Belépés
2018. október 16. kedd | 42. hét | 289. nap | 01:43 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A 7 legfinomabb karácsonyi likőr receptje házilag
A 7 legfinomabb karácsonyi likőr receptje házilag

Így készítsd el otthon!

Egy üveg finom likőr ára több ezer forintot jelent, még abban az esetben is, ha nem a legjobb minőségűt vásárolod meg belőle. Márpedig a karácsonyi költségvetésbe az ilyesmi - érthető módon - sokszor nem fér bele, ezért a szemfüles háziasszonyok kikísérletezték a legfinomabb itókák házi receptjeit. Ezeket osztjuk most meg veled, ha ügyes vagy, egy-két ezer forintból kihozhatod a vendégek számára a kontyalávalót.

Ír krémlikőr

4 evőkanál kristálycukrot kevés vízzel karamellizálj, majd önts rá fél liter felforralt, de már langyosra hűlt tejszínt. Addig főzd együtt, míg elolvad a karamella, de ügyelj rá, hogy ne kezdjen el forrni. Tegyél bele 2 csomag vaníliás cukrot, 2 tubus sűrített tejet és 2 deciliter kávét. Kicsit rottyantsd fel, majd zárd el alatta a tűzhelyet, és ha kihűlt, 4 deciliter whiskyvel keverd össze. Töltsd üvegbe, és tedd egy-két órára a fagyasztóba, utána hűtőben tárold.

Link
vorosrozsa66, 2018. április 11. szerda, 19:31
Címkék: üveg finom, legjobb minőségűt, karácsonyi költségvetésbe, szemfüles háziasszonyok, legfinomabb itókák, vendégek számára,
Kommentek
Sajtmustrával bővül az etyeki Gasztrosétány programja
A kecskelábú asztalokon valóban a legfinomabb, a legmagasabb minőséget képviselő sajtokkal és egyéb tejtermékekkel találkozhatnak majd az ínyencek - közölték az MTI-vel a szervezők.

Mint kiemelték: nemcsak kóstolni lehet majd a sajtokat, a bőrkötényes sajtmesterek Sajtműhely keretein belül titkaikat is elárulják az érdeklődőknek, akik megtekinthetik a sajtkészítés teljes menetét, láthatják a sajtfüstölést és a parenyicanyújtást, kipróbálhatják a vajköpülést, és bátran kérdezhetnek is a mesterektől.

A workshop keretein belül a legkülönfélébb sajtokat lehet összekóstolni válogatott borokkal Herczeg Ágnes nemzetközi borakadémikus útmutatásai alapján.

A profik részére lesz sajtverseny is, a látogatók pedig kedvükre válogathatnak majd a Gasztrosétány boros és ételkínálatból vagy szórakozhatnak az utcazenészek muzsikájára.

A gyermekeket a Sajtkukac játszótér várja majd, ahol szórakozás közben, ügyességi játékokon keresztül ismerkedhetnek a sajtkészítés folyamatával a fejéstől kezdve a
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 16:08
A szavak kövek
A szavak kövek. Ha megdobsz velük valakit, egy életre szóló sebet ejthetsz rajta.
De a szavak virágok is, amelyekkel simogathatsz, elkápráztathatsz. Mégis azok
a szavak az igaziak, amelyek olyanok, mint a legfinomabb bonbon. Lenyűgözik
a szemet, rabul ejtik az ízlelőbimbókat és végül vérré válnak.

(Dorogi Gabriella)
klarika47, 2018. szeptember 21. péntek, 05:23
A 7 legcsodálatosabb sütés nélküli kényeztető finomság!
A 7 legcsodálatosabb sütés nélküli kényeztető finomság!


