Regisztráció  Belépés
2018. április 21. szombat | 16. hét | 111. nap | 05:54 | Konrád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A diákolimpia legsikeresebb iskoláit és testnevelő tanárait díjazták
A Magyar Tudományos Akadémia épületében megtartott ünnepségen Szabó Tünde sportért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy a testnevelők munkája azért fontos, "mert az ő kezükben vannak a jövő büszkeségei". Egyúttal köszönetet mondott a pedagógusoknak, tanároknak és edzőknek azért az áldozatos munkáért, amellyel a háttérből segítették hozzá a diákokat a kiemelkedő eredmények eléréséhez. Hozzátette: "a diákolimpiának köszönhetően az idei tanévben immár 31. alkalommal kerül előtérbe a teljes körű iskolai sporttehetség-gondozás, amely jelentős mértékben hozzájárul a jövő sportnemzedékének kineveléséhez".

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke köszöntőjében kiemelte, az MDSZ rendezvénye is bizonyítja, a sport, a tudomány és az oktatás összefonódik egymással, s ugyanakkor erősíteni is tudja egymást. Kijelentette: örömmel tölti el, hogy a Magyar Olimpiai Akadémia a Magyar Diáksport Szövetség segítségével hosszú ideje sikeresen bonyolítja le azokat a szellemi sportvetélkedőket, amelyeken több száz iskola több ezer diákja méri össze tudását, ezzel hozzájárulva az olimpiai eszme terjesztéséhez.

Balogh Gábor, az MDSZ első embere elmondta, hogy a 2016/17-es tanévben 270 ezer diák vett részt a diákolimpiai versenyeken, közülük mintegy 18 ezren jutottak be a sportági döntőkbe. A díjazottakon kívül mindannak az ötezer pedagógusnak is köszönetet mondott, akik - mint fogalmazott - "lelkesedésükkel és kitartó, motiváló munkájukkal több mint 30 éve tartják működésben a diákolimpia versenyrendszerét". Mondandója végén emlékeztetett rá, hogy decemberben ötpárti egyetértésben született parlamenti határozat arról, hogy szeptember utolsó pénteke a magyar Diáksport Napja.

Ezután Szabó Tünde, Kulcsár Krisztián és Balogh Gábor elismerő okleveleket és plaketteket adott át a diákolimpiákon legsikeresebben szerepelt iskolák képviselőinek. Az MDSZ 16 iskolát, 20 testnevelő tanárt, valamint a kitűnő rendezvényszervezésért három megyei szervezetet jutalmazott.

Az általános iskolák között a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola volt a legeredményesebb, megelőzve a tavaly legjobb Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskolát és a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskolát.

A középiskolák versenyében a veszprémi Vetési Albert Gimnázium lett az első, a Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma a második, s a Budapest VI. kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium a harmadik.

Ismét külön értékelték azokat az iskolákat, amelyekben kétszáznál kevesebb diákot oktatnak. Ebben a kategóriában a Nemesnádudvar-Érsekhalma Német Nemzetiségi Általános Iskola bizonyult a legjobbnak. Kiosztották az Egészségfejlesztő testmozgás és egészséges életmód díjakat is, amelyet három-három általános és középiskola kapott meg.

Szintén elismerésben részesítették a 19 megye, valamint Budapest legeredményesebb testnevelő tanárát, valamint díjat kaptak a legjobb diákolimpiai rendezvények szervezői is.

A rendezvény zárásaként a Becsületes játék - fair play díjat Krupa Eszter, a Szügyi Madách Imre Általános Iskola tanulója vehette át azért, mert a debreceni atlétikai bajnokságon jelezte a versenybíróknak, hogy az egyik sorozatban egy másik ugró nála jobb eredményét tévedésből az ő neve mellé írták be.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 16:23
Címkék: Magyar Tudományos Akadémia, Szabó Tünde, Kulcsár Krisztián, Magyar Olimpiai Bizottság, Magyar Olimpiai Akadémia, Magyar Diáksport Szövetség,
Kommentek
Soltész: hónapokon belül indulhat a V4 Adományvonal
Soltész Miklós a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a másik három tagállam kormánya "abszolút pozitívan" fogadta "az igazi szolidaritással kapcsolatos" magyar felvetést. Jelképesnek nevezte, hogy az egy-két eurós támogatásokra berendezett adományvonal 1335-ös száma megegyezik a magyar, a cseh és a lengyel uralkodó visegrádi találkozójának évszámával.

Hozzátette: az igazi szolidaritást a bajba jutottakkal a helyben segítés jelenti, legyen szó egy katasztrófa áldozatairól vagy akár a közel-keleti keresztényekről.

Az Emmi államtitkára elmondta: a másik három visegrádi államban még nincsen olyan kiforrott egységes rendszere a nemzeti adományvonalnak, mint Magyarországon, ezért is vesz igénybe hónapokat, amíg a karitatív szervezetek, a távközlési szolgáltatók és a bankszektor szereplői kialakítják a rendszert.

