Regisztráció  Belépés
2018. április 26. csütörtök | 17. hét | 116. nap | 15:37 | Ervin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
EP-választás - Orbán: olyan embereket küldjünk Brüsszelbe, akik kiállnak mellettünk!
A miniszterelnök Dabason, a polgármesteri hivatal előtt összegyűlteknek mondott beszédében közölte: azt tapasztalja, hogy nem mindenki látja világosan az összefüggést a "saját személyes sorsunk és életünk, valamint az európai választás között".

"A magyarok hajlamosak azt gondolni, hogy Brüsszel túlságosan messze van, úgysem ott dőlnek el a dolgok, hanem itt. Ebben sok igazság van, mert a dolgok itt dőlnek el, de ott tudják megakasztani őket" - fogalmazott.

Kijelentette, egyáltalán nem mindegy, hogy "miféle embereket" küld Magyarország Brüsszelbe. "Az ő képességükön, felkészültségükön, lelki alkatukon múlik az, hogy olyan emberek lesznek-e Brüsszelben, akik kiállnak mellettünk, segítenek megvédeni, amit csinálunk, vagy olyanok, akik inkább mellőzik a magyarokat, esetenként el is árulnak bennünket" - fogalmazott.

"Ne küldjünk ilyen embereket Brüsszelbe, csak olyanokat küldjünk, akik kiállnak mellettünk" - hangsúlyozta.

Van néhány olyan dolog, amiért meg kell harcolnunk - mondta a kormányfő. Mint mondta, ilyen a magyar föld védelme, ugyanis a földtörvényt már most támadják Brüsszelben. Kijelentette: a magyar földtörvény azt a célt szolgálja, hogy a termőföld magyar kézben maradhasson úgy, hogy közben tiszteletben tartjuk az uniós szabályokat. "Vékony ösvény, de van ilyen ösvény, ezen jár a mi törvényünk, de meg kell védenünk" - mondta.

"Meg kell majd védenünk a rezsicsökkentést is, mert Brüsszelben nem nézik jó szemmel, hogy állami beavatkozással és eszközökkel radikálisan, lépésről lépésre csökkentjük a rezsinek a költségét, az energiának az árát" - fogalmazott.

A miniszterelnök szerint nem bennünket kéne visszafogni, hanem egész Európának kellene a radikális energiaár-csökkentés "ösvényére lépni", egyébként bezárhatjuk üzemeinket, termelő egységeinket, mert nem tudjuk tartani a versenyt sem az amerikaiakkal, sem az ázsiaiakkal.

Amíg meggyőzzük arról Brüsszelt, hogy át kell állni egy másik logikára, addig meg kell védeni mindazt, amit ebben az ügyben itthon elértünk - tette hozzá.

Arra bíztatta közönségét, hogy menjenek el szavazni vasárnap, és szavazzanak arra, "ami bevált".

"Én nem mondom azt, hogy a mostani kormány csupa angyalok gyülekezete, a Fideszről nem merem azt állítani, mert erre semmi okunk, hogy hibátlanul működne, sőt számos helyen tudunk, és kell is javítani a teljesítményünkön. De ha megnézzük, hogy miből lehet Magyarországon ma választani, kik azok (...), akik értik Magyarországot, akik tudják, mit akarnak a magyar emberek (...), akkor azt kell mondanom, hogy a választék szerény" - fogalmazott Orván Viktor. A magyarokért kiállni leginkább a Fidesz-KDNP képes - hangsúlyozta.

A kormányfő kiemelte, "vannak ma közéleti forgalomban olyan gondolatok is, amelyek veszélyesek Magyarországra. Kifejezetten szélsőséges gondolatok, amelyeknek nem szabad megengedni, hogy teret nyerhessenek". Ismertetése szerint az egyik ilyen gondolat arról szól, hogy Magyarország ezeréves államiságát be kell fejezni, és helyette hozzanak létre egy Európai Egyesült Államokat. Közölte, a Fidesz-KDNP határozottan ellenzi a magyar államiság és a magyar szuverenitás feladását. "Európa az otthonunk, de Magyarország a hazánk, meg kell maradnia úgy, ahogy az Szent István óta létezik" - jelentette ki.

Május 25-e arról is szól, hogy akarunk-e Magyarország helyett beleolvadni egy Európai Egyesült Államokba - mondta.

