Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 21:31 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krémsajt házilag
Hozzávalók: /Mivel először készítettem ezért kisebb mennyiségből csináltam/ 1 nagy doboz tejföl/330 gr/, 1 mk.só, csipetnyi cukor, ízesítésnek pedig 1/2 mk. bazsalikomot tettem hozzá.
Elkészítése: Tejfölt edénybe öntöttem hozzátettem a sót cukrot és a bazsalikomot összekevertem .

Kisebb textil konyharuhát bevizeztem szűrőkanálba tettem és ebbe öntöttem bele a tejfölt. A konyharuha csücskeit összekötöttem és egy fakanalat átdugva rajta fazékra akasztottam így a savó belecsurgott . Másnap a krémsajtot tálra borítottam és már lehetett falatozni belőle! Legközelebb más fűszerrel ízesítem!

Ui:(Utólag jöttem rá hogy tulajdonképpen a mascarpone helyett amit használok a natúr krémsajtot ez az , csupán fűszerrel ízesítettem! ( Most pedig egy szakácskönyvemben találtam rá!)
Legközelebb 1 mk fűszert teszek hozzá! Sokszor ezek a kencék jobban ízlenek mint a hentesárú !
Link
suzymama, 2018. április 24. kedd, 13:32
Címkék: bazsalikomot összekevertem, konyharuha csücskeit, fakanalat átdugva, savó belecsurgott, mascarpone helyett, natúr krémsajtot,
Kommentek
Mascarpone házilag
Házi krémsajt - ,,mascarpone" házilag készítve


Hozzávalók a házi krémsajthoz:
- 1 vödör 20 %-os tejföl (850 g)

Mascarpone elkészítés házilag:
Az elkészítése inkább vesz igénybe sok időt, mint sok energiát. A házi vajkrémünknél leírt módon a tejfölt bele kell borítani egy sűrű szövésű anyagba. Ez lehet textil pelenka, konyharuha, egy lepedő darab, vagy bármilyen másik anyag. Sokan gyógyszertári gézt írnak, azonban én azt nem javaslom, mert hajlamos a szálhullatásra. Ami pedig végképp nem hiányzik az ételbe, az a géz szálak. :-) Szóval bontsuk fel a tejfölt. Ha van a tetején már kiült savó, azt öntsük le róla egy üvegbe. Ne keverjük fel a tejfölt, mert akkor oda a homogenitása. Borítsuk bele az anyagba, és akasszuk hideg helyre csepegni (tálat mindenképpen tegyünk alá). Hogy mennyi ideig? A minimum az a 24 óra, de akár 3 napig is lógathatjuk... mi 30 órán keresztül
irmus, 2015. május 14. csütörtök, 07:09
Cukrászkellékek házilag
ételfestékkel is egyaránt úgy járunk el, hogy egy kevéske (pár csepp) vízzel elkeverjük először, majd hozzá öntjük a cukorhoz.
Befogjuk a zacskó száját és összedörzsöljük a cukrot a festékkel, míg egyenletesen be nem színezi a cukorszemeket.
Ha ez megvan, akkor 1 teáskanál keményítőt (vagy vaníliás pudingot, mindegy, hiszen az is csak keményítő ízesítve) hozzá szórunk és ezt is elvegyítjük.
Ez elszívja a felesleges nedvességet! Ezután tálcára szórjuk a cukrot és hagyjuk száradni.

Natúr krémsajt házilag ( mascarpone helyett ):
A legtöbb süteményben tökéletesen helyettesíti a sokak által nem kedvelt és drága mascarponet. Ezzel nyugodtan dolgozhatunk. Sajttortákhoz is kiváló!
Szükséges:
1 db 450 grammos legalább 20%-os tejföl
gézlapok

Egy magasabb tálka fölé helyezünk egy műanyag szűrőt, amit kibélelünk két réteg gézzel.
Ebbe öntjük a nagy doboz tejfölt, kistányérral lefedjük és hűtőbe téve hagyjuk lecsurogni a savót belőle, kb 1 napig.
Másnap,
klementinagidro, 2015. április 21. kedd, 12:58
maskarpone készítése
2014. november 17. (hétfő), 16:15
Így készítsünk mascarponét otthon!Próbáljuk ki, nem kerül sokba. Most megmutatjuk, hogyan készítsd el otthon!

ezt a fantasztikus receptet a eztfaldfel.blogspot.hu találtam ,amit most megosztok veletek



Hozzávalók a házi krémsajthoz:
- 1 vödör 20 %-os tejföl (850 g)

