Regisztráció  Belépés
2017. augusztus 21. hétfő | 34. hét | 233. nap | 23:27 | Sámuel, Hajna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
NGM-államtitkár: a településeket erősíti az új gazdaságfejlesztési rendszer
Rákossy Balázs a Terület- és településfejlesztési operatív program - megyei információs napok rendezvényen kifejtette: 2007 és 2013 között egyrészt Budapesten döntöttek, másrészt erős lobbiérdekek határozták meg, hogy helyben milyen pénzeket lehet felhasználni.

A 2014-2020 közötti időszakra - 85 százalékos európai uniós és 15 százalékos kormánytámogatással - létrehozott Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) megerősíti a településeket, a megyéket, segíti a helyben boldogulást, így a Top-források hozzájárulnak az ország versenyképességének növeléséhez - tette hozzá.

Az államtitkár közölte: a Top 1300 milliárd forint értékű fejlesztést tesz lehetővé Magyarországon. Nógrád megye ebből a pénzből 41 milliárd forinthoz jut, míg Salgótarján 9,2 milliárd forintból tudja megvalósítani helyi programjait.

Rákossy Balázs hangsúlyozta: lényeges, hogy olyan fejlesztések valósuljanak meg, amelyeket helyben tartanak fontosnak, és ezekről helyben szülessen döntés. Elmondta, a beruházások köre nagyon széles, a kis- és középvállalkozások támogatásától bölcsőde kialakításán, az önkormányzati infrastruktúra bővítésén keresztül ipari parkok létesítéséig, vagy energiahatékonysági beruházásokig.

Mindezek tovább javítják a foglalkoztatást és a lakosság életszínvonalát, javítják a vállalkozások versenyképességét, és ebben központi szerepe van a programnak - hangsúlyozta.

Az államtitkár kifejtette: azért, hogy minél gyorsabban valósulhassanak meg a beruházások, a támogatási szerződések megkötése után a települések megkapják a teljes beruházási költséget. Aláhúzta, mivel az önkormányzatoknak nincs szükségük önerőre, nem adódhat olyan helyzet, hogy a nyertesek nem tudják kifizetni vállalkozóikat és az alvállalkozókat. Hozzátette: ez 2007 és 2013 között többször előfordult, és a regionális fejlesztési projektek kivitelezése sok önkormányzatot adósságcsapdába hajtott.

A rendezvényen Skuczi Nándor (Fidesz-KDNP), a Nógrád megyei önkormányzat elnöke ismertette: a program megyei keretéből közel 14 milliárd forint felhasználásáról már döntés született, az első kör 130 Nógrád megyei nyertes pályázója a napokban alá is írja a támogatási szerződést, és elkezdődhetnek azok a fejlesztések, amelyek előkészítése 2012 óta tart.

Balla Mihály (Fidesz) fejlesztési biztos, a nyugat-nógrádi térség országgyűlési képviselője arra hívta fel a nyertesek figyelmét, hogy a támogatásokkal másfél-két év múlva el kell számolni. Pontosságra kérte a polgármestereket, mert mint mondta, az előző időszakban voltak önkormányzatok, amelyeknek eljárási hiba miatt a pénz 15-20-30 százalékát vissza kellett fizetniük.

Becsó Zsolt, Kelet-Nógrád fideszes országgyűlési képviselője szerint a megye a 2010-es kormányváltással megkapta az esélyt, a Nógrád megyének és Salgótarjánnak juttatott Top-keret országosan fajlagosan a legnagyobb.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. május 24. szerda, 13:12
Címkék: Rákossy Balázs, Skuczi Nándor, Balla Mihály, Becsó Zsolt, településeket erősíti, 2014-2020 közötti,
Kommentek
A korrupcióval vádolt orosz miniszter szerint provokációval vették rá kenőpénz elfogadására
terjesztésének.

Elmarasztaló ítélet esetén akár 15 év börtönbüntetést is kaphat Alekszej Uljukajev. A bíróság szerdán elutasította a védelemnek azt a kérését, hogy az ügyet utalja vissza a vádhatósághoz, és a tárgyalást szeptember 1-jéig elnapolta.

A bíróság korábban több ismert orosz gazdasági vezető Uljukajevet méltató írásos jellemzése ellenére elutasította a volt gazdasági miniszternek azt a kérését, hogy házi őrizetét enyhítsék lakhelyelhagyási tilalomra. Az ügyészség szerint a gazdaságfejlesztési minisztérium és a Roszimuscsesztvo állami vagyonkezelő több munkatársa is Uljukajev ellen vallott, és szemtanúk, hang- és videofelvételek bizonyítják bűnösségét.

Maga Szecsin azt vallotta, hogy Uljukajev 2 millió dollárt követelt tőle a Basnyefty-ügylet jóváhagyásáért. A vádirat szerint a miniszter igényével a BRICS-országok tavaly októberi goai csúcstalálkozóján állt elő, és ellenkező esetre kilátásba helyezte, hogy akadályozni fogja a Rosznyefty tevékenységét.

