Regisztráció  Belépés
2017. április 30. vasárnap | 17. hét | 120. nap | 18:37 | Katalin, Kitti
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nőtt a Tesco karácsonyi forgalma, bővült magyarországi piaci részesedése
A Londoni Értéktőzsdén (LSE) közzétett időszaki jelentés szerint az azonos eladótérre számolt csoportszintű értékesítés a január 7-ével zárult 19 hétben 1,1 százalékkal emelkedett éves összevetésben.

A 19 hetes vizsgált időszak átlagán belül a folyó üzleti év november 26-án zárult harmadik negyedében a forgalom 1,5 százalékkal, a január 7-éig fennmaradó hat hétben 0,3 százalékkal nőtt.

A nagy-britanniai forgalom a harmadik üzleti negyedévben 1,8 százalékkal nőtt, és a Tesco 2011 óta első ízben növelte hazai piaci részesedését.

A beszámoló szerint a Nagy-Britannián és Írországon kívüli nemzetközi forgalom értéke a 19 heti vizsgált időszakban 0,1 százalékkal csökkent. A cég azonban - egyelőre számok nélkül - kiemelte, hogy "jó ütemben" növelte piaci részesedését Magyarországon, Szlovákiában és Thaiföldön.

Az időszakon belül az üzleti év harmadik negyedében "tartósan erőteljes" volt a Tesco teljesítménye Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában - áll a cég előzetes jelentésében.

A részletes adatokat tartalmazó éves jelentést a vállalat április 12-én teszi közzé.

A Tesco vezérigazgatója, Dave Lewis a csütörtöki beszámolóban "nagyon biztatónak" nevezte a csoportszinten elért eredményt. Hangsúlyozta, hogy a cég forgalma nyolcadik negyedéve növekszik folyamatosan, és a Tesco "a harmadik sikeres karácsonyán" van túl.

A karácsonyi forgalom erősségét illusztrálva a cég közölte, hogy az év végi ünnepi időszakra 15 ezer idényfoglalkoztatottat vett fel.

A Tesco, amely a brit magánszektor legnagyobb foglalkoztatója több mint 300 ezer alkalmazottal, rendkívül nehéz, könyvelési botrányokkal és ezzel összefüggő bűnügyi vizsgálatokkal súlyosbított üzleti időszakot élt át az elmúlt két és fél évben.

Dave Lewis vezérigazgató, aki 2014 szeptembere óta áll az áruházlánc élén, már belépése napján teljes gazdálkodási fordulatot hirdetett meg. Ennek jegyében a cég 2015-ben 53 veszteséges nagy-britanniai üzletet zárt be, törölte további 49 új, korábban tervbe vett nagyáruház felépítését, és e fordulat jegyében eladta dél-koreai üzlethálózatát.

A Tesco a dél-koreai hálózat eladása után bejelentette, hogy ezzel lezárult nemzetközi portfóliójának felülvizsgálata.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. január 12. csütörtök, 11:12
Címkék: Londoni Értéktőzsdén, Dave Lewis, azonos eladótérre, január 7-ével, folyó üzleti, január 7-éig,
Kommentek
Reformáció 500 - A reformációra és Szabó Magda íróra emlékeztek Kerepesen
megtérjenek.

Luther az irgalmas Istent, a kegyelmes Istent kereste, ez volt személyes hitének kérdése, de fontos volt számára a közélet is, hiszen egész kontinenst próbált megváltoztatni és változtatott meg - mondta Fabiny Tamás. A személyes hit és a társadalmi elköteleződés Szabó Magdánál is jelen volt, akinél a személyes hit egyszerre volt református hit és ökumenikus meggyőződés, társadalmi elköteleződése pedig a magyarság vállalása volt - hangoztatta a püspök.

Kászoni-Kövendi József, a Magyarországi Unitárius Egyház püspöki helynöke egyebek mellett arra mutatott rá, nagy bátorságra és óriási hitre van szükség ahhoz, hogy "egyedül a meg nem alkuvó szeretet fegyverét vegyük a kezünkbe".

Franka Tibor (Összefogás Kerepesért Egyesület, ÖKE) polgármester fontos üzenetnek nevezte, hogy az ünnepi eseményen a katolikus, református, unitárius, evangélikus egyház képviselői együtt vannak jelen, "mert össze kell fogni a kereszténységnek". Szólt arról is, hogy Kerepesen ezentúl minden év június 30-a a
velemenyezd, 2017. április 29. szombat, 21:46
Átadták a Görögkatolikus Metropólia székházát Debrecenben
közösséget - fűzte hozzá.

