Regisztráció  Belépés
2017. szeptember 26. kedd | 39. hét | 269. nap | 09:25 | Jusztina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nőtt a Tesco karácsonyi forgalma, bővült magyarországi piaci részesedése
A Londoni Értéktőzsdén (LSE) közzétett időszaki jelentés szerint az azonos eladótérre számolt csoportszintű értékesítés a január 7-ével zárult 19 hétben 1,1 százalékkal emelkedett éves összevetésben.

A 19 hetes vizsgált időszak átlagán belül a folyó üzleti év november 26-án zárult harmadik negyedében a forgalom 1,5 százalékkal, a január 7-éig fennmaradó hat hétben 0,3 százalékkal nőtt.

A nagy-britanniai forgalom a harmadik üzleti negyedévben 1,8 százalékkal nőtt, és a Tesco 2011 óta első ízben növelte hazai piaci részesedését.

A beszámoló szerint a Nagy-Britannián és Írországon kívüli nemzetközi forgalom értéke a 19 heti vizsgált időszakban 0,1 százalékkal csökkent. A cég azonban - egyelőre számok nélkül - kiemelte, hogy "jó ütemben" növelte piaci részesedését Magyarországon, Szlovákiában és Thaiföldön.

Az időszakon belül az üzleti év harmadik negyedében "tartósan erőteljes" volt a Tesco teljesítménye Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában - áll a cég előzetes jelentésében.

A részletes adatokat tartalmazó éves jelentést a vállalat április 12-én teszi közzé.

A Tesco vezérigazgatója, Dave Lewis a csütörtöki beszámolóban "nagyon biztatónak" nevezte a csoportszinten elért eredményt. Hangsúlyozta, hogy a cég forgalma nyolcadik negyedéve növekszik folyamatosan, és a Tesco "a harmadik sikeres karácsonyán" van túl.

A karácsonyi forgalom erősségét illusztrálva a cég közölte, hogy az év végi ünnepi időszakra 15 ezer idényfoglalkoztatottat vett fel.

A Tesco, amely a brit magánszektor legnagyobb foglalkoztatója több mint 300 ezer alkalmazottal, rendkívül nehéz, könyvelési botrányokkal és ezzel összefüggő bűnügyi vizsgálatokkal súlyosbított üzleti időszakot élt át az elmúlt két és fél évben.

Dave Lewis vezérigazgató, aki 2014 szeptembere óta áll az áruházlánc élén, már belépése napján teljes gazdálkodási fordulatot hirdetett meg. Ennek jegyében a cég 2015-ben 53 veszteséges nagy-britanniai üzletet zárt be, törölte további 49 új, korábban tervbe vett nagyáruház felépítését, és e fordulat jegyében eladta dél-koreai üzlethálózatát.

A Tesco a dél-koreai hálózat eladása után bejelentette, hogy ezzel lezárult nemzetközi portfóliójának felülvizsgálata.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. január 12. csütörtök, 11:12
Címkék: Londoni Értéktőzsdén, Dave Lewis, azonos eladótérre, január 7-ével, folyó üzleti, január 7-éig,
Kommentek
Kihirdették A nőkért és a tudományért magyar ösztöndíj idei díjazottjait
A tudományos munkájukban fiatal nőket ösztönző elismerést akadémikusokból álló zsűri ítélte oda Tóth Szilvia Zitának és Wohner Nikolettnek. A díjjal járó pénzösszeget szakmai és személyes célokra egyaránt szabadon fel lehet használni - közölte az MTI-vel hétfőn A nőkért és a tudományért ösztöndíj kommunikációs ügynöksége.

Tóth Szilvia Zita a C-vitamin termelését, sejten belüli szállítását és raktározását, valamint növényekben betöltött szerepeit vizsgálja. Kutatásai jelentős mértékben hozzájárulhatnak magas C-vitamintartalmú zöldség- és gyümölcsfajták előállításához, ami táplálkozástudományi, mezőgazdasági és élelmiszeripari szempontból is nagy jelentőséggel bírna. Kutatásai során csoportjával azt is felfedezte, hogy a C-vitaminnak jelentős szabályozó szerepe van a zöldalgák hidrogéntermelésében. A nevéhez köthető szabadalom által a biohidrogén-termelés akár ipari méretekben is megvalósulhat.

