Regisztráció  Belépés
2018. március 20. kedd | 12. hét | 79. nap | 08:40 | Klaudia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Vadnyugat
A Vadnyugat kifejezést az Amerikai Egyesült Államokat alapító 13 gyarmattól nyugatra fekvő területre használjuk. A Vadnyugaton először csak indiánok éltek, őket a fehér telepesek az első aranyláz idejétől kezdve kezdték el kiszorítani.

Kraemer's Saloon, Monroe County, Michigan.
Őslakói az indiánok voltak. Őket dél felől kezdték el meghódítani a spanyol telepesek, akik azonban nem maradtak tartós ideig. Ezután az angol telepesek kezdték el a nyugati partot elfoglalni. Az indiánok kezdetben barátságosan fogadták őket, mikor azonban egyre nyugatabbra kezdtek terjeszkedni és egyre több indián törzs földjét foglalták el és fosztották ki, akkor az indiánok egyre többször támadták meg őket. Az indiánok végig benépesítették a Vadnyugatot, egymással nem mindig voltak békében, sokat háborúztak és csak azokkal kötöttek békét, akik előtte elszívták velük a kalumetet (vagy békepipát).

Postakocsi
Az Amerikai Egyesült Államok 1803-ban megvásárolta Louisiana államot a Bonaparte Napóleon vezette Franciaországtól. Ezután vándorlók ezrei lepték el a prériket. Sokan a kaland, mások az új, jobb élhetőség miatt. A vásárlás így nézett ki:
1783-ban Angliától: Wisconsin, Iowa, Missouri, Minnesota, Illinois, Michigan, Alabama, Mississippi, Tennessee, Kentucky, Arkansas
1803-ban Franciaországtól: Louisiana, Montana, Wyoming, Colorado, Nebraska, Kansas, Oklahoma, Utah
1818-ban Angliától: Dél-Dakota
1819-ben Spanyolországtól: Florida
1845-ben Texas önerejéből csatlakozik.
1846-ban Angliától: Oregon, Washington, Idaho
1848-ban Mexikótól: Kalifornia, Nevada
Háborúban Mexikótól: Arizona, Új-Mexikó
1867-ben Oroszországtól: Alaszka
Mikor 1848-ban Kalifornia északi részén aranyat találtak, szinte az egész Vadnyugat benépesült.

Navajo indiánok
A Vadnyugat legmeghatározóbb emberei az aranyásók vagy aranymosók voltak. Először 1848-ban találtak aranyat Kaliforniában, aminek köszönhetően több ezren nyomultak be a Vadnyugatra. Az év végén a Sierrában már több mint 6000 ember mosott aranyat. A következő év végén megindult a "negyvennyolcasok" hatalmas áradata. Ekkora már több mint 10 000 ember mosott aranyat a közeli partok mentén. Az aranyásók sorsa kemény volt. Mindennap 20-21 órát robotoltak egy szitával. A bányásztáborok kezdetleges lakóhelyek voltak, de nem volt bennük fejetlenség. Az aranyásók egészen az ausztráliai aranylázig ide jöttek meggazdagodni.

Buffalo Bill
A Vadnyugat a hírnevét a banditáknak is köszönheti. Általában törvényen kívüliek, vagy rossz múlttal rendelkezőek hágtak fel banditának. Vonzották őket a kalandok, és a gyors meggazdagodás vágya is hajtotta őket újabb és újabb gaztettekre. A banditák nagy része általában a kontinensen végighaladó vasutakat támadta meg. A banditák tették hírhedtté Texas, Arizona és Új-Mexikó államokat. A leghíresebb vadnyugati banditák Jesse James és Billy, a Kölyök voltak.

Wild West a XIX század második felében
A Vadnyugat jelentős alakjai a seriffek voltak. Ők voltak a "rend őrei", bár a helyzetek általában túltettek rajtuk. A seriffek önmaguk ítélkezhettek az emberek fölött és teljhatalmuk volt a rájuk kijelölt városokban. Emiatt sokszor nem voltak túl népszerűek az emberek körében.

