Belépés
2018. október 18. csütörtök | 42. hét | 291. nap | 20:17 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
EP-választás - Orbán: olyan embereket küldjünk Brüsszelbe, akik kiállnak mellettünk!
A miniszterelnök Dabason, a polgármesteri hivatal előtt összegyűlteknek mondott beszédében közölte: azt tapasztalja, hogy nem mindenki látja világosan az összefüggést a "saját személyes sorsunk és életünk, valamint az európai választás között".

"A magyarok hajlamosak azt gondolni, hogy Brüsszel túlságosan messze van, úgysem ott dőlnek el a dolgok, hanem itt. Ebben sok igazság van, mert a dolgok itt dőlnek el, de ott tudják megakasztani őket" - fogalmazott.

Kijelentette, egyáltalán nem mindegy, hogy "miféle embereket" küld Magyarország Brüsszelbe. "Az ő képességükön, felkészültségükön, lelki alkatukon múlik az, hogy olyan emberek lesznek-e Brüsszelben, akik kiállnak mellettünk, segítenek megvédeni, amit csinálunk, vagy olyanok, akik inkább mellőzik a magyarokat, esetenként el is árulnak bennünket" - fogalmazott.

"Ne küldjünk ilyen embereket Brüsszelbe, csak olyanokat küldjünk, akik kiállnak mellettünk" - hangsúlyozta.

Van néhány olyan dolog, amiért meg kell harcolnunk - mondta a kormányfő. Mint mondta, ilyen a magyar föld védelme, ugyanis a földtörvényt már most támadják Brüsszelben. Kijelentette: a magyar földtörvény azt a célt szolgálja, hogy a termőföld magyar kézben maradhasson úgy, hogy közben tiszteletben tartjuk az uniós szabályokat. "Vékony ösvény, de van ilyen ösvény, ezen jár a mi törvényünk, de meg kell védenünk" - mondta.

"Meg kell majd védenünk a rezsicsökkentést is, mert Brüsszelben nem nézik jó szemmel, hogy állami beavatkozással és eszközökkel radikálisan, lépésről lépésre csökkentjük a rezsinek a költségét, az energiának az árát" - fogalmazott.

A miniszterelnök szerint nem bennünket kéne visszafogni, hanem egész Európának kellene a radikális energiaár-csökkentés "ösvényére lépni", egyébként bezárhatjuk üzemeinket, termelő egységeinket, mert nem tudjuk tartani a versenyt sem az amerikaiakkal, sem az ázsiaiakkal.

Amíg meggyőzzük arról Brüsszelt, hogy át kell állni egy másik logikára, addig meg kell védeni mindazt, amit ebben az ügyben itthon elértünk - tette hozzá.

Arra bíztatta közönségét, hogy menjenek el szavazni vasárnap, és szavazzanak arra, "ami bevált".

"Én nem mondom azt, hogy a mostani kormány csupa angyalok gyülekezete, a Fideszről nem merem azt állítani, mert erre semmi okunk, hogy hibátlanul működne, sőt számos helyen tudunk, és kell is javítani a teljesítményünkön. De ha megnézzük, hogy miből lehet Magyarországon ma választani, kik azok (...), akik értik Magyarországot, akik tudják, mit akarnak a magyar emberek (...), akkor azt kell mondanom, hogy a választék szerény" - fogalmazott Orván Viktor. A magyarokért kiállni leginkább a Fidesz-KDNP képes - hangsúlyozta.

A kormányfő kiemelte, "vannak ma közéleti forgalomban olyan gondolatok is, amelyek veszélyesek Magyarországra. Kifejezetten szélsőséges gondolatok, amelyeknek nem szabad megengedni, hogy teret nyerhessenek". Ismertetése szerint az egyik ilyen gondolat arról szól, hogy Magyarország ezeréves államiságát be kell fejezni, és helyette hozzanak létre egy Európai Egyesült Államokat. Közölte, a Fidesz-KDNP határozottan ellenzi a magyar államiság és a magyar szuverenitás feladását. "Európa az otthonunk, de Magyarország a hazánk, meg kell maradnia úgy, ahogy az Szent István óta létezik" - jelentette ki.

Május 25-e arról is szól, hogy akarunk-e Magyarország helyett beleolvadni egy Európai Egyesült Államokba - mondta.

