Regisztráció  Belépés
2018. január 20. szombat | 3. hét | 20. nap | 11:59 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szilveszteri babonák
Szilveszteri babonák
Még azok is, akik nem babonásak, szilveszterkor betartanak bizonyos szabályokat és fogadalmakat tesznek.
Nemcsak vidéken tartja magát sok babona, az óév búcsúztatása és az új év köszöntése mindenütt rengeteg babonával, fogadalommal és tilalommal fonódott össze. Nézzük a legismertebbeket!
Szilveszterkor nem ajánlott baromfihúst enni, mert a baromfi elkaparja a szerencsénket. Pulykát enni is szerencsétlen dolog, mert haragot hoz a házhoz.
Halat enni folyó menti vidékeken szerencsét hoz, de máshol a hallal elúszik a szerencse.
Ha szilveszterkor nem eszünk meg mindent, akkor az új esztendőben sem fogunk hiányt szenvedni.
Az egész kenyér megszegése régi szokás. Így a családnak mindig lesz kenyere.
Szilveszterkor zajt szokás kelteni. Ennek célja az ártó, rontó erők távol tartása. Régen ehhez ostort, csengőt, dudát és kolompot használtak, manapság trombitát és petárdát.
Szilveszterkor a pogácsába érmét sütnek. Aki megtalálja a szerencsepénzt, annak szerencsés és bőséges lesz az új éve. De az összes pogácsának el kell fogynia éjfél előtt, máskülönben minden az ellenkezőjére fordul.
Aki rétest süt, annak hosszú lesz a boldogsága, és ha jól megtölti, akkor a gazdagsága is.
Az óév és újév közötti éjszakán a lányok megtudhatják, ki lesz a párjuk. Házilag gyúrt gombócba férfineveket kell tenni. A főzéskor először a víz felszínére jövő gombócban van a jövendőbeli neve.

Szilveszteri babonákAz új év első napján kerülni kell a vitát és a veszekedést, máskülönben az egész év azzal fog telni.
Az új év első napján tilos mosni, teregetni, varrni, fonni, mert ez az egyik családtag halálát ,,okozhatja".
Az új év első napján semmit sem szabad kivinni a házból, még a szemetet sem, mert ezzel kivisszük a szerencsét.
Malacot enni újév napján jót jelent, mert a malac előtúrja a szerencsét.
Január 1-jén a leghatékonyabb szerencsét hozó étel a lencse. Aki ilyet eszik, annak következő évben tele lesz a pénztárcája. Ha pl. mandulát főznek a lencsébe, és azt egy hajadon megtalálja, akkor az új esztendőben férjhez megy.
Újév reggelén tanácsos friss vízben megmosakodni, hogy egészségesek maradjunk. Vidéken aki reggel elsőnek merít a kút vizéből, szerencsés lesz egész évben.
Az új év első napján nem szabad orvost hívni, orvoshoz menni, mert akkor az egész évet betegeskedéssel tölthetjük.
Szerencsét hoz, ha az év utolsó napján teletöltjük az összes konyhai edényt: cukortartót, sótartót, kávétartót, stb. Amennyiben ezek tele vannak, egész évben bőség lesz. De ha üresek, vagy nincsenek tele, akkor szükséget fogunk szenvedni ezekből.
A házasulandók és a szerelmesek ügyeljenek rá, hogy a mézescsupor tele legyen! Ha a szerelmesek megkenik ajkukat mézzel, és így csókolóznak éjfélkor, akkor a szerelmük édes és hosszú lesz.
A gyerekek száját azért kenték be mézzel, hogy édes beszédűvé és kedves emberré váljanak.
Az új év első napján csak olyan munkát végezzünk, amit egész évben szeretnénk! És úgy csináljuk, ahogy az új esztendőben szeretnénk!aranyag, 2017. december 30. szombat, 20:53
Címkék: baromfi elkaparja, hallal elúszik, egész kenyér, családnak mindig, pogácsába érmét, összes pogácsának,
Kommentek
Jelentősen megnőtt az év végi mobilinternet-forgalom a magyarországi szolgáltatóknál
A Vodafone Magyarország karácsonyi és szilveszteri statisztikái szerint egyre többen használnak mobilinternetet szeretteik köszöntésére: a 2017/18-as ünnepi időszakban a mobilinternet-forgalom nőtt a legjobban, az elmúlt időszakhoz képest 69 százalékkal, míg a 2015/16-os időszakhoz képest 140 százalékkal emelkedett. A társaság szerint a roamingkorlátok lebontásának köszönhetően külföldön is egyre többen és egyre többet használták a mobilinternetes szolgáltatásokat, így az ünnepek alatt a Vodafone ügyfelei több mint háromszor annyi adatot használtak fel, mint egy évvel korábban, és közel hétszer annyit, mint 2015/16 fordulóján.