A kormányfő ugyanakkor hozzátette, vannak olyan erők, amelyek pedig azt mondják, hogy lépjünk ki az Európai Unióból, ő azonban ellenzi ezt. Ha mérleget vonunk, egyértelmű, hogy Magyarország, minden nehézség ellenére, különösképpen gazdasági értelemben jóval többet nyer, mint amennyit veszít azon, hogy az Európai Unió tagjai vagyunk - mondta.

Aki az Európai Unióból való kilépés mellett érvel, az a magyar nemzeti érdekeivel szemben, a magyar emberek anyagi érdekei ellen érvel. Ha kilépünk az unióból, sokkal rosszabbul fogunk élni - tette hozzá.

"Mindkét szélsőséget (...) utasítsuk el, és szavazzunk a nemzeti alapokon álló, európai hagyományokat érző európai középre, a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt szövetségére" - jelentette ki.

Orbán Viktor szerint Magyarország egy olyan négy év előtt áll, amit ha jól használnak ki, akkor az úgy vonulhat be a magyar nemzetgazdaság történetébe, mint egy fölívelő szakasza Magyarországnak.

Szólt arról is, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter folytatni fogja munkáját.

A kormányfő Kőszegi Zoltán (Dabas Fejlődéséért Integrálódók Egyesülete-Fidesz) polgármester meghívására érkezett a Pest megyei településre hétfő délután. A település vezetőjével mintegy háromnegyed órán tárgyalt. Ezután beszélgetett a polgármesteri hivatal előtti téren megjelent emberekkel, akik részben a környékbeli településekről érkeztek, többen Ráckeve táblát tartottak a magasba. Voltak, akik Fidesz-zászlót lengettek. A miniszterelnök egy széken állva tartotta meg beszédét.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2014. május 19. hétfő, 19:46
Címkék: Magyarország Brüsszelbe, Orván Viktor, Európai Egyesült Államokat, Szent István, Európai Egyesült Államokba, Európai Unióból,
Kommentek
noÁr - TANULNI AKARUNK! (felirattal is)
Országgyűlési választás
2018. április 8.

Miért kell mindenkinek elmennie szavazni?
Ezért!

Szöveg:

A tudás hatalom, ezért akarom,
Hogy lelkem és szívem szállhasson szabadon,
Elménk kulcsa a jövő kapuját nyithatja,
Ezért a tudást nekünk senki meg nem tilthatja.
Gyertek velünk! Látogassunk el egy nyílt napra!
A haragot csak a tudatlanság szíthatja.
Ezért legyen hangos agyunknak a szívhangja,
Mi vagyunk a jövő! Vesszen a hallgatásnak írmagja!
Azért mert kiállunk a vita és az érv mellett,
Talán mégse legyünk megbélyegzett bérencek,
Magolva a jövőt biztos, hogy nem érted meg,
Fedezzük fel a tartalomban végre az értelmet.
Kosztolányit értjük? Milyen a részegség hajnala?
Mert funkcionális analfabéta a fiatalok egy harmada.
Az oktatásnak bizony a legnagyobb bukása,
ha fiatalokat nevel csupán lexikális tudásra.
Márciusi ifjakat tudni kell, Petőfit, Jókait,
Na de ki tanítja meg Neked az
tinka1951, 2018. április 06. péntek, 08:23
Választás 2018 - Nyitrai Zsolt: az elkövetkező évtizedekről is szól a választás
A politikus szerint a tét az, hogy "megmarad-e a piros-fehér-zöld", sikerül-e megvédeni az országot, amely ma biztonságos, a "béke szigete" Európa közepén, amit meg is kell tartani. Az április 8-i választás döntően befolyásolja a kontinens sorsát is - tette hozzá.

A migrációról szólva Nyitrai Zsolt arra hívta fel a figyelmet, hogy az Európai Unió rövid időn belül keresztül akarja erőltetni a bevándorlással kapcsolatos döntéseit, amelyek alapján Magyarországra még az idén 10 ezer bevándorlót telepítenének be.

Szerinte Brüsszel azért akar "felpörögni", mert jövőre európai parlamenti (EP) választás lesz, és könnyen lehet, hogy kicserélődik az EP, és olyan pártok kerülhetnek többségbe, amelyek meg akarják védeni Európát.

A fideszes képviselő hangsúlyozta ugyanakkor, hogy Magyarország nincs egyedül a küzdelemben, mert a visegrádi államok, Ausztria, Olaszország és egyre több állam látja: a migráció az egyik legfontosabb kérdés.

