Regisztráció  Belépés
2017. január 18. szerda | 3. hét | 18. nap | 00:23 | Piroska
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nőtt a Tesco karácsonyi forgalma, bővült magyarországi piaci részesedése
A Londoni Értéktőzsdén (LSE) közzétett időszaki jelentés szerint az azonos eladótérre számolt csoportszintű értékesítés a január 7-ével zárult 19 hétben 1,1 százalékkal emelkedett éves összevetésben.

A 19 hetes vizsgált időszak átlagán belül a folyó üzleti év november 26-án zárult harmadik negyedében a forgalom 1,5 százalékkal, a január 7-éig fennmaradó hat hétben 0,3 százalékkal nőtt.

A nagy-britanniai forgalom a harmadik üzleti negyedévben 1,8 százalékkal nőtt, és a Tesco 2011 óta első ízben növelte hazai piaci részesedését.

A beszámoló szerint a Nagy-Britannián és Írországon kívüli nemzetközi forgalom értéke a 19 heti vizsgált időszakban 0,1 százalékkal csökkent. A cég azonban - egyelőre számok nélkül - kiemelte, hogy "jó ütemben" növelte piaci részesedését Magyarországon, Szlovákiában és Thaiföldön.

Az időszakon belül az üzleti év harmadik negyedében "tartósan erőteljes" volt a Tesco teljesítménye Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában - áll a cég előzetes jelentésében.

A részletes adatokat tartalmazó éves jelentést a vállalat április 12-én teszi közzé.

A Tesco vezérigazgatója, Dave Lewis a csütörtöki beszámolóban "nagyon biztatónak" nevezte a csoportszinten elért eredményt. Hangsúlyozta, hogy a cég forgalma nyolcadik negyedéve növekszik folyamatosan, és a Tesco "a harmadik sikeres karácsonyán" van túl.

A karácsonyi forgalom erősségét illusztrálva a cég közölte, hogy az év végi ünnepi időszakra 15 ezer idényfoglalkoztatottat vett fel.

A Tesco, amely a brit magánszektor legnagyobb foglalkoztatója több mint 300 ezer alkalmazottal, rendkívül nehéz, könyvelési botrányokkal és ezzel összefüggő bűnügyi vizsgálatokkal súlyosbított üzleti időszakot élt át az elmúlt két és fél évben.

Dave Lewis vezérigazgató, aki 2014 szeptembere óta áll az áruházlánc élén, már belépése napján teljes gazdálkodási fordulatot hirdetett meg. Ennek jegyében a cég 2015-ben 53 veszteséges nagy-britanniai üzletet zárt be, törölte további 49 új, korábban tervbe vett nagyáruház felépítését, és e fordulat jegyében eladta dél-koreai üzlethálózatát.

A Tesco a dél-koreai hálózat eladása után bejelentette, hogy ezzel lezárult nemzetközi portfóliójának felülvizsgálata.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. január 12. csütörtök, 11:12
Címkék: Londoni Értéktőzsdén, Dave Lewis, azonos eladótérre, január 7-ével, folyó üzleti, január 7-éig,
Kommentek
Jutalomjáték - Hármas kiállítás a Műcsarnokban
át.

Az úgynevezett Fehér terem elsősorban a grafikákból, nyomatokból válogat, és itt látható a művész nemrég előkerült, 24 fotogramból álló sorozata is.

A Fekete terem túlnyomórészt a digitális munkákat vonultatja fel, de itt kapott helyet egy videosarok is, ahol egy Stefanovits Péterről készült portréfilm tekinthető meg a kisebb méretű munkák mellett.

A 25 év Symposion című kiállítás N. Mészáros Júlia kurátor elmondása szerint két művésztelepi szervezet - a Symposion Alapítvány a Magyarországi Művésztelepekért és a Magyarországi Alkotótelepek és Symposionok Társasága - 25 éves tevékenységét, a hazai művésztelepeket és alkotóik eredményeit mutatja be.

Mint felidézte, az 1990-ben megalakult társaság máig 150 kiállítást és 400 előadást szervezett a Táltos utcai Symposion Klubban, a Symposion Alapítványt pedig a Symposion Társaság és 19 művésztelep vezetője hozta létre 1991-ben a művésztelepi mozgalom koordinálása, fejlesztése céljából.

A kiállítás első termében a két szervezet fotó- és
velemenyezd, 2017. január 17. kedd, 18:33
Rekordévet zárt az Opel magyarországi gyára
mintegy 512 ezer motor készült.

A tavaly előállított motorok nagy része, több mint 470 ezer a legkorszerűbb technológiát alkalmazó Flex gyárban készült, itt 38 motorvariánst gyártanak. A korábbi generációs Family motorokat gyártó üzemrészben 158 ezer motort állítottak elő tavaly.

