Regisztráció  Belépés
2018. július 19. csütörtök | 29. hét | 200. nap | 09:55 | Emília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Melyik ételhez milyen fűszer illik?
Levesek

Bab: fokhagyma, kakkukfű
Borsó: kakkukfű, rozmaring, tárkony
Erőleves: feketebors, fokhagyma, gyömbér, pasztinák, petrezselyem, pirospaprika, sáfrány, szerecsendió
Gomba: borsikafű, fokhagyma, majoranna, rozmaring, tárkony
Gulyásleves: babérlevél, feketebors, fokhagyma, köménymag, pirospaprika
Gyümölcs: citrom, fahéj, narancs, rebarbara, szegfűszeg, vanília
Halászlé: babérlevél, citrom, feketebors, fokhagyma, kakukkfű, petrezselyem, pirospaprika, rozmaring, sáfrány, szegfűszeg
Krumpli: majoranna, rozmaring, szerecsendió
Paradicsom: fokhagyma, kakkukfű, majoranna, rozmaring
Újházi tyúkhúsleves: feketebors, fokhagyma, gyömbér, pirospaprika, sáfrány, szerecsendió
Zöldség levesek: bazsalikom, borsikafű, kakukkfű, lestyán, majoránna, petrezselyem, szerecsendió, tárkony





Húsok

Bárány, ürü: borsikafű, curry, chili, feketebors, fokhagyma, kapor, köménymag, majoranna, petrezselyem, pirospaprika, rozmaring, szegfűbors, tárkony, zsálya
Hal: babérlevél, bazsalikom, bors, borsikafű, citromfű, fekete üröm, kapor, kakukkfű, lestyán, rozmaring, tárkony, turbolya, zsálya
Sült halak: fokhagyma, kakukkfű, kapor, petrezselyem, rozmaring
Marhahúsok: babérlevél, boróka, bors, cayenne bors, Curry és Chili fűszerkeverék, fokhagyma, kakkukfű, kapor, köménymag, lestyán, majoranna, petrezselyem, pirospaprika, rozmaring, szurokfű, zöldbors, zsázsa
Sertéssültek: babérlevél, cayenne bors, Curry fűszerkeverék, édeskömény, feketebors, fokhagyma, kakukkfű, köménymag, lestyán, majoranna, petrezselyem, pirospaprika, rozmaring, tárkony, zsálya
Szárnyasok: bazsalikom, borsikafű, curry, feketebors, fokhagyma, kakkukfű, kapor, koriander, köménymag, majoranna, menta, pirospaprika, rozmaring, tárkony, zsálya
Vadételek: kakukkfű, koriander, rozmaring, szegfűszeg, szerecsendió, tárkony, zsálya

Főzelékek

Bab: babérlevél, bazsalikom, borsikafű, gyömbér, fokhagyma, kapor, majoranna, petrezselyemgyökér, pirospaprika, tárkony
Borsó: tárkony
Burgonya: babérlevél, bors, gyömbér, majoránna, pirospaprika, tárkony
Édes káposzta: bors, borsikafű, kakukkfű, köménymag, pirospaprika
Kelkáposzta: bors, fokhagyma, köménymag, majoránna, pirospaprika
Savanyú káposzta: bazsalikom, kapor, pirospaprika
Lencse: babérlevél, borsikafű, citrom, fokhagyma, pirospaprika
Tök: gyömbér, kapor, pirospaprika





Saláták

Burgonya: feketebors, petrezselyemzöld, tárkony, zeller, vöröshagyma
Cékla: borsikafű, citromfű,kapribogyó, köménymag, torma
Gyümölcs: citrom, fahéj, narancshéj, rebarbara, szegfűszeg, vanília
Kukorica: fehérbors, petrezselyemzöld, vöröshagyma
Paradicsom: bazsalikom, rozmaring, vöröshagyma
Zöldbab: borsfű, citromfű, tárkony





Egyéb

Tojásételek: bazsalikom, cayenne bors, kapor, kapribogyó, majoránna, metélőhagyma, zsázsa
Káposztaételek: bazsalikom, babér, kömény, szemes bors
Uborkafélék: bazsalikom, fehér bors, fokhagyma, kapor, kakukkfű, tárkony
Rizsételek: currykeverék, gyömbér, sáfrány
Főzelékfélék: fokhagyma, gyömbér, kapor, kömény, majoránna, metélőhagyma, tárkony
Pizzák: bazsalikom, fokhagyma, kakukkfű, majoranna, oregánó, paprika
Saláták: bazsalikom, kapor, koriander, metélőhagyma, paprika, tárkony, zsázsa

lilagondolatok, 2018. július 12. csütörtök, 10:47
Címkék: petrezselyemzöld, káposztaételek, fűszerkeverék, petrezselyem, pirospaprika, szerecsendió,
Kommentek
Melyik ételhez milyen fűszer illik?
Levesek

Bab: fokhagyma, kakkukfű
Borsó: kakkukfű, rozmaring, tárkony
Erőleves: feketebors, fokhagyma, gyömbér, pasztinák, petrezselyem, pirospaprika, sáfrány, szerecsendió
Gomba: borsikafű, fokhagyma, majoranna, rozmaring, tárkony
Gulyásleves: babérlevél, feketebors, fokhagyma, köménymag, pirospaprika
Gyümölcs: citrom, fahéj, narancs, rebarbara, szegfűszeg, vanília
Halászlé: babérlevél, citrom, feketebors, fokhagyma, kakukkfű, petrezselyem, pirospaprika, rozmaring, sáfrány, szegfűszeg
Krumpli: majoranna, rozmaring, szerecsendió
Paradicsom: fokhagyma, kakkukfű, majoranna, rozmaring
Újházi tyúkhús: feketebors, fokhagyma, gyömbér, pirospaprika, sáfrány, szerecsendió
Zöldség levesek: bazsalikom, borsikafű, kakukkfű, lestyán, majoránna, petrezselyem, szerecsendió, tárkony

Húsok

Bárány, ürü: borsikafű, curry, chili, feketebors, fokhagyma, kapor, köménymag, majoranna, petrezselyem, pirospaprika, rozmaring, szegfűbors, tárkony,
bkisseva, 2018. január 15. hétfő, 09:08
Fűszerkalaúz
Melyik ételhez milyen fűszer illik?