Buffalo Soldier. Minden fekete amerikai embert aki az amerikai hadseregben szolgált az indiánok Buffalo Soldier-nek hivták.
Alta City, Little Cottonwood, Utah, 1873
Wyatt Earp, amerikai békebíró, bölényvadász, farmer, vállalkozó.
Louisa Earp, Morgan Earp felesége
Wyatt Earp és felesége
Kínai vasúti munkások
Kaszinó
Colorado folyó Black kanyon, Mohave megye, Arizona állam.
"A hegy", Green River, Wyoming
Templom, Zuni Pueblo, Új-Mexikó
Oglala indiánok táboroznak a kormányzati iskola épülete előtt, 1891
Shoshone vízesés, Snake River, Idaho, 1874
Ellenséges indián tábor a River Brule közelében
Jesse James (1847-1882)
Billy, a kölyök, 1879
George A. Custer lovassági parancsnok csapata áthalad a Dakoták földjén, 1847
Lakota indián tábor


schuro, 2017. március 18. szombat, 22:05
Címkék: Amerikai Egyesült Államokat, Monroe County, Amerikai Egyesült Államok, Bonaparte Napóleon, Háborúban Mexikótól, Buffalo Bill,
Kommentek
Illényi Katica - léghárfa
A világ egyik legfurcsább hangszerén játszó Illényi Katica AcademiaMusic Awards díjat kapott Thereminen [Léghárfa] adta elő Ennio Morricone világslágerének feldolgozását.

Illényi Katica thereminen előadott 'Once upon a Time in The West' ('Volt egyszer egy Vadnyugat') című felvétele kapta a Los Angeles-I székhelyű The Akademia Music Award szavazásán a 'A legjobb feldolgozásnak' járó elismerést.
Illényi Katica és a theremin (Medianoise) A hegedű- és thereminművész tehetségét már számos díjjal méltatták hazánkban. A Liszt- és Artisjus díjas hegedű- és theremin előadó, Magyarország Érdemes Művésze, a Magyar Művészeti Akadémia tagja ezúttal nemzetközi elismerésben részesült.
Ennio Morricone világhírű filmzenéje, a 'Volt egyszer egy vadnyugat' Theremin-feldolgozá sa nyerte a The Akademia Music Award 'legjobb feldolgozásnak' címét 2016 áprilisában.
A theremin talán az egyik létező legkülönlegesebb hangszer, érintés nélkül, a levegőben tett
sanci81, 2017. december 25. hétfő, 16:43
A fehér bölény - amerikai kabaréshow, 97 perc, 1977
Vad" Bill Hickok (Charles Bronson), a legendás mesterlövész, sok évi távollét után visszatér a vadnyugatra! Célja: szembeszállni az álmait kísértő, démoni fehér bölénnyel. Vadásztársa is akad, a hírhedt sziú főnök, Bolond Ló (Will Sampson), aki ugyanarra a zsákmányra feni a fogát... Az izgalmas vadnyugati kalandfilmet a magyar nézők által is jól ismert J. Lee Thompson rendezte, aki korábban olyan filmekkel tette le a névjegyét, mint a Navarone ágyúi vagy a Mackenna aranya.

A film,magyar film,magyar szinkronos film teljes hun, vigjatek,akcio,horror,drama,elozetes,filmes bela,szorakozas,teljes film , komment,feliratkozas,funny,road rage,drunk,vicces
Videó
maroka, 2017. december 18. hétfő, 19:06
A Winchester Mystery House
Az egykori vadnyugat leghíresebb ismétlő puskájának az atyját Oliver Winchesternek hívták. Amikor egy bostoni jós azt jövendölte a feleségének 1884-ben, hogy kísérteni fogják azoknak a holtaknak a szellemei, akik a férje által feltalált fegyvertől haltak nem természetes halált, a nő teljesen kétségbe esett. A médium ekkor azt mondta neki, hogy a szellemeket távol tudja tartani, ha Nyugatra költözik, vásárol egy házat és azt folyamatosan tovább építi, de soha nem fejezi be. 1884-ben Sarah Winchester San Jose-ban vásárolt egy tanyát, amit azon nyomban elkezdett tovább építtetni.