Igor Szecsin
velemenyezd, 2017. augusztus 16. szerda, 12:22
Aláírták a muravidéki gazdaságfejlesztési program szerződéseit
Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a muravidéki Dobronakon (Dobrovnik) hétfőn tartott aláírási ünnepségen kiemelte: a magyar kormány célja, hogy olyan mértékben erősödjön a muravidéki magyarság gazdasági ereje, amely megállítja az évtizedek óta tartó asszimilációt.

A kormány a muravidéki gazdaságfejlesztési programra az idei költségvetésben 500 millió forintot biztosított, amelyből 155 családi vállalkozás nyert támogatást, de további 500 millió forint szerepel hasonló célra a jövő évi költségvetésben is.

Úgy fogalmazott: soha korábban nem volt olyan helyzetben Magyarország, hogy ilyen mértékű segítséget nyújtson "az anyaország átlagos életszínvonalánál magasabb szinten élő nemzetrésznek". S bár a Muravidéken szavai szerint valamivel könnyebb az élet, mint az átlag magyar családok számára, de fel sem merült, hogy az egész Kárpát-medencére kiterjedő programból ne jusson a szlovéniai magyarságnak.

A 2018-as költségvetésben újabb félmilliárd forint
velemenyezd, 2017. augusztus 14. hétfő, 16:42
Államtitkár: kedvezőek a nemzetközi marhahúspiac kilátásai
rendelkeznek. Az élelmiszeripar eredményessége javult, az utóbbi években duplájára nőtt az üzemi eredménye, és megháromszorozódott az adózott eredménye - mondta az államtitkár.

Emlékeztetett arra, hogy a kormány 2012-ben az élelmiszeripart stratégiai ágazattá minősítette, és úgy alakította a támogatási rendszereket, hogy az ágazatnak 2013 és 2020 között 300 milliárd forint értékű fejlesztés juthat. A kis- és középvállalkozások (kkv) a Vidékfejlesztési programból, a nagyobb vállalatok a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programból (Ginop), valamint nemzeti programokból kaphatnak támogatást. A Ginop élelmiszeripari vállalatok számára kiírt pályázati felhívásra érkezett - elbírálás alatt lévő - támogatási igények 20 százalékát húsipari cégek nyújtották be - közölte.

A politikus komoly eredménynek értékelte egyebek között azt, hogy bevezették új, a kkv-k 80 százalékos tulajdoni arányát elősegítő földforgalmi szabályozást és a kkv-kat segítő támogatási rendszert, megerősítették a közvetlen
velemenyezd, 2017. augusztus 11. péntek, 14:22
Megkezdődik a korrupcióval vádolt volt orosz gazdasági miniszter, Alekszej Uljukajev pere.
A volt miniszter ügyvédje közölte kedden a per kezdete előtt, hogy védence továbbra is tagadja bűnösségét.

Uljukajevet tavaly novemberben vették őrizetbe és fosztották meg hivatalától. Lefoglalták a tulajdonában lévő földeket és a szmolenszki házát.

A törvényszék több ismert orosz gazdasági vezető Uljukajevet méltató írásos jellemzése ellenére elutasította a volt gazdasági miniszternek azt a kérését, hogy házi őrizetét enyhítsék lakhelyelhagyási tilalomra. A vádhatóság szerint a gazdaságfejlesztési minisztérium és a Roszimuscsesztvo állami vagyonkezelő több munkatársa is Uljukajev ellen vallott, és szemtanúk, hang és videofelvételek bizonyítják bűnösségét.

Elmarasztaló ítélet esetén akár 15 év börtönbüntetést is kaphat Alekszej Uljukajev.

A Ria Novosztyi felhívja arra a figyelmet arra, hogy a volt tárcavezető ügyében rekordidő, mindössze fél év alatt zajlott le a nyomozás. A hatóságok által összeállított, a 30 kötetre rúgó nyomozati anyagot kevesebb mint két hónap alatt tanulmányozta át a
velemenyezd, 2017. augusztus 08. kedd, 10:01
Kapacitásbővítő beruházást zárt le a nyírbátori Sztráda-Ép Kft.
A beruházáshoz a cég 135 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című pályázati kiírásán.

A projekt fő célja a vállalkozás fémipari termelési kapacitásainak kialakítása volt, ennek során két darab alapanyag-előkészítéshez, négy darab fémek olvasztásához és előállításához, illetve kilenc darab minőségi ellenőrzéshez szükséges berendezést vásároltak.

A termelési tevékenység kialakításával, a kapacitás kihasználás fokozatos növelésével és a stabil piaci pozíció megőrzésével a vállalkozás 14 új munkahelyet hozott létre - áll a közleményükben.

