Regisztráció  Belépés
2017. október 20. péntek | 42. hét | 293. nap | 03:22 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
NGM-államtitkár: a településeket erősíti az új gazdaságfejlesztési rendszer
Rákossy Balázs a Terület- és településfejlesztési operatív program - megyei információs napok rendezvényen kifejtette: 2007 és 2013 között egyrészt Budapesten döntöttek, másrészt erős lobbiérdekek határozták meg, hogy helyben milyen pénzeket lehet felhasználni.

A 2014-2020 közötti időszakra - 85 százalékos európai uniós és 15 százalékos kormánytámogatással - létrehozott Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) megerősíti a településeket, a megyéket, segíti a helyben boldogulást, így a Top-források hozzájárulnak az ország versenyképességének növeléséhez - tette hozzá.

Az államtitkár közölte: a Top 1300 milliárd forint értékű fejlesztést tesz lehetővé Magyarországon. Nógrád megye ebből a pénzből 41 milliárd forinthoz jut, míg Salgótarján 9,2 milliárd forintból tudja megvalósítani helyi programjait.

Rákossy Balázs hangsúlyozta: lényeges, hogy olyan fejlesztések valósuljanak meg, amelyeket helyben tartanak fontosnak, és ezekről helyben szülessen döntés. Elmondta, a beruházások köre nagyon széles, a kis- és középvállalkozások támogatásától bölcsőde kialakításán, az önkormányzati infrastruktúra bővítésén keresztül ipari parkok létesítéséig, vagy energiahatékonysági beruházásokig.

Mindezek tovább javítják a foglalkoztatást és a lakosság életszínvonalát, javítják a vállalkozások versenyképességét, és ebben központi szerepe van a programnak - hangsúlyozta.

Az államtitkár kifejtette: azért, hogy minél gyorsabban valósulhassanak meg a beruházások, a támogatási szerződések megkötése után a települések megkapják a teljes beruházási költséget. Aláhúzta, mivel az önkormányzatoknak nincs szükségük önerőre, nem adódhat olyan helyzet, hogy a nyertesek nem tudják kifizetni vállalkozóikat és az alvállalkozókat. Hozzátette: ez 2007 és 2013 között többször előfordult, és a regionális fejlesztési projektek kivitelezése sok önkormányzatot adósságcsapdába hajtott.

A rendezvényen Skuczi Nándor (Fidesz-KDNP), a Nógrád megyei önkormányzat elnöke ismertette: a program megyei keretéből közel 14 milliárd forint felhasználásáról már döntés született, az első kör 130 Nógrád megyei nyertes pályázója a napokban alá is írja a támogatási szerződést, és elkezdődhetnek azok a fejlesztések, amelyek előkészítése 2012 óta tart.

Balla Mihály (Fidesz) fejlesztési biztos, a nyugat-nógrádi térség országgyűlési képviselője arra hívta fel a nyertesek figyelmét, hogy a támogatásokkal másfél-két év múlva el kell számolni. Pontosságra kérte a polgármestereket, mert mint mondta, az előző időszakban voltak önkormányzatok, amelyeknek eljárási hiba miatt a pénz 15-20-30 százalékát vissza kellett fizetniük.

Becsó Zsolt, Kelet-Nógrád fideszes országgyűlési képviselője szerint a megye a 2010-es kormányváltással megkapta az esélyt, a Nógrád megyének és Salgótarjánnak juttatott Top-keret országosan fajlagosan a legnagyobb.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. május 24. szerda, 13:12
Címkék: Rákossy Balázs, Skuczi Nándor, Balla Mihály, Becsó Zsolt, településeket erősíti, 2014-2020 közötti,
Kommentek
Lepsényi: a gazdaság digitális átalakítása a növekedés fontos eleme
Lepsényi István hangsúlyozta, a V4-es országok fejlődése érezhetően meghaladja az európai növekedési átlagot.

A megbeszélés egyik legfontosabb témája az volt, hogyan lehet ezt a fejlődési ütemet megőrizni, növelni, illetve hogyan lehet ennek érdekében a négy ország gazdaságpolitikai elképzeléseit összehangolni, a legjobb tapasztalatokat átadni egymásnak - közölte.

A találkozón egységes álláspont alakult ki abban, hogy a visegrádi országok a járműipar jövőjével, fejlődési lehetőségeivel és az előtte álló kihívásokkal kapcsolatban közös választ adjanak - emelte ki az államtitkár.

Kitért arra, hogy Magyarország elkötelezett az európai, valamint a regionális együttműködések iránt, és aktív szerepet játszik a digitalizációt szolgáló európai kezdeményezésekben.

A kormány jövőképe a fejlett ipari államokhoz felzárkózó, az új technológiák, üzleti modellek adta lehetőségekkel élni tudó Magyarország. A nemzetközi versenyben akkor lesz eredményes az ország, ha az iparpolitika, a szabályozás,
velemenyezd, 2017. október 18. szerda, 16:13
Grezsa: Magyarország kész a stabil, bizalmi politikai kapcsolatokon alapuló gazdasági együttműködésre Ukrajnáva
viszonylatában is értendő.

