Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 25. kedd | 39. hét | 268. nap | 15:43 | Eufrozina, Kende
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Megkapta az üzemeltetési engedélyeket a Wizz Air brit leányvállalata
A hírt a cég a Londoni Értéktőzsdén (LSE) jelentette be csütörtökön.

Közölte azt is, hogy a Wizz Air UK - amelynek nagy-britanniai bázisrepülőtere a Londontól északra fekvő Luton - máris megkezdte működését; az első járat Luton és Bukarest között közlekedik.

A közlemény szerint a Wizz Air UK lutoni flottája 2018 végéig nyolc új Airbus A320-as, illetve Airbus A321-es repülőgépet számlál majd. Ez 860 millió dolláros beruházást jelent, és a légitársaság közvetlenül 300 új munkahelyet teremt londoni bázisán vállalatirányítási szakemberek, valamint pilóták és utaskísérők számára.

A tőzsdei közlemény szerint a Wizz Air UK kapacitásával együtt számolt csoportszintű idei ülőhelykínálat a brit piacon megközelíti a 9 milliót. Ez 14 százalékos emelkedés a brit célállomásokra, illetve azokról máshová kínált tavalyi kapacitáshoz képest.

A Wizz Air az LSE-n közzétett csütörtöki tájékoztatás szerint a nyolcadik legnagyobb légitársasági csoport a brit piacon. A cég kilenc brit repülőtérről 23 ország 74 célállomására közlekedtet járatokat, beleértve a Lutonról Larnacába, Tiranába, Tallinnba, Pozsonyba, Lvivbe, Athénba, Keflavikba és Bariba idén induló új járatokat is.

Váradi József vezérigazgató a csütörtöki londoni tőzsdei közleményhez fűzött kommentárjában hangsúlyozta: jóllehet a Wizz Air UK létrehozása a cég által a brit EU-tagság megszűnésével kapcsolatban kidolgozott készenléti terv kulcseleme, a cég azonban egyúttal az első valóban ultraalacsony költségű légitársaság, amely működési engedélyt kapott Nagy-Britanniában.

A Wizz Air részvényeit a londoni tőzsde FTSE 250, illetve FTSE All-Share indexcsoportjaiban jegyzik. A vállalat papírja 1,30 százalék körüli nyereségben mozgott a csütörtöki kereskedésben.

A céget a múlt hónapban két piacvezető nemzetközi hitelminősítő, a Moody's Investors Service és a Fitch Ratings egyaránt befektetési ajánlású besorolással látta el első osztályzatként.

A Moody's április 25-én Londonban bejelentette, hogy a magyar államadós-besorolással azonos, "Baa3" szintű induló adósminőségi osztályzattal tartja nyilván a légitársaságot.

A Fitch ugyanaznap ennél egy fokozattal jobb, "BBB" besorolást adott a Wizz Airnek.

Az osztályzatokra mindkét hitelminősítő stabil kilátást tart érvényben.

A Fitch Ratings által a Wizz Airnek megadott első osztályzat azt jelenti, hogy ez a hitelminősítő a magyar szuverén adósbesorolásnál egy osztattal magasabbra sorolta a cég minősítését.

A három piacvezető nemzetközi hitelminősítő mindegyike 2016 óta a befektetésre ajánlott sávban - a Fitch Ratings és a Standard & Poor's "BBB mínusz", a Moody's ugyanennek megfelelő "Baa3" osztályzattal - tartja nyilván Magyarországot.

A Fitch és a Standard & Poor's felminősítés lehetőségére utaló pozitív, a Moody's stabil kilátást tart érvényben a magyar szuverén besorolásokra.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. május 03. csütörtök, 13:11
Címkék: Wizz Air, Londoni Értéktőzsdén, Wizz Air UK, Airbus A320-as, Airbus A321-es, Lutonról Larnacába,
Kommentek
Trafic record de pasageri pe Aeroportul din Debrecen
László Tamás, directorul de dezvoltare al aeroportului a declarat marţi pentru agenţia ungară de presă MTI că traficul de pasageri din iulie a fost cu 22 de procente mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. De la începutul anului, 250 de mii de persoane au călătorit prin aeroportul din Debrecen, un număr ce depăşeşte chiar populaţia oraşului, a adăugat directorul.

Acesta a amintit că cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, Wizz Air, are săptămânal zece curse spre Londra, 3 spre Eindhoven şi câte două spre restul destinaţiilor. Totodată, singura compania aeriană de cinci stele din Europa, Lufthansa, are 5 curse pe săptămână pe ruta Debrecen-München.

Începând cu acest an, oraşul Debrecen şi regiunile estice ale Ungariei au la dispoziţie curse regulate directe spre opt oraşe europene, respectiv israeliene: Londra, Paris, München, Milano, Moscova, Eindhoven, Malmö şi Tel Aviv, a enumerat László Tamás.

Acesta a declarat că Wizz Air va opera, începând cu finele
velemenyezd, 2018. augusztus 07. kedd, 22:53
A Wizz Air induló repülőgépei késtek a legtöbbet tavaly Nagy-Britanniában
megállapításakor minden járatot figyelembe vettek, azokat is, amelyek pontosan szálltak fel. A CAA nem veszi számításba viszont a törölt járatokat.

