Regisztráció  Belépés
2017. március 28. kedd | 13. hét | 87. nap | 06:15 | Gedeon, Johanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nőtt a Tesco karácsonyi forgalma, bővült magyarországi piaci részesedése
A Londoni Értéktőzsdén (LSE) közzétett időszaki jelentés szerint az azonos eladótérre számolt csoportszintű értékesítés a január 7-ével zárult 19 hétben 1,1 százalékkal emelkedett éves összevetésben.

A 19 hetes vizsgált időszak átlagán belül a folyó üzleti év november 26-án zárult harmadik negyedében a forgalom 1,5 százalékkal, a január 7-éig fennmaradó hat hétben 0,3 százalékkal nőtt.

A nagy-britanniai forgalom a harmadik üzleti negyedévben 1,8 százalékkal nőtt, és a Tesco 2011 óta első ízben növelte hazai piaci részesedését.

A beszámoló szerint a Nagy-Britannián és Írországon kívüli nemzetközi forgalom értéke a 19 heti vizsgált időszakban 0,1 százalékkal csökkent. A cég azonban - egyelőre számok nélkül - kiemelte, hogy "jó ütemben" növelte piaci részesedését Magyarországon, Szlovákiában és Thaiföldön.

Az időszakon belül az üzleti év harmadik negyedében "tartósan erőteljes" volt a Tesco teljesítménye Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában - áll a cég előzetes jelentésében.

A részletes adatokat tartalmazó éves jelentést a vállalat április 12-én teszi közzé.

A Tesco vezérigazgatója, Dave Lewis a csütörtöki beszámolóban "nagyon biztatónak" nevezte a csoportszinten elért eredményt. Hangsúlyozta, hogy a cég forgalma nyolcadik negyedéve növekszik folyamatosan, és a Tesco "a harmadik sikeres karácsonyán" van túl.

A karácsonyi forgalom erősségét illusztrálva a cég közölte, hogy az év végi ünnepi időszakra 15 ezer idényfoglalkoztatottat vett fel.

A Tesco, amely a brit magánszektor legnagyobb foglalkoztatója több mint 300 ezer alkalmazottal, rendkívül nehéz, könyvelési botrányokkal és ezzel összefüggő bűnügyi vizsgálatokkal súlyosbított üzleti időszakot élt át az elmúlt két és fél évben.

Dave Lewis vezérigazgató, aki 2014 szeptembere óta áll az áruházlánc élén, már belépése napján teljes gazdálkodási fordulatot hirdetett meg. Ennek jegyében a cég 2015-ben 53 veszteséges nagy-britanniai üzletet zárt be, törölte további 49 új, korábban tervbe vett nagyáruház felépítését, és e fordulat jegyében eladta dél-koreai üzlethálózatát.

A Tesco a dél-koreai hálózat eladása után bejelentette, hogy ezzel lezárult nemzetközi portfóliójának felülvizsgálata.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. január 12. csütörtök, 11:12
Címkék: Londoni Értéktőzsdén, Dave Lewis, azonos eladótérre, január 7-ével, folyó üzleti, január 7-éig,
Kommentek
Kamatdöntés - Londoni elemzők: a gyorsuló infláció egyelőre nem befolyásolja az MNB alapállását, jövőre kamatem
véleményük szerint azonban alacsony annak a kockázata, hogy az éves inflációs ütem átlépi a sáv felső határát.

A ház londoni elemzői ebben a környezetben azzal számolnak, hogy a keddi kamatdöntésről szóló közleményben az MNB megerősíti szándékát a 0,90 százalékos alapkamat hosszabb távú fenntartására, és arra, hogy nem hagyományos, célzott eszközökkel a monetáris politika egészének enyhe alapállását is fenntartja.

A JP Morgan elemzőinek várakozása szerint az MNB a 2018 tavaszán esedékes magyarországi választásokig valószínűleg a 3 százaléknál nagyobb ütemű gazdasági növekedés elérésére összpontosítja figyelmét, és ennek érdekében magasabb inflációt is hajlandó lesz eltűrni, teljesen kihasználva a plusz-mínusz 1 százalékpontos inflációs tűrési sávot.