Nyitrai Zsolt megjegyezte azonban azt is, hogy a magyarországi
velemenyezd, 2018. március 29. csütörtök, 22:12
EU-csúcs - Az uniós tagországok vezetői várhatóan a személyes adatok védelmére szólítanak fel
közösségi hálózatoknak és a minden digitális platformnak garantálniuk kell az adatkezelésük átláthatóságát és valamennyi regisztrált felhasználó magánéletének és személyes adatainak teljes védelmét - áll a szövegtervezetben.

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke korábban elmondta, hogy az uniós tagországok vezetői minden olyan kérdéssel foglalkozni fognak kétnapos csúcstalálkozójukon, amelyek "aláássák a demokráciáinkba vetett bizalmat, hamis híreket terjesztenek, vagy beavatkoznak demokratikus választási folyamatokba.

Kedden az Európai Parlament (EP) meghívta Mark Zuckerberget, a Facebook alapító-vezérigazgatóját, hogy adjon magyarázatot a cég körül a napokban kirobbant botrányra. A Facebooknak egyértelművé kell tennie az 500 millió uniós polgár képviselői előtt, hogy a személyes adataikat nem használják fel a demokrácia manipulálására, valamit arra, miként használhatott fel a Cambridge Analyticatöbb tízmillió Facebook-profilt az amerikai elnökválasztási kampányban - közölte Antonio Tajani, az EP
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 16:42
Magyar Idők - Gaudi-Nagy: megszületett a Jobbik őszödi beszéde
A párt volt országgyűlési képviselője a Magyar Idők csütörtöki számában hozzátette: azzal pedig, hogy a Jobbik akkori híveit nácinak nevezte, Mirkóczki "szembeköpte mindazokat a derék hazafiakat", akik a 2006-os rendőrterror utáni nemzeti ellenállás tagjaként előremozdították a Jobbikot és kiemelték a törpepárt-létből. Ezek szerint az új Jobbik irányvonala már a 2009-es EP-választás fő jelszavát - Magyarország a magyaroké - is hazugságnak tekinti? - tette fel a kérdést Gaudi-Nagy Tamás.

Mirkóczki azon kijelentésére pedig, miszerint "Alföldi Róbert nemhogy belefér, hanem egyenesen feltétele egy normális országnak", Gaudi-Nagy Tamás úgy reagált, ez egy balliberális irányba történő radikális változás, aminek már semmi köze ahhoz a gondolkodáshoz, amelyet azok vallottak, akiket most a Jobbik szóvivője az új potenciális szövetségesek felé való behódolás érdekében lenáciz és megtagad.A lap mindezek után felidézi, hogy Vona Gábor pártelnök 2009-ben, egy lakossági fórumon azt mondta, "ha mi
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 07:20
Krónika 1. rész (napirendelőtt: MSZP, Jobbik)
közvilágítást javítják és igyekeznek 12 milliárdot visszaszerezni Tiborcz Istvántól, hogy vissza lehessen fizetni, az uniónak, vagy Kósa Lajos 1300 milliárdját igyekeznek visszacsempészni a költségvetésbe, vagy Rogán Antal találmányát érintő nyomozásban tanúskodnak, vagy Semjén Zsolt elől jegesmedvét bújtatnak, mielőtt kilövi. Értékelése szerint a mostani kormányzás nem keresztény, nem szociális és nem demokrata, egyetlen célja van: Magyarország javainak a megszerzése. Úgy látta: éppen készülnek elcsalni a választásokat, fideszes segítséggel kamu- és bizniszpártok elhunytak adataihoz jutottak. Szerinte Orbán rendszere leváltható, Magyarország megjavítható.Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára közölte: a vitanap témájáról nem beszélt a képviselő, s ez is bizonyítja, hogy az kampánycélokat szolgál. Megjegyezte: az a párt emleget fenyegetést, amelyik 2006-ban a tömegbe lövetett és a felelősöket még ki is tüntették.

Az MSZP mindennel foglalkozik, kivéve az ország
velemenyezd, 2018. március 21. szerda, 14:50
Választás 2018 - A Demokratikus Koalíció továbbra is tárgyalni akar az LMP-vel
Molnár Csaba keddi, budapesti sajtótájékoztatóján az LMP vezetőinek egy kevéssel korábban elhangzott szavaira reagált. Az EP-képviselő azt mondta, az LMP-s nyilatkozatokból úgy tűnik, hogy az LMP nagyon különböző tárgyalásokat folytatott vasárnap a demokratikus ellenzéki pártokkal és hétfőn a Jobbikkal. A Jobbik elutasította az LMP közeledését, de a DK minél előbb szeretne tovább tárgyalni - közölte.

