Regisztráció  Belépés
2017. október 24. kedd | 43. hét | 297. nap | 11:44 | Salamon
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Előzetes ketartóztatásba került egy horvát férfi, mert megfenyegette a horvát kormányfőt
Andreas J. április 14-én írta a fenyegető üzenetet ausztriai otthonában saját számítógépén, de mivel külföldön tartózkodott, csak pénteken tartóztatták le, miután szabadságra érkezett Horvátországba.

Az őrizetbe vételről vasárnap számoltak be az újságok, de az üzenet tartalma csak hétfőn vált ismertté.A fiatalembersértegette a kormányfőt, majd Facebook oldalánazt üzente neki, hogy kövekkeldobálják meg az utcán. Majd szó szerinthozzátette: "lelövünk és kész".

Az ügyészségnek két hét áll rendelkezésre, hogy eldöntse: vádat emelnek-e a férfi ellen vagy szabadon engedik.

Egy héttel korábban 12 fiatalembert tartóztatott le a rendőrség, akik közül hetet öt nap börtönbüntetésre ítélt a bíróság mert sértegették Janica Kostelic négyszeres olimpiai bajnok korábbi horvát alpesi sízőnőt, aki jelenleg a horvát központi sport hivatal államtitkára.

A voltsportoló két kolléganőjével hivatalos útra indult egyik horvát szigetre, de mielőtt felhajthatott volna az egyik hajóra a spliti kikötőben, futbalhuligánok fogták közre és percekig sértegették. Janica Kostelic visszafordult Zágrábba és feljelentést tett az elkövetők ellen. A bíróság verbális inzultálással, szidalmazás bűncselekménye miatt szabott ki börtönbüntetést a szurkolókra.

A szigorúnak tartott büntetés felháborította a közvéleményt. Újságírók és ellenzéki politikusok is úgy vélték. hogy "egyes politikusok érzékenysége miatt senki nem kerülhet börtönbe". A bíróság súlyosbító körülménynek tekintette, hogy nőket inzultáltak a huligánok.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. június 19. hétfő, 19:03
Címkék: Andreas, Janica Kostelic, horvát férfi, horvát kormányfőt, fenyegető üzenetet, őrizetbe vételről,
Kommentek
Letartóztatta a rendőrség az Agrokor volt vezetőit
Az ügyészség azzal vádolja őket, hogy hamis pénzügyi jelentéseket fogadtak el és megtévesztették üzleti partnereiket, valamint Ivica Todoric tulajdonost jogellenesen juttatták haszonhoz és hiányos dokumentációt vezettek a vállalatnál.

Hétfőre virradóra 300 rendőr tartott házkutatást 60 helyszínen Zágrábban és eddig öt embert tartóztatott le. Ivan Crnjac volt ügyvezető pénzügyi alelnököt, Piroska Canjuga volt üzleti fejlesztési alelnököt, Ljerka Puljic volt ügyvezető alelnököt, valamint Tomislav Lucic és Damir Kustrak volt igazgatósági tagot.

A vállalat élén Ivica Todoric elnök állt, idősebb fia, Ante Todoric pedig alelnök volt a konszernben. Őket nem tudták őrizetbe venni, mert már hetekkel ezelőtt elhagyták az országot. Sajtóértesülések szerint mindketten Londonban tartózkodnak.

Ivica Todoric ügyvédein keresztül azt üzente: a horvát igazságügyi szervek rendelkezésére áll, amennyiben erről hivatalos értesítést kap.

A 2016-ban csődközelbe jutott cégcsoport Szlovéniában, Boszniában,
velemenyezd, 2017. október 16. hétfő, 12:52
SOROS-TERV EMLEGETÉSE már kínos
Elszabadult hajóágyúként tarol le mindent és mindenkit a kormány fedélzetén az úgynevezett Soros-terv. Néhányan ugyanis Orbán Viktor leghűbb szolgái közül nem tudnak mértéket tartani, és a szabadkőműves kártyát is kijátszották az egyre izzóbb kampányban. A legmesszebb mégis Aradszki András KDNP-s honatya ment, aki egyenesen a sátánt látja az amerikai milliárdosban. Rétvári Bence kissé bizonytalanul, de azért még tovább élesztgette a gyűlölet tüzét a képviselői parlamenti felszólalásra adott válaszában. Az ügy ettől még eléggé kínos a Fidesz számára, főleg úgy, hogy az ellenzék egyre kíváncsibb arra, mi is tulajdonképpen az a Soros-terv, amivel a Fidesz vezetői tízmillió magyar polgárt riogatnak.
Még csak október eleje van, de a hónap képviselője kétségtelenül az ismeretlenségből sátánozással előbukkanó Aradszki András lett. A kereszténydemokrata politikus kijelentette, hogy a sátán legnagyobb és egyben végső csapása a családok elleni
bordat, 2017. október 12. csütörtök, 14:27
Horvát parlamenti bizottság vizsgálja a felelősséget a súlyos pénzügyi gondokkal küzdő Agrokornál
észleltek az Agrokor pénzügyi átvilágításakor, amelyek törvényellenes tevékenységre utalnak, ezért a konszern válságmenedzsmentje büntetőjogi feljelentést tesz az Agrokor korábbi vezetői ellen. Az ügyet már a korrupció és szervezett bűnözés elleni horvát ügyészség (USKOK) is vizsgálja.

