Regisztráció  Belépés
2017. október 18. szerda | 42. hét | 291. nap | 00:26 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Német-török viszály - Hitler-maradványnak nevezte egy török lap Merkelt és Schulzot
Az Aksam szerkesztői a vonatkozó cikk címéhez horogkeresztet illesztettek, Merkelt pedig úgy ábrázolták, hogy a német vezető fekete betűkkel írt neve Hitler-bajuszt képezett a politikus orra alatt. A kancellár fényképe mellett szerepel két kisebb fotó Jean-Claude Junckerről, az Európai Bizottság elnökéről és Schulzról. Az írás felsorolja a Merkel és Schulz vasárnap esti televíziós vitájára adott hétfői török reagálásokat.

A jelenlegi német politikát és Hitlert párhuzamba állító cikkek már korábban is többször jelentek meg a török sajtóban, amikor a két ország viszonyában időre időre feszültség keletkezett. Recep Tayyip Erdogan török elnök márciusban pedig maga állította azt, hogy Merkel náci praktikákat alkalmaz, amiért nem engedte, hogy török miniszterek kampányoljanak Németországban.

A szintén kormánypárti Sabah angolul megjelenő változata, a Daily Sabah hétfőn úgy fogalmazott, hogy a "gyűlölet magjai", amelyeket Merkel és Schulz ma ültetnek el, a közeljövőben társadalmi és politikai válságba sodorják Németországot. Az újság szerint Berlin a kiinduló pontja a világban tapasztalható populista hullámnak, a német főváros a neonácizmus központja, de világelső a gyűlölet-bűncselekmények tekintetében is. A Daily Sabah beszámolója ironikusnak nevezte, hogy a másfél órás vasárnapi tévévita legnagyobb részében a választásra készülő német politikusok Törökországgal voltak elfoglalva.

Schulz kijelentette, hogy a tavalyi puccskísérlet utáni tisztogatással Ankara "átlépett minden határt", ezért megválasztása esetén kezdeményezi a török uniós csatlakozási tárgyalások megszakítását. Merkel óvatosabban fogalmazott, hangsúlyozta, hogy a Törökországban raboskodó német állampolgárok miatt nem szabad "becsapni az ajtót", és elsősorban gazdasági nyomást kell gyakorolni Ankarára.

A német és a török kormány kapcsolatai a tavalyi puccskísérlet óta folyamatosan romlanak, a viszonyt konfliktusok egyre hosszabb sora terheli. A berlini vezetés júliusban irányváltást jelentett be, az eddiginél keményebb fellépést ígér, arra hivatkozva, hogy Ankara elfordul az európai értékektől.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. szeptember 05. kedd, 12:32
Címkék: Jean-Claude Junckerről, Európai Bizottság, Recep Tayyip Erdogan, Daily Sabah, vonatkozó cikk, német vezető,
Kommentek
Bajnokok Ligája - A keddi program
A programból a Manchester City-Napoli összecsapás, illetve a címvédő Real Madridnak a Tottenham Hotspur elleni meccse emelkedik ki.Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló (az UEFA oldaláról):

-----------------------------------------------------------

E csoport: Maribor (szlovén)-FC Liverpool (angol) 20.45 Szpartak Moszkva (orosz)-Sevilla (spanyol) 20.45

Az állás: 1. Sevilla 4 pont, 2. FC Liverpool 2 (3-3), 3. Szpartak Moszkva 2 (2-2), 4. Maribor 1

F csoport: Feyenoord (holland)-Sahtar Donyeck (ukrán) 20.45 Manchester City (angol)-SSC Napoli (olasz) 20.45

Az állás: 1. Manchester City 6 pont, 2. SSC Napoli 3 (4-3), 3. Sahtar Donyeck 3 (2-3), 4. Feyenoord
0
G csoport: RB Leipzig (német)-FC Porto (portugál) 20.45AS Monaco (francia)-Besiktas (török) 20.45

Az állás: 1. Besiktas 6 pont, 2. FC Porto 3, 3. RB Leipzig 1 (1-3), 4. AS Monaco 1 (1-4)

H csoport: Real Madrid (spanyol)-Tottenham Hotspur (angol) 20.45APOEL (ciprusi)-Borussia Dortmund (német)
velemenyezd, 2017. október 16. hétfő, 09:11
Kanadai film győzött a szolnoki tudományos filmfesztiválon
valós képet tár a nézők elé a műtétekről, az intenzív osztályi kezelésekről, s arról, hogy a transzplantációs várólistán szereplő és intenzív osztályon lévő betegek mivel szembesülnek.

A második díjjal a francia Jean-Christophe Ribotot jutalmazták a Rosetta - Egy üstökös emlékei című filmjéért, amely egy missziónak a Rosette üstökösön végzett kutatásait mutatja be.