Mindemellett a piaci kockázatvállalási hajlam erősödése az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve legutóbbi enyhe kamatemelése nyomán szintén jól jön az MNB-nek, és az erősödő infláció ellenére alátámasztja a magyar jegybank által a
velemenyezd, 2017. március 27. hétfő, 17:48
Négy magyar csapat a Shell Eco-marathon Europe versenyen
A világ huszonhét országának 192 diákcsapata regisztrált az üzemanyag-hatékonysági viadalon, amelyen azok győznek, akik a legnagyobb távolságot tudják megtenni egy liter üzemanyaggal. A részvevők egy speciálisan erre a célra, a Queen Elizabeth Olimpiai Parkban kiépített, 1,6 kilométeres városi útnak megfelelő pályán versenyeznek majd a Make the Future Live fesztivál keretében meghirdetett 33. Shell Eco-marathonon - közölték a verseny magyarországi szervezői hétfőn az MTI-vel.

Mint felidézték, tavaly a francia Microjoule-La Joliverie csapat érte el a legnagyobb távolságot: 2606 kilométeres eredményük annyit tesz, mintha csupán egyetlen liter üzemanyag felhasználásával tették volna meg oda-vissza a London és Milánó közötti távolságot.

Magyarországról idén négy - három egyetemi és egy középiskolai - csapat utazik Londonba.

Az Óbudai Egyetem OECO csapata 2015-ben indult legutóbb a megmérettetésen, és ezúttal új csapattal, valamint egy teljesen új autóval száll versenybe. Szintén új
velemenyezd, 2017. március 27. hétfő, 17:18
Szabó Tünde: a TAO hosszú távú, kiszámítható jövőt biztosít a teljes sportágazatban
A látvány-csapatsportágak társasági adókedvezményen keresztüli támogatási rendszerének a meghosszabbításáról múlt hét végén döntött az Európai Bizottság, amely törvényesnek, hatékonynak és folytathatónak ítélte a magyarországi TAO támogatási rendszerét.

"A TAO-rendszerrel hazánk már számos pozitív eredményt tud felmutatni, mint például a leigazolt sportolói létszám 72 százalékos növekedése, sportlétesítmények felépítése és még több felújítása, vagy épp az utánpótlás-nevelés fejlesztése" - szögezte le az államtitkár. Hozzátette: nagyon fontosak ugyanakkor a TAO-rendszer közvetett hatásai is, amelyek a szabadidősporttal, a diáksporttal vagy éppen a lakosság egészségügyi mutatóival, állapotával kapcsolatban jelentkeznek.

"A magyar kormány egyik legfontosabb célja - amellett, hogy minden gyermek sportoljon - az, hogy a felnőtt lakosság minél nagyobb részét bevonja a rendszeres sportolásba, megismertesse az aktív életvitellel, hosszú távon csökkentve ezáltal a mozgásszegény, ülő életmódból fakadó
velemenyezd, 2017. március 27. hétfő, 16:37
Az "intelligens" Nyíregyháza befektetési lehetőségei mutatkoztak be Rómában
innovatív fejlesztések a turizmusban is meghozták az eredményt: a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma évről évre növekszik, tavaly elérte a csúcspontot.

A konferenciát követő kétoldalú üzleti megbeszéléseken (B2B) olasz vállalkozók máris jelezték szándékukat, hogy személyesen ismerjék meg Nyíregyháza befektetési lehetőségeit - tájékoztatott a nagykövetség külgazdasági szakdiplomatája, Hagymási Tünde.

A fórumon Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos kijelentette, ha magyarországi befektetésről van szó, minden Nyíregyháza mellett szól. Egyrészt a városban dolgozó magyar kis- és középvállalkozások, valamint nagy cégek komoly teljesítménye miatt, de jelentős multinacionális vállalkozások is dolgoznak a térségben. Nyíregyháza felsőoktatási képzése, a térség jó közlekedése és infrastruktúrája szintén előnyt jelent. "A 21. században azonban az számít leginkább, hogy Nyíregyháza digitális szempontból is élen jár Európában" - mondta Deutsch Tamás.

Hozzátette, hogy a nyíregyházi
velemenyezd, 2017. március 27. hétfő, 15:27
Krónika 5. rész (azonnali kérdések)
hogy Magyarország 2004-ben az unió mellett az Euratom-szerződéshez is csatlakozott, ami meghatározza a kiégett fűtőelemek elhelyezésének a rendjét. Emiatt 2011 óta létezik az a szabályozás, amelyik szerint a nemzetállamoknak arra kell törekedniük, hogy saját maguk oldják meg a hulladék elhelyezését.

Magyarország ma is megoldja, hogy a kiégett fűtőanyagot külföldre szállítsák - emelte ki. Hozzátette, hogy eközben pedig elkezdődött egy kutatás arról, hogy hol és hogyan állnak rendelkezésre a magyarországi elhelyezés feltételei.