Kilátás a délkeleti kastélyról

Amikor a férje 1886-ban tuberkulózisban meghalt, Sarah megörökölte a fegyvergyárból származó 20 millió dolláros vagyont és a Winchester Repeating Arms Company közel 50 százalékos tulajdonát. Ez azt jelenti, hogy Sarah napi 1000 dolláros fizetést kapott, vagyis mai áron 26 000
schuro, 2017. október 28. szombat, 21:54
Az Európai Bizottság fokozza a küzdelmet az online gyűlöletbeszéd és terrorpropaganda ellen
Mint a bizottság kiemelte: a terrorpropaganda, illetve a gyűlöletkeltő és uszító tartalmak terjedése komoly veszélyt jelent az uniós állampolgárok biztonságára és aláássa a digitális környezet iránti bizalmat, a cél a megelőzés mellett ezért a problémás bejegyzések gyors, automatikus azonosítása, majd eltávolítása.

"A helyzet fenntarthatatlan, az esetek több mint 28 százalékában nagyjából egy hétig tart, mire az online platformok törlik az illegális tartalmakat" - közölte sajtótájékoztatóján Marija Gabriel, a digitális gazdaságért felelős uniós biztos, hangsúlyozva, hogy felelősségteljesebb fellépést várnak el az érintett cégektől.

Közleményében az Európai Bizottság leszögezte: az online platformoknak az elkövetkező hónapokban gyors intézkedéseket kell hozniuk, különösképpen a terrorizmus, illetve a gyűlöletbeszéd tekintetében.

A platformoknak szorosabban együtt kell működniük az illetékes nemzeti hatóságokkal és az úgynevezett megbízható bejelentőkkel. Emellett automatikus felismerési
velemenyezd, 2017. szeptember 28. csütörtök, 15:53
Életműdíjakat adtak át a szinkronszakma képviselőinek
A SzíDoSz (Színházi Dolgozók Szakszervezete) Szinkron Alapszervezete és a Szinkronikum Egyesület összefogásával első alkalommal megrendezett vasárnapi díjátadó gálán az EJI az életműdíj kezdeményezőjeként is részt vett - közölte az EJI hétfőn az MTI-vel.

Mint írják, a szinkron jogdíjakat is magában foglaló audiovizuális díjak jogosultjainak köre évről évre bővül. A közleményben Császár Angela színművész az esemény megnyitóján elmondott beszédét idézik, amelyben hangsúlyozta, hogy óriási eredmény, hogy az EJI hosszú évek óta folytatott munkájának következményeként végre a szinkronizáló művészek is kapnak jogdíjat.

Császár Angela elmondta: elsőként 2015-ben a magyar mozifilmek televíziós sugárzása után részesülhettek a közreműködő filmszínészek jogdíjban. Ez tavaly kibővült a külföldi mozifilmek szinkronja után fizetett jogdíjjal, mivel az EJI 2016-ban a jogdíjfelosztási szabályok átalakításával lehetővé tette, hogy a külföldi színészeket szinkronizáló színészek is jogdíjban részesülhessenek.
velemenyezd, 2017. szeptember 25. hétfő, 15:03
Vadnyugati történetek (1)
Kisz Kokid a magányos kov boly
avagy
Ki ejtette teherbe Kíp Szmájlingot?


