Regisztráció  Belépés
2017. június 23. péntek | 25. hét | 174. nap | 00:16 | Zoltán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nőtt a Tesco karácsonyi forgalma, bővült magyarországi piaci részesedése
A Londoni Értéktőzsdén (LSE) közzétett időszaki jelentés szerint az azonos eladótérre számolt csoportszintű értékesítés a január 7-ével zárult 19 hétben 1,1 százalékkal emelkedett éves összevetésben.

A 19 hetes vizsgált időszak átlagán belül a folyó üzleti év november 26-án zárult harmadik negyedében a forgalom 1,5 százalékkal, a január 7-éig fennmaradó hat hétben 0,3 százalékkal nőtt.

A nagy-britanniai forgalom a harmadik üzleti negyedévben 1,8 százalékkal nőtt, és a Tesco 2011 óta első ízben növelte hazai piaci részesedését.

A beszámoló szerint a Nagy-Britannián és Írországon kívüli nemzetközi forgalom értéke a 19 heti vizsgált időszakban 0,1 százalékkal csökkent. A cég azonban - egyelőre számok nélkül - kiemelte, hogy "jó ütemben" növelte piaci részesedését Magyarországon, Szlovákiában és Thaiföldön.

Az időszakon belül az üzleti év harmadik negyedében "tartósan erőteljes" volt a Tesco teljesítménye Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában - áll a cég előzetes jelentésében.

A részletes adatokat tartalmazó éves jelentést a vállalat április 12-én teszi közzé.

A Tesco vezérigazgatója, Dave Lewis a csütörtöki beszámolóban "nagyon biztatónak" nevezte a csoportszinten elért eredményt. Hangsúlyozta, hogy a cég forgalma nyolcadik negyedéve növekszik folyamatosan, és a Tesco "a harmadik sikeres karácsonyán" van túl.

A karácsonyi forgalom erősségét illusztrálva a cég közölte, hogy az év végi ünnepi időszakra 15 ezer idényfoglalkoztatottat vett fel.

A Tesco, amely a brit magánszektor legnagyobb foglalkoztatója több mint 300 ezer alkalmazottal, rendkívül nehéz, könyvelési botrányokkal és ezzel összefüggő bűnügyi vizsgálatokkal súlyosbított üzleti időszakot élt át az elmúlt két és fél évben.

Dave Lewis vezérigazgató, aki 2014 szeptembere óta áll az áruházlánc élén, már belépése napján teljes gazdálkodási fordulatot hirdetett meg. Ennek jegyében a cég 2015-ben 53 veszteséges nagy-britanniai üzletet zárt be, törölte további 49 új, korábban tervbe vett nagyáruház felépítését, és e fordulat jegyében eladta dél-koreai üzlethálózatát.

A Tesco a dél-koreai hálózat eladása után bejelentette, hogy ezzel lezárult nemzetközi portfóliójának felülvizsgálata.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. január 12. csütörtök, 11:12
Címkék: Londoni Értéktőzsdén, Dave Lewis, azonos eladótérre, január 7-ével, folyó üzleti, január 7-éig,
Kommentek
Elkötelezett a magyar piac iránt a Dreher új japán tulajdonosa
közlése szerint a magyar beszámoló szerinti nem auditált árbevétele 2017 március végéig tartó üzleti évben 53,89 milliárd forint volt. Ez 1,2 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. A Dreher Sörgyárak 580 munkavállalót foglalkoztat.

Idén áprilisban zárult le a SABMiller egykori közép- és kelet-európai vállalatainak, köztük a Dreher Sörgyáraknak, vagy a pilseni sörgyárnak a felvásárlása. A vállalkozások és márkák felvásárlását - beleértve a csehországi, szlovákiai, lengyelországi, magyarországi és romániai vállalatait és márkáit, valamint más kapcsolódó eszközöket, mint az export vállalatok az európai piacon és Dél-Koreában - tavaly decemberben jelentette be a társaság. Április 1-jétől az új vállalat neve Asahi Breweries Europe Ltd (ABEL), regionális székhelye Csehországban, Prágában van.

Az Európai Bizottság a SABMiller kelet-közép-európai érdekeltségeinek az értékesítését szabta meg az AB Inbev és a SABMiller söripari konszern fúziója engedélyezéseként feltételeként. A japán
velemenyezd, 2017. június 22. csütörtök, 18:43
Újabb népszavazási kérdések hitelesítését tagadta meg az NVB
hitelesítette, mert a kérdés azt a téves látszatot kelti, hogy általános tilalom, hogy aki kereső foglalkozást folytat, elveszti nyugellátását. A bizottság hivatkozott arra is, hogy a költségvetést érintené a változtatás.