Fidesz: az EU egy sikeres békeprojekt

Hörcsik Richárd (Fidesz) arról beszélt, hogy szombaton volt 60 éves az Európai Gazdasági Közösséget létrehozó Római Szerződés. Az EU a kontinens történelmének legsikeresebb békeprojektje, az unió területén soha nem volt háború - emelte ki. Az unió egy rendkívül sikeres gazdasági vállalkozás is, amelyen belül szabadon lehet utazni és munkát vállalni.

Lázár János is az EU egyik legfontosabb sikerének nevezte, hogy az elmúlt 70
velemenyezd, 2017. március 27. hétfő, 15:27
Krónika 4. rész (kérdések)
államtitkára szerint az egyezményből kiderül, nem sok minden változik a vitakezelési ügyekben. Hozzátette: az országgyűlési határozatban meghatározott célok teljesülni fognak, a parlamentnek pedig lehetősége lesz a teljes szövegről véleményt alkotni, várhatóan már nyáron elindulhat a vita.

MSZP: mikor változtatnak a lakcímbejelentés szabályain?Tukacs István (MSZP) szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az ukrán határ mentén nyugdíjkifizetés napján megnő a forgalom. Kifejtette, fiktív magyarországi lakcímre bejelentkezve ukrán állampolgárok szereznek jogosultságot a magyar nyugdíjra. Mikor változtatnak a lakcímbejelentés szabályain? - kérdezte.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint a nyugdíjigazgatási szerv rendszeres és szúrópróbaszerű ellenőrzéseket végez, hogy a visszaéléseket kiszűrje. Hozzátette: a hatóság azt is ellenőrzi, hogy életvitelszerűen lakcímén tartózkodik-e valaki.

Célként jelölte meg, hogy a vonatkozó egyezményt
velemenyezd, 2017. március 27. hétfő, 15:17
Április közepéig lehet nevezni a Janikovszky Éva meseíró pályázatra
A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a Móra Kiadóval közös pályázatára idén szabadon választott témát feldolgozó meséket várnak - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Pályázni magyarországi és határon túli településekről egyaránt lehet és minden jelentkező egy, maximum öt A/4-es oldal terjedelmű, nyomtatásban eddig még meg nem jelent írást nyújthat be.

A tavalyi felhívásra összesen 1218 pályamű érkezett; a 7-9 éves korosztály 312, a 11-13 évesek 747, a 14-16 évesek pedig 159 alkotást küldtek.

A meséket a könyvtár könyvtárosaiból álló előzsűri értékeli és választja ki a továbbjutókat, amelyeket a szakmai zsűri bírál el. Ennek tagjai ebben az évben is Szepes Erika irodalomtörténész és Rigó Béla író, költő, szerkesztő.

Az idei díjátadót május 26-án rendezik meg a Központi Könyvtár palotatermeiben.
velemenyezd, 2017. március 27. hétfő, 15:17
Tavaly 2,5 százalékkal nőtt a magyar sörgyárak értékesítése
regionális tekintetben is magas, egy egységnyi sör árának 42 százaléka az adó - közli az MSSZ.

A költségvetés a magyar sörgyártók által megtermelt GDP 83 százalékát vonja el különböző adók és járulékok formájában, míg más iparágakban ez az elvonás 50 százalék körüli. Ennek ellenére a söripar az egyik legnagyobb foglalkoztató, a teljes értékláncon keresztül csaknem 24 ezer embert foglalkoztat, a munkahelyek túlnyomó többsége a kis- és közepes vállalkozási szektorban van.

Az egy főre jutó éves magyarországi sörfogyasztás a múlt század 90-es évei óta mintegy 40 literrel, 60 liter körülire csökkent. A sörpiac mai helyzetéért a túladóztatás és a gyenge minőségű import sörök egyaránt felelősek - mondja Schillinger Attila, az MSSZ igazgatója.

A MSSZ és a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete nemrégiben közösen fordult a kormányzathoz, hogy csökkentsék a csapolt sörök általános forgalmi adóját, ezzel erősítve a vendéglátóipar kis- és középvállalkozóit is. Ugyancsak javasolta az MSSZ a kormányzatnak, hogy
velemenyezd, 2017. március 27. hétfő, 14:57
Képek, videók
magyarországi szobrok 9.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:24
magyarországi szobrok 8.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:24
magyarországi szobrok 7.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 6.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 56
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 55
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 54
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 53
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 52
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 51
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 50
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 5.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:22
Mexiko Értéktőzsde.png
megyerimihaly
2009. június 16. kedd, 22:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.