A kormányfő ugyanakkor hozzátette, vannak olyan erők, amelyek pedig azt mondják, hogy lépjünk ki az Európai Unióból, ő azonban ellenzi ezt. Ha mérleget vonunk, egyértelmű, hogy Magyarország, minden nehézség ellenére, különösképpen gazdasági értelemben jóval többet nyer, mint amennyit veszít azon, hogy az Európai Unió tagjai vagyunk - mondta.

Aki az Európai Unióból való kilépés mellett érvel, az a magyar nemzeti érdekeivel szemben, a magyar emberek anyagi érdekei ellen érvel. Ha kilépünk az unióból, sokkal rosszabbul fogunk élni - tette hozzá.

"Mindkét szélsőséget (...) utasítsuk el, és szavazzunk a nemzeti alapokon álló, európai hagyományokat érző európai középre, a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt szövetségére" - jelentette ki.

Orbán Viktor szerint Magyarország egy olyan négy év előtt áll, amit ha jól használnak ki, akkor az úgy vonulhat be a magyar nemzetgazdaság történetébe, mint egy fölívelő szakasza Magyarországnak.

Szólt arról is, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter folytatni fogja munkáját.

A kormányfő Kőszegi Zoltán (Dabas Fejlődéséért Integrálódók Egyesülete-Fidesz) polgármester meghívására érkezett a Pest megyei településre hétfő délután. A település vezetőjével mintegy háromnegyed órán tárgyalt. Ezután beszélgetett a polgármesteri hivatal előtti téren megjelent emberekkel, akik részben a környékbeli településekről érkeztek, többen Ráckeve táblát tartottak a magasba. Voltak, akik Fidesz-zászlót lengettek. A miniszterelnök egy széken állva tartotta meg beszédét.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2014. május 19. hétfő, 19:46
Címkék: Magyarország Brüsszelbe, Orván Viktor, Európai Egyesült Államokat, Szent István, Európai Egyesült Államokba, Európai Unióból,
Kommentek
Fidesz: Brüsszel a migránsok szervezett beutaztatását akarja bevezetni
gyakorlatilag illegális bevándorlók, a mostani törekvések pedig arra irányulnak, hogy aki csak gondol egyet, és Európába akar jönni, az ezt automatikusan meg is tehesse.

Azt is mondta, hogy ha Brüsszel legalizálná a beutaztatást, akkor afrikaiak milliói indulnának el Európa felé, hogy "a többi régióról ne is beszéljünk".

Összegzése szerint Brüsszel bevándorláspárti vezetése ahelyett, hogy meghallgatná az európai emberek véleményét, újabbnál újabb bevándorláspárti javaslatokat tesz. Az EP-választás felé közeledve egyre világosabban látszik a tét: ha ez a bevándorláspárti többség marad Brüsszelben, akkor fel fogják gyorsítani a bevándorlók beutaztatását az EU-ba - mondta.

Hidvéghi Balázs kérdésre helyes célnak nevezte, hogy létrejöjjön egy magyarságkutató intézet.

Egy másik, egészségüggyel kapcsolatos felvetésre azt felelte: nem helyénvaló, ha az állami intézményekben zajló állami ellátás összekeveredik mangánrendelésekkel, azokat magánrendelőkben kell végezni. Ezt az elviekben létező
velemenyezd, 2018. október 11. csütörtök, 12:41
EU-tisztújítás - Frans Timmermans elindul az európai szociáldemokraták csúcsjelölti tisztségéért
A holland politikus a Financial Times című brit újságnak adott interjújában közölte, azért döntött az indulás mellett, hogy elmondhassa a gyerekeinek, ő "mindent megpróbált" az EU létét fenyegető veszélyek elhárítása érdekében.

"Hatalmas a tét. Ez az első európai parlamenti választás, amelyik nem arról szól, hogy a jobboldal vagy a baloldal lesz-e kicsit erősebb, hanem arról, hogy lesz-e egyáltalán a jövőben Európai Unió" - fogalmazott.

Sajtójelentések szerint az alelnököt többek között a német, az olasz és a spanyol szociáldemokraták is támogatásukról biztosították, hazai pártja viszont már nem tagja a holland kormánykoalíciónak, ami hátrányt jelent.

Az 57 éves Timmermans tapasztalt, számos nyelven jól beszélő, szenvedélyesen uniópárti politikus, akit azonban sokan támadnak a migrációs és a jogállamisági vitákban képviselt álláspontja miatt.

