Regisztráció  Belépés
2018. január 22. hétfő | 4. hét | 22. nap | 09:13 | Vince, Artúr
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Érdekesség
Érdekességek a szívről

Bár élettanilag több olyan szervünk is van, ami a szívhez hasonlóan elengedhetetlenül szükséges az életben maradáshoz, mégis hagyományosan a szívet tekintjük az élet motorjának, az érzelmek, az erő és az energia központjának. A népművészet és a képzőművészet minden ágában találkozhatunk a szívvel, népdalok szólnak róla, fazekasok, fafaragók, hímzőasszonyok kedvelt motívuma, és az irodalom minden műfajában felbukkan. Ráadásul a romantikus hiedelmeken túl a szív a maga biológiai valóságában sem kevésbé érdekes.

A kirakat-dekorációk, magazinok vörös szíveihez hasonló képek évezredek óta a legismertebb szív-ábrázolások, ezt a formát rajzolták az egymást követő generációk a szerelmes levelek szélére, vésték fába, hímezték vásznakba.

Ehhez képest talán meglepő lesz, hogy ez a forma nem is emlékeztet az emberi szív valódi színére és formájára. Valamivel jobban hasonlít a szarvasmarha szívéhez - egyes feltételezések szerint innen terjedhetett volna el ez a forma az emberi szív-elképzelésekben még az ókorban.

Más szimbólumkutatók szerint viszont a szív nem magát a testrészt ábrázolja, hanem azokat a jelentéseket stilizálja, amelyeket hozzá kapcsoltak: az érzéseket, a szerelmet, a szenvedélyt. Van egy, a mediterrán tájakon őshonos növény, szív alakú levelekkel, amelyet az ókorban fogamzásgátlóként alkalmaztak - egyes kutatók pedig ebben látják a szívforma eredetijét

kirscha, 2017. november 14. kedd, 22:08
Címkék: szívhez hasonlóan, életben maradáshoz, szívet tekintjük, élet motorjának, energia központjának, képzőművészet minden,
Kommentek
Ahmed H. ügye - Völner: terrorizmus esetén is vannak a hatóságok munkáját bíráló szervezetek
hatóságok, illetve az elsőfokú bíróság nem járt el kellő körültekintéssel.

"Szerintünk ezt, amíg nincs meg a jogerős ítélet, nem lehet kimondani" - mondta.

Külön érdekességnek nevezte és szerinte nem hagyható figyelmen kívül, hogy Bárándy Péter a V18 elnevezésű csoport "oszlopos" tagja, a volt miniszter "elsősorban a kormány leváltását tekinti fő feladatának". Völner Pál azt mondta, nem szerencsés összekeverni a vádlottak védelmét a kormány elleni támadásokkal.

Az államtitkár az ügy másik érdekességeként említette, hogy Ahmed H.-nak hét útlevele volt, és valamennyi érvényes schengeni vízumot tartalmazott.

Közölte: az Európai Parlament illetékeseinek, akik tiltakoztak Ahmed H. elítélése ellen, inkább azt kellene megvizsgálniuk, hogyan fordulhatott elő az, hogy egy szír nemzetiségű férfi hét érvényes schengeni vízumot tudott kiállíttatni a nevére. Hozzátette, talán az európai uniós szűrökkel van némi probléma, és ezek vizsgálata után kellene a magyar eljárásokat bírálni.

Kérdésekre
velemenyezd, 2018. január 08. hétfő, 15:22
Jégkockát tett a nyakára, és teljesen megváltozott az élete.
Ezt ki fogom próbálni....
Jégkockát tett a nyakára, és teljesen megváltozott az élete.....
sanci81, 2018. január 01. hétfő, 16:55
Lugosi Béla
of the Monster" és a "9-es terv a világűrből". 1956. augusztus 16-án hunyt el szívinfarktusban. A Kalifornia állambeli Culver Cityben helyezték örök nyugalomra legendássá vált Drakula-jelmezében.

A "Plan 9 from Outer Space" (9-es terv a világűrből) című filmben

Érdekességek:
Csillaga van a Hollywoodi Hírességek sétányán.

Az 1931-es Frankenstein filmben neki ajánlották a szörny szerepét, de ő visszautasította, így kaphatta meg a mára már szintén legendává vált Boris Karloff.

Edward D. Wood Jr. és Lugosi Béla kapcsolatát örökíti meg
schuro, 2017. december 17. vasárnap, 20:07
Premier előtti vetítést nyerhetnek a diákok az Örök tél című film játékán
Jövő év februárjában mutatja be új történelmi drámáját, a Félvilág és A berni követ alkotópárosa Szász Attila rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró. Az Örök tél című film a szovjet Gupvi táborok elhallgatott világába vezeti be a nézőt, ahol csaknem 250 ezer magyar szenvedett a 2. világháború után. A bemutató előtt az alkotók egy online történelmi játékra hívják a 14-18 éves diákokat, akik így jobban megismerhetik ezt a tanórákon kevésbé kibontott korszakot - olvasható az akció kommunikációjával megbízott ügynökség közleményében.

A 2. világháború végén a győztes Szovjetunió katonai- és belügyi szerveinek foglyaként kétszázötvenezer férfit és nőt hurcoltak Magyarországról a Gulag és Gupvi kényszermunkatáborokba. Akik évekkel később hazatérhettek a rabságból, nem beszélhettek szabadon a velük történtekről, így a magyar történelem fenti korszakáról a legtöbben még mindig nagyon keveset tudnak. A játék célja, hogy a diákok érdeklődését felkeltsék és ismeretanyagukat bővítsék a téma iránt.