Ante Todoric, aki maga kérte az államtól, hogy cégét helyezzék rendkívüli eljárás alá, és már hetek óta nem tartózkodik Horvátországban - lapértesülések szerint Londonban van - nemrég azzal állt elő, hogy a kormány megfenyegette és kényszerítette a vállalat átadásra. A tulajdonos szerint az ország államosította a céget, és súlyosan megsértette a magántulajdonhoz való jogot, ezért büntetőjogi feljelentést tesz Ante Ramljak kormánybiztos ellen. Todoric egy blogot is indított, amelyben az Agrokor körüli történésekre reagál, naponta több bejegyzésben.

A Vecernji List című horvát napilap arról cikkezett: Todoric az állam és politikájának "következménye". A konszern több politikust, pénzügyminisztert, sőt jegybankelnököt
velemenyezd, 2017. október 11. szerda, 14:02
Kiválasztották az Európai Parlament Szaharov-díjára idén esélyes jelölteket
A díjra eredetileg hét jelöltet állítottak. A gondolat- és véleményszabadságért folytatott küzdelem elismeréseként adományozott kitüntetésre bármely frakció vagy legkevesebb negyven képviselő terjeszthet fel jelöltet. A parlament külügyi, fejlesztési és emberi jogi bizottságának tagjai közülük választották ki a "finalistákat" - közölte az EP sajtószolgálata.

Aura Lolita Chávez Ixcaquic olyan szervezet tagja, mely a természeti erőforrások és az emberi jogok védelméért harcol Guatemalában a bányászat, a fakitermelés és a mezőgazdasági ipar terjeszkedése ellenében. A Council of Ki'che' Peoples (CPK) nevű csoport tagjait már többször megfenyegették.

Dawit Isaak egy eritreai letartóztatási hullám áldozata, akit 2001-ben ítéltek el tárgyalás nélkül. A férfit, akit 2005 óta senki nem látott, húsz másik újságíróval együtt vették őrizetbe, akik a demokratikus reformokért szólaltak fel az országban. Isaak már 2009-ben is a Szaharov-díj döntőse volt.

A harmadik jelölt a venezuelai demokratikus
velemenyezd, 2017. október 10. kedd, 19:34
Az Agrokor konszolidált pénzügyi jelentése szerint a vállalat milliárdos veszteséget halmozott fel
rendszerszinten fontos vállalatok számára, hogy az államtól rendkívüli igazgatási eljárást kérjenek, megelőzve ezzel a csődeljárást. A törvény alkalmazását a tulajdonosnak és a hitelezőknek kell kérniük, az állam pedig egy biztost nevez ki a vállalat élére, akinek 15 hónapja van arra, hogy átszervezze, fenntarthatóvá és fizetőképessé tegye a vállalatot.

A rendkívüli eljárást a törvény elfogadása után maga Ivica Todoric, az Agrokor tulajdonosa kérte. Todoric azonban nemrég azzal állt elő, hogy a kormány megfenyegette és kényszerítette a vállalat átadásra. A tulajdonos szerint a kormány államosította a céget, és súlyosan megsértette a magántulajdonhoz való jogot, ezért büntetőjogi feljelentést tesz Ante Ramljak kormánybiztos és Martina Dalic horvát gazdasági miniszter ellen.

A tavasszal közzétett adatok szerint a konszern hitelállománya közel 5 milliárd euróra (1559 milliárd forint) rúg, az adóság 52 százalékát a bankok tartják a kezükben. A cég legnagyobb hitelezőjének, az orosz Szberbanknak 1,6
velemenyezd, 2017. október 09. hétfő, 18:53
Rablással próbálta leplezni sikkasztását egy dohánybolt alkalmazottja
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint vasárnap hajnalban érkezett a rendőrségre bejelentés arról, hogy a XV. kerületi Bánkút utcai dohányboltban egy ismeretlen férfi késsel a kezében megfenyegette az ott dolgozó alkalmazottat, aki át is adott neki egymillió forintot.