Mascarpone elkészítés házilag:
Az elkészítése inkább vesz igénybe sok időt, mint sok energiát. A házi vajkrémünknél leírt módon a tejfölt bele kell borítani egy sűrű szövésű anyagba. Ez lehet textil pelenka, konyharuha, egy lepedő darab, vagy bármilyen másik anyag. Sokan gyógyszertári gézt írnak, azonban én azt nem javaslom, mert hajlamos a szálhullatásra. Ami pedig végképp nem hiányzik az ételbe, az a géz szálak. :-) Szóval bontsuk fel a tejfölt. Ha van a tetején már kiült savó, azt öntsük le róla egy üvegbe. Ne keverjük fel a tejfölt, mert akkor oda a homogenitása. Borítsuk bele az anyagba, és akasszuk hideg helyre csepegni (tálat mindenképpen tegyünk
peszko, 2015. február 17. kedd, 16:20
Sárgadinnyés ételek
segítségével a forró olajba szaggatjuk, és pirosra sütjük. Tálaláskor a dinnyegolyókat és a jól lecsepegtetett tésztákat a joghurtra tesszük.
Joghurtos sárgadinnye
Hozzávalók: 2 sárgadinnye, 2 pohár (4 dl) joghurt, ízlés szerint méz, fél citrom leve.
A meghámozott dinnyét kimagozom, és a húsát kis gömbökké formálom. A joghurtba belekeverem a citromlevet, és annyi mézzel édesítem, hogy jó édes legyen. Ezt a mártást rálocsolom a dinnyehúsra, és néhány órán keresztül érlelem a hűtőszekrényben.
Krémsajtos dinnyefagylalt
Hozzávalók 4 személyre: 1,5 kg sárgadinnye, 20 dkg krémsajt, ízlés szerint gyömbérpor és porcukor.
A dinnyét kettévágjuk, a magházát kiszedjük. Kivesszük a hájából a dinnye húsát is, feldaraboljuk, és turmixgépen pürét készítünk belőle. Hozzákeverjük a sajtkrémet, gyömbérporral, porcukorral ízesítjük. (Nagyobb élelmiszerüzletekben árusítanak édesre ízesített mascarpone sajtot is.) Fémtálba tesszük, és mélyhűtőben kifagyasztjuk. Krémszerűbb lesz a fagylalt, ha
yaskane, 2014. november 13. csütörtök, 12:49
Philadelphia jellegü krémsajt házilag
Szeretjük a Philadelphia sajtot, bár nem sokszor emeltük le a bolti polcról az évek során (egy kezemen is megszámolhatnám) és nem azért mert nem finom (nagyon is az) hanem mert nekünk drága. Ezért hát elő kellet állítani házilag. Pláne azért is, mert az egyik kedvenc tortánk a cheesecake, abba meg sok kell. De fűszerezni is lehet fokhagymával, zöldfűszerekkel, borssal, szóval bármivel (csak akkor ne tegyétek a sajttortába :P )
Hozzávalók:
Tetszőleges mennyiségű minimum 20%-os tejföl
Ennyi? Csak? Bizonyám! És ami még jobb hír, nyugodtan lehet bolti, csak nézni kell a minőséget J Én általában a vödrös tejfölök között válogatok. Most csak azért nem írok márkát, mert én Romániában élek és egy helyi vállalkozó tejfölét részesítem előnybe, nekem ez vált be legjobban.
Az eljárás a következő: A tejfölt mikróba helyezem és CSAK szobahőmérsékletűre fellangyosítom, éppen csak kicsit. Ha nem felejtem el reggel kiteszem a konyhapultra és délutánra jó lesz, ilyenkor nem kell már mikrózni.
Egy sűrű
tinka1951, 2014. május 17. szombat, 10:08
Töltött krokett házilag recept
előkészület: 30 perc
főzés: 20 perc
sütés: 10 perc

hozzávalók 4 főre
1 kg burgonya
20 dkg liszt


Töltelék:
2 db tömlős krémsajt
zöldfűszerek (petrezselyemzöld, bazsalikom, oregano stb)
zúzott fokhagyma vagy fokhagymapor
ízlés szerint só
bármilyen más ízesítéssel lehet pikánssá tenni

elkészítés
A burgonyát egészben vagy megpucolva puhára főzzük.
Még melegen áttörjük és hozzáadjuk a sót ízlés szerint, a lisztet és kézzel összegyúrjuk. A liszt csak kb-i mennyiség, mert többet is felvehet a tészta.
Miután langyosra hűlt, gyúródeszkán tovább gyúrjuk, majd kinyújtjuk.
Kb. fél cm vastagságú legyen, majd késsel négyzetekre osztjuk.
A tölteléket közben elkészítjük.

Kiskanállal a tészták közepére helyezzük és összehajtjuk. Végeit gondosan összenyomkodjuk, nehogy kifolyjon valahol a krém.
Ezután liszt, tojás és zsemlemorzsa segítségével
tinka1951, 2013. május 10. péntek, 13:37
Képek, videók
epres krémsajtos.png
snbela44
2015. május 05. kedd, 09:44
sonkás krémsajtos kiflik.
erzsikepuskas
2014. február 06. csütörtök, 08:48
krémsajtos baconba teker
snbela44
2013. november 17. vasárnap, 01:37
répa-krémsajt-oliva.jp g
dnemethk
2012. február 23. csütörtök, 18:41
kremsajtos-turos-gyumo lcs
gigi55
2012. január 10. kedd, 18:39
mediterrán krémsajt.jpg
veronika74
2010. február 02. kedd, 20:22
mediterran krémsajt.jpg
veronika74
2009. szeptember 24. csütörtök, 13:20
Krémsajtos-baconos-gom bás
gabye
2007. október 22. hétfő, 18:15
5 Összekeverjük.jpg
jozsef_olah_9843
2015. július 08. szerda, 13:20
összekeverve
bezsa
2007. október 13. szombat, 13:33
Konyharuhá-im (1).jpg
dnemethk
2017. március 09. csütörtök, 21:22
Konyharuhá-im (2).jpg
dnemethk
2017. március 09. csütörtök, 21:22
Konyharuhá-im (3).jpg
dnemethk
2017. március 09. csütörtök, 21:21
konyharuha tartó.jpg
liza1
2016. november 30. szerda, 17:45
konyharuhapng.png
yvett789
2015. január 18. vasárnap, 15:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.