Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 08:21 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Megkapta az üzemeltetési engedélyeket a Wizz Air brit leányvállalata
A hírt a cég a Londoni Értéktőzsdén (LSE) jelentette be csütörtökön.

Közölte azt is, hogy a Wizz Air UK - amelynek nagy-britanniai bázisrepülőtere a Londontól északra fekvő Luton - máris megkezdte működését; az első járat Luton és Bukarest között közlekedik.

A közlemény szerint a Wizz Air UK lutoni flottája 2018 végéig nyolc új Airbus A320-as, illetve Airbus A321-es repülőgépet számlál majd. Ez 860 millió dolláros beruházást jelent, és a légitársaság közvetlenül 300 új munkahelyet teremt londoni bázisán vállalatirányítási szakemberek, valamint pilóták és utaskísérők számára.

A tőzsdei közlemény szerint a Wizz Air UK kapacitásával együtt számolt csoportszintű idei ülőhelykínálat a brit piacon megközelíti a 9 milliót. Ez 14 százalékos emelkedés a brit célállomásokra, illetve azokról máshová kínált tavalyi kapacitáshoz képest.

A Wizz Air az LSE-n közzétett csütörtöki tájékoztatás szerint a nyolcadik legnagyobb légitársasági csoport a brit piacon. A cég kilenc brit repülőtérről 23 ország 74 célállomására közlekedtet járatokat, beleértve a Lutonról Larnacába, Tiranába, Tallinnba, Pozsonyba, Lvivbe, Athénba, Keflavikba és Bariba idén induló új járatokat is.

Váradi József vezérigazgató a csütörtöki londoni tőzsdei közleményhez fűzött kommentárjában hangsúlyozta: jóllehet a Wizz Air UK létrehozása a cég által a brit EU-tagság megszűnésével kapcsolatban kidolgozott készenléti terv kulcseleme, a cég azonban egyúttal az első valóban ultraalacsony költségű légitársaság, amely működési engedélyt kapott Nagy-Britanniában.

A Wizz Air részvényeit a londoni tőzsde FTSE 250, illetve FTSE All-Share indexcsoportjaiban jegyzik. A vállalat papírja 1,30 százalék körüli nyereségben mozgott a csütörtöki kereskedésben.

A céget a múlt hónapban két piacvezető nemzetközi hitelminősítő, a Moody's Investors Service és a Fitch Ratings egyaránt befektetési ajánlású besorolással látta el első osztályzatként.

A Moody's április 25-én Londonban bejelentette, hogy a magyar államadós-besorolással azonos, "Baa3" szintű induló adósminőségi osztályzattal tartja nyilván a légitársaságot.

A Fitch ugyanaznap ennél egy fokozattal jobb, "BBB" besorolást adott a Wizz Airnek.

Az osztályzatokra mindkét hitelminősítő stabil kilátást tart érvényben.

A Fitch Ratings által a Wizz Airnek megadott első osztályzat azt jelenti, hogy ez a hitelminősítő a magyar szuverén adósbesorolásnál egy osztattal magasabbra sorolta a cég minősítését.

A három piacvezető nemzetközi hitelminősítő mindegyike 2016 óta a befektetésre ajánlott sávban - a Fitch Ratings és a Standard & Poor's "BBB mínusz", a Moody's ugyanennek megfelelő "Baa3" osztályzattal - tartja nyilván Magyarországot.

A Fitch és a Standard & Poor's felminősítés lehetőségére utaló pozitív, a Moody's stabil kilátást tart érvényben a magyar szuverén besorolásokra.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. május 03. csütörtök, 13:11
Címkék: Wizz Air, Londoni Értéktőzsdén, Wizz Air UK, Airbus A320-as, Airbus A321-es, Lutonról Larnacába,
Kommentek
Hamis Wizz Air promóció terjed az interneten
A diszkont légitársaság hivatalos honlapja a wizzair.com címen található. Bármilyen promóciót, versenyt kizárólag a saját hivatalos honlapján, illetve a saját hivatalos közösségi média felületein, valamint a Wizz hírlevélben hirdetnek meg - közölték.

A tájékoztatás szerint a Wizz Air megteszi a szükséges lépéseket azon természetes és jogi személyek ellen, akik hamisan állítják, hogy a Wizz Air nevében járnak el, és a cég nevében megtévesztik a fogyasztókat.
velemenyezd, 2018. június 06. szerda, 11:39
Flota Wizzair poate creşte de trei ori în următorii 10 ani
Potrivit directorului Wizzair, compania poate ajunge la un trafic de 100 de milioane de pasageri pe an iar cele 600.000 de zboruri vor putea solicita aproape 10.000 de angajaţi.

În opinia secretarului de stat din cadrul ministerului ungar al afacerilor externe şi al comerţului exterior, Levente Magyar, exemplul Ungariei demonstrează că dezvoltarea economiei şi a transportului aerian sunt legate una de alta, cel din urmă contribuind semnificativ la rezultatele ultimilor ani. El a subliniat că Wizzair a reuşit să obţină un astfel de succes într-o competiţie internaţională foarte puternică pe care nimeni nu şi-l putea imagina în momentul falimentului companiei naţionale aeriene ungare Malév.

