Regisztráció  Belépés
2018. január 18. csütörtök | 3. hét | 18. nap | 20:45 | Piroska
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Adventi ötletek.
Egyszerű adventi dekorációs ötletet keresel? Segítünk!

Ha nincs túl sok időd, hogy ünnepi hangulatot teremts a lakásban, jó szolgálatot tehetnek majd ezek az egyszerű praktikák.

A legegyszerűbb dekorációs ötlethez nincs másra szükséged, mint egy-két mutatós hozzávalóra a természetből. Legyünk figyelmesek minden termésre az avarban - nem tudhatjuk, hogy az ott talált kincsek mire lesznek még jók.

Vághatunk néhány ágat a tuják zöldjéből, de az erdők fái között is biztosan találunk olyat, aminek a levelei jól mutatnak piros csipkebogyóval. Pár vékonyabb drót segítségével könnyen varázsolhatunk belőlük egy gyönyörű ajtókoszorút.

A klasszikus fagyöngy sem maradhat ki egyik évben sem a lakásból. Idén próbáljunk ki valami újat: most ne a falról lógassuk, hanem tekerjük dróttal egy koszorúalapra. Így még mutatósabb lesz.

A maradék fenyőágakból és a díszcserjék bogyóiból néhány kisebb darabkát elhelyezhetünk a mécsestartókban is.

Az ünnepi asztalra készítsünk ültetőkártyát. Egy kisebb kartont félbehajtva írjuk fel kézzel a neveket, és díszítsük csipkebogyóval, levéllel vagy egy leheletnyi mohával. Ezeket könnyen felragaszthatjuk a papírkártyára.

Forrás: http://www.lakaskultura.hu
Link
taltos1, 2017. november 18. szombat, 23:39
Címkék: egyszerű praktikák, legegyszerűbb dekorációs, tuják zöldjéből, gyönyörű ajtókoszorút, klasszikus fagyöngy, falról lógassuk,
Kommentek
3 újszerű adventi koszorú
3 újszerű adventi koszorú

Meguntad a hagyományos megoldásokat? Ma három egyszerű ötlettel készültünk!

Sokszor a legegyszerűbb ötletek mutatnak a legjobban a lakásban. Elég néhány fűszernövényt összegyűjteni a tél beköszöntével, és máris csodás, zöld levelekkel díszíthetjük a lakás több pontját is.


Az asztalra készítsünk zöld-fűszerkoszorút a gyertyák köré. Ehhez akár zsályaleveleket is felhasználhatunk, sőt, ha néha friss vízzel megspricceljük, sokáig szép marad.


Ha találunk otthon néhány használaton kívüli befőttes üveget vagy üvegvázát, helyezzünk el bennük egy vékony moharéteget, és társítsunk mellé tömbgyertyát. Az adventi koszorú négy dísze négy különböző méretű üvegben is helyet
taltos1, 2017. november 18. szombat, 23:46
Kajtorné Gitka
Szia, szia!
Meghitt, szép 4. advent-vasárnapot kívánok!
Puszi, Gita.
agnesst, 2016. december 18. vasárnap, 09:37
Karácsonyi receptek
Megkezdődött az adventi időszak, így a közelgő ünnepek apropóján úgy döntöttünk, megosztjuk Veletek a kedvenc karácsonyi receptjeinket. Finomságokkal teli gyűjteményünket úgy állítottuk össze, hogy a sütéssel még csak ismerkedők is találjanak köztük könnyen megvalósítható ötleteket, de természetesen a haladó konyhatündéreknek is igyekeztünk kedveskedni néhány kreatív különlegességgel. Ami viszont közös a receptekben, hogy mindegyiknek elengedhetetlen összetevője a Budafoki Élesztő, illetve a legfontosabb hozzávaló: a szeretet!

Sok jó recept !

Zserbó torta

Hozzávalók:

Tészta:
500 g liszt
200 g vaj
1 tojássárgája
25 g Budafoki élesztő
50 g cukor
10 g só
250 ml tej
Töltelékhez:
250 g darált dió
250 g porcukor
250 g baracklekvár
bkisseva, 2016. december 01. csütörtök, 09:45
Az adventi koszorú-közeleg a 4. heti gyertyagyújtás
Az adventi koszorú

A legújabb kor adventi szimbóluma az adventi koszorú. 1840: J. H. Wichern evangélikus lelkész imatermében felfüggesztett egy szekérkereket, s rajta minden nap egy gyertyával többet gyújtott meg, és a falakat fenyőgallyal díszítette. Később a kereket koszorúvá alakították a köréje font fenyőgallyakkal. 1930-40 után katolikus körökben is terjedni kezdett. Egy másik ilyen szimbólum Iz 11,1 alapján a gyertyával díszített gyökér →életfa jelentéssel.

Adventkor a 19-20. század óta szokás →koszorút készíteni. Az adventi koszorú ősét 1839-ben Johann H. Wichern német →evangélikus lelkész készítette el: egy felfüggesztett szekérkeréken 23 gyertyát helyezett el, melyek közül minden nap eggyel többet gyújtott meg karácsonyig.

Ma az adventi koszorú általában fenyőágból készített kör alakú koszorú, melyet négy gyertyával díszítenek.

