Regisztráció  Belépés
2018. július 21. szombat | 29. hét | 202. nap | 06:18 | Dániel, Daniella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Urantia - Az önmagát Szétosztó Első Forrás És Középpont
1. Az önmagát szétosztó Első Forrás és Középpont

(108.4) 10:1.1 Úgy tűnhet, hogy az Atya, az örökkévalósági múltban, az önmaga mélyreható szétosztásának eljárását léptette életbe. Az Egyetemes Atya önzetlen, szeretetteli és szerethető természetében eredendően van valami, ami arra készteti, hogy csak azokat a hatalmakat és hatásköröket tartsa magánál, melyek továbbadását vagy adományozását egyértelműen lehetetlennek tekinti.

(108.5) 10:1.2 Az Egyetemes Atya ezalatt megvált önmaga mindazon részeitől, melyek az egyéb Teremtőknek vagy a teremtményeknek adományozhatók. Minden átruházható hatalmat és hatáskört átadott az ő isteni Fiainak és az ő társ-értelmeiknek. A saját világegyetemeik tekintetében minden átadható, az irányítási hatáskörökkel összefüggő előjogot átadott az ő Fejedelemfiainak. A helyi világegyetemi ügyekben minden egyes Felséges Teremtő Fiút olyan tökéletessé, hozzáértővé és meghatalmazottá tett, mint amilyen az Örökkévaló Fiú az eredeti és központi világegyetemben. Ajándékként, ténylegesen inkább adományként adta a személyiség birtoklásának méltóságát és szentségét, teljes önmagát és minden sajátosságát, mindent, amitől csak meg tudott válni, minden módon, minden korszakban, mindenütt és minden személy számára, és minden világegyetemnek, kivéve az ő központi lakhelyét.

(109.1) 10:1.3 Az isteni személyiség nem önközéppontú; önmaga szétosztása és a személyiség megosztása az isteni szabad-akaratú sajátlényeg ismérve. A teremtmények az egyéb személyes teremtményekkel való közösséget keresik; a Teremtők az isteniségnek az ő világegyetemi gyermekeikkel való megosztására éreznek késztetést; a Végtelen személyisége úgy jelenik meg, mint az Egyetemes Atya, aki a lét valóságát és a sajátlényeg egyenlőségét megosztja két mellérendelt személyiséggel, az Örökkévaló Fiúval és az Együttes Cselekvővel.

(109.2) 10:1.4 Az Atya személyiségére és isteni sajátosságaira vonatkozó tudást mi mindig is az Örökkévaló Fiú kinyilatkoztatásaitól függően értékeljük, mert amikor a teremtés együttes cselekedete végrehajtatott, amikor az Istenség Harmadik Személye személyiségi létet nyert és keresztülvitte az ő isteni szüleinek együttes elképzeléseit, akkor az Atya korlátlan személyiségként megszűnt tovább létezni. Az Együttes Cselekvő létrejöttével és a teremtés központi magjának anyagi megjelenésével bizonyos örök változások mentek végbe. Isten, mint abszolút személyiség magát az Örökkévaló Fiának adta. Az Atya így adományozza a ,,végtelenség személyiségét" az egyszülött Fiának, míg ketten együtt az ő örökkévaló egyesülésük ,,együttes személyiségét" adományozzák a Végtelen Szellemnek.

(109.3) 10:1.5 Mindezen és más, a véges elme fogalmait meghaladó okok miatt túlságosan bonyolult dolog az emberi teremtménynek megértenie az Isten végtelen atya-személyiségét, kivéve azt, hogy ez egyetemesen megnyilvánul az Örökkévaló Fiúban, és a Fiúval egyetemesen tevékeny a Végtelen Szellemben.

(109.4) 10:1.6 Lévén, hogy az Isten paradicsomi Fiai ellátogatnak az evolúciós világokra és ott néha halandói húsvér test alakban időznek, és mert ezen megtestesülések lehetővé teszik a halandó ember számára, hogy valamennyire ténylegesen is megismerje az isteni személyiség természetét és jellemét, ezért a bolygószférák teremtményeinek úgy kell tekinteniük e paradicsomi Fiak alászállásait, mint az Atyára, a Fiúra és a Szellemre vonatkozó hiteles és megbízható ismereteket.
eposz, 2017. augusztus 13. vasárnap, 01:33
Címkék: Szétosztó Első Forrás És Középpont, Első Forrás, Egyetemes Atya, Felséges Teremtő Fiút, Örökkévaló Fiú, Örökkévaló Fiúval,
Kommentek
Urantia - Az Örökkévaló Fiú Viszonya A Világegyetemhez
mindig is érdekelt az Atya örökkévaló célja szellemi szempontjainak kimunkálásában, amint e cél fokozatosan feltárul a fejlődő világegyetemek jelenségeiben, azok élőlényei számos csoportjával összefüggésben. Mi nem teljesen értjük ezen örökkévaló tervet, de a paradicsomi Fiú kétségkívül igen.