Az adatok szerint ugyanakkor a mobilhívások száma csökken, a mostani ünnepeken 4 százalékkal kevesebb, 16,7 millió hívást indítottak a Vodafone hálózatán a korábbihoz képest. A hívásoknak nemcsak a száma, az időtartama is csökkent, majdnem 3 százalékkal. Ugyanakkor SMS-ből a mostani időszakban mintegy 2 millióval többet küldtek a Vodafone ügyfelei tavalyhoz képest, több mint
velemenyezd, 2018. január 03. szerda, 13:32
Szilveszter, új év :-)
Nehéz volt és szomorú az év vége. Meglepő dolgok is történtek,sőt hihetetlen dolgok.
Fáradtak voltunk, karácsony minden napját rokon és barátok látogatásával töltöttük. Majd egy nap pihi helyett takarítottunk és vásároltunk. Fantasztikus csizmám és egy kis ruhatár bővítés lett :-) Majd jött a szilveszter. A gyerekek most lementek a nagyszülőkhöz. Hosszú évek óta most vállaltam először szilveszteri munkát. Hogy miért? Nem is tudom, talán mert Dorothyval lett volna, csak ő inkább elment síelni, és egyből rám szavaztak, hogy hát, mert ugyebár.... szóval jött Tercsi, gondoltam utána lemegyünk Siófokra kicsit bulizni. Furán éreztem magamat ,mikor oda értünk, de kivételesen most felkészülten érkeztem, volt időm teljesen összeállítani és lepróbálni a műsort. Az első két dal alatt csak néztek, hogy most mi is lesz, majd nem akartak hinni a szemüknek, fülüknek, és utána már nem volt megállás. Nem lehetett leállítani a bulit. Fantasztikus társaság volt. És a zenész is tünemény volt, mert segített a hangosításban.
dundulino, 2018. január 02. kedd, 22:09
Némethné Médi
Szia Ágikám! ..Kávé illatos szép jó reggelt! Üdvözöllek az év első munkanapján,remélem kipihented a szilveszteri fáradalmakat!
Kívánok neked jó egészséget,békességet és sok boldogságot az új esztendőben is! .puszi..Médi
agnesst, 2018. január 02. kedd, 17:08
Brutális támadás ért Párizs egyik elővárosában két rendőrt szilveszteréjjel
A támadás áldozatául esett két rendőrt a francia fővárostól keletre fekvő Champigny-sur-Marne nevű elővárosban riasztották amiatt, hogy több ember erőszakkal próbált meg bejutni egy szilveszteri buli helyszínére. Az egyik rendőrnek egy ökölcsapástól betört az orra, a földre került társát - egy rendőrnőt - pedig többen körbevették, és ütlegelték, rugdosták. A bántalmazásról videofelvételek is megjelentek a közösségi médiában. A két rendőrt, miután a helyszínre riasztott kollégáik kimenekítették őket, kórházba szállították.

Emmanuel Macron francia elnök a Twitteren közzétett üzenetében azt ígérte, hogy kézre kerítik és megbüntetik a "gyáva és bűnös lincselés" elkövetőit. Gérard Collomb belügyminiszter pedig azt hangsúlyozta, hogy aki a francia biztonsági erőkre támad, az a köztársaság ellen támad.

A Le Parisien című francia lap értesülése szerint a hatóságok könnygázt vetettek be a támadók megfékezése érdekében. Két embert őrizetbe vettek, de az nem világos, hogy ők részt vettek-e a támadásban.
velemenyezd, 2018. január 02. kedd, 16:22
Kóródi László
Kóródi László

A szilveszteri szél dala

Csendesen fújja dallamát fülembe a szél,
és letérdelt előttem a hó-olvadta tél.
Nézem a sok utcát, mely havas volt és rideg,
vajon hová futott róluk a decemberi hideg?!

Bíz` ebben az évben is megvívtam a harcom,
Szilveszternek éjjelén eső mossa arcom!
Csendesen fújja dallamát fülembe a szél,
óh, csak tudnám, hogy jövőmről mit mesél!
horvathzsoka, 2018. január 02. kedd, 07:58
Miképpen lehetne megállapítani, hogy a lakásban fellelhető hőmérők közül melyik közelíti meg legjobban a valót?
Olvasd el a kérdést! A kérdés a valóság megközelítése...:D Nem pedig hülye elméletek gyártása, szilveszteri pezsgőzés utórezgése alatt. :D

Ehhez vagy olyan természeti jelenséget kell megfokolni, aminek adott a hőmérséklete, vagy egy hiteles műszerrel kell összehasonlítani. Semmi szükség OMH vizsgálatra vagy hitelesítésre. Vagy egy lázmérőre van szükség, ami pontosabb, mint egy átlaghőmérő, vagy egy pár ezer Forintos digitális multiméterre, ami hitelesített feszmérő, és van hőmérő a tartozékok között.

