Regisztráció  Belépés
2017. december 18. hétfő | 51. hét | 352. nap | 08:08 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
NGM-államtitkár: a településeket erősíti az új gazdaságfejlesztési rendszer
Rákossy Balázs a Terület- és településfejlesztési operatív program - megyei információs napok rendezvényen kifejtette: 2007 és 2013 között egyrészt Budapesten döntöttek, másrészt erős lobbiérdekek határozták meg, hogy helyben milyen pénzeket lehet felhasználni.

A 2014-2020 közötti időszakra - 85 százalékos európai uniós és 15 százalékos kormánytámogatással - létrehozott Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) megerősíti a településeket, a megyéket, segíti a helyben boldogulást, így a Top-források hozzájárulnak az ország versenyképességének növeléséhez - tette hozzá.

Az államtitkár közölte: a Top 1300 milliárd forint értékű fejlesztést tesz lehetővé Magyarországon. Nógrád megye ebből a pénzből 41 milliárd forinthoz jut, míg Salgótarján 9,2 milliárd forintból tudja megvalósítani helyi programjait.

Rákossy Balázs hangsúlyozta: lényeges, hogy olyan fejlesztések valósuljanak meg, amelyeket helyben tartanak fontosnak, és ezekről helyben szülessen döntés. Elmondta, a beruházások köre nagyon széles, a kis- és középvállalkozások támogatásától bölcsőde kialakításán, az önkormányzati infrastruktúra bővítésén keresztül ipari parkok létesítéséig, vagy energiahatékonysági beruházásokig.

Mindezek tovább javítják a foglalkoztatást és a lakosság életszínvonalát, javítják a vállalkozások versenyképességét, és ebben központi szerepe van a programnak - hangsúlyozta.

Az államtitkár kifejtette: azért, hogy minél gyorsabban valósulhassanak meg a beruházások, a támogatási szerződések megkötése után a települések megkapják a teljes beruházási költséget. Aláhúzta, mivel az önkormányzatoknak nincs szükségük önerőre, nem adódhat olyan helyzet, hogy a nyertesek nem tudják kifizetni vállalkozóikat és az alvállalkozókat. Hozzátette: ez 2007 és 2013 között többször előfordult, és a regionális fejlesztési projektek kivitelezése sok önkormányzatot adósságcsapdába hajtott.

A rendezvényen Skuczi Nándor (Fidesz-KDNP), a Nógrád megyei önkormányzat elnöke ismertette: a program megyei keretéből közel 14 milliárd forint felhasználásáról már döntés született, az első kör 130 Nógrád megyei nyertes pályázója a napokban alá is írja a támogatási szerződést, és elkezdődhetnek azok a fejlesztések, amelyek előkészítése 2012 óta tart.

Balla Mihály (Fidesz) fejlesztési biztos, a nyugat-nógrádi térség országgyűlési képviselője arra hívta fel a nyertesek figyelmét, hogy a támogatásokkal másfél-két év múlva el kell számolni. Pontosságra kérte a polgármestereket, mert mint mondta, az előző időszakban voltak önkormányzatok, amelyeknek eljárási hiba miatt a pénz 15-20-30 százalékát vissza kellett fizetniük.

Becsó Zsolt, Kelet-Nógrád fideszes országgyűlési képviselője szerint a megye a 2010-es kormányváltással megkapta az esélyt, a Nógrád megyének és Salgótarjánnak juttatott Top-keret országosan fajlagosan a legnagyobb.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. május 24. szerda, 13:12
Címkék: Rákossy Balázs, Skuczi Nándor, Balla Mihály, Becsó Zsolt, településeket erősíti, 2014-2020 közötti,
Kommentek
NGM: a kkv-k technológiai fejlesztésekre, termelésnövelésre 13 milliárd forintot nyertek
A "Gyors növekedésű (gazella) vállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatása" című felhívás keretében 32 mikro-, kis- és középvállalkozás 8,65 milliárd forint támogatáshoz jutott, csaknem 18 milliárd forint beruházáshoz. A támogatás révén összesen 79-cel nő a foglalkoztatottak száma a nyertes cégeknél.

A "Kis- és középvállalkozások ipari digitalizációhoz (IPAR 4.0) kapcsolódó fejlesztéseinek támogatása" című felhívás eredményeként 16 vállalkozás 3,6 milliárd forint fejlesztési forrást nyert, a nyertes projektek összköltsége meghaladja a 7,5 milliárd forintot.

A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében egyesületek és alapítványok is elnyertek csaknem123 millió forintot digitális eszközök és szolgáltatások népszerűsítésére.
velemenyezd, 2017. december 15. péntek, 11:46
Szijjártó: viharos évet zárnak a magyar nemzeti kisebbségek
börtönbüntetést is kilátásba helyez azoknak, akik nem fedik fel kettős állampolgárságukat, illetve attól nem akarnak megválni - tette hozzá.