A harmadik díjat megosztva Tasnádi István, egy különleges és ritka betegséget, a hipermnéziát kutató filmje, a Memo című, valamint a német Aleksandra Sorgenicht az Óceáni hősnők - Alison Kock című filmjéért vehette át.

Elismerő oklevélben részesült Török Zoltán, a Lemming - A messzi észak aprócska ura és a lengyel Krystian Matysek a Mézvadászok című alkotásáért.

A fesztivál díjkiosztóján bejelentették: az első díjat elnyerő alkotás producere, Rosvita Dransfeld írásban lemondott a pénzjutalomról, ezért a pénzt a zsűri döntése alapján 50-50 százalékos arányban Lerner Balázs, illetve Balázs Gergely kapta a Budapest Inferno: A
velemenyezd, 2017. október 15. vasárnap, 11:41
Aranycsempészeket fogtak el Röszkén
Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense közölte: a pénzügyőrök egy osztrák rendszámú autót ellenőriztek Röszkén, a szigorított átvizsgálás során az első ülések közötti könyöklő hátsó tároló rekeszében 334 grammnyi arany ékszert - karkötőket, gyűrűket, fülbevalókat, nyakláncokat, érméket - találtak.

Rövid idő elteltével egy német rendszámú autót vezető török nő akadt fenn a pénzügyőrök ellenőrzésén, aki kézitáskában próbált meg 563 gramm arany ékszert bejelentés nélkül behozni az országba.

A pénzügyőrök a négymillió forint értékűre becsült ékszerszállítmányokat lefoglalták, a járművezetők ellen a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt eljárást indítottak.

Az elmúlt néhány hétben a pénzügyőrök két hasonló bűncselekményt derítettek föl Röszkén, augusztus végén 1200, szeptember elején 530 grammnyi arany ékszert próbáltak Magyarországra csempészni.
velemenyezd, 2017. október 12. csütörtök, 09:11
Ismét magyar filmfesztivált rendeznek Berlinben
Ezzel a Huniwood a legnagyobb külföldi magyar filmfesztivál - emelték ki a szervezők hétfői közleményükben.

A fesztiválnak három fő célja van: stabil helyet, platformot szerezni a magyar filmművészetnek a német főváros kulturális életében, ösztönözni a magyar társadalom folyamatainak elmélyültebb tanulmányozását és a párbeszédet a magyar és a német filmesek között, valamint bemutatni a világ élvonalába tartozó magyar filmművészet gazdaságságát, változatosságát.

A Balassi Intézet berlini kulturális intézete (Collegium Hungaricum Berlin, CHB) és a SpeakEasy Project nevű magyar filmgyártó cég berlini részlege által rendezett filmfesztivál helyszíne a CHB épülete és a Babylon, az egyik leghíresebb berlini művészmozi.

A nyitófilm az idén a cannes-i fesztivál versenyprogramjában bemutatott Jupiter holdja. A nagyjátékfilmes szekcióban Mundruczó Kornél rendezése mellett látható még Török Ferenc 1945 című filmje, amelyet nagy sikerrel vetítettek az idei Berlinalén, a Hurok című thriller Madarász
velemenyezd, 2017. október 09. hétfő, 18:43
Terrorizmus vádjával 15 évig terjedő szabadságvesztést kért az ügyészség egy német jogvédőre Törökországban
Steudtner és a svéd jogvédő az ügyészségi vizsgálat folyamán félrevezette a hatóságokat. A telefonjaikhoz használt jelszavakat helytelenül adták meg. Az ügyészség úgy vélte, hogy ez a magatartás szintén terrorszervezeti célokat szolgált.

A vádirat alapján a svéd aktivistánál ráadásul egy olyan térképet is lefoglaltak a hatóságok, amelyen a Törökország főként kurdok lakta keleti és délkeleti vidéke eltérő, de a környező országok kurdok lakta területeivel egyező színnel volt feltüntetve.

Sigmar Gabriel német külügyminiszter Steudtnerék júliusi letartóztatását követően irányváltást ígért Németország Törökországgal folytatott viszonyában. A tárcavezető úgy látta, hogy a tavalyi puccskísérlet óta tett lépésekkel az ankarai vezetés hátat fordított az európai értékeknek. Hozzátette: "Ez így nem mehet tovább". A külügyminisztérium egyben arra figyelmeztette a Törökországba utazókat, hogy bárkit bármikor önkényesen megfoszthatnak szabadságától, ezért fokozott óvatosságra van szükség. Ankara és Berlin
velemenyezd, 2017. október 08. vasárnap, 18:22
Október 6. - AZ ARADI VÉRTANÚK EMLÉKNAPJA
Október 6. - az aradi vértanúk emléknapja

Tisztelgés az Aradi Vértanúk emléke előtt

"Őszi napnak mosolygása,
Őszi rózsa hervadása,
Őszi szélnek bús keserve
Egy-egy könny a szentelt helyre,
Hol megváltott - hősi áron -
Becsületet, dicsőséget
Az aradi tizenhárom."