A gyertyák színe →katolikus
klementinagidro, 2015. december 18. péntek, 13:33
Karácsonyi lista máshogyan...
újakat.

A karácsonyi hagyományok, nagyon mélyen bevésődnek a gyerekek lelkébe, hiszen a különleges, vagy ha tetszik szent idő kiemelkedik a megszokottból.

A későbbiekben - akárhova is veti őket a sors, ezek a hagyományok - melyet megteremthetünk néhány dallal, közös muzsikálással, énekléssel, olvasással, ízekkel, illatokkal, programokkal - biztos pontot jelentenek az életben.

4. Az együtt alkotás öröme

Adjunk időt a közös tevékenységekre, adventi koszorú készítésére, a lakás feldíszítésére, mézeskalács sütésre, nem baj, ha nem puhul vissza, ha nem lesz ehető, szép dísze lehet a fának, készítése pedig hangulatos.

Hagyjuk, hogy a gyerekek is gyúrnak, alkossanak, díszítsenek. A takarítás is lehet közös munka alkalom, legalább megtapasztalják a kicsik, hogy nem is olyan könnyű rendbe tenni a konyhát.

Készítsünk ajándék kísérő kártyát, fényképtartót a rokonoknak, a kreativitás jó időtöltés!


5. Te
menusgabor, 2015. december 16. szerda, 21:00
Adventi gondolatok 2015 minden adventi napra
December 14, hétfő: - Keresztes Szent János, misztikus, költő, lelki író
- A közösségben gyakorolt szeretet és jócselekedet feletti öröm.Keresztes Szent János, Avilai Nagy Szent Terézzel együtt az 1500-as évek kiemelkedő szentje. Közösségi ember, karmelita szerzetes, Terézzel együtt ők többet akarnak, reformot indítani a kolostorokban. Meditációval, a krisztusi szegénység hirdetésével, és az elpuhult szerzetesrendek megregulázásával képzelte el a reform útját. Teréz segítségével Avila mellett alapítottak egy új rendházat. Itt szigorú életet folytattak a szerzetesek és apácák. Így született meg a Mezítlábasok mozgalma, annak ellenére, hogy több apáca és szerzetes részéről nagy ellenállásra találtak helyenként túlzó reformjai. Az elképzelés a munkát helyezte a középpontba, így folyamatosan feladatokat szabott ki, még akkor is, ha éppen nem volt feladat. Addig a közösség erejéből csak feladatot látunk, és meg nem értést. Olyannyira, hogy Keresztes Jánost börtönbe vetik eretnekség
suzymama, 2015. december 14. hétfő, 09:10
Az Advent Története
Advent története

Az 5. századtól az advent a karácsonyt megelőző böjti idő volt, mely Szent Márton (november 11.) ünnepével kezdődött. Az advent Galliában keletkezett, majd a 6. században Róma átvette, és a böjti időből itt lett liturgikus idő, öt vasárnappal. VII. Gergely pápa volt az, aki négyben határozta meg az advent vasárnapjainak a számát, melyet a későbbiekben a protestáns felekezetek is átvettek.

A keleti egyház nem tartja liturgikus ünnepként az adventi időszakot, de a 8. századtól böjti időszakot tart a karácsony előtt, november 14-étől. Az adventi idő alatti böjtölés szokása tulajdonképpen a húsvétot megelőző nagyböjtöt utánozza. Az adventi böjti idő alatt tiltották a zajos mulatságokat és az ünnepélyes házasságkötéseket, mely utóbbit az 1661. évi nagyszombati zsinat püspöki engedélyétől tette függővé.

Advent értelme

Az adventi várakozás célja felidézni a Messiás születése előtti történelmi várakozást, felkészülni karácsonyra és Krisztus második
piroska0101, 2015. december 06. vasárnap, 10:10
Képek, videók
Áldott adventi 4 ünnepet.
borigit
2017. december 31. vasárnap, 11:06
Adventi koszoru
irmus
2017. december 24. vasárnap, 14:43
ADVENTI VÁR.3.jpg
53ilona
2017. december 18. hétfő, 21:06
Békés adventi 2 ünnepet.g
borigit
2017. december 17. vasárnap, 09:37
Vic - 57. Boldog Adventi
jucinenadov
2017. december 16. szombat, 17:38
Békés Boldog Adventi kész
irmus
2017. december 12. kedd, 08:08
Békés Adventi vasárnapot
irmus
2017. december 11. hétfő, 06:28
Szép adventi vasárnapot.j
ildikocsorbane2
2017. december 10. vasárnap, 15:41
Az élet egyszerű....jpg
kkm
2017. július 13. csütörtök, 16:26
Egyszerű kép.jpg
kisgizus
2017. július 01. szombat, 12:11
Egyszerü ez 01.jpg
chillik
2017. március 13. hétfő, 07:16
Egyszerü ez 02.jpg
chillik
2017. március 13. hétfő, 07:16
Egyszerü vers.jpg
chillik
2017. február 07. kedd, 05:27
Egyszerübb rakott...
simocsi
2017. január 28. szombat, 06:54
solet-egyszeruen.jpg
sarkadykati
2016. december 13. kedd, 18:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.