Wohner Nikolett a vérzékenységgel járó von Willebrand betegség vizsgálata közben tett fontos
velemenyezd, 2017. szeptember 25. hétfő, 18:44
Magyarországi támogatással felújított kórházi gyermekosztályt avatott fel Kövér László Nagyszőlősön
Az avatási ünnepségen Kövér László hangsúlyozta, hogy a kórház gyermekosztályának felújításához nyújtott magyarországi segítség a legjobb helyre került a sok gonddal küszködő Ukrajnában. Amikor beteg gyermekekről van szó, a támogatás kérdése nem lehet vita tárgya, mert megfelelő körülményeket kell teremteni a gyógyításhoz - tette hozzá.

Kövér László köszönetet mondott a gyermekosztály orvosainak és munkatársainak azért a - mint fogalmazott - embert próbáló munkáért, amelyet végeznek, egyúttal reményét fejezte ki, hogy az ő tevékenységüket is segíti az intézmény európai színvonalú felújítása. Ugyancsak köszönetét fejezte ki a gyermekosztály felújítását anyagilag támogató Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) tagjainak, a magyar kormánynak, a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak, valamint a gyermekmentő szolgálat önkéntes segítőinek.

Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat ügyvezető elnöke elmondta, tavaly márciusban döntöttek arról, hogy támogatják a kórházi gyermekosztály
velemenyezd, 2017. szeptember 25. hétfő, 18:13
Londoni elemzők az eddig vártnál gyorsabb magyar gazdasági növekedést jósolnak jövőre
Citybeli elemzői vélemények szerint azonban a robusztus növekedés több tényező miatt egyelőre nem jelenik meg az inflációs számokban.

A Fitch Group pénzügyi szolgáltatási és hitelminősítői vállalatcsoporthoz tartozó BMI Research pénzügyi-gazdasági elemzőház hétfőn Londonban ismertetett, felülvizsgált előrejelzésében közölte: az idén 3,6 százalékos, jövőre 3,3 százalékos növekedést vár a magyar gazdaságban.

A ház javította 2018-ra szóló prognózisát, eddig ugyanis a magyar hazai össztermék (GDP) 3 százalékos növekedésével számolt a jövő évre.

A BMI Research londoni elemzői szerint a felülvizsgálatot a magyar háztartások erőteljes kereslete és a beruházások értékének az EU-folyósítások által is támogatott, folytatódó növekedése indokolja.

A ház szerint az első fél év erős növekedési teljesítménye után több jelzőszám - mindenekelőtt az üzleti és a fogyasztói bizalmi index - az idei év későbbi szakaszában is robusztus növekedési lendületre vall. Az export reálértéken 6,3 százalékkal, az
velemenyezd, 2017. szeptember 25. hétfő, 17:33
Keleti Éva fotóiból nyílik kiállítás a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban
A tárlaton a fotóművész néhány ismertebb képe mellett eddig még soha sem publikált műveit is láthatja a közönség - adta hírül közleményben a könyvtár.

A magyar irodalmi élet jelentős személyeiről és a Magyarországon járt nemzetközi művészekről évtizedeken át készült fotói javarészt nem hagyományos íróportrék, hanem a 20. század második felének ellentmondásos világáról képet rajzoló fotóművek.

Elgondolkodtató látvány például Ady költőbarátja, Dutka Ákos igazi derűs remeteként Máriaremetén vagy a Kádárral összehajló Németh László és Illés Endre csoportképe, ahogyan a bohém Tersánszky vagy a fotós legenda, Robert Capa barátja, a szigorú John Steinbeck. A fényképek mellett látható lesz a Keleti Éváról eddig megjelent csaknem az összes kiadvány, újságcikk, az általa szerkesztett, társszerkesztett kötetek is - olvasható az összegzésben.

Keleti Éva fotográfus, képszerkesztő, a magyar kulturális élet meghatározó egyénisége, Kossuth- és Prima Primissima-díjas művész 1931. augusztus 18-án
velemenyezd, 2017. szeptember 25. hétfő, 16:53
Kortárs filmek és az elmúlt 15 év klasszikusai az Indiai Filmhéten
India 1947. augusztus 15-én nyerte el függetlenségét; a 70. évfordulót idén az Indiai Nagykövetség és az Amrita Sher-Gil Kulturális Központ is számos programmal ünnepli meg. Ennek a programsorozatnak részeként rendezik meg az Indiai Filmhetet, amelyet Rahul Chhabra, India magyarországi nagykövete nyit meg október 5-én este - közölte az indiai nagykövetség az MTI-vel.

Az egyhetes esemény Sanjay Leela Bhansali rendező Bádzsíráó Masztání című történelmi románcának vetítésével veszi kezdetét. A grandiózus filmeket jegyző alkotó filmje az 1700-as években játszódik, főhőse Bádzsíráó, a Marátha Birodalom kormányzója, akit India történetének egyik legkiemelkedőbb hadvezéreként tartanak számon. A bevételi rekordokat döntő alkotás igazi sztárparádét vonultat fel. A 2015-ös alkotás a legrangosabb indiai filmes gálán, a Filmfare-en kilenc díjat nyert, köztük a legjobb film, a legjobb rendező, a legjobb férfi főszereplő és a legjobb női főszereplő díját is.