Az NVB határozatai nem jogerősek, ellenük 15 napon belül lehet jogorvoslattal fordulni a Kúriához.

Az ülésen az NVB elrendelte az "Anya, apa, gyerekek" elnevezésű, házasság- és családvédő európai polgári kezdeményezés összegyűjtött aláírásainak ellenőrzését.

A magyarországi gyűjtés szervezői június 7-én adták át a Nemzeti Választási Irodának (NVI) az összegyűjtött támogató nyilatkozatokat. A szervezők jelezték: mintegy 16 ezer támogatást elektronikusan nyújtottak be, és mintegy 39 ezret papíron. Az NVI-nek az ellenőrzésről szeptember 7-éig kell a jelentést elkészítenie.

Az "Anya, apa, gyerekek" elnevezésű európai polgári kezdeményezés szervezői azt javasolják, hogy az EU a közös döntésekben "a tagállamok közös nevezőjére épülő házasság- és családfogalmakat használja",
velemenyezd, 2017. június 22. csütörtök, 17:42
Letették a ceglédi kosárlabdacsarnok alapkövét
Az Európa Kupában is szereplő együttesnek azért van szüksége új otthonra, mert a Gál József Sportcsarnok túlterheltsége miatt sok esetben nehézséget okoz a ceglédi sportszakosztályok teremigényének biztosítása.

A kivitelezés költségeinek kétharmadát a klub a TAO-rendszer révén nyerte el pályázat útján. A fennmaradó egyharmadot a lengyel VBW Polska légtechnikai cég adja, amely szakmai tudásával is segíti a projekt megvalósulását.

"Köszönet illeti a lengyel kormányt és a VBW Polskát, amiért az új ceglédi kosárlabdacsarnok építését anyagi támogatásukon túl szakmai tudásukkal, tapasztalataikkal is segítik" - hangsúlyozta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

"Cegléd nemcsak élsportolói támogatása iránt elkötelezett, hanem kiemelt figyelmet fordít arra is, hogy a gyermekek minél fiatalabb korban találkozhassanak a testmozgás, a sport örömével" - tette hozzá az ünnepségen, amelyen jelen volt Jerzy Snopek magyarországi lengyel nagykövet, továbbá Grzegorz Bachanski, a lengyel és Szalay
velemenyezd, 2017. június 22. csütörtök, 14:42
A Magyar Állami Operaházban ad koncertet Mága Zoltán
A gálaesten Mága Zoltán együtt lép színpadra a világ egyik leghíresebb hegedűművészével, az orosz-izraeli Shlomo Mintz-cel, aki rendszeresen koncertezik a világ leghíresebb karmestereivel, zenekaraival, valamint szóló és kamarazenei hangversenyeken.

Az ünnepi koncert fellépői között lesz továbbá Szabadi Vilmos Liszt-díjas hegedűművész, a Kossuth-díjas operaénekes, Komlósi Ildikó és az Operaház szólistája, Sümegi Eszter is. A látványvilágról a Kossuth-díjas rendező, Kerényi Miklós Gábor gondoskodik, valamint közreműködik a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar.

A 100 állomásos világ körüli hangversenykörutat három éve indította útjára a művész. A sorozat tengerentúli nyitókoncertjére 2014 januárjában, Los Angelesben, a Walt Disney Concert Hallban került sor, 2014 októberében telt házas koncertet adott Mága Zoltán a New York-i Carnegie Hallban.

2015-ben észak-amerikai turnéján több mint tízezer ember előtt adott koncerteket olyan neves színpadokon, mint a Segerstrom Center for the Arts
velemenyezd, 2017. június 22. csütörtök, 14:12
Huawei: 2020-ra beindulnak az első kereskedelmi 5G hálózatok
egymillió kapcsolat lehetőségének egyaránt - ismertette.

Vörös Zsolt tájékoztatása szerint az 5G bevezetésekor az elsődleges alkalmazások az összekapcsolt drónhálózat, az önvezető autók és okosközlekedés, vezeték nélküli robotika (automatizálás) és a virtuális valóság használata lesznek. Az okos parkolás, és okos mérők használata már elindult - jelezte.

Sándor Dénes, a Huawei vezető mérnöke arról beszélt, hogy a közelmúltban a Huawei is csatlakozott a Digitális Jólét Program által indított magyarországi 5G koalícióhoz. Ez nemcsak az új generációs hálózat minél korábbi magyarországi bevezetéséről szól, hanem az egyedülálló zalaegerszegi önvezető járművek tesztpályájának megvalósításáról is. Az önvezető járműveket programozott robotokként kell elképzelni, biztonságos működésükhöz az 5G hálózatoknak négyzetméterenként 10 Mb/s-os hálózati adatátvitelt kell biztosítaniuk, késleltetés nélkül, 500 kilométeres hatótávolságig - sorolta.