A legpontosabb a Scandinavian Airlines volt, a légitársaság gépei jellemzően csak hét percet késtek. A második helyre az Aer Lingus került, majd az Air France, az Alitalia és a Delta Airlines következik a sorban.

Az összes járatot és légitársaságot számításba véve 15 perc volt a késések átlaga 2017-ben a brit repülőterekről induló járatoknál.A Wizz Air egyik szóvivője részben a repülőtéri infrastruktúrát, a forgalmas légteret és a tavalyi szokatlanul kemény telet okolta azért, hogy - mint fogalmazott - a légitársaság nagy-britanniai járatai jóval többet késtek, mint a többi országban. A The Guardian című lap szerint hozzátette, hogy intézkedéseket hoztak a késések csökkentése érdekében, többek közt nyolc repülőgépet állomásoztatnak az Egyesült Királyságban, hogy kevésbé legyenek kiszolgáltatva az érkező járatok esetleges késésének.

A
velemenyezd, 2018. augusztus 06. hétfő, 11:50
Megnyílt a ferihegyi repülőtéren az új utasmóló
A BA közleménye szerint az utasforgalmi épületet fokozatosan helyezik üzembe. Az első utasszállító repülőgép a tervezett határidőnél két hónappal korábban indulhatott a B utasmólóról. A több, mint tízezer négyzetméteres utasforgalmi csarnok első beszálló kapuját elsőként a Wizz Air asztanai járatának utasai vehették igénybe.

A B oldali utasmólót másfél évvel ezelőtt, 2017. március 1-jén kezdték el építeni. Az utasmólóhóz teljes kiépülése után egyszerre három, úgynevezett szélestörzsű (interkontinentális) utasszállító és négy keskenytörzsű közép-hatótávolságú repülőgép csatlakoztatható, vagy egyidőben tíz keskenytörzsű gép kiszolgálása folyhat. Emellett buszos beszállítók is lesznek.

A beruházás része a BA saját forrásból finanszírozott BUD 2020 névre keresztelt ötéves, repülőtérfejlesztési programjának. Az összesen 50 milliárd forintos (160 millió eurós) infrastruktúra beruházás-sorozat részeként 2,3 kilométer hosszban megújították az egyes futópálya betonfelületét, az 1 Terminál mellett új
velemenyezd, 2018. augusztus 01. szerda, 19:02
Profitul net al Wizz Air a scăzut cu 14% în primul trimestru din acest an
Conform datelor, compania ungară şi-a majorat veniturile din vânzări cu 17,9%, atingând suma de 553 de milioane de euro, în timp ce după o creştere de 19,7% a traficului de pasageri a fost generat un venit total de 8,6 milioane de euro. Rata de ocupare a zborurilor a crescut cu 0,9%, ajungând astfel la 92,1%.

Potrivit Wizz Air, care nu a detaliat exact cheltuielile, în primul trimestru din acest an profitul net a fost de 50 de milioane de euro, ceea ce înseamnă o scădere de 14% faţă de profitul de anul trecut, care a fost de 58 de milioane de euro.

După publicarea rezultatelor, József Váradi, directorul executiv al companiei aeriene ungare a declarat agenţiei ungare de presă MTI, că rezultatul este în conformitate cu aşteptările managementului. Acesta a explicat că rezultatele financiare au scăzut, deoarece anul trecut sărbătorile pascale s-au decalat, astfel compania a avut un plus de 17 milioane de euro la cifra de afaceri, ceea ce nu s-a mai repetat anul acesta.

În opinia lui József
velemenyezd, 2018. július 25. szerda, 16:20
Tizennégy százalékkal csökkent a Wizz Air első negyedéves adózott eredménye
Az adatok szerint a magyar hátterű légitársaság árbevétele 17,9 százalékkal emelkedett és 553 millió eurót tett ki, az utasforgalom pedig 19,7 százalékos emelkedés után 8,6 millióra változott. A járatok töltöttsége az előző év azonos időszakához viszonyítva 0,9 százalékponttal 92,1 százalékra javult.

A kiadások pontos részletezése nélkül a Wizz Air közlése szerint az adózott eredmény 50 millió euró volt az első negyedévben, ez 14 százalékkal alacsonyabb, mint a tavaly mért 58 milliós nyereség. Ennek oka a Wizz Air szerint a húsvéti ünnepek eltolódása, illetve a vártnál nagyobb, az üzemelést negatívan befolyásoló tényezők voltak.