A PES listavezetőjének eddig csak Maros Sefcovic szlovák bizottsági alelnök jelentkezett be hivatalosan, Christian Kern volt osztrák pedig
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 18:23
Az olasz Öt Csillag Mozgalom kizárta a szélsőjobboldallal közös frakció lehetőségét az EP-ben
Az euroszkeptikus, populista M5S a bevándorlásellenes Ligával közösen alakított kormányt májusban Olaszországban, az EP-ben pedig a Szabadságjogok és Demokrácia Európája Mozgalom (EFDD) nevű képviselőcsoport második legnagyobb tagja az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártja (UKIP) után.

Még kérdéses, hogy a jövő évi EP-választások után melyik frakcióba fognak beülni a párt képviselői. Az Öt Csillag Mozgalom tavaly megpróbált belépni a liberális csoportba (ALDE), a csatlakozási kérelmét azonban elutasították.

"Nem lehet kétség afelől, hogy a mozgalom soha nem fog közös frakcióban ülni Marine Le Pennel" - közölte sajtótájékoztatóján Fico a francia radikális jobboldali Nemzeti Tömörülés (korábbi Nemzeti Front) vezette Nemzet és Szabadság Európája (ENF) frakcióra utalva, amelynek a Liga is tagja.

Az olasz képviselőház elnöke elmondta, hogy minden frakció vezetőjével találkozni szeretnének majd, mielőtt meghozzák a döntésüket.

A friss felmérések a szélsőjobboldali és euroszkeptikus erők
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 14:41
Maros Sefcovic javítaná a párbeszédet a keleti uniós tagállamokkal
Sajtótájékoztatóján Sefcovic prioritásként jelölte meg az Európai Unióval jogállamisági vitában lévő tagállamokkal, például Magyarországgal és Lengyelországgal való párbeszéd javítását, amennyiben pártjának jövő évi európai parlamenti (EP-) választási győzelme esetén ő lenne a brüsszeli testület következő elnöke.

A bizottság energiaunióért felelős alelnöke mindazonáltal a feltételek szigorodására figyelmeztetett, hangsúlyozva, arra kell készülni, hogy a jövőben az uniós értékek betartásához kötik majd a közösségi támogatásokat.

Mint mondta, a nettó befizető országok világossá tették, hogy szorosabb ellenőrzést kell bevezetni.

"100 százalékos garanciára van szükség, hogy megfelelően felügyelik az európai adófizetők pénzének elköltését, és ehhez független igazságszolgáltatási rendszer, független bíróságok és független számvevőszék kell" - szögezte le, bizonyosnak nevezve, hogy reformok várhatóak ezen a téren.

Sefcovic kiemelte, hogy az európai ügyészi hivatalban való részvételt is
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 21:41
A belügyminiszter lemondása után Macron átalakítja a teljes francia kormányt
a hét elején benyújtja kormánya lemondását, majd az államfő ismét őt nevezi ki miniszterelnöknek, ő pedig a legitimációja megerősítésére bizalmi szavazást fog kérni a nemzetgyűlésben, ahol Emmanuel Macron pártjának, a Köztársaság lendületbennek abszolút többsége van, ezért a szavazás csak formalitás lesz. Azt követően viszont a miniszterelnöknek alkalma lesz beszédet mondani a képviselők előtt az új kormány irányvonaláról, és egyértelművé tenni a hatalom szándékait a jövő májusi európai parlamenti választások előtt.

A lap szerint biztosra vehető Francoise Nyssen kulturális miniszter távozása, ő visszatér az általa alapított Actes Sud könyvkiadó élére. Várhatóan Stéphane Travert is otthagyja az agrártárcát, Jacques Mézard a felzárkóztatási minisztériumot, távoznak a belügyminisztérium államtitkárai is, valamint Frédérique Vidal felsőoktatási miniszter. A Le Parisien című napilap úgy tudja, hogy a köztársasági elnök Nicole Belloubet igazságügyi miniszter leváltását is tervezi.

A belügyi tárca élére
velemenyezd, 2018. október 07. vasárnap, 14:41
Megállíthatatlan mélyrepülés, így tették tönkre magukat az e
Megállíthatatlan mélyrepülés, így tették tönkre magukat az ellenzéki pártok

Az ellenzéki zuhanás megállíthatatlannak tűnik. Jól látszik, hogy az áprilisi választás méretes buktája és az azt megelőző és követő összefogás körüli huzavonák tovább mélyítették a felszín alatti nézeteltéréseket a pártokon belül. Olyannyira, hogy ez már lassan az egyes pártok létét is fenyegeti. És még ezek a politikusok akarták az országot, egymással összefogva kormányozni. Nagy szerencséje a magyar népnek, hogy ez nem sikerült nekik. Alábbi cikkünkben összefoglaljuk, hogy mi történt az ellenzéki pártokkal, így az MSZP-vel, a Jobbikkal és az LMP-vel a választást követően, és hogy jutottak el a jelenlegi katasztrofális állapotukhoz.