Kósa Lajos bejelentette: a birtokában van az az oklevél, amellyel II. Rákóczi Ferenc fejedelem 1704-ben engedélyezte egy görögkatolikus család letelepedését Debrecenben. A jelenleg letétbe lévő oklevelet felajánlotta Kocsis Fülöp érsek-metropolitának azzal, hogy a dokumentumot a metropólia debreceni székházában őrizzék tovább.

Az ünnepségen felolvasták Leonardi Sandri bíboros, a keleti egyházak kongregációja prefektusának köszöntő levelét, amelyben emlékeztetett: a Magyarországi Sajátjogú Metropolita Egyházat (Görögkatolikus Metropólia) 2015-ben alapította Ferenc pápa, központjául Debrecent, főszékesegyházának pedig az Attila téri templomot jelölte meg.

A Görögkatolikus Metropólia debreceni székházának megáldásán ott volt mások mellett Szvjatoszlav Sevcsuk ukrán görögkatolikus nagyérsek, Djura Dzudzar görögkatolikus püspök (Szerbia és Montenegró), Veres András győri püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, valamint Latorcai János, az Országgyűlés
velemenyezd, 2017. április 29. szombat, 15:22
Tuzson: a nemzeti konzultáció az unió megújítását célozza
is, hogy Magyarországon átláthatóak legyenek a "különböző fizetett aktivista csoportok", vagyis a tevékenységük minden magyar ember előtt világos legyen és be kelljen számolniuk a bizonyos összeg feletti külföldi támogatásokról - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára.

"Minden magyar embernek joga van tudni azt, hogy milyen aktivista csoportok, milyen fizetett ügynökszervezetek, kinek az érdekében tevékenykednek" - mondta, hozzátéve, senki nem kívánja korlátozni ezen szervezetek magyarországi működését.

Tuzson Bence alapvető fontosságúnak nevezte azt is, hogy Magyarországnak joga maradjon saját politikát folytatnia a munkahelyteremtésben. Ez ugyanis ma nagy eredménye Magyarországnak, mivel a munkanélküliség 4,5 százalék körül van, miközben a bérek is komolyan növekednek - húzta alá, megjegyezve, "Brüsszel ezen a területen is támadásokat indított", például a közmunka ellen.

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár végül a nemzeti konzultáció adópolitikára vonatkozó kérdését
velemenyezd, 2017. április 29. szombat, 15:02
Országos búzaszentelőt tartottak Esztergomban
Jakab István az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke a szentmise után újságíróknak elmondta, hogy az ünnepségen Magyarország valamennyi megyéje mellett Erdélytől Vajdaságig képviseltetik magukat a gazdák, akik a tisztességgel és alázattal végzett munkájukhoz szükséges "lelkierőt vették most magukhoz".

Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség vidékfejlesztésért felelős államtitkára kiemelte, hogy a kedvezőtlen időjárást legjobban a csonthéjas ültetvények sínylették meg. Országos átlagban 10-20 százalékos kárral lehet számolni, pontosabb adatokat egy-két hét múlva lehet mondani - tette hozzá.

Az országos búzaszentelő ünnepséget a Magosz és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezte.

A búzaszentelési szertartásnak Európában majd kétezer éves hagyománya van, az első ilyen ünnepeket Liberius pápa emelte hivatalos rangra, Magyarországon a középkorban vált rendszeressé a búzaszentelés.

Az országos búzaszentelő a Magyarok Kenyere
velemenyezd, 2017. április 29. szombat, 13:42
Ma van a tánc világnapja
függetlenül formában tart, és a közérzetre is jó hatást gyakorol.