A
velemenyezd, 2017. december 11. hétfő, 17:03
Tárkony: az erdélyi konyha kincse
Ismerjük meg a népszerű fűszert!
Már a legkorábbi magyar receptgyűjtemények is megemlítik, a hagyományokat legjobban őrző erdélyi gasztronómiának pedig máig kedvelt fűszere. Érdemes újra felfedezni!

Ismerjük meg!
A tárkony (Artemisia dracunculus) széles körben kedvelt, jellegzetes aromájú, évelő fűszernövény, a fészkesvirágzatúak (Compositae) családjába tartozik. Magyar nyelvterületen esztragon és sárkánynövény néven is ismerik. Két változata van, a gazdagabb illatanyagú francia és a könnyebben termeszthető, fagytűrő orosz tárkony. Hazánkban a francia az ismertebb, ennek termesztése terjedt el. Hatvan-nyolcvan centiméter magasra nő, lágy, de idővel fásodó szárú, dús gyökérzetet, gyökértörzset, gyökértarackot is nevelő, fészkesvirágzatú növény, sárga vagy barnásvörös virágai vannak, termése bóbita nélküli kaszattermés. Az ép szélű szálas-lándzsás levelek a száron szórtan helyezkednek el.
Észak- és Közép-Ázsia, a Kaukázus és a Távol-Kelet területén őshonos, hazánkban vadon nem fordul
anna4459, 2017. december 02. szombat, 07:51
Minden cserepes virág földjébe szúrj egy gyufaszálat!
Minden cserepes virág földjébe szúrj egy gyufaszálat!
Hogy miért? Ha kipróbálod leesik az állad!


Mutatunk egy nem mindennapi módszert, amit a cserepes virágaid imádni fognak, neked pedig ehhez semmi másra nincs szükséged, csupán egy gyufaszálra.

Minden növény sajátos gondozást és tenyészhelyet igényel. A különböző virágok,szobanövények közül nem mindre egyformán veszélyesek a különböző betegségek illetve kártevők. Nem egyformán igénylik a napfényt, a nedvességet, a páratartalmat, nem egyforma a hőigényük.

Amiben viszont az összes virágos növény, levéldísznövény, a kaktuszoktól az erkélyládás, dézsás növényekig egyformán megegyezik, hogy a rendszeres, megfelelő ápolást, gondozást csodálatos, színes virágaikkal, mutatós leveikkel minden esetben meghálálják.

Miért gyufaszál?

Sok esetben a benti cserepes növényekkel apró kis tetvek
sz719eszter, 2017. november 26. vasárnap, 18:48
Jégkockát tett a nyakára, és teljesen megváltozott az élete.
Jégkockát tett a nyakára, és teljesen megváltozott az élete.....


A hagyományos kínai gyógyászatban már régóta ismert ez a módszer mellyel az ember agyának működését jelentősen megnöveli, jobb lesz a közérzete, és energiával tölti fel az emberi agyat és azon keresztül az egész testet.

De hogyan hat az emberi testre?

Az emberi test minden működése az agytól kapja azokat az információkat, hogy valami fáj, nem fáj, vagy hogy egyszerűen hogyan és miképpen működjön.

Ezt az akupunktúrás kezelést használók már nagyon jól tudják és ismerik. Ebből fejlesztették ki ezt a módszert melyet bárki bármilyen helyzetbe, akár otthon is egyszerűen el tud végezni.

Hogyan csináljam?

Vegyél elő egy jégkockát, és helyezd a képen látható helyre. Legalább 2-3 percig legyen ott a jégkocka, ha olvadni kezd akkor nyugodtan cserélgetheted.

Már az
sz719eszter, 2017. november 26. vasárnap, 18:42
Érdekességek: tudta-e, hogy...?
...Charles Darwin híres munkája, a Fajok Eredete sosem született volna meg, ha a tudós 10 évvel a mű megjelenése előtt súlyos állapotára nem kapott volna időben homeopátiás kezelést. A homeopátiából inspirációt merítve, Darwin ezután növényeken folytatott kísérleteket ultramagas higítású dózisokkal és személyesen is drámai hatásokat tapasztalt. Nyilvánosan azonban szégyellte megjelentetni eredményeit.

...Camille Pissarro a XIX. századi francia impresszionista festőművész ragaszkodott hozzá, hogy barátai és művésztársai - pl. Van Gogh, Monet, Renoir and Degas - mind homeopátiás kezelésben részesüljenek...és ha mégsem mentek el homeopátiás kezelésre, akkor Pissarro saját maga részesítette őket otthoni homeopátiás kezelésben.

...A XIX. század zenei géniuszai, mint Beethoven, Paganini, Chopin and Wagner is homeopátiásan kezeltették magukat. Ezzel mind zenei berkekben és ezeken kívül is nagy érdeklődést keltettek.

...Legalább 11 amerikai elnök használt és népszerűsített
lenke1964, 2017. november 26. vasárnap, 13:15
Képek, videók
állati-érdekességek4.j pg
hatibacsi
2017. szeptember 08. péntek, 08:20
Érdekességek a csakrákról
sanci81
2016. augusztus 19. péntek, 19:02
érdekességek 9.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 8.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 7.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 69.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 68.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 67.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 66.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 65.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 64.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:56
érdekességek 63.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:56
Érdekesség
sanci81
2017. április 08. szombat, 11:47
érdekesség a kertből3.jpg
borigit
2016. február 24. szerda, 10:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.