Kisz Kokid a magányos kov boly egykedvűen lovagolt a prérin át. Mehetett volna keresztül is, de ő inkább át ment. Néha bét. Nem volt ám ő mindig kov boly, a becsületes szakmája tehénpásztor, de amióta ráköszöntött a rendszerváltás az összes privatizációjával együtt (tudok még egy pár ilyen jó szót, majd azokat is elhintem alkalomadtán) azóta még csak nem is vásárolt semmit, legfeljebb soppingolt a szupermarkecben. A tehenészbrigád is átalakult tímmé, a brigádvezetőből menedzser lett, a Téeszelnök meg ügyvezető igazgató. Sok volt ez így egyszerre ennek az egyszerű munkás szülők paraszt gyermekének. Azon mód elhatározta: profilt vált, és akár csak Feri a Szomszédokból, ő is a becsület bajnoka lesz. Fogta a hátizsákját belerakta az összegyűjtött kólás kupakokat, meg két marék igazságot, felült a lovára és irány a
moonshadows, 2017. szeptember 10. vasárnap, 19:05
Mai hír: a kormány azt tervezi, hogy a jövőben CSAK FOLYÓSZÁMLÁRA ÉRKEZHET A NYUGDÍJ! - Hülyék ezek?
,,Soha nem állitottam, hogy látástól vakulásig dolgozunk" (Állította a: 'Minek köszönheti Mészáros Lőrinc a gazdagodását?' című kérdéshez fűzött #15-ös jegyzetében a #30-as!)

Na, nézzük csak!

Idézet a: 'Ha következő (ember)élet edre lehetne egy kérésed,mi lenne az ?' Kérdéshez 2015.03.24-én, #31-es sorszámmal fűzött jegyzetből, melyet SZINTÉN a #30-as jegyzett...:
,,Csak úgy elmondom, hogy HETI 7 NAPOT DOLGOZUNK, s GYAKRAN ÉJJEL VAGY AMIKOR KELL ... ÜNNAPNAP IS, HA IGÉNY VAN RÁ. Se szakszervezet, se jog, se elöirás. A kötetlen munkaidö gyakran HETI 60-70 óra." - idézet vége, kiemelések tőlem, pont.

#30-as!
1. Ha most - mindezek után - továbbra is azt állítod, hogy ,,soha nem állitottam, hogy látástól vakulásig dolgozunk", akkor BEAJÁNLAK 'hatibacsi' ALTEREGOJÁNAK! (Eddig ugyanis, csak ő volt képes, ILYEN SZINTŰ FELEDÉKENYSÉGRE, és egyúttal ILYEN EGETVERŐEN OLTÁRI ÖN-MEGHAZUDTOLÁSRA!...)

...Az a baj, hogy nemcsak írónak vagyok zseniális (miközben logikai
foxworkinspace, 2017. szeptember 06. szerda, 15:46
Érdekes képek a világ minden tájáról - 19. (25 kép).
1987

A Moszkvai Állami Egyetem diákjai, 1961

Vasilyevka falu lakosai köszönetet mondanak az Amerikai étel adománynak, Samara régió, 1922

Claudia Cardinale a Volt egyszer egy Vadnyugat című film forgatásán, Olaszország, 1968

Üditős részleg egy áruházban, USA, 1980

Az emberek várják az ebédszünet végét a bolt előtt, Moszkva,
schuro, 2017. szeptember 02. szombat, 21:58
Képek, videók
Vadnyugat 8.JPG
feviroza
2015. november 05. csütörtök, 07:56
Vadnyugat 7.JPG
feviroza
2015. november 05. csütörtök, 07:56
Vadnyugat 69.JPG
feviroza
2015. november 05. csütörtök, 07:56
Vadnyugat 68.JPG
feviroza
2015. november 05. csütörtök, 07:56
Vadnyugat 67.JPG
feviroza
2015. november 05. csütörtök, 07:56
Vadnyugat 66.JPG
feviroza
2015. november 05. csütörtök, 07:56
Vadnyugat 65.JPG
feviroza
2015. november 05. csütörtök, 07:55
Vadnyugat 64.JPG
feviroza
2015. november 05. csütörtök, 07:55
Vadnyugat 63.JPG
feviroza
2015. november 05. csütörtök, 07:55
Vadnyugat 62.JPG
feviroza
2015. november 05. csütörtök, 07:55
Vadnyugat 61.JPG
feviroza
2015. november 05. csütörtök, 07:55
Vadnyugat 60.JPG
feviroza
2015. november 05. csütörtök, 07:55
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.