Belépés
2018. október 18. csütörtök | 42. hét | 291. nap | 00:45 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Stagnált a légi áruforgalom júniusban
A genfi székhelyű szervezet szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a csökkenő kereskedelem és az előrejelzettnél alacsonyabb globális gazdasági növekedés okozza a hónapról hónapra kisebb mértékű áruforgalom-növekedést.

A legnagyobb forgalmat bonyolító régiók mind csökkenésről számoltak be júniusban: Ázsia-Óceániában 0,3, Észak-Amerikában 3,3, Dél-Amerikában 1,6 százalékkal mérséklődött a szektor teljesítménye az előző év júniusához viszonyítva, ezt ellensúlyozza a Közel-Kelet 15,3 százalékos és Afrika 6,7 százalékos bővülése.

Az első féléves adatok azt mutatják, hogy a nemzetközi áruforgalom 3,9 százalékkal, a belföldi pedig 0,7 százalékkal haladta meg a 2014. első félévi szintet.

Tony Tyler, a szervezet elnöke szerint jelenleg stagnál a piac, és az első félévi adatok "kiábrándítóak", de bíznak abban, hogy a második félévben felpörög a gazdaság, de szerinte a bizalmi indexek és a rendelésállományok adatai rosszak.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2015. augusztus 05. szerda, 15:32
Címkék: Tony Tyler, légi áruforgalom, genfi székhelyű, csökkenő kereskedelem, előrejelzettnél alacsonyabb, hónapról hónapra,
Kommentek
Vucic: Szerbia megőrzi katonai semlegességét
mondta Vucic.

A szerb elnök köszönetet mondott Oroszországnak és Putyinnak - akit belgrádi látogatásra hívott meg - a szerb nemzeti és állami érdekek, valamint a nemzetközi jog melletti kiállásáért egy olyan helyzetben, amelyben Szerbiát szerinte "napi szinten számos provokáció éri". Úgy vélekedett: Belgrád kompromisszumkészsége és béketörekvése ellenére nagyon távoli még Koszovó kérdésének megoldása.

Putyin a tárgyalások nyilvános szakaszában elégedetten nyugtázta, hogy mind a kétoldalú áruforgalom, mind pedig a szerbiai orosz beruházások értéke stabilan növekszik. A Kreml sajtószolgálata szerint a két vezető a kétoldalú viszony, valamint a regionális és nemzetközi kapcsolatok kérdéseit tekinti át.

Vucic moszkvai látogatását megelőzően arról beszélt, hogy a koszovói helyzetet meg akarja vitatni Putyinnal, akinek a támogatását fogja kérni. Azt, hogy pontosan miben kér segítséget, nem fejtette ki. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn kijelentette, hogy az orosz-szerb csúcs egyik témája
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 15:13
Varga: Kelet-Közép-Európa az unió egyik leggyorsabban növekvő régiója
A Pénzügyminisztérium kedden az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az Ecofin ülésén egyeztettek a pénzmosás elleni felügyeletközi együttműködésről is, illetve a pénzügyminiszterek megállapodása alapján csökkenhet az e-könyvek áfája is.

Az Európai Unó országainak növekedési kilátásai összességében kedvezőek, mind az idei, mind a következő évben két százalék feletti növekedés várható, Kelet-Közép-Európa pedig az unió egyik leggyorsabban fejlődő régiója - mondta el a tárcavezető kiemelve, hogy Magyarország 4,8 százalékos gazdasági növekedést ért el a legutóbbi adatok szerint.

Varga Mihály arra is felhívta a figyelmet, hogy a 28 uniós ország első féléves teljesítménye, ha minimálisan is, de elmaradt a várakozásoktól, és amennyiben a kereskedelmi ellentétek nem rendeződnek az Egyesült Államokkal, úgy akár további lassulásra is lehet számítani. Mindemellett a brexit és az olajár emelkedése negatív kockázatot jelenthet a növekedésre - áll a közleményben.

A pénzügyminiszter kifejtette azt
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 12:51
Brexit - Brit pénzügyminiszter: lesz "elégséges költségvetési muníció" a megállapodás elmaradása esetére
hiszen a 45 évnyi tagság alatt a brit gazdaság e piac köré szerveződött.