Az idei világnap nemzetközi üzenetét rendhagyó módon a közelmúltban elhunyt Trisha Brown közeli munkatársa, Susan Rosenberg állította össze a koreográfus írásaiból. “A tánc kiszélesíti az egyetemes kommunikáció nyelvét, életre hívva az örömöt, a szépséget és az emberi tudás fejlődését. A tánc újra és újra maga a kreativitás. a gondolkodás, a létrehozás, megvalósítás és a kivitelezés kreativitásaA világnap magyarországi üzenetében Szögi Csaba Harangozó Gyula- és Imre Zoltán-díjas táncművész, koreográfus, táncpedagógus, a Közép-Európa Táncszínház igazgatója úgy fogalmazott: “a tánc energiát termel, áraszt és közvetít, önismeretre tanít, önfegyelemre nevel, egymásra figyelést és toleranciát igényel, csapatszellemet ad és közösséget teremt, megteremti a test és a lélek harmóniáját, egyszerre kapcsol össze másokkal és önmagunkkal, és mivel a szavak előtti világban született, a táncolók megértik egymást, bármilyen
bordat, 2017. április 29. szombat, 12:09
Közgazdász: az ország bizonyos részein 6-8 százalék körüli a munkanélküliség
A közgazdász szerint ezen régiók közé tartozik az észak-magyarországi, az észak-alföldi és a dél-dunántúli.

A munkanélküliség Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Baranya, Tolna és Somogy megyében a legnagyobb - tette hozzá.

Úgy vélte, munkahelyeket ezekben a régiókban leginkább a helyi kisvállalkozások tudnának teremteni, ezért ezeket kellene helyzetbe hozni.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közölte, hogy a január-márciusi időszakban a munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 66 ezerrel, 207 ezerre, a munkanélküliségi ráta 1,5 százalékponttal, 4,5 százalékra csökkent.
velemenyezd, 2017. április 29. szombat, 09:31
NGM: jövőre jöhet az online számlázás
számlázó programok használata esetében az online adatszolgáltatás, az idén július 1-jétől az adózók tesztelhetik ezt, tehát a tételes áfa adatszolgáltatásra vonatkozó szabályok egyelőre változatlanok maradnak. Így nem változik az sem, hogy adatot a legalább 1 millió forint áthárított adót tartalmazó számlák tekintetében kell kötelezően szolgáltatni - áll a közleményben.

A gazdaságfehérítő intézkedések sikeresek és eredményesek, ezt támasztja alá az Európai Bizottság tanulmánya is, mely szerint a magyarországi becsült áfa-adórés mértéke a 2013. évi 22,24 százalékról 17,95 százalékra, 4,3 százalékponttal csökkent 2014-ben. Ezzel az eredménnyel Magyarország a harmadik legnagyobb javulást érte el az EU-ban - közölte az NGM, hozzátéve: ez az adatsor még nagyobb növekedést mutat majd akkor, amikor a gazdaságfehérítés két, nemzetközi szinten is elismert eszköze (az online pénztárgép és az elektronikus közúti áruforgalmi ellenőrző rendszer) kiegészül az online számlázással. A három, feketegazdaság elleni
velemenyezd, 2017. április 29. szombat, 08:11
A Vas megyében is jelentős munkaerőhiány miatt a termelékenység növelésével bővít a SCHOTT Kft.
A német tulajdonú vállalkozás technikai igazgatója, Solt Tamás az MTI-nek megvalósíthatónak nevezte a termelékenység növelését a veszteségek csökkentésével, a gépek sebességének és átállási idejének fejlesztésével, valamint szigorú és következetes szabványosítással, standardizációval.

A szükséges technológiai fejlesztések mértékéről nem kívánt bővebbet mondani, szavai szerint a következő időszakra vonatkozó üzleti tervezés még csak most kezdődik.

Jelezte, hogy csaknem 600 embernek adnak munkát, folyamatosan keresnek új munkatársakat. Gépkezelőket, gépbeállítókat, karbantartókat, vizuális ellenőröket vennének fel, mérnököknek is tudnának munkát adni, de egyre inkább szembe kell nézniük a munkaerőhiánnyal.

Solt Tamás közölte: a lukácsházai gyár évente 1 milliárd 600 millió darab gyógyszeripari üveg csomagoló terméket, injekciós ampullákat, gyógyszeres üvegeket, és úgynevezett karpullákat gyárt, utóbbit például cukorbetegek használják az inzulin beadásakor. A cég termékeit zömmel az Európai
velemenyezd, 2017. április 29. szombat, 07:05
Képek, videók
magyarországi szobrok 9.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:24
magyarországi szobrok 8.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:24
magyarországi szobrok 7.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 6.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 56
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 55
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 54
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 53
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 52
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 51
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 50
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 5.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:22
Mexiko Értéktőzsde.png
megyerimihaly
2009. június 16. kedd, 22:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.