A 2018-as választás éjszakája végképp összetörte az addig dédelgetett hiú ellenzéki ábrándokat, és visszahozta a hataloméhségébe belebetegedett pártvezéreket a földre. Ugyanis azt hitték ezek a fiúk és lányok, hogy a
menusgabor, 2018. október 07. vasárnap, 13:45
Kiss Balázs Kunó: Októberi energiák - Tudatosság a négyzeten
ami képes meghallani a isteni sugallatot, ami lefordítja emberivé az istenit. Alacsony szinte persze csak újabb agyalások, újabb elméletek és újabb holt tudás hajszolásáról szól. Na de "magas" szinten alkalmazva tényleg az elmén, egón túli hangok meghallásának eszköze.
Ez a Merkúr most nagyon aktív szerepet kap októberben, tehát igencsak nagy lehetőségnek várnak ránk a tudatosodás terén. Persze aki elveszik a hétköznapokban, az nagyon belezavarodhat az érvek-ellenérvek, valamint a jó és rossz választások birodalmába.
Ha ilyen döntési helyzetekbe, agyalnivalókba ütköznél, tudd, hogy a megoldás egy karnyújtásnyira van: ott van benned. Csak meg kell hallanod.
Októberi energiák

A hónap eleji Merkúr-Szaturnusz kvintil egy csodás lehetőséget szimbolizál az értelem és elme területén. A gondolkodás csak abban az esetben az ellenséged, ha hagyod, hogy a múltadból és a félelmeidből táplálkozzon. Ha az elmédet átjárja az isteni éned, akkor az elme, mintegy beolvadva az isteni
sz719eszter, 2018. október 06. szombat, 12:13
Fidesz: a magyar ellenzéki EP-képviselők már választottak és a bevándorláspárti oldalra álltak
Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója csütörtökön Budapesten újságíróknak azt mondta, az EP-választás közeledtével egyre élesedik a vita a bevándorlást pártoló és ellenző politikai erők között és a magyar ellenzéki EP-képviselők a bevándorláspárti oldalra álltak.

Mint mondta, nemcsak a Sargentini-jelentés megszavazásakor volt ez világos, hanem az elmúlt évben is megszavaztak minden, a migráció elősegítését támogató brüsszeli javaslatot.

Ujhelyi István, Szanyi Tibor, Niedermüller Péter, Molnár Csaba, Jávor Benedek és Meszerics Tamás EP-képviselők legkevesebb 16 alkalommal szavaztak meg olyan bevándorláspárti javaslatot az EP-ben, amelyek mind arra irányultak, hogy még több migránst hozzanak be Európába - jelentette ki. Hozzátette: a magyar emberek akaratával szembemenve a képviselők támogatták a kötelező kvótát, az áttelepítési programokat, a migránsok családegyesítését.

Megjegyezte: nemcsak megszavazták a Magyarországot elítélő Sargentini-jelentést, de Ujhelyi István és
velemenyezd, 2018. október 04. csütörtök, 23:31
Képek, videók
EP.választás után...
caris11935
2009. december 11. péntek, 13:27
EP.választás itt...Gyulán
caris11935
2009. október 30. péntek, 09:21
magyarország-dunakanya r.j
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 21:03
Magyarország,
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország határai
liliana01
2017. szeptember 24. vasárnap, 16:51
Magyarország - Hungary
sanci81
2017. július 30. vasárnap, 08:32
Magyarország.jpg
kicsoda57
2017. július 08. szombat, 00:49
mAGYARORSZÁG CÍMERÉT KÉT
furaila
2017. június 13. kedd, 00:03
Magyarország én igy szere
irmus
2017. június 08. csütörtök, 17:47
nagy-magyarorszag-terk ep.
alvaro-hopihe
2017. június 01. csütörtök, 09:38
Magyarország messzire van
chillik
2017. március 24. péntek, 12:29
Japport Viktor híres cukr
irmus
2018. június 17. vasárnap, 14:23
Viktória.gif
katka5212
2018. június 16. szombat, 15:40
Viktória3.png
katka5212
2018. június 16. szombat, 15:39
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.