Regisztráció  Belépés
2017. június 25. vasárnap | 25. hét | 176. nap | 22:36 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
NGM-államtitkár: a településeket erősíti az új gazdaságfejlesztési rendszer
Rákossy Balázs a Terület- és településfejlesztési operatív program - megyei információs napok rendezvényen kifejtette: 2007 és 2013 között egyrészt Budapesten döntöttek, másrészt erős lobbiérdekek határozták meg, hogy helyben milyen pénzeket lehet felhasználni.

A 2014-2020 közötti időszakra - 85 százalékos európai uniós és 15 százalékos kormánytámogatással - létrehozott Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) megerősíti a településeket, a megyéket, segíti a helyben boldogulást, így a Top-források hozzájárulnak az ország versenyképességének növeléséhez - tette hozzá.

Az államtitkár közölte: a Top 1300 milliárd forint értékű fejlesztést tesz lehetővé Magyarországon. Nógrád megye ebből a pénzből 41 milliárd forinthoz jut, míg Salgótarján 9,2 milliárd forintból tudja megvalósítani helyi programjait.

Rákossy Balázs hangsúlyozta: lényeges, hogy olyan fejlesztések valósuljanak meg, amelyeket helyben tartanak fontosnak, és ezekről helyben szülessen döntés. Elmondta, a beruházások köre nagyon széles, a kis- és középvállalkozások támogatásától bölcsőde kialakításán, az önkormányzati infrastruktúra bővítésén keresztül ipari parkok létesítéséig, vagy energiahatékonysági beruházásokig.

Mindezek tovább javítják a foglalkoztatást és a lakosság életszínvonalát, javítják a vállalkozások versenyképességét, és ebben központi szerepe van a programnak - hangsúlyozta.

Az államtitkár kifejtette: azért, hogy minél gyorsabban valósulhassanak meg a beruházások, a támogatási szerződések megkötése után a települések megkapják a teljes beruházási költséget. Aláhúzta, mivel az önkormányzatoknak nincs szükségük önerőre, nem adódhat olyan helyzet, hogy a nyertesek nem tudják kifizetni vállalkozóikat és az alvállalkozókat. Hozzátette: ez 2007 és 2013 között többször előfordult, és a regionális fejlesztési projektek kivitelezése sok önkormányzatot adósságcsapdába hajtott.

A rendezvényen Skuczi Nándor (Fidesz-KDNP), a Nógrád megyei önkormányzat elnöke ismertette: a program megyei keretéből közel 14 milliárd forint felhasználásáról már döntés született, az első kör 130 Nógrád megyei nyertes pályázója a napokban alá is írja a támogatási szerződést, és elkezdődhetnek azok a fejlesztések, amelyek előkészítése 2012 óta tart.

Balla Mihály (Fidesz) fejlesztési biztos, a nyugat-nógrádi térség országgyűlési képviselője arra hívta fel a nyertesek figyelmét, hogy a támogatásokkal másfél-két év múlva el kell számolni. Pontosságra kérte a polgármestereket, mert mint mondta, az előző időszakban voltak önkormányzatok, amelyeknek eljárási hiba miatt a pénz 15-20-30 százalékát vissza kellett fizetniük.

Becsó Zsolt, Kelet-Nógrád fideszes országgyűlési képviselője szerint a megye a 2010-es kormányváltással megkapta az esélyt, a Nógrád megyének és Salgótarjánnak juttatott Top-keret országosan fajlagosan a legnagyobb.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. május 24. szerda, 13:12
Címkék: Rákossy Balázs, Skuczi Nándor, Balla Mihály, Becsó Zsolt, településeket erősíti, 2014-2020 közötti,
Kommentek
Martosi Szabadegyetem: a migránsválság, az európai kultúra hanyatlása és a kisebbségi érdekérvényesítés a fő té
egyúttal hiánypótló céllal, az erdélyi Tusványos mintájára 2013-ban rendezték meg először. A szabadegyetemet, amelyet már első évadában a magyarok felvidéki találkozóhelyeként jellemzett a sajtó, az idén július 5-9. között tartják a Révkomáromhoz közeli Martos községben.

A szabadegyetem előadásai és beszélgetései témáikat tekintve az idén is a felvidéki magyar közvéleményt leginkább megmozgató kérdésekre összpontosítanak.

"A Felvidékre vetítve ez az oktatásügyet, a magyar kormány gazdaságfejlesztési csomagját és a közösségi jogérvényesítés lehetőségeit jelenti. A Kárpát-medence viszonylatában a legfontosabb nemzetpolitikai kérdések kerülnek terítékre, európai léptékben a migránsválság és az európai kultúra hanyatlása lesz kiemelt téma, a világpolitikát tekintve pedig a trumpizmusról és a neoliberális világkép visszaszorulásáról is szó lesz" - emelte ki a hangsúlyos témákat Gubík László.