Acesta a subliniat că succesul se datorează, în parte, ingeniozităţii şi inventivităţii maghiare. El a mai adăugat că, pentru rezultatele următorilor ani, guvernul va acorda tot sprijinul companiei Wizzair.

József Váradi a reamintit că Wizzair a fost înfiinţată în 2004 pentru a schimba obiceiurile de
velemenyezd, 2018. június 04. hétfő, 15:09
Háromszorosára nőhet a Wizzair flottája 10 éven belül
A Wizzair vezetője szerint 2026-ra elérhetik az évi 100 milliós utasforgalmat és a 600 ezer járatot, ami csaknem 10 ezer alkalmazottat igényelhet.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint Magyarország példája igazolja, hogy a gazdaság és a légiközlekedés fejlődése összefügg, utóbbi jelentős mértékben járult hozzá az elmúlt évek eredményeihez. Hangsúlyozta, hogy a Wizzair rendkívül erős nemzetközi versenyben tudott olyan sikert elérni, amit a Malév csődjekor senki nem tartott elképzelhetőnek.

Aláhúzta, ennek alapja részben a magyar leleményesség és találékonyság is. Hozzátette, a következő évek eredményeihez a kormány minden segítséget megad a Wizzair számára.

Váradi József elmondta, a Wizzair 2004-ben jött létre, hogy megváltoztassa az emberek utazási szokásait, egyszerűbb és elérhetőbb légiközlekedéssel javítsa az életminőséget és új üzletek megkötését segítse elő. A Wizzair 14 év alatt 150 millió utast szállított, éves növekedési üteme
velemenyezd, 2018. június 04. hétfő, 12:43
O nouă aeronavă va fi adusă la Debrecen, de unde vor porni 7 noi curse Wizz Air
de la finele lunii martie, şi spre Larnaca, Palma de Mallorca şi Malta. În plus, compania şi-a majorat numărul de zboruri săptămânale de la două la trei către Paris şi Tel Aviv.

Potrivit lui József Váradi, Debrecen a ajuns într-o poziţie foarte favorabilă din momentul în care Ryanair şi-a închis baza din Oradea, astfel că aeroportul poate contribui la dezvoltarea regiunii. După lansarea curselor de la Debrecen, vor fi disponibile 14 destinaţii în 11 ţări.

Directorul executiv a mai precizat că Wizz Air va prelua în decurs de 17 săptămâni 21 de aeronave, va lansa 70 de noi rute şi îşi va mări capacitatea cu 700 de zboruri. Traficul de pasageri al companiei aeriene a depăşit 30 de milioane până în luna aprilie a acestui an, iar reţeaua sa este cea mai extinsă din Europa, cu zboruri către 141 destinaţii în 44 de ţări cu 600 de rute.

La aeroportul de bază al Wizz Air din Londra, la Luton, sindicatele pregătesc o grevă în perioada 25-30 mai. În legătură cu aceasta, József Váradi a declarat pentru
velemenyezd, 2018. május 14. hétfő, 14:23
Új repülőgépet telepít Debrecenbe és 7 új járatot indít a Wizz Air
jövő év március végével pedig Lárnakára, Palma de Mallorcára és Máltára is indít járatokat. Emellett a cég heti kettőről háromra sűríti a párizsi és Tel Aviv-i heti járatok számát is.

Váradi József elmondása szerint Debrecen nagyon kedvező helyzetbe került azzal, hogy a Ryanair bezárta a nagyváradi bázisát, ezzel a repülőtér olyan pályára került, amely képes lesz a régió fejlődését előre mozdítani. Debrecenből a járatok elindulását követően 14 úticél lesz elérhető 11 országban.

Közlése szerint a Wizz Air 17 hét alatt 21 repülőgépet vesz át, 70 új útvonalat indít és 700 járattal növeli a kapacitást. A légitársaság éves gördülő utasforgalma idén áprilisra meghaladta a 30 milliót, hálózata pedig a legkiterjedtebb Európában: 44 ország 141 célállomására repülnek 600 útvonalon.

A Wizz Air londoni bázisrepülőterén, Lutonban a szakszervezetek május 25. és 30. között sztrájkot helyeztek kilátásba. Ezzel kapcsolatban Váradi József az MTI kérdésére válaszolva elmondta, folyamatosan tárgyalnak a
velemenyezd, 2018. május 14. hétfő, 12:33
Újabb öt évig névadó szponzora lesz a Wizz Air a Budapest Félmaratonnak
légitársaság vezérigazgatója a hétfői sajtótájékoztatón. Kiemelte: a cég filozófiája arra épül, hogyan tudnak tömegeket elérni.