Grezsa István szerint a gazdaság fejlesztésével elérhető, hogy a magyarok ott éljenek, ott dolgozzanak, boldoguljanak, ahová születtek, amihez elengedhetetlen a többségi nemzetek szimpátiája.

Magyarország politikailag és gazdaságilag is elég erős ahhoz, hogy ezt a tervét végre tudja hajtani - jelentette ki.

Kiemelte, a kárpátaljai magyar közösség erősítése segíti Kárpátalját is, mert különösen ebben a régióban nem válaszhatók szét a magyar és nem magyar gazdaságfejlesztési programok. Magyarország továbbra is kész a folyamatos, komoly gazdasági együttműködésre Ukrajnával, ha az stabil, bizalmi politikai kapcsolatokon alapul.

"Magyarország örömmel látná Ukrajnát az Európai Unióban, ahogy korábban ennek érdekében mindent meg is tett, de most meg kell várnunk, amíg a politikai kapcsolatok normalizálódnak" - mondta.

Barta József, a Kárpátalja megyei tanács (közgyűlés) első elnökhelyettese, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) alelnöke vázolta
velemenyezd, 2017. október 18. szerda, 15:12
Szijjártó: a szomszédos országok közül Szerbiával van a legjobb kapcsolata Magyarországnak
és összekapcsolásáról egyeztetett.

A kétoldalú kereskedelmi forgalom tavaly majdnem elérte a kétmilliárd eurót, és az idei év első hét hónapjában 32 százalékkal növekedett, aminek nyomán a magyar export is 19 százalékos bővülést tudott felmutatni - emelte ki Szijjártó Péter, a vegyes bizottság magyar elnöke. Hozzátette: a magyar export jelentősen meghaladja a Szerbiából származó importot.

A kétoldalú gazdasági kapcsolatoknak további lendületet adott a magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programja, amelynek keretében néhány nappal ezelőtt 23 nagy, munkahelyteremtő beruházás támogatásáról írt alá szerződést a magyar kormány a pályázókkal, összesen 90 millió euró értékben - mondta a miniszter.

Szijjártó Péter örömtelinek nevezte, hogy az OTP egy bankfelvásárlásnak köszönhetően immár a hetedik legjelentősebb szereplővé vált a szerb bankpiacon, és a részesedését 5,7 százalékra növelte. Emellett a Mol olajipari vállalat már 100 millió eurónyi beruházást hajtott végre Szerbiában, és a
velemenyezd, 2017. október 17. kedd, 13:46
A kormány 300 milliárd forintot biztosít az élelmiszeripar fejlesztésére
Laszlovszky Gábor felidézte, hogy 2012-ben stratégiai ágazattá nyilvánította a kormány az élelmiszeripart, majd 2015-ben kidolgozta az ágazat stratégiáját, miután megállapították, hogy hatékonysága és jövedelemtermelő képessége alacsony.

Elmondta, hogy a fejlesztési összeget főleg a vidékfejlesztési program, valamint a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program kereteiből biztosítják, de remélhetőleg később más forrásokból is sikerül még felhasználni.

A főosztályvezetője beszélt arról is, hogy egyre fontosabb szerepet kap a belföldi piac, amely nélkül nem működik az exportra történő termelés sem. Legfontosabb célnak nevezte, hogy a magyar fogyasztó jó minőségű és megfizethető árú élelmiszerhez jusson hozzá, valamint, hogy a termékek előállításában részt vevők is meg tudjanak ebből élni.

Laszlovszky Gábor az élelmiszerbiztonsági akciótervről elmondta, hogy az három pillérre épül: a minőségi szabályozásra, a hatósági fejlesztésre és a vásárlói szemlélet fejlesztésére.

Éder
velemenyezd, 2017. október 17. kedd, 13:24
Magyar Levente: újjáéledhet Magyarország és Szlovákia között a határ menti vasúti személyforgalom
Jelenleg hat olyan sínpár köti össze a két országot, mely alkalmas kisléptékű vasúti személyforgalomra, de ezek közül egyiken sem lehet utazni. Ennek megváltoztatása érdekében tárgyalások folynak a szlovák kormány vezetőivel - ismertette Magyar Levente.

Az államtitkár elmondta, Magyarország és Szlovákia között az egyik legjelentősebb közlekedési kapcsolat a komáromi új Duna-híd megépítése lesz.

A politikus emlékeztetett arra, hogy magyar-szlovák az unió egyik leghosszabb és egyben legrosszabban átjárható határszakasza. Az Orbán-kormány két ciklusa alatt a határátkelő pontok száma harmadával nőtt, most 34 átkelő üzemel.

Magyar Levente hozzátette, néhány éven belül autópálya köti majd össze Budapestet Kassával és Pozsonnyal.

Az államtitkár elmondta, hogy nagy reményeket kelt a felvidéki gazdaságfejlesztési program pályázata. Az érdeklődők nagy számából látszik, hogy sikerült megszólítani az érintetteket - fogalmazott.

