelöltjét
között pártpolitikai, belpolitikai érveket és Románia külpolitikájával és biztonsági érdekeivel kapcsolatos érveket is meghallgatta.

"Most döntenem kell. De milyen döntést hozhatok? Ennek elsősorban az alkotmánynak és az alkotmánybíróság korábbi, a (miniszterelnök-)jelöléssel kapcsolatos korábbi határozatainak kell megfelelnie" - mutatott rá a jobboldali elnök.

Iohannis szerint alkotmányos szempontból a parlamenti erőviszonyok képezik a legfontosabb érvet, vagyis az, hogy a 2016-os decemberi választások óta a Szociáldemokrata Párt (PSD) a parlamenti mandátumok több mint 47 százalékával rendelkezik, koalíciós partnerével, a hatszázalékos, szabadelvű ALDE-val együtt pedig többsége van a parlamentben.

"Úgy döntöttem, hogy adok még egy esélyt a PSD-nek, és az általuk javasolt Dancila asszonynak adok kormányalakítási megbízást. De ezúttal a PSD-nek teljesítenie is kell, a románoknak nagy elvárásaik vannak velük szemben, a PSD a választási kampányban és utána is fontos ígéreteket tett, béreket,
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 17:44
2019. május 23. és 26. között lehetnek a következő EP-választások
A dátumok véglegesítéséhez a tagállamok kormányaiból álló tanács beleegyezése is szükséges.

Az európai polgárok ötévente határoznak arról, ki képviselje őket az Európai Parlamentben, az EU egyetlen közvetlenül választott intézményében.

A választást a tanács hozzájárulásával kijelölt időpontok között bonyolítják le az Európai Unió tagállamaiban, az egyes országok azonban szabadon dönthettek arról, hogy ezen belül melyik napon. Az EP magyar képviselőinek megválasztásának időpontját a meghatározott időkereten belül a köztársasági elnök írja ki. Mivel a törvény szerint Magyarországon csak vasárnap lehet választást tartani, így az Elnökök Értekezletének javaslata alapján jövő év május 26-án lenne a magyarországi választás.

Az EP tagjainak választásán csak az a magyar állampolgár vehet részt, akinek Magyarországon lakóhelye van. Akiknek azonban közülük uniós tagállamban van a állandó lakhelyük, az ottani EP-listákra voksolhatnak. A bejutási küszöb a magyar EP-választáson 5 százalék.

Az EP
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 10:32
Választás 2018 - Tuzson Bence: sorfordító választás lesz
Az Európai Parlament (EP) jelenlegi összetételében az utolsó teljes évét kezdi. A Soros-féle erők megpróbálják keresztül erőltetni a kötelező kvóták rendszerét - mondta, hozzátéve: ezt nem szabad engedni, erről szól az áprilisi parlamenti választás Magyarországon.

Annak kapcsán, hogy megérkezett az Igazságügyi Minisztériumba az Európai Bizottság keresetlevele a kvóták miatt, Tuzson Bence arra hívta fel a figyelmet: az EU tagállamai közül egyedül Málta hajtotta végre a kvótadöntést, például Ausztria csak 1,8 százalékban, Szlovákia 1 százalékban, mégis csak Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen indítottak kötelezettségszegési eljárást.

Magyarország elő fogja adni érveit, így például, hogy a megoldás nem a kvóta, hanem a határok megerősítése, a problémákat pedig ott kell kezelni ahol keletkeznek - tette hozzá.

Annak kapcsán, hogy a román miniszterelnök akasztással fenyegette azokat, akik a szülőföldjükön székely zászlót tűznek ki, Tuzson Bence azt hangsúlyozta: viták lehetnek, de
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 08:31
Választás 2018 - Fidesz: Soros be akar avatkozni a magyar választásba
bevándorlás támogatásával pedig elvitatja azt a jogot, hogy a magyarok határozzák meg, kikkel akarnak együtt élni.

A Soros György és szövetségesei részéről Magyarország irányába tapasztalható nyomásgyakorlás közé sorolta Judith Sargentini, a magyar jogállamiság helyzetéről szóló jelentést készítő európai parlamenti (EP-) képviselő budapesti látogatását. A frakcióvezető szerint a "Soros szövetségeseként" számon tartott képviselő az EP olyan íratlan szabályait is áthágja, minthogy az adott nemzeti választást megelőző fél évben az EP általában nem foglalkozik az érintett tagállammal.

"Természetesen ezekre a vitákra készen állunk (...), de példátlannak tartjuk a nyomásgyakorlás módját és a nyílt beavatkozást a magyar belpolitikai ügyekbe" - mondta Gulyás Gergely.