A Martfeszt már első, szerdai napján fajsúlyos programokkal indít. Ilyen lesz a "Lenni és művelődni, vagy
velemenyezd, 2017. június 22. csütörtök, 12:01
Minisztériumok átköltöztetését tervezik a Moszkva-Citybe
Az elképzelés szerint 2018 második felében az építésügyi, a gazdaságfejlesztési, a kommunikációs és távközlési, valamint az ipari és kereskedelmi tárca teheti majd át székhelyét az ultramodern felhőkarcolókba. A költségmegtakarítással indokolt költöztetés nyomán kevesebb, mint negyedére, 70 ezer négyzetméterre csökkenhet a négy minisztérium által hasznosított irodai terület nagysága.

Ha a kísérlet sikerrel jár, nem kizárt, hogy újabb szaktárcák költöznek majd át a moszkvai Citybe. A projekt kidolgozásának feladatát a jelzáloghitelezési ügynökség kapta meg. A Kommerszant szerint a kormányzati komplexum létrehozását a négy minisztérium javasolta a kormányfőnek, egyebek között a munka hatékonyságának és az államhatalom arculatának javítására hivatkozva.

A Moszkva folyó partján, a Vörös tértől 4 kilométernyire, mintegy 60 hektáron elterülő City üzleti, lakó- és szórakozónegyed területén hat darab 300 méteres vagy annál magasabb felhőkarcoló található (ugyanennyi van Hongkongban és Chicagóban is),
velemenyezd, 2017. június 17. szombat, 07:08
Szijjártó: történelmi jelentőségű az amerikai Indiana állammal aláírt gazdasági együttműködési megállapodás
Szijjártó Péter és Eric Holcomb, Indiana állam kormányzója szerdán Budapesten írták alá a gazdasági együttműködésről szóló egyetértési nyilatkozatot a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint Indiana gazdaságfejlesztési társasága között.

Az aláírás után a külügyminiszter hangsúlyozta: az amerikai közép-nyugati szövetségi állam és Magyarország területe csaknem megegyezik, és számos hasonlóság van gazdaságpolitikai törekvéseik között. Példaként említette, hogy mindkét helyen a gazdasági növekedés motorjának a munkahelyteremtést tekintik, és a képzésekre helyezik a hangsúlyt, alacsonyak az adók, logisztikai szempontból pedig minkét terület meghatározó helyen van a saját térségében.

Szijjártó Péter elmondta azt is: három nagy indianai vállalat van Magyarországon, egy gyógyszeripari és két autóipari cég, ezek mintegy 800 munkavállalót foglalkoztatnak.

A gazdasági kapcsolatok dinamikusan bővülnek, Indiana és Magyarország között a külkereskedelmi forgalom tavaly 100 millió dollár körül volt,
velemenyezd, 2017. június 14. szerda, 14:44
A rugalmas foglalkoztatás segít megtartani az értékes munkaerőt a szakértők szerint
A szervező Fel-Vállal konzorcium (Felelős vállalkozások a rugalmas foglalkoztatásért) keddi közleménye idézi Simon Attila Istvánt, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkárát, aki rendezvényen elmondta: a munkajogi szabályozás, a jogi környezet adott ahhoz, hogy a vállalatok rugalmas foglalkoztatási módokat vezessenek be, megkönnyítve például ezzel a gyermekvállalás után a munkaerőpiacra visszatérő nők helyzetét. Jelezte, lesznek olyan intézkedések, amelyek a rugalmas foglalkoztatást erősítik, és az idősödő, de még aktív korúakat vagy a munkaerőpiactól ideiglenesen távol lévőket segítik.

Fűrész Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) miniszteri biztosa, a tárca családügyi és nőpolitikai főosztályának vezetője szerint a bölcsődék működése, a bölcsődei férőhelyek számának emelése jelentősen segíti a nők visszailleszkedését a munkaerőpiacra. Előadásában kitért arra is, hogy a bölcsődei rendszernek immár része a munkahelyi bölcsőde is, aminek
velemenyezd, 2017. június 13. kedd, 19:44
Kutatás indul a Mecsek előterének energetikai feltárására
A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében csaknem 1,8 milliárd forintból - mintegy 56 százalékos támogatásintenzitás mellett - megvalósuló projekt "elsődleges célja a releváns földtani-szerkezeti modell validálása és a terület energetikai célú földtani kutatása" a közlemény szerint.

A Geochem Kft.-vel és Rotaqua Kft. konzorciumi partnerségével megvalósuló program Pécs, Bogád, Ellend, Keszü, Kozármisleny, Magyarsarlós, Nagykozár, Pécs, Pécsudvard, Pellérd, Romonya és Szemely településeket érinti. A kutatás során úgynevezett felszíni geofizikai szeizmikus- és elektromágneses méréseket is végeznek.

Ennek részleteiről kifejtették: a tervezett szeizmikus vonalak mentén mérési, jelgerjesztési pontokat valamint a geofonok (vevőegységek, talajmikrofonok) telepítési helyeit is kijelölik az ingatlanokon, termőföldeken, közutakon és a települések utcái mentén.