Szentgotthárdon az Opel valamennyi modelljéhez készülnek motorok, az év autója címet 2016-ban elnyerő Astráké pedig mind innen kerül ki. Február közepén várhatóan már a 9 milliomodik motort szerelik össze a magyarországi gyárban.

Grzegorz Buchal jelezte, hogy az idén 2016-hoz hasonló számokat várnak. Hozzátette: a Flex gyár gyakorlatilag teljes kapacitásán működik.

Szentgotthárdon az Opel eddig 1,4 milliárd eurót fektetett be: a magyarországi motorgyár az Opel legnagyobb ilyen üzeme, amely több mint 2000 embernek ad munkát.

Koncz Gábor, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy tavaly a márkakereskedések 10 536 új Opelt értékesítettek Magyarországon. Ezzel a személyautók és
velemenyezd, 2017. január 17. kedd, 18:03
Langerné Victor Katalin: Wallenbergre, az embermentőre emlékezve ünnepeljük a jelenkor hőseit
tevékenységéért. A most 75 éves művész - aki gyerekként megjárta a strasshofi lágert - immár másfél éve segíti a Magyarországra érkező menekülteket, önkéntesként együttműködött a Migration Aid segélyszervezettel, az Evangéliumi Testvérközösséggel és az Oltalom Alapítvánnyal is - méltatták.

Gavallérné Kancsal Ágnest, a Raoul Wallenberg Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatóját azért tüntették ki, mert hetedik éve segíti szervezőként a Raoul Wallenberg Egyesület vetélkedő-sorozatát, amely magyarországi és határon túli középiskolásokkal ismerteti meg a zsidó-magyar együttélést, az embermentés, a II. világháború és a holokauszt történetét.

A 63 éves Hofher József jezsuita szerzetes a méltatás szerint az elesettekért végzett missziói szolgálatával és teljes életművével érdemelte ki a díjat. A szerzetes cigánymissziót először a Miskolc-Sajó menti térségben, majd Kispesten, azután Csobánkán végzett, 2005 óta a Jezsuita Párbeszéd Házában cigány-pasztorációs műhelyt vezet.

Díjat kapott Járóka
velemenyezd, 2017. január 17. kedd, 16:23
EJEB: a magyar hatóságok nem jártak el körültekintően két roma elleni erőszak ügyében
számára.

Az uniós bíróság ítélete szerint a magyar hatóságok nem jártak el körültekintően, amikor a demonstráción elhangozott beszédeket és kijelentéseket gyűlöletkeltőnek nevezték ugyan, de azt mondták ki, hogy azok nem ösztönöztek erőszak elkövetésére.

Véleményük szerint "a rasszista kijelentések és az adott körülmények miatt mások jogainak megsértése és az erőszak elkövetésének egyértelmű és közvetlen veszélye állt fent a felvonulás alatt".

A strasbourgi bíróság a három évig tartó magyarországi eljárás hiányosságai között említette, hogy a vizsgálatok során az eljáró hatóságok a fizikai erőszak elkövetésére fókuszáltak, a rendőrség pedig a lehetséges elkövetőkből mindössze öt személyt hallgatott ki, és hármat nem is lehetett azonosítani.

A bíróság ezért úgy vélekedett, hogy a magyar hatóságok vizsgálata "korlátozott" volt, annak során "nem tudták megállapítani a valós tényállást", és "válaszuk nem minősül elégségesnek a valós és összetett helyzetre vonatkozóan".

Az ítélet szerint
velemenyezd, 2017. január 17. kedd, 15:32
A magyar kkv-k idén 2362 millió euróra pályázhatnak majd
A magyar keret jelentős eltérése abból adódik, hogy Magyarországon 2017 végégig minden pályázatot kiírnak, míg a másik három országnál ez arányosan oszlik el a 2014-2020-as időszakban - tették hozzá.

A felmérés szerint a legnépszerűbbek mind a négy országban a kapacitásbővítésre és az eszközbeszerzésre szóló pályázatok. Magyarországon a vissza nem térítendő támogatások, az innovációs, és a Közép-Magyarországi régióban elérhető gazdaságfejlesztési kiírások iránt a legnagyobb az érdeklődés.Romániában a vidékfejlesztés területén aktívak a gazdák, Bulgáriában az innováció és versenyképesség, a vidékfejlesztés, és a HR fejlesztések területén van igény, Horvátországban pedig a termelési létesítmények építésére, felújítására pályáznak legszívesebben a gyártó és szolgáltató kkv-k.