A társaság kiemelte, hogy az alap jegyáron felül bevételeket lefedő kiegészítő árbevétel 9,3 százalékkal 220 millió euróra nőtt. A kapacitások 20 százalékos bővítése miatt ugyanakkor az egy székkilométerre vetített bevétel 1,4 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban, az ugyanerre az egységre vetített költség pedig 2,2 százalékkal nőtt. Ennek nagyobb részét
velemenyezd, 2018. július 25. szerda, 14:30
Több légitársaság is panaszt tett a francia légiforgalmi irányítók sztrájkjai miatt
A British Airways, az Iberia, a Vueling, az Aer Lingus, illetve a Level légitársaságok anyavállalata, az International Airlines Group (IAG), a Ryanair, az easyJet és a Wizz Air közös, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint nem a sztrájkhoz fűződő jogot kérdőjelezik meg, hanem úgy vélik, Franciaország megsérti az európai uniós jogot azzal, hogy a sztrájkok ideje alatt nem engedélyezi az ország feletti átrepülést. Az érintett utasoktól ezáltal megvonják azt az alapvető szabadságot, hogy a sztrájk által nem érintett tagországok között utazhassanak.

Megjegyezték, hogy a francia légiforgalmi irányítók idén 300 százalékkal többet sztrájkoltak, mint 2017 azonos időszakában, még a francia szenátus is elismerte, hogy az ország irányítóinak munkabeszüntetése az összes európai késés 33 százalékáért felelős.

Willie Walsh, az IAG vezérigazgatója a közlés szerint azt mondta, a sztrájkhoz fűződő jognak egyensúlyban kell lennie a mozgás szabadságával, és a sztrájk minden légitársaságot érint, különösen a
velemenyezd, 2018. július 24. kedd, 12:31
Megnyílt a marosvásárhelyi repülőtér a kifutópálya teljes felújítása után
beruházás áfával együtt 56,7 millió lejbe (3,9 milliárd forint) került, és a kedvező költségek ellenére a pálya szilárdsági adatai jelentősen meghaladják a tervben kért adatokat. A költségek nagyobb részét, mintegy 50 millió lejt a központi költségvetésből biztosították, a fennmaradó részt az önkormányzat adta.

Peti András, a repülőtér igazgatója elmondta: egyelőre két légitársasággal kötöttek szerződést. Egy török társaság szeptember végéig üzemeltet heti egy járatot Antalyába, és már e héttől beindul a Wizz Air heti két dortmundi és memmingeni járata. A Wizz Air szeptembertől indítja a Marosvásárhely-Budapest és a Marosvásárhely-London járatait. Az igazgató hozzátette: több légitársasággal is tárgyalásokat folytatnak további járatok elindításáról.

A Wizz Air diszkont légitársaság 2016 november közepén jelentette be, hogy a kifutópálya állapota miatt Kolozsvárra költözteti marosvásárhelyi járatait. Mivel a Wizz Air volt az egyedüli társaság, amely menetrend szerinti járatokat működtetett
velemenyezd, 2018. június 25. hétfő, 14:22
Újra indít és fogad járatokat a budapesti repülőtér
A tájékoztatás szerint csütörtök éjjel fél 12-kor megsérült a 2-es futópálya, és mivel az 1-es felújítás miatt zárva van, a repülőteret a műszaki hiba elhárításáig le kellett zárni.

Összesen 14 éjjeli és hajnali járat nem érkezett meg Budapestre, a járatok Bécsben, Pozsonyban, Debrecenben szálltak le. Reggelre a járatokat üzemeltető személyzet szigorú szabályok szerint előírt szolgálati ideje lejárt, ezért a repülőgépek nem tudnak Budapestre repülni, ezért több reggeli járatot törölni kellett.

Éjjel másik repülőtéren szállt le egyebek közt a Wizz Air londoni, madridi, lárnakai, Tel Aviv-i, malagai és barcelónai, valamit a Ryaniar bristoli járata is.

A hajnali járatok közül a Wizz Air londoni, milánói, barcelonai, szentpétervári, valamint a Brussels Airlines brüsszeli járatát kellett törölni.
velemenyezd, 2018. június 08. péntek, 07:05
Képek, videók
20090209 wizz air.jpg
agica2004
2011. április 12. kedd, 15:56
wizz air 2.jpg
baramisati
2009. május 28. csütörtök, 12:49
wizz air 1.jpg
baramisati
2009. május 28. csütörtök, 12:49
Wizz Air
psydevil
2006. július 03. hétfő, 18:51
üzemeltető a (na ki?)
peterimajoridozsahe
2010. április 11. vasárnap, 18:07
Apa üzemelteti az egérmos
lizzybaba
2008. február 13. szerda, 10:37
Pecázni engedélyel.jpg
wob
2012. november 16. péntek, 20:53
első járat 1908.október 0
agica2004
2013. szeptember 14. szombat, 10:34
Szolgálati közlemény.jpg
basikele
2012. november 04. vasárnap, 03:02
skygreece-legitarsasag -ge
agica2004
2015. október 02. péntek, 20:40
uj magyar légitársaság.jp
meki77
2012. szeptember 30. vasárnap, 07:48
uj magyar légitársaság.jp
agica2004
2012. február 29. szerda, 17:44
új légitársaságunk.jpg
dnemethk
2012. február 09. csütörtök, 18:11
Air China légitársaság.jp
agica2004
2010. november 17. szerda, 11:32
A takarékos légitársaság!
puszikett
2006. június 25. vasárnap, 11:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.