Belépés
2018. október 18. csütörtök | 42. hét | 291. nap | 01:15 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Harry herceg menyasszonya is a királyi családdal ünnepelte a karácsonyt
Az esemény jelentőségét emeli önmagában az a tény, hogy a jegyespár a királynő - Harry nagymamája - téli rezidenciáján, a kelet-angliai Sandringham kastélyában töltheti a karácsonyt a királyi család ilyenkor hagyományosan ott összegyűlő többi magas rangú tagjával együtt. A hosszú időre visszanyúló konvenció ugyanis azt diktálja, hogy ezen az összejövetelen a családtagok csak olyan partnerekkel jelenhetnek meg, akikkel már összeházasodtak, ám a protokoll szigorán Harry és menyasszonya kedvéért ezúttal enyhített az udvar, jelezve egyben, hogy Meghan Markle-t a királyi család teljes jogú tagként befogadta.

Most első ízben fordult elő az is, hogy Harry nem egyedül, hanem hölgypartnerrel jelent meg a sandringhami családi karácsonyon.

A 33 éves herceg - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia - és a 36 éves, elvált amerikai színésznő eljegyzését november végén jelentették be Londonban. Két hete a Kensington-palota - Harry londoni hivatala - azt is tudatta, hogy az esküvő május 19-én lesz Windsorban, a legősibb angliai királyi rezidencián.

A királynő, aki az idén ünnepelte 91. születésnapját, autóval érkezett a kastélyhoz közeli kis templomhoz, 96 éves férje ugyanakkor a fiatalabb családtagokhoz csatlakozva gyalog tette meg a néhány száz méteres gyalogtúrát.

Jelen volt az egyórás szertartáson Vilmos herceg, Harry bátyja, az Egyesült Királyság majdani uralkodója és hitvese, Katalin hercegnő, valamint Károly trónörökös és felesége, Kamilla cornwalli hercegnő.

II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg a hagyományoknak megfelelően menetrendszerű vonattal, a londoni King's Cross pályaudvarról utazott a hétvégén Sandringhambe, a Londontól 180 kilométerre fekvő Norfolk megyei téli rezidenciára, ahol csatlakozott hozzájuk a királyi család többi tagja.

Tavaly komoly feltűnést és aggodalmat keltett, hogy az idős uralkodói házaspár betegség miatt nem tudott az eredetileg tervezett időpontban elutazni a karácsonyi vakációra. Az udvar akkori szűkszavú tájékoztatása szerint ennek az volt az oka, hogy mindkettőjüket erős nátha gyötörte.

Az idén láthatólag mindketten egészségesen vettek részt a családi karácsonyon és a hétfői istentiszteleten.

Az uralkodó és Fülöp herceg egyaránt híres kiváló egészségi állapotáról, és arról, hogy hajlott koruk ellenére mindketten sokkal több hivatalos programon vesznek részt, mint ifjabb rokonaik. Fülöp az ősszel elvileg visszavonult a nyilvános megjelenésektől, de azóta is számos eseményen jelen volt felesége oldalán.

Az uralkodó és férje novemberben ünnepelte házasságkötésének 70., februárban pedig a királynő trónra lépésének 65. évfordulóját. Mindkét évforduló példa nélküli az angol-brit monarchia 1200 éves történetében.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. december 25. hétfő, 16:22
Címkék: Harry herceg, Meghan Markle-t, Diana hercegnő, Vilmos herceg, Egyesült Királyság, Katalin hercegnő,
Kommentek
II. Erzsébet vezeti a legjobban öltözöttek listáját a Tatler magazinnál
II. Erzsébetet divatdiktátorként említette a lap, külön kiemelve a királynő öltözködésének színgazdagságát és a virágminták iránti lelkesedését.

Katalin cambridge-i hercegnőt, Vilmos herceg feleségét azért méltatták, hogy "újrahordja ruháit", és nemcsak exkluzív márkák, hanem megfizethető áruházláncok termékeit is viseli.

A harmincas listán van Meghan Markle, Harry herceg újdonsült hitvese, aki a májusi esküvőn viselt Givenchy-ruhájával "elvarázsolta" a magazint. Sussex hercegnője minden egyes megjelenésével újraírja a modern királyi stílust - tették hozzá.

Kamilla cornwalli hercegnő, a trónörökös, Károly herceg felesége is szerepel a listán, nagyobb meglepetés viszont, hogy György herceg is. Vilmos és Katalin ötéves kisfia, az Egyesült Királyság majdani uralkodója a "Róbert Gida-féle sikk" kiváló példája rövidnadrágjaival, térdzoknijával, ingecskéivel - írták.

A hírességek közül Amal Clooney jogászt, George Clooney feleségét kifinomult, de játékos stílusáért méltatták. Dua Lipa
velemenyezd, 2018. augusztus 02. csütörtök, 11:31
Eddig nem látott családi képek is szerepelnek a Buckingham-palota kiállításán
Az első számú londoni királyi rezidencia hagyományosan az uralkodó, II. Erzsébet nyári szabadsága idején, ezúttal szeptember 30-ig várja a látogatókat.