"Az elmúlt hetven évben ilyen sok segítséget még nem
velemenyezd, 2017. október 13. péntek, 16:32
Szatmárnémetiben átadták a Hám János római katolikus iskola szakoktatási részlegét
A partiumi város iskolája a szeptemberben kezdődött tanévtől indított közélelmezés-turizmus, és elektronikai műszerész szakosztályt. A szakmunkásokat duális oktatási rendszerben képző iskola épületének a felújítását és felszerelését 89 millió forinttal támogatta a magyar állam.

Schönberger Jenő szatmári római katolikus megyéspüspök a megnyitóünnepségen elmondta: az egyházon belül is sokat vitatkoztak arról, hogy szerepet kell-e vállalniuk a szakmunkásképzésben. Megjegyezte, hogy az egyház korábban mindig az elméleti oktatásban vállalt szerepet. Hozzátette ugyanakkor, hogy azt tapasztalják, nagy szükség van szakmunkásokra. Az intézmény diákjaihoz szólva kijelentette, hogy a kétkezi munkával "isten munkatársaivá" válnak.

Ádámkó István, a tanintézet igazgatója elmondta, a közélelmezés-turizmus osztályban 15 fiatal készülhet a szakács mesterségre, 15 pedig pincérnek tanulhat. Az elektronikai műszerész osztályban pedig 30 fiatalnak nyújtanak képzést.

Pataki Csaba, a Szatmár megyei önkormányzat
velemenyezd, 2017. október 13. péntek, 14:32
NGM helyettes államtitkár: erősíteni kell a kis- és középvállalkozások versenyképességét
digitalizációja minden ágazatra másként hat, így nincsenek minden területre érvényes, átfogó megoldások, meg kell találni az egyedi fejlesztési lehetőségeket.

A helyettes államtitkár közölte, hogy a kormány idén csaknem 80 milliárd forinttal segítette az iparfejlesztést különféle támogatásokon keresztül.

Bárdos Krisztina konzorciumvezető, a projektlebonyolító konzorciumban részt vevő IKFA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója ismertette: az Ipar 4.0 Mintagyár a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) 2,35 milliárd forint keretösszegű támogatásával a kis- és középvállalkozásokat készíti föl a negyedik ipari forradalomnak is nevezett ipar 4.0 kihívásaira.

A programban részt vevő cégek országszerte különféle bemutató programokon, valamint november 17-én a 25 üzem részvételével megrendezendő Modern gyárak éjszakáján ismerhetik meg a korszerű ipari rendszereket. Ezen túl a projekt teljes időtartama alatt 6 mintagyár és egy technológiai központ ismerteti
velemenyezd, 2017. október 12. csütörtök, 10:52
Szijjártó: a magyar érdekek védelmében a legkeményebb diplomáciai eszközök is szóba jönnek
képességeinket, a közelségünket, a bennünket összekötő szálakat nem egymás kárára, hanem egymás javára kell használnunk. Ha ez a racionális belátás végre mindkét "b" betűs fővárosban a kormányzati politika legmagasabb szintjére tud emelkedni, akkor az egymásrautaltságban sok mindent el tudunk érni közösen, a két ország és a két kisebbség pedig nagyon sokat profitálhat ebből" - jelentette ki Szijjártó Péter.

Elmondta: a román hatóságok nyitottnak és jóindulatúnak mutatkoztak az erdélyi gazdaságfejlesztési programmal kapcsolatban, miután a magyar fél világossá tette számukra, hogy pontosan azt akarja megvalósítani, mint amit a német állam tesz az Erdélyben maradt szászokkal. A miniszter reményét fejezte ki, hogy mielőbb rendeződik a csíkszeredai és kolozsvári főkonzulátusokon szolgálatot teljesítő magyar diplomaták igazolványainak a kiállítása, és az új csíkszeredai főkonzul is megkapja működési engedélyét. Hozzátette: a kolozsvári magyar kulturális intézet létrehozásához is már csak egy-két utolsó
velemenyezd, 2017. október 11. szerda, 10:01
Képek, videók
Az államtitkár
gezemice1949
2016. január 23. szombat, 10:11
allamtitkarok cseréje.jpg
agica2004
2014. június 13. péntek, 11:36
Nyitrai Zsolt államtitkár
agica2004
2011. február 03. csütörtök, 15:30
Szuszlov, Rákosi, Vorosil
agica2004
2017. július 08. szombat, 19:23
Rákos Sándor Aranyeső.jpg
maria_kadar_148
2017. május 16. kedd, 20:17
Rákosi Mátyás-Bebrits Laj
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:26
rakosi-1948-junius-11e n-.
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:25
rakosi-magyar-radio195 6.j
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:24
rakosi-matyas-1949.jpg
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:23
rakosi-matyas1956.jpg
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:15
rakosi-matyas-a-magyar -ko
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:14
rakosi-matyas-fiatalon .jp
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:13
A rákos sejtek eltüntetés
anci-ani
2016. június 10. péntek, 20:46
(Rákosi Jenönek).jpg
chillik
2016. március 14. hétfő, 04:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.