Seth Wang, a Huawei fogyasztói üzletágának magyarországi
velemenyezd, 2017. június 22. csütörtök, 13:12
Gaudiopolis címmel rendezik meg a 2. OFF-Biennálét
Az OFF-Biennále ma a legnagyobb alulról szerveződő, az államtól és az állami forrásoktól független, civil kezdeményezés Magyarországon - hangsúlyozta a rendezvénysorozat csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján az OFF-Biennále vezetője.

Somogyi Hajnalka felidézte, hogy az 1. OFF-Biennále két éve nagy sikernek bizonyult: 200 program valósult meg 100 magyarországi és külföldi helyszínen, 22 ország több mint 350 művésze részvételével; 5 hét alatt 35 ezer látogatóval.

A rendezvény ezúttal is alulról, hálózatosan, közösségekben szerveződik, továbbra sem pályáznak állami forrásokra, és kívül maradnak az állami intézményrendszeren, így nem kell "rossz kompromisszumokat" elfogadniuk - hangsúlyozta a kurátor.

Somogyi Hajnalka hozzáfűzte: céljuk továbbra is a független magyar művészeti színtér megerősítése, ezt idén egy kisebb és fókuszáltabb biennálé segíti, melynek ezúttal már kerettémát is választottak.

Székely Katalin kurátor elmondása szerint a közös szál a Sztehlo Gábor evangélikus
velemenyezd, 2017. június 22. csütörtök, 11:52
Hoppál: megújul a kulturális infrastruktúra
Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár elmondta: "különleges korszakot élünk, amikor a magyarországi nagyon lerobbant kulturális infrastruktúra, a színházak, a múzeumok, a könyvtárak mind-mind megújulnak".

A politikus szerint 2018-ban 127 milliárd forint jut majd a kulturális területnek a központi büdzsé szerint, amelyet a múlt héten fogadott el az országgyűlés. A legnagyobb növekedés a beruházások területén lesz megfigyelhető. Az államtitkár látványos példaként többek közt a Budai Vigadó, az Eiffel-csarnok megújítását, a Liget projekt részeként felépülő új múzeumokat, valamint az Iparművészeti Múzeum 25 milliárd forintos fejlesztését említette, valamint kiemelte, hogy vidéken is jelentős színházfejlesztések várhatóak például Debrecenben, Kaposvárott, Győrben és más megyei jogú városban.

A fejlesztésekre idén 52, jövőre 67 milliárd forintot fordít a kormányzat, míg a kulturális államtitkárság költségvetése 66-ról, 81 milliárd forintra növekszik.

Hoppál Péter a kulturális
velemenyezd, 2017. június 22. csütörtök, 11:11
Szijjártó: rendkívül előnyös Magyarország számára az együttműködés Angolával
megállapodást írtak alá. Emellett az Eximbanknál 95 millió dolláros hitelkeretet nyitottak, amely a magyar-angolai gazdasági együttműködést hivatott szolgálni.

A miniszter elmondta: két, az energetika területén dolgozó világvállalat - amelyek Magyarországon komoly termelőkapacitással rendelkeznek - összesen 400 millió dollár értékben tárgyal Angolával turbinák és transzformátorok szállításáról. Ezeket az eszközöket Magyarországon kívánják legyártani, ehhez az Eximbank a hitelt biztosítja, így magyarországi gyártással szállíthatják ki az angolai energiapiacot modernizáló eszközöket.

Szijjártó Péter közölte: a magyar élelmiszeripari technológiák és termékek exportját is megindítják, valamint 20 ösztöndíjas helyet ajánlottak fel magyar egyetemeken, a hallgatók szeptemberben érkeznek Magyarországra.

A miniszter kitért arra, hogy a tárgyaláson szóba került a biztonsági helyzet is. Ezzel kapcsolatban kifejtette: Afrika az egyik kiindulópontja a migrációnak, ezért arra van szükség, hogy a
velemenyezd, 2017. június 21. szerda, 18:48
Képek, videók
magyarországi szobrok 9.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:24
magyarországi szobrok 8.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:24
magyarországi szobrok 7.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 6.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 56
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 55
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 54
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 53
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 52
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 51
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 50
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 5.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:22
Mexiko Értéktőzsde.png
megyerimihaly
2009. június 16. kedd, 22:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.