A legfinomabb sütés nélküli édességek receptjeit gyűjtöttük össze, amelyek villámgyorsan elkészülnek és egyszerűen ellenállhatatlanok! A fenséges édességek között biztosan mindenki talál kedvérevalót!
vorosrozsa66, 2018. szeptember 20. csütörtök, 12:22
Muskátli
zamatáról, illatáról, érettségéről és még a magja nagyságáról is.
Nekem minden fürt finom fajtának tűnt és ezért rövidre sikerült a sétám a lugasban, már az elején megrakódtam.
Megmértük, csalósan az én javamra és utána a verandában hellyel kínált, de nemcsak hellyel, hanem sok szép óriási nagy körtével is, ami az ajtó előtti fán termett. Tele volt körtével a fa is, de még az alja is az őket szorgalmasan nyaldosó méhek örömére.
A körték közül is ő választott helyettem, ő tudta, melyik a legfinomabb és én elejétől fogva hittem neki. Amilyent rátettem a kezemet egyre, már ott is volt előttem a porcelántányér, egy kicsike rételt abrosz, egy éles kés, minthogyha itt egy nagy lakoma volna készülőben.
Micsoda körteevés volt ez! Maga a gyümölcs is csodás volt, de erre már nem is emlékszem, mert mind csak a vendéglátó, édesanyámszerű asszonyra gondoltam, aki még most is, még engemet is, még a jött-mentet is, még az először látottat is, még a bárkit is ennyire tud szeretni. Lehet, hogy a hosszú
klarika47, 2018. szeptember 19. szerda, 16:33
Mit tegyünk a 60. felett...mert az idő nem áll meg....
unokái pénzügyi helyzetéért; ne érezze magát hibásnak, amiért a pénzét saját magára költi. Feltehetőleg, Ön a gyermek- és ifjúkorukban minden lehetségest megadott nekik, mint például jó nevelést. Ezért, most már övék a felelősség.

3. Az Ön korban már ne tartson el senkit a családjában; legyen egy kicsit önző, de uzsorás semmiképp. Éljen egészséges életet, nagyobb fizikai megterhelések nélkül. Tornázzon mérsékelten és táplálkozzon helyesen.

4. Minden esetben a legjobbat és a legfinomabbat vegye meg, végül is saját magának lesz. Ne feledje, hogy ebben a korban kiemelt cél az, hogy a pénzt saját magára költse el, kedvteléseire és szeszélyeire. Halála után, a pénz csak gyűlöletet és haragot szít.

5. Kicsinységek miatt ne aggódjon. Az életben minden múlandó, a szép perceket meg kell őrizni, s a rosszakat mielőbb elfeledni.

6. A korától függetlenül, tartsa mindig élve a szeretetet.

7. Minden pillanatban mutatkozzon tisztán, naponta fürödjön meg; legyen hiú,
sz719eszter, 2018. augusztus 27. hétfő, 01:29
Magányos vagy?
visz a magányos délutánba. A drágámnak küldtem egy üzit, hogy nem kell sietnie,mert elvagyok és mellékeltem egy videót is neki. De tényleg nagyon jól érzem magam az első kombó után. DE!!!! néhány perc múlva jött az üzi, hogy most indul hozzám. Igen, meg volt beszélve egy randi mára, de aztán lebeszélt, hogy neki mennyi teendője van a szüleinél....oké...de én nem fogom várni. Elég volt. Most elég, hogy mindig másokat nézzek és mindig másokért éljek, ma én miattam szól a zene , és én miattam vannak a legfinomabb apróságok a tányéron, és nem miattuk, amit ők szeretnek, és nekem süt a nap a teraszon a napernyő alatt, és nekem keverem a koktélt, és bikiniben süttetem magam....ha csak egy órára is , de az enyém ez az érzés....aztán majd meglátjuk mivel akar meglepni vagy elcsábítani az én drágám, ha nem megy neki, akkor kis magányomban érzem majd jól magam. Sokat dolgoztam, és kimerül a lelkem, mikor mindent beleadok, és holnap újra ott fogok álni a színpadon és nektek énekelni Vácon 13 órától, és táncolhatsz is
dundulino, 2018. augusztus 19. vasárnap, 15:24
Csurka Gergely: Rashow
lett sajnos - épp azok a sportolók képesek még a rajt előtt öt perccel és a beérkezés után néggyel a legemberibbek maradni (még ha minden ízükben remegnek is), akik mind közül a leginkább emberfeletti teljesítményt préselik ki magukból.