(Ady Endre: Október 6.)


NEMZETI HŐSEINK NEMZETISÉGEI

Aulich Lajos - német
Damjanich János - szerb
Dessewffy Arisztid - magyar
Kiss Ernő - örmény
Knezić Károly - horvát
Láhner György - német
Lázár Vilmos - örmény
Leiningen-Westerburg Károly - német
Nagysándor József - magyar
Poeltenberg Ernő - osztrák
Schweidel József - magyar
Török Ignác - magyar
Vécsey Károly - magyar

Lehet, hogy Magyarország mégis
ronix, 2017. október 06. péntek, 21:58
Október 6, az aradi vértanúk napja
fogták el az osztrák hatóságok.
Török Ignác: Kisbirtokos magyar nemesi családból származott. A bécsi hadmérnöki akadémián végzett, 1839-ban a nemesi testőrséghez került, ahol erődítés elméleteket oktatott. Tanította többek között Görgey Artúrt és Klapka Györgyöt is. A harcok alatt Komáromban a vár erődítését, kiépítését szervezte meg, majd a budai várban szolgált, végül Szegedre rendelték hogy a Tisza jobb partján sáncokat emeljen.

Láhner György:A Túróc megyei Necpálon született 1795-ben, német polgári családban. 1848 őszén a Honvédelmi Minisztérium hadfelszerelési és fegyverkezési főfelügyelővé nevezte ki, ezredesi rangban. Ebben a minőségében a pesti központú magyar fegyvergyártás felfuttatása volt a feladata. Pest elestét követően tábornokként ő állíttatta fel a nagyváradi fegyvergyárat.

Knézich Károly Édesapja horvát volt, aki osztrák szolgálatban határőrtisztként dolgozott. Részt vett a szerbek elleni hadjáratban, majd az isaszegi és a nagysallói csatában is. Damjanich János
eva6, 2017. október 06. péntek, 16:28
Dáma Simon M. Veronika festőművész alkotása
és fegyverkezési felügyelő lett. 1849 januárjától a nagyváradi fegyvergyár vezetője, a szabadságharc hadiiparának irányítója volt.

Lázár Vilmos (1815-1849): Volt császári tiszt, 1848-ban százados, később ezredesi rangban dandárparancsnok az északi hadseregnél. Betegsége következtében csak 1849 nyarától vett részt a harcokban. Karánsebesnél tette le a fegyvert. A börtönben írott visszaemlékezései 1883-ban megjelentek.

Leiningen-Westerburg Károly (1819-1849): A magyar szabadságharc német származású honvédtábornoka előbb császári tiszt volt, majd az 1848-as harcok idején Damjanich parancsnoksága alatt szolgált. Kiváló katona volt, minden csatában kitűnt személyes bátorságával. Németül írt naplóját és leveleit később kiadták.

Nagysándor József (1804-1849): 1823-tól a császári hadseregben szolgált, 1844-ben huszárkapitányként vonult nyugalomba. 1848-ban a magyar kormány szolgálatába állt, a Pest vármegyei lovas nemzetőrséghez került. Kitűnt a szolnoki, a tápióbicskei, az isaszegi
cserhat3, 2017. október 06. péntek, 15:04
Képek, videók
Labda maradvány cibálás
z_eva
2014. május 08. csütörtök, 13:00
Aradi vár maradványai.jpg
06mohild
2013. szeptember 25. szerda, 04:11
Arab városfal maradványok
szagosbukkony
2013. március 02. szombat, 21:17
őskövület maradványok 1..
borcsimama
2013. február 26. kedd, 08:55
régi Las Vegas maradványa
mecsery
2013. január 14. hétfő, 04:04
A Rezi Vár Maradványai.jp
viktor_helli
2012. július 31. kedd, 20:49
1946 ERZS HÍD MARADVÁNYA.
biharijudit
2012. május 01. kedd, 15:45
maradványok
feherevi
2011. április 16. szombat, 22:22
szupernóva maradvány.jpg
agica2004
2009. december 04. péntek, 14:43
Táboriágy maradvány.jpg
takacsjozsefne
2009. október 12. hétfő, 15:12
forralt bor maradvány
akita7
2009. január 22. csütörtök, 21:07
Régi strand maradványai
dnemethk
2008. augusztus 26. kedd, 09:34
Német.jpg
chillik
2017. október 11. szerda, 05:07
Németh Károly Őszi piros
maria_kadar_148
2017. szeptember 11. hétfő, 21:28
német alakulat 1942-.jpg
agica2004
2017. július 09. vasárnap, 19:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.