Levesek:

Bab: fokhagyma, kakkukfű
Borsó: kakkukfű, rozmaring, tárkony
Erőleves: feketebors, fokhagyma, gyömbér, pasztinák, petrezselyem, pirospaprika, sáfrány, szerecsendió
Gomba: borsikafű, fokhagyma, majoranna, rozmaring, tárkony
Gulyásleves: babérlevél, feketebors, fokhagyma, köménymag, pirospaprika
Gyümölcs: citrom, fahéj, narancs, rebarbara, szegfűszeg, vanília
Halászlé: babérlevél, citrom, feketebors, fokhagyma, kakukkfű, petrezselyem, pirospaprika, rozmaring, sáfrány, szegfűszeg
Krumpli: majoranna, rozmaring, szerecsendió
Paradicsom: fokhagyma, kakkukfű, majoranna, rozmaring
Újházi tyúkhús: feketebors, fokhagyma, gyömbér, pirospaprika, sáfrány, szerecsendió
Zöldség levesek: bazsalikom, borsikafű, kakukkfű, lestyán, majoránna, petrezselyem, szerecsendió, tárkony

Húsok:

Bárány, ürü: borsikafű, curry, chili, feketebors, fokhagyma, kapor, köménymag, majoranna,
klementinagidro, 2015. április 21. kedd, 12:49
Fűszerkalauz - Mit, mibe szórj
rögtön tartósítanak sós, vagy ecetes vízben, vagy különleges eljárással fagyasztva szárítanak meg. A zöld bors meglehetően aromatikus, sokoldalúan felhasználható fűszer. Vad, birka, marhahúsok kiváló ízesítője, valamint elmaradhatatlan steak fűszer. Emellett édességeket és gyümölcssalátát is ízesíthetünk vele.

A Rózsabors a borscserje érett termése.

Két aranyszabály: a fehérborsot világos ételekhez, a fekete borsot pedig sötét ételekhez használjuk. Ha a recept egész borsot ír az ételhez, használjunk fűszerzacskót, vagy teatojást, mert kellemetlen dolog ráharapni az egész borsra. Még egy jó tanács, használjunk frissen őrölt borsot, sokkal intenzívebb az íze, mint a korábban őrölt borsé.


A Kömény érett termését szárítva egészben, vagy őrölve használjuk. Európa egyik legrégibb fűszere, őseink már az újkőkorban használták ételeik ízesítésére. A kömény a káposztafélék jellegzetes ízesítője. Káposztasaláta, kelkáposzta főzelék, rakott kel, frankfurti leves, savanyított
grimilda, 2011. március 08. kedd, 15:52
x
olívaolaj,
2-3 gerezd fokhagyma,
só,
frissen őrölt bors,
1 babérlevél,
1 kis csokor petrezselyemzöld,
egy kevés zsálya, kakukkfű, és koriander,
1 evőkanál paradicsompüré.
Az olajban megpároljuk a megtisztított és apróra vágott sárgarépát meg a vöröshagymát. Felöntjük a borral, sóval, borssal, zúzott fokhagymával meg az összevagdalt zöldfűszerekkel ízesítjük. 10 percig fedő alatt, kis lángon pároljuk. Közben megtisztítjuk a gombát, és egészben hagyva az ételhez adjuk. Belekeverjük a paradicsompürét, beledobjuk a babérlevelet, és kb 20 perc alatt puhára pároljuk.
Friss kenyeret kínálunk mellé. Hidegen és melegen is tálalhatjuk.
#889
2010. december 21. 23:42
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása






Osváth Ilona [Ilike]

SZÉKELY PORONYÓ/nagyon finom!!!/
Hozzávalók:
2o dkg liszt
12 dkg zsír
1o dkg cukor
1 egész
nagyuska, 2010. december 06. hétfő, 09:07
Képek, videók
24-Etelka tuto.jpg
53ilona
2018. július 15. vasárnap, 12:49
Etelka.png
katka5212
2018. június 16. szombat, 16:42
Etelka tuto.jpg
53ilona
2018. június 04. hétfő, 13:00
Vérépítő ételek.jpg
pacsakute
2018. április 05. csütörtök, 08:29
marciusi-Etelka tuto.jpg
53ilona
2018. március 06. kedd, 18:48
Lúgosító ételek.jpg
pacsakute
2018. február 23. péntek, 20:17
lila-Etelka tuto 1.jpg
53ilona
2018. január 29. hétfő, 21:35
etelka névv.jpg
zsokica45
2017. december 30. szombat, 10:14
Csontépítő ételek.jpg
pacsakute
2017. november 28. kedd, 12:47
józsef attilla és etelka.
chillik
2017. november 22. szerda, 14:12
józsef attila és etelka.p
chillik
2017. november 08. szerda, 12:12
etelek_w_10_1.jpg
katalin_53
2017. augusztus 19. szombat, 17:07
Petrezselyemzöld.jpg
pacsakute
2015. március 03. kedd, 20:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.