A Prince & Patron című tárlaton Károly walesi herceg kedvenc műalkotásai mellett a trónörökös által alapított és a védnöksége alatt működő három jótékonysági szervezet által támogatott ifjú művészek munkái közül is megtekinthető néhány.

A trónörökösnek szenvedélye a művészet - emlékeztetett közleményében a brit királyi ház művészeti és ingatlanvagyonát kezelő Royal Collection Trust. Arra, hogy mely műveket találja különösen inspirálónak Károly herceg, példa a kiállításon Johan Josef Zoffany frankfurti születésű klasszicista festő The Tribuna of Uffizi című alkotása, amely III. György király hitvese, Charlotte 1722-es megbízására készült. A képen a firenzei Uffizi képtárban őrzött leghíresebb, -értékesebb és -különlegesebb műveket megcsodáló utazók láthatók.

Az utazás és a történelem szintén Károly herceg érdeklődési körébe tartozik, ezt
velemenyezd, 2018. július 22. vasárnap, 15:35
Hercegi esküvő - Thomas Markle: "azt mondtam Harrynek, hogy ha nem emel kezet a lányomra, feleségül veheti"
A 73 éves Thomas Markle, aki az ITV brit kereskedelmi televíziónak adott interjút, a hétfőn sugárzott beszélgetésben elárult néhány bizalmas részletet Harry egyes bel- és külpolitikai nézeteiről is, és ezzel potenciálisan meglehetősen kínos helyzetbe hozhatta vejét.

Harry - Károly brit trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája, aki a hatodik helyen áll a brit trónöröklési sorban - május 19-én esküdött örök hűséget amerikai menyasszonyának a London nyugati határában fekvő Windsor ősi királyi rezidenciáján.

A menyegző óta a házaspár a Sussex hercege, illetve hercegnője címet viseli az uralkodó döntése alapján, és mindkettőjüket a királyi fenség megszólítás illeti meg.

Meghan hercegnő Mexikóban élő apja az ITV-interjúban elmondta: Harry telefonon kérte meg tőle leánya kezét. "Úriember vagy, ígérd meg nekem, hogy soha nem emelsz kezet a lányomra, és akkor természetesen megadom az engedélyt" - idézte fel Thomas Markle a herceggel folytatott sorsdöntő
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 19:02
Jót tett a hercegi esküvő a brit kiskereskedelemnek
(ONS) csütörtöki adatismertetése szerint májusban 3,9 százalékkal nőtt éves összevetésben a kiskereskedelmi áruforgalom az áprilisban mért 1,4 százalékos tizenkét havi növekedés után.

Az ONS szerint az eladások élénkülésében szerepet játszhatott a nyárias májusi időjárás, valamit az, hogy tavaly májusban alig 0,8 százalékkal nőtt éves összehasonlításban a brit kiskereskedelmi forgalom.

A statisztikai hivatal szerint azonban a kiskereskedelmi cégektől érkező visszajelzések arra is utalnak, hogy a hercegi esküvő szintén költekezésre ösztönözte a fogyasztókat, legalábbis az élelmiszer- és a háztartásicikk-boltokban.

Harry herceg - Károly brit trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája, aki a hatodik helyen áll a brit trónöröklési sorban - május 19-én esküdött örök hűséget Meghan Markle egykori amerikai színésznőnek a London nyugati határában fekvő Windsor ősi királyi rezidenciáján. A nyárias időjárás közepette tartott hercegi menyegzőt - ahogy az
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 19:32
Családja körében ünnepelte 97. születésnapját Fülöp herceg
A Buckingham-palota - a királyi család első számú londoni rezidenciája és hivatala - közölte, hogy az agg herceg családja körében tölti a jeles napot.

Fülöp nevéhez több rekord is kötődik. Ő az angol-brit monarchia 1200 éves történetének legidősebb királyi családtagja, egyben a leghosszabb ideje "szolgáló" uralkodói hitves: 66 éve számít uralkodói házastársnak, felesége ugyanis 1952-ben lépett az Egyesült Királyság trónjára.

A házaspár tavaly novemberben ünnepelte 70. házassági évfordulóját, ez is példa nélküli évforduló a monarchia történetében.

Fülöp már hét évvel ezelőtt, a 90. születésnapja alkalmából vele és róla készült BBC-portréműsorban megígérte, hogy a jövőben jóval kevesebb nyilvános megjelenést vállal, mivel szavai szerint ebben a korban "az ember már lefelé tart fizikailag, szellemileg és általában is jobb kiszállni még a szavatossági idő lejárta előtt".

Ennek az ígéretének azonban csak hat évvel később tett eleget: tavaly ősszel vonult vissza hivatalosan a
velemenyezd, 2018. június 10. vasárnap, 13:11
Megünnepelték a brit uralkodó "hivatalos" születésnapját
Colour ceremóniája annak a régi katonai gyakorlatnak a stilizált felidézése, amellyel az egyes alakulatok zászlait és jelképeit, vagyis színeit (colour) rendszeresen végighordozták a katonák (troops) előtt, hogy azok a csata zűrzavarában is könnyen felismerhessék, mely színek alatt kell szükség esetén gyülekezniük.