Ugyancsak a "Soros-féle nyomásgyakorlás" folytatásaként értékelte az amerikai szenátus külügyi bizottsága demokrata tagjainak Magyarországgal is foglalkozó jelentését. A beszámolót kiadó Ben Cardin szenátorról megjegyezte: az amerikai
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 16:22
Illegális bevándorlás - M1: az EP-jelentéstevő nem válaszolt érdemben a csatorna kérdéseire
Az M1 híradójában közölték: Judith Sargentinitől a csatorna riportere többször próbálta megkérdezni, hogy a Helsinki Bizottság, a Közép-európai Egyetem (CEU) és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) után ezúttal milyen szervezetekkel találkozik Magyarországon, mi alapján állította korábban, hogy az országban sérülnek az alapvető jogok, valamint, hogy a magyar kormány migrációs politikája befolyásolja-e a jelentés tartalmát, a képviselő azonban érdemben nem válaszolt a kérdésekre.

Tájékozódom, és ha mindent megtudtam, válaszolok - mondta Judith Sargentini.

A hírműsorban felidézték: a zöldpárti képviselő tavaly áprilisban a Magyarországról szóló európai parlamenti vitanapon egyebek mellett azt mondta, Magyarországon bezárják a menekülteket, támadásoknak teszik ki őket, Magyarország elhagyta a demokrácia útját, de a hetes cikkely szerinti eljárással vissza lehet kényszeríteni oda.

A képviselőt az EP korábban azzal bízta meg, hogy készítsen jelentést Magyarországról. Ezért ősszel a Soros
velemenyezd, 2018. január 09. kedd, 19:22
Illegális bevándorlás - Külügyminisztérium: befejeződött a megbeszélés az EP-jelentés készítőjével
Magyar Levente felidézte: az EP e jelentés alapján dönti majd el, hogy megindítja-e az uniós alapszerződés 7. cikkelye szerinti eljárást, ami akár Magyarország uniós szavazati jogának megvonásához is vezethet.

A bevándorlás kérdésben éles konfliktus van egyes brüsszeli intézmények, politikusok illetve Magyarország között. Magyarország nem kér a bevándorlásból. A magyar nép maga akarja eldönteni, hogy kikkel él együtt, és ezt többször is egyértelműen kinyilvánította. Ez az, ami irritál egyes brüsszeli politikusokat - közölte az államtitkár.

Magyarország jól tette, mikor az egyenes utat választotta és nyíltan elutasította a kötelező bevándorlási kvótát, közben ugyanis az EU 28 tagállama közül 20 ország elfogadta ugyan, de nem hajtotta végre. Az áttelepítendőknek csupán a 25 százalékét sikerült elhelyezni, a kötelező kvóták rendszere tehát megbukott - jelentette ki.

Nem kívánjuk a bevándorlással együtt járó párhuzamos társadalmak problémáját a nyakunkba venni. Magyarország ebben nem vesz,
velemenyezd, 2018. január 09. kedd, 16:51
Átadták az idei Szaharov-díjat az Európai Parlamentben
törvényhozó testületének nevezve a nemzetgyűlést. Hozzátette: "a helyzet napról napra romlik Venezuelában", ahol több mint 300 politikai bebörtönzöttet tartanak számon.

Az EP elnöke rámutatott a véleménynyilvánítás szabadságának fontosságára, mondván, az "a demokrácia egyik alappillére". Emellett elítélte a venezuelai helyzetet, és békés demokratikus átmenetre szólította fel az ország vezetését, illetve a politikai bebörtönzöttek szabadon bocsátását sürgette.

Tajani végezetül kiemelte: az EP kész választási megfigyelőket küldeni Venezuelába.

Julio Borges, a venezuelai nemzetgyűlés elnöke kijelentette: "ellenállunk, és legyőzzük ezt a rezsimet, amely eltérítette a demokráciát, és az éhezés eszközével tartja a népet ellenőrzés alatt". "Nem mondunk le a reményről, amíg Venezuela szabad nem lesz minden állampolgára számára" - fogalmazott.

"A díjat az ország egésze kapja: az anyák, akik gyerekük megmentése érdekében saját maguktól vonják meg a falatot, a gyermekek, akiknek a szemétben kell
velemenyezd, 2017. december 13. szerda, 14:22
Képek, videók
EP.választás után...
caris11935
2009. december 11. péntek, 13:27
EP.választás itt...Gyulán
caris11935
2009. október 30. péntek, 09:21
Magyarország,
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország határai
liliana01
2017. szeptember 24. vasárnap, 16:51
Magyarország - Hungary
sanci81
2017. július 30. vasárnap, 08:32
Magyarország.jpg
kicsoda57
2017. július 08. szombat, 00:49
mAGYARORSZÁG CÍMERÉT KÉT
furaila
2017. június 13. kedd, 00:03
Magyarország én igy szere
irmus
2017. június 08. csütörtök, 17:47
nagy-magyarorszag-terk ep.
alvaro-hopihe
2017. június 01. csütörtök, 09:38
Magyarország messzire van
chillik
2017. március 24. péntek, 12:29
Csonka Magyarország 01.jp
chillik
2017. március 21. kedd, 18:02
zzz 5 ViktoriaT.jpg
katka5212
2018. január 19. péntek, 11:58
December.23.Viktória
rushlilly
2017. december 03. vasárnap, 17:02
viktor névv.jpg
zsokica45
2017. szeptember 27. szerda, 11:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.