Az elemzés szerint a kkv-k pályázási kedve a vizsgáltországokban nagy mértékben eltérő, ugyanis Magyarországon kifejezetten magas a pályázatot benyújtó vállalkozások száma, Romániában és Bulgáriában azonban csak mérsékelt.
velemenyezd, 2017. január 17. kedd, 13:32
Külföldi sajtó Magyarországról - A Der Standard és a Hospodárské Noviny Sorosról
Kifejtette, hogy Orbán Viktor 2016 májusában, a menekültválság elmélyülésekor megfogalmazott bírálatok idején "megtámadta" Soros Györgyöt, a "háttérhatalom" emberének nevezve őt, mire "a Fidesz propagandagépezetének gőzhengere azonnal akcióba lépett", és "trágár" módon rátámadt Soros Györgyre.

Nincs személyes vonzata a Soros György alapítványára kifejtett budapesti kormányzati nyomásnak, a legfőbb cél meggyengíteni a 2018-as választás előtt a külföldről támogatott civil szektort, amely Orbán Viktor szemében a Jobbik után a Fidesz második legnagyobb ellenfele - véli a Hospodárské Noviny című cseh politikai és gazdasági napilap keddi jegyzetében.

Martin Ehl, a lap külpolitikai rovatvezetője szerint a Soros alapította Open Society Alapítvány a nyomás ellenére is - bár óvatosabban - folytatni tudja munkáját magyarországi fiókszervezetein keresztül.

A tervezett új szabályozás elsősorban a kisebb szervezeteket fogja kellemetlenül érinteni, amelyek "megfulladhatnak" a sok papírozásban, vezetőik
velemenyezd, 2017. január 17. kedd, 13:32
Kitüntették a távozó budapesti amerikai nagykövetet
A tárcavezető beszédében kiemelte: Colleen Bell olyan időszakban érkezett Budapestre két évvel ezelőtt, amely nem a kétoldalú politikai együttműködés legjobb korszaka volt, de mára a helyzet nagy mértékben megváltozott, most már lehetőség van arra, hogy hosszú távon tervezzenek és fejlesszék a magyar-amerikai kapcsolatokat.

Szijjártó Péter kifejtette: az amerikai nagykövet jó barátja Magyarországnak. Amikor először találkozott vele csaknem két éve, a megbeszélés után Colleen Bell azt mondta: "letekerjük a hangerőt", és valóban ezt lehetett a tevékenysége mottójának tekinteni - idézte fel a külügyminiszter. Hozzátette: most már fejleszthetik az együttműködést, ahelyett, hogy mélypontról beszéljenek, ahogyan azt két évvel ezelőtt tették.

A tárcavezető szerint az együttműködés újjáépítéséhez feltétlenül szükséges volt Colleen Bell elkötelezettsége, és az amerikai diplomata feltétel nélküli tiszteletet mutatott Magyarország iránt. Magyarország is mindenkinek megadja és mindenkitől elvárja a
velemenyezd, 2017. január 17. kedd, 12:11
Varga Mihály: Magyarország megbízható üzleti partner Ázsiában is
szerint Varga Mihály hongkongi tárgyalásai után kiemelte: Magyarország kedvező befektetési lehetőségeket kínál ázsiai partnereinek is infrastruktúrája, képzett munkaereje, kedvező földrajzi fekvése és erősödő pénzügyi, kereskedelmi központi szerepe alapján.A X. Ázsiai Pénzügyi Fórum alkalmával folytatott kétoldalú találkozóit követően a nemzetgazdasági miniszter kifejtette, "egyre több magyar vállalat érdeklődik a hongkongi üzleti lehetőségek iránt, és bízunk abban, hogy a kedvező magyarországi makrogazdasági környezet hasonló érdeklődést vált ki a hongkongi cégekből is".

A Gregory So kereskedelmi és gazdaságfejlesztési miniszterrel, Jasper Tsanggal, a hongkongi törvényhozás volt elnökével, valamint Eddie Yue-vel, a Hongkongi Monetáris Hatóság vezérigazgató-helyettesével folytatott megbeszéléseken a tárgyalófelek pozitívan értékelték, hogy a kínai vállalatok részére komplett infrastruktúra épült ki Magyarországon. Ez magában foglalja a Peking-Budapest közvetlen légijárat beindítását, a Bank
velemenyezd, 2017. január 17. kedd, 09:51
Képek, videók
magyarországi szobrok 9.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:24
magyarországi szobrok 8.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:24
magyarországi szobrok 7.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 6.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 56
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 55
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 54
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 53
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 52
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 51
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 50
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 5.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:22
Mexiko Értéktőzsde.png
megyerimihaly
2009. június 16. kedd, 22:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.