Bonyolult beszállítási útvonalak keresztezik oda-vissza a határokat, és csak a legnagyobb forgalmú brit kikötőben, a délkelet-angliai Doverben, valamint az angol és a francia part között épült Csatorna-alagúton napi 11 ezer kamion kel át a kontinensre vagy Angliába, több tízezer tonna áruval megrakva, és ez a forgalom jelenleg semmivel sem szenved nagyobb határellenőrzési késedelmet, mint például az Anglia és Wales közötti áruforgalom - mutatott rá a pénzügyminiszter.

Hangsúlyozta: a brit üzleti szektor és az általa foglalkoztatott alkalmazotti gárda számára szükségszerű a súrlódásmentes forgalom fenntartása.

Hammond szerint azonban a Brexit feltételrendszeréről folyó tárgyalássorozat a legbonyolultabbak közé tartozik, amelyeket brit kormányoknak békeidőben valaha is végig kellett vinniük. Jóllehet a jelenlegi brit kormány a lehetséges legjobb eredmény elérésre törekszik, elővigyázatossági terveket készít mindazonáltal
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 19:54
PM: Magyarország felelősségteljesen gazdálkodott tavaly
jövedelemadóból 127,5 milliárd forinttal, míg a nyugdíj-, egészségbiztosítási és munkaerő-piaci járulékokból 147,8 milliárd forinttal magasabb összeg folyt be az államkasszába az eredetileg tervezetthez képest.

A közlemény szerint az emelkedő bérek és az adócsökkentések nyomán több pénz maradt a családoknál, ami elősegítette a háztartások fogyasztási kiadásának 4,7 százalékos bővülését.

A gazdaság fehérítését célzó intézkedések - mint például az online pénztárgépek, illetve az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) - pedig az általános forgalmi adóból származó bevételek alakulására voltak hatással.

A magyar kisvállalkozások körében két könnyített adónem vált népszerűvé, a kisadózó vállalkozások tételes adója (KATA) és a kisvállalati adó (KIVA), előbbinél 30 százalékkal, utóbbinál 65,7 százalékkal több bevétel érkezett az eredetileg tervezetthez viszonyítva.

A kiadási oldalon a kormány otthonteremtési programját emelték ki: a lakásépítési támogatások 2017-ben 24,6
velemenyezd, 2018. szeptember 28. péntek, 17:54
Javaslatokat dolgozott ki a készpénzforgalom csökkentésére a Nézőpont Intézet
a készpénzállomány, az elmúlt tíz évben több mint duplájára nőtt a készpénzforgalom, ami rontja az ország versenyképességét - hangsúlyozta megnyitójában Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője. Elmondta: három nagy témakörben hét-hét javaslatot dolgoztak ki a készpénzmentes gazdaság elérése érdekében.

Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára előadásában kiemelte: 2015-17-ben teret nyertek az elektronikus megoldások, egyebek mellett az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer), az online pénztárgépek, valamint az online számlaadat-szolgáltatás is a gazdaság fehérítését szolgálja.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a tervek szerint 2019-től olyan képzéseket indít, amelyek segítenek a kis- és középvállalkozásoknak a digitális hátrányok leküzdésében - mondta el György László, a tárca gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

Izer Norbert kifejtette: a pénzügyi tárca törekszik az adóadminisztráció csökkentésére, itt is
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 17:29
MNB: alig változott a fizetési mérleg többlete a második negyedévben
negyedévinél, miután az Európai Uniótól befolyt tőketámogatások összege 676 millió euróval kevesebb, 436 millió euró volt a második negyedévben. A szezonális hatások kiszűrésével számolt finanszírozási képesség a GDP 2,5 százalékára, 826 millió euróra csökkent az előző negyedévi 1,670 milliárd euróról, ami GDP-arányosan 5,6 százaléknak felelt meg.

Az első félévben 1,612 milliárd euró volt a fizetési mérleg aktívuma 788 millió euróval kevesebb az egy évvel korábbinál.

A külkereskedelmi áruforgalomból eredő többlet 854 millió euróval,611 millió euróra csökkent, a szolgáltatások kereskedelmébőleredő többlet viszont 500 millió euróval 3,860 milliárd euróra nőtt. A szolgáltatások többletének emelkedéséhez az idegenforgalom 149, a szállítási szolgáltatások 306 millió euróval járultak hozzá.