A nyilvános cégadatok szerint a 35 munkavállalót foglalkoztató Sztráda-Ép Kft. 2016-ban 462,8 millió forintos nettó árbevétel mellett 15,4 millió forintos adózott eredményt ért el. A cég a 2015-ös gazdasági évét 324,5 millió árbevétel mellett 11,8 millió forint adózott eredménnyel zárta.
velemenyezd, 2017. augusztus 07. hétfő, 13:22
Magyar Levente: a magyar kormány több mint 6200 vajdasági vállalkozót támogatott
volna támogatni, a második lépésben azokat a vállalatokat erősítik meg, amelyek a kisebbeknek tudnak segíteni, a harmadik lépés a középléptékű vállalkozások támogatása. Ezt követően igyekeznek majd összekötni azokat a nagy- és kisvállalkozókat, akiket korábban támogattak és ezzel a Vajdaság akár a világ egyik legprosperálóbb vidékévé válhat.

Magyar Levente felhívta a figyelmet arra, hogy néhány évvel ezelőtt még senki sem gondolta volna, hogy a Vajdaságban lehetségessé válhat egy ekkora gazdaságfejlesztési program, mára pedig ez a realitás. Hozzáfűzte, az erős vajdasági gazdaság Szerbiát is erősíti, és Magyarország erős Szerbiát szeretne szomszédjának, és az itteni magyarság érdeke is egy erős Szerbia.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke azt hangsúlyozta, hogy a magyar kormány és a VMSZ történelmet ír a Vajdaságban a gazdaságfejlesztési programmal. A VMSZ megteremtette a befogadóközeget, de ehhez az is kellett, hogy az anyaországnak olyan kormánya legyen, amely nemcsak a
velemenyezd, 2017. augusztus 02. szerda, 15:12
Rekordszámú kiállítót várnak a Szentlőrinci Gazdanapokra
Középvállalkozások Szövetsége mutatkozhat be.

Pohl Marietta szólt arról, hogy a kiállítás hagyományos szakmai konferenciáján a résztvevők tájékoztatást kaphatnak hazai és európai uniós pályázatokról, a helyitermék-értékesítés jogszabályi környezetéről, az európai innovációs partnerség nyújtotta lehetőségekről.

Az ügyvezető nagy eredménynek nevezte, hogy a vállalkozói központ évről évre önerőből, állami támogatás nélkül képes megrendezni a Szentlőrinci Gazdanapokat, amely hozzájárul vállalkozási, gazdaságfejlesztési célok eléréséhez, határon átnyúló együttműködések megvalósulásához.

Győrvári Márk, a Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány kuratóriumi elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy bár az online kereskedelem rendkívül gyorsan növekszik, nagy az igény az olyan "hagyományos" vásárok megrendezésére is, mint a Szentlőrinci Gazdanapok. Szavai szerint ez azt bizonyítja, hogy különösen az agrárium szereplői esetében továbbra is szükség van a személyes kontaktusra, eladó és vevő
velemenyezd, 2017. augusztus 02. szerda, 13:32
Varga: az MFB Pontok hálózata 126 új MFB Ponttal bővül hétfőtől, 750 milliárd forintos hitelprogramot bonyolíta
maradni az elmúlt időszakban. Megkezdődött a szerkezetváltás, ami lehetővé teszi, hogy ha 2020 után az Európai Unió a forráskihelyezések csökkentéséről dönt, a magyar gazdaság akkor is növekedési pályán tud maradni - mondta. A kormányzatban és a pénzintézetekben egyaránt azon dolgoznak, hogy a magyar gazdaság képes legyen a saját erejéből előre jutni.

Ősztől további versenyképességet javító, és foglalkoztatáspolitikai lépésekre készülnek - jelezte. A pénzügyi eszközök felhasználását a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programból (Ginop) és a Versenyképes Közép-Magyarország operatív programból (Vekop) biztosítják.

A pénzügyi eszközforrások fontos jellemzője a visszafizetési kötelezettség, amely arra ösztönzi a pályázó vállalkozásokat, hogy jól átgondolt üzleti tervet dolgozzanak ki, és hatékonyan valósítsák meg beruházási terveiket - tette hozzá Varga Mihály kiemelve, hogy a 2014-2020-as uniós ciklus első felében a több mint 750 milliárd forintos keretösszeg mintegy 75 százalékáthirdeti
velemenyezd, 2017. július 31. hétfő, 13:53
Képek, videók
Az államtitkár
gezemice1949
2016. január 23. szombat, 10:11
allamtitkarok cseréje.jpg
agica2004
2014. június 13. péntek, 11:36
Nyitrai Zsolt államtitkár
agica2004
2011. február 03. csütörtök, 15:30
Szuszlov, Rákosi, Vorosil
agica2004
2017. július 08. szombat, 19:23
Rákos Sándor Aranyeső.jpg
maria_kadar_148
2017. május 16. kedd, 20:17
Rákosi Mátyás-Bebrits Laj
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:26
rakosi-1948-junius-11e n-.
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:25
rakosi-magyar-radio195 6.j
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:24
rakosi-matyas-1949.jpg
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:23
rakosi-matyas1956.jpg
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:15
rakosi-matyas-a-magyar -ko
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:14
rakosi-matyas-fiatalon .jp
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:13
A rákos sejtek eltüntetés
anci-ani
2016. június 10. péntek, 20:46
(Rákosi Jenönek).jpg
chillik
2016. március 14. hétfő, 04:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.