II. Erzsébet királynő 66. alkalommal vett részt ezen az ünnepségen; ez rekord az angol-brit monarchia történetében. Először 1951-ben volt jelen a Trooping the Colour rendezvényén, akkor még hercegnőként, nagybeteg édesapja, VI. György király képviseletében.

A következő évben már királynőként őt köszöntötték a felvonuló díszalakulatok, és az uralkodó azóta mindig jelen volt a ceremónián. A rendezvényt 1955-ben, az akkori országos vasutassztrájk miatt törölték.

II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp edinburghi herceg - aki vasárnap ünnepli 97. születésnapját - az angol-brit monarchia eddigi legidősebb uralkodói házaspárja.

A királynő az uralkodás nagy-britanniai hosszúsági
velemenyezd, 2018. június 09. szombat, 14:02
Harry herceg és Meghan hercegné esküvői testbeszéde
Erről árulkodik Harry herceg és Meghan hercegné esküvői testbeszéde

Neked is feltűnt, hogy az ifjú pár szó szerint nem bírja levenni egymásról a kezét? Azt gondolhatod, ez csupán a szerelem jele, de itt többről van szó. Egy testnyelv-szakértő elemezte a pár mozdulatait és meglepő dolgokra bukkant!

Hosszú Kata

0 Megosztás
Oszd meg a cikket
Erről árulkodik Harry herceg és Meghan hercegné esküvői testbeszéde
(Fotó: US Getty Images)
1.Végig fogták egymás kezét a szertartás alatt
,,Egy szerelmes pár könnyen felismerhető arról, hogy folyton megérintik a másikat. Meghan kezdeményez azzal, hogy kezét a vőlegénye térdére helyezi, Harry pedig gyengéden simogatja párja ujjait. Hiába nem néznek egymásra, az érintésen keresztül így is kapcsolatban maradnak" - állítja Bianca Cobb testbeszéd-szakértő.

2.A menyasszony és a vőlegény szemkontaktust tart
,,Amikor szerelmes vagy, le sem tudod venni a tekinteted a másik feledről,
tinka1951, 2018. május 26. szombat, 08:45
Torták Meghan Markle és Harry herceg esküvőjén
Ilyen tortát ettek a vendégek Meghan Markle és Harry herceg szombati esküvőjén...

Meghan Markle és Harry herceg szakítanak a hagyományokkal, és egy könnyű, citrusos tortával

Meghan Markle és Harry herceg tortáját egy kaliforniai származású cukrász, Claire Ptak fogja elkészíteni, aki a Violet cukrászda tulajdonosa Kelet-Londonban. A menyasszony, aki korábban egy életmódwebsite-ot is vitt, bemutatta Claire-t a lapja hasábjain, mivel a cukrász nagyrészt organikus alapanyagokkal dolgozik, például a madagaszkári vanília és a cukornádmelasz is környezettudatosan működő gazdaságokból érkezik a cukrászatba.

A hercegi pár a hagyományos sűrű, aszalt gyümölcsökkel és karácsonyi hangulatú fűszerekkel feldobott gyümölcstorta helyett egy könnyű, bodzavirággal és citrommal izgalmassá tett vajkrémes tortát választott, amelyet majd valódi virágok fognak díszíteni. Lessétek meg, milyen tortákat készít Claire - talán ezekhez fog hasonlítani Meghanék szépséges süteménye is.
tinka1951, 2018. május 22. kedd, 07:30
Képek, videók
harry-herceg-meghan-ma rkl
agica2004
2018. július 19. csütörtök, 20:36
Harry herceg-Meghan-.jpg
agica2004
2018. május 23. szerda, 21:56
harry-herceg lakodalmi ké
agica2004
2018. május 23. szerda, 21:43
harry-herceg-es meghan gy
agica2004
2018. május 23. szerda, 21:40
harry-herceg-eskuvo2.j pg
agica2004
2018. május 23. szerda, 21:39
harry-herceg-eskuvo3.j pg
agica2004
2018. május 23. szerda, 21:38
harry-herceg-eskuvo4.j pg
agica2004
2018. május 23. szerda, 21:37
harry-herceg-megan-cso k.j
agica2004
2018. május 23. szerda, 21:36
harry-herceg-meghan esküv
agica2004
2018. május 23. szerda, 21:36
harry menyasszonya és any
agica2004
2018. május 23. szerda, 21:55
Harry menyasszonya Meghan
agica2004
2018. május 23. szerda, 21:54
harry menyasszonya meghan
agica2004
2018. május 23. szerda, 21:54
harry-herceg-menyasszo nya
agica2004
2018. május 23. szerda, 21:26
Harry és menyasszonya.jpg
agica2004
2018. február 19. hétfő, 21:09
Az ezred menyasszonya
vidocq_
2014. augusztus 31. vasárnap, 20:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.