Megint hosszasan vitázol és elméleteket gyártasz és embereket próbálsz meg presszionálni a stílusoddal...Itt egy objektív kérdésre kéne objektív választ adni.

Jóéccakát! És további kellemes ámokfutást! :D
hatibacsi, 2018. január 02. kedd, 00:17
Még hogy lehetetlen az időutazás:
az egyik repülő 2018-ban szállt fel és 2017-ben szállt le.
Ha elég élelmesek voltak a Hawaiian Airlines illetékesei, némi felárral értékesítették a "holnap induló és tegnap érkező" járatukra szóló jegyeket. Az utasok menet közben ugyan semmi különös élményt nem éltek át, de a landolás után már elmondhatják magukról, hogy "időutazók". Kétszer mondhatták: boldog új évet!
Az eredetileg tervezett 2017-nél csak 2018-ban szállt fel a Hawaiian Airlines 446-os járata. Az Airbus A330-as repülőnek a tervek szerint december 31-én, 23:55-kor kellett volna indulnia az új-zélandi Aucklandből, de a Flightradar24 adatai szerint úgy jött ki a lépés, hogy a repülő 10 perccel később hagyta el a futópályát, amikor az ottani időszámítás már az új évbe sodorta az utasokat.

Ennél is érdekesebb, hogy a Honoluluba tartó HA446-os járat végig "az idő ellenében" repült, melynek következményeként a 2018.
bordat, 2018. január 01. hétfő, 16:57
Ünnepek - Csökkent a bejelentett szexuális bűncselekmények száma a német nagyvárosok szilveszteri rendezvényein
Az ország legnagyobb szabású szilveszteri mulatságán, a berlini Brandenburgi kapunál több százezer ember részvételével tartott évbúcsúztatón a tavalyi 23 után 13 feljelentést tettek szexuális alapú sértegetés vagy zaklatás miatt. A német főváros rendőrsége hét feltételezett elkövetőt előállított.

Berlin egészét tekintve szilveszter estétől újév napjának reggeléig 3084 riasztás futott be a rendőrséghez, a tavalyi 3123 után. Az esetek többségében tűzijáték nem megfelelő használata, verekedés vagy rongálás miatt kellett intézkedni.

Kölnben kilenc nő tett feljelentést molesztálás miatt, három gyanúsítottat azonosítottak.

Münchenben egyetlen feljelentést sem tettek szexuális bűncselekmény miatt. Azonban az ilyen törvénysértések miatt jellemzően nem rögtön az elkövetés után tesznek feljelentést, így előfordulhat, hogy a következő napokban mégis kell majd eljárást indítani szilveszterkor történt szexuális bűncselekmény ügyében - mondta a bajor tartományi főváros rendőrsége.

Az összes többi
velemenyezd, 2018. január 01. hétfő, 16:36
Képek, videók
szilveszteri_kepkerete k_0
foldinefehereva
2018. január 01. hétfő, 14:49
SZILVESZTERI KIVÁNSÁG.jpg
gosztmagdi
2017. december 30. szombat, 14:42
szilveszteri_kepkeret_ 038
vica601
2017. január 01. vasárnap, 15:28
szilveszteri_kepkeret_ 028
vica601
2017. január 01. vasárnap, 15:28
szilveszteri_kepkeret_ 021
vica601
2017. január 01. vasárnap, 15:27
szilveszteri_kepkeret_ 009
vica601
2017. január 01. vasárnap, 15:27
szilveszteri_kepkeret_ 010
vica601
2017. január 01. vasárnap, 15:26
szilveszteri_kepkeret_ 005
vica601
2017. január 01. vasárnap, 15:26
szilveszteri_kepkeret_ 001
vica601
2017. január 01. vasárnap, 15:26
szilveszteri.png
menusgabor
2016. december 29. csütörtök, 21:57
szilveszteri_kepkeret_ 025
liza1
2016. december 28. szerda, 17:31
szilveszteri_kepkeret_ 012
liza1
2016. december 28. szerda, 17:31
Szilveszteri babonák
cipello
2014. december 31. szerda, 13:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.