Varju Krisztina Dóra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Magyarország 2017-2018. évi V4 elnökségének lebonyolításáért felelős miniszteri biztosa az eseményen azt emelte ki: az
velemenyezd, 2018. március 30. péntek, 11:11
Liget Budapest – Már épül!
kiállításon - először mutatkozott be a nagyközönségnek.
Tavaly novemberben elkezdődött az Olof Palme Ház műemléki restaurálása, amely ez év végére fejeződik be. A park egyik legrégebbi és legszebb, eredeti Zsolnay kerámiákkal díszített épületét a hagyományokra alapozva, de XXI. századi színvonalon újítják meg, és Millennium Háza néven várja majd a látogatókat. Felújítását követően a több mint 130 éves, különleges értékű műemléképület az újkori Magyarország történetének legvirágzóbb, legsikeresebb időszakát, a főváros és Magyarország századfordulós aranykorát eleveníti majd meg egy különleges, interaktív állandó kiállítással, de helyet kap benne egy, a millenniumi hangulatot megidéző, kulturális rendezvényeknek otthont adó kávéház is, előtte pedig szép rózsakertben lehet megpihenni.
Szintén a Liget Projekt keretében kezdték meg tavaly ősszel a Fővárosi Állat- és Növénykert bővítését a Pannon Parkkal, amely a Kárpát-medence egykori élővilágát fogja megidézni, és amelynek központi eleme a
maroka, 2018. március 27. kedd, 19:08
Balog: több mint hárommilliárdot fordítanak tehetségtámogatásra 2018-ban
amely 3,5 millió fiatalt érintett - fűzte hozzá.

"Célunk az, hogy Közép-Európa szürkeállománya egy új Szilikon-völgy legyen" - fogalmazott.

Közölte: 2013-2014 környékén arról hoztak döntést, hogy ne csak szűken vett oktatási ügy legyen a tehetségtámogatás, ha már úgyis egyszerre foglalkozik a tárca egyebek mellett a szociális kérdésekkel, a kultúrával és a sporttal is.

Mindenki tehetséges valamiben, mindenkiben érdemes megtalálni az értéket - hangsúlyozta Balog Zoltán.

Az egyik legsikeresebb pályázatnak a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjat nevezte, amelyre 2018-ban már csaknem 350 millió forintot fordítanak, 50 millióval többet, mint korábban.

A miniszter kiemelte, hogy fontos kapcsolatban maradni a tehetségekkel, érzékeltetni velük, hogy azért fektet beléjük a magyar állam, mert értékesnek tartja őket. A tehetséggondozás árnyoldalának nevezte, hogy különböző televíziós műsorok "felkapják", utána azonban "ejtik" a fiatalokat, amiből tragikus sorsok származhatnak. Pozitív
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 16:22
Csepreghy Nándor: a sikeres gazdaságpolitikához párbeszédre van szükség
jelentette ki, és egyebek között példaként említette, hogy részt vettek az uniós források elosztásában, szerepet vállaltak a felsőoktatás átalakításában, a szakképzésben és a felnőtt képzésben, segítik a digitalizáció bevezetését a gazdaságban a Modern vállalkozások programmal, illetve közreműködnek a gazdaság fehérítésében.

A kamara és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által menedzselt Széchenyi kártya értékét mutatja, hogy 2001 óta működő programról van szó, amely tavaly a legsikeresebb évét zárta, 206 milliárd forintot helyezett ki a kkv-hoz - mondta Parragh László.

Krisán László, a Kavosz Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy a magyar kkv-szektor a gazdaság egyik legfontosabb szereplője, amelyet gazdasági súlyának megfelelően kell kezelni. A kkv-k gondjai, hiányosságai között említette a Kavosz vezérigazgatója, hogy a szektor kitettsége nagyobb a nagyvállalatokénál, nehezebben jutnak forráshoz, képzett munkaerőhöz, kevésbé hatékonyak, érzékenyebben érinti őket a bürokrácia
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 17:06
Harmincéves lemezét, az Édes életet játssza újra a KFT az A38-on
"Emlékeim szerint mi voltunk az első zenekar, amelyik saját akaratából szerződést bontott az akkor egyeduralkodó Hungaroton kiadóval. Közvetlen oka ennek az volt, hogy amikor az Édes élet című lemezt akartuk felvenni, kiderült, a hátunk mögött valaki másnak adták oda a stúdióidőnket" - idézte fel Márton András, a KFT dobosa az MTI-nek.

Mint mondta, akkoriban nem volt világos előttük, mennyire bánt mostohán a hanglemezgyár a KFT lemezeinek népszerűsítésével, az viszont tény, hogy Erdős Péter egyszer kijelentette, ha akarná, 100 ezer példányban is el tudná adni a KFT lemezeit - de nincs hozzá kedve. Az Édes élet, a KFT hatodik albuma az Omega stúdiójában készült, és egy nem lemezkiadással foglalkozó magáncég gondozásában jelent meg 1988-ban. Márton András megjegyezte: ez egy építőipari cég volt, amelynek fogalma sem volt a lemezkiadásról és -terjesztésről, nem csoda, hogy az Édes életet alig lehetett fellelni a boltokban.