Öt óra fagyás után együtt nevetnek a forró jacuzziban ülve, és igen, nagy élvezettel járnak rá a magyarok pálinkájára, akár már rögtön a verseny után (mert öt óra után kell valami extra a testnek és a léleknek is - és hát két korty a Rasó-féle legfinomabb balatoni páleszből valóban klasszikus életelixír egy ilyen viadalt követően).

Akármennyire is értéktagadó és a csúfot mindenbe beleverő világ a miénk, most egy picit próbáljunk kilépni a napi szennyből, és hálát adni az Úristennek, hogy ebben a csudálatos világban manapság mindenki egy 21 éves magyar srácot ünnepel.

,,Nem olyan nagy dolog ez" - mondja Rasovszky
menusgabor, 2018. augusztus 14. kedd, 14:45
augusztus....
tehetetlenség kikészít olykor.
Viszont, nagyon jó viszhangja van a videónak, és a tetkóinkat imádják a gyerekek és az anyukák is
Mi is oda vagyunk érte szombaton feltettük és még mindig tökéletes. A lehető legszuperebb minőséget sikerült megcsináltatni! Már 3 napja fent van és bírja a fürdést , mindent!
Két gyermekem lement a másik nagyszülőkhöz, hogy a nyáron ott is legyenek már egy kicsit.
Ma aszalnom kell paradicsomokat. Rengeteg veresi paradicsomhoz jutottam és ebből a legfinomabb az aszalt pari, mert édes <3
Nekilátok lassan a napi feladataimnak, mert abból mindig van rengeteg, de remélem ma sikerül kijutnom egy kis napozásra, vagy medencézésre, ebből nem sok jutott nekem a nyáron.
És a nyaralás időpontja is nagyon képlékeny nálunk :( Viszont hatalmas ajándékot kapok a szülinapomra. Jön az én drága országos testvérbarátnőm <3 Annyira várom, hogy már nem bánnám, ha már holnap jönne és itt maradna egész évben <3 mindennél jobban szeretem, és egy öleléséért bármit
dundulino, 2018. augusztus 14. kedd, 09:21
Képek, videók
Legfinomabb gyumolcs.jpg
gigi55
2012. május 24. csütörtök, 05:38
a legfinomabb szendvics..
dodikiraly
2009. január 06. kedd, 22:25
a legfinomabb torta
beatrix741020
2008. augusztus 14. csütörtök, 16:46
Legfinomabb fagyik!.JPG
ilka4000
2008. augusztus 09. szombat, 22:03
ez a legfinomabb.jpg
miday
2008. július 27. vasárnap, 20:53
A legfinomabb kalács.jpg
miday
2008. március 30. vasárnap, 16:47
ebből a legfinomabb!
saralany
2006. december 28. csütörtök, 16:36
A legfinomabb levesbevaló
mylive
2006. szeptember 14. csütörtök, 23:15
0 egy kis finomság 6v4nz7
lovaszmarika
2018. augusztus 21. kedd, 14:15
Jó reggelt,hoztam a finom
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 13:40
finomsg1.jpg
bartokiovi
2018. június 08. péntek, 08:00
finom.jpg
bartokiovi
2018. június 08. péntek, 07:50
Sok finomság
irmus
2018. március 04. vasárnap, 10:08
Hihetetlenül finom diós-m
irmus
2018. február 04. vasárnap, 10:40
du finomság italok.gif
gosztmagdi
2017. szeptember 27. szerda, 15:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.