"A futásban és a repülésben közös, hogy legyőzzük a távolságokat, új világ nyílik meg előttünk, új barátokat szerzünk" - tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy a cég Európa több pontján is támogat futóversenyeket, ezeken tavaly 42 ezren indultak, de a budapesti félmaraton - "a koronaékszer" - volt a legnagyobb, közel 15 ezer résztvevővel. Kimutatásaik szerint 2014 óta, amióta a Wizz Air a névadó szponzora a rendezvénynek, 60 ezer futó vett részt az eseményen, 15 százalékuk külföldi volt, és 73 országból érkeztek versenyzők.

Kocsis Árpád versenyigazgató kiemelte, hogy a régióban a BSI a legnagyobb szervező, éves szinten 145 ezer sportoló regisztrált a versenyeikre. Hozzátette, hogy a félmaraton távja, a 21 kilométer a kedvence, mivel ez mindenki számra legyőzhető távolság, és éppen ez a szlogenje az eseménynek.

Az idei félmaraton útvonala építkezések miatt módosul, az
velemenyezd, 2018. május 14. hétfő, 11:53
Újabb járatokat indíthat Debrecenből a Wizz Air
Szerző: Rituper Tamás | rituper.tamas@dehir.hu Közzétéve: 2018.05.08. 11:02 | Frissítve: 2018.05.09. 10:32

Debrecen - Nagy bejelentést tesz hétfőn a Wizz Air vezérigazgatója, Debrecen polgármestere és a repülőteret üzemeltető cég első embere.

Sajtótájékoztatót tart május 14-én, hétfőn a Wizz Air Budapesten. Ezen egyrészt a Wizz Air Budapest Félmaratonról lesz szó, a sajtótájékoztató második felében Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója a közép- és kelet-európai légiközlekedést érintő jelentős bejelentést tesz. Az eseményen részt vesz Papp László, Debrecen polgármestere, és Herdon István, a Debreceni Repülőtéret üzemeltető Xanga cégcsoport elnök- vezérigazgatója is.

Újabb járatokat indíthat Debrecenből a Wizz Air
Fotó: Miskolczi János

Ilyen tárgyú meghívót a Wizz Air akkor szokott küldeni, ha új járatot/járatokat indítanak.

A Dehir.hu információi szerint ezúttal is járatbejelentés várható, ráadásul úgy tudjuk, nem is csak egy új
tinka1951, 2018. május 09. szerda, 15:18
Újabb járatokat indíthat Debrecenből a Wizz Air
Szerző: Rituper Tamás | rituper.tamas@dehir.hu Közzétéve: 2018.05.08. 11:02 | Frissítve: 2018.05.09. 10:32

Debrecen - Nagy bejelentést tesz hétfőn a Wizz Air vezérigazgatója, Debrecen polgármestere és a repülőteret üzemeltető cég első embere.

Sajtótájékoztatót tart május 14-én, hétfőn a Wizz Air Budapesten. Ezen egyrészt a Wizz Air Budapest Félmaratonról lesz szó, a sajtótájékoztató második felében Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója a közép- és kelet-európai légiközlekedést érintő jelentős bejelentést tesz. Az eseményen részt vesz Papp László, Debrecen polgármestere, és Herdon István, a Debreceni Repülőtéret üzemeltető Xanga cégcsoport elnök- vezérigazgatója is.

Újabb járatokat indíthat Debrecenből a Wizz Air
Fotó: Miskolczi János

Ilyen tárgyú meghívót a Wizz Air akkor szokott küldeni, ha új járatot/járatokat indítanak.

A Dehir.hu információi szerint ezúttal is járatbejelentés várható, ráadásul úgy tudjuk, nem is csak egy új desztinációt
tinka1951, 2018. május 09. szerda, 15:18
Képek, videók
20090209 wizz air.jpg
agica2004
2011. április 12. kedd, 15:56
wizz air 2.jpg
baramisati
2009. május 28. csütörtök, 12:49
wizz air 1.jpg
baramisati
2009. május 28. csütörtök, 12:49
Wizz Air
psydevil
2006. július 03. hétfő, 18:51
üzemeltető a (na ki?)
peterimajoridozsahe
2010. április 11. vasárnap, 18:07
Apa üzemelteti az egérmos
lizzybaba
2008. február 13. szerda, 10:37
Pecázni engedélyel.jpg
wob
2012. november 16. péntek, 20:53
első járat 1908.október 0
agica2004
2013. szeptember 14. szombat, 10:34
Szolgálati közlemény.jpg
basikele
2012. november 04. vasárnap, 03:02
skygreece-legitarsasag -ge
agica2004
2015. október 02. péntek, 20:40
uj magyar légitársaság.jp
meki77
2012. szeptember 30. vasárnap, 07:48
uj magyar légitársaság.jp
agica2004
2012. február 29. szerda, 17:44
új légitársaságunk.jpg
dnemethk
2012. február 09. csütörtök, 18:11
Air China légitársaság.jp
agica2004
2010. november 17. szerda, 11:32
A takarékos légitársaság!
puszikett
2006. június 25. vasárnap, 11:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.