(81.2) 7:0.2 A Fiú olyan, mint az Atya annyiban, hogy arra törekszik, hogy önmagából minden lehetőt az ő mellérendelt Fiainak és az ő alárendelt Fiaiknak adományozzon. És a Fiú osztozik az Atya önmagát szétosztó természetében, amikor is önmagából bőkezűen adományoz a Végtelen Szellem, az ő közös végrehajtójuk számára.

(81.3) 7:0.3 Mint a szellemvalóságok megtartója, a Második Forrás és Középpont a Paradicsom Szigetének örökkévaló ellensúlya, mely oly nagyszerűen fenntart minden anyagi dolgot. Így az Első Forrás és Középpont a központi Sziget tökéletes mintájának anyagi szépségében és az Örökkévaló Fiú fenséges személyiségének szellemi értékeiben örökkön megnyilvánul.

(81.4) 7:0.4 Az
eposz, 2017. július 16. vasárnap, 21:46
Az út a szívünkön át vezet
Az út a szívünkön át vezet


A szívünk a kapu ég és föld között,
összekötő híd az anyagi és a spirituális világ között.
Szívünk lelkünk temploma,
lelkünk pedig Istennek otthona.
Szívünk ereje,
Isten ereje
A szeretet az egyetlen eszköz
mely visszavezet hozzá

"Kövessétek a Mennyei Atya és a Föld Anya összes angyalainak példáját, akik "éjjel-nappal" szüntelenül munkálkodnak a Földnek és a Mennyek Országán"

"És akkor Föld Anyátok és Mennyei Atyátok elküldi majd hozzátok az Ő angyalait, hogy azok tanítsanak benneteket, szeressenek és szolgáljanak néktek. És ők fel fogják írni Istennek törvényeit a ti fejetekbe, a ti szívetekbe és a ti kezeitekbe, hogy tudjátok, érezzétek és betartsátok azokat. Imádkozzatok minden nap a ti Mennyei Atyátokhoz és Föld Anyátokhoz, hogy olyan tökéletes legyen a ti lelketek, mint Mennyei Atyátok Szent
etusmama, 2015. június 18. csütörtök, 12:22
Nincs Cím
ANGYAL FORRÁS
http://mutat.net/?http://angyalforras.hu/Fooldal-20070514052039

Az út a szívünkön át vezet

A szívünk a kapu ég és föld között,

összekötő híd az anyagi és a spirituális világ között.

Szívünk lelkünk temploma,

lelkünk pedig Istennek otthona.

Szívünk ereje,

Isten ereje

A szeretet az egyetlen eszköz

mely visszavezet hozzá

*

"Kövessétek a Mennyei Atya és a Föld Anya összes angyalainak példáját, akik "éjjel-nappal" szüntelenül munkálkodnak a Földnek és a Mennyek Országán"

"És akkor Föld Anyátok és Mennyei Atyátok elküldi majd hozzátok az Ő angyalait, hogy azok tanítsanak benneteket, szeressenek és szolgáljanak néktek. És ők fel fogják írni Istennek törvényeit a ti fejetekbe, a ti szívetekbe és a ti kezeitekbe, hogy tudjátok, érezzétek és betartsátok azokat. Imádkozzatok minden nap a ti Mennyei Atyátokhoz és Föld Anyátokhoz, hogy olyan tökéletes legyen a ti
margherita, 2013. január 20. vasárnap, 23:42
Képek, videók
Szétosztom:)))
zalko2007
2008. augusztus 23. szombat, 14:29
?Az örökkévalóságot.jpg
katalin_53
2017. november 17. péntek, 12:20
Isten örökkévalósága
sacimama
2015. augusztus 12. szerda, 00:43
Örökkévalóság-HÍD
1vargaildyko
2015. június 16. kedd, 08:37
hidak-az-orokkevalosag nak
janna53
2013. június 08. szombat, 16:03
Az örökkévalóság kulcsa.j
pacsakute
2013. május 28. kedd, 19:02
Örökkévalóság vers Gisi k
lyzbet3
2012. október 19. péntek, 13:39
örökkévalóság.gif
szuszimama
2011. december 26. hétfő, 21:09
A Csend az örökkévalóság
jakabgasparne
2009. szeptember 15. kedd, 06:39
örökkévalóság.jpg
erzsike74
2009. január 10. szombat, 20:27
az örökkévalóság előszobá
jakabgasparne
2008. október 01. szerda, 09:20
Őszi örökkévalóság
anhika
2008. március 07. péntek, 08:42
mélyreható tekintetem.bmp
grimilda
2007. július 11. szerda, 07:07
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.