Október 6-án, pénteken a Rajongó című
velemenyezd, 2017. szeptember 25. hétfő, 16:23
Kövér László: Magyarország a gyermekegészségügy terén is támogatja Kárpátalját
csecsemők hallásvizsgálatára szolgáló készülékkel, így a megye egész Ukrajnában, a fővárost is beleértve, első helyen áll az újszülöttek korai hallásdiagnosztikáját tekintve.

Kriza Ákos, az MJVSZ elnöke, Miskolc polgármestere azt emelte ki, hogy a szövetség az utóbbi években több mint 100 millió forintot juttatott el adományként Kárpátaljára, amely összeg kétharmada a gyermekegészségügyet szolgálja.

Viktor Mikulin, Kárpátalja helyettes kormányzója a megye vezetése nevében köszönetet mondott a magyarországi mecénásoknak és a magyar kormánynak a kárpátaljai gyermekegészségügynek nyújtott felbecsülhetetlen értékű támogatásért. Reményének adott hangot, hogy hamarosan rendeződnek a problémák, és helyreállnak Ukrajna és Magyarország példaértékű kapcsolatai.

Az MTI érdeklődésére Kövér László az új ukrán oktatási törvénnyel kapcsolatban elmondta: "A gyermekek gyógyítása mellett nagyon fontos a gyermekek oktatása is, ezért katasztrofális döntésnek tartom mindazt, amit az ukrán parlament ezen a téren
velemenyezd, 2017. szeptember 25. hétfő, 15:43
NGM: pénzügyi és szakképzési együttműködés indul Vietnammal
A közlemény idézi Varga Mihályt, aki a megállapodás aláírását követően kifejtette: Magyarország és Vietnam gazdasági kapcsolatai dinamikusan erősödtek az elmúlt időszakban, ezt a folyamatot tovább segítheti a két ország pénzügyi és szakképzési együttműködése.

A tárcavezető arról is beszámolt, hogy a pénzügyi együttműködésnek köszönhetően a magyar tapasztalatok tanulmányozásával lehetőség nyílik a vietnami állami intézmények pénzügyi és költségvetési gazdálkodásának fejlesztésére, valamint a sikeres magyar államadósság-kezelési gyakorlatok megismerésére. Az együttműködésnek köszönhetően népszerűsítik a szak- és felnőttképzést, tájékoztatást adnak a képzések jogi hétteréről, illetve közös képzési- és csereprogramokat szerveznek a vietnami partnerekkel - tette hozzá.

A közlemény szerint Varga Mihály kiemelte: Magyarország kész megosztani gazdaságszabályozási és modernizációs tapasztalatait, hogy ezzel is segítse a délkelet-ázsiai ország gazdaságának további fejlődését.

A nemzetgazdasági
velemenyezd, 2017. szeptember 25. hétfő, 15:43
Hétvégén rendezik az Európai Madármegfigyelő Napokat
A madártani szervezetek világszövetsége, a BirdLife International 1992-ben indította el a programot azzal a céllal, hogy információt gyűjtsenek az őszi madárvonulásról a lakosság segítségével. Az eseményhez néhány éve közép-ázsiai partnerszervezetek is csatlakoztak, így október első hétvégéjén már két kontinens megfigyelői rögzítik adataikat a program weboldalán - közölte az MTI-vel az esemény magyarországi koordinációját végző Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

Az MME idén országszerte 16 megyében és a fővárosban, összesen 50 helyszínen várja az érdeklődőket a hétvégén. Az egyesület honlapján található programok között távcsöves madármegfigyelés, a helyszínek felén pedig madárbefogás és -gyűrűzés is szerepel.

Az összesített magyar eredmények gyarapításához nem csak a szervezett helyszíneken lehet hozzájárulni, bárki, bárhol megszámolhatja a kert, az utca, a közeli park madarait és rögzítheti az adatokat egy új, online felületen (https://goo.gl/pBdsTq).

Az egyesület
velemenyezd, 2017. szeptember 25. hétfő, 14:12
Képek, videók
magyarországi szobrok 9.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:24
magyarországi szobrok 8.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:24
magyarországi szobrok 7.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 6.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 56
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 55
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 54
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 53
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 52
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 51
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 50
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 5.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:22
Mexiko Értéktőzsde.png
megyerimihaly
2009. június 16. kedd, 22:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.