Az LMP miniszterelnök-jelöltje keddi sajtótájékoztatóján lezártnak tekintette a tárgyalásokat, mert azt szeretné, ha minden ellenzéki párt együttműködne, köztük a Jobbik is - értelmezte a Szél Bernadett által elmondottakat Molnár Csaba. A DK viszont úgy látja, hogy ennél sokkal jobb, ha azok a pártok működnek együtt, akik erre hajlandóak - tette hozzá.

Molnár Csaba kiemelte: a keddi sajtótájékoztatón az LMP másik társelnöke, Hadházy Ákos viszont azt mondta, hogy habár már nem kezdeményeznek tárgyalásokat, de nyitottak arra, hogy ha valaki "megkeresi őket, akkor beszélgessenek".A DK-s politikus
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 17:16
Orbán: Európa megtelt, a határokat meg kell védeni
reményekre jogosít bennünket, a bajorok mindig (...) fair népként éltek a magyaroknak az emlékezetében" - jelezte, majd hozzátette: arra számít, hogy Horst Seehofer a német kormányban mindig meg fogja adni azt a tiszteletet és elismerést Magyarországnak, amit megérdemel. Azt mondta, "ennek a jeleit már látjuk is, ezért a bajor-magyar kapcsolatok most a német-magyar kapcsolatok javulásához is sokat hozzátehetnek majd".

A keddi tárgyaláson szó volt továbbá a 2019-ben esedékes európai parlamenti (EP-) választásról, amellyel kapcsolatban Orbán Viktor közölte: az EP-választáson a Fidesz az Európai Néppárt csapatával indul együtt. "Mi az Európai Néppárthoz tartozunk, büszkék vagyunk erre, és úgy tekintünk magunkra, mint egy erős pártjára az Európai Néppártnak". Igaz, hogy a Fidesz a pártcsaládnak nem a fősodrához tartozik, hanem inkább a jobboldalához, "mi vagyunk az Európai Néppárt CSU-ja, tehát mi vagyunk a hagyományos kereszténydemokrata értékeket képviselő csoport egyik meghatározó pártja a néppárton
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 15:55
A következő európai parlamenti választásokat 2019. május 23. és 26. között tartják
A tanácsi sajtószolgálat tájékoztatása szerint a hivatalos jóváhagyásra június végéig kerül sor.

Az európai uniós tagországok lakói ötévente határoznak arról, hogy kik képviseljék őket az EP-ben, az Európai Unió egyetlen közvetlenül választott intézményében.

A választást a kijelölt időpontok között bonyolítják le az Európai Unióban, az egyes tagországok azonban szabadon dönthettek arról, hogy ezen belül melyik napon. Mivel a hatályos törvények szerint Magyarországon csak vasárnap lehet választást tartani, így a magyarországi voksolás minden bizonnyal jövő év május 26-án lesz.
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 11:35
Képek, videók
EP.választás után...
caris11935
2009. december 11. péntek, 13:27
EP.választás itt...Gyulán
caris11935
2009. október 30. péntek, 09:21
Magyarország,
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország határai
liliana01
2017. szeptember 24. vasárnap, 16:51
Magyarország - Hungary
sanci81
2017. július 30. vasárnap, 08:32
Magyarország.jpg
kicsoda57
2017. július 08. szombat, 00:49
mAGYARORSZÁG CÍMERÉT KÉT
furaila
2017. június 13. kedd, 00:03
Magyarország én igy szere
irmus
2017. június 08. csütörtök, 17:47
nagy-magyarorszag-terk ep.
alvaro-hopihe
2017. június 01. csütörtök, 09:38
Magyarország messzire van
chillik
2017. március 24. péntek, 12:29
Csonka Magyarország 01.jp
chillik
2017. március 21. kedd, 18:02
Zakály Viktória - Tartson
sanci81
2018. április 23. hétfő, 17:58
Zakály Viktória - Én váro
sanci81
2018. április 23. hétfő, 17:56
0 Viktor Molev képe Névte
lovaszmarika
2018. április 22. vasárnap, 15:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.