A mérési vonalak mellett 25 méterenként telepítenek vezeték nélküli adatgyűjtőket és érzékelőket, amelyek 4-7
velemenyezd, 2017. június 12. hétfő, 19:14
Megerősítette az orosz jegybank élén Naibullinát a parlament
Naibullinát Vlagyimir Putyin elnök jelölte újra a tisztségre. Az orosz parlament alsóházában egy tartózkodás mellett 360-an szavaztak rá és hatan ellene.

A bankelnök álláspontja az, hogy gyakran "erősen eltúlozzák" az ukrajnai beavatkozás miatt bevezetett szankcióknak az orosz gazdaságra gyakorolt hatását. Elismeri, hogy a büntetőintézkedéseknek volt ugyan némi befolyásuk a visszaesésre, de megítélése szerint ez gyakorlatilag nullára csökkent.

Naibullina pénteken kijelentette, hogy Oroszország alkalmazkodott a korlátozó intézkedések és az olajár-csökkenés teremtette körülményekhez, és létrehozta az ehhez szükséges infrastruktúrát.

Hétfőn a pénzügyi bizottságban Naibullina kijelentette, hogy az általa irányított Bank Rosszii az alacsony infláció biztosítását tartja fő feladatának, aminek kedvező hatását a magánszektor már megérezte, és megkezdte a beruházások növelését. Kijelentette, hogy az áttérés a rubel árfolyamának lebegtetésére a kezdeti nehézségek ellenére kedvező hatást gyakorolt a
velemenyezd, 2017. június 09. péntek, 16:43
Rákossy Balázs: Fejér megyében már 33,5 milliárd forint Ginop-forrást ítéltek oda
nyertes pályázóknak.

Az államtitkár elmondta, Székesfehérváron és Fejér megyében megvalósul a megyei és városi források "egybeépítése", ezek jól kiegészítik egymást. Példaként említette, hogy a Velencei-tó térségében több olyan fejlesztés is zajlik, amely a várostól távol, mégis városi pénzeket felhasználva, a megye fejlődését szolgálja.

Rákossy Balázs kijelentette, hogy sikeres megye sikeres megyei jogú város nélkül elképzelhetetlen és ez fordítva is igaz.

Rámutatott, hogy a gazdaságfejlesztési elképzeléseken túl Székesfehérvárnak sajátos kihívásokkal kell szembenéznie: a foglalkoztatási helyzet kiemelkedő, ezért egy ideje munkaerőhiány lépett fel. Ennek a problémának a kezelésére a Ginop mellett a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) is lehetőséget biztosít a jövőben - vélekedett.

Székesfehérvár fideszes polgármestere, Cser-Palkovics András az ülésen a bizottság tagjainak a városfejlesztés lehetőségeiről adott tájékoztatást. Elmondta, hogy a Topban 18,5 milliárd
velemenyezd, 2017. június 08. csütörtök, 13:22
Microsoft: a magyar kkv-k csaknem harmada elavult számítógépet használ
csaknem 30 százalékkal nő a felhőalapú szolgáltatások piaca a következő egy évben Magyarországon, leginkább az ügyféltámogatási és ügyviteli rendszerek területén. Ebben benne van is, hogy sok cég kivárta az uniós források megjelenését, mivel az előző uniós támogatási ciklusban még nem lehetett elszámolni a felhőalapú szolgáltatásokat - tette hozzá.

Elmondta, hogy a mostani uniós támogatási ciklusban a becslések szerint 580 milliárd forint értékű informatikai fejlesztésre lehet pályázni, a gazdaságfejlesztési programon belül 21 milliárd vissza nem térítendő támogatás áll a kkv-k rendelkezésére.

A Microsoft igazgatója felhívta a figyelmet, hogy 2018 májusától minden Európai Unióban működő vállalkozásnak meg kell felelnie az adatvédelmi rendeletnek (Global Data Protection Regulation, GDPR), ellenkező esetben éves árbevételének 4 százalékáig terjedő összegre büntethető. Ennek eleme, hogy biztosítani kell a hozzáférést, szerkesztést és törlést a személyes adatokhoz, az adatvesztés 72 órán belül
velemenyezd, 2017. június 08. csütörtök, 12:22
Képek, videók
Az államtitkár
gezemice1949
2016. január 23. szombat, 10:11
allamtitkarok cseréje.jpg
agica2004
2014. június 13. péntek, 11:36
Nyitrai Zsolt államtitkár
agica2004
2011. február 03. csütörtök, 15:30
Rákos Sándor Aranyeső.jpg
maria_kadar_148
2017. május 16. kedd, 20:17
Rákosi Mátyás-Bebrits Laj
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:26
rakosi-1948-junius-11e n-.
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:25
rakosi-magyar-radio195 6.j
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:24
rakosi-matyas-1949.jpg
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:23
rakosi-matyas1956.jpg
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:15
rakosi-matyas-a-magyar -ko
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:14
rakosi-matyas-fiatalon .jp
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:13
A rákos sejtek eltüntetés
anci-ani
2016. június 10. péntek, 20:46
(Rákosi Jenönek).jpg
chillik
2016. március 14. hétfő, 04:00
O.V.-Rákosi-Kádár.jpg
agica2004
2015. október 13. kedd, 21:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.