A lemezen szereplő dalok a kiadással kapcsolatos problémák ellenére egy
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 11:26
Választás 2018 - Kövér: Európa érdeke is, hogy a kormány folytatni tudja munkáját
migrációs politikában változást hozó jobbközép koalíció alakult, és Olaszországban "sem véletlenül történt politikai fordulat" a közelmúltban zajlott választásokon. Németországban pedig jóval kisebb támogatottsággal tudja folytatni munkáját a "migránskáoszt előidéző" nagykoalíció.

A politikus a Fidesz-KDNP kormányok elmúlt nyolc évben elért eredményeiről azt mondta, hogy Magyarországot sikerült "elrángatni a csőd széléről" és növekedési pályára állítani, a 2014-2018 közötti négy év pedig az ország legsikeresebb időszaka volt a rendszerváltás óta.

Példaként említette, hogy a rendszerváltás óta ma dolgoznak a legtöbben: mintegy 4,4 millió embernek van munkája, ezen belül jó a nők foglalkoztatottsági mutatói is, és 2010-hez képest 30-ról 10 százalékra csökkent a ifjúsági munkanélküliség.

Hozzátette, emelkedtek a jövedelmek. A minimálbér duplája a 8 évvel ezelőttinek, a fizetések vásárlóértéken számolva 28 százalékkal érnek többet, mint 2010-ben, a nyugdíjasokat a nyugdíjemeléseken kívül
velemenyezd, 2018. március 17. szombat, 20:33
Megválasztották bajor miniszterelnöknek Markus Södert
olyan kormányfőként, aki meghallgatja az embereket, és törődik velük.

A Süddeutsche Zeitung című müncheni lapban közölt interjúban arra a kérdésre, hogy mi az a három pont, amely különösen fontos neki, elsőként a modernizációt és a digitalizációt említette, és hangsúlyozta, hogy a távközlési infrastruktúra korszerűsítése mellett az oktatási rendszerben és a munkavállalók továbbképzésében is kiemelt ügy a digitalizáció.

Programja második legfontosabb pontját ismertetve azt mondta, hogy a legsikeresebb tartományok között számon tartott Bajorország "szuperül áll", de nem mindenkinek megy "szuperül a sora", ezért főleg az betegek és idősek ápolásában kell előrelépni. Így a tartományi kormány külön támogatást juttat majd a családtagjaikat ápoló embereknek, és növeli a helyek számát az ápolással foglalkozó intézményekben.

Hozzátette, hogy a "Bajorország plusz" elvet követi, vagyis ha a szövetségi kormány elindít valamilyen fejlesztést, "Bajorország rátesz még egy lapáttal". A harmadik kiemelt ügy
velemenyezd, 2018. március 16. péntek, 13:42
A BMW idén is növekedést vár szabadidőautói értékesítésében
Salgó András kiemelte, hogy Magyarországon még hangsúlyosabb a BMW szabadidőautók piaca, mint globálisan, ugyanis itthon az X modellek a márka értékesítésének 37 százalékát tették ki. Tavaly összesen csaknem ezer darab X modell talált gazdára Magyarországon.

A BMW eddig öt különböző méretű X modellel rendelkezett, ezekből 1999 óta már több mint 5,4 millió darabot adtak el. Ez bővült most hatra az X2-es BMW-vel, amivel elsősorban a városi autót kereső fiataloknak céloznak. Az X2-es legolcsóbb változata 9,5 millió forinttól indul.

Salgó András az MTI-nek elmondta, a várható növekedést az X2-nek, a tavaly megújult X3-nak es a nyáron érkező új X4-re alapozzák.

Salgó András arról is beszámolt, a márka egyik legsikeresebb modellje az X3-as, amelyből 2020-ban érkezik a teljesen elektromos változat.

A BMW Magyarország rekordértékesítéssel zárta az előző évet: 2016-hoz képest 13 százalékkal több, 2698 BMW-t adtak el. A BMW nemcsak Magyarországon, hanem globálisan is rekordévet zárt az
velemenyezd, 2018. március 16. péntek, 12:11
Képek, videók
tájfutó diákolimpia (3).J
okokepek
2014. szeptember 17. szerda, 20:40
tájfutó diákolimpia (2).J
okokepek
2014. szeptember 17. szerda, 20:40
080412_diakolimpia_24k .jp
baimre
2008. április 18. péntek, 16:08
080412_diakolimpia_23k .jp
baimre
2008. április 18. péntek, 16:07
080412_diakolimpia_22k .jp
baimre
2008. április 18. péntek, 16:07
080412_diakolimpia_20k .jp
baimre
2008. április 18. péntek, 16:07
080412_diakolimpia_19k .jp
baimre
2008. április 18. péntek, 16:06
080412_diakolimpia_21k .jp
baimre
2008. április 18. péntek, 16:05
080412_diakolimpia_17k .jp
baimre
2008. április 18. péntek, 16:03
080412_diakolimpia_16k .jp
baimre
2008. április 18. péntek, 16:02
080412_diakolimpia_15k .jp
baimre
2008. április 18. péntek, 16:01
080412_diakolimpia_14k .jp
baimre
2008. április 18. péntek, 16:01
Tudományos Akadémia
bozsarferenc
2009. április 14. kedd, 18:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.