Azt írták: a rendőrök már az intézkedés kezdetén kételkedtek az alkalmazott által elmondottak valóságtartalmában. A 18 éves K. Mihály a meghallgatása során be is ismerte, hogy valójában nem történt rablás, a pénz nagy részét ő játszotta el szerencsejátékon. Napokkal korábban nagyobb összeget veszített, ezt megpróbálta visszanyerni, de csak tovább halmozta a veszteségét. Éjfélre már hatszázezer forintot játszott el a dohánybolt bevételéből. Ezért felhívta a 17 éves P. Róbertet, aki az előre megbeszéltek szerint hajnali 3 óra 22 perckor belépett a dohányboltba és késsel a kezében a bevételt követelte, majd a kassza tartalmát egy hátizsákba pakolta és elmenekült a helyszínről.

A budapesti P. Róbertet vasárnap
velemenyezd, 2017. október 02. hétfő, 11:22
Tizenöt év fegyházra ítéltek kecskeméti idősek kirablása miatt egy férfit
A táblabíróság rablás, magánlaksértés és személyi szabadság megsértése bűntettében mondta ki bűnösnek a 29 éves vádlottat.

A korábban már többször büntetett férfi 2013 májusa és novembere között ismeretlenül maradt társaival három egyedülálló, idős asszony otthonába tört be éjszaka, hogy onnan értékeket vigyen el.

A támadók mindegyik esetben számítottak arra, hogy a sértett felébredhet, ezért maszkot viseltek vagy más módon torzították el az arcukat. A sértetteket megfenyegették, hogy árulják el, hol tartják az értékeiket, volt olyan asszony, akinek a száját beragasztották, hogy ne tudjon segítséget kérni, egy másik sértettet pedig összekötöztek. A zsákmány az első alkalommal 79 ezer, a második helyen 100 ezer forint volt.

2013. november 7-én este egy 88 éves, súlyosan beteg asszonyra rontottak rá a támadók. Átkutatták a házat, 144 ezer forint készpénzt találtak, kivették a sértett füléből az arany fülbevalót, és faggatták, hol tartja a pénzét. Miután a remélt összeg nem került elő, az
velemenyezd, 2017. szeptember 28. csütörtök, 11:12
Vádat emeltek a Kutason rendőrökre támadó csoport tagjai ellen
A Horváth Szilárd megyei főügyész által jegyzett közlemény szerint az ügyészség három, jelenleg előzetes letartóztatásban lévő ember ellen letöltendő, további kettő, szabadlábon védekező érintettel szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta a bíróságnak csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmények miatt.

Az eset szeptember 2-án egy rendezvényen történt. Az egyik vádlottal szemben rendőrök intézkedtek, akiket emiatt a vádlott testvére szidalmazott. Az ittas testvérpár ezután a rendőrökre támadt, és többször ököllel megütötte őket. Időközben a helyszínre érkezett egy másik járőrpár, akiket a támadók rokonai, ismerősei közül hárman életveszélyesen megfenyegettek és akadályoztak az előállítás meghiúsítása érdekében. Az egyik rendőrt bántalmazták is.

A nyomozás rendkívül gyors volt, a bűncselekmény és a vádemelés között mindössze húsz nap telt el - olvasható az ügyészség közleményében.

A sonline.hu Somogy megyei hírportál korábban Ütő
velemenyezd, 2017. szeptember 28. csütörtök, 09:51
Képek, videók
megfenyegettek.jpg
hamster1527
2007. október 02. kedd, 11:06
andreas_preis_09.jpg
nor-bee
2012. január 04. szerda, 11:36
andreas_preis_08.jpg
nor-bee
2012. január 04. szerda, 11:36
andreas_preis_07.jpg
nor-bee
2012. január 04. szerda, 11:36
andreas_preis_06.jpg
nor-bee
2012. január 04. szerda, 11:35
andreas_preis_05.jpg
nor-bee
2012. január 04. szerda, 11:32
andreas_preis_04.jpg
nor-bee
2012. január 04. szerda, 11:32
andreas_preis_03.jpg
nor-bee
2012. január 04. szerda, 11:32
andreas_preis_02.jpg
nor-bee
2012. január 04. szerda, 11:32
andreas_preis_01.jpg
nor-bee
2012. január 04. szerda, 11:31
andreas_preis_00.jpg
nor-bee
2012. január 04. szerda, 11:31
andreasf45.Állatok 2.3.jp
hold02
2008. december 09. kedd, 16:39
andreasf45.Állatok 2.2.jp
hold02
2008. december 09. kedd, 16:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.