A jövedelmek nettó kiáramlása mindössze 92 millió euróval haladta meg a tavaly első félévit és 2,586 milliárd euróra rúgott. A hazautalt munkajövedelmek többlete 215 millió euróval csökkent, de így is 1,198
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 11:43
Elkezdte a NAV a tevékenységüket eltitkoló adózók utólagos ellenőrzését
törlés alatt, bevallásaik szerint nem folytatnak gazdasági tevékenységet (bruttó adóteljesítményük 2015-2017. között egyik évben sem érte el a 100 ezer forintot, valamint a 2017 negyedik negyedéve és 2018 első negyedéve közötti időszakban sem a fizetendő, sem a levonható áfa összege nem érte el a 100 ezer forintot), a kontrolladatok azonban arra utalnak, mégis végeznek tevékenységet.

A hivatal rendelkezésére álló kontrolladatok egyebek mellett az árufuvarozást kontrolláló elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) bejelentések forgalmi adatai, a belföldi összesítő jelentések adatai, a tagállami kontroll adatszolgáltatás adatai és az online pénztárgép szerinti adatok.

A hivatal az adózók bevallásaiban, nyilatkozataiban szereplő adatok és a kontrolladatok összevetése alapján idén eddig több mint 500 adózót jelölt ki ellenőrzésre. A kimutatott kontrolladatok alapján átlagosan több millió forintos különbözetről van szó az adó alapjában, de jelentős a szóródás - tették hozzá.

A
velemenyezd, 2018. szeptember 10. hétfő, 15:41
Közgazdász-vándorgyűlés - Rákossy Balázs: a kormány azt kívánja elérni, hogy 2030-ra Magyarország Európa egyik
évi 4 százalék fölötti bővülést ér el a magyar gazdaság.

Jelezte: a magyarországi tartós gazdasági fejlődést a kormány, a munkaadók és a munkavállalók szervezetei által 2016-ban aláírt hatéves bérmegállapodás alapozta meg, amely a bérek emelésén kívül rögzítette a munkára rakodó terhek folyamatos csökkentését is.

Emlékeztetett: a kormány jelentős gazdaságfehérítő intézkedéseket hozott az elmúlt években, az új szabályok eredményeként az online pénztárgép és az ekáer (elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer) bevezetése több mint 487 milliárd forintot hoztak a központi költségvetésnek.

Rámutatott: az elmúlt években életbe léptetett járulékkedvezmények2013-tól 2018. júniusig összességében mintegy 660 milliárd forintot hagytak a hazai vállalkozásoknál.

A PM államtitkára emlékeztetett: az ország versenyképessége javítása érdekében 2017 tavaszán állította fel a kormány a Nemzeti Versenyképességi Tanácsot, melynek tagjai a gazdasági és tudományos élet kiemelkedő szakemberei, a tanács
velemenyezd, 2018. szeptember 08. szombat, 14:01
Képek, videók
640x457_5397_Liv_Tyler _2d
ladymoon
2018. június 24. vasárnap, 16:27
liv_tyler-t2.png
charlotteani
2016. április 30. szombat, 19:53
full-liv-tyler.png
charlotteani
2016. április 16. szombat, 20:23
Steven Tyler.jpg
agica2004
2014. szeptember 26. péntek, 13:10
TTC20Mask206202D20Tyle res
cady89
2014. március 13. csütörtök, 03:48
Tyleress_Mask 7.jpg
sakira
2013. november 27. szerda, 15:08
TTC20Mask206202D20Tyle res
sakira
2013. november 26. kedd, 16:16
Steven Tyler(62).jpg
farkas1945
2013. április 17. szerda, 12:42
Tyleress_Mask11.jpg
birozoltanne
2013. január 13. vasárnap, 15:24
Tyleress_Mask 12.jpg
mama57
2012. november 03. szombat, 17:49
TTC20Mask206202D20Tyle res
herminaanna
2011. április 01. péntek, 16:13
varkerulet_legi_3-e146 563
menusgabor
2017. április 27. csütörtök, 21:52
varkerulet_legi_0489.j pg
menusgabor
2017. április 27. csütörtök, 21:37
Várpark légi.jpg
dnemethk
2016. augusztus 05. péntek, 19:19
Légi bemutatón
sanci81
2016. június 29. szerda, 16:38
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.