Az elmúlt időszak tüntetései, magyar nemzeti szimbólumok gyalázásai azt bizonyítják, hogy Kárpátalján is teret nyert a nacionalizmus - mondta a tárcavezető, aki emlékeztetett, az előző héten kezdeményezte, hogy az EBESZ speciális megfigyelő missziója terjessze ki állandó jelenlétét Kárpátaljára is.

Szijjártó Péter beszámolt a kormány határ menti gazdaságfejlesztési programjáról, amely hat országban segíti a magyar közösség tagjait a szülőföldön történő boldogulásban.

A Vajdaságban 2016 óta 6200 győztes pályázatot hirdettek összesen mintegy 10 milliárd forint értékben, emellett a kabinet 23 nagy mezőgazdasági, illetve ipari beruházást is támogat 30 milliárd forint értékben. Tájékoztatása alapján Kárpátalján több mint 16 ezer pályázatot támogattak 8,5 milliárd forint értékben, a Muravidéken eddig 155 pályázó nyert összesen 487 millió forint értékben, a
velemenyezd, 2017. december 13. szerda, 12:11
Pásztor István a Duna-díj idei kitüntetettje
önálló vajdasági politizálás útjára lépett.

Eközben - hangsúlyozta - a VMSZ egyszerre nézett szembe a történelmi múlttal és tett a megbékélésért, amiben kiemelkedő Pásztor István szerepvállalása. Hozzátette, a tavalyi parlamenti választások eredményeként négy, a magyarok számára meghatározó területen delegálhatott államtitkárt a párt.

A kárpátaljai és az erdélyi magyarsággal szemben a vajdaságiak jogai az utóbbi években nem szűkültek, ugyanakkor a magyar kormánnyal közösen sikeres gazdaságfejlesztési program működik a területen, és a vajdasági az egyik legszervezettebb magyar közösség a Kárpát-medencében.

Semjén Zsolt szerint az teszi Pásztor Istvánt a délvidéki magyarság meghatározó vezetőjévé, hogy "volt és van elképzelése arról, hogy az ott élőknek mire van szükségük a megmaradáshoz, a fejlődéshez, a gazdagodáshoz", politikailag éleslátó, szókimondó, határozott vezetőként, napjaink egyik legkarizmatikusabb Kárpát-medencei vezetőjeként említve őt.

A díjazott az eseményen azt mondta:
velemenyezd, 2017. december 12. kedd, 13:10
Orbán Viktor az RMDSZ elnökével tárgyalt
A tárgyaláson megállapították, hogy a romániai magyarság szülőföldön való boldogulását elősegítő gazdaságfejlesztési program első fázisa sikeresen lezárult, és azt folytatni fogják.

Havasi Bertalan elmondta: egyetértés volt abban is, hogy Erdélyben a magyar identitás megőrzését szolgáló kulturális és oktatási intézmények további fejlesztésére van szükség, ehhez a magyar kormány a jövőben is segítséget nyújt.
velemenyezd, 2017. december 12. kedd, 10:11
Átadták a Napló TOP 100 díjat Debrecenben
nemzetközi téren is jegyzett nagyvállalati szféra ne "szakadjon el" a kkv-któl.

Tasi Sándor, a hajdú-bihari önkormányzat alelnöke elmondta: a Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatai keretében eddig több mint 100 milliárd forint felhasználásról született döntés.

Hozzátette: önkormányzatokkal és civil szervezetekkel több mint 6 milliárd forint forrás felhasználásáról írtak alá támogatási szerződést ipari parkok fejlesztésére, mintegy száz hektár területen.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) pályázatain november végéig 114 milliárd forintot nyertek el debreceni és hajdú-bihari vállalkozók, míg vidékfejlesztésre 54 milliárdot, humán erőforrás-fejlesztésre 43 milliárdot használhatnak fel hajdú-Biharban - jegyezte meg az alelnök.

Veres István László, a NAV hajdú-bihari adó- és vámigazgatója elmondta: a száz legnagyobb adózó a hajdú-bihari vállalkozásoknak mindössze 0,4 százaléka, miközben ők állítják elő a megye exportjának 84,1 százalékát,
velemenyezd, 2017. december 11. hétfő, 19:23
Népegészségügyi kutatás kezdődik a Debreceni Egyetemen
Ádány Róza, az egyetem népegészségügyi karának tanára, a kutatócsoport vezetője a projekt hétfői bemutatkozó sajtótájékoztatóján elmondta: a kutatásra a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból (GINOP) 1,5 milliárd forintot nyertek.

A projektben a hazai lakosság népbetegségekkel kapcsolatos genetikai és környezeti kockázatának komplex jellemzésére vállalkoznak - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy ilyen jellegű felmérést még soha nem végeztek Magyarországon.

A program keretében külön hangsúlyt kap az északkelet-magyarországi romák egészségügyi állapotának felmérése, jelenleg ugyanis a cigányságnak sem az egészségi, sem pedig a halálozási mutatóiról nincsenek megbízható adatok - közölte.

A kutatás - amelybe kétszer 500 embert vonnak be - a dohányzási, alkoholfogyasztási, táplálkozási szokásokat, a fizikai aktivitást feltáró kérdőíves felmérésből, a túlsúly, az elhízás mértékének meghatározására szolgáló fizikális és laboratóriumi vizsgálatsorozatból, illetve az adatok
velemenyezd, 2017. december 11. hétfő, 18:53
Szijjártó: a Közel-Kelet és Afrika biztonsága szorosan összefügg Európa biztonságával
próbál meghódítani.

A helyzet megerősíti eddigi politikánk helyességét, el kell kerülni továbbra is mindenféle biztatást a migrációra, ugyanis az veszélyt jelent Európára, illetve a származási és a tranzitországokra egyaránt - mondta Szijjártó. "Sem a Közel-Keletnek, sem Afrikának nincs szüksége arra, hogy tömegek, százezrek járkáljanak keresztül-kasul országokon, hiszen ez további destabilizációt tud okozni" - fogalmazott.

Kiemelte: a segítséget oda kell vinni, ahol a baj van, a gazdaságfejlesztési programok indításához ezért Magyarország megad minden támogatást. Emellett az EU-nak valódi segítséget kell nyújtania a határvédelem terén, továbbá támogatni kell a keresztény közösségeket, és erősíteni kell a békefenntartói tevékenységet a régióban.

Utóbbi kapcsán a tárcavezető rámutatott, Magyarország a méretéhez képest jelentős erőkkel vesz részt a békefenntartó missziókban, a kormány pedig mérlegeli, hogy miként tudja jövőre bővíteni a szerepvállalását a mali misszióban. Hozzátette azt is,
velemenyezd, 2017. december 11. hétfő, 16:13
Másfél milliárd forintot fordíthat szennyvíz-technológiai kutatásokra az UTB vezette konzorcium
A projektben komplex szennyvíztisztító-telepi, új technológiákat fejlesztenek ki, amelyek a kommunális szennyvizek és szennyvíziszapok energia- és nyersanyag-tartalmát hasznosítják.

A projektben az üzemeltetéssel a Bácsvíz Zrt., a technológiai tervezéssel és fejlesztéssel az UTB Envirotec Zrt., a kutatással és a laboratóriumi vizsgálatok elvégzésével a Debreceni Egyetem, a környezetvédelmi feladatok és kockázatértékelés megvalósításával az Inno-Water Zrt., a talajtani és komposztálást érintő feladatok megvalósításával pedig az Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományi Kutatóközpontja foglalkozik.

A konzorcium terve az, hogy a szennyvizekből értéket, ipari nyersanyagokat, lakossági fogyasztási cikkeket és a mezőgazdaságban biztonságosan hasznosítható, vonzó termékeket állítson elő, segítve a körforgásos gazdaság megvalósítását.

A projekt októberben a megvalósítási ütemtervek és a kutatási tervek elkészítésével vette kezdetét, most a kutatói csapatok munkájának összehangolása zajlik.
velemenyezd, 2017. december 11. hétfő, 09:31
Képek, videók
Az államtitkár
gezemice1949
2016. január 23. szombat, 10:11
allamtitkarok cseréje.jpg
agica2004
2014. június 13. péntek, 11:36
Nyitrai Zsolt államtitkár
agica2004
2011. február 03. csütörtök, 15:30
Telepuleseim20160425.j pg
menusgabor
2017. október 29. vasárnap, 18:44
Szuszlov, Rákosi, Vorosil
agica2004
2017. július 08. szombat, 19:23
Rákos Sándor Aranyeső.jpg
maria_kadar_148
2017. május 16. kedd, 20:17
Rákosi Mátyás-Bebrits Laj
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:26
rakosi-1948-junius-11e n-.
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:25
rakosi-magyar-radio195 6.j
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:24
rakosi-matyas-1949.jpg
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:23
rakosi-matyas1956.jpg
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:15
rakosi-matyas-a-magyar -ko
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:14
rakosi-matyas-fiatalon .jp
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:13
A rákos sejtek eltüntetés
anci-ani
2016. június 10. péntek, 20:46
(Rákosi Jenönek).jpg